Legjobb Mac biztonsági másolat: Időgép vs Arq vs Duplicati vs Cloudberry Backup

Ha a legjobb Mac biztonsági mentési megoldást keres, akkor a megfelelő helyre jött. Ezen körfolyamat során a Cloudwards.net három olyan Time Machine alternatívát fog vizsgálni, amelyek mindegyike helyi és felhő biztonsági mentési lehetőségeket is tartalmaz: Arq, Duplicati és CloudBerry Backup.


A CloudBerry biztonsági másolat felkenése előtt – a tároló, a szolgáltatások és a támogatás alapján – mindegyikét és az Időgépet kiértékeljük, azaz a győztes felkenése előtt. A suspense tapintható.

Ha iCloud alternatívákat keres, akkor tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolóhelyről szóló cikkünket a Mac számára is.  

A csata

A Time Machine az Apple saját biztonsági mentési megoldása, amely ingyenesen elérhető a MacOS rendszerrel. Mint ilyen, ez gyakran az egyetlen eszköz, amelyet a fogyasztók megnéznek. Ugyanakkor sokkal jobb lehetőségek vannak odakint, köztük több, amelyek biztonsági mentés a felhőbe. A három legnépszerűbb az Arq, a Duplicati és a CloudBerry Backup (olvassa el a CloudBerry Backup ismertetőnk miért című részét), amelyek mindegyike lehetővé teszi a felhőalapú tárolás választásának integrálását..

A közeljövőben mindhárom megoldást felbontjuk három fordulóban, hogy segítsenek Önnek látni, hogy mi az egész..

1. forduló: Tárolási lehetőségek

Az első fordulónk során megvizsgáljuk a négy szolgáltatás mindegyikének tárolási lehetőségeit, beleértve a költségeket is.

Időgép

A Time Machine nem kerül semmibe, és már telepítve van a Mac OS-hez. Az egyetlen, amit tennie kell, hogy beállítsa. A tárolási lehetőségeket illetően azonban, az Apple sokféle dolgához hasonlóan, a Time Machine nem mindig játszik jól másokkal. Ez azt jelenti, hogy az általa engedélyezett tárolási lehetőségek meglehetősen korlátozottak a többi három eszközhöz képest, amelyeket meg fogunk vizsgálni.

Az egyik lehetőség a biztonsági másolat készítése a Airport Time Capsule-ba, amely egy kifejezetten az Time Machine számára beépített, WiFi-kompatibilis külső merevlemez. Van néhány különböző tárolókapacitás, de a legtöbb Applehez hasonlóan ezek kissé drágák is lehetnek, kezdve 300 dollárral..

Másik lehetőségként biztonsági másolatot készíthet a helyi lemezre, amely tartalmazza a rendelkezésre álló külső meghajtókat vagy hálózati meghajtókat. Ez azonban nagyon meglehet. Mivel ez nem egy felhőalapú megoldás, bárhonnan nem férhet hozzá fájljainak, és felhasználhatja hibrid biztonsági mentési terv létrehozására..

Arq

Az Arq egy olyan megközelítést alkalmaz a tárolásban, amelyet a választást élvező felhasználók mindenképpen szeretnek: Ez lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy melyik felhőplatformra készít biztonsági másolatot.

Az opciók között szerepelnek olyan népszerű felhőalapú tárolási platformok, mint a Dropbox, a Google Drive és a OneDrive. Az Arq egyik szolgáltatásával történő használatának előnye az, hogy lehetővé teszi, hogy egy közönséges felhőalapú tárolási platformot biztonsági másolat-megoldássá alakítson, amelyet általában nem arra késztenek..

Ennek oka az, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatások nem tartalmaznak biztonsági mentési ütemezőket, ellentétben a felhőalapú biztonsági szolgáltatásokkal, például az IDrive, CrashPlan és a Backblaze. Ha nincs sok szüksége a tárolásra, ez hosszú távon valóban pénzt takaríthat meg, mert nem kell fizetnie a tartalék szolgáltatás előfizetéséért.

Maga az Arq szoftver számítógépenként 49,99 dollárba kerül, és csak egyszer kell fizetnie.

