MozyPro-katsaus – Lopetettu – Päivitetty 2020

MozyPro-arvostelu

Carbonite osti MozyPro: n ja kuuluu nyt tähän perheeseen.


Yrityksille, jotka haluavat varmuuskopioida useita tietokoneita ja joilla on laajat alustarpeet, MozyPro tarjoaa monipuolisen varmuuskopiopalvelun, joka on melko oikeassa. Se sisältää 24/7 live chat- ja puhelintuen sekä kyvyn mukauttaa tiedostojen säilyttämiskäytäntöjä käyttäjäkuntaasi varten.

Kilpailun yläpuolella nouseva hintalappu hylkää kuitenkin kaikki oikeat vaiheet. Yli 850 dollarilla vuodessa 250 Gt: n varmuuskopiosta maksat yli yksitoista kertaa IDrive for Business -yrityksen tarjoaman hinnan (katso IDrive for Business -katsaus, jos haluat lisätietoja tämän palvelun hinnoittelujärjestelmästä) samasta määrästä gigatavua.

Tällaisesta kustannuseroista saatat odottaa erinomaista online-varmuuskopiopalvelua, mutta totuus on, että useimmissa tapauksissa MozyPro jää jäljelle Cloudwards.net-paketin muun paketin takana..

Ennen rahasi maksamista suosittelemme, että annamme MozyPro-katsauksellemme pikalukeman varmistaaksemme, että se sopii sinulle, tai kirjaudumme 30 päivän ilmaiseen kokeiluversioon, jos olet käytännöllisempi tyyppi.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot MozyPro: lle

ominaisuudet

Vaikka Mozylla on ongelmia, alustojen tuki – suurimmaksi osaksi – ei ole yksi niistä. MozyPro tarjoaa online-varmuuskopion rajoittamattomalle kannettavalle tietokoneelle ja työpöydälle. Tuettuihin tietokoneen käyttöjärjestelmiin kuuluvat Windows, Mac ja Linux.

Saatavana on myös Windows-, Mac- ja Linux-tiedostopalvelinten varmuuskopio, samoin kuin MS SQL Server- ja MS Exchange -varmuuskopio. MozyProa voidaan käyttää myös rajoittamattomien NAS-laitteiden varmuuskopiointiin. Oracle Serveriä ei tueta – katso IDrive for Business, jos tarvitset jotain.

MozyProa ei voida käyttää myös älypuhelimien tietojen varmuuskopiointiin, vaikka Android- ja iOS-laitteille on mobiilisovelluksia, joiden avulla voit käyttää tietovarastoa.

Voit käyttää tiedostoja myös MozyPro-verkkosivustolla. Siellä voit myös hallita tiliäsi käyttämällä hallintakonsolia lisätäksesi uusia käyttäjiä, seuraamaan varmuuskopioita ja suorittamaan muita hallinnollisia tehtäviä.  

Mozy tukee samanaikaista varmuuskopiointia paikallisiin tallennuslaitteisiin tietojen lähettämisen lisäksi pilveen. Mozy markkinoi tätä ominaisuutta nimellä Mozy 2xProtect, mutta puhetta kutsutaan sitä nimellä hybridi varmuuskopio. Tietosi paikallisen kopion ylläpitämisellä on etuja, joista vähiten mainittakoon, että katastrofien palauttaminen on nopeampaa paikallisesta tallennuksesta kuin Internetin kautta.

Mozy tarjoaa kuriiripalvelun nimeltä Mozy Data Shuttle auttaakseen tietojasi nopeasti pilvessä. Mozy siirtää yön yli laitteen, jonka avulla voit ladata tietosi. Lähetä se takaisin, ja huoltotekniikat siirtävät sen suoraan Mozyn datakeskuksen palvelimille, mikä säästää viikkojen aikaa.

Toisin kuin IDriven kuriiripalvelussa, Mozy Data Shuttle ei kuitenkaan ole ilmainen – tai edes erityisen halpa.

