SMB biztonsági mentés Mega-Battle: CloudBerry biztonsági mentés vs Acronis Backup 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX vs Macrium Reflect 7

Ha nem készít biztonsági másolatot üzleti adataira a mai adatközpontú gazdaságban, olyan, mint egy orosz rulettjátékot játszani két extra golyóval. Csak idő kérdése, hogy a dolgok elhúzódjanak.


A jó hír az, hogy rengeteg izgalmas biztonsági mentési lehetőség áll rendelkezésre az SMB-k számára, kezdve az egyszerű, mégis hatékony eszközöktől a kifinomultabb szoftverekig, amelyek képesek alkalmazkodni a kritikus termelési környezetekhez. Valójában olyan sok lehetőség van, hogy még ha tapasztalt IT-adminisztrátor is vagy, az összes rendezése nagy gondot okozhat..

Hogyan döntsük el, melyik a legjobb itt a Cloudwards.net oldalán? Egyszerű. Kényszerítjük őket, hogy küzdenek az érzelmeinkért.

A felülvizsgálat során négy, az energiafelhasználók számára készített biztonsági mentési megoldást vizsgálunk meg: CloudBerry Backup, Acronis Backup 12, StorageCraft ShadowProtect SPX és Macrium Reflect 7. Négy biztonsági mentési megoldás lép be, egy biztonsági mentési megoldás elhagyja.

Spoiler figyelmeztetés: az egyetlen elhagyja a CloudBerry Backup. És ez nem különösebben tisztességes harc. A gyors áttekintéshez nézze meg alább a videót.

A csata: CloudBerry biztonsági másolat vs Acronis biztonsági másolat 12 vs StorageCraft ShadowProtect SPX vs Macrium Reflect 7

Mind a négy kiemelt megoldás képes támogatni a vállalati ügyfeleket. Ezeket azonban SMB-k és akár solo fejlesztők is használhatják. Tehát ne gondolja, hogy Fortune 500 informatikai osztályt kell működtetnie, hogy elviselje őket próbavezetésre.

A dolgok szervezésének elősegítése érdekében elemzést négy külön körre bontottuk: költség, biztonsági szolgáltatások, biztonság és támogatás. Minden forduló után megbeszéljük az eredményeket és kiválasztunk egy forduló nyertest. Aztán a cikk végén áttekintjük az eredményeket és koronázzuk a királyt.

1. forduló: Költség

Ha informatikai osztályot működtet, akkor valószínűleg túl sokat hall a fejléc irányításának fontosságáról. Tehát úgy döntöttünk, hogy elindítottuk a dolgokat, és az alsó sorra nézzük.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Backup biztonsági másolatot készíthet a Windows, Mac és Linux asztali számítógépek, valamint a Windows Server, SQL Server és az Exchange biztonsági mentésére. Megvásárolhat külön modulokat, amelyek képesek ezeknek a platformoknak a mentésére, vagy megvásárolhatja a CloudBerry Backup Ultimate kiadást, amely mindegyiket tartalmazza.

TervLeírásÉlethosszig tartó engedély
Windows DesktopFájl alapú biztonsági mentés a Windows rendszerhez.$ 29.99
MacFájl alapú biztonsági mentés Mac-re.$ 29.99
LinuxFájl alapú biztonsági mentés Linuxra.$ 29.99
Windows ServerFájl- és képalapú biztonsági mentés az asztali és a Windows Server számára.$ 119.99
SQL szerverFájl- és képalapú biztonsági mentés a Windows Server és az SQL Server számára.149,99 $
CsereFájl- és képalapú biztonsági mentés az Exchange-hez.$ 229,99
VégsőFájl- és képalapú biztonsági mentés a Windows Server, SQL Server és Exchange számára.$ 299.99

Ha szeretné kipróbálni a szoftvert a vásárlás előtt, a CloudBerry Backup 15 napos ingyenes próbaverziót kínál. Az asztali szoftvernek van egy ingyenes verziója személyes használatra. Ennek a verziónak azonban nincs olyan speciális funkciója, mint a tömörítés és az ügyféloldali titkosítás, amelyek lelassíthatják a biztonsági mentést, és kevésbé biztonságossá teszik.

Bár a CloudBerry szoftverlicence életre kel, az egyszerre csak egy számítógépen használható. Ha át szeretné vinni a licenc két számítógép között, akkor ezt megteheti, ha kiadja a licencet a szoftverből, vagy közvetlenül felveszi a kapcsolatot a CloudBerry Lab céggel.

A CloudBerry Lab nem üzemelteti saját felhőtároló kiszolgálóit, bár támogatja a helyi biztonsági mentést. Ez azt jelenti, hogy akkor is meg kell találnia és fizetnie kell a tárolást, ha távoli biztonsági mentést szeretne használni a biztonsági mentési tervbe. Noha számos gyártótól kis mennyiségű szabad helyet kaphat, általában nem elegendő az összes adat biztonsági mentéséhez.

Noha ez azt jelenti, hogy hozzáadott, folyamatos költségeket kaptál a CloudBerry Backup szolgáltatással, ez igaz a biztonsági mentési szolgáltatásokra. A CloudBerry Backup szépsége az, hogy több mint 20 különféle felhőalapú tárolási szolgáltatással integrálható, például az Amazon S3, a Microsoft Azure, a Google Cloud és még sok más.

Ennek a modellnek az az előnye, hogy vásárolhat a teljesítmény és az érték legjobb kombinációja alapján. Egy másik plusz az, hogy a legalacsonyabb tárolási díjat fizeti bármilyen eladó jelölés nélkül, valamint rugalmasságot biztosít a szállító bármikor megváltoztatásakor, amikor csak akarja..

A lehetőségek túlságosan szélesek ahhoz, hogy teljes mértékben belemerülhessenek, de itt bemutatunk néhány általános választási lehetőséget, valamint azt, hogy mit fizet átlagosan a tárolás.