Egyéb tárolási lehetőségek közé tartozik az Amazon S3, az Amazon Glacier, a Google Cloud Storage, a Backblaze B2 és a Wasabi, amelyek mindegyike gigabájt tárhelyenként fizet, ami méretezhetővé teszi őket, és ideálisan alkalmazkodik a vállalkozások számára.

Az Arq támogatja az FTP-t is a kiszolgálóra történő biztonsági mentéshez, és használható fájlok biztonsági mentésére egy NAS-re vagy a rendszer egy helyére, ideértve a külső vagy a hálózati meghajtókat is..

Duplicati

A Duplicati úgy működik, mint az Arq, abban, hogy lehetővé teszi a Mac biztonsági mentését különféle felhőalapú tárolási szolgáltatásokra. Valójában a lehetőségek sokkal szélesebbek. A Duplicati magában foglalja az Arq számos lehetőségét, valamint olyan szolgáltatásokat, mint az Azure, MEGA és Jottacloud (van egy MEGA és Jottacloud áttekintés az érdeklődők számára).

Fájlokat FTP, SSH vagy WebDAV segítségével továbbíthat egy kiszolgálóra. Ezenkívül a Duplicati biztonsági mentési fájlokat is felhasználhat egy helyi meghajtóra vagy NAS-re.

Az Arq mellett több lehetőség mellett a Duplicati nyílt forráskódú és teljesen ingyenes is, tehát 50 dollárt fog megtakarítani..  

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Backup for Windows több mint ötven különféle felhő-integrációs lehetőséget kínál a fájlok biztonsági mentéséhez. A szoftver Mac verziója nem egészen olyan lenyűgöző, de ennek ellenére szép választék van.

Népszerű válogatások közé tartozik az Amazon S3, az Amazon Glacier, a Microsoft Azure, a Google Cloud Storage, az OpenStack és a RackSpace. Biztonsági másolatot készíthet közvetlenül a fájlrendszerről is, ami azt is jelenti, hogy biztonsági másolatot készíthet egy helyi vagy hálózati meghajtóra.

A CloudBerry Backup két verziója van a Mac-nek: egy ingyenes verzió és egy fizetett “Pro” verzió. A Pro 29,99 dollárba kerül egy állandó licencért, és hozzáadja a tömörítési és titkosítási szolgáltatásokat.

Kerek gondolatok

A fájlok helyi és távoli tárolása a felhőben óriási előnye az adatok biztonsági mentésekor. A helyi tárolás azt jelenti, hogy kéznél van az adatok egy példánya, amely gyorsabban visszaállítható, különösen akkor, ha ki tudja használni a Mac Thunderbolt 2 kapcsolatának előnyeit..

A távoli, felhőn történő tárolás ugyanakkor azt jelenti, hogy az adatok másolatát biztonságos adatközpontban tárolja. Ott az adatok mentésre kerülnek redundáns szerverekre, ha egy kiszolgáló meghibásodik, és a kiszolgálóeszközök általában épülnek mind a természeti katasztrófák, mind a virtuális támadások ellen. A távoli tárolás azt is jelenti, hogy bárhonnan hozzáférhet adataihoz.

Itt olvashat bővebben a helyi és a felhőalapú tárolás előnyeiről – és arról, hogy miért jobbak együtt.  

A Time Machine csak a helyi tárolóról készít biztonsági másolatot, ezért számítsuk ki erre a fordulóra.

A fennmaradó három szolgáltatás közül a Duplicati biztosítja a legjobb választást a fogyasztók és az üzleti felhőalapú tárolási integrációk számára, a Dropbox Plus-tól az Amazon S3-ig terjedő lehetőségekkel. Is, ingyenes.

Kerek egy győztes: Duplicati

Második forduló: Biztonsági mentési szolgáltatások

A második fordulónk során áttekintjük az alapvető biztonsági mentési lehetőségeket, és ezzel egyidejűleg áttekintjük a felhasználói élményt is..

Időgép

A Time Machine egy egyszerű módszert kínál a biztonsági mentési tervek beállításához az egyszerű varázslóval. Csak indítsa el az alkalmazást, és végigvezet mindent.

