Internet Explorer áttekintés – Frissítve 2020

Internet Explorer áttekintés

Abban az esetben, ha nem tudta volna, az Internet Explorer még mindig működik, és főként annak igazolására szolgál, hogy milyen messzire mentünk a 90-es évek óta. Fájdalom a használata, rendetlenség nézni, és sok oldalra nem tud hozzáférni, amint az az Internet Explorer ezen áttekintéséből olvasható.

A legjobb böngésző-vélemények

Az Internet Explorer 1995-ben indult, és hosszú ideig a webböngészők királya volt, legalább a felhasználók számában. A Google Chrome 2008-as megjelenése elvonta domináns pozícióját, és azóta hanyatlik, végül 2015-ben váltotta fel a Microsoft Edge (olvassa el az Edge áttekintésünket). Ez az Internet Explorer áttekintés ismerteti a böngésző előnyeit és hátrányait.

A böngésző elavult rendetlenség, és a funkciók súlyos hiányával, régebbi és csúnya felületével és gyenge teljesítményével az egyik legrosszabb böngésző, amelyet használhatott. Az Internet Explorer egyetlen hátránya, hogy bizonyos ősi webhelyeket és intranetes rendszereket kizárólag erre a célra építenek, vagyis néha kénytelenek vagytok használni.

Az Internet Explorer 11 néven ismert böngésző legújabb és utolsó iterációja csak a Windows 7 és újabb verziók esetén érhető el. Ez a böngésző egyetlen verziója a Windows 10, 8.1 és 8. verzióhoz is. A MacOS-hez használt Internet Explorer létezett, de 2003-ban megszüntették az Apple Safari megjelenése után. A felülvizsgálathoz Windows 10 rendszert futtató laptopot használtunk a teszteléshez.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az Internet Explorer számára

Jellemzők

Az Internet Explorerben nem található sok olyan szolgáltatás, amelyet manapság standardnak tekintnek a böngészők számára. Bár a Google-t és néhány más keresési szolgáltatót felvehet a keresősávba, az alapértelmezett keresőmotor a Bing-re van zárva. 

Egyéb hiányzó funkciók a témák és a lapok némításának képessége. Bár van egy kezdetleges automatikus kitöltés, a fizetési módok nem menthetők, és a jelszavak kivételével nem kezelhető vagy szerkeszthető, csak törölhető.

IE-Automatikus kitöltés

Az Internet Explorer kiegészítőkkel rendelkezik, de a Chrome és a Mozilla Firefoxéval összehasonlítva rossz a választás (olvassa el a Firefox áttekintésünket). Szerencsére létezik az Adblock Plus verziója, de ez egy minimális elem, amelyet a böngésző kibővíthetőségéből szeretne. Mivel a böngésző nem Chromiumon alapul (olvassa el a Chromium áttekintésünket), ezért nem tudja használni a Chrome kiterjesztésű könyvtárát.

IE-InternetExplorerAddons

A böngésző a Bing Translate programmal rendelkezik, amely lehetővé teszi a weboldalak több mint 45 nyelvre történő lefordítását jobb egérgombbal történő kattintással és a fordítási lehetőség kiválasztásával a helyi menüben. Bár jobb, mint semmi, a Bing Translate közel sem olyan jó, mint a Google Translate, amely több nyelvet és nagyobb pontosságot kínál a fordításkor.

Az Internet Explorer jól integrálódik más Microsoft termékekkel. Importálhat webhelyeket az Excel vagy a OneNote alkalmazásba, amely automatikusan létrehoz egy Excel vagy OneNote oldalt. Ez egy hasznos eszköz, ha sok adatot, például táblázatokat kell átmásolni a helyi fájlokba, de meg lehet csinálni más kiterjesztésű böngészőkben is..

IE-ImportToExcel

Egyszerű használat

Az Internet Explorer felületének alapvető felépítése hasonló a többi böngészőhöz, a cím- és keresősávok felett, a lapok és könyvjelzők alatt, de túl sok a menü és gomb. Az interfész ősinek érzi magát, és nincs ellenőrzés a böngészési élmény felett, egyszerű dolgokkal, például pins rögzítésével vagy több lap kiválasztásával, hiányzik.

IE-BasicInterface

A szöveg méretének és színének alapvető beállításain kívül a böngésző kinézetét testreszabhatja. Mivel a modern böngészők, például a Vivaldi (olvassa el a Vivaldi áttekintésünket) lehetővé teszik a böngésző megjelenésének és érzésének szinte minden szempontjának megváltoztatását, az Internet Explorer testreszabási lehetőségei sajnos elégtelennek tűnnek.

A beállítások menü elavult ereklyéként is érzi magát, és a keresett opció megkeresése gyakran unalmas és bonyolult, mivel a kis módosítások elvégzéséhez gyakran szükségessé válik a fejlett kategóriákban rejtett hosszú ellenőrző listák áttekintése..

IE-Internetbeállítások

Kompatibilitási szempontból sok webhely nem teszteli az Internet Explorert, így böngészés közben gyorsan problémákba ütközhet, és ezek csak idővel súlyosbodnak. Ennek oka az, hogy az Internet Explorer kevés felhasználóval rendelkezik, és nem támogat sok modern internetes szabványt, ami a webhelyek optimalizálását fájdalmas feladattá teszi a webfejlesztők számára.

