Backblaze for Business Review – Ενημερώθηκε το 2020

Backblaze για επιχειρηματική κριτική

Θα συνιστούσαμε το Backblaze για επιχειρήσεις για σχεδόν οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση. Είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και, πάνω απ ‘όλα, φθηνό. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς χωρίς τα μειονεκτήματά του, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση του Backblaze για επιχειρήσεις.


εφεδρική επιχείρηση

Το Backblaze υπήρξε αγαπημένο στους ιδιωτικούς χρήστες, ενώ το Backblaze B2 είναι μια δημοφιλής επιλογή IaaS για προγραμματιστές. Το Backblaze for Business συνδυάζει το Backblaze backup και το B2 cloud storage μαζί, αλλά απαιτεί από εσάς να πληρώσετε για αυτά τα επιπλέον προϊόντα. Με το Backblaze για επιχειρήσεις, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε ομάδες εργασίας.

Σε αυτήν την κριτική, θα επικεντρωθούμε κυρίως σε αυτήν τη λειτουργία διαχείρισης, εκτός από το παραδοσιακό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Backblaze.

Η απλή εμπειρία χρήστη και η εξαιρετική τιμολόγηση του Backblaze το καθιστούν ένα από τα καλύτερα διαδικτυακά αντίγραφα ασφαλείας για επιλογές μικρών επιχειρήσεων στην αγορά. Ωστόσο, έχει ορισμένα μειονεκτήματα, όπως η έλλειψη πραγματικής ιδιωτικής κρυπτογράφησης, η περιορισμένη έκδοση και η αδυναμία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας NAS ή συσκευών διακομιστή χωρίς να απαιτείται από εσάς να πληρώσετε για το B2, μεταξύ άλλων.

Τούτου λεχθέντος, αν δεν σας πειράζει μερικές από τις απώλειες του Backblaze, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εφαρμόσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της επιχείρησής σας. Η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεστε. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το Backblaze, παραμείνετε σε εμάς καθώς εξετάζουμε λεπτομέρειες σε αυτήν την κριτική Backblaze για επιχειρήσεις. 

Εάν θέλετε απλώς να προστατέψετε τον οικιακό υπολογιστή σας, συμβουλευτείτε την αναθεώρηση Backblaze για να δείτε εάν η υπηρεσία ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Backblaze για επιχειρήσεις

Χαρακτηριστικά

Το βασικό πλεονέκτημα του Backblaze έναντι κάποιου ανταγωνισμού είναι ότι παρέχει απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Χάρη σε αυτό, βρίσκεται στην κορυφή της καλύτερης απεριόριστης λίστας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Το Backblaze για επιχειρήσεις παρέχει τις ίδιες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες για οικιακούς χρήστες. Εάν είστε κάτοχος λογαριασμού ή καθορισμένος διαχειριστής, θα έχετε μερικές πρόσθετες δυνατότητες.

Η ύπαρξη των ίδιων χαρακτηριστικών απορρέει από το γεγονός ότι το Backblaze χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς πελάτη για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αναζητούν μια απλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που εκτελείται στο παρασκήνιο και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για να διατηρηθεί. Αυτό θα βοηθήσει τους υπαλλήλους σας να επικεντρωθούν στην παραγωγικότητα, αντί να διαχειριστούν τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Backblaze επιτυγχάνει αυτήν την απλότητα χρησιμοποιώντας τον απεριόριστο χώρο στο cloud για να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα. Δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας αρχείων με βάση την επέκταση, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για έγγραφα, εικόνες, οικονομικές αναφορές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα περισσότερα άλλα απαραίτητα αρχεία. Ωστόσο, τα αρχεία συστήματος και προσωρινά εξαιρούνται από προεπιλογή.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός υπολογιστή ανά άδεια, αλλά μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για εξωτερικούς δίσκους, επίσης, εάν είναι συνδεδεμένοι μέσω USB ή FireWire στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι εξωτερικοί σας σκληροί δίσκοι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας και να σαρώνονται από το Backblaze τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες για να διατηρούνται αντίγραφα ασφαλείας.

Εάν αυτό σας φαίνεται σαν ένα σπάσιμο διαπραγματεύσεων, συμβουλευτείτε το καλύτερο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας για τη συγκέντρωση εξωτερικών σκληρών δίσκων για να δείτε πώς συγκρίνεται το Backblaze με άλλες υπηρεσίες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου. 