Sinua veloitetaan sen perusteella, kuinka paljon tietoja sinulla on varmuuskopiosta:

 • 1,8 kt maksaa 275 dollaria
 • 3,6 kt maksaa 375 dollaria
 • 5.4TB maksaa 475 dollaria
 • 7,2TB maksaa 575 dollaria

Myöskään kuljetuspalvelua ei voida palauttaa, mikä on vähän yllättävää.

MozyPro sisältää myös synkronointitoiminnot. Synkronointi käyttää asiakasohjelmaa, joka voidaan asentaa useisiin laitteisiin, jotta voit hypätä toisistaan ​​ja työskennellä samalla tiedostolla melkein reaaliajassa.

Tämä ominaisuus liittyy yleisemmin pilvisäilöön kuin online-varmuuskopiointityökaluun, mikä tekee siitä sisällyttämisen omituiseksi.

Vaikka jotkut yrityskäyttäjät hyötyvät siitä, on omistettu yrityssynkronointi- ja jakoratkaisuja (EFSS), jotka tarjoavat tehokkaampia työn tuottavuuden ominaisuuksia. Jos etsit jotain, meillä on ostajien opas, joka on suunniteltu lukemaan lukijoita hyvien tapojen parissa löytääkseen heille paras EFSS-ratkaisu.

MozyPro ei ole arkistopalvelu, vaan varmuuskopiopalvelu. Tämä tarkoittaa, että jos poistat tiedostoja tietokoneeltasi, ne lopulta poistetaan pilvestä. Järjestelmänvalvojana voit kuitenkin säätää käyttäjien ja käyttäjäryhmien säilytyskäytäntöä säilyttääksesi poistettuja tiedostoja tietyn ajan, tarjoamalla suojan rasvan sormen sormeilta.

Voit myös asettaa versiointikäytännön työtovereillesi. Versiointi säilyttää aiemmat tiedostotilat, jolloin voit nopeasti peruuttaa ei-toivotut tiedostojen muutokset. Se myös suojaa sinua tiedostovaurioilta, mukaan lukien ransomware aiheuttamilta.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus, jonka saat MozyPro-ohjelmalla, on, että sen avulla voit rajoittaa varmuuskopioita tietyissä verkoissa ja asettaa välityspalvelimen asetukset, jos olet välityspalvelimen takana.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat nopeuden säätö, jatkuva varmuuskopiointi, varmuuskopioinnin ajoittaminen ja lohkotason tiedostojen kopiointi, joista kaikista puhutaan myöhemmin tässä katsauksessa.

Huomattavan puuttuva on vaihtoehto, jolla voit pakata tietokoneellasi olevia tiedostoja ennen niiden lähettämistä pilveen, mikä voi vaikuttaa kielteisesti lataus- ja latausnopeuteen. Tämä on ominaisuus, johon useimmat muut varmuuskopiointipalvelut sisältävät.

hinnoittelu

MozyPron porrastetut hinnasuunnitelmat tarjoavat online-varatilan, joka voidaan jakaa rajoittamattomien tietokoneiden ja palvelimien välillä. Kuukausittaiset, vuosittaiset ja kaksivuotiset tilaukset ovat saatavilla. Suunnitelmat alkavat 10 Gt: llä ja nousevat 4 Tt: iin.  

Mozy ilmoittaa verkkosivustollaan enintään 250 Gt hinnat. Lisäksi sinun on pyydettävä hinnoittelua. Emme ole täysin varmoja miksi, mutta sillä voi olla jotain tekemistä tarraiskun kanssa (heillä on oltava erinomaiset myyntiedustajat).

Vaikka useiden tasojen joustavuus on mukavaa, MozyPron kustannusrakenteessa on muutamia ongelmia. Yhden, 10 Gt: n varmuuskopion tila ei todennäköisesti riitä varmuuskopiointiin yhdelle tietokoneelle, puhumattakaan useasta. Jos sinulla on useita palvelimia varmuuskopiointia varten, on olemassa suuri mahdollisuus, että 4 kt ei edes leikkaa sitä.

