Vivaldi áttekintés – Az Opera megfelel a Chrome-nak – Frissítve 2020

Vivaldi Review

Vivaldi ugyanabból a csapatból származik, amely a nap folyamán fejlesztette az Operát, és azt mutatja. Könnyen kezelhető és gyors, de rendelkezik néhány remek funkcióval, amelyekhez a Chrome-val is megszokta. Adja hozzá ehhez egy nagyszerű adatvédelmi irányelvet, és nyertes lesz. Nézze meg a Vivaldi áttekintést a részletekért.


A legjobb böngésző-vélemények

A Vivaldi-t az Opera társalapítója és korábbi vezérigazgatója készítette, és 2016-ban jelentette meg. Az energiafelhasználóknak készült, és lenyűgöző szintű ellenőrzést nyújt az interfész felett. A Vivaldi szintén gyors, és számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik. Ezen felül a biztonság és a magánélet legmagasabb pontjait kapja. Olvassa tovább ezt a Vivaldi ismertetőt, hogy megnézze, milyen összehasonlítható más böngészőkkel.

A Vivaldi kompatibilis a Windows 7 és újabb, a Mac OS X 10.10 és újabb verziókkal, valamint az összes főbb Linux disztribúcióval. Sajnos a Vivaldi még nem érhető el az iOS számára, de az Android 5.0 és újabb verzióinak béta verziója 2019. szeptemberében jelent meg.

A teszteléshez Windows 10 operációs rendszert futtató laptopot és Samsung Galaxy S8 + operációs rendszert használtunk, az Android 7.1.2 verzióval. Mivel ez még a korai bétaverzióban van, a Vivaldi for Android valószínűleg gyorsan megváltozik, és ehhez a felülvizsgálathoz a 2.7.1624.219 verziót teszteltük..

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Vivaldi számára

Jellemzők

Mivel a Vivaldi a Chromium alapú, kompatibilis a legtöbb Google Chrome kiterjesztéssel, kivéve azokat, amelyek módosítják az interfészt (olvassa el a teljes Google Chrome áttekintést). Ez azt jelenti, hogy hozzáférhet a kiterjesztések széles skálájához, a hirdetésblokkolóktól a VPN-ig és a szinte minden másig, amire gondolsz..

A böngésző beépített jegyzetek funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi szöveges jegyzetek létrehozását, és egy adott weboldalhoz vagy linkhez történő csatlakoztatását, valamint fájlok vagy képernyőképeket csatolhat hozzájuk.

Vivaldi-Notes

A böngészőben található képernyővédő eszköz, amely lehetővé teszi egy kiválasztás vagy a teljes oldal rögzítését, hosszától függetlenül. A képet .jpg, .png formátumban mentheti, vagy a vágólapra másolhatja.

Vivaldi-ScreenCapture

Ahol a Vivaldi kiemelkedik, az ellenőrizhető mennyiségben teszi lehetővé a böngésző külső megjelenését. A betűkészleteket, a témákat és a színeket bármikor megváltoztathatja, valamint az interfész elemeit, például a füleket és a gombokat a képernyő bármely részére áthelyezheti. Még egy ütemezést is beállíthat, amely automatikusan beállítja a témát a napi időtől függően.

Vivaldi-ThemeSettings

A testreszabás azonban ezzel nem ér véget. A Vivaldi lehetővé teszi a billentyű- és egérbillentyűk kezelését, lehetővé téve, hogy bármilyen műveletet hozzárendeljen a kívánt gomb vagy egér gesztusához..

Vivaldi-KeyboardSettings

Az olvasó nézetével együtt elküldi a független tartalomú weblapot a szöveg tiszta megjelenítésére. A nézetet testreszabhatja az igényeinek is, beleértve a szöveg méretét, sorközét és betűkészletét.

Vivaldi-Reader

Több profilt is beállíthat, amely lehetővé teszi különböző konfigurációk létrehozását, attól függően, hogy milyen feladatot használ a böngészőben. Ez praktikus lehet, figyelembe véve a változtatható dolgok számát. Ez a megosztott számítógépek számára is hasznos, mert érdemes lehet a felületet más módon beállítani, mint a készüléket használó mások.

