CrashPlan vs Backblaze: A Korlátlan Felhő Biztonsági mentési Roundup

Korlátlan biztonsági mentési megoldást keres vállalkozása számára? A jó (vagy a rossz) hír az, hogy valójában csak két lehetőség van a fejed körbefuttatására: Backblaze és CrashPlan. A legtöbb más biztonsági megoldás korlátozza a biztonsági mentési helyet, és arra kényszeríti az Ön számára, hogy többet fizessen meg annak növelése érdekében.


Néhány tartalék vásárló esetében a döntés még könnyebbé válik – a Backblaze előfizetés körülbelül a CrashPlan havi költségének fele. Ugyanakkor, mint általában a szoftvermegoldások esetében, a lényeg nem a teljes történet.

Korábban már számos olyan további kritériumról írtunk, amelyeket a hozzáértő üzleti felhasználóknak figyelembe kell venniük az üzleti vevők számára készített legjobb online biztonsági mentésünkben. A lista többek között a könnyű használatot, a biztonságot és a támogatást tartalmazza.

Noha azt javasoljuk, hogy vizsgálja meg mind a Backblaze for Business, mind a CrashPlan áttekintést, mielőtt döntést hozna vállalkozása biztonsági mentési és katasztrófa utáni helyreállítási tervéről, úgy döntöttünk, hogy a párhuzamos összehasonlítás informatív és hasznos is lehet..

A közeljövőben az árcédulán túlmutatunk, hogy kitaláljuk, melyik szolgáltatás közül a Backblaze vagy a CrashPlan érdemel elismerést a mai vállalkozás legjobb korlátlan biztonsági mentésének..

A korlátlan biztonsági mentés előnyei és hátrányai

Mielőtt összehasonlításba kerülnénk, az első lépés, amelyet meg kell győződnünk arról, hogy vállalkozásának valóban korlátlan biztonsági mentésre van szüksége. Ennek oka az, hogy a „korlátlan” szónak van bizonyos csábító vonzereje, ami minden egyéb megfontolás hirtelen kevésbé fontosnak tűnik. Könnyű elindítani a triggert, és az online biztonsági mentéssel ez nem jó dolog.

Ennek oka az, hogy a fájlok kezdeti biztonsági mentése sokáig tarthat. Ha van terabyte adatja, amelyet el kell küldenie a felhőhöz, akkor hónapokra tekinthet. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer megkapja az adatok biztonsági másolatát, akkor nagy gond kell a szolgáltatásokat váltani.

Sok kkv-tulajdonos számára korlátlan biztonsági mentési megoldásban van valós érték. A vállalkozásoknak ma nem kell, hogy hatalmas ügyféladatbázisokkal rendelkezzenek, hogy sok adatot gyorsan felhalmozhassanak. Az ügyfelek adatai, médiafájlok, pénzügyi nyilvántartások és mindenféle fájl képezik a modern vállalkozások gerincét, mind a kicsi, mind a kicsi.

Az adatok elvesztése valódi kötést eredményezhet vállalkozásában. Másrészről az egész felhőn történő mentése drága is lehet, ha olyan méretezhető lehetőségekkel dolgozik, mint például a MozyPro (MozyPro áttekintés) vagy az Amazon Web Services. Egy olcsó, korlátlan biztonsági mentési megoldással, például a Backblaze vagy a CrashPlan, így nem kell aggódnia – mindaddig, amíg ezek a szolgáltatások az Ön igényeihez igazodnak.

Néhány vállalat számára a Backblaze vagy a CrashPlan beépítése ugyanakkor meglehetősen sok pénzt is eredményezhet. Ennek oka az, hogy mindkét szolgáltatás előfizetésenként csak egy eszközt támogat. Ha tucat számítógép van biztonsági másolat készítéséhez, akkor jobb, ha inkább egy korlátozott szolgáltatást használ, amely korlátlan eszközök biztonsági mentését támogatja. Jó példa erre az IDrive for Business, amely a kapott biztonsági mentési hely korlátozása ellenére az online biztonsági mentési útmutatónkban a legjobb általános értéknek számít (olvassa el az IDrive for Business áttekintést).

A másik probléma mind a Backblaze, mind a CrashPlan esetében az, hogy egyik sem használható NAS vagy szerver biztonsági mentéshez. Ha erre van szüksége, akkor ismét rá kell mutatnunk az IDrive-re, amely az egyik legjobb szerver biztonsági mentés, és amely okostelefonokat is biztonsági másolatként képezhet. A CloudBerry biztonsági mentés egy másik jó lehetőség, különösen, ha hibrid biztonsági mentési tervet szeretne készíteni vállalkozása számára. Még a Backblaze megfizethető felhőinfrastruktúra szolgáltatásával, a Backblaze B2-vel is működik.  

Ha ezeket a figyelmeztetéseket nem találjuk, menjünk a szórakoztató dolgokhoz.