Suurin ongelma on kuitenkin se, että kustannukset ovat paljon korkeammat kuin kilpailu. MozyPro veloittaa 850 dollaria vuodessa 250 Gt varmuuskopiosta. IDrive veloittaa 75 dollaria samasta summasta, ja kuten MozyPro, sitä voidaan käyttää rajoittamattomien laitteiden varmuuskopiointiin. CrashPlan veloittaa 10 dollaria per tietokone (katso lisätietoja tästä CrashPlan for Small Business -arvostelusta).  

Helppokäyttöisyys

MozyPro ei ole aivan yhtä helppokäyttöinen kuin jotkut muut online-varmuuskopiot, edellyttäen vähän työtä ennen kuin voit aloittaa sovellusten lataamisen ja tietojen varmuuskopioinnin. Kun asiat on kuitenkin asetettu, siinä on hienoja ominaisuuksia, jotka helpottavat prosessia.

Kun olet kirjautunut tilille, sinun on kirjauduttava sisään verkkoportaaliin ja lisättävä käyttäjiä.

Sinun on määriteltävä heidät palvelimeksi tai työpöydäksi ja voit asettaa heille sekä tallennus- että laiterajoituksen. Voit myös synkronointitoiminnot ottaa käyttöön. Tämä prosessi voi viedä jonkin aikaa, jos sinulla on monta ihmistä lisätä, vaikka voit lisätä niitä joukkoon .csv-tiedoston avulla asioiden nopeuttamiseksi.

Sinun on myös lisättävä itsesi käyttäjäksi, jos haluat varmuuskopioida omat laitteet.

Jokainen käyttäjä saa sähköpostiviestin, jossa linkki antaa heidän asettaa oman tilin salasanan. Tämä salasana tarvitaan myöhemmin, kun varmuuskopiointiin käytetty työpöytäohjelma yhdistetään pilveen. Kun ne on luotu, heille annetaan mahdollisuus ladata kyseinen asiakas MozyPro-synkronointiohjelman ja mobiilisovellusten lisäksi..

Työpöytäohjelman lataus on suhteellisen suoraviivaista ja asennus vie sekunteja. Kun asiakas on valmis, kirjaudu sisään luomallasi käyttöoikeustiedoilla.

Seuraavaksi sinua pyydetään käyttämään oletus- tai yksityistä salausavainta (katso alla oleva tietoturva ja yksityisyys), minkä jälkeen voit aloittaa varmuuskopiointisuunnitelman laatimisen. Suurin osa tältä osin tehdystä työstä tehdään sinulle, koska MozyPro skannaa tiedostojärjestelmäsi ja valitsee automaattisesti yleisimmät tiedostotyypit varmuuskopiointia varten. Puhumme siitä enemmän seuraavassa segmentissä.

Kaiken kaikkiaan, vaikka se ei ole terävin käyttöliittymä, jota olemme koskaan nähneet, ohjattu toimija tekee hienoa työtä yksinkertaistamalla prosessia.

Verkkokäyttöliittymän kautta saatavassa järjestelmänvalvojan konsolissa on joitain muita käteviä ominaisuuksia, jotka helpottavat tilin hallintaa. Voit etsiä yhteyksiä tiliisi sekä käyttäjän että laitteen mukaan. Kukin menetelmä näyttää tietoja siitä, kuinka paljon tietoja varmuuskopioidaan ja milloin viimeinen varmuuskopio suoritettiin.

Siellä on myös “kuvaajat ja raportit” -osa, jonka avulla voit visualisoida varmuuskopiohistoriaa ja varmuuskopion tilaa sekä asettaa sähköpostihälytyksiä. Aika kätevä tavara yritykselle, jonka on varmistettava noudattaminen.

