Bátor böngésző áttekintés – Biztonságos szörfözés – Frissítve 2020

Bátor böngésző áttekintés

A Brave böngésző viszonylag új belépés a piacra, és azt kell mondanunk, hogy ez csak nagyszerű. Biztonságos, gyors, és újszerű módon jutalmazza meg a használatáért. Van néhány hátránya, de semmi lényeges, amint azt a Bátor teljes ismertetőnkben elolvashatja.


A legjobb böngésző-vélemények

A bátor 2016 januárjában indult. A Chromium alapján hangsúlyozza a biztonságot és a magánélet védelmét, miközben nem meríti fel a szolgáltatásokat vagy a teljesítményt. Ez a bátor áttekintés megad egy ötletet, ha megvalósítja ezeket a célokat.

A böngésző lenyűgöző funkciók listáját tartalmazza, és teljesítménye kiváló, nagy sebességgel és alacsony RAM-fogyasztású. Megemlítettük a Brave-t anonim böngészőnk útmutatójában, és jó okból. Számos praktikus biztonsági és adatvédelmi funkció található, beleértve a beépített adblokkolót, a „pajzsokat”, amelyek blokkolják a sütik és nyomkövetőket, valamint az ujjlenyomatokat, és még Tor módot is.

A Brave elérhető az asztalon Windows 7 és újabb, valamint a MacOS X 10.10 és újabb verziókban, valamint a Linux Ubuntu, Debian, openSUSE és Fedora terjesztéseiben. Mobiltelefonon a böngészőnek legalább Android 4.1-re vagy iOS 12.0-ra van szüksége. A teszteléshez hordozható számítógépet használtunk, amelyen Windows 10 futott, valamint egy iOS 12.3-as verziójú iPhone-t.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Bátor Böngésző számára

Jellemzők

A Brave mobil és asztali verziói tartalmaznak egy beépített blokkolót is, amely megkímélheti a harmadik féltől származó bővítmény telepítésének nehézségeit. Beállíthat egy „szinkronizálási láncot” az eszközök között, hogy azok megosszák a könyvjelzőket egymással. 

Ahelyett, hogy arra kényszerítené, hogy hozzon létre egy olyan fiókot, mint a legtöbb böngésző, a Brave ezt egyszeri ellenőrző kódokkal hajtja végre, amelyek szöveges és QR formátumban is elérhetők. Sajnos a „szinkronizálási lánc” a könyvjelzőkre korlátozódik.

Brave-SyncChain

A „bátor jutalom” valószínűleg a legérdekesebb funkció a bátorságban. A társaság kezdeményezése megváltoztatni az online hirdetés működését, és ez egy elgondolkodtató ötlet. Fizet a felhasználók számára, akik választják a hirdetések megtekintését. Az alapvető figyelmeztető tokennek nevezett Ethereum-alapú kriptovaluta által generált bevétel 70 százaléka fizetendő, amelyet fel lehet használni a Brave-en regisztrált tartalom alkotók tippelésére.. 

Beállíthat automatikus adományokat a meglátogatott webhelyek számára, megadhatja, hogy hány hirdetést szeretne látni óránként, és testreszabhatja, hogy az oldal mennyi időt számít látogatásként.

Mivel a felhasználók választják, a hirdetéseket a helyi adatok felhasználásával testreszabják, kiküszöbölve a harmadik fél nyomkövetőinek szükségességét, és javítva a magánéletét a hirdetési szférában. A rendszer alapértelmezés szerint le van tiltva, így ha nem tetszik az ötlet, akkor nem kell részt vennie.

Szolgáltatások az asztalon

Mivel a Brave a Chromiumon alapul (olvassa el a Chromium áttekintésünket), ezért ki tudja használni a hatalmas kiterjesztésű könyvtárát. Nem mindegyik fog működni, de általában, amíg a bővítmény nem tesz semmit a felülettel, működni fog. Ez exponenciálisan növeli a böngésző képességeit, mivel a bővítmények révén számos szolgáltatást adhat hozzá.

Vannak olyan bővítmények is, amelyek be vannak építve a böngészőbe. A WebTorrent lehetővé teszi a böngésző számára a torrent letöltését önálló kliens használata nélkül. Ez hasznos, ha csak ritkán tölt le torrenteket, de a gyakori letöltők inkább az uTorrenthez hasonlót szeretnék, mert a WebTorrent funkciója alapvető, csak lehetővé teszi a torrent indítását és leállítását..

Brave-WebTorrent

A többi beépített bővítmény a Google Hangouts és az IPFS Companion. 

A Hangouts bővítmény lehetővé teszi, hogy értesítéseket kapjon a platformon lévő összes lapon, és folytathatja a beszélgetéseket más eszközökön. 

