Αναθεώρηση IDrive για επιχειρήσεις – One Stop Shop – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση IDrive για επιχειρήσεις

Το IDrive για επιχειρήσεις έρχεται γεμάτο με λειτουργίες, αξιοπρεπείς ταχύτητες μεταφόρτωσης και πολλά άλλα καλούδια. Ελέγξτε αν είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας σε αυτήν την ολοκληρωμένη κριτική του IDrive για επιχειρήσεις.


εφεδρική επιχείρηση

Η λειτουργία μιας επιχείρησης μπορεί να προκαλεί νευρικότητα, οπότε δεν χρειάζεστε επιπλέον προβλήματα εάν μπορείτε να την βοηθήσετε. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τις συσκευές της επιχείρησής σας διασφαλίζει ότι οι αστοχίες σκληρών δίσκων ή οι πράξεις της φύσης δεν θα γίνουν τόσο μεγάλα προβλήματα. Χάρη σε διάφορες και ευέλικτες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, πολύ λίγες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορούν να ανταγωνιστούν το IDrive για επιχειρήσεις.

Το IDrive δεν παρέχει απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας, όπως κάνει ο στενός ανταγωνιστής του, το CrashPlan for Small Business, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων συσκευών. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο αντίγραφα ασφαλείας υπολογιστή, αλλά και smartphone, εξωτερικό σκληρό δίσκο, NAS και αντίγραφα ασφαλείας διακομιστή. 

Αυτό, σε συνδυασμό με μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες, βοηθά το IDrive να είναι ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας για τις επιλογές μικρών επιχειρήσεων που διατίθενται σήμερα.

Σε αυτήν την αναθεώρηση του IDrive για επιχειρήσεις, θα μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες του IDrive για επιχειρήσεις, ώστε να μπορείτε να δείτε αν είναι κατάλληλο για το αντίγραφο ασφαλείας της εταιρείας σας. Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις δυνατότητες που παρέχει.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το IDrive για επιχειρήσεις

Χαρακτηριστικά

Το IDrive βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων διαδικτυακών εφεδρικών υπηρεσιών μας, αλλά αυτή η λίστα επικεντρώνεται σε ιδιωτικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά στο IDrive για επιχειρήσεις, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που διατίθενται σε ιδιωτικά προγράμματα με μερικά επιπλέον καλούδια.

Όπως όλες οι άλλες εφεδρικές υπηρεσίες, το IDrive για επιχειρήσεις σάς βοηθά να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση συντριβής του σκληρού δίσκου, κλοπής ή πράξης της φύσης. Εάν συμβεί ένα τέτοιο συμβάν, θα είστε ασφαλείς γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο cloud. 

Δεν υπάρχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας και αν το θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε την καλύτερη απεριόριστη λίστα αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για ιδέες. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για απεριόριστες συσκευές.

idrive-business-χαρακτηριστικά

Μια μοναδική συνδρομή IDrive για επιχειρήσεις σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας απεριόριστων υπολογιστών. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όσων εξωτερικών σκληρών δίσκων και συσκευών αποθήκευσης NAS θέλετε (συμβουλευτείτε τον οδηγό NAS εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές). Στην πραγματικότητα, το κατατάσσουμε ως ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας για τις διαθέσιμες επιλογές NAS.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μονάδων δίσκου δικτύου. Αυτό επεκτείνεται σε διακομιστές όπως:

 • Διακομιστής Windows
 • Διακομιστής Linux
 • Διακομιστής Microsoft SQL
 • Διακομιστής Microsoft Exchange
 • Διακομιστής Microsoft SharePoint
 • Διακομιστής της Oracle
 • Hyper-V
 • VMWare

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το IDrive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές συσκευές, το οποίο προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας στα δεδομένα σας και σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας πολύ πιο γρήγορα από ό, τι εάν το κάνατε μέσω του Διαδικτύου. Αυτή η προσέγγιση ονομάζεται υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο ταιριάζει με τον κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1. Εάν σας ενδιαφέρει, διαβάστε τον τρόπο ρύθμισης του υβριδικού αντιγράφου ασφαλείας για τον οδηγό SMB.