Tiedoston varmuuskopiointi & Entisöinti

MozyPro skannaa nopeasti tiedostojärjestelmäsi ja merkitsee tiedostot automaattisesti varmuuskopioita varten.

Toisin kuin joihinkin parhaimpiin online-varmuuskopiointipalveluihimme, MozyPro tekee tämän etsimällä yleisiä tiedostotyyppejä sen sijaan, että merkitsisit tavallisia tiedostojärjestelmän sijainteja (kuten “asiakirjat” -kansio) varmuuskopiointia varten. Tämä säästää aikaa, mutta kun työskentelet rajoitetulla tallennustilalla, se voi myös pureskella tilaa nopeammin.

Jos joudut vähentämään varmuuskopiotilaa, napsauta “varmuuskopio” ennen varmuuskopioinnin aloittamista. Sieltä voit säätää varmuuskopiointisuunnitelmasi kahdesta eri ikkunasta: “varmuuskopiot” ja “tiedostojärjestelmä”.

Varmuuskopiointiasetusten avulla voit selata varmuuskopioksi merkittyjä tiedostoja tiedostotyypin perusteella ja poistaa niiden tiedostojen valinnan, joita et halua sisällyttää tiedostoihin. Voit lajitella koon, tyypin ja kansion mukaan prosessin helpottamiseksi. Tiedostojärjestelmän avulla voit valita tiedostojärjestelmän kansioita ja poistaa niiden valinnan. Kummankin vaihtoehdon käyttäminen on ylellisyyttä, jota et saa useimmissa varmuuskopiopalveluissa, vaikka se ei olekaan aivan (tai etäisesti) tarpeeksi perustelemaan kyseinen hintalappu.

MozyPro suorittaa oletuksena jatkuvan varmuuskopion, jota se kutsuu ”automaattiseksi varmuuskopioksi”. Tätä ominaisuutta varten on joitain mukavia mukautusvaihtoehtoja, kuten jatkuvan varmuuskopioinnin keskeyttäminen, jos CPU on liian kiireinen tai vain varmuuskopiointi käynnissä, kun tietokoneesi on ollut käyttämättömänä tietyn ajan. Voit jopa rajoittaa kuinka monta kertaa MozyPro varmuuskopioi tietyssä päivässä.

Nämä ominaisuudet auttavat rajoittamaan MozyPron vaikutusta järjestelmäresursseihin. Jos tämä ei riitä, voit myös asettaa ajoitettuja varmuuskopioita suorittamalla ne päivittäin tai jopa viikoittain.

Tiedoston palauttamisen kannalta, sillä järjestelmänvalvojalla on pääsy kaikkiin varmuuskopioituihin tiedostoihin riippumatta siitä, onko ne varmuuskopioitu tietokoneeltasi vai osakkuusyritykselle kuuluvassa. Tämä käyttöoikeus on saatavana verkkoliittymän kautta.

Palauttaminen voidaan suorittaa myös työpöytäohjelmasta siirtymällä “palauta” -välilehteen.  

Voit selata tiedostopuun mukaan ja palauttaa kaikki tai yksittäiset tiedostot. Voit myös valita latauskohdekansion, korvata olemassa olevat tiedostot tai nimetä ne uudelleen, jos kopiota on. Kun olet tehnyt valintasi, napsauta ”palauta tiedostot”, ja prosessi alkaa.

Nopeus

Selvittääksemme, kuinka nopeasti MozyPro voi siirtää tiedostoja pilveen, suoritimme kourallinen testejä käyttämällä 1 Gt: n pakattua kansiota, joka koostui eri tiedostotyypeistä. Koska konteksti tarkoittaa kaikkea tällaisissa testeissä, on syytä huomauttaa, että suoritimme nämä testit Thaimaasta Bangkokista Wi-Fi-yhteydellä, jonka tiedonsiirtonopeus on 55/22 Mbps.

