Rackspace Cloud Files áttekintés – Frissítve 2020

Rackspace Cloud Files áttekintés

Noha a Rackspace Cloud Files kiváló szolgáltató, szolgáltatásai prémiumot képviselnek: messze a legdrágább IaaS szolgáltató odakint. Olvassa el árképzési struktúrájának teljes lebontását a Rackspace áttekintésből, és valószínűleg csatlakozzon hozzánk ahhoz a következtetéshez, hogy érdemes kicsit többet körülnézni..


Felhő-tárolás - vélemények

Azok számára, akik felhőinfrastruktúrát vásárolnak az adatok tárolására, az ipar egyik legnagyobb neve a Rackspace. A cég fájltároló szolgáltatása, a Cloud Files, többek között a merevlemez-megtakarítást és az eszközök biztonsági mentését segítheti elő.

Ebben a Rackspace Cloud Files áttekintésben megvizsgáljuk, hogy a szolgáltatás miként áll szemben a versennyel. Röviden: komoly aggodalmak vannak a lényeg kapcsán. Az Amazon S3 költségének négyszeres, a Microsoft Azure ötszörösére és a Wasabi költségeinek ötszörösére nem magyarázható a Cloud Files rangsorolása a legjobb felhőalapú IaaS-szolgáltatók között.

Olvassa tovább a részleteket. Ha úgy dönt, hogy kipróbál Cloud Cloud fájlokat, akkor szükség lehet kliensre a fájlok feltöltéséhez. A legjobb fájlátviteli ügyfelek áttekintésében ismertetjük az egyszerű fájlfeltöltés legfontosabb lehetőségeit. A CloudBerry Backup nagy rajongói vagyunk azok számára is, akik számítógépes merevlemezük adatvédelmi tervét szeretnék végrehajtani a Rackspace Cloud Files használatával..

Alternatívák a Rackspace felhőfájlokhoz

erősségek & Hiányosságok

Árazás

A Rackspace Cloud Files használatához havi előfizetési díj nincs. Fizetni kell az Ön által használt felhasználásért, amely méretezhetőségi előnyt biztosít a felhőalapú tárolási megoldásokhoz, például az Egnyte Connecthez, és a biztonsági mentési eszközökhöz, mint például az Acronis True Image. Nincs korlátozva, hogy mennyi adatot tárolhat, vagy a minimális tárolási követelményeknek.

A költségek fel vannak osztva a tárolási és felhasználási arányokra. Noha ez az IaaS megoldások számára szokásos gyakorlat, a Rackspace külön áll abban, hogy ezek az árak milyen drágák. A legközelebbi versenytársaktól eltérően a vállalat az utóbbi években nem csökkentette az árakat, amint az ipar fejlődött.

Ennek eredményeként ezek az árak valószínűleg a legmeggyőzőbb oka az üzleti vállalkozás másutt történő eljuttatásához.

Rackspace tárolási arány

A Rackspace Cloud Storage normál tárolási aránya többszintű. Bár nincs minimális követelmény, minél többet tárol, annál kevesebbet fizet gigabájtonként.

Szorozzuk meg a díjakat 1000-rel, hogy nagyjából hozzávetőleges képet kapjunk arról, amit terabyte-ban fizetünk. Ez az első tárolt 1 TB havonta 100 dollárba kerül, ami körülbelül négyszerese az Amazon S3 árfolyamának, amelyről az Amazon S3 áttekintésünkben olvashat..

Nehéz kitalálni, hogy a Rackspace miért fizet sokkal többet, mint a legnagyobb versenytársa, amely szintén lenyűgözőbb szerverhálózattal rendelkezik. Nem kaphattunk egyenes választ a Rackspace-től a költségekről vagy a helyesbítés terveiről.

Rackspace használati arányok

A Rackspace Cloud Files esetében nincs bejövő sávszélesség, tehát a fájlok feltöltése díjat nem számol fel. A kimenő sávszélességért, beleértve a kimenetet (fájlletöltések), 12 cent / gigabájt díjat számol fel..

Ez az árcédulát igazodik a Google Cloudhoz, de drágább, mint más szolgáltatók. Számos szolgáltatás, például a Wasabi, most ingyenes adatkeresést biztosít (olvassa el a Wasabi áttekintésünket).