Το IDrive μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα δίσκου, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ακριβές αντίγραφο του σκληρού σας δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εικόνα για να επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα στον υπολογιστή από τον οποίο δημιουργήθηκε, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κλωνοποιήσετε τον σκληρό σας δίσκο σε νέο υλικό. Εάν θέλετε, διαβάστε τις ηλεκτρονικές εφεδρικές προτάσεις για το καλύτερο λογισμικό απεικόνισης γραφείου.

Όσοι πρέπει να προστατεύσουν τις κινητές συσκευές τους θα χαρούν να γνωρίζουν ότι το IDrive σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων smartphone τόσο για Android όσο και για iOS. 

Τα περισσότερα άλλα ηλεκτρονικά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας μέσω της κινητής συσκευής σας και λιγότερα εργαλεία υποστηρίζουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών. Το IDrive, ωστόσο, σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας επαφών, πολυμέσων και συμβάντων ημερολογίου σε Android και iOS, καθώς και σε κείμενα, αρχεία καταγραφής κλήσεων, μουσική και δεδομένα εφαρμογών σε Android.

Το IDrive μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για λογαριασμούς Facebook και Instagram, κάτι που είναι χρήσιμο αν η επιχείρησή σας συνεπάγεται εκστρατείες κοινωνικών μέσων.

Όταν πρόκειται για άλλες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive επιλέγει όλα τα πλαίσια. Αυτό περιλαμβάνει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προηγμένες δυνατότητες προγραμματισμού, αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ και ειδοποιήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτές τις πτυχές όταν καλύπτουμε τη βασική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, παρακάτω.

Έκδοση IDrive

Η δυνατότητα δημιουργίας αρχείων του IDrive σάς επιτρέπει να επαναφέρετε από τις προηγούμενες 30 εκδόσεις οποιουδήποτε δεδομένου αρχείου. Αυτό σας βοηθά να προστατεύσετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας από ανεπιθύμητες αλλαγές και αλλοιώσεις αρχείων. Επιπλέον, το IDrive χρησιμοποιεί Στιγμιότυπα, τα οποία παρέχουν μια ιστορική προβολή των αρχείων σας που σας επιτρέπουν να εκτελείτε εύκολα επαναφορές point-in-time.

Για περαιτέρω προστασία από την απώλεια δεδομένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IDrive’s Bare-Metal Disaster Recovery ή BMR για συντομία. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του σκληρού δίσκου – συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος και των διαμορφώσεων εφαρμογών – σε έναν επιτόπιο διακομιστή. Οι μεταφορές χρησιμοποιούν την τεχνολογία CTB του IDrive για σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη μεταφόρτωση των νέων και αλλαγμένων αρχείων σας.

Εάν θέλετε ποτέ να αντιγράψετε το αντίγραφο ασφαλείας BMR στο λογαριασμό σας στο cloud, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την αντιγραφή cloud. Το IDrive διατηρεί επίσης αόριστα τα διαγραμμένα αρχεία, ώστε να μπορείτε να τα διαγράψετε μόνοι σας από τον κάδο απορριμμάτων ή να εκτελέσετε έναν αυτοματοποιημένο καθαρισμό αρχείων.

Επιπλέον, το IDrive, σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δεν διαγράφει δεδομένα από το αντίγραφο ασφαλείας σας, ακόμη και αν τα διαγράψετε από τη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει την πραγματική αρχειοθέτηση. Είναι χρήσιμο εάν πρέπει να ελευθερώσετε χώρο στις συσκευές σας.

Εάν έχετε μια επιχείρηση που δεν μπορεί να περιμένει πολύ για να δημιουργήσετε ένα αρχικό αντίγραφο ασφαλείας ή να επαναφέρετε αρχεία, θα επωφεληθείτε από το IDrive Express. Το IDrive Express είναι η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης ταχυμεταφορών IDrive.

Με αυτό, το IDrive θα σας στείλει μια εξωτερική μονάδα για να φορτώσετε τα δεδομένα σας. Αφού τα στείλετε πίσω, οι τεχνικοί του IDrive θα φορτώσουν τα δεδομένα σας στο cloud για εσάς, συνήθως εντός δύο έως πέντε ημερών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για την επαναφορά αρχείων, η οποία θα διαρκέσει ξανά, περίπου δύο έως πέντε ημέρες. Η υπηρεσία ταχυμεταφορών είναι δωρεάν έως και τρεις φορές το χρόνο για επιχειρηματικούς χρήστες.