Csata a korlátlan biztonsági mentési fölényért: Backblaze vs CrashPlan

Korábban már említettük, hogy a Backblaze olcsóbb lehetőség, mint a CrashPlan. A Backblaze előfizetés tényleges költsége havonta 5 USD a számítógépért. Ha egy évre feliratkozik, akkor két hónapot ingyen kap. A kétéves Backblaze előfizetés öt ingyenes hónapot biztosít Önnek. A CrashPlan eközben havonta 10 dollárba kerül, számítógépenként, az előre fizetendő kedvezmények nélkül. 

Számítógépenkénti költség: Backblaze: CrashPlan:
Havi előfizetés:$ 5$ 10
Éves előfizetés:50 USD (2 hónap ingyenes)120 USD (nincs hónap ingyenes)
Kétéves előfizetés:95 USD (5 hónap ingyenes)240 USD (nincs hónap ingyenes)

A CrashPlan továbbra is jó üzlet olyan népszerű, de drága online biztonsági mentési szolgáltatásokhoz képest, mint például az SOS Online Backup és a MozyPro. Nem szabad megkerülni azt a tényt, hogy drágább.

A következő lépés az, hogy segítsen eldönteni, érdemes-e vállalkozása számára költeni a kiegészítő pénzt a CrashPlan-en, vagy a Backblaze-szel együtt járni. Végül erre a kérdésre nincs egyetemesen helyes válasz. Mindkét terv korlátlan, de nem egy méret, amely mindenki számára megfelel.

CrashPlan vs Backblaze: A csata fordulói

1

Biztonsági mentési folyamat

Először összehasonlítjuk a rendelkezésre álló biztonsági mentési funkciókat a Backblaze és a CrashPlan rendszerekkel. Az általános biztonsági mentési folyamatot is megvizsgáljuk, figyelembe véve a felhasználói élményt és az általános sebességet a képességek mellett.

Backblaze

Az a dolog, amelyet a Backblaze egyértelműen jobb, mint bármely más online biztonsági mentési szolgáltatás, a könnyű használat – legalábbis amikor biztonsági mentési terveket készít. Ennek oka az, hogy a Backblaze kliens a legtöbb munkát elvégzi az Ön számára.

A telepítés után a szoftver megkeresi a számítógépet, és típusa alapján keresi a fájlokat. Ez magában foglalja az operációs rendszer, az alkalmazások és az ideiglenes fájlok kivételével az összes fájltípust, bár meg is utasíthatja a Backblaze-et, hogy megragadja azokat, ha szükséges.

A szkennelés helyét mindent hozzáadja a biztonsági mentési tervhez.

A fájltípus szerinti biztonsági mentés előnye, hogy nincs mappák és fájlok manuálisan címkézve, mint a legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás esetén. Ennek elvégzése több időt vesz igénybe, és fájlok figyelmen kívül hagyását eredményezheti, ami kritikus hiányosságokhoz vezethet a biztonsági mentési tervben.

Ebben az értelemben a Backblaze valódi beállítási és elfelejtési biztonsági megoldás. Az összes e-mail fájl, dokumentum, kép, videó, könyvelési fájl és minden más védett lesz, függetlenül attól, hogy hol vannak a számítógépen.

Ha vannak bizonyos fájltípusok, amelyeket nem szeretne biztonsági másolatot készíteni, akkor hozzáadhatja azokat a kizárási listához, bár korlátlan biztonsági mentési helyet igényel, ez a legtöbb ember számára valószínűleg nem szükséges.

Kizárhat bizonyos mappákat vagy meghajtókat is. Maga az asztali kliens is bonyolult, mivel kell, azaz nem egyáltalán nem bonyolult. Van egy gomb a biztonsági mentés szüneteltetéséhez és elindításához, egy a visszaállítási lehetőségekhez, a harmadik pedig a beállításokhoz. Ez az.  

A Backblaze alapértelmezés szerint folyamatos biztonsági másolatot készít, ami azt jelenti, hogy a fájlokat elküldik a felhőhöz, amikor azokat újonnan hozzáadják a számítógépéhez, vagy bármilyen módon megváltoztatják őket. Ha úgy tetszik, kikapcsolhatja a folyamatos biztonsági mentést, és inkább az ütemezett biztonsági mentéseket választhatja, például ha azt akarja, hogy egy éjszakán keresztül futtassa, hogy ne zavarja a többi munkát.

A Backblaze ütemezési lehetőségei sok más biztonsági klienshez képest korlátozottak. Például nincs lehetőség arra, hogy csak bizonyos napokon készítsen biztonsági másolatot. Soha nem találkoztunk olyan problémával, hogy a Backblaze beavatkozik a rendszer erőforrásaiba a tesztelés során, ezért valószínűleg a legjobb, ha a maximális védelmet a folyamatos biztonsági mentés hagyja be..