Ωστόσο, η εξωτερική υποστήριξη δεν επεκτείνεται σε συσκευές NAS, σε διαμερίσματα Boot Camp ή σε εικονικές μηχανές. Αν θέλετε αυτό, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας για συσκευές NAS.

Το Backblaze δεν μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε εξωτερικές μονάδες δίσκου (σε αντίθεση με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας), το οποίο θα το ταξινόμησε ως υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας cloud. Εάν θέλετε αυτό, θα πρέπει να εξετάσετε μια ανταγωνιστική υπηρεσία, όπως το CrashPlan. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του για μικρές επιχειρήσεις στην κριτική μας στο CrashPlan.

Η έκδοση του Backblaze διατηρεί διαγραμμένα αρχεία και τις προηγούμενες εκδόσεις για μόνο 30 ημέρες. Και πάλι, προτιμούμε την προσέγγιση του CrashPlan να επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν τη δική τους πολιτική εκδόσεων, η οποία μπορεί να αποθηκεύει νέες εκδόσεις αρχείων κάθε 15 λεπτά και να τις κρατάει επ ‘αόριστον. Σας δίνει επίσης την επιλογή να διατηρήσετε διαγραμμένα αρχεία επ ‘αόριστον.

Ειδικά χαρακτηριστικά Backblaze

Τούτου λεχθέντος, το Backblaze έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που αντισταθμίζουν τα χαμένα. Για παράδειγμα, το Backblaze σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα αρχεία σας δημιουργώντας έναν σύνδεσμο που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η επιλογή να κληρονομήσετε τις εφεδρικές καταστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν μεταφέρετε το Backblaze σε νέο υπολογιστή ή εγκαταστήσετε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να φορτώσετε την κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να συνεχίσετε το αντίγραφο ασφαλείας από το οποίο σταματήσατε.

Επιπλέον, εάν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα χαρτογράφησης στο πρόγραμμα-πελάτη ιστού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα “εντοπισμός του υπολογιστή μου”. Αυτό είναι βολικό εάν χάσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή κάποιος τον κλέψει.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, το Backblaze διαθέτει όλες τις βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένας προγραμματιστής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ο οποίος σας επιτρέπει να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας ανάλογα με τις ανάγκες σας. επιτάχυνση ταχύτητας, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης. και συνεχή και σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας. 

Η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαίνει ότι το Backblaze θα παρακολουθεί συνεχώς τα αρχεία σας για αλλαγές. Μόλις εντοπίσει μια αλλαγή, θα ανεβάσει μόνο τα αλλαγμένα τμήματα των αρχείων χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο μεταφοράς επιπέδου μπλοκ. Αυτό είναι το “στοιχειώδες” κομμάτι της εξίσωσης.

Το Backblaze διαθέτει εφαρμογές για κινητά τόσο για Android όσο και για iOS, αλλά σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε τα αρχεία σας μόνο και όχι αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Οι επιχειρηματικοί χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των κινητών συσκευών τους πρέπει να εξετάσουν το IDrive ή άλλες υπηρεσίες από το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για κινητά. 

Όσον αφορά τη διαχείριση λογαριασμού, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες εργασίας χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ιστού Backblaze. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτό όταν συζητάμε για ευκολία χρήσης. Οι λειτουργίες ασφαλείας περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας και ημι-ιδιωτική κρυπτογράφηση, αλλά θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις λειτουργίες στην ενότητα «ασφάλεια».

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επιχειρήσεων.

Τιμολόγηση

Σε αντίθεση με άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες, το Backblaze για επιχειρήσεις δεν χρεώνεται επιπλέον σε σύγκριση με αυτό που πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές. Το κόστος για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επιχειρήσεων και προσωπικών αντιγράφων ασφαλείας είναι το ίδιο: 6 $ ανά μήνα για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για έναν υπολογιστή.

Αυτό είναι πολύ καλό για έναν μόνο υπολογιστή και ξεπερνά την τιμή του CrashPlan 10 $ ανά υπολογιστή. Θα γίνει καλύτερο αν εγγραφείτε για ετήσια ή εξαμηνιαία συμφωνία. Εάν πληρώσετε εκ των προτέρων για ένα έτος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πληρώσετε μόλις 60 $. Αν πάτε για δύο χρόνια, η τιμή μειώνεται στα 110 $, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνετε λιγότερο από 60 $ ανά υπολογιστή ανά έτος.