Ο υπολογιστής-πελάτης του IDrive είναι πλούσιος σε χαρακτηριστικά, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που απαιτούν πολλές προσαρμόσιμες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Θα το εξετάσουμε στην ενότητα “ευκολία χρήσης”, παρακάτω.

Εκτός από τις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive διαθέτει ορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, όπως κοινή χρήση αρχείων και συγχρονισμό αρχείων. Αυτό το βοηθά να είναι ένα ικανό εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Ωστόσο, εάν θέλετε μια αποκλειστική υπηρεσία παραγωγικότητας cloud, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην καλύτερη συλλογή EFSS. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία χρονολογίου που προεπισκοπεί φωτογραφίες που υποστηρίζονται από την κινητή συσκευή σας.

Στην επόμενη ενότητα, θα μιλήσουμε για τις τιμές του IDrive. Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας και τις λειτουργίες του cloud cloud, διαβάστε τη βιβλιοθήκη αποθήκευσης στο cloud.

 Επισκόπηση IDrive για επιχειρήσεις

Λογότυπο IDrive για επιχειρήσειςwww.idrive.com

Ξεκινά από 622 $ ανά μήνα για 250 GBΌλα τα πακέτα

Αντιγράφων ασφαλείας

Προγραμματιστής αντιγράφων ασφαλείας

Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Αύξηση αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει εικόνας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικού δίσκου

Αντίγραφο ασφαλείας NAS

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή

Υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές

Απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Απεριόριστες συσκευές

Ταχύτητα

Αντιγραφή αρχείου επιπέδου μπλοκ

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών νημάτων

Επαναφέρω

Υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών

Πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης

Πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά

Εκδόσεις

Διαγραφή αρχείου

Επαναφορά Bare-Metal

Διαχείριση χρηστών

Ορισμός ρόλων χρήστη

Ορίστε κανόνες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επιχείρησης

Προσαρμόσιμη αναφορά

Πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας χρήστη

Παρακολούθηση συνδεδεμένων συσκευών

Ασφάλεια

Ιδιωτική κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση At-Rest

Κρυπτογράφηση εντός διαμετακόμισης

Πρωτόκολλο κρυπτογράφησης
AES 256-bit

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Σκληρυμένα κέντρα δεδομένων

Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης

Συμβατό με HIPPA

Υποστήριξη

Υποστήριξη 24/7

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Διάφορα

Κοινή χρήση αρχείων

Συγχρονισμός συσκευής

Δωρεάν δοκιμή

Τιμολόγηση

Το IDrive Business διαθέτει μερικές βαθμίδες που σας δίνουν ένα βαθμό κλιμάκωσης και ελέγχου κόστους για την επιχείρησή σας. Τα έξι πρώτα σχέδια απαιτούν από εσάς να πληρώσετε για ένα ή δύο χρόνια εκ των προτέρων, γεγονός που σας δίνει έκπτωση 25 τοις εκατό. Μπορείτε να πληρώνετε μηνιαίως ξεκινώντας από το πρόγραμμα 1,25 TB και άνω.

Η επεκτασιμότητα που λαμβάνετε με το IDrive είναι μεγάλη για μικρές επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί αρκετά με ένα εργαλείο φιλοξενίας αρχείων cloud που σας επιτρέπει να πληρώνετε ακριβώς για το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιείτε. 

Μια τέτοια υπηρεσία είναι το Backblaze B2, το οποίο συνδυάζεται όμορφα με μια λύση κεντρικού ελέγχου αντιγράφων ασφαλείας, όπως το CloudBerry Backup. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην κριτική CloudBerry Backup και στην κριτική Backblaze B2.

Με παρόμοιο τρόπο, οι επιχειρήσεις που χρειάζονται απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν θα βρίσκουν το IDrive ελκυστικό επειδή δεν διαθέτει απεριόριστο πρόγραμμα. Ο περισσότερος εφεδρικός χώρος που μπορείτε να αποκτήσετε με μία μόνο συνδρομή στο IDrive Business είναι 12,5 TB.