A legutóbbi Backblaze for Business áttekintésünk során elvégzett tesztek során az ügyfél biztonsági mentés céljából 90 GB-os adatot címkézett a teszt számítógépünkön. Az ügyfélnek van egy gombja a kezdeti biztonsági mentési sebesség becsléséhez, és kiszámítja, hogy ez körülbelül négy napot igényel. Ez több mint egy 20 Mbps / s sebességű WiFi kapcsolaton keresztül történt.

Körülbelül 12 óra elteltével a biztonsági mentésünk kilenc százalékkal teljes volt, kevesebb mint a 12,5-esnek, a Backblaze becslése alapján kellett volna lennie, de nem sokat. Noha nehéz pontosan meghatározni, kiszámoljuk, hogy a Backblaze napi körülbelül 16 – 20 GB-os biztonsági másolatot készített.  

A folyamatos teljesítmény szempontjából a Backblaze zökkenőmentesen működik a blokk szintű biztonsági mentésnek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy a megváltozott fájl csak azokat a részeit (blokkjait) küldik el a felhőbe – ha feltételezzük, hogy a teljes fájl már mentésre került.

CrashPlan

A CrashPlan elszalasztja a lehetőséget, amikor megkönnyíti a használatot, mivel nem készít biztonsági másolatot fájltípusonként. Ez nem azt jelenti, hogy a CrashPlan segítségével nehéz biztonsági másolatot készíteni; ez nem olyan boldogságosan egyszerű, mint a Backblaze esetében.

A CrashPlan használatával az összes mappát és fájlt meg kell címkéznie az asztali kliens biztonsági másolat nézetének használatával..

Ez időbe telhet, és könnyű kihagyni a fájlokat. Ennek megfelelően, mivel a CrashPlan korlátlan biztonsági mentési helyet biztosít Önnek, megcímkézheti a meghajtó mappáját a biztonsági mentés céljából, amely mindent megragad, és kissé megoldja a problémát.

Valószínűleg ki akarja zárni a rendszer- és az ideiglenes fájlokat a biztonsági másolatból, ha ezt megteszi, mivel ezek beillesztése sávszélességet fog felhasználni, és gyakran nem használható fel helyreállításra anélkül, hogy számítógépe problémákat okozna. Ez ismét időbe telik, mivel a kizárásokat kiterjesztéssel kell felvenni.

Ha készen áll a biztonsági mentési tervre, a CrashPlan folyamatosan futtatja a biztonsági mentést, akárcsak a Backblaze, így biztos lehet benne, hogy a továbblépés során minden védett lesz – mindaddig, amíg a fájlokat a biztonsági mentési terv részét képező mappákban tartják..

A CrashPlan kliens nem annyira minimális, mint amit a Backblaze-rel kapsz, de mégis kiváló. A bal oldali navigációs fülek és a sok hely hagyja a modern és intuitív érzést.

Haladóbb ütemezési lehetőségeket talál, mint amit a Backblaze szolgáltatással kap, azzal a lehetőséggel, hogy beállítsa a biztonsági másolatot, hogy csak a hét bizonyos napjain futtasson. Hasznosabb olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelet arra utasítsa, hogy a CPU csak egy százalékát használja a biztonsági mentési folyamatokhoz, miközben a számítógépet aktívan használja..

A CrashPlan automatikusan leállíthatja a biztonsági mentést is, ha a laptop akkumulátora lemerül, ami jó kiegészítés. Ezen túlmenően számos olyan vezérlő elérhető a beállításokban, amelyeknek a Backblaze egyszerűen nincs, így nagyobb hatalmat adnak a felhasználóknak a zajló eseményekre.

A CrashPlan blokk szintű biztonsági mentést is tartalmaz, csak a megváltozott fájlok azon részeinek átvételével. Összességében viszonylag zökkenőmentes kiszolgálása, miután átmész az eredeti biztonsági mentésen.

Ez azonban eltarthat egy ideig. Tesztelésünk során csak napi 8 GB-os mentést tudtunk készíteni a 20 MB / s-os WiFi feltöltési kapcsolatunkkal. Ez csak félénk, amit maga a CrashPlan idéz az átlagos ügyfél feltöltési sebességként: 10 GB / nap.  

Kerek gondolatok

A Backblaze és a CrashPlan között nem kétséges, hogy a Backblaze könnyebben használható szolgáltatás a beállított és felejtsd el kialakításának köszönhetően. Valójában valószínűleg helyénvalóbb telepítésnek és elfelejtésnek hívni, mivel nagyon kevés van ahhoz, amely valóban beállítást igényel.

A CrashPlan egy kicsit több munkát fog vállalni. Ugyanakkor több testreszabási lehetőséget is nyújt Önnek, mint a Backblaze, akár a biztonsági mentési folyamatok ütemezésére, akár a rendszer erőforrás-hatásának korlátozására.