Az első lépés a biztonsági mentési lemez helyének kiválasztása. Mielőtt ezt megtenné, a külső merevlemezt USB-n, FireWire-en vagy a Thunderbolt-on keresztül csatlakoztatnia kell a Mac-hez. Alternatív megoldásként kiválaszthat egy Time Capsule vagy macOS szervert a hálózatán, vagy csatlakoztathatja a külső tárolót az Apple Airport Base Station-hez.

Amint ez megtörtént, kattintson a „Select backup disk” elemre, és válassza a biztonsági mentési lehetőséget.

Ezután a biztonsági mentés futni fog. Más biztonsági mentési megoldásokkal ellentétben az Time Machine alapértelmezés szerint mindent biztonsági másolatot készít a Mac-on, bár szükség esetén kizárhatja a fájlokat és mappákat. Ezenkívül óránkénti biztonsági mentéseket készít az elmúlt 24 órában, napi mentéseket az elmúlt hónapban és heti biztonsági mentéseket az összes korábbi hónapra vonatkozóan..

Van egy gomb jelölőnégyzet is a fájlok titkosításához, mielőtt a tárolóba küldné őket, és egy kapcsoló a biztonsági mentés ki- és bekapcsolásához.

Ezen túlmenően azonban valójában nem sok mindent lehet megtenni a biztonsági mentés testreszabásához.

Arq

Az Arqnak is van egy nagyon alapvető felülete. Mint az Time Machine, ez is elég drasztikus, de megkapja a munkát.

Indítsa el, és válassza ki azt a felhőtárolót vagy helyi rendeltetési helyet, amelyre biztonsági másolatot készíteni. Ha olyan szolgáltatást használ, mint az Amazon S3 vagy a Google Cloud, akkor meg kell adnia hozzáférési kulcsinformációit, amelyeket maga a szolgáltatás kap..

Ha olyan szolgáltatást használ, mint a Google Drive vagy a Dropbox, akkor csak be kell jelentkeznie a felhőalapú tárfiókjába.

Az Arq automatikusan automatikusan ment bizonyos mappákat biztonsági másolat készítéséhez, például az asztal, a dokumentumok, a letöltések és a képek. Ezeket a választásokat szerkesztheti, ha szeretné, mind a mappa, mind a fájl szintjén.

Arq tömörítési fájlok a feltöltési méret csökkentése érdekében, ami később is felgyorsítja a helyreállítást. Ezenkívül deduplikációt végez annak biztosítása érdekében, hogy ugyanazt a tartalmat ne töltsék fel, és lehetővé teszi a fájlok titkosítását, még mielőtt elhagynák a számítógépet. Végül az Arq blokk szintű átvitelt hajt végre úgy, hogy csak a megváltozott fájlok részei kerüljenek feltöltésre. Ez ismét elősegíti a dolgok mozgását és csökkenti az alkalmazás által használt sávszélességet.

Az Arq a biztonsági mentést fokozatosan futtatja, akárcsak az Time Machine. Biztonsági másolatot készít a fájlokról az elmúlt 24 órában, napi biztonsági mentéseket készít az elmúlt hónapról és heti biztonsági másolatokat minden más hónapra. Az ütemtervet nem lehet megváltoztatni, csak a biztonsági mentés kézi futtatására kényszeríteni.  

Duplicati

A Duplicati web alapú megközelítést alkalmaz a biztonsági mentés kezelésében, és általában esztétikusabb megjelenést biztosít, mint amit a Time Machine vagy az Arq kap, ami szokatlan a nyílt forráskódú termékeknél..

Kattintson a „Biztonsági mentés hozzáadása” gombra, és a Duplicati végigvezeti a biztonsági mentési terv beállításán, beleértve a fájlok küldésére szolgáló hely kiválasztását. Mint az Arq esetében is, be kell írnia belépési kulcsot vagy be kell jelentkeznie a felhőalapú tárolóba, ha távolról tárolja.

Azt is ki kell választania, hogy mely fájlokat szeretné biztonsági másolatot készíteni. A Time Machine-től és az Arq-tól eltérően a Duplicati nemcsak mindent címkéz biztonsági másolat készítéséhez. Az időmegtakarításhoz azonban magas szintű mappákat is választhat. A Duplicati lehetővé teszi a rendszer- és az ideiglenes fájlok kizárását a helymegtakarítás érdekében. Beállíthat egyéni szűrőket az egyes fájltípusok figyelmen kívül hagyására.