Εάν χρειάζεται μόνο να προστατέψετε πολλούς υπολογιστές που διαθέτουν πολλά δεδομένα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα πηγαίνοντας με το Backblaze για επιχειρήσεις ή το CrashPlan επειδή και οι δύο προσφέρουν απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν μόνο υπολογιστή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτά στα ξεχωριστά σχόλια Backblaze για επιχειρήσεις και CrashPlan.

Ωστόσο, εάν θέλετε να προστατεύσετε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών και των κινητών συσκευών, το IDrive πιθανότατα θα έχει καλύτερη αξία.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το IDrive παρέχει ίσες ποσοστώσεις αποθήκευσης τόσο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όσο και για συγχρονισμό στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγγραφείτε, για παράδειγμα, ένα σχέδιο 1,25 TB, λαμβάνετε 1,25 TB για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και το ίδιο ποσό για συγχρονισμό. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες συγχρονισμού cloud του IDrive, αυτό θα αυξήσει την αξία του κατά ένα μεγάλο περιθώριο.

Ευκολία στη χρήση

Με το IDrive για επιχειρήσεις, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων με ένα μόνο κλικ, όπως μπορείτε με το Backblaze. Ωστόσο, θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες.

idrive-bussines-desktop-client

Ο υπολογιστής-πελάτης του IDrive λειτουργεί σε Windows και Mac, αλλά όχι σε Linux. Εάν θέλετε υποστήριξη πιγκουίνων, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μία από τις υπηρεσίες στο καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για το Linux. 

Ο πελάτης δεν είναι ο πιο ελκυστικός στην αγορά, αλλά είναι ξεκάθαρος και εύχρηστος. Απαιτεί να επιλέξετε αρχεία και φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά τουλάχιστον χρησιμοποιείτε μια δομή δέντρου για να το κάνετε αυτό. Ορισμένες άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν έχουν καν αυτό, επομένως η επιλογή των αρχείων σας γίνεται δουλειά. Το IDrive επιλέγει επίσης αυτόματα κοινούς φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

idrive-business-web-client

Πάνω από τον υπολογιστή-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή, το IDrive παρέχει έναν πίνακα ελέγχου που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, ο οποίος είναι βολικός εάν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας. Είναι εύκολο να το πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας το μενού στα αριστερά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε προεπισκόπηση των αντιγράφων ασφαλείας και να συγχρονίσετε τους χώρους, να δείτε τι έχετε μοιραστεί με άλλους, τι έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας, το χρονοδιάγραμμα φωτογραφιών και τον πίνακα ελέγχου.

idrive-business-ταμπλό

Ο πίνακας ελέγχου σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες εργασίας και χρήστες, καθώς και να προσθέτετε χρήστες σε ομάδες εργασίας. Μπορείτε να τους προσθέσετε ως κανονικούς χρήστες ή να τους δώσετε δικαιώματα διαχειριστή. Μόλις το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, καθώς και σε αυτά των συναδέλφων σας. 

idrive-business-dashboard-ρυθμίσεις

Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε απομακρυσμένα όλους τους υπολογιστές με αντίγραφα ασφαλείας, οι οποίες περιλαμβάνουν επιλογές όπως επαλήθευση και τροποποίηση αντιγράφων ασφαλείας, ρύθμιση χρονοδιαγράμματος και ενεργοποίηση ειδοποιήσεων και ειδοποιήσεων. Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε ή να διαδώσετε οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις σε οποιαδήποτε ομάδα.

Η πλήρης λίστα επιλογών είναι πολύ εκτεταμένη για να μπείτε εδώ, αλλά αρκεί να πείτε ότι δεν θα έχετε κανένα στοιχείο ελέγχου διαχειριστή.

Υπάρχει επίσης ένας νέος, λεπτός υπολογιστής-πελάτης για επιτραπέζιους υπολογιστές που έχει σχεδιαστεί για χρήση μαζί με τον πελάτη ιστού. Εμφανίζει μόνο τα εφεδρικά στοιχεία για τα γυμνά, αλλά είναι μια καλή επιλογή εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον κανονικό πελάτη.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση και να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας σας χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές του IDrive για Android και iOS. Επιπλέον, οι εφαρμογές για κινητά του IDrive σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών, των φωτογραφιών, των βίντεο, των SMS και άλλων. Αυτό το βοήθησε να φτάσει στην πρώτη θέση του καλύτερου διαδικτυακού εφεδρικού αντιγράφου για κινητά. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο από το τηλέφωνό σας.