Multi-regionálisRegionálisHideg tárolás
Égszínkék$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0,004
Google Cloud$ 0,026$ 0.020$ 0,007
Háttérvilágítás B2N / A$ 0,005N / A

A fenti példák költségei GB / hó / hónap. Tehát 1 TB-os biztonsági másolat készítéséhez körülbelül 20 dollárt keres a regionális tárolásra az Azure, S3 és a Google Cloud segítségével. A BackBlaze B2 havi 5 dollárba kerülne.

Ez azonban nagyon egyszerűsített pillantást mutat az árképzésre. Az Azure és S3 használatával enyhe kedvezményt kap, minél többet tárol. Ráadásul ezen szolgáltatások mindegyike használati díjakat tartalmaz az adatátviteli tranzakciókért.

A négy szolgáltatás jobb ötlete érdekében a költségek szempontjából az Azure vs Amazon S3 vs. Google Cloud vs Backblaze B2 verzió segíthet.

Acronis biztonsági mentés 12

Mint a CloudBerry, az Acronis különálló szoftvercsomagokkal is rendelkezik a különféle operációs rendszerek számára. Az engedélyek egy számítógépre is vonatkoznak, és átvihetők. Sokkal drágábbak.

munkaállomásWindows szerverVirtuális host
Egyéves licenc$ 69499 $599 $
Állandó licenc$ 89999 $1199 $
Támogatott operációs rendszerekWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

A CloudBerry Backup-tól eltérően az Acronis saját felhőalapú adatközpontokat üzemeltet. A licenchez azonban nincs felhőalapú tárolóhely; továbbra is fizetnie kell a havi tárolási költségeket.

TárolásEgyéves előfizetésKétéves előfizetésHárom éves előfizetés
250GB$ 24,92 / hó$ 20.79 / hó$ 18.03 / hó
500GB$ 41.58 / hó$ 33.29 / hó$ 29.14 / hó
1TB$ 74,92 / hó$ 58.29 / hó$ 52.75 / hó
2TB$ 145,75 / hó$ 116,63 / hó$ 102,75 / hó
5TB$ 358,25 / hó$ 279,13 / hó$ 249,97 / hó

Az itt megadott érték nem szinte az, amit a CloudBerry Backup megközelítéssel kapsz. Ahelyett, hogy havonta 20 dollárt fizet az 1 TB tárhelyért az Amazon S3-on vagy 5 dollárt a Backblaze-tól, akkor 74,92 dollárt kell fizetnie az Acronis Cloud Storageért.

Talán a fontosabb szempont az, hogy egy olyan szolgáltatással, mint az Amazon S3, csak azért fizet, amit használ. Az Acronis Cloud Storage használatával a teljes vödröt előre kell fizetnie, és nem kap visszatérítést a fel nem használt helyért.

Egyszerre 12 hónapot kell fizetnie. Kisebb kedvezményeket kaphat a 24 vagy 36 hónapos fizetés előtt, de ha nem biztos abban, hogy ragaszkodni fog az Acronis-hoz, és a legtöbbet fizeti, amit fizet, valószínűleg nem ez az okos játék.

StorageCraft ShadowProtect SPX

Megvásárolhatja a ShadowProtect SPX viszonteladótól, vagy közvetlenül megkeresheti a StorageCraft szolgáltatást. Noha a viszonteladó révén általában jobb árat szerezhet, javasoljuk, hogy csak a StorageCraft-tól vásároljon. A közvetítőkkel való foglalkozás más problémákat vet fel, amelyeket az üzleti felhasználók elkerülhetnek.

Itt egy pillantás a ShadowProtect közvetlen StorageCraft licencköltségeire.

TervÉlethosszig tartó engedély
ShadowProtect SPX Windows Desktop100 $
ShadowProtect SPX Windows Server$ 1095
ShadowProtect SPX Linux Server$ 1095
ShadowProtect SPX Windows Virtual Server395 $
ShadowProtect SPX Small Business549 $

A fenti táblázat a ShadowProtect SPX-re vonatkozik. Ha vásárol, akkor a ShadowProtect v5 változatlan értékesítését is láthatja. Az SPX alapvetően v6, és amire vágyni akarsz, mivel a v5 már nem frissül.

A ShadowProtect nem jár felhőalapú tárolással. Ugyancsak nem könnyű integrálni a felhőalapú tárolással, mint ahogy a CloudBerry Backup teszi. Nem lehetetlen beállítani, de valóban a legjobban a külső helyi tárolóra történő biztonsági mentéshez használható.

Nem számít, hogy menjen vele, a szoftver licenc tetején figyelembe kell vennie ezeket a hozzáadott tárolási költségeket.

Macrium Reflect 7

Ugyanúgy, mint a három lehetőségnél, a Macrium a Reflect 7 licenceket árusítja mind az asztali, mind a szerver biztonsági mentéshez. Az engedélyek számítógépenként vannak, életre kelõk és átruházhatók.

TervLeírásÉlethosszig tartó engedély
Otthoni verzióFogyasztói biztonsági mentés a Windows PC-hez$ 70
Tükrözi a munkaállomástÜzleti biztonsági mentés Windows PC-re$ 75
Tükrözi a szervertBiztonsági másolat a Windows Server számára$ 275
Tükrözze a Server Plus szolgáltatástBiztonsági másolat az Exchange és az SQL Server számára599 $

A Macrium jelenleg nem támogatja a Mac és Linux operációs rendszereket.

Kipróbálhatja a szoftvert, mint egy 30 napos próbaverzióval, bár a fájlok visszaállítása a próbaverzióval nem lehetséges.