Tehát ismét úgy tűnik, hogy a CrashPlan annyira kevés kihasználja a rendelkezésre álló sávszélességet és a számítógép teljesítményét, hogy kicsit ostobanak tűnik ezeket a beállításokat zavarni. A Backblaze sem, de sokkal jobb feladat a fájlok felhőbe juttatásakor, mint a CrashPlan.

Az első forduló a Backblaze-hez kerül az egyszerűség és a jobb biztonsági mentési sebesség kombinációja érdekében.

Kerek: A Backblaze biztonsági mentési folyamata

Backblaze logó
CrashPlan for Small Business logó

2

Helyreállítási folyamat

Következő lépésként az ellenkező folyamatot vesszük fontolóra: fájlok visszaszerzése a felhőből. A helyreállítási funkciók segítenek a vállalkozásoknak a biztonsági mentésnél (pontos figyelmeztetés) és a gyors futtatáshoz egy merevlemez-összeomlás után.

Backblaze

Míg a Backblaze asztali kliensében található „visszaállítási lehetőségek” gomb, addig a gomb megnyomásával eljuthat a Backblaze.com oldalra. Az összes helyreállítási művelet ott zajlik, ehhez be kell jelentkeznie a fiókjába.

Bejelentkezve három lehetőséget kap a fájlok visszaállítására: töltsön le .zip fájlt, USB flash meghajtót és USB merevlemezt.

A legtöbb esetben valószínűleg az első lehetőséget szeretné használni. Ez utóbbi kettő a Backblaze futárszolgálatának része, amely 99 dollárba kerül a flash-meghajtó helyreállításáért (akár 128 GB-ig) és 189 dollárért a merevlemez helyreállításáért (akár 4 TB). A szolgáltatás dráganak tűnik, de visszatérítést kap, ha a tárolóeszközt 30 napon belül visszajuttatja a Backblaze-hez.

A ZIP-fájl helyreállítása egyszerűen letölt egy ZIP-fájlt a számítógépére, amely a visszaállítás céljából kiválasztott fájlokból áll. A folyamat egyszerű, de a Backblaze az egyes ZIP fájlok helyreállítását fájlonként 500 GB-ra korlátozza. Ön egyszerre öt kérésre is korlátozott.

Sokkal furcsább és kellemetlenebb, hogy a Backblaze nem ad lehetőséget a felhasználók számára a fájlok eredeti helyreállítására. Ez azt jelenti, hogy amint a ZIP-fájl készen áll (a Backblaze e-mailt küld neked), mindent vissza kell helyeznie oda, ahová tartozik.  

Ha úton van, az okostelefonon biztonsági másolatát készített fájlokhoz hozzáférhet az Android és iOS alkalmazásokhoz. Az alkalmazás tervezése meglehetősen egyszerű, és lehetőséget ad arra, hogy megossza a fájlokat másokkal is.

Végül a Backblaze lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak helyreállítását, ha a jelenlegi nem az, amit keres. A verzióelőzményekhez való hozzáférés kényelmes, ha nem kívánt fájlmódosításokkal vagy fájl sérülésekkel, beleértve a ransomware okozta sérüléseket is.

A korábbi verziók azonban csak 30 napig sütnek, és nincs mód a verziószabályok megváltoztatására, ami túl rossz, mivel a Backblaze korlátlan tárhelyet biztosít.  

CrashPlan

A CrashPlan lehetővé teszi a fájlok kiválasztását és visszaállítását közvetlenül az asztali klienstől, ami plusz a javára. Csak kattintson a „visszaállítás” fülre, és ellenőrizze az összes kívánt fájlt. Nincs korlátozva, hogy hány fájlt tölthet le egyszerre, akárcsak a Backblaze esetén.  

Vagy dönthet úgy, hogy letölti a fájlokat az új helyre, vagy visszaállítja az eredeti helyükre, megszabadítva attól, hogy a fájlrendszert újra kell rekonstruálnia. A CrashPlan még a visszaállítási folyamat részeként megváltoztathatja a fájljogosultságokat és a fájlneveket.

A „verzió” kapcsolója is elérhető, amely lehetővé teszi a verzióelőzmények elérését. A CrashPlan ténylegesen odaadja a pénzét, amikor a „korlátlan” helyzetbe kerül, és lehetővé teszi, hogy korlátlan verziót tároljon, ha kívánja, módosítva a biztonsági mentési terv verziózási irányelveit.

A CrashPlan lehetővé teszi a fájlok helyreállítását közvetlenül a böngésző felületéről, az Android, iOS és a Windows Phone mobilalkalmazásokon túl.

Kerek két gondolat

2016 elejéig a CrashPlan futárszolgálati szolgáltatást nyújtott. Remélhetőleg most a társaság teljes mértékben az üzleti ügyfelekre koncentrál (az otthoni felhasználóknak 2018 októberéig szabadon hagyják a helyiséget), a hatáskörök pedig fontolóra veszik annak visszaállítását. A futárszolgálat rendkívül értékes lehet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek jelentős mennyiségű adatot elvesztettek, és amelyekre gyorsan szükségük van.