Μόλις το κάνετε, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας στη λειτουργία “χρονοδιάγραμμα” και επίσης να εντοπίσετε πρόσωπα σε αυτές. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία για πρόσβαση εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή είναι απλή και δεν θα σας δώσει προβλήματα.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

idrive-business-select-files

Για αυτήν την ενότητα, χρησιμοποιήσαμε τα Windows για να παρουσιάσουμε τις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία εργάζεστε, η προσέγγιση μπορεί να είναι λίγο διαφορετική.

Όπως αναφέραμε, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας απαιτεί από εσάς να επιλέξετε μη αυτόματα αρχεία και φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν δεν είστε οργανωμένοι, αλλά το IDrive ελαττώνει το φορτίο επιλέγοντας αυτόματα φακέλους φωτογραφιών, εγγράφων, μουσικής, επιτραπέζιου υπολογιστή και βίντεο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. 

idrive-business-exclude-αρχεία

Εάν θέλετε να επιλέξετε φακέλους, αλλά να εξαιρέσετε ορισμένα αρχεία και υποφακέλους, πρέπει να τροποποιήσετε αυτήν την επιλογή στο μενού ρυθμίσεων.

idrive-business-χρονοδιάγραμμα

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως το αντίγραφο ασφαλείας κάνοντας κλικ στο κουμπί “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” ή μπορείτε να το προγραμματίσετε. Μπορείτε να του πείτε να τρέχει σε συγκεκριμένες ημέρες σε καθορισμένη ώρα ή να μεταβείτε σε ωριαίο πρόγραμμα. Εάν ορίσετε ένα ωριαίο πρόγραμμα, μπορείτε να καθορίσετε την ώρα που πρέπει να σταματήσει το αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μέσω email και υπολογιστή.

Αν και ο προγραμματιστής έχει επαρκείς επιλογές, θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε συγκεκριμένες ώρες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και εβδομαδιαίες και μηνιαίες επιλογές. Το Acronis Backup παρέχει όλα αυτά και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην αναθεώρηση Acronis Backup.

Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να ενεργοποιήσετε τη συνεχή προστασία δεδομένων από το μενού ρυθμίσεων. Δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αλλαγμένων ή προστιθέμενων αρχείων σας που είναι μικρότερα από 500MB. 

Άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν επιβάλλουν τέτοιους περιορισμούς μεγέθους στη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Λάβετε υπόψη ότι η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν ισχύει για αρχεία συστήματος και προσωρινά.

idrive-business-restore-επιλέξτε

Παρόμοια με τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η επαναφορά αρχείων απαιτεί να επιλέξετε αρχεία και φακέλους από τη δομή του καταλόγου σας. Αφού το κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε να τα επαναφέρετε στην αρχική ή τη νέα τους θέση.

Ταχύτητα

Η δημιουργία ενός αρχικού αντιγράφου ασφαλείας του υπολογιστή σας μπορεί να διαρκέσει πολύ. Πόσο καιρό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την απόσταση από τους διακομιστές του IDrive στις Η.Π.Α., το εύρος ζώνης σας και πόσο καλά διαχειρίζεται το IDrive τις μεταφορές αρχείων.

Για να δούμε πόσο καιρό χρειάστηκε ένα αντίγραφο ασφαλείας, πραγματοποιήσαμε αρκετές δοκιμές μεταφόρτωσης και λήψης χρησιμοποιώντας έναν συμπιεσμένο φάκελο 1 GB που αποτελείται από διάφορους τύπους αρχείων. Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας σύνδεση WiFi εκτός Μόσχας, Ρωσία, με ταχύτητα μεταφόρτωσης 36,55 MB / s και ταχύτητα λήψης 25,82 MB / s.