Másrészről, néhány régi webhely továbbra is örökölt kereteket használ, például az ActiveX-t, amely be van építve az Internet Explorerbe. Ezenkívül a cégek által belsőleg használt intranetes webhelyeket és alkalmazásokat a böngésző számára időnként készítik.

Teljesítmény

Az Internet Explorer lassú, hasonló sebességet ér el, mint a csere böngészője, az Edge, amely sokkal lassabb, mint az összes többi vizsgált böngésző, kivéve a Tor böngészőt (olvassa el a Tor böngésző áttekintését). A RAM felhasználása szintén magas, mivel a böngésző ugyanolyan sok rendszer erőforrást fogyaszt, mint a Chrome, annak ellenére, hogy ennél sokkal lassabb.

Az Internet Explorer rendelkezik teljesítmény-irányítópulttal, amelyet mindegyik lapon felvehet, hogy megmérje a CPU és a RAM használatát, valamint a festési időt, a képkockák sebességét és a hálózati kérések számát. Sajnos csak az egyes lapokon működik, tehát nem hatékony, ha összehasonlítani szeretné az összes nyitott lap teljesítményét, vagy meg szeretné találni a legtöbb erőforrást fogyasztó weboldalt..

IE-PerformanceDashboard

Biztonság

Az Internet Explorer biztonságával kapcsolatos legnagyobb probléma az, hogy az már nem aktív fejlesztésben van, vagy nem prioritást élvez a Microsoft számára. Noha a böngésző továbbra is támogatást kap, csak havonta egyszer érkezik biztonsági frissítés, amely ritka a többi böngészőhöz képest, amint azt a cikkünkben leírtuk, melyik böngésző a legbiztonságosabb.

A legtöbb böngészővel ellentétben nem figyelmezteti Önt, amikor biztonságos kapcsolaton keresztül lép fel egy webhelyre. Van egy lakat a címsor mellett, amikor a HTTPS-hez kapcsolódik, de ennek hiányát könnyedén kihagyni, és tudatában lehet annak, hogy nem biztonságos kapcsolaton keresztül küld személyes vagy fontos információkat, ami harmadik személyek adatgyűjtését eredményezheti. -a felek.

IE-HTTPSPadlock

Három biztonsági szint létezik, amelyek mindegyike különféle szkriptek blokkolására vagy engedély kérésére szólít fel, mielőtt futtatná őket. A speciális beállítások lehetővé teszik az egyedi biztonsági intézkedések megválasztását, ám ezek összevont formában vannak, és megkönnyíti a webhely-beállítások és engedélyek kezelését..

IE-AdvancedSecurity

Annak érdekében, hogy megvédje a felhasználókat a rosszindulatú tartalmaktól, például a rosszindulatú programoktól vagy az adathalász rendszerektől, az Internet Explorer a Microsoft Defender SmartScreen alkalmazást használja. Figyelmezteti a felhasználókat, amikor a rosszindulatú magatartásról ismert webhelyet nyitnak, és ugyanazt a célt szolgálják, mint a Google Biztonságos Böngészése sok más böngésző számára. A Defender SmartScreen gyorsabb, mint a Biztonságos Böngészés.

Magánélet

Ami az adatvédelmet illeti, az Internet Explorer a minimumot, de nem sokkal többet teszi meg. Bekapcsolhatja a nyomkövető védelmet a beállításokban, valamint használhatja az „inPrivate-böngészést”, amely csak egy név a szokásos privát ablakok számára, amelyeket minden böngésző rendelkezik. Beállíthatja a böngészőt, hogy kilépéskor automatikusan töröljön minden adatot, beleértve a böngészési előzményeket, a sütiket stb., Ami jó érzés.

IE-TrackingProtectionSettings

Az Internet Explorer adatvédelmi politikája hosszú és összetett, és a legrelevánsabb információk a vég felé vannak rejtve, ahol közzéteszik, hogy bár az Öntől gyűjtött adatok legtöbbször a Microsoftnál maradnak, bizonyos esetekben átadhatók körülmények között, és az Ön adatait a vállalat mindig felhasználja személyre szabása és „javítása” érdekében.

Ha komolyan veszi a magánélet védelmét, akkor használjon másik böngészőt, és olvassa el a névtelen böngészési útmutatónkat, amely rengeteg hasznos tippet és trükköt tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan lehet online megvédeni magát a kíváncsiskodó szemtől..

Az ítélet

Őszintén szólva, az Internet Explorer szörnyű böngésző. Még messze elmaradt a versenytől még a Chrome 2000-es évek végén történő megjelenése előtt (olvassa el a Chrome áttekintést), és még sokat sem javult. A rossz teljesítmény, a szolgáltatások hiánya és az elavult formatervezés hozzájárul a piac egyik legkevésbé hasznos böngészőjéhez. Még a Microsoft biztonsági vezetője azt mondta az embereknek, hogy ne használják tovább.

A tény, hogy az Edge 2015-ben a Microsoft elsődleges böngészője lett, nem segített, és ha valamilyen okból úgy érzi, hogy a Windows számítógépéhez beépített böngészőt kell használnia, akkor ezt kell használnia.

Mit gondolsz az Internet Explorerről? Van-e olyan kényszerítő ok arra, hogy ezt használjuk, amelyet még nem fedtek le ebben a felülvizsgálatban, amely kompenzálja a sok hibáját? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map