Ωστόσο, το Backblaze έχει ένα μειονέκτημα που προκύπτει φυσικά όταν παρέχετε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας: Δεν παρέχει υποστήριξη για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευών. Αν θέλετε αυτό, αντί για απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο IDrive Business ή το Carbonite for Business. Δείτε τις κριτικές μας για το IDrive για επιχειρήσεις και το Carbonite για το Office.

Εάν γνωρίζετε ήδη ότι αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν, μπορείτε να δείτε κάποιες άλλες επιλογές στις διαδικτυακές μας εφεδρικές κριτικές.

Ωστόσο, και οι δύο προσφέρουν προγράμματα συνδρομής που παρέχουν διάφορα ποσά εφεδρικού χώρου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ένα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, το IDrive Business προσφέρει 250 GB, 500 GB, 1,25 TB και άλλα.

backblaze-business-pricing-προσφορά

Το εάν αυτά τα σχέδια θα σας εξοικονομήσουν χρήματα, σε σύγκριση με το Backblaze, εξαρτάται από πόσες συσκευές υπαλλήλων πρέπει να προστατεύσετε και πόσο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρειάζεστε. Εάν έχετε μόνο μερικούς υπολογιστές για προστασία, το Backblaze πιθανότατα θα είναι η καλύτερη συμφωνία. Πριν αποφασίσετε, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

Ευκολία στη χρήση

Εάν θέλετε η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας να είναι απλή, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Backblaze. Χάρη στην ικανότητά του να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας με βάση τον τύπο αρχείου, ο πελάτης δεν απαιτεί πολλή εισαγωγή από εσάς.

Άλλες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας επιχειρήσεων – συμπεριλαμβανομένων των CrashPlan, IDrive και Carbonite – απαιτούν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει της τοποθεσίας του αρχείου, η οποία τείνει να είναι μια πιο χειροκίνητη και κουραστική διαδικασία. Είναι ακόμη περισσότερο αν έχετε πολλά αρχεία σε διαφορετικές τοποθεσίες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Backblaze σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο κατά την εγκατάσταση και σημειώνει κάθε αρχείο που πρέπει να δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας. Μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση και κάντε κλικ στο “εντάξει”, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχίζει να εκτελείται και αυτό είναι. Καθώς συγκεντρώνετε και δημιουργείτε νέα αρχεία, θα προστεθούν αυτόματα στο εφεδρικό σας πρόγραμμα.

backblaze-αποκλεισμός δεδομένων

Ωστόσο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την αυτόματη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων, το οποίο σας επιτρέπει να εξαιρέσετε τύπους αρχείων και φακέλους. 

backblaze-business-desktop-client

Όπως οι περισσότερες σύγχρονες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Backblaze χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή-πελάτη για τη διαχείριση της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι πελάτες είναι διαθέσιμοι για Windows και MacOS, αλλά όχι για Linux. Οι θαυμαστές του Linux θα πρέπει να συμβουλεύονται το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας μας για τη συλλογή Linux για ορισμένες εναλλακτικές λύσεις.

Ωστόσο, ο υπολογιστής-πελάτης του Backblaze είναι απλός και εύχρηστος. Δεν είναι φραγμένο με ρυθμίσεις και λειτουργίες, όπως και πολλοί άλλοι εφεδρικοί πελάτες. Το κύριο παράθυρο πελάτη έχει μόνο τρία κουμπιά: “παύση αντιγράφων ασφαλείας”, “επιλογές επαναφοράς” και “ρυθμίσεις”.

Εκτός από την εξαίρεση αρχείων, οι ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να βελτιώσετε την απόδοση των αντιγράφων ασφαλείας, να τροποποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να εισαγάγετε το ιδιωτικό σας κλειδί, να δείτε τα αρχεία που έχουν προγραμματιστεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και να ελέγξετε τις αναφορές και τα ζητήματα.

backblaze-business-groups

Ο πελάτης ιστού είναι επίσης εύχρηστος, κάτι που είναι βολικό επειδή θα το χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση της ομάδας εργασίας σας. Η διαχείριση περιστρέφεται γύρω από επιχειρηματικούς ομίλους. 

backblaze-δημιουργία ομάδας

Ως διαχειριστής, εάν δημιουργήσετε την επιχειρηματική σας ομάδα ως διαχειριζόμενη ομάδα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε λογαριασμούς υπαλλήλων για να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία τους. Ωστόσο, οι υπάλληλοί σας πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτήν την πρόσβαση όταν συμμετέχουν στην ομάδα.