Πρώτη απόπειρα Δεύτερη προσπάθεια Μέσος όρος
Χρόνος μεταφόρτωσης:00:45:3400:38:4800:42:11
Χρόνος λήψης:00:40:0900:45:2500:42:47

Με αυτές τις ταχύτητες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση σε τρία λεπτά και 55 δευτερόλεπτα χωρίς επιβάρυνση. Ο μέσος χρόνος μεταφόρτωσης ήταν 42 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Ακόμη και λογιστική για κρυπτογράφηση και άλλες διαδικασίες που εμπλέκονται στη μεταφορά, η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη. 

Μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη διαδικασία λήψης, η οποία χρειάστηκε κατά μέσο όρο 42 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, όταν θα έπρεπε να ήταν πιο κοντά στα πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Αν και τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας διαρκούν συνήθως, αυτά τα αποτελέσματα δεν υπόσχονται ότι το IDrive θα χρησιμοποιήσει το εύρος ζώνης σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 

Τούτου λεχθέντος, οι μεταφορές θα πρέπει να εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα μετά την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, χάρη στον αλγόριθμο μεταφοράς επιπέδου μπλοκ. Εάν διαπιστώσετε ότι το IDrive παίρνει πάρα πολύ από το εύρος ζώνης σας, μπορείτε να το πετάξετε ή να το ρυθμίσετε ώστε να διαχειρίζεται αυτόματα τη σύνδεση για τη βελτιστοποίηση της επαγγελματικής σας εμπειρίας. 

Ασφάλεια

Εάν η ασφάλεια στο cloud είναι σημαντική για ιδιωτικούς χρήστες, ισχύει ακόμη περισσότερο για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τείνουν να ασχολούνται με ευαίσθητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και οικονομικά αρχεία. Τα καλά νέα είναι ότι το IDrive δεν παραλείπει τη λειτουργία ασφαλείας.

Το IDrive χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit για την προστασία των αρχείων σας σε κατάσταση ηρεμίας σε διακομιστές. Αυτός είναι ο ίδιος αλγόριθμος που χρησιμοποιούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ο στρατός για την προστασία των πληροφοριών. Πριν φτάσετε σε έναν διακομιστή, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται επίσης κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο TLS / SSL. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτά στη σύγκριση SSL έναντι TLS.

Από προεπιλογή, το IDrive θα διατηρήσει τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησής σας, τοποθετώντας τον σε ξεχωριστό διακομιστή από τον οποίο διατηρεί τα δεδομένα σας. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι η εταιρεία μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε ποτέ. 

Το μειονέκτημα είναι ότι ανοίγει την πιθανότητα κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το κλειδί κρυπτογράφησης, είτε πρόκειται για έναν απατεώνα υπάλληλο είτε έναν χάκερ που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον διακομιστή.

Σημαίνει επίσης ότι, εάν επιβληθεί από το νόμο, το IDrive θα μπορούσε να αναγκαστεί να κοινοποιήσει τα δεδομένα σας σε κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης, όπως το PRISM. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να δημιουργήσετε και να κρατήσετε το κλειδί κρυπτογράφησης μόνοι σας εάν ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση κατά την πρώτη ρύθμιση του IDrive. 

Δεν θα μπορείτε να το κάνετε μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιδιωτική κρυπτογράφηση, διαβάστε το άρθρο μας που εξηγεί τη μηδενική γνώση στο cloud.

Η ισχυρή κρυπτογράφηση δεν θα βοηθήσει αν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει ή να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά εύκολο αν έχετε αδύναμο. Φροντίστε να μην αποτύχει κάποιος από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης. Αντ ‘αυτού, πρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από τον πελάτη ιστού.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων συμβάλλει στην προστασία των διαπιστευτηρίων σας απαιτώντας από εσάς να εισαγάγετε ένα μοναδικό διακριτικό όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε από μια άγνωστη συσκευή. Συνήθως λαμβάνετε ένα τέτοιο διακριτικό μέσω SMS ή email.

Το IDrive προστατεύει τους διακομιστές του σε σκληρυμένα κέντρα δεδομένων που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από καταπάτηση, φυσικές καταστροφές και εικονικές επιθέσεις. 