Vivaldi Sync

Ha fiókot regisztrál, szinkronizálhatja könyvjelzőit, beállításait és előzményeit az eszközök között. Ez nem csak a böngészés zökkenőmentes élményét teszi lehetővé a mobil és az asztali számítógép között, de megtakarítja a vágyat is, hogy megváltoztassa a rendelkezésre álló óriási számú beállítást minden alkalommal, amikor a Vivaldi-t új számítógépre állítja..

Vivaldi-SyncSettings

Vivaldi-fiókkal is hozzáférhet a Vivaldi e-mail címhez és annak web-mail felületéhez. Ez biztosítja azokat az alapvető funkciókat, amelyeket elvárhat egy online e-mail klienstől, de a megjelenés és érzet elavult, könnyen átadható valami, ami egy évtizeddel ezelőtt készült el. Vessen egy pillantást a legjobb e-mail hosting szolgáltatások listájára a jobb alternatívákért.

Vivaldi-Webmail

A Vivaldi lehetővé teszi a blog létrehozását a fiókjával is. Bár alapvető, ez egy tisztességes blogkeret, feltéve, hogy nem próbálkozik vele túl divatos dolgokkal. Azt mondta: ha komolyan veszi a blogolást, akkor valószínűleg egy célzott megoldást keres, és a legjobb webtárhely-szolgáltatók listája segíthet ebben.

A Vivaldi lehetővé teszi a nem aktív lapok audio lejátszásának megakadályozását is. Ez egy felbecsülhetetlen érték, ha egyszerre sok fület nyit, és titokzatos hanghoz vezethet, amelyet vadászni kell, és elhallgattatnia kell. Hasonló megjegyzés: arra kényszerítheti a böngészőt, hogy csak egyszer (vagy egyáltalán nem) játsszon animált képeket, ahelyett, hogy végtelenségig hurcolná őket.

Jellemzők a mobilon

A Vivaldi az Androidon sokkal ritkább, mint az asztali jellemzői. Ez azonban nem egészen meglepő, mivel a böngészőnek ez a verziója még mindig a béta korai szakaszában van, tehát valószínűleg még többet fog tenni a jövőben ezen a fronton.

Valamilyen okból a Vivaldi nem tette lehetővé a kívánt keresőmotor hozzáadását az Android verziójához. Ehelyett hét választásra korlátozza Önt: Bing, Google, DuckDuckGo, Startpage.com, Ecosia, Wikipedia és Qwant. 

Bár ezek a lehetőségek valószínűleg elegendőek a legtöbb ember számára, nagy előnye lenne, ha hozzáadnánk a YouTube-t (mint például a Vivaldi az asztali számítógéphez)..

Vivaldi mobil keresőmotorok

A Vivaldi Android-verziója tartalmaz egy képernyőképernyő-rögzítő eszközt is, amely szokatlan a mobiltelefonok számára, mivel általában az eszköz szokásos parancsikonjának használatával korlátozza a képernyőképeket. A rögzítő eszköz nem annyira rugalmas, mint az asztali számítógépeken, de a teljes webhelyről képet is készíthet, hosszától függetlenül, vagy csak a megtekinthető részt.

Vivaldi mobil rögzítő eszköz

Egyszerű használat

A Vivaldi alapértelmezett kinézete hasonló a legtöbb böngészőhöz: lapok, címsor, navigációs vezérlők és könyvjelzők vannak a képernyő tetején. A visszatekerés gomb hozzáadása, amely visszatér a korábban meglátogatott domainbe, nagyon jó extra.

A címsor mellett egy legördülő menü található a legutóbbi keresési előzmények között. Egy külön keresősáv lehetővé teszi a gyors váltást a keresőmotorok között, de a fő címsávot továbbra is felhasználhatja az alapértelmezett keresési szolgáltató segítségével történő keresésre.

Vivaldi-BrowserTopArea

A jobb alsó sarokban található gombok a képernyő-rögzítő eszköznek, a képek kikapcsolásához, szűrők (például szürkeárnyalatos) és görgetősáv használatához a nagyításhoz.

