A Tenta Review – Biztonságos böngésző – Frissítve 2020

Tenta Review

A Tenta egy viszonylag új böngésző, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Annak ellenére, hogy rendkívül biztonságos, a sebesség szenved, és a fejlett funkciókat addig zárolják, amíg fizet. Ugyanakkor a megfelelő ember számára ez egy nagyszerű böngésző, ahogyan azt a Tenta teljes ismertetőnkben olvashatjuk.


A legjobb böngésző-vélemények

A 2016-ban bevezetett Tenta egy viszonylag új kiegészítés a böngésző jelenetéhez. Középpontjában a felhasználók széles körű adatvédelme és biztonsága van. Ebben a Tenta-áttekintésben áttekintést adunk arról, hogy miként jár a többi böngészőhöz képest.

Noha a Tenta böngészési sebessége közepes, a beépített VPN és az innovatív felület pótolja azt, ami hiányzik a teljesítményéből. Sajnos nincs mód az adatok szinkronizálására az eszközök között, és a fejlettebb VPN-szolgáltatások a fizetett előfizetés mögött vannak zárolva.

A Tenta csak az Android 5.5-ös és újabb verziókban érhető el, de a Windows és az iOS verziói jelenleg is működnek, és várhatóan 2019-ben jelennek meg. Ehhez a felülvizsgálathoz egy Nexus 5x verziót használtunk, amelyen az Android 8.1 futott..

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Tenta számára

Jellemzők

A Tenta legnagyobb jellemzője, hogy beépített VPN-vel rendelkezik. Csatlakozhat 22 szerverre, amelyek minden kontinensen elterjedtek és 17 országban találhatók, beleértve Dél-Koreát, Ausztráliát, Új-Zélandot és Dél-Afrikát. Számos ilyen van az Egyesült Államokban és Európában is. Ráadásul nem ír elő sávszélességet vagy felhasználói korlátokat, ami kiválóan alkalmas egy ingyenes VPN-re.

Tenta-VPNServers

Sajnos, ha nem frissít a fizetős Pro verzióra, akkor csak a kiszolgálóhoz férhet hozzá, amely a leggyorsabb kapcsolatot kínál. Ez azt jelenti, hogy ha a VPN-t szeretné megkerülni a szolgáltatások korlátozásaihoz, például a Netflixhez, korlátozott lesz az, amit frissítés nélkül érhet el. Ha valami olyat szeretne kivenni a VPN-ből, olvassa el a Netflixhez tartozó legjobb VPN-cikket.

Rendszeres felhasználók számára a VPN csak a böngészőből származó forgalmat védi, tehát ha a Tentát eszköz-szintű VPN-ként kívánja használni, akkor frissítenie kell a Pro-ra. Noha a havonta 1 dollár árat kedvező árú, több eszköz védelme érdekében javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb VPN szolgáltatók útmutatóját.

A Tenta-nak nincs kill kapcsolója, amely védi az Ön biztonságát és névtelenségét azáltal, hogy automatikusan leállítja az internetes forgalmat, ha a VPN-kapcsolat megszakad. A VPN-t bármilyen módon kikapcsolhatja.

Tenta Media Vault

A Tenta másik nagyszerű tulajdonsága a média boltozat. Itt nemcsak a médiát töltheti le és tárolhatja, hanem mindenféle fájlt. A tárolóban tárolt bármit titkosítják a magánkulccsal, azaz csak te férhet hozzá hozzá, függetlenül attól, hogy mi történik. A tároló automatikusan rendezi a letöltéseket mappákba, fájltípus szerint rendezve, de egyedi mappákat is létrehozhat.

Tenta-MediaVault

Amikor megnyit egy oldalt, amelyen egy videó található, a Tenta ezt automatikusan felismeri, és megjeleníti a letöltés gombot a címsor mellett, megkönnyítve az online videók letöltését a média tárolójába vagy a helyi tárolóba. Sajnos a szolgáltatást letiltottuk a YouTube-on, mert a Google érvénybe lépteti ezt a korlátozást a Google Play Áruház alkalmazásaiban.