Mint a StorageCraft esetében, a Macrium is saját felhőalapú tárolóhálózatát működteti, és nem játszik jól más olyan felhőalapú tárolási megoldásokkal, mint az S3 és az Azure. Tehát külön kell kitalálnia a tárolási megoldást, és ezt figyelembe kell vennie a költségekbe is.

Kerek gondolatok

A költség-költség összehasonlítást e négy szolgáltatással megnehezíti az a tény, hogy mindegyiknek ugyanaz az alapvető célja (biztonsági mentése), mindegyikük nagyon eltérő megközelítést alkalmaz. Ezért itt ismét megnézzük az alapvető szoftverköltségeket (élettartamú licenceket) mind az asztali, mind a szerver szoftverekre:

ellátóDesktopszerver
CloudBerry biztonsági mentés$ 30120 $
Acronis biztonsági mentés 12$ 901000 $
ShadowProtect SPX100 $$ 1095
Macrium Reflect 7$ 75$ 275

A CloudBerry Backup messze van a legolcsóbb lehetőségről.

A négy gyártó bármelyikével számolnia kell a tárolási költségekkel is. Csak a CloudBerry biztonsági másolat biztosítja a könnyű integrációt számos harmadik féltől származó felhőalapú tároló szolgáltatóval. Ez könnyűvé teszi a legrugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást – és egyben a mi nyertesünket is.

Nyertes: CloudBerry biztonsági másolat

Második forduló: Biztonsági mentési szolgáltatások

Most, hogy ötletünk van az egyes szolgáltatások platformjairól és költségeiről, fordítsuk figyelmünket a képességekre. Megvizsgáljuk a felhasználói élményt és a folyamat mentési terv létrehozásának módját. Ezen eszközök értékelésekor megvizsgáltuk az asztali szoftvercsomagokat, és mindegyikkel készítettünk biztonsági mentési terveket.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry biztonsági másolat felhasználható fájl- és kép alapú biztonsági mentések létrehozására a munkaállomáson vagy a kiszolgálón.

A képalapú biztonsági mentések ideálisak a katasztrófa utáni helyreállításhoz. Az adatkötet teljes képének elkészítésével visszaállíthatja a rendszer pontos másolatát egy másik gépre, ha összeomlik. A CloudBerry Backup kitűnő kép-alapú biztonsági másolatai, beleértve a csupasz fém-visszaállítást is, valójában a legjobb kép-alapú biztonsági eszközöket tartalmazó listánk tetejére helyezték (az Acronis egy távoli másodperc).

A képalapú biztonsági mentés végrehajtásához azonban szükség van a drágább Windows Server szoftverre. Ha CloudBerry Backup Desktop vagy ingyenes szoftver verziót használ, akkor csak fájl alapú biztonsági másolatot készíthet.

Ezen a viszonylag kisebb csukláson túl (a legtöbb asztali felhasználónak csak fájl alapú biztonsági másolatra van szüksége), a CloudBerry Backup teljes biztonsági mentési tapasztalata remek. Használja az asztali felületet néhány percig, és világossá válik, hogy a CloudBerry sok időt tölt a felhasználói élményre gondolkodva.

Miután elindította, készítsen biztonsági másolatot a bal felső sarokban található „fájlok” (fájl alapú biztonsági mentés) vagy „kép alapú” gombokra kattintva. A CloudBerry elindít egy varázslót, amely végigvezeti Önt a teljes telepítési folyamaton.

A folyamat során a rendszer felkéri a CloudBerry biztonsági másolat csatlakoztatására egy tárfiókhoz. Ehhez általában kulcsot kell szereznie a tárolóplatform portáljáról. A legtöbb szolgáltatás ezt meglehetősen egyszerű folyamatnak tekinti.

A CloudBerry Backup segítségével beállíthatja a blokk szintű biztonsági mentést, ha úgy akarja. Blokk szintű biztonsági mentéssel, a fájl eredeti biztonsági másolatának készítése után, a továbbiakban csak a megváltoztatott fájlok azon részei kerülnek biztonsági másolatra. Ez csökkenti a biztonsági mentések időtartama és a tárhelyet.

Egy másik kulcsfontosságú biztonsági mentési szolgáltatás az, hogy az eszköz lehetővé teszi bizonyos mappák és fájlok biztonsági mentését, vagy fájltípus szerinti mentést. Ahelyett, hogy konkrét fájltípusokat választana a biztonsági másolat készítéséhez, akkor az adott fájltípusokat is kiválaszthatja, hogy ne készítsen biztonsági másolatot.

A fájltípusos biztonsági mentés jó módszer annak biztosítására, hogy ne hagyja figyelmen kívül a fontos fájlokat. Hátránya, hogy a legtöbb számára egy kicsit több tárhelyet jelent. A CloudBerry biztonsági mentés segít csökkenteni ezt a hatást az egyes mappák kizárásával.

A CloudBerry Backup segítségével megtervezheti saját verziótervét. A verziózás azt jelenti, hogy a biztonsági mentési terv megőrzi a megváltozott fájlok másolatait. A testreszabott megőrzési lehetőségek a következők:

 • Annak beállítása, hogy hány verziót tart fenn
 • Egy adott dátumnál régebbi verziók törlése
 • Helyileg törölt fájlok törlése
 • A régebbi verziók tisztításának elhúzása bizonyos számú napon

Minden jó biztonsági mentési eszköz kulcsfontosságú eleme az ütemező. A CloudBerry biztonsági mentés annyira jó, mint bármelyik, amelyet használunk, anélkül, hogy túl bonyolult lenne.

Míg az ütemezést a biztonsági mentési varázslóban állítja be, számos különféle lehetőség közül választhat:

 • Nincs ütemezés: az összes biztonsági másolat manuális futtatása
 • Konkrét dátum: futtasson egy biztonsági másolatot egy adott dátumon
 • Ismétlődő: biztonsági másolat készítése naponta, hetente vagy havonta
 • Valós idejű: futtasson folyamatos biztonsági másolatot a fájlok állandó védelme érdekében

Megmondhatja a CloudBerry-nek, hogy szakítsa meg a biztonsági mentéseket, amelyek hosszabb ideig tartanak, mint egy meghatározott idő, és futtasson elszalasztott biztonsági mentéseket indításkor.