Τα μέτρα περιλαμβάνουν συστήματα πυρόσβεσης, συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας με ξεχωριστές ζώνες ψύξης, ανυψωμένα δάπεδα και ράφια κατασκευασμένα για να αντέχουν σε σεισμούς. Έχουν επίσης εξασφαλισμένη πρόσβαση, παρακολούθηση 24/7, αισθητήρες κίνησης και συναγερμούς παραβίασης.

Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης αποσύνδεσης του συγχρονισμού για τις συσκευές του λογαριασμού σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας φορητός υπολογιστής χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όποιος διαθέτει αυτήν τη συσκευή δεν θα έχει πρόσβαση σε συγχρονισμένο περιεχόμενο. Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει τίποτα για τα άλλα αρχεία στον υπολογιστή σας.

Μυστικότητα

Το IDrive εδρεύει στις ΗΠΑ, μια χώρα που δεν διαθέτει τους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στο cloud. Είναι τυχερό, λοιπόν, ότι το IDrive διαθέτει ιδιωτική κρυπτογράφηση, που είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του απορρήτου σας. Παρόλο που έχει ιδιωτική κρυπτογράφηση, είναι καλύτερο να δούμε ποια, εάν υπάρχουν, κενά υπάρχουν στην πολιτική απορρήτου. 

Όπως και στις περισσότερες άλλες υπηρεσίες cloud, το IDrive συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα που τα παρέχετε, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα, το επώνυμό σας, τα έγκυρα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, τον κωδικό πρόσβασης και το email και την ταχυδρομική διεύθυνση της επιχείρησης. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα για να φτιάξεις τα φρύδια σου.

Πάνω από τις προηγούμενες πληροφορίες, το IDrive συλλέγει τα «μεταδεδομένα» σας, το οποίο είναι ένα φανταχτερό όνομα για πληροφορίες που περιλαμβάνουν τις πληροφορίες σύνδεσης, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης, τη διεύθυνση IP και τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης. 

Τα μεταδεδομένα και τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε συλλέγονται με σκοπό τη βελτίωση και την ενημέρωση της υπηρεσίας, τον προσδιορισμό των αναγκών σας, την εξατομίκευση της εμπειρίας σας με την υπηρεσία και την παροχή ανακοινώσεων προϊόντων..

Μόλις το IDrive συλλέξει τις πληροφορίες, αναφέρει ότι δεν “κοινοποιεί εθελοντικά προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία με οποιονδήποτε τρίτο χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη ή εκτός εάν επιβάλλεται από τους ισχύοντες κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους.”

Τούτου λεχθέντος, ενδέχεται να κοινοποιήσει πληροφορίες σε τρίτα μέρη με τη συγκατάθεσή σας, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους για πρόσβαση στο IDrive. 

Επιπλέον, το IDrive μπορεί να χρησιμοποιεί ορισμένες αξιόπιστες εταιρείες και άτομα τρίτων για να αναλύσει και να βελτιώσει τη χρήση του. Αυτή η χρήση μπορεί να περιλαμβάνει – αλλά δεν περιορίζεται σε – διαχείριση βάσεων δεδομένων, αναλυτικά στοιχεία ιστού, επεξεργασία πληρωμών και βελτίωση λειτουργιών.

Το IDrive μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες για συμμόρφωση με νόμους ή κανονισμούς, αποτροπή απάτης ή κατάχρησης, προστασία της ασφάλειας οποιουδήποτε ατόμου από θάνατο ή τραυματισμό ή προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του.

Εάν το IDrive εμπλέκεται σε συγχώνευση, απόκτηση ή πώληση, ενδέχεται να μεταφέρει τις πληροφορίες σας στο σχετικό μέρος, αλλά θα σας ειδοποιήσει μέσω email για οποιαδήποτε αλλαγή ελέγχου.

Έχετε τον έλεγχο των πληροφοριών που παρέχετε στο IDrive. Έχετε το δικαίωμα να τροποποιήσετε, να διορθώσετε ή να διαγράψετε τυχόν προσωπικές πληροφορίες που παρείχατε στο IDrive από τον λογαριασμό σας. Το IDrive διατηρεί τις πληροφορίες σας για όσο διάστημα έχετε ενεργό λογαριασμό ή χρειάζεστε την υπηρεσία. 

Εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μέσω ρυθμίσεων λογαριασμού ή να ζητήσετε από το IDrive να μην χρησιμοποιεί πλέον τις πληροφορίες σας για να σας παρέχει την υπηρεσία.

Επιπλέον, το IDrive συμμορφώνεται με τις ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ Privacy Shield Frameworks, το οποίο χειρίζεται τη συλλογή, τη χρήση και τη διατήρηση προσωπικών πληροφοριών που μεταφέρονται από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λάβετε υπόψη ότι το IDrive συμμορφώνεται με τις περαιτέρω μεταφορές από την ΕΕ και την Ελβετία στις ΗΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες από την ΕΕ θα χαρούν να γνωρίζουν ότι το IDrive συμμορφώνεται επίσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ, ο οποίος συμβάλλει στην προστασία του απορρήτου των διαδικτυακών δεδομένων των χρηστών. Καθορίζει επίσης ένα σύνολο διαδικτυακών δικαιωμάτων απορρήτου που διατίθενται στους πολίτες της ΕΕ. Περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό GDPR.

Υποστήριξη

Το IDrive είναι μία από τις λίγες online υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που παρέχει 24ωρη υποστήριξη για επιχειρηματικούς και ιδιωτικούς χρήστες. Το κύριο κανάλι υποστήριξης είναι ζωντανή συνομιλία και καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης αμέσως στις 12:45 π.μ. τη Δευτέρα. Περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη μέσω email.

Πριν στείλετε ένα αίτημα για βοήθεια μέσω email, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης IDrive μέσω τηλεφώνου. Η τηλεφωνική υποστήριξη δεν είναι 24/7, αλλά λειτουργεί από τις 6 π.μ. PST έως τις 11:30 μ.μ. PST, Δευτέρα έως Παρασκευή.

idrive-business-υποστήριξη

Το IDrive διαθέτει επίσης βάση γνώσεων υποστήριξης, με άρθρα για αντιμετώπιση προβλημάτων, σεμινάρια και συχνές ερωτήσεις. Περιλαμβάνει ακόμη και εκπαιδευτικά βίντεο. Η ενότητα Συχνές ερωτήσεις περιέχει λεπτομερείς απαντήσεις και στιγμιότυπα οθόνης που σας βοηθούν να ακολουθήσετε.

Συνολικά, το IDrive διαθέτει επαρκείς δυνατότητες υποστήριξης που διασφαλίζουν ότι ακόμη και οι πιο απαιτητικές επιχειρήσεις επιλύουν το πρόβλημά τους εγκαίρως.

Η ετυμηγορία

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση που απαιτεί την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλών υπολογιστών, συσκευών NAS, smartphone, εξωτερικών δίσκων και ακόμη και διακομιστών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρέχει το IDrive για επιχειρήσεις. Είναι φθηνότερο από το επιχειρηματικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Carbonite και παρέχει καλύτερη υποστήριξη πλατφόρμας.

Η πραγματική αρχειοθέτηση, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας courier, η αόριστη διαγραφή αρχείων και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας bare-metal είναι μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το IDrive. Επιπλέον, λειτουργεί υποστήριξη συνομιλίας 24/7, καθώς και υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου.

Το IDrive δεν μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ανά τύπο αρχείου, είναι αργό στη μεταφορά αρχείων και έχει συνεχές αντίγραφο ασφαλείας που περιορίζεται σε αρχεία 500MB και λιγότερο. Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά τύπο αρχείου δεν είναι κοινή με υπηρεσίες που δεν είναι απεριόριστες. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι τόσο εύκολο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων με το IDrive, αλλά οι χρήστες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Εάν βρίσκεστε στην ομάδα των χρηστών που χρειάζονται απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή χρειάζεστε απλώς μια διαφορετική λύση, συμβουλευτείτε τις κριτικές για το cloud storage της επιχείρησής μας για εναλλακτικές ιδέες.

Συνολικά, ωστόσο, είναι σαφές ότι το IDrive ανήκει στην κορυφή της λίστας για το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρήσεις και δεν διστάζουμε να δώσουμε σε αυτήν την υπηρεσία τη σύστασή μας.

Θα συνιστούσατε το IDrive για επιχειρήσεις; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, ακόμη περισσότερο αν είναι διαφορετική από τη δική μας. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map