Μέσα στον πίνακα ελέγχου διαχείρισης ομάδας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε άδειες για το Backblaze online backup και το Backblaze B2 cloud storage. Το Backblaze B2 είναι μια λύση υποδομής cloud χαμηλού κόστους ως υπηρεσία που ανταγωνίζεται τα Amazon S3, Google Cloud και Azure.  

backblaze-group-πρόσκληση

Το τελευταίο βήμα στη δημιουργία της ομάδας σας περιλαμβάνει την αποστολή προσκλήσεων σε υπαλλήλους για συμμετοχή στην επιχειρηματική σας ομάδα. Μπορείτε να στείλετε τις προσκλήσεις μέσω email ή απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε έναν σύνδεσμο πρόσκλησης. Εάν έχετε απομακρυσμένα δικαιώματα διαχείρισης και παρακολούθησης, μπορείτε να κάνετε μια μαζική αθόρυβη εγκατάσταση για τα μέλη σας.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να στείλετε προσκλήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να εγκρίνετε μεμονωμένες συνδρομές προτού προστεθούν επίσημα οι χρήστες. Επιπλέον, οι προσκεκλημένοι χρήστες θα πρέπει να δώσουν στους διαχειριστές άδεια για τη διαχείριση των λογαριασμών τους.

Οι προσκεκλημένοι υπάλληλοι που έχουν ήδη λογαριασμό Backblaze για τον οποίο πληρώνουν θα λάβουν αναλογική επιστροφή χρημάτων εάν έχουν πληρώσει εκ των προτέρων.

Συνολικά, το σύστημα της ομάδας είναι εύκολο στη χρήση και σύμφωνα με τον απλό σχεδιασμό του Backblaze. Δεν υπάρχουν λεπτομερή εργαλεία αναφοράς που θα βρείτε με ανταγωνιστικές υπηρεσίες, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να ελέγξετε τα βασικά στατιστικά στοιχεία χρήσης για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύονται οι συσκευές των υπαλλήλων σας..

backblaze-business-mobile

Η ίδια απλή προσέγγιση προσελκύει την εφαρμογή για κινητά. Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας, να δείτε αυτά που έχετε λάβει και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Το μενού ρυθμίσεων σάς επιτρέπει να θυμάστε τα στοιχεία σύνδεσής σας, να ρυθμίζετε τη σύνδεση δακτυλικών αποτυπωμάτων και να ενεργοποιείτε τις λήψεις ενώ δεν χρησιμοποιείτε WiFi. Οι λειτουργίες είναι γυμνές και δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε κοινή χρήση αρχείων ή να ξεκινήσετε επαναφορές από την εφαρμογή.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Το αντίγραφο ασφαλείας του Backblaze, όπως είπαμε, βασίζεται στον τύπο αρχείου. Εξαιτίας αυτού, επισημαίνει πολλά αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, εξαιρουμένων των συστημάτων και των προσωρινών αρχείων. Εάν δεν εξαιρέσετε αρχεία μόνοι σας, το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει κατανοητά. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ή και μερικές εβδομάδες.

backblaze-inital-backup-time

Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο καιρό θα περιμένετε, κάντε κλικ στο κουμπί στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας που λέει, “πόσο καιρό θα χρειαστεί το αντίγραφο ασφαλείας μου;” Μόλις το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας είναι εκτός δρόμου, πολλές λειτουργίες βοηθούν στην επιτάχυνση των επόμενων αντιγράφων ασφαλείας, αλλά θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτά στην επόμενη ενότητα. 

Από προεπιλογή, ο πελάτης του Backblaze εκτελεί αυτήν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας μια συνεχή προσέγγιση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας μόλις τα δημιουργήσετε. Ωστόσο, η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να αποδειχθεί υπερβολική για τους πόρους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι επιλογές προγραμματισμού δεν είναι τόσο πλούσιες όσο και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το IDrive και το CloudBerry Backup. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελείτε τα αντίγραφα ασφαλείας σας μία φορά την ημέρα σε μια συγκεκριμένη ώρα ή μόνο όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα”.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες θα επωφεληθούν από τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αν θέλετε, ωστόσο, μερικές πιο σύνθετες επιλογές προγραμματισμού, διαβάστε την κριτική CloudBerry Backup.