Vivaldi Tab kezelése

A Vivaldi sok ellenőrzést kínál a lapkezelés felett. Több fül kiválasztásával „kötegbe” helyezheti őket, amely értékes ingatlanokat takarít meg a fülön. Ha egy rakásba kerül, a lapok „csempézett” lehet, ami azt jelenti, hogy a böngésző ablaka fel van osztva a lapok között, lehetővé téve, hogy egyszerre több weboldallal dolgozzon..

Vivaldi-TiledTabs

Csavarozhat egy fület, amely balra mozgatja és megakadályozza annak bezárását, és lehetővé teszi, hogy az összes fület bezárja, miközben a rögzített fülöket nyitva tartja. A megnyitott, de még nem megtekintett lapok olvasatlanként vannak megjelölve, és a lap fölé mutató előnézete jelenik meg. Megváltoztathatja az aktív fül szélességét is, és arra kényszerítheti, hogy minimális mérete maradjon, ha sok fül van nyitva.

A ctrl + tab megnyomásával megnyithatja a lapváltót, amely konfigurálható lista formátumra vagy előnézetre. Ha ez nem elegendő az áttekintéshez, akkor a képernyő bal oldalán található egy gomb, amely felsorolja a nyitott és a közelmúltban bezárt lapok listáját.

Vivaldi-TabCycler

A képernyő bal oldalán, ugyanazon sávban vannak gombok a letöltéskezelő, a jegyzetek, az előzmények és a könyvjelzők megnyitásához. Bármely webhelyet hozzákapcsolhat, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférhessen új fül megnyitása nélkül is.

Vivaldi-feltűzött weboldal

Könnyű használat a mobiltelefonon

A Vivaldi Android verziója úgy néz ki és érzi magát, mint nagyobb testvére az asztalon. Ez azonban kiváló, mivel kevés panaszunk volt az eredeti felülettel. Indításkor egy testreszabható gyorshívó menü jelenik meg, amely lehetővé teszi kedvenc és leggyakrabban használt webhelyek lapok formájában történő rendezését, amely azonnal elérhető minden új lap megnyitásakor..

Vivaldi mobil gyorstárcsázó

Négy különálló fülmenü található, mindegyik a normál, a magán, a más eszközökön nyitott és a közelmúltban bezárt lapokon. A Vivaldi Android verziója valami szokatlanul rendelkezik a mobil böngészők számára, amely a képernyő felső részén található tab fül, a hagyományosabb menü mellett. 

Ez különösen a nagyobb telefonok esetében kedvező, mivel könnyen megkímélheti az extra ingatlant a lapok gyorsabb elérése érdekében.

Vivaldi Mobile Tab menü

Ezenkívül gyorsan válthat a privát és a normál lapok között, ha rákattint a jobb felső sarokban lévő parancsikonra, és ezzel megkönnyíti a menü átváltásának nehézségeit..

Teljesítmény

A Vivaldi egy gyors böngésző, amely tesztekben könnyen felülmúlja a Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot, az Opera-t és a Microsoft Edge-t. Mindezt kb. 20% -kal kevesebb RAM-ot használ, mint a Chrome vagy az Opera alacsony és nagy terhelések esetén is. Ugyanakkor, nagy terhelésnél is sokkal többet használ, mint a Firefox (erről bővebben olvashat a Firefox áttekintésben).

Androidon a hír nem olyan jó, mivel a Vivaldi ezen verziója a spektrum lassabb végén van, és a legtöbb nagy böngésző, például a Chrome vagy a Firefox, szignifikánsan gyorsabb. Mivel azonban a Vivaldi for Android még mindig korai béta stádiumában van, ezért reméljük, hogy ez javulni fog, amikor közelebb kerül a hivatalos bevezetéshez.

Lehetőség van az inaktív lapok hibernálására is, amely csökkenti az erőforrás-felhasználást, ha hajlandó sok olyan lapot nyitni, amelyet nem használ. Lehet, hogy ez nem ideális a korlátozott kapcsolatokkal rendelkező felhasználók számára, mivel a hibernált lapok megnyitása újból feltölti őket.

Biztonság

Mint sok böngésző, a Vivaldi a Google Biztonságos Böngészést is használja, hogy megvédjen az ismert rosszindulatú programoktól és az adathalász webhelyektől. Ez vitathatatlanul a leghatékonyabb biztonsági adatbázis, de ez a magánélet kompromisszuma, mivel a szolgáltatás megköveteli, hogy a böngészési tevékenységet elküldjék a Google-nak. A Vivaldi lehetőséget ad arra, hogy kikapcsolja a szolgáltatást, így eldöntheti, mi fontosabb számodra.