Tenta-VideoDownload

Van egy beépített hirdetés-blokkoló, ami nagyszerű, mivel a Tenta még mindig új böngésző, vagyis nem támaszkodhat harmadik felek, például a Mozilla Firefox vagy a Google Chrome által létrehozott hirdetés-blokkoló kiterjesztésekre (olvassa el a Google Chrome áttekintését).

A Tenta tartalmaz egy „nuke előzmények” gombot is, amely egy szokatlan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az egyetlen helyhez vagy domainhez kapcsolódó összes előzmény azonnali törlését. Ha olyan webhelyen találja magát, amelyről semmilyen nyomot nem szeretne látni böngészőjében, akkor egyszerűen rákattinthat a nuke gombra, és az eltűnik.

Van egy beépített QR-kód olvasó is, amelyhez a címsoron a QR szimbólum megérintésével lehet hozzáférni.

Egyszerű használat

A Tenta zónákra osztja a böngészést. Minden zónának van fülek és beállítások csoportja, amelyeket zóna-zónánként, nem pedig böngésző-alapon lehet beállítani. Kiválaszthatja a VPN-kiszolgálót (ha van Pro) és a DNS-szolgáltatót, bekapcsolhatja a nyomkövetést, be- vagy kikapcsolhatja a hirdetés-blokkolót, kiválaszthatja az alapértelmezett keresőmotort, és megmondhatja a böngészőnek, hogy bezárja-e a lapjait.

Ez nagymértékű ellenőrzést biztosít a böngésző viselkedésében, lehetővé téve, hogy a kívánt felhasználástól függően különböző anonimitási és adatvédelmi zónákat hozzon létre..

Tenta-ZoneSettings

A címsor a képernyő tetején található, a QR-olvasóval, a kiterjesztés menüvel és egy zászlóval, amely megmutatja, hogy melyik VPN-kiszolgálóhoz van csatlakoztatva. A zászló megérintésével hozzáférést kap a zónánkénti beállításokhoz és a VPN be- vagy kikapcsolásának lehetőségét.

Tenta-VPNOnOff

Ha rákattint a képernyő bal felső sarkában található zónák gombra, akkor megjelenik az összes zóna és az egyes lapok listája. A menü alján elérheti a globális beállításokat, ahol beállíthatja a PIN-kódot, bekapcsolhatja a böngésző maszkolását, visszaállíthatja a böngészőt, és megnézheti fiókja adatait.

Tenta-GlobalSettings

A képernyő alján található a navigációs vezérlők, a használt zónában található fülek listája és a gyors hozzáférés menü. Ebben a menüben könnyedén hozzáférhet az előzményekhez, a könyvjelzőkhöz és a médiatárolóhoz, valamint a történelem megosztására, frissítésére, a Nuke előzmények bekapcsolására, az asztali mód bekapcsolására és egy új lap megnyitására szolgáló gombokra..

Tenta-QuickAccess

Teljesítmény

A Tenta egyik legnagyobb hátránya a sebesség. Bár ebben a tekintetben egyáltalán nem olyan rossz, mint a Tor-böngésző (olvassa el a Tor-böngésző áttekintését), a sebesség továbbra is közepes, és lassabb, mint a Chrome-nál és a Firefoxnál (olvassa el a Firefox-áttekintésünket).

A böngésző az eszköz RAM-ját is elég kevés felhasználja, és a helyben tárolt gyorsítótár gyorsan megnő.

Biztonság

Rengeteg nagyszerű biztonsági funkció található a böngészőben. Mint már említettük, a hirdetésblokkolás beépített, amely megóvhatja Önt a hirdetésekként álarcolt rosszindulatú szkriptekkel szemben. A HTTPS Everywhere szintén előtelepítve van. Arra kényszeríti a böngészőt, hogy HTTPS-kapcsolatot használjon minden olyan webhelyhez, amely ezt kínálja.

Tenta-SecurityExtensions

Ha továbbra is bizonytalan kapcsolat jön létre, ami akkor is megtörténhet, ha a HTTPS Mindenhol megtörténik, ha a webhely nem kínál HTTPS-t, a figyelmeztetés egy jól látható narancssárga felkiáltójelből áll..

