Google Chrome áttekintés – Frissítve 2020

Google Chrome áttekintés

A Google Chrome egy fantasztikus böngésző, amelynek megjelenésekor valódi forradalom volt. Vannak azonban komoly adatvédelmi problémák vele, és RAM-ot fogyaszt reggelire. A részletekért olvassa el a teljes Google Chrome áttekintést.


A legjobb böngésző-vélemények

A Google Chrome a piac legnépszerűbb böngészője, jó okból. Könnyen kezelhető és tiszta felületet, szilárd összeköttetést biztosít az eszközök között, és hatalmas kiterjesztésű könyvtárat biztosít. Ennek ellenére erőforrás-éhes és foltos tapasztalata van az adatvédelem terén. Ez a Google Chrome áttekintés bemutatja funkcióit és hibáit.

A Google Chrome szinte bárhol működik, a Windows 7, 8, 8.1 és 10, a MacOS OS X 10.10 és újabb verziókkal kompatibilis asztali verziókkal, valamint a Linux Ubuntu, Debian, openSUSE és Fedora disztribúcióival. Vannak mobil verziók az iOS és az Android számára is. A felülvizsgálathoz Windows 10 laptopot és iOS 12.3 rendszert futtató iPhone-t használtunk.

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Alapértelmezés szerint a Google Chrome nem bombázza meg funkcióival, ehelyett egy tiszta és egyszerű felhasználói felületet választ, amely csak egy kombinált keresési és címsávból áll, amelyet omnibarnak hívnak, a navigációs vezérlőkből és egy kis helyet a bővítményekhez.

Ez a bővítmények könyvtára a böngésző egyik legnagyobb erőssége, mivel egyetlen versenytárs sem kínál ugyanolyan mennyiségű külső szolgáltatót. Akár beépített jegyzeteket, extra könyvjelző-sávokat, automatikus frissítést, vagy bármilyen más speciális funkciót szeretne, valószínűleg van egy olyan bővítmény, amely megfelel az Ön igényeinek.

A böngésző ezen kívül lenyűgöző kereszt-összeköttetést kínál az eszközök között. Mindaddig, amíg szinkronizál a Google-fiókjával, preferenciái, könyvjelzői és keresési előzményei magukkal járnak, amikor a böngészőt új számítógépre vagy eszközre telepíti. Emiatt a böngésző beállítása gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

Google Chrome Sync

Szinte minden, amit a Google Chrome-ban végez, menthető a Google felhőjébe, egészen a nyitott lapokig, és ez szilárd lehetőségeket kínál Önnek a szinkronizálás kiválasztásához. Ha szeretné finomítani ezeket a beállításokat, olvassa el a Google Chrome biztonsági másolatának készítésével kapcsolatos útmutatót.

A könyvjelzők más böngészőkre történő átvitele ugyanolyan fájdalommentes, mivel egyszerűen belép a könyvjelzőkezelőbe, és HTML fájlként exportálja őket. Tudjon meg többet erről a folyamatról a Google Chrome könyvjelzők exportálására és importálására vonatkozó útmutatónkban.

Nem meglepő, hogy a Google Chrome jól integrálódik a Google más szolgáltatásaiba is, például az alkalmazásokat, például a Google Docs és a Gmail hivatkozásaival, amelyek a könyvjelző sáv „alkalmazások” menüjében találhatók. Ez az integráció kiterjed a Google Translate-re is, lehetővé téve bármilyen oldal lefordítását egy másik kattintással egy másik nyelvre.

A Google Chrome beépített .pdf olvasóval is rendelkezik, ami nagyon jó, bár a funkciókkal szemben egy dedikált olvasóhoz, például az Adobe Acrobathoz viszonyítva világít, és nem támogatja a dinamikus PDF-fájlokat és a virtuális aláírásokat..

Google Chrome Extra szolgáltatások

A Google Chrome-ban található praktikus kontextusmenü-beállítások egy olyan apró funkció, amelyet könnyű kihagyni. Tartalmaznak egy lehetőséget a kiemelt szöveg google-keresésére, amelyet más böngészők, például a Mozilla Firefox szintén kínálnak, valamint egy fordított képkeresést, amely megtakarítja a kép letöltésének és újratöltésének idejét..

Google Chrome-ContextMenus

A Google Chrome több felhasználót is támogat, külön hivatkozásokkal kiegészítve az egyes felhasználók böngészőpéldányát. Ez hasznos a megosztott számítógépek számára, vagy azok számára, akiknek külön böngésző példányokra van szükségük munka és személyes használatra.

A Chrome mobil funkciói

A Google Chrome mobil változatán megőrzi egyszerű és intuitív felhasználói felületét. A mobil-specifikus szolgáltatásokról nem sokat lehet beszélni, de az „Asztali webhely kérése” gomb nagyon jó olyan webhelyek kezelésére, amelyek alacsonyabb verziójú mobil verziókkal rendelkeznek. Ez arra készteti őket, hogy azt gondolja, hogy asztali eszközön van, és arra készteti őket, hogy a mobil oldal helyett az asztali verziót küldjék neked.