Az IPFS Companion lehetővé teszi a tartalom betöltését az InterPlanetary File System rendszeren keresztül, amely peer-to-peer adatprotokoll, amelynek célja a nagy fájlok letöltésének decentralizálása..

Brave-BuiltInExtensions

A Brave szép, de szokatlan tulajdonsága az, hogy blokkolja a más weboldalakba ágyazott közösségi médiatartalmakat. Ez magában foglalja a Google és a Facebook bejelentkezési gombjainak egyedi beállításait, valamint a Facebook, a Twitter és a LinkedIn beágyazott bejegyzéseit. Ez különösen akkor jó, ha beállítja a böngészőt működésre, és el akarja távolítani a zavaró képességeket.

Brave-SocialMediaBlock

Van egy „desztillációs oldal” elnevezésű olvasási mód funkció is, amely a szövegen kívüli minden tartalmat eltávolít, és tiszta és olvasható módon mutatja be..

Brave-DistilledPage

Jellemzők a mobilon

A Brave mobil verziójának remek funkciója az, hogy bármilyen weboldalt .pdf fájlvá alakíthatunk. Bár a legtöbb weboldal rosszul fordítja a .pdf formátumot, az átalakítás elõtt az „olvasó módra” váltás jelentõsen javítja az átalakítást. Még a .pdf alapvető szerkesztését is végezheti a böngészőben, beleértve az aláírás hozzáadását.

Brave-PDF

Van egy asztali mód is, amely megakadályozza, hogy a webhelyek a mobilra optimalizált verziót adjanak Önnek. 

Bár az asztalon bármilyen keresőmotort felvehet, a mobiltelefonon a Google, a Bing, a DuckDuckGo, a Qwant és a StartPage korlátozott, de ez nem rossz választás.

Brave-SearchEngines

Egyszerű használat

Asztali és mobiltelefonon a Brave sport egy könnyű és érzékeny felület, amely könnyen érthető és navigálható. Minden logikusan el van helyezve, és semmi sem túl ismeretlen, ám a Bátor még mindig szorongat néhány újítást, különösen a mobiltelefonon.

Könnyű használat az asztalon

Nincs semmi szokatlan az asztali felületen, és bárki, aki Chromium-alapú böngészőket, például a Chrome-ot vagy az Opera-t használta (olvassa el az Opera áttekintését), bátornak ismeri. 

A lapok a tetején vannak, amelyet követ egy címsor, amelyet az egyik oldalon a navigációs vezérlők, a másikon pedig a beállítások, a profilod, a Bátor jutalmak és a pajzsok (a biztonsági részben részletesebben) gombok követnek. Nincs fülgörgetés, és bár rögzítheti a füleket, nem csoportosíthatja őket.

Testreszabhatja a böngésző kinézetének és érzésének részeit, mert használhatja a sok Chrome témát (olvassa el a Chrome áttekintést), valamint megváltoztathatja a böngésző színsémáját világos és sötét között, vagy ugyanazzá teheti, mint az operációs rendszer..

Brave-CustomizationSettings

Könnyű használat a mobiltelefonon

Mobiltelefonon könyvjelzői, előzményei és beállításai a bal felső menüben található, a címsor mellett. Más mobil böngészőkhöz képest könnyű kezelni, szerkeszteni és törölni a könyvjelzőket, valamint mappákat hozhat létre számukra.

Brave-MobileBookmarks

A „pajzsok” menü a címsor másik oldalán található, és ugyanolyan információkat nyújt, mint az asztali számítógépen, beleértve a blokkolt hirdetéseket, nyomkövetőket és szkripteket, valamint a biztonsági beállítások be- és kikapcsolásának lehetőségét..

Brave-MobileShields

Engedélyezheti a címsor alatt megjelenő fülsávot, amely kiváló szolgáltatás, amely hiányzik más mobil böngészőkben. Ez azt jelenti, hogy a navigáláshoz nem kell belépnie a lap menübe, ami nagyszerű. Azt is beállíthatja, hogy a fülsor csak akkor jelenjen meg, amikor az eszköz fekvő módban van. Ezenkívül az összes fület bezárhatja, ha néhány másodpercig lenyomva tartja a normál fülmenü gombot.

Brave-TabBar

Teljesítmény

A Brave gyors böngésző. Asztali számítógépen nagyobb sebességet ér el, mint a Chrome és a Mozilla Firefox, de lassabb, mint a Vivaldi (olvassa el a Vivaldi áttekintésünket). Másrészt, a mobil Brave olyan gyors, mint bármelyik versenytársa, csak egy kicsit lassabban fut, mint az Firefox az iOS rendszeren (olvassa el a Firefox áttekintésünket).

A böngésző sokkal alacsonyabb RAM-fogyasztás mellett valósítja meg ezeket a sebességeket, mint a legtöbb böngésző, ami lenyűgöző, mivel a Chromium-alapú böngészők hírhedt az erőforrások éhezéséért.