Tenta-HTTPSWarning

A Tenta egy titkosított böngésző. A telepítő mappa megtekintéséhez még root hozzáférésre van szüksége Android-eszközéhez, és ha igen, akkor észreveszi, hogy az adatok titkosítva vannak, így az eszközhöz hozzáféréssel rendelkezők számára a PIN-kód nélkül nem férhet hozzá az Ön böngészési adataihoz..

A biztonság fokozása érdekében a PIN-kódot a Tenta szerverein nem tárolják, így megakadályozzák azt, hogy kiszivárgás vagy a társaság támadása legyen kitéve. Ha a készüléken van ujjlenyomat-érzékelő, cserélheti le egy ujjlenyomat-letapogatással. 

Egy másik okos biztonsági szolgáltatás a „maszk böngésző” opció, amely letiltja a képernyőképeket a böngésző használata közben.

Tenta-MaskBrowserSetting

A böngésző kezdetben az OpenVPN-t használta a VPN-hez, de a lassú sebességgel kapcsolatos panaszok után a vállalat kifejlesztette saját „MimicVPN” nevű protokollt. Nagyobb sebességet biztosít és utánozza a normál forgalmat, így lehetetlenné teszi, hogy bárki, aki megfigyel, észlelje, hogy VPN-t használ. Ha szeretne többet megtudni a VPN-protokollokról, olvassa el a VPN-protokoll lebontását.

Az Ön adatai AES 256 bites titkosítással vannak titkosítva, ami kiváló. Ha szeretné tudni, hogy ez hogyan működik, és miért jó ez a titkosítási kulcs, akkor olvassa el a titkosítás leírását.

Magánélet

Nincsenek naplók az aktuális böngészési előzményekről. A Tenta csak az összesített felhasználási információt gyűjti, ideértve az olyan statisztikákat is, mint például a felhasználók összlétszáma és a forgalom szintje, de semmi, ami az egyes felhasználókhoz kapcsolódik, vagy felhasználható az Ön azonosítására.

Ez egy másik szintű ellenőrzést biztosít a magánélet felett, lehetővé téve a DNS-szolgáltatók közötti választást, lehetővé téve a sebesség vagy a magánélet prioritásainak meghatározását..

Tenta-DNSChoices

A társaság adatvédelmi nyilatkozata világos és tömör, és meghatározza, hogy mit gyűjt, mit tesz az említett adatokkal, és mit nem gyűjt. Még ha a Tenta is bűnüldözésre szólít fel, akkor nem adhatja át személyes adatait, mert titkosítva van a magánkulccsal, azaz a vállalat számára lehetetlen visszafejteni és átadni..

Ezen túlmenően a Tenta kódjának nagy részét nyilvánosságra hozták, lehetővé téve a szakértők számára, hogy átmenjenek rajta és ellenőrizhessék a vállalat magánélettel és biztonsággal kapcsolatos állításait. Összehasonlítva az Opera böngészőjének VPN-ével (olvassa el az Opera áttekintésünket), a Tenta sokkal felülről tűnik.

Az ítélet

A Tenta kiváló böngésző azok számára, akik érdeklődnek a magánélet és a biztonság iránt, mivel beépített böngészőjében VPN-jét, hirdetés-blokkolóját és sok más funkciót védi. A gyenge sebesség hátránya, de nem elég rossz ahhoz, hogy jelentősen megsértse a böngésző könnyű használatát. A zónák funkció a lapok és a böngészési beállítások innovatív megközelítése, a böngésző tiszta és egyszerűen használható.

A böngésző messze a legnagyobb probléma az, hogy csak Androidon érhető el, vagyis nem szinkronizálhat semmit az eszközök között, de remélhetőleg hamarosan megoldódik a Windows és iOS verziók kiadásával..

Mit gondolsz a Tentáról? A fantasztikus adatvédelem és biztonság, valamint az innovatív formatervezés kompenzálja-e a közepes sebességet és az eszközök közötti szinkronizálás hiányát? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map