A CloudBerry biztonsági mentés támogatja az NTFS fájljogosultságok biztonsági másolatát is, tehát a visszaállítás során nem kell újból telepítenie a fájlokat vagy mappákat..

A CloudBerry biztonsági mentés további lehetőségei az élet megkönnyítése érdekében a következők:

 • Csak egy adott dátum előtt vagy után módosított biztonsági mentési fájlok
 • Biztonsági másolat korlátozása bizonyos méret alatti fájlokra
 • A hely csökkentése érdekében tömörítse a fájlokat a biztonsági mentés előtt
 • Végezzen testreszabható biztonsági mentés előtti és utáni parancsokat
 • Biztonsági e-mail értesítések fogadása (például hiba esetén)
 • Generáljon és e-mailben készítsen biztonsági másolatot készítő jelentéseket
 • Automatikusan hoz létre diagnosztikai naplókat a hibaelhárításhoz
 • Korlátozza a felhasznált sávszélesség-biztonsági mentést
 • Korlátozza a felhasznált memóriamennyiséget
 • A feltöltött fájlok méretének módosítása (5 MB – 5 GB)
 • Változtassa meg, hogy hány mentési szálat futtasson egyszerre
 • Módosítsa a biztonsági mentés prioritását más folyamatokhoz képest
 • Biztonsági mentés közben ne akadályozza meg a számítógépet abban, hogy aludjon
 • Hozzon létre egy indítható USB-eszközt a csupasz fém visszaállításához

A lista kimerítő, és néhány szép funkciót kihagyunk. Végül is van más más biztonsági eszköz, amelyről beszélhetünk.

Acronis biztonsági mentés 12

Az Acronis Backup 12 egy böngésző alapú konzolt használ a biztonsági mentési folyamatok beállításához, nem pedig az asztali. Ennek megfelelően le kell töltenie és telepítenie kell az Acronis Backup 12 szoftvert.

Felhasználói élmény szempontjából a biztonsági mentés folyamata egyszerűbb, mint a CloudBerry biztonsági másolat esetén. Ez azonban leginkább azért van, mert kevesebb választási lehetősége van az Acronis-szal. Az Acronis Cloud Storage használatára korlátozódik, és az Acronis biztonsági mentési eszköznek nincs szinte annyi szolgáltatása, amelyeken játszani lehet..

Biztonsági másolat készítéséhez a számítógéphez, csak jelentkezzen be a webes konzolba, és kattintson a „Biztonsági másolat engedélyezése” gombra.

A böngésző jobb oldaláról megjelenik egy ablaktábla, így biztonsági mentési tervet készíthet.

A „mit kell biztonsági másolatot készíteni” mezőben választhatja a teljes meghajtó, adott partíciók, meghatározott mappák és fájlok, vagy a rendszerállapot biztonsági mentését..

Mappák és fájlok kiválasztása esetén a könyvtárat a fájlszerkezet szerint böngészheti. Ha azonban van egy kis számítógépes képernyő, a konzol levághatja a fájlnevek végét, megnehezítve a keresett információ megtalálását..

A böngészővel történő kicsinyítés nem oldja meg a problémát. Jobb megközelítés az lett volna, ha a Backup 12 az operációs rendszer fájlkezelőjét használja, mint a legtöbb alkalmazás.

Az Acronis ütemezője egyszerűen használható, de a funkcióknál kissé fukar. A biztonsági mentések beállíthatók úgy, hogy azok mindennapi, meghatározott napokon, havonta egyszer vagy óránként futtassák.

Akár növekményes, akár teljes biztonsági másolatot készíthet. Dönthet úgy is, hogy napi növekményes és heti teljes biztonsági másolatot készít, amely valószínűleg így van. Szeretnénk, ha itt még részletesebb lenne: a CloudBerry biztonsági másolat lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározza, mikor és milyen gyakran teljes biztonsági másolatot készítenek.

Azt is irányíthatja az Acronis Backup 12-re, hogy bizonyos napokon mentéseket készítsen, vagy bizonyos számú verziót megőrizjen.

Miután készítette a biztonsági mentést, beállíthatja az opciókat:

 • E-mail értesítések generálása
 • Hiba esetén próbálja meg újra a biztonsági másolatot
 • Állítsa be a fájlok tömörítésének különböző szintjeit
 • Bizonyos fájltípusok biztonsági mentése vagy biztonsági mentése
 • Hozzon létre biztonsági mentés előtti és utáni parancsokat

A legfontosabb hiányzó funkciók közé tartozik a sávszélesség és a memóriahasználat csökkentése, a feltöltött fájlokat méretének megváltoztatása, a futó szálak számának módosítása és a biztonsági mentési prioritás beállítása.

StorageCraft ShadowProtect SPX

A ShadowProtect SPX segítségével történő biztonsági mentés az asztali eszköz telepítésével kezdődik. A bejelentkezéskor a rendszer felszólítja a felhasználónév és jelszó megadására, amelyet egyes felhasználók zavarónak találhatnak, mivel a StorageCraft soha nem kéri, hogy állítson be egyet..

Oké, szóval valószínűleg túl sok időbe tette ezt az értékelőt, és jó éjszakát aludni, mielőtt kitalálta ezt.

Megkímélöm nekem a fájdalmamat: a felhasználói hitelesítő adatok egy új szolgáltatás, a StorageCraft, amelyet a ShadowProtect 5-ről a ShadowProtect-re történő frissítéskor adtak hozzá. Meg kell adnia a Windows hitelesítő adatait, amelyek mindaddig működnek, amíg adminisztrátori jogosultságokkal rendelkeznek. Szintén a felhasználóneved valójában a Microsoft-fiókhoz társított e-mail, inkább a Windows-felhasználónév.