Η αποκατάσταση αρχείων απαιτεί να συνδεθείτε στη διεπαφή ιστού. Υπάρχει ένα κουμπί “επιλογές επαναφοράς” στον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, αλλά εμφανίζει μόνο τις επιλογές σας και ανοίγει τον πελάτη ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

backblaze-web-restore-έναρξη

Μόλις συνδεθείτε στον υπολογιστή-πελάτη ιστού σας, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία θέλετε να επαναφέρετε μεταβαίνοντας στην καρτέλα “προβολή / επαναφορά αρχείων” ή κάνοντας κλικ στο κουμπί “επαναφορά” από την επισκόπηση. Σημειώστε ότι το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

backblaze-web-restore-μέθοδοι

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια μέθοδο επαναφοράς από τη λίστα. Ο τυπικός τρόπος για να επαναφέρετε τα αρχεία σας είναι να τα κατεβάσετε σε ένα αρχείο zip. Δεν χρειάζεται να περιμένετε στο διαδίκτυο, ενώ το Backblaze προετοιμάζει αυτό το αρχείο zip για εσάς, επειδή θα σας στείλει μια ειδοποίηση μέσω email όταν το αρχείο είναι έτοιμο.

Οι ανακτήσεις αρχείων με φερμουάρ περιορίζονται επίσης στα 500 GB ανά αίτημα, με έως και 20 αιτήματα ανά πάσα στιγμή. Εάν έχετε περισσότερα από αυτά, η υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών Backblaze μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για την ανάκτηση αρχείων. 

Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να ζητήσετε από το Backblaze να αποθηκεύσει όλα τα αρχεία σας σε μια μονάδα flash USB, με μέγιστο χώρο 256 GB, ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 8TB και να σας στείλει τη συσκευή μέσω ταχυδρομείου. Αυτό είναι βολικό, αλλά η επιλογή ανάκτησης ταχυμεταφορών απαιτεί να πληρώνετε εκ των προτέρων τη συσκευή. Ωστόσο, αν στείλετε ξανά τη συσκευή εντός 30 ημερών, θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Επιπλέον, εάν είστε συνδρομητής Backblaze B2, μπορείτε να επιλέξετε να αρχειοθετήσετε τα αρχεία σας εκεί ως στιγμιότυπο. Τα στιγμιότυπα σας θα είναι διαθέσιμα στο B2 σας, ακόμα και αν διαγράψετε αρχεία από τον λογαριασμό σας. Αυτό είναι χρήσιμο εάν πρέπει να αδειάσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Ταχύτητα

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας εξαρτάται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν διακομιστή. Η σύνδεσή σας θα είναι καλύτερη όσο πιο κοντά βρίσκεστε στα κέντρα δεδομένων του Backblaze στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα.

Συνήθως χρησιμοποιούμε έναν φάκελο 1 GB για να ελέγξουμε τις ταχύτητες μεταφοράς, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό με το Backblaze επειδή δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Εξαιτίας αυτού, έπρεπε να βασιστούμε στην πρόβλεψη του Backblaze. Ωστόσο, εξαιρέσαμε επίσης ορισμένα αρχεία μέχρι να έχουμε ένα μικρότερο σετ αντιγράφων ασφαλείας για να ελέγξουμε την πρόβλεψη του Backblaze.

Αρχικά, ελέγξαμε τον σύνδεσμο από τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, ο οποίος ελέγχει πόσο καιρό θα χρειαστεί το αντίγραφο ασφαλείας. Είπε ότι το αντίγραφο ασφαλείας μας θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαμε 2,62 GB αρχείων, αυτό είναι καθησυχαστικό. Το άλλο εργαλείο μας ενημέρωσε ότι θα μπορούσαμε να ανεβάζουμε 107 GB σε μια μέρα. Αυτό θα περιμέναμε, δεδομένου ότι η ταχύτητα μεταφόρτωσης ήταν 9,9 Mb / s.

Εάν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα όσο θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των εφεδρικών νημάτων που εκτελείτε για να επιταχύνετε τη μεταφόρτωση. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, το Backblaze συνιστά να εξαιρέσετε ανεπιθύμητα αρχεία και αρχεία που δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας από την επιλογή. Μόλις ολοκληρωθεί η αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ο αλγόριθμος μεταφοράς σε επίπεδο μπλοκ θα βοηθήσει με τις επόμενες μεταφορτώσεις.