A futárszolgálat az egyetlen igazi előnye a Backblaze-nek a CrashPlan-hoz képest, amikor a helyreállítást érinti. A CrashPlan lehetővé teszi a fájlok helyreállítását az asztali klienstől és az eredeti helyüket; A Backblaze egyikét sem teszi meg, és arra kényszeríti az online helyreállítást, hogy várjon egy olyan zip fájlt, amely nem haladhatja meg az 500 GB-ot, és újból felépíti a fájlrendszert, amint kész.

A CrashPlan sokkal jobb megközelítést alkalmaz a verziózáshoz is, a régi fájlverziókat határozatlan ideig védi, míg a Backblaze ezeket csak 30 napig megőrzi..

Kerek: Helyreállítási folyamatpont a CrashPlan számára a kisvállalkozások számára

Backblaze logó
CrashPlan for Small Business logó

3

Rendszergazda eszközök

Az üzleti vállalkozás számára a sikeres biztonsági mentési terv végrehajtásának része a megfelelő felügyelet fenntartása, hogy ez a terv valóban jól megy-e a tervek szerint. Az adminisztrátori eszközök, amelyek nemcsak a számlázás kezelését teszik lehetővé, hanem a tartalék statisztikák megtekintését és a jelentések futtatását is sokat segítik. A harmadik fordulóban röviden áttekintjük ezeket a képeket a Backblaze és a CrashPlan számára.

Backblaze

A Backblaze webes felületén keresztül fiókfelügyeletet biztosít. Jelentkezzen be a fiókjába, és ha feliratkozott a Backblaze for Business programra, akkor a bal margó felénél egy „üzleti csoportok” fejléc jelenik meg. Ez a fejléc alatt linkeket talál a „csoportkezelés”, „meghívás és fejlesztés” és „felhasználók / számítógépek” linkre.

A csoportkezelés lehetővé teszi csoportok létrehozását, amelyek a Backblaze számára azon felhasználói gyűjtemények, amelyekre ugyanazon a hitelkártyán számláznak. Alapvetően, mint az üzleti tulajdonos, fel kell állítania egy csoportot annak érdekében, hogy fizetni tudja az alkalmazottak szolgálatáért. Ezáltal nemcsak a Backblaze online biztonsági mentéséért, hanem a Backblaze B2 szolgáltatásért is fizetni kell.

Miután létrehozta a csoportját, létrehozhat egy meghívó linket, amellyel munkavállalói feliratkozhatnak. Mint valószínűleg kitalálta, a meghívás és a jóváhagyás folyamatát az üzleti csoport fejléc alatti meghívás és jóváhagyás linkre kattintással kell kezelni.

Innentől másolhatja a meghívó linket egy másik csatornába, például a Slackba való beillesztéshez, vagy e-mailben küldheti meg a meghívó linket. Van még egy Távoli menedzsment és megfigyelés (RMM) opció is, amely lehetővé teszi a biztonsági mentési szoftver távoli telepítését a felhasználói bázishoz. Az RMM használatához be kell fektetnie egy olyan RMM eszközbe, mint például a Munki, vagy rendelkeznie kell kódolószeletekkel a telepítés saját szkriptálásához..

A végső üzleti csoportok linkje, a felhasználók / számítógépek, használjuk a monitor biztonsági másolatainak adatait, hogy minden zavartalanul működjön. Ezenkívül hozzáférést biztosít a felhasználói csoport által mentett fájlokhoz, mindaddig, amíg az adott csoport egyének engedélyt adtak neked erre..

Beállíthatja a Backblaze alkalmazást is, hogy összefoglaló e-maileket kapjon a biztonsági mentési folyamatokról. Alapértelmezés szerint ezeket csak havonta küldik ki, de ez a gyakoriság megváltoztatható.

CrashPlan

A CrashPlan egy nagyon szépen kialakított adminisztrációs portállal rendelkezik az üzleti fiókja alatt védett számítógépek kezelésére. Az elsődleges nézet egy műszerfal, amely tartalmazza a tárolási kihasználtság és a fájl visszaállításának statisztikáit az előző hónapban.

A bal oldali margó mentén vannak további lapok a felhasználók, eszközök, alkalmazásletöltések, beállítások és fiókok számára. A felhasználók és az eszközök bővíthető menükkel rendelkeznek, további fülekkel is. A felhasználók alatt lehetőségeket talál az aktív és deaktivált felhasználók megtekintésére, a fiókmeghívások kezelésére és az adminisztrátori jogok megadására.

Eközben az eszközöknek van néhány szép lehetősége, hogy megtekintsék az egyes felhasználókhoz tartozó eszközök használatát. Ez magában foglalja a kapcsolat állapotának és a visszaállítások számának megtekintését, a teljes felhasznált tárhelyen kívül.