Elég egyszerű, ugye? Tegye félre, a ShadowProtect felület nagyon egyszerű. Nos, az agyműtéthez viszonyítva.

A bal felső sarokban lévő „plusz” gombra kattintva kezdje el készíteni biztonsági mentési tervét.

Megnyílik az „új feladat” ablaka. Válasszon egy feladatnevet, és állítsa be a célmappát. A cél lehet egy helyi mappa, külső meghajtó vagy hálózati megosztás.

A ShadowProtect megakadályozza, hogy biztonsági másolatot készítsen ugyanarra a meghajtóra, amelyet biztonsági másolatot készít, és ez értelmes, de ez azt jelenti, hogy a felhő szinkronizálási mappájába biztonsági másolatot készítenie kell egy kis megbénítást. Alapvetően külön partíciót kell létrehoznia, és a szinkronizálási mappát ebbe a partícióba kell helyeznie.

Sajnos a StorageCraft nem teszi lehetővé a ShadowProtect gyors és egyszerű integrálását a felhőalapú szolgáltatásokba, mint például a CloudBerry Backup, amely ugyanis jelentősen korlátozza vonzerejét..

A StorageCraftnak külön felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatása van, amely teljesen elkülönül az SPX-től, és integrálódik a G Suite-hez és az Office 365-hez. Még nem tesszük közzé ezt a szolgáltatást, mivel még mindig kissé új termék, amelyet még nem fejlesztettek ki..

Miért nem gondolta a StorageCraft, hogy hagyta, hogy feltöltse a ShadowProtect szolgáltatásból a felhőalapú szolgáltatásba,.

Miután megtervezte a rendeltetési helyét, ki kell választania, hogy mit szeretne biztonsági másolatot készíteni. A StorageCraft megkímélheti a döntéshozó gondot azáltal, hogy csak a teljes kötetek biztonsági mentését engedi meg, ami azt jelenti, hogy nem tudja fájl alapú biztonsági másolatot készíteni.

Miután elvégezte a válogatást, kattintson a „ütemezés” fülre a biztonsági mentés futtatásának megtervezéséhez. Itt a lehetőségek sokkal jobbok. Futtathat folyamatos biztonsági mentést, növekményes biztonsági mentést, teljes biztonsági másolatot vagy a három kombinációját. Van egy lehetőség a teljes kézi biztonsági másolat futtatásához.

Mi inkább a vegyes megközelítést részesítjük előnyben, mivel ez a legjobb szintű védelmet nyújtja.

A biztonsági mentési ütemtervet bármikor megtervezheti. Ez magában foglalja a napi, heti vagy havi biztonsági mentések beállítását, valamint a folyamatos biztonsági mentések korlátozását a nap bizonyos óráira.

Megmondhatja a ShadowProtect számára, hogy tömörítse a fájlokat a biztonsági mentés előtt, hogy a tárhelyet is csökkentsék.

A Speciális lapon további lehetőségeket állíthat be, például:

 • A biztonsági mentéshez használt fojtószelep-sáv
 • Hozzon létre munkahely előtti és utáni szkripteket
 • Ossza fel a képeket kisebb kötetekbe
 • Tartsa meg a korábbi képverziókat
 • Tartsa a teljes biztonsági másolatot, és törölje a növekményes adatokat

Összességében a ShadowProtect által kínált szolgáltatások listája rendben van, annak ellenére, hogy nem tudtak fájl-alapú biztonsági másolatot készíteni. Jobb felhőintegráció nélkül, hacsak nem szeretne helyi biztonsági mentési eszközt keresni, annak hasznossága korlátozott.

Macrium Reflect 7

A Reflect 7 lehetővé teszi fájl- és képalapú biztonsági másolat készítését az asztali eszközéből. Noha nem annyira vonzó, mint a CloudBerry Backup és az Acronis Backup 12 interfészei (dobozos, pixelezett és több betűméretet használ), sokkal jobb felhasználói élményt mutat, mint a ShadowProtect.

A fájl alapú biztonsági másolat segítségével bizonyos mappákat megcímkézhet a biztonsági másolat készítéséhez, de a fájlokat nem lehet megcímkézni. Választhat bizonyos fájltípusok biztonsági mentésére, vagy kizárhat bizonyos fájltípusokat, ha úgy dönt, hogy minden fájlt biztonsági másolatot készít.

A Macriumnak nincs saját felhő-tároló szolgáltatása. Ezenkívül az eszköz nem engedi integrálni a fejlett felhőtárolási lehetőségekbe, például az Amazon S3. Tehát, amikor a biztonsági mentési lehetőségekről van szó, elég korlátozott a lehetőségei számára.

A biztonsági mentés létrehozása során a rendszer felkéri a célmappa kiválasztására a biztonsági mentésekhez. Ez lehet egy helyi mappa vagy egy külső meghajtó helye.

Ha valóban biztonsági másolatot szeretne készíteni a felhőalapú tárolásra, akkor választhat a szinkronizálási mappa helyét is. Ezzel lehetővé teszi, hogy tartalmát felhőalapú tárolási megoldásába helyezze, legyen az Dropbox, OneDrive, Sync.com vagy más szolgáltatás, amely szinkronizálási mappát hoz létre (az Amazon S3, az Azure és a Google Cloud nem).

Teszteltük a folyamatot azzal, hogy néhány fájlt küldtünk a Microsoft OneDrive-hez, és nem tapasztaltunk nehézségeket. Ez a megközelítés azonban elég ügyetlennek tűnik, ha összehasonlítjuk a CloudBerry Backup kifinomultabb integrációs képességeivel.