Testi yksi: Testi kaksi: Keskimääräinen:
Tallennettu:01:08:0001:11:0001:09:30
Ladata:00:08:3000:09:1500:08:53

Puhutaan ensin latausajoista. Nopeudella 22 Mbit / s voidaan laskea, että tiedostonsiirron tulisi kestää hiukan yli seitsemän minuuttia. Kun keskimäärin reilusti yli tunti, sitä ei selvästikään tapahdu.

Se ei kuitenkaan ole harvinaista varmuuskopioiden tekemisessä jostain syystä. Yleisesti havaitsemme, että online-varmuuskopiointiajat ovat paljon hitaampia kuin parhaimpien pilvitallennuspalveluiden tarjoajien. Lisäksi yksityinen salaus oli käytössä, mikä myös hidastaa asioita.

Yli tunti 1 Gt-tiedoston varmuuskopioinnista on silti liian pitkä. Osa ongelmasta saattaa olla se, että MozyPro ei pakata tiedostoja ennen niiden lähettämistä pilveen, mikä tarkoittaa, että siirrät paljon suurempia tietopaketteja, jotka todella tarvitset.

Ei voida kiertää sitä tosiasiaa, että alkuperäinen varmuuskopiointi MozyPron kanssa on este, joka todennäköisesti kestää päiviä tai jopa viikkoja saadaksesi kaikki tietosi pilveen. Plussapuolella se on nopeampi kuin Office Carbonite.  

Hidas alkuperäinen varmuuskopio syrjään, seuraavat varmuuskopiot toimivat paljon nopeammin lohkotason tiedostojen kopioinnin avulla. Lohkotason tiedostojen kopioinnin yhteydessä, kun tiedosto muuttuu, vain delta – tiedoston osa, joka muuttui – kopioidaan pilveen sen sijaan, että koko tiedostoa kopioidaan uudelleen.

Latausajat olivat parempia, vaikkakin hiukan hitaampia kuin odotit. Nopeudella 55 Mbit / s meidän olisi pitänyt pystyä lataamaan tiedosto alle kolmessa minuutissa.

MozyPro-laitteella on kaasuasetukset, jos haluat säätää nopeutta. Suoritimme sitä täydellä kapasiteetilla, mutta jos varmuuskopio vaikuttaa negatiivisesti järjestelmän resursseihin, voit hidastaa asioita.

turvallisuus & yksityisyys

Yksi ihailtavimmista lähestymistavoista, joita Mozy noudattaa pilviturvallisuudessa, on se, että se kutsuu kolmansien osapuolien auditointeja varmistamaan, että palvelinlaitteidensa tehtävänä on pitää yritystiedot turvallisina. Tämä sisältää HIPAA-HITECH SSAE 16 Type 1 -auditoinnin, SSAE 16 Type 2 -auditoinnin läpäisemisen ja ISO / IEC 270001 -sertifikaatin hankkimisen..

Mozy ylläpitää kovetettuja tietokeskuksia ympäri maailmaa, jotka on rakennettu kestämään luonnonkatastrofit, laitteistoviat, virushyökkäykset ja muut tapahtumat, jotka saattavat muuten asettaa tietosi vaaraan. Turvallisuushenkilökunta on paikan päällä ympäri vuorokauden, ja tietokeskukset ovat suojattu aidatulla kehällä, elektronisella avaimen käytöllä ja CCTV-valvonnalla.

Mozy-palvelimille tallennetut tiedostot ovat myös salattuja. Itse asiassa he salataan ennen kuin ne koskaan poistuvat tietokoneeltasi ja ovat suojattuina kuljetuksen aikana turvallisella TLS-yhteydellä. Oletusarvon mukaan Mozy pitää salausavaimesi puolestasi ja käyttää 448-bittistä Blowfish-salausta. Voit kuitenkin valita myös yksityisen, nolla tietotaidon salauksen, jolloin salausprotokolla vaihtuu 256-bittiseen AES-salaukseen.