Το Backblaze εκτελεί επίσης συμπίεση χωρίς απώλειες σε αρχεία για να μειώσει το μέγεθός τους πριν από τη μεταφορά. Η αντιγραφή και η συμπίεση αρχείων σε επίπεδο μπλοκ εξοικονομούν χρόνο και εύρος ζώνης. Από την άλλη πλευρά, εάν το Backblaze καταλαμβάνει πολύ μεγάλο εύρος ζώνης, μπορείτε να επιταχύνετε τις ταχύτητες μεταφοράς του.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια cloud του Backblaze διαθέτει σχεδόν όλες τις δυνατότητες που θέλουμε να δούμε. Λέμε «σχεδόν» επειδή έχει ιδιωτική κρυπτογράφηση με μια συστροφή. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, επομένως πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Εάν δεν το κάνετε, το Backblaze θα διατηρήσει το κλειδί κρυπτογράφησης.

Ό, τι κι αν επιλέξετε, η ιδιωτική κρυπτογράφηση δεν είναι εντελώς ιδιωτική, επειδή πρέπει να στείλετε τη φράση πρόσβασής σας στο Backblaze όταν θέλετε να επαναφέρετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Backblaze επαναφέρει τα αρχεία σας μέσω του διαδικτύου αντί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας (στον οποίο θα μπορούσατε να παρέχετε τη φράση πρόσβασης χωρίς να το στείλετε στο Backblaze).

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «η φράση πρόσβασής σας δεν αποθηκεύεται ποτέ στο δίσκο και απορρίπτεται μόλις χρησιμοποιηθεί.»

Το Backblaze χρησιμοποιεί HTTPS, το οποίο ενσωματώνει SSL, για να ασφαλίζει τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά. Αυτό σας βοηθά να προστατέψετε από τους υποκλοπείς χρησιμοποιώντας το man-in-the-middle και παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις (υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι του δημόσιου WiFi). Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το πρωτόκολλο SSL, διαβάστε τη σύγκριση SSL έναντι TLS για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Όταν τα αρχεία σας φτάνουν στους διακομιστές του Backblaze, κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES 128-bit. Το AES είναι η τυπική κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται σήμερα. Η έκδοση 128-bit δεν έχει ποτέ σπάσει, από όσο γνωρίζουμε, αλλά εξακολουθούμε να δίνουμε περισσότερους βαθμούς σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το βαρύτερο, ξάδελφο 256-bit.

backblaze-2fa-ρυθμίσεις

Το Backblaze παρέχει επίσης υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, την οποία, ως διαχειριστής, μπορείτε να ενεργοποιήσετε για όλους τους υπαλλήλους σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων συμβάλλει στην προστασία του λογαριασμού σας εάν ένας από τους υπαλλήλους σας χρησιμοποιεί έναν αδύναμο κωδικό πρόσβασης που έχει σπάσει ή κλαπεί. 

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, κακόβουλα άτομα δεν θα έχουν ακόμη πρόσβαση στα αρχεία του υπαλλήλου, επειδή ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων απαιτεί έναν επιπλέον κωδικό ασφαλείας κατά τη σύνδεση από μια άγνωστη συσκευή. Ο υπάλληλος μπορεί να λάβει αυτόν τον κωδικό μέσω SMS ή εφαρμογών όπως το Google Authenticator ή Authy.

Ένα άλλο ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια του Backblaze είναι η περιορισμένη δυνατότητα εκδόσεων. Το Backblaze αποθηκεύει προηγούμενες εκδόσεις αρχείων για 30 ημέρες, γεγονός που το καθιστά ελαφρώς λιγότερο ικανό να αντιμετωπίσει επιθέσεις ransomware από τις διαδικτυακές υπηρεσίες με πιο γενναιόδωρες πολιτικές εκδόσεων, όπως το IDrive και το CrashPlan.

Αυτό δεν είναι τίποτα που χλευάζει γιατί οι επιθέσεις ransomware στοχεύουν κυρίως επιχειρήσεις και λειτουργούν κρυπτογραφώντας αρχεία. Όταν κρυπτογραφούν τα αρχεία σας, απαιτούν να πληρώσετε λύτρα για να τα αποκρυπτογραφήσετε. Με την έκδοση σε αναπαραγωγή, μόλις αφαιρέσετε το κακόβουλο λογισμικό πίσω από την επίθεση, μπορείτε απλά να επαναφέρετε τα αρχεία σας στις προηγούμενες μη κρυπτογραφημένες εκδόσεις τους.