Az egyik jó dolog a Macriumnál az, hogy képes teljes, differenciált és növekményes biztonsági másolatot készíteni fájljairól, és megmondhatja, hogy tartson mindegyik verziót, amennyit csak akar..

A teljes biztonsági mentés alapértelmezés szerint havi egyszeri, különbség hetente egyszer és napi növekmény. A Reflect 7 azonban lehetővé teszi a biztonsági mentések ütemezését, bárhogy is szeretné.

További funkciók:

 • Tömörítse a fájlokat, mielőtt biztonsági másolatba küldné őket
 • Fojtószelep-mentések a rendszer erőforrásaira gyakorolt ​​hatás csökkentése érdekében
 • Klónozzon merevlemezét egy másik meghajtóra
 • Hozzon létre egy indító USB-meghajtót a nem indítógépek visszaállításához

Kerek két gondolat

Ha meg akarja tartani a régi iskolát, akkor a Reflect 7 az eszköz az Ön számára. Jó munkát végez a helyi biztonsági mentéssel, és általános felhasználói élményt nyújt a ShadowProtecthez képest.

A valóság azonban az, hogy mindkét szolgáltatás korlátozza a második forduló két lóversenyt.

Mind a CloudBerry Backup, mind az Acronis Backup 12 kiváló felhasználói élményt kínál. Azok a felhasználók, akik gyorsan fel akarnak futni, felhívhatják a figyelmet arra, hogy az Acronis-nak saját felhőalapú tárolási platformja van, tehát nem kell vásárolnia.

Azok, akik inkább a méretezhetőséget és a választást kedvelik, a CloudBerry Backup-ot sokkal jobb terméknek találják. Ezenkívül a CloudBerry Backup további funkciókkal rendelkezik a biztonsági mentési folyamatok erőforrás-hatásának korlátozására.

Második forduló győztese: CloudBerry Backup

Harmadik forduló: Biztonság

Ezt követően megvizsgáljuk a titkosítási képességeket. A titkosítás lehetővé teszi az adatok átkódolását, mielőtt azokat helyi vagy távoli tárolóba továbbítanák. Különösen fontos a felhőalapú tárolás esetén. Míg a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás az adatok megsértésekkel szemben ellenálló beépített adatközpontokban tárolására kerül sor, a számítógépes bűnözés egyre növekszik.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry biztonsági másolat titkosíthatja tartalmát, mielőtt felhőbe vagy helyi tárolóba küldné. Választhat az AES-128, AES-192 és AES-256 között. Ez különösen akkor hasznos, ha párosítjuk azokat a felhőszolgáltatásokat, amelyek nem titkosítanak az Ön számára, például a Backblaze B2.

Az ilyen ügyféloldali titkosítás azt jelenti, hogy a tartalom biztonságának megőrzése érdekében nem kell támaszkodnia a felhőalapú tárolási szolgáltatásra. Ön kezeli a titkosítási kulcsot, és a szolgáltatás soha nem tudja, mi az.

Ha a felhőalapú tárolási szolgáltatás szerveroldali titkosítást kínál, akkor ezeket a beállításokat a biztonsági mentési terv varázslóból is konfigurálhatja. A legtöbb jó felhőalapú tárolási megoldás a vállalkozások számára szintén használja az AES-t. Ide tartozik az Amazon S3, az Azure és a Google Cloud.

A CloudBerry Backup másik biztonsági előnye, hogy kulcskezelő szolgáltatást (KMS) is használhat, ha a felhőalapú tároló szolgáltatója ezt kínálja..

A KMS lehetővé teszi a felhőalapú tároló kulcsok létrehozását és kezelését. Amíg a szolgáltató még mindig tartja a kulcsokat, a KMS lehetővé teszi azok gyors megváltoztatását és a kulcshasználat figyelését. Az iparágakban, ahol szigorú megfelelési előírások vannak, a KMS gyakran kötelező funkció.

Az Amazon (Amazon KMS) és a Google (Cloud KMS) egyaránt kínál ez a szolgáltatás alacsony áron. Az Azure állítólag az egyiken dolgozik.

Acronis biztonsági mentés 12

Az Acronis Backup az AES-t is használja. Választhat a 128-, 192- és 256-bites titkosítás között, de ezt csak akkor választhatja meg, amikor először készíti a biztonsági mentési tervet. Azt is választhatja, hogy egyáltalán nem titkosítja-e a fájljait.

A nagyobb probléma azonban az, hogy ha engedélyezi a titkosítást a Backup 12 programmal, akkor be kell állítania a saját jelszavát. Ez azt jelenti, hogy csak ügyféloldali titkosítás és szerveroldalú titkosítás nem érhető el.

Míg a saját titkosítási kulcs beállítását javasoljuk, a választásokat is inkább részesítjük előnyben. Az ügyféloldali titkosítási kulcs egyik központi problémája az, hogy ha elveszíti a kulcsát, az Acronis nem tudja helyreállítani vagy visszaállítani az Ön számára: az adatok jó ideje zárva lesznek.

Az Acronis-nak szintén nincs KMS-e, azaz nem nagyszerű a megfelelés szempontjából.

StorageCraft ShadowProtect SPX

A ShadowProtect SPX lehetővé teszi, hogy az összes adatot titkosítsa, mielőtt tárolásba küldné őket. A titkosítási lehetőségek között található az AES-128 és az AES-256. Van még egy lehetőség az RC4-128 titkosításhoz, amely bár nem olyan biztonságos, ugyanakkor gyorsabb átviteli sebességet biztosít, mint az AES..

Ha beállítja a titkosítást, akkor szintén létre kell hoznia egy jelszót.

Ha nem ad hozzá titkosítást a telepítés során, a ShadowProtect nem engedi hozzá később. A fájlnevek titkosításához nincs lehetőség.