Biztonság

Sok nagyszerű biztonsági funkció van a böngészőben. A címsávotól jobbra található „pajzsok” menü lehetővé teszi, hogy mindent lezárjanak vagy engedélyezzék a nyitott oldalon, és lehetővé teszik az alapvető biztonsági beállítások, például a nyomkövető védelem, a HTTPS kapcsolatok kényszerítése és a szkriptek blokkolása ellenőrzését is, sütik és eszközfelismerés.

Brave-ShieldsMenu

Alapértelmezés szerint a böngésző a HTTPS Everywhere alkalmazással kényszeríti a webhelyeket biztonságos kapcsolatok használatára, és ha kikapcsolja vagy belép egy olyan webhelyre, amely nem kínálja a protokollt, egyértelmű figyelmeztetés jelenik meg, amely egy szimbólumot és egy szöveget tartalmaz: nem biztonságos. ”

Brave-HTTPSWarning

A beépített blokkoló szintén nagy biztonságot nyújt, mivel a vázlatos hirdetések gyakran lehetnek rosszindulatú programok vagy nyomkövetők. Beállíthat egy kódot, hogy megvédje a mobiltelefonon tárolt bejelentkezéseit is, és ezzel biztonságban tartja adatait abban az esetben, ha a telefon elveszik vagy ellopták.

Brave-LoginPasscode

Bár a Chromium kéthetente frissül, a Brave csak három-négy hetente érkezik frissítésekhez. Ez nem rossz, de jobb is lehet, mert ha ilyen hosszú ideig tart frissítés nélkül, akkor a számítógépes bűnözők több lehetőséget kapnak a böngésző veszélyeztetésére..

A böngésző a Google Biztonságos Böngészéssel is rendelkezik, amely megkeresi a meglátogatott URL-eket a lehetséges rosszindulatú programok vagy adathalász rendszerek számára. Ez azonban a magánélet kompromisszuma, ahogyan az alábbiakban megismerjük.

Magánélet

Noha a Brave a Chromiumon alapul, amely adatokat küld a Google-nak, a fejlesztők ezt a funkciót meg is szüntették, hasonlóan az „UnGoogled Chromium” projekthez.

A Brave-ban vannak olyan szolgáltatások, amelyek gyűjtik az Ön adatait, de a legtöbb rendszer alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, például a keresések előrejelző szolgáltatása és a weboldalak betöltése. Mint már említettük, a böngésző a Google Biztonságos böngészést használja, amely alapértelmezés szerint engedélyezve van, és böngészési adatainak egy részét elküldi a Google-nak elemzésre.

Elméletileg ezt az információt névtelenné teszik, de a Google számára teljesen lehetséges, hogy több kérést kereszthivatkozással határoz meg annak érdekében, hogy meghatározza, milyen webhelyeket látogatott. Ezért el kell döntenie, vajon a védelem érdemes-e a magánélet elvesztését.

Brave-PrivacySettings

A böngésző támogatja a Tor-ot, ami ritka. A Tor-böngészővel ellentétben (olvassa el a Tor-böngésző áttekintését) azonban nem engedi megnézni, hogy a csatlakoztatott Tor-relében minden csomópont hol található, vagy ugyanolyan szintű irányítást biztosít a kapcsolat felett. Ennek ellenére ez egy jó extra, és Brave a Tor böngészőt legyőzi a legtöbb egyéb tekintetben.

Brave-Tor

A bátor védi Önt a nyomkövetőktől, alapértelmezés szerint blokkolja a harmadik féltől származó cookie-kat és az ujjlenyomatot, és a praktikus “pajzsok” menü megkönnyíti a védelem be- és kikapcsolását, és figyelemmel kíséri, hogy mennyit csinálnak..

A társaság adatvédelmi nyilatkozata világos és tömör. Azt mondja, hogy a Brave soha nem gyűjti az Ön adatait, kivéve a biztonságos böngészést és az előrejelző szolgáltatásokat, amelyek letilthatók. Még a Brave Rewards program révén a hirdetések testreszabása is helyben történik az eszközön anélkül, hogy az elemzés eredményeit el kellene küldeni a Brave-nak vagy a hirdetőnek..

Az ítélet

A Brave egy kiváló böngésző, amely egyesíti az átfogó szolgáltatásokat és a könnyen kezelhető felületet, nagyszerű teljesítményt és szilárd biztonsági és adatvédelmi ellenőrzéseket. A lassú frissítési gyakoriságon kívül nincsenek jelentős hátrányok, és teljes szívből ajánljuk senkinek a Brave-t.

Mit gondolsz bátorról? Hiányoztak a böngésző komoly hátrányai? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben! Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map