A Google Chrome mobilhoz olvasási listája is tartozik, amely lehetővé teszi bármilyen URL hozzáadását későbbi olvasáshoz. A listához hozzáadott webhelyek offline módon elérhetők, és ez remek módja annak, hogy leolvasó anyagot szervezzen repülésekre vagy más helyzetekre, ahol esetleg nincs internet-hozzáférése..

Google Chrome-ReadingList

A címsáv mellett van egy megosztás gomb is, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen módon megosszon egy weboldalt, amelyre gondolt.

Egyszerű használat

A tiszta és egyszerű felületet kínáló Google Chrome egyszerűen használható asztali és mobil eszközökön is.

Chrome az asztalon

Asztali verzióin a Google Chrome könnyű navigálni. A böngészéshez minden, ami a képernyő tetején található sima tálcába van tömörítve, ahol megtalálhatja az omnibárt, a könyvjelzőket és a navigációs vezérlőket..

Google Chrome-BasicDesktopUI

A fülek elválasztása egyértelmû árnyalatváltozással történik, és sok fül megnyitása egyidejûleg vízszintes méretarányt eredményez. Még akkor is, ha tucatnyi fül van nyitva, könnyű megmondani, hogy mi az egyes fül, mert a jól látható képernyőn látható látnivalók. 

A fent említett „keresés a Google-ban” és „a Google-ban a kép keresése” kontextus menübeállítások tovább egyszerűsítik a felhasználást, valamint a szabványos „beillesztés és keresés” opció a szöveg beillesztésekor az omnibarba.

Chrome mobilon

A Google Chrome mobil verziói a kialakításuk egyszerűségére is törekednek, ami ugyanolyan egyszerűvé teszi őket, mint asztali megfelelőik. Az omnibar a tetején van, a navigációs vezérlők, a fül menü és a beállítások pedig a képernyő alján találhatók.

Google Chrome-MobileTabs

Amikor megnyitja a fül menüjét a mobiltelefonon, három tiszta áttekintést kap a szokásos, inkognitó és az összes eszközön megjelenő lapokról. Ez megkönnyíti a mobileszközön az asztali eszközén megnyitott lap felvételét, ha erre szüksége van.

Teljesítmény

A teljesítmény szempontjából a Google Chrome vegyes zsák. Továbbra is a piacon az egyik leggyorsabb böngésző, teszteinkkel a Mozilla Firefox, az Opera és a Microsoft Edge előtt állnak (olvassa el a Microsoft Edge áttekintésünket). Ennek ellenére mobilon lassabb, mint a Mozilla Firefox és a Safari, bár a különbség kicsi.

A böngésző asztali verziója erőforrás-éhes, bár sokkal több RAM-ot fogyaszt, mint bármelyik versenytársa. Ez gyorsan problémává válhat, ha sok lapot vagy ablakot egyidejűleg nyitva kell tartania, és az alacsony memóriamennyiségű gépek küzdenek annak érdekében, hogy a Google Chrome-hoz biztosítsák a szükséges erőforrásokat..

Biztonság

A Google Chrome jó munkát végez a felhasználóinak a potenciálisan rosszindulatú webhelyekkel szembeni védelmében, amint azt a cikkünkben bemutattuk, melyik böngésző a legbiztonságosabb. Egyszer volt az egyetlen böngésző, amelyben sandbox-ot használt, azaz az egyes lapok külön folyamatokra voltak felosztva, korlátozva a hozzáférést egymáshoz és az operációs rendszerhez..

Ha érvénytelen biztonsági tanúsítvánnyal vagy a szokásos HTTP protokollon felüli webhelyet látogat meg, ellentétben a biztonságosabb HTTPS-szel, a Google Chrome figyelmeztetést tesz az omnibár mellé, jelezve, hogy a webhely nem biztonságos. A böngésző ablakot kitöltő nagyobb figyelmeztetés blokkolja az ismert malware vagy adathalász rendszerekkel rendelkező webhelyeket a Google „biztonságos böngészés” szolgáltatásának használatával.

Google Chrome-NotSecure

Ezenkívül a Google Chrome alapértelmezés szerint blokkolja a felbukkanó ablakokat, valamint azokat a hirdetéseket, amelyekről ismert, hogy rosszindulatú programokat tartalmaznak, és ezzel védi a kattintással elégedett felhasználókat az eszközüket megfertőző hirdetések megnyitásától..