Macrium Reflect 7

A másik három termékhez hasonlóan a Reflect 7 a kedvelt AES protokollt használja a fájlok védelmére, ha úgy dönt. A titkosítási szintek 128, 192 és 256 bites.

Ha tartalmat küld a szinkronizáló mappához, ez egy jó módszer arra, hogy ügyféloldali titkosítást adjunk hozzá olyan szolgáltatásokhoz, amelyek általában nem támogatják, mint a Google Drive (lásd a Google Drive áttekintésünket, amely további információt nyújt erről a nagyszerű szolgáltatásról).

Az Acronis-szal és a ShadowProtect-lal ellentétben később visszatérhet, és hozzáadhat titkosítást, ha nem ezt teszi meg a telepítés során. Megváltoztathatja a titkosítási szintet és megváltoztathatja a jelszavát.

Három kör gondolatok

A ShadowProtect SPX és az Acronis Backup 12 egyaránt arra kényszeríti a titkosítási beállításokat, hogy készítsen biztonsági mentési tervet. Ha később úgy dönt, hogy titkosítást ad hozzá, akkor a nulláról kell kezdenie. Nem tetszik az sem, hogy az Acronis nem kínál SSE-t.

A biztonság konfigurálása a Reflect 7 segítségével több kényelmet kínál, mint akár a ShadowProtect, akár a Backup 12, de nehéz a CloudBerry elé helyezni..

A CloudBerry Backup előnye a fájlbiztonság szempontjából ismét az eszköz rugalmasságából fakad. Az a képesség, hogy nem csak titkosítja a fájlokat az ügyféloldalon, hanem párosítja az eszközt egy olyan felhőszolgáltatással, amely további előnyöket kínál, mint például a kulcskezelés, megnyeri a CloudBerry Backup harmadik egyenes körét.

Három forduló győztese: CloudBerry Backup

Negyedik forduló: Támogatás

A negyedik és az utolsó fordulónk során megvizsgáljuk, mennyire megy mind a négy szolgáltatás az ügyfelek támogatására. Mélyen belemerülünk a támogatási portálokba, felmérve mind a közvetlen érintkezési pontokat, mind a barkácsolás erőforrásainak mélységét (azaz útmutatók, hibaelhárítási útmutatók és fórumok).

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Lab alapos tudásbázist kínál, ahol böngészhet és kereshet támogatási cikkeket számos témakörben, amelyet mind a támogatási mérnökök, mind a többi felhasználó írt..

Noha a tudásbázis az összes CloudBerry Lab termékre vonatkozik, van egy GYIK oldal és a támogatási dokumentációs oldal is, csak a CloudBerry Backup számára.

Ha nehezen talál választ ezekre az erőforrásokra, a CloudBerry Lab súgója segítségével felveheti a kapcsolatot a technikusokkal és a felhasználói közösséggel. Ezen az oldalon három lehetőség közül választhat segítségért:

 • Nyújtson be támogatási jegyet
 • Tegyen fel kérdést a Reddit oldalon
 • Tegyen fel kérdést a Szerver hibája oldalon

A jegytámogatás csak fizető ügyfeleknek szól, hétvégén nem érhető el. A jegyek átfutási ideje meglehetősen jó, hétköznapokon belül két órán belül. Hétvégeken továbbra is kap választ, de lehet, hogy várnia kell még néhány órát.

Nagyra értékeljük, hogy ellenőrizheti jegyének állapotát a CloudBerry Lab támogatási oldalon. Ez megakadályozza, hogy azon tűnődjön, vajon megkapta-e bármikor kérését.

A Reddit és a Server Fault kérdéseinek feladása gyakran gyorsabb választ eredményez, mivel a CloudBerry Lab technikusain kívül felhasználói is segítséget kaphatnak. Gyakran előfordul, hogy a tömegforrásból származó kérdések kreatívabb megoldásokhoz is vezetnek, mivel több agyad van a problémára.

Noha nagyon jó, szeretnénk kapcsolatba lépni egy élő személlyel a CloudBerry Lab-ban, még munkaidőben is. Tehát az élő csevegést vagy a telefonos támogatást nagyra értékelnék. A fordulási idők azonban olyanok, hogy e két csatorna hiánya nem olyan fontos, mint egyes szolgáltatások esetén.

Acronis biztonsági mentés 12

Míg az Acronis ügyfélszolgálati oldalának .pdf dokumentációja van minden termékéről, a Backup 12-re vonatkozó információk megkönnyítése a jó szervezésnek és a keresésnek köszönhetően. Az Acronis minden termékében video oktatóanyagokat kínál a vizuális tanulók számára.

Ezenkívül van egy dedikált oldal a 12-es biztonsági mentéshez, amely tartalomjegyzéket és indexet is tartalmaz. A dedikált oldalon található dokumentáció HTML formátumban van, nem PDF formátumban.

A közvetlen kapcsolatfelvétel érdekében az Acronis ügyfélszolgálati telefonos ügyfélszolgálataival rendelkezik, amelyeknek külön hívószámai vannak a fizető ügyfelek számára az egész világon. Ha inkább ír, mint beszélget, inkább élő chat-támogatást kínál. Mindkét csatorna általában pár perc alatt felveszi Önnel a kapcsolatot egy élő személlyel, és 24 órán keresztül elérhető.

Ha inkább az ötleteket szeretné visszatartani a többi felhasználótól, akkor az Acronis felhasználói fórummal is rendelkezik.

Végül elérhető e-mail támogatás, bár ha ezen az úton halad, akkor két vagy három napot várva várhat választ.

Összességében azonban az Acronis nagyon jól kezeli a támogatást.

StorageCraft ShadowProtect SPX

A StorageCraft egy széles körű támogatási portált tart fenn, amely szakaszokat tartalmaz egy tudásbázissal, GYIK-okkal, termékdokumentációkkal, fehér könyvekkel, szolgáltatáskérésekkel és felhasználói fórummal..