A Rackspace költsége nem növekszik 2018-ban, amikor a hatékonyabb szolgáltatások kevesebb tárolást kínálnak.

A Rackspace Cloud Files minimális számlázási értesítést biztosít. Ez nem akadályozza meg a nagy számla felhalmozódását, de tudatja velünk, mikor van. Minden új ügyfél 14 napos ingyenes próbaverziót kap, amelynek elegendőnek kell lennie annak kiderítéséhez, hogy a Cloud Files megéri-e a költségeket.

Szerverhálózat

A Rackspace világszerte öt adatközponttal rendelkezik. Három az Egyesült Államokban található, észak-Virginiában, Dallasban és Chicagóban. Két ázsiai-csendes-óceáni térségben található, Hong Kongban és Sydney-ben, a végső létesítmény Londonban található.

Tárolóvödör létrehozásakor kiválaszthatja, hogy melyik régióban tárolja a fájljait, de a londoni hely használatához létre kell hoznia egy brit fiókot..

Az Amazon és a Google egyaránt mintegy háromszor annyi létesítménnyel rendelkezik, mint a Rackspace. A Microsoft Azure vezeti a csomagot 52 létesítménnyel világszerte, tízszer több, mint a Rackspace.

A Rackspace 100% -os rendelkezésre állási garanciával rendelkezik, kivéve az ütemezett karbantartáshoz szükséges állásidőt. A garancia feltételei szerint a havi számlájához 5 százalékos jóváírást kapsz minden olyan 30 perc után, amelyet szerver offline állapotban van.

Egyszerű használat

A Cloud Files vezérlőpultot használhatja fiókjának kezeléséhez. Mint minden IaaS esetében, a folyamat zavaró is lehet, amíg meg nem kapja a csapágyakat. A Rackspace sokkal több szolgáltatást nyújt a fájlok tárolásán kívül, és a vezérlőpanel legtöbb szolgáltatásai nem vonatkoznak azokra, akik csak fájlokat szeretnének feltölteni olyan ügyfelekkel, mint a CyberDuck vagy a Duplicati (olvassa el a Duplicati áttekintést).

Mielőtt elkezdené a fájlok küldését a Rackspace felhőhöz, létre kell hoznia egy tárolót. A konténerek, amelyeket más IaaS szolgáltatók néha „vödröknek” neveznek, kissé hasonlítanak a fiókos szekrényekhez, mivel fájlok rendezésére használják őket..

Tároló létrehozásához nyissa meg a vezérlőpult „tároló” menüjét, és válassza a „fájlok” lehetőséget.

A következő oldalon kattintson a tároló létrehozása gombra.

Ezután adjon hozzá egy tárolónevet, válassza ki a kiszolgáló régiót, és válassza a három tárolótípus egyikét:

 • Privát: tárolja a fájlokat a felhőben, és a vezérlőpulton vagy az API-n keresztül férjen hozzá hozzájuk
 • Nyilvános (CDN): automatikusan tárolja a fájlokat az ügyfelek közelében lévő szerverekre
 • Statikus webhely: töltsön fel egy .html fájlt

Ha a Rackspace szolgáltatást harmadik féltől származó ügyféllel kívánja online on-line biztonsági mentésre hívni, válassza a „privát” lehetőséget. Ugyanez vonatkozik a felhőalapú tároló beállítására szinkronizálási és megosztási szolgáltatás, például a Storage Made Easy használatával (olvassa el a Storage Made Easy áttekintést).

A tároló létrehozása után harmadik féltől származó alkalmazásokat csatlakoztathat hozzá a Rackspace API-kulcs lekérésével. Ehhez kattintson a felhasználónevére a vezérlőpult jobb felső sarkában, és válassza a „fiók és beállítások” lehetőséget.

Görgessen le a biztonsági fejlécig, és kattintson a „API kulcs megjelenítése” feliratú gombra.

Ennek az API-kulcsnak a használatához segítséget nyújt egy harmadik féltől származó kliens csatlakoztatásához, így elkezdheti a fájlok feltöltését, olvassa el a Rackspace használatának útmutatóját. Leginkább annak tudása, hogy mit kell kattintani, és mit figyelmen kívül hagyni.