A böngésző biztonságának másik alapvető eleme a frissítések. Mivel a kódokat a számítógépes bűnözők gyorsan kihasználják, a fejlesztőknek folyamatosan ki kell állítaniuk a böngésző biztonsági frissítéseit, és arra kell ösztönözniük a felhasználókat, hogy a lehető leghamarabb frissítsék őket. A Google Chrome ezt jól csinálja, mivel néhány nap frissül, és a böngésző öt óránként ellenőrzi az új frissítést.

A böngészőben helyben tárolt jelszavakat rendszerbiztonság, például Windows felhasználónév és jelszó, vagy más eszközök megfelelőjeivel védik. Ha úgy dönt, hogy szinkronizálja ezeket a jelszavakat, akkor azok titkosítva lesznek a Google-fiókoddal, vagy létrehozhat egy „szinkronizálási jelmondatot”, amely megakadályozza a Google-t abban, hogy hozzáférjen a szinkronizált adatokhoz.

Ennek ellenére jobb, ha inkább az egyik legjobb jelszókezelőt használja.

Magánélet

A Google Chrome-ral kapcsolatos magánéletbeli aggályok merülnek fel, mivel a Google alaptevékenysége a reklám körül mozog. Bár a Google nem adja el az adatait egyenesen, a hirdetések testreszabásához használja. Bár ezt előnynek lehet tekinteni, és a Google azt akarja, hogy gondolja, hogy ha magánéletével foglalkozik, akkor érdemes más böngészővel, például a Mozilla Firefox-szal böngésznie..

Elméletileg néhány funkció letiltásával korlátozhatja a Google Chrome által gyűjtött adatokat. Az „automatikus kiegészítésű keresések és URL-ek” és „a hasonló oldalakra vonatkozó javaslatok megjelenítése, ha az oldal nem található” kikapcsolása megakadályozza, hogy a keresőfogalmak begyűjtsenek, amikor beírja őket. megoszthatja böngészési előzményeit a Google-lal.

Google Chrome-SyncSettings

Ennek ellenére az összes ilyen szolgáltatás alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és azok kikapcsolása befolyásolja a kapott keresési és webhely-javaslatok relevanciáját. A kikapcsoláson kívül a böngésző beállításain kívül néhány trükk is felhasználható az adatvédelem javítására, amint azt az anonim böngészési útmutatónk ismerteti.

Felmerül a kérdés is, hogy mekkora letiltja ezeket a funkciókat, mivel tavaly kiderült, hogy a helyelőzmények kikapcsolása ellenére sok Google-alkalmazás továbbra is hozzáférést kapott az időbélyegzésű helyadatokhoz.

Szerencsére lehetősége van arra, hogy manuálisan töröljön néhány információt, amelyet a Google gyűjt rólad, az „én tevékenységem” oldalán, amint azt a Google-előzmények törlésére vonatkozó útmutatónk részletezi..

Google Chrome-CookieSettings

A Google mint vállalkozás magánéletének problémája mellett a Google Chrome az adatvédelmi beállítások határozott választékát kínálja Önnek. Korlátozhatja a nyomkövetőket és a sütiket általában vagy weboldalonként, valamint megmondhatja a böngészőnek, hogy küldjön „ne kövesse nyomon” kérést minden webhelyre, de ez csak akkor hatékony, ha a webhelyek nem hagyják figyelmen kívül azt..

Összességében azt javasoljuk, hogy használja a Chrome egyik legjobb VPN-jét. A Google határozottan halad a gonosz ösvényen az elmúlt években, és fogalmunk sincs, hogy az adatai hol fognak végbemenni. Olvassa el a felhő havi állapota oszlopunkat.

Az ítélet

Ha hajlandó figyelmen kívül hagyni a magánélet és a RAM használatával kapcsolatos problémáit, a Google Chrome fantasztikus böngésző. Karcsú és egyszerű kialakítása megkönnyíti a használatot, és hatalmas kiterjesztés-könyvtára miatt szinte bármilyen funkciót hozzáadhat, amelyet egy böngészőből igényelhet..

Az eszközök közötti kereszthivatkozás megkönnyíti a telepítést és a használatot asztali és mobil eszközökön, és minden nagyobb operációs rendszerhez van Google Chrome-alkalmazás..

Ugyanakkor azok a felhasználók, akik nem érzik magukat a személyes adatok mennyiségével kapcsolatban, amelyet a Google szeret velük kapcsolatban, érdemes fontolóra venni egy olyan böngészőt, amely nem rendelkezik nyereségmotívummal az információk gyűjtésére, például a Mozilla Firefox vagy a Vivaldi. Azok, akiknek régi asztali számítógépük alacsony RAM-mal rendelkeznek, másutt is keresni fognak, mert a Google Chrome gyorsan erőforrás-éhessé válik.

Mit gondolsz a Google Chrome-ról? A karcsú és könnyen kezelhető felület és a lenyűgöző bővítmények könyvtára elegendő ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhassa a szembeszökő kérdéseket a magánélettel kapcsolatban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map