A tudásbázis kereshető, vagy böngészhet cikkeket postai dátum szerint. A kategorizálás azonban jó lenne, mivel kicsit nehéz lehet megtalálni azt, amit keres.

A nagyobb probléma az, hogy a rendelkezésre álló dokumentáció nem túl mély, vagy nem nagyon világos. Az erőforrások nagy részét műszaki mérnökök írják, és úgy olvasják, mint az Ikea utasításai. A képernyőn megjelenő további felvételek és az egyértelműbb írások nagyban hozzájárulnak a terméktámogatás fejlesztéséhez.

Ha nem találja meg azt, amit keres, a felhasználói támogatási fórum segíthet. A fórumban való fellépés azonban szórványos, a felhasználóknak csak néhány hetente kerülnek közzétételre. A ritka használat oka az lehet, hogy a StorageCraft elégtelennek tűnik, ha maguk válaszolnak a kiküldésekre.

A StorageCraft e-mailben azonban közvetlen támogatást kínál. Kihúztunk egy tesztkérdést, és 24 órán belül megkaptuk a választ. Nyilvánvaló, hogy a válasz egy alacsonyabb szintű támogatási ügynöktől származik, akinek a feladata az volt, hogy felkérjen bennünket, hogy „használjuk fel a következő KB-t a DTX naplók összegyűjtésére” (köszönöm, Zach) a támogatási technikusok számára..

A tényleges műszaki támogatás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, gyakran egy hétig tart. Úgy tűnik, hogy a technikusok eléggé túlhajszoltak, ami nem meglepő, tekintettel a rossz felhasználói felület kialakítás és a homályos erőforrások kombinációjára.

Valószínűleg nem meglepő, hogy a StorageCraft nem kínál élő támogatást.

Macrium Reflect 7

A Macrium alapos, könnyen kereshető tudásbázist tart fenn, amely részletes dokumentációt nyújt a Reflect 7-hez. A magyarázatokat lépésről lépésre javítják és képernyőképeket készítenek..

Ha nem talál választ itt, a Macrium felhasználói fóruma jó hely a következőre. Ott nem lát sok választ Macrium-tól, de ez rendben van. A többi felhasználó aktívan reagál és nagyon segítőkész.

A fizető ügyfelek számára a közvetlen támogatás jegyrendszeren keresztül érkezik. A válaszok hétköznapokon általában 24 órán belül érkeznek.

Ha rendszeresebb támogatásra van szüksége, havi 13,80 USD összegű prémium támogatást vásárolhat. Ez nettó 24/7 jegyválaszokat és telefonos támogatást igényel.

Négy forduló gondolatok

Mind a négy szolgáltatás tudásbázisokat kínál, de a StorageCraft világossága és mélysége szempontjából egyértelműen elmarad a másik háromtól.

A Macrium támogatási lehetőségei nagyon jók, és nagyra értékeljük a 24 órás telefonos támogatás lehetőségét, még akkor is, ha fizetnie kell érte. Ezt szeretnénk, ha a CloudBerry Lab kínálna.

Ha azonban befejezi az Amazon S3, az Azure vagy hasonló felhőalapú tárolási szolgáltatással való párosítást a CloudBerry Backup szolgáltatással, akkor ezek a lehetőségek általában átfogó termelési támogatást kínálnak, amely magában foglalja a harmadik féltől származó eszközök támogatását is. Tehát az élő támogatás nem olyan szükséges a CloudBerry Lab-nál, mint egy olyan eszköznél, mint például az Acronis, amely saját felhőalapú tárolót nyújt..

Az is nagyon tetszik, hogy a CloudBerry Lab működött mind a Reddit, mind a Server Fault fórumokon, mivel ezek az eszközök általában több szemet generálnak, mint egy natív felhasználói fórum..

Mindemellett nehéz elkerülni, hogy ezt a fordulót szűk körben odaítéljük az Acronis-nak kizárólag a gyors élő csevegés és a széles call-center hálózat alapján..

Negyedik forduló győztes: Acronis Backup 12

Az ítélet

Három kör győzelmével és a szorosan harcolt negyedikkel nyilvánosságra hozhatjuk-e a CloudBerry Backup szolgáltatáson kívüli négy szolgáltatás bármelyikét? A válasz hangsúlyos „nem”.

A CloudBerry Backup az elszenvedett vereséget kapja, mivel a CloudBerry Lab által készített biztonsági modell nagyobb rugalmasságot, méretezhetőséget és költségszabályozást biztosít a felhasználónak, mint a piacon lévő összes többi versengő eszköz. Ezen okok miatt és fantasztikus felhasználói élmény, hogy a legjobb képalapú biztonsági mentési eszköz mellett a CloudBerry Backup-ot is a Windows Server legjobb biztonsági másolatának neveztük el.

Az igazi fejkaparó nem annyira a CloudBerry Backupot választja az Acronis Backup 12 felett (és legyünk őszinték, a Macrium 7 egy távoli harmadot végzett, a ShadowProtect pedig soha nem fejezte be a versenyt), hanem kitaláljuk, melyik több mint 20 felhőalapú tárolási szolgáltatást integrálhatunk vele..

Ha szeretne többet megtudni a felhőalapú tároló integrációjáról a CloudBerry Backup szolgáltatással, akkor érdekli:

 • Bevezető útmutató arról, hogyan működik a Cloud Backup az Amazon S3-tal
 • Bevezető útmutató arról, hogyan működik a felhő biztonsági mentése a Microsoft Azure-val

Természetesen, ha még nem tette meg, ne felejtse el megnézni a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

Köszönöm, hogy ragaszkodott hozzánk. Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, szívesen meghallgatjuk Önt az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Végső győztes: CloudBerry biztonsági másolat

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map