Biztonság

A Rackspace adatközpontokat úgy tervezték, hogy megakadályozzák a támadásokat és a számítógépes támadásokat. A fizikai biztonság szempontjából a belépést biometrikus hitelesítéssel őrzik, és a létesítményeket 24 órán keresztül, 7 órán keresztül video megfigyeléssel ellenőrzik.

Az adatmegszakítások, például a közepén zajló támadások tagadása érdekében a Rackspace Cloud felé irányuló és onnan érkező összes forgalmat SSL védi egy titkosított alagút létrehozása érdekében. A hitelesítéshez felhasználói névre és API hozzáférési kulcsra is szükség van. A kulcs csak a Rackspace Cloud vezérlőpulton szerezhető be, amelynek eléréséhez a felhasználói hitelesítő adatok szükségesek.

Mivel a gyenge jelszavak megtörhetők, és akár az erős jelszavak ellophatók, a Rackspace lehetővé teszi a két tényezős hitelesítést, hogy megakadályozzon másoktól az API hozzáférési kulcs megszerzését..

Bekapcsolt 2FA esetén az ismeretlen gépek bejelentkezéseihez további biztonsági kód szükséges. Ezt a kódot okostelefontelefon-hitelesítő alkalmazásból, például a Google Authenticator, Authy vagy Duo segítségével lehet beszerezni, vagy szöveges üzenetben is megkaphatja..

Az Amazon S3-tól és az Azure-tól eltérően, a Rackspacenek nincs lehetősége a kiszolgálóoldalon tárolt fájlok titkosítására. Ez hiányozás, annak ellenére, hogy a végpontok közötti titkosítást sok ügyfél hozzáadhatja a fájlfeltöltések kezeléséhez. A CloudBerry Backup például titkosítja a fájlokat az AES protokoll használatával.

Támogatás

A Rackspace három csatornát biztosít a közvetlen támogatáshoz: telefon, e-mail és élő csevegés. Mindhárom nap 24 órájában rendelkezésre áll, így soha nem szabad bajba lépnie valakivel.

Ennek ellenére a támogatás minősége megkérdőjelezhető. Az élő csevegést számos egyszerű kérdés felvetésére használtuk, és a támogatási képviselő mindegyik esetben nem adott közvetlen választ. Ehelyett weboldalakra mutattak, és arra szólították fel, hogy ott találjuk meg a válaszokat. Néhány esetben a megadott weboldalak nem voltak relevánsak.

Az e-mailek válaszidejének felméréséhez néhány tesztkutatást indítottunk. A Rackspace támogatás minden esetben visszakerült hozzánk. Más felhasználók hasonló jelentései azt mutatják, hogy gyenge tapasztalataink nem különálló események voltak.

A válaszok támogatása helyett böngészhet a Rackspace támogatási kezdőlapján. Itt található egy GYIK oldal és egy kereshető cikk-adatbázis. Van még egy külön rész, amely a Cloud Files-nek szentelt.

A tudásbázis nem rossz, de nem elegendő a Rackspace támogatásról alkotott benyomásunk megmentéséhez.

Záró ítélet

Nem is olyan régen, a Rackspace Cloud Files a nyaki és nyaki alakú volt az Amazon S3-on a tárolási költségek szempontjából. Míg az Amazon és más nagynevű IaaS szolgáltatók azóta csökkentették áraikat, a Rackspace még nem vette kezdetét.

Nincs jó ok, miért, főleg mivel a Rackspace kisebb hálózatot üzemeltet, mint ugyanazok a versenytársak, hacsak nem olyan költségvetés-barát szolgáltatókra gondolunk, mint a Backblaze B2 vagy a Wasabi. Lehet, hogy egyszerűen az, hogy a Rackspace úgy döntött, hogy a kezelt szolgáltatásokra összpontosít, nem pedig a saját IaaS kínálatára.

Bármi is legyen az oka, ha olyan felhőinfrastruktúra-szolgáltatást keres, amely párosul a CloudBerry Backup, a Storage Made Easy vagy más fájltároló klienssel, javasoljuk, hogy máshol keresse meg.

Elfogadni vagy elutasítani? Ossza meg gondolatait a Rackspace helyéről a felhő IaaS piacán az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map