Az eszköz fő leolvasása alatt ellenőrizheti az eszköz ügyfélbeállításait, valamint a riasztásokat. Az ügyfél-beállításokat a csapat számára is megadhatja, ha navigál az admin portál beállítások nézetére.

Az opciók között szerepel egy biztonsági mentési ütemterv beállítása az ellenőrzése alatt álló számítógépek számára, és magán titkosítás szükséges. Ha inkább nem kell bejelentkeznie az adminisztrációs konzolba, hogy figyelemmel kísérje a munkavállalók biztonsági állapotát, beállíthatja az automatikus jelentések kézbesítését azokra az eszközökre, amelyekről nemrégiben nem készült biztonsági másolat..

Három kör gondolatok

A Backblaze csak 2017 elején mutatta be „csoportjainak” funkcionalitását, amely ténylegesen lehetővé tette SMB online biztonsági mentési megoldásként való felhasználását. Ez valószínűleg az, hogy a tizenegy hónappal későbbi írás megírása óta adminisztrátorok tapasztalata elég alulteljesítőnek érzi magát. Szeretnénk látni a lehetőségeket a további beállítások és egy átfogóbb irányítópult megadására.

A CrashPlan eközben már elvégzi ezeket a dolgokat, és jól elvégzi azokat.

Kerek: Rendszergazdai eszközök pontja a CrashPlan számára kisvállalkozások számára

Backblaze logó
CrashPlan for Small Business logó

4

Biztonság

Az adatbiztonság a felhőben a 90-es évek közepe óta forró téma, és az utóbbi években az SMB-k számára releváns magas szintű adatsértések és egyéb biztonsági kérdések csak a lelkesedést táplálták fel..

Aztán vannak olyan kérdések, mint például az NSA hírhedt PRISM kezdeményezése, amelyben az ügynökség adatokat gyűjt felhőszolgáltatásokból a terrorista tevékenységekkel kapcsolatos információk keresése céljából. Noha ez a legtöbb embert jogilag nem érinti, az a tény, hogy a kormány az adatokat egy szigorúan titkos adatbázisba tölti be, arra gondolkodik, vajon mi folyik itt még, amiről nem tudunk. Nyilvánvaló, hogy rosszabb is lehet.

A felhőbiztonsággal kapcsolatos aggodalom nagy része azonban megalapozatlan, amíg a felhőszolgáltatások megfelelő óvintézkedéseket tesznek az adatok átkódolása és az adatközpontok védelme érdekében, és kiegészítő funkciókkal, például kéttényezős hitelesítéssel és nulla tudású titkosítással rendelkeznek. Ebben a fordulóban megnézzük, hogy van-e ez a helyzet a Backblaze és a CrashPlan esetében.

Backblaze

A Backblaze titkosítja az adatokat mind áthaladáskor, mind nyugalomban. Ez az első lépés az adatok biztonságának biztosítása érdekében. A titkosítás szintje AES-126. Az AES, amely a fejlett titkosítási szabványt jelenti, a NIST által ajánlott és a legtöbb pénzügyi intézmény által használt protokoll.

Noha az AES-126 nem olyan erős, mint az AES-256, egyikről sem ismert, hogy repedhető, és mivel nem olyan összetett, gyorsabban titkosítja és továbbítja a fájlokat. Az átmenő biztonsági mentési fájlokat TLS / SSL védi szintén az online lehallgatás megakadályozása érdekében. Mindent egybevetve, a fájloknak elég biztonságosaknak kell lenniük mindaddig, amíg a titkosítási kulcsok meg vannak.

Alapértelmezés szerint ezeket a kulcsokat a Backblaze adatközpontjában tárolják. Hipotetikusan ez azt jelenti, hogy a Backblaze alkalmazott, bírósági végzés útján működő állami ügynökség vagy a titkosítási kulcsot tároló szervert megtörő hackerek visszafejthetik és megtekinthetik fájljaik szöveges példányait..

Ha ez aggaszt, a Backblaze engedheti meg magának a titkosításnak a választását, ehelyett a Backblaze-t olyan szolgáltatássá alakítja, amelyet általában nulla tudású szolgáltatásnak neveznek. A privát titkosítás bekapcsolt állapotában a Backblaze nem fogja tudni visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti, de csak akkor férhet hozzá fájljainak titkosítási kulcsaihoz, azaz csak akkor tudja visszafejteni őket.

Nos, ez igaz, kivéve, ha valaki megkapja a Backblaze jelszavad. A gyenge jelszavakkal sokkal könnyebb megtámadni a repedést, mint a 126 bites titkosítási kulcsoknál, és sok vállalkozás számára általános biztonsági rés.

Az adott probléma orvoslásaként a Backblaze lehetővé teszi a számítógép kétfaktoros hitelesítésének bekapcsolását, és a Backblaze adminisztrációs konzolon keresztül megbízhatja társait. Ezzel a funkcióval minden alkalommal, amikor egy ismeretlen számítógépről jelentkezik be, meg kell adnia egy speciális biztonsági kódot, amelyet szöveges üzenetben küld a mobiltelefonra..