Μυστικότητα

Το Backblaze που απαιτεί από εσάς να στείλετε το ιδιωτικό σας κλειδί για την επαναφορά των αρχείων σας δεν είναι το καλύτερο για το απόρρητό σας. Το Backblaze ισχυρίζεται ότι το διαγράφει αργότερα, αλλά πρέπει να λάβετε τη λέξη για αυτό. Επιπλέον, το Backblaze είναι εταιρεία των Η.Π.Α. και πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους και κανονισμούς cloud των ΗΠΑ. Δεν συγκαταλέγονται στους καλύτερους νόμους περί απορρήτου στο cloud και υπάρχει και το έργο PRISM που πρέπει να σκεφτείτε. 

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου του, το Backblaze συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία που παρέχετε κατά την εγγραφή – το οποίο επιτρέπει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (τον αριθμό τηλεφώνου σας) – και όταν συνομιλείτε ή στέλνετε email στην ομάδα υποστήριξης του Backblaze. Επιπλέον, το Backblaze συλλέγει μεταδεδομένα, τα οποία τη βοηθούν να βελτιώσει τα προϊόντα της.

Η πολιτική ισχυρίζεται ότι το Backblaze δεν «ενοικιάζει, ανταλλάσσει ή μοιράζεται τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για σκοπούς μάρκετινγκ χωρίς τη συγκατάθεσή σας».

Το Backblaze μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συλλέγει για τη δημιουργία διαδικτυακών λογαριασμών. λειτουργεί την πλατφόρμα του βελτίωση της διάταξης, του περιεχομένου και της πλοήγησης των προϊόντων της · κατανοήστε πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τα προϊόντα της. στείλτε ανακοινώσεις μάρκετινγκ και άλλα.

Το Backblaze κοινοποιεί τις πληροφορίες σας σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών που τον βοηθούν να τρέξει την πλατφόρμα του. Αυτές οι υπηρεσίες τρίτων περιλαμβάνουν τα Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp και άλλα. 

Το Backblaze μπορεί επίσης να αποκαλύψει τις πληροφορίες σας σε τρίτους όταν απαιτείται από νόμο, δικαστική απόφαση ή άλλη δικαστική εξουσιοδότηση. Οι πωλήσεις, οι μεταβιβάσεις ή οι συγχωνεύσεις θα ζητήσουν επίσης από το Backblaze να κοινοποιήσει τις πληροφορίες σας σε ένα σχετικό τρίτο μέρος.

Backblaze Privacy Shield

Το Backblaze συμμορφώνεται με τις ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ Πλαίσια Ασπίδας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που σημαίνει ότι το Backblaze θα συμμορφώνεται με τους νόμους της χώρας καταγωγής ή της περιοχής σας, εάν μεταφέρετε προσωπικά στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή την Ελβετία στις ΗΠΑ ή αντίστροφα.

Επιπλέον, το Backblaze συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος είναι ο αυστηρός νόμος της ΕΕ σχετικά με το διαδικτυακό απόρρητο των χρηστών. Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα που αντιστοιχούν στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων:

 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει το Backblaze για εσάς.
 • Μπορείτε να διορθώσετε, να ενημερώσετε ή να ζητήσετε τη διαγραφή των στοιχείων σας στο λογαριασμό σας πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας.
 • Εάν είστε κάτοικος του ΕΟΧ, μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων, να ζητήσετε από το Backblaze να περιορίσει την επεξεργασία του ή να ζητήσει φορητότητα, όταν αυτό είναι τεχνικά δυνατό.
 • Ομοίως, εάν το Backblaze έχει συλλέξει και επεξεργαστεί τα προσωπικά σας στοιχεία με τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.
 • Μπορείτε να παραπονεθείτε σε μια αρχή προστασίας δεδομένων σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από το Backblaze.
 • Έχετε επίσης το δικαίωμα να διακόψετε τις επικοινωνίες μάρκετινγκ του Backblaze.

Ένα άλλο χρήσιμο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το Backblaze “θα διατηρήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται σε αυτήν την ανακοίνωση απορρήτου, εκτός εάν απαιτείται ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία μεγαλύτερη περίοδος διατήρησης.”