A frissítési gyakoriság a böngésző biztonságának kritikus része, és kétszer is, ha a böngésző a Chromiumon alapul. Szerencsére a Vivaldi hetente nagyjából frissül, ami kiváló. Mivel a Chromium két-három hetente frissítést kap, ez azt jelenti, hogy a Vivaldi a lehetséges biztonsági hibákat gyorsan javíthatja.

A böngésző arra is figyelmeztet, hogy egy webhelyhez nem biztonságos HTTP kapcsolaton keresztül lép. A figyelmeztetést könnyű észrevenni, mert tartalmaz egy figyelmeztető táblát és egy szöveget, hogy “nincs biztonságban” a címsor mellett.

Vivaldi-HTTPSwarning

Magánélet

Az egyetlen adat, amelyet a Vivaldi tőled gyűjt, az alapvető használati információk. Ez magában foglalja a böngésző verzióját, a CPU architektúráját, a képernyő felbontását és egy véletlenszerű azonosítót. Az adatokat 24 óránként egyszer küldi el, az Ön IP-címével együtt, amelyet anonimizálnak az utolsó nyolc bit eltávolításával.

A Vivaldi adatvédelmi politikája egyszerű és könnyen érthető, ami több, mint amit a Chrome vagy az Opera esetében el lehet mondani (olvassa el az Opera áttekintését).

Vivaldi és sütik

A Vivaldi lehetővé teszi a cookie-k blokkolását, de a beállítás csupasz csont, mivel csak az összes cookie blokkolása vagy a blokkolás közötti választás közül választhat. Más böngészők, például a Firefox, külön kategóriákba osztják őket, például kriptográfiai készülékekre, nyomkövetőkre és sütikre, amely lehetővé teszi a blokkolhatóbb ellenőrzést..

Vivaldi-CookieSettings

Ennek ellenére a Vivaldi számos Google funkciót használ, köztük a biztonságos böngészést, az automatikus kitöltést és a keresési javaslatokat, amelyek mindegyike felhasználói adatok küldését a Google-nak. Ezek azonban könnyen kikapcsolhatók, tehát ha nem akarja veszélyeztetni a magánélet védelmét, akkor nem kell.

Vivaldi-ThirdPartySettings

Annak ellenére, hogy a Vivaldi kiválóan kezelheti a magánélet védelmét, számos lépést megtehetsz az online névtelenség javítása érdekében, az anonim böngészési útmutatónk szerint.

Az ítélet

A Vivaldi egy nagyszerű böngésző, kevés hátrányával. Lenyűgöző testreszabási lehetőségeket és hozzáférést biztosít a Chrome hatalmas kiterjesztésű könyvtárához, ugyanakkor gyors és könnyű a RAM-fogyasztás szempontjából, mint más böngészők. Nagyon sok praktikus funkciót tartalmaz, például a jegyzeteket, a lapok egymásra rakását és csempézését, valamint a webhelyek végleges rögzítését az oldalsávba..

A biztonság és a magánélet vonatkozásában a Vivaldi ismét felső pontokat kap. Gyakran frissül, és jó munkát végez a rosszindulatú webhelyek blokkolásával. Ezenkívül kevés adatot gyűjt Önről mint felhasználóról, és egyértelmű áttekintést nyújt arról, hogy mely harmadik fél szolgáltatásait kell letiltani, ha az adatvédelmet szeretné maximalizálni..

A böngésző egyetlen hátránya, hogy nincs iOS verziója. A fejlesztők kijelentették, hogy ezen dolgoznak, de az Apple szigorú követelményei miatt a platform böngészőire némi időbe telik, míg kiadásuk.

Mit gondolsz Vivaldiról? Egyetért-e azzal, hogy a megdöbbentő rugalmasság és a nagy teljesítmény a piac legjobb böngészőjévé teszi? Vagy Ön iOS-felhasználó, akinek az eszközök közötti szinkronizálás szükségessége meghaladja a Vivaldi-val kapcsolatos összes nagyszerű dolgot? Tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map