Ezután beállít egy ütemezést. A Duplicati itt valóban elkezdi elválasztani magát a Time Machine-től és az Arq-tól, mert több lehetőséget kínál a testreszabáshoz.

Kiválaszthatja, hogy mely napok és mely órák között futjon biztonsági mentés. Dönthet úgy, hogy néhány másodpercenként, órákonként, naponta egyszer, hetente vagy havonta egyszer futtatja a biztonsági mentést. Van még egy lehetőség, hogy évente készítsen biztonsági másolatot.

A Duplicati fájlokat is tömörít és deduplikációt futtat. 2016-tól kezdve a Duplicati blokk szintű biztonsági mentést is használ. A Duplicatinak parancssori felülete is van, ha nem akarja használni az internetes felhasználói felületet.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry biztonsági másolata olyan asztali klienst használ, mint a Time Machine és az Arq, de sokkal jobban meg van tervezve. Valójában jobban megtervezett, mint a Duplicati webes felülete, egy varázslóval, amely jobban néz ki, több funkcióval rendelkezik, és ugyanolyan egyszerűen használható.

Nyilvánvaló, hogy a fejlesztők időt töltenek a felhasználói élményre gondolva és a visszajelzések meghallgatására.

Biztonsági mentési terv létrehozásához indítsa el az alkalmazást, és kattintson a „Biztonsági másolat fájlok” elemre. Az eszköz végigvezeti a folyamatot, amelynek elég egyszerűnek kell lennie, még a tapasztalatlan felhasználók számára is.  

Ki kell választania a tartalék rendeltetési helyét. Ha ez egy távoli rendeltetési hely, például az Amazon S3, akkor meg kell szereznie és be kell írnia a hitelesítő adatait.

Mellesleg, ha többet szeretne tudni az S3-ról, itt az ideje megemlíteni, hogy kezdő útmutatónk van arról, hogy hogyan működik az backup az Amazon S3-sel. Útmutatónk nemcsak azt mutatja be, hogyan állítsa be az S3-at, hanem a CloudBerry biztonsági másolatot használja példaként arra, hogyan valósíthatja meg adatait ott.

A tartalék mentéskor a CloudBerry Backup segítségével kiválaszthatja a teljes Macintosh HD fájlt, vagy kiválaszthat bizonyos mappákat és fájlokat..

Ne aggódjon, mert itt túl sok fájlt megragad. A következő képernyő lehetővé teszi a lehetőségek szűkítését, a szűrési lehetőségekkel messze meghaladja a Duplicati által megadott lehetőségeket. Az opciók között szerepelhet a fájltípusok kizárásának és beillesztésének lehetősége.  

Ez azt jelenti, hogy az előző lépésben kiválaszthatja a teljes merevlemez-meghajtót a biztonsági mentéshez, és itt korlátozhatja a biztonsági mentést a dokumentumokra, fényképekre és videókra, hogy mindent felvegyen. A CloudBerry Backup automatikusan kihagyja a rendszerfájlokat, bár szükség esetén ki is kapcsolhatja ezt az opciót.

Az egyetlen dolog, amit szeretnénk, ha az eszköz másképp tette: automatikusan kiválasztott bizonyos általános fájltípusokat, például .doc, .jpg és .mpv, hogy ne kelljen manuálisan beírnunk azokat. Mégis, tetszik ez a szolgáltatás.

A CloudBerry Backup tömörítési funkcióval rendelkezik a fájlméret csökkentése érdekében. A program titkosítani tudja az ügyféloldali fájlokat is, mielőtt az AES használatával eljuttatnák a felhőbe. Egy másik lehetőség a saját fájlmegőrzési házirendjének beállítása, amely bizonyos mértékű verziószabályozási lehetőséget biztosít a másik három szolgáltatás, amelyet nem kínálnak.

A CloudBerry Backup segítségével elérhető ütemezési lehetőségek megegyeznek a Duplicati opcióival, lehetővé téve, hogy napi, heti vagy havi biztonsági másolatot állítson be. Biztonsági másolatot is futtathat egy perces időközönként.