Όταν χρησιμοποιείτε το Backblaze ειδικά για επαγγελματικούς σκοπούς, λάβετε υπόψη ότι ο διαχειριστής μπορεί να έχει πρόσβαση και να ελέγχει τον λογαριασμό σας. Τούτου λεχθέντος, μια τέτοια συμπεριφορά αναμένεται. Ωστόσο, δεν βρήκαμε τίποτα να ανησυχείμε στην πολιτική απορρήτου και έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα που σας βοηθούν να ελέγχετε το απόρρητό σας.

Υποστήριξη

backblaze-help-ενότητα

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το αντίγραφο ασφαλείας σας, ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε μια απάντηση είναι να βρείτε τη διαδικτυακή βάση γνώσεων. Η γνωστική βάση του Backblaze διαθέτει άρθρα που αντιστοιχούν σε προσωπικά αντίγραφα ασφαλείας, επιχειρηματικά αντίγραφα ασφαλείας και αποθήκευση cloud B2. 

Μας αρέσει πώς μπορείτε να δείτε με μια ματιά τις πιο συχνές ερωτήσεις για ένα προϊόν. Χωρίζονται επίσης σε κατηγορίες για να διευκολύνεται η εύρεση της απάντησης που χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε, ωστόσο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε ολόκληρη τη βάση γνώσεων.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε απάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης. Ωστόσο, δεν μπορείτε να το κάνετε μέσω τηλεφώνου, ακόμα κι αν είστε επαγγελματίας χρήστης. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας, η οποία λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και 1 μ.μ. έως 5 μ.μ. PST.

Εάν η επιχείρησή σας απαιτεί συνεχή πρόσβαση σε ζωντανή υποστήριξη, το IDrive είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή, χάρη στην τηλεφωνική του υποστήριξη τις καθημερινές και την 24ωρη ζωντανή υποστήριξη. 

Αν νομίζετε ότι μπορείτε να περιμένετε μερικές ώρες για απαντήσεις τεχνικής υποστήριξης, ωστόσο, το Backblaze απαντά σε εισιτήρια μέσω email κάθε μέρα της εβδομάδας. Και πάλι, ωστόσο, δεν είναι κάλυψη 24/7.

Στείλαμε ένα αίτημα στην ομάδα υποστήριξης και λάβαμε μια απάντηση μετά από 13 ώρες. Ωστόσο, το Backblaze σάς επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση του εισιτηρίου email σας στο διαδίκτυο, κάτι που είναι μια ωραία πινελιά.

Η ετυμηγορία

Το Backblaze είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν είστε επαγγελματίας χρήστης που θέλει να προστατεύσει τα αρχεία εργασίας σας με τρόπο που δεν απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Backblaze βάσει του τύπου αρχείου και του απεριόριστου χώρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό καθιστά περιττή την αυτόματη προσθήκη ετικετών σε αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, όπως έχετε να κάνετε, για παράδειγμα, με το CrashPlan.

Εκτός του ότι είναι μια απλή και ευχάριστη υπηρεσία στη χρήση, το Backblaze έχει μεγάλη αξία. Με μόνο 6 $ ανά μήνα ή 5 $ εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων, λαμβάνετε απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για έναν υπολογιστή. Αυτό πρέπει να απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, χρήστες μεμονωμένων επιχειρήσεων και νεοσύστατες επιχειρήσεις που χρειάζονται τα χρήματά τους αλλού. 

Το Backblaze διαθέτει επίσης αξιοπρεπή ασφάλεια, αλλά θα θέλαμε περισσότερο αν είχε κατάλληλη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. 

Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τα δικαιώματα απορρήτου σας ή για κρυφές κινήσεις που υποστηρίζονται από ύποπτες ρήτρες στην πολιτική απορρήτου, επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι ασυνήθιστο σε αυτό.

Υπάρχουν όμως και άλλα μειονεκτήματα που ενδέχεται να έχουν σημασία για ορισμένους επιχειρηματικούς χρήστες, όπως η έλλειψη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για κινητά, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας NAS και η υποστήριξη Linux. Αυτό είναι επιπλέον ότι πρέπει να συνδέετε εξωτερικές μονάδες δίσκου κάθε 30 ημέρες για να τις διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας και ότι η έκδοση περιορίζεται σε 30 ημέρες. 

Αν αυτά είναι πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, το Backblaze for Business είναι μια σταθερή επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Τι πιστεύετε για το Backblaze για επιχειρήσεις; Έχει αυτό που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map