Ilyen módon, ha valaki ellopja a jelszavát, el kell lopnia a telefonját, mielőtt hozzáférhet a tartalék fiókjához – kivéve, ha inkább ellopja a számítógépet, ezért mindig titkosítania kell a merevlemezét.    

CrashPlan

A CrashPlan hasonló óvintézkedéseket tesz, mint a Backblaze, és titkosítja a fájlokat egyidejűleg az interneten keresztül történő átvitel során, mind AES, mind TLS / SSL használatával. A titkosítás szintje valójában erősebb, mivel a CrashPlan a 126 bites helyett 256 bites opciót választotta.

Ugyanezt a titkosítási szintet tartják fenn, miközben a fájlokat nyugalomban tárolják a CrashPlan adatkészülékeiben is, biztosítva, hogy bárki, aki megsérti egy szervert, ahol az Ön fájljait tárolják, a titkosítási kulcsok nélkül nem tudja megfejteni azokat..

A kulcsokat külön fájlszerveren tárolják, mint a hozzájuk tartozó fájlokat, ami korlátozza a lehetséges károkat, ha ezeket a kulcsokat valamilyen módon megszerezzék. Mindemellett egy gátlástalan alkalmazott vagy egy hatalmas kormányhivatal visszavonhatja ezt, így Önnek a legjobb az, ha kihasználja a CrashPlan privát titkosítási beállításának előnyeit..

A Backblaze-hez hasonlóan a privát titkosítás választása azt is jelenti, hogy ha elfelejti a jelszavát, elveszíti az adatokhoz való hozzáférést, ezért ügyeljen rá, és tartsa biztonságban valahol, például egy felhőjelszó-kezelőnél..

A Backblaze-vel ellentétben a CrashPlan nem nyújt natív lehetőséget a két tényezős hitelesítéshez. Tekintettel erre, azt szeretné biztosítani, hogy Ön és munkatársai egyaránt megtették a megfelelő lépéseket az erős jelszavak létrehozására.

Másrészről, a CrashPlan verziószabályozási politikája, amint azt korábban tárgyaltuk, jobb védelmet nyújt Önnek a ransomware ellen, mint a Backblaze által biztosított 30 napos megőrzési idő..

Négy forduló gondolatok

Ez a forduló nehéz hívás. A CrashPlan erősebb titkosítási protokollja ebben a pillanatban kissé felvethető, kivéve az a tény, hogy valószínűleg kissé hozzájárul a lassú adatátviteli sebességhez, ami nem biztonsági probléma. Az elsődleges különbségek e két szolgáltatás között az, hogy a Backblaze kéttényezős hitelesítést biztosít, és a CrashPlan sokkal erősebb verziószabályokkal rendelkezik..

Mind a CrashPlan kétfaktoros hitelesítésének hiánya, mind a Backblaze gyengesége, a 30 napos verziószabályozás elég nagy hiányosság. Mivel a Backblaze korlátozott verziószámú, amely segít megvédeni a ransomware-től, mindaddig, amíg ésszerűen gyorsan cselekszel, a biztonság szempontjából előnyt adunk neki.

Kerek: A Backblaze biztonsági pontja

Backblaze logó
CrashPlan for Small Business logó

5

Támogatás

A jó biztonsági mentési tervhez elengedhetetlen a technikai és egyéb aggályok gyors, hozzáértő támogatása. A legtöbb biztonsági mentési megoldás e-mail támogatást nyújt, de megfelelő személyzet hiányában napok várhatnak válaszra.

A legjobb biztonsági mentési megoldások élő támogatást is kínálnak csevegésen vagy telefonon keresztül. Az utolsó fordulónkban összehasonlítjuk a Backblaze és a CrashPlan támogatási csatornáit, azon felül, hogy megnézzük online tudásbázisukat.

Backblaze

Ha telefonos támogatásra van szüksége, akkor valószínűleg nem lesz szerencsés a Backblaze. A cég megvásárolható 24 órás telefonos támogatást nyújt, de csak akkor, ha a felhőinfrastruktúra szolgáltatását használja, a Backblaze B2.

A Backblaze online biztonsági mentés rendszeres felhasználói – otthoni és üzleti – egyaránt élhetnek élő csevegéssel az ügynökökkel való beszélgetéshez. Sajnos ezt a támogatási csatornát korlátozza az a tény, hogy csak munkaidőben nyitva tart (hétfőtől péntekig, délután 9-től 17-ig, PST).  

Noha ez mind kiábrándító, a Backblaze jelentősen megváltja magát nagyon gyors, napi 24 órás e-mail támogatással. A tesztelés során gyakran válaszokat kaptunk két órán belül a megkeresésekre. Ez nem fog működni néhány üzleti felhasználó számára, de a legtöbbnek elegendőnek kell lennie.