A CloudBerry biztonsági mentés az értesítéseket is támogatja, így megtakaríthatja a figyelmét és ellenőrzését, hogy a biztonsági mentések mindig futnak-e. Az értesítéseket e-mailben is megkaphatja, amikor a biztonsági mentés befejeződik vagy sikertelen.

Miután beállította az értesítéseket, a biztonsági mentési terv teljes lesz. Figyelemmel kísérheti és gyors változtatásokat hajthat végre a felhasználói felületről.

Van egy „lejátszás” gomb is, amely elindítja a kézi biztonsági másolatot, ha nem akarja megvárni az ütemezett.

Kerek két gondolat

A Time Machine és az Arq használata elég egyszerű, de mindkettő nagyon unalmas felülettel és korlátozott funkciókkal rendelkezik, amellyel biztonsági mentési terveket készíthet. A második fordulóban sem vitatkoznak.

A Duplicati nagyon jó egy ingyenes biztonsági mentési szolgáltatáshoz. Nagyra értékeljük, hogy beállíthat szűrőket bizonyos fájltípusok figyelmen kívül hagyásához és egyéni ütemezés létrehozásához. Ha azonban a CloudBerry Backup képes lenne beszélni, akkor valószínűleg azt mondaná, hogy „ez aranyos”.

A CloudBerry biztonsági mentés sokkal jobb biztonsági mentési funkciókat kínál, mint a Time Machine, az Arq vagy a Duplicati. Csak bizonyos fájltípusok biztonsági mentésének képessége megkímélheti a fájlok figyelmen kívül hagyásától, és ezzel egyidejűleg helyet takaríthat meg. A megőrzési vezérlés kiválóan alkalmas a véletlenszerű felülírásokra és a fájl sérülésekre, ideértve a ransomware által okozott sérüléseket is.

Az ütemezési szolgáltatások megakadályozzák, hogy a biztonsági mentések beavatkozzanak a munkádba, és az értesítések tájékoztatják Önt arról, hogy mi történik, amikor nem keres.  

Az első forduló egy szoros hívás volt, attól függően, hogy mi az Ön igénye. A második forduló nem.

Második forduló győztese: CloudBerry Backup

Harmadik forduló: Támogatás

Harmadik fordulónk során gyorsan áttekintjük a támogatási csatornákat és a rendelkezésre álló erőforrásokat.

Időgép

Az Apple általános támogatási oldalt tart fenn a Time Machine számára. Itt találhat cikkeket az alapokról és útmutatásokat a hibaelhárításhoz. Összességében azonban a cikk írásakor mindössze 12 teljes cikkből nem sok információ található.

Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor közvetlenül kapcsolatba léphet az Apple-rel. Az Apple támogatási hálózatokkal rendelkezik több országban, tehát mindenképp ellenőrizze, hogy a megfelelőt választotta-e.

A közvetlen támogatás lehetőségei között szerepel a csevegés és a telefon. Az Apple közzéteszi a várakozási időket, hogy tudja, mire számíthat; amikor teszteltük annak támogatását, az idők két perc alatt maradtak.

Alternatív megoldásként e-mailt küldhet az Apple-nek vagy az Apple közösségeknek, hogy segítséget nyújtson a Mac többi felhasználójától.

Nem kétséges, hogy a támogatási lehetőségek kiválóak, amire számíthatunk egy Apple méretű vállalattól. Másrészt az a tény, hogy az Apple olyan sok különféle terméket támogat, megnehezíti egy olyan személy megtalálását, aki ismeri a biztonsági másolatot.

Arq

Az Arq e-mail támogatást kínál, ha bármilyen probléma merül fel. Az Arq-val teszteltük a válaszidőt, és alig két nap alatt kaptuk meg a választ. Szerettünk volna gyorsabb választ kapni, tekintettel a biztonsági mentés potenciális fontosságára, de ez nem a legrosszabb válaszidő, amelyet valaha látunk..

A csevegés nem olyan opció, mint a Time Machine esetében, de ez nem igazán meglepő, tekintettel az Arq viszonylagos méretére. Lehetőség van arra is, hogy segítségül küldjön Arq-nak egy tweetet, amelyet mi nem teszteltünk.