Yksityisen salauksen etuna on, että se vähentää luvattomien henkilöiden pääsyä tiedostoihisi. Se tarkoittaa myös, että Mozy ei voisi jakaa tiedostojesi luettavissa olevia versioita lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Toisaalta, jos kadotat salasanasi, menetät pääsyn varmuuskopioosi, koska Mozy ei pysty palauttamaan sitä. Lisäksi, kun käytetään yksityistä salausta, tiedostojen esikatselua ja kuvien pikkukuvia ei ole saatavana verkossa, ja tiedostoja ei voi ladata selaimelta tallennuksen synkronoimiseksi.

Sekä Blowfish että AES ovat turvallisia salausprotokollia, vaikka AES on yleisempi ja suosittelee National Institute of Technology and Standards.

Mozy ei tarjoa vaihtoehtoa kaksifaktoriselle todennukselle (2FA), joka on aiheuttanut käyttäjille turhautumista. 2FA on suojaus salasanan varkauksilta, edellyttäen, että käyttäjät käyttävät myös erityistä suojakoodia, joka lähetetään yleensä mobiililaitteeseen kirjautuessaan sisään tuntemattomasta koneesta.

Tuki

MozyPro-tuki tapahtuu haettavan tukiportaalin kautta, josta löydät luokkia esimerkiksi aloittamiseen, varmuuskopiointiin, palauttamiseen, tilin hallintaan ja synkronointiin. Jokaiseen luokkaan on liitetty useita erilaisia ​​artikkeleita, joiden tulisi kattaa suurin osa peruskysymyksistäsi. Artikkeleissa käytetään kuvakaappauksia ja numeroituja vaiheita oppimisprosessin yksinkertaistamiseksi.

Jos et löydä etsimääsi vastauksia tukikeskuksesta, voit ottaa yhteyttä suoraan Mozyyn. MozyPro-käyttäjillä on pääsy puhelin-, sähköposti- ja live-chat-palveluihin. Puhelin- ja chat-tuki ovat molemmat saatavana ympäri vuorokauden, mikä on valtava etu yrityksille, joilla ei ole varaa odottaa maanantaiaamuna korjausta..

Testasimme livekeskustelua ja pystyimme ottamaan yhteyden edustajaan, joka vastasi nopeasti ja tehokkaasti kaikkiin häntä kohtaan esittämiin kysymyksiin.

Sähköpostituki käyttää lippujärjestelmää, jotta voit helposti seurata tapaustasi. Vastausajat vaihtelevat tapauksen vakavuuden mukaan.

Tuomio

MozyPron hitaat nopeudet olivat hiukan yllättäviä, jopa kaukaisesta Thaimaasta ja ilman tiedostojen pakkaamisen etua. Palvelu ylläpitää useita tietokeskuksia ympäri maailmaa, joten odotimme parempaa. Jos jatkat MozyPron kanssa palautumisratkaisuna, muista ehdottomasti ottaa käyttöön paikallinen varmuuskopio sen täydentämiseksi.

Suuri kysymys, joka estää vahvaa suositusta tälle palvelulle, on kuitenkin sen hinta. Vaikka joillakin yrityksillä ei epäilemättä ole mitään ongelmia maksaa ylimääräistä online-varmuuskopiopalvelusta, joka tukee monia eri alustoja, tarjoaa laitteiden synkronoinnin, tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua ja ottaa vahvan lähestymistavan turvallisuuteen, saat kaiken tämän myös IDrive for Business -palvelun avulla, ja murto-osa kustannuksista.

Ainoa todellinen etu MozyProssa on jonkin verran vahvempia järjestelmänvalvojan ja raportointiominaisuuksia, sen lisäksi, että se pystyy skannaamaan ja varmuuskopioimaan tietyt tiedostotyypit.

Se on kaikki, mitä meillä on toistaiseksi sanoa MozyProssa. Haluaisimme kuulla omasta mielipiteestäsi ja kokemuksistasi tämän palvelun suhteen, joten muista ajatella alla olevat kommentit. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map