Támogatási interakciókat találtunk, mind az élő csevegésen, mind az e-mailen keresztül, általában világos, pontos válaszokat eredményezve.

Ha nem tudsz várni néhány órát, akkor a Backblaze egy megfelelő online támogatási központot is fenntart. Az oldalt kategóriákra osztják, hogy könnyebben megtalálhassák az Ön igényeinek megfelelő cikkeket. Van még egy külön kategória az üzleti mentéshez, alszakaszokkal az induláshoz, az engedélyezéssel és a gyakori kérdésekkel. A támogatási oldal szintén kereshető.

CrashPlan

A CrashPlan élő csevegési támogatást is nyújt, és munkaidőre korlátozza, bár ezek az órák inkább a Középidő, mint a Csendes-óceáni normál idő. A pontos órák hétfőtől péntekig hétfőtől péntekig 7 órától hét óráig érvényesek, ami több felhasználó számára jobban működik, mint a Backblaze által biztosított órák (legalábbis az Egyesült Államokban)..

A CrashPlan egyedülálló Backblaze-t kínál telefonos támogatással. A támogatási technikusok telefonon érhetők el azon az időben, amikor az élő csevegést kínálják.

A CrashPlan e-mail alapú támogatási jegyrendszerrel is rendelkezik, amelyet 24 órán keresztül és 7 órán keresztül figyelnek. A jegyeket annak alapján vizsgálják meg, hogy mennyire hatásosak a bejelentett kérdés, így a kritikus kérdések a sor tetejére kerülnek. A CrashPlan támogatással kapcsolatos tapasztalataink alapján az alacsony prioritással bíró kérdésekre adott válaszidő általában hét óra alatt, még hétvégén is.  

A CrashPlan támogatási webhely szintén segítséget nyújt adminisztrátori útmutató, általános felhasználói útmutató, kiadási megjegyzések és cikkek formájában. A keresősáv segítségével gyorsabban megtalálhatja a releváns segítséget. Van egy CrashPlan közösség is, ahol értesítéseket és szolgáltatási állapotfrissítéseket találhat.

Öt kerek gondolat

Mindkét biztonsági szolgáltatás rengeteg anyagot nyújt azok számára, akik jobban szeretik kitalálni a dolgokat. A támogatási cikkeket általában könnyű elemezni, és a témák széles skálájára terjednek ki. Mindkettő 24/7 e-mail válaszokat nyújt, bár úgy tűnik, hogy a Backblaze időszerűbb visszatérni az ügyfelekhez.

Mindkettő élő beszélgetést biztosít munkaidőben, a CrashPlan pedig nagyobb működési ablakot tart fenn, mint a Backblaze.

Mindent összevetve, elég egyenletesen illeszkednek egymáshoz. Valószínűleg a legnagyobb különbségtétel és az, amely néhány üzleti felhasználót meghökkent, az a tény, hogy a CrashPlan telefonos támogatást nyújt, a Backblaze pedig nem – kivéve, ha B2-es ügyfél vagy, aki hajlandó fizetni érte..

Kerek: A Backblaze támogatási pontja

Backblaze logó
CrashPlan for Small Business logó

6

Az ítélet

A lényeg az, hogy mind a Backblaze, mind a CrashPlan nagyon jó biztonsági mentési szolgáltatások kis- és középvállalkozások számára. Ez jó, mivel ők szintén az egyetlen előfizetési alapú, korlátlan online biztonsági mentési lehetőség, amely a vállalkozások számára jelenleg elérhető.

A kettő közötti választás nem könnyű, annak ellenére, hogy a Backblaze költsége felére (vagy annál kevesebbre) terjed. Amellett, hogy olcsóbb, a Backblaze sokkal könnyebb megvalósítást is nyújt, így tökéletesen alkalmazható azok számára, akik szeretik a dolgokat egyszerűen megőrizni, ugyanakkor ügyelnek arra is, hogy az összes kritikus fájl védett legyen..

A két tényezővel történő hitelesítés további előnye. A Backblaze gyorsabb is, és futárszolgálati szolgáltatást nyújt, és ez sok SMB-tulajdonos számára joggal fogja meggyőzni, hogy ez a legjobb választás a vállalkozásuk számára..

Végül azonban ezt a harcot a CrashPlannak adjuk át. A döntés meghozatalának elsődleges tényezője a sokkal jobb adminisztrációs portál, amely elengedhetetlen a lefedett eszközök megfigyeléséhez annak biztosítása érdekében, hogy minden megfeleljen az üzleti biztonsági mentési politikának. A CrashPlan más kulcsfontosságú területeken is felülmúlja a Backblaze-t, ideértve több ügyfélbeállítás megkönnyítését, felhasználóbarátabb helyreállítási folyamatot, jobb verziószabályokat és telefonos támogatást..

A dolog, hogy mindent rosszul tettünk? Biztosíts minket az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta!

Záró győztes: CrashPlan

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map