Az Arq támogatási oldalt is tart fenn dokumentációval. Összességében ez az erőforrás sokkal jobb volt, mint az Apple Time Machine oldal, az indulási, biztonsági mentési, visszaállítási, optimalizálási és konfigurációs kategóriákkal.

Duplicati

Noha Duplicatiinak eddig jól sikerült ebben a körben, a támogatás egy olyan terület, amely valóban lemarad a többi csoporttól. Ennek oka az, hogy nyílt forráskódú alkalmazás, és ezeknek általában nagyon rossz támogatása van, mert nincs pénzük hátra.

Röviden: nincs hivatalos támogatási oldal vagy támogatási e-mail. Ha segítségre van szüksége, akkor el kell lépnie a Duplicati GitHub wiki oldalára, és remélem, hogy valaki feltett választ. Alternatív megoldásként megnyithat egy új GitHub kérdést, és remélheti a gyors választ.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Labs fenntartja a részletes támogatási dokumentációs oldalt és a GYIK-ot, kifejezetten a CloudBerry biztonsági mentéshez. A vállalat Reddit oldalt is fenntart, és aktív a Szerver hibánál is, ha közösségi segítséget szeretne elérni.

Ha inkább közvetlenül kapcsolatba lép egy támogatási képviselővel, akkor a jegyet a CloudBerry Labs segítségével nyithatja meg. Ez a jegykezelő rendszer nem hagyja függeszteni; bármikor ellenőrizheti a jegy állapotát, amikor csak szeretné, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e tökéletesen.

Valószínűleg soha nem fogunk odajutni ehhez. A támogatási válaszadási időket többször teszteltük, és hétköznapokon általában egy órán belül kapunk válaszokat.

Három kör gondolatok

Az Apple előnye a csevegő telefonos támogatás, de a Time Machine-re történő válaszok megszerzése továbbra is problémás lehet. A társaságnak túl sok különféle terméke van, és nincs közvetlen támogatási vonal az Time Machine számára.

Az Arq támogatás csak rendben van, míg Duplicati egy GitHub wikire támaszkodik.

Eközben a CloudBerry Backup előnye, hogy egy olyan cég terméke, amely a biztonsági mentésre szakosodott, és számos üzleti ügyféllel rendelkezik. A támogatási erőforrások mélyek és a válaszidő nagyon gyors.

Három forduló győztese: CloudBerry Backup

Az ítélet

Miközben arra gondolnánk, hogy ez a leggyakrabban használt, gondolkodásunkban nincs kétségem afelől, hogy az Időgép a négy leggyengébb mentési lehetőség. Csak a helyi biztonsági mentést támogatja, és ezen túlmenően nincs sok hátránya a funkcióknak. Az egyetlen megváltó tulajdonsága, hogy ingyenes. Ugyanakkor a Duplicati is, és az Arq, valamint a CloudBerry Backup sem pontosan megtörik a bankot.

A fennmaradó három szolgáltatás közül Duplicati-nak kell átadnunk a második helyezett trófeát. A legjobb minőség a rugalmassága: Használhat olyan legfelső szintű biztonsági mentési tárolási lehetőségeket, mint az Amazon S3, a Google Cloud és az Azure, vagy küldhet fájlokat a kívánt felhőalapú tárolási platformon, hogy biztonsági másolatot készítsen..

Annak ellenére, hogy kissé rugalmasabb az opciók szempontjából, mint a CloudBerry Backup, nem kétséges, hogy a CloudBerry Backup jobb szolgáltatáskészlettel és támogatással rendelkezik, mint a Duplicati. Ez az oka annak, hogy mi a négy legfontosabb lehetőségünk a Mac biztonsági mentéshez.

Nyertes: CloudBerry biztonsági másolat

Különben is ez a helyzet. Felkérjük Önt, hogy mondja el nekünk saját gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Ha többet szeretne megtudni a CloudBerry biztonsági mentésről mint az üzleti biztonsági mentésről, olvassa el az SMB biztonsági mentési cikkünket, amely magában foglalja, az Acronis, a StorageCraft és a Macrium. Ez a cikk a Windows-kiszolgálók legjobb biztonsági mentéséről és a legjobb kép-alapú biztonsági mentési lehetőségek áttekintéséről szóló cikkünkben is szerepel.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map