Microsoft Azure áttekintés – Frissítve 2020

Microsoft Azure áttekintés

Valószínűleg az egyik legnépszerűbb IaaS-szolgáltató, a Microsoft Azure versenyképes árazást és gyorsaságot kínál, valamint integrációt számos harmadik féltől származó átviteli szoftverrel. Olvassa el a teljes képet a Microsoft Azure-áttekintésből.


Azok számára, akik képesek a felhőinfrastruktúra-szolgáltatás fájlok tárolására, a Microsoft Azure ésszerű árakat és még mélyebb globális infrastruktúrát kínál, mint a népszerű Amazon S3. Az Azure jól működik a konfigurálható harmadik féltől származó szoftverekkel, például a CloudBerry biztonsági másolat-készítő online biztonsági mentési ügyféllel és a felhőalapú tárolási ügyféllel is..

A Microsoft Azure-áttekintés bevezetésével felosztjuk a költségeket, a szerverhálózatot, a felhasználói élményt, a biztonságot és a támogatást, hogy megmutassuk, miért minősül ez a legjobb elérhető felhőalapú IaaS-lehetőségnek.

Ne felejtsd el elolvasni a CloudBerry biztonsági mentés és a Storage Made Easy áttekintést a két kedvenc Azure-barát eszközünkről is..

Alternatívák a Microsoft Azure-hoz

erősségek & Hiányosságok

Árazás

Sok termék és szolgáltatás az Azure esernyő alá tartozik, mindegyik eltérő költségekkel. Ez magában foglalja az Azure App Service, az Azure virtuális gépek és az Azure Container Service. Fájlok tárolására vagy tárolására szolgáló fájlok tárolása az Azure Blob Storage használatát igényli, amelyet strukturálatlan adatokra terveztek.

Mint a legtöbb IaaS megoldás, azért számít fel díjat azért, amit használ, ami skálázhatósági előnyt jelent a hagyományos felhőalapú tároláshoz és az online biztonsági mentési megoldásokhoz képest.

Ennek ellenére az Azure költségeinek kiszámítása bonyolulttá válhat, mivel tartalmazzák a gigabájtos díjakat a tárolásért és a felhasználásért egyaránt. Az árakat fedezzük, de ha pontosabb becslésre van szüksége, a Microsoft tárolókalkulátort biztosít, amely segít.

Az Azure Storage rate

A Microsoft a havi Azure Blob Storage-ban tárolt összes gigabájt alapján számít fel díjakat. Nincs szükség minimális tárolási mennyiségre, tehát annyi adatot tárolhat, amennyit csak akar.

Nincs mennyezet is.

Háromféle Azure Blob-tárolás létezik: forró, hűvös és archív. A forró tároló a gyakori hozzáféréshez lett optimalizálva. Többet fizet a tárolásért, de kevesebbet a felhasználásért, mint a hűvös vagy archív tárolással. Ez a három közül a legjobb választás a fájlok szinkronizálására és megosztására, és ideális azok számára, akik a Storage Made Easy szolgáltatást használják.

A hűvös tárolás optimalizálva van a ritka hozzáféréshez, az archívum pedig a ritka hozzáféréshez. Az elsőt használja rövid távú biztonsági mentéshez, az utóbbi hosszú távra.

A Microsoft helyi redundáns tárolást és földrajzilag redundáns tárolást is kínál. A GRS-árak jelentősen magasabbak, mivel a fájlokat több adatközpontban tárolják, míg az LRS csak egyet használ. Hacsak nem épít ki tartalomszállítási hálózatot vagy nem rendelkezik irodákkal szerte a világon, az LRS-nek elegendőnek kell lennie.

Tervek: Forró (LRS): Forró (GRS): Hűvös (LRS): Hűvös (GRS): Archívum (LRS): Archívum (GRS):
Első 50 TB:$ 0,0184$ 0,0208$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Következő 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Több mint 500 TB:$ 0,017$ 0,0192$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

Az LRS melegtárolásának költségei sokkal drágábbak, mint a Wasabi vagy a Backblaze B2, azonban az Azure méretű kiszolgálóhálózattal rendelkező IaaS esetében ésszerűbbek. Összehasonlításképpen: a meleg tárolás a Rackspace Cloud Files segítségével 100 USD / terabyte, az Azure költségének ötszöröse (olvassa el a Rackspace Cloud Files ismertetőt).

Az Amazon Glacier, hosszú távú biztonsági mentési megoldásként ismert, magasabb tárolási költségekkel rendelkezik, mint az Azure archívumtárolója. Sok IaaS szolgáltató csak forró vagy archív tárolási lehetőségeket kínál. Tetszik, hogy a Microsoft középtávú lehetőséget kínál.

Az Azure használati arányai

A Microsoft az ésszerű tárolási költségeket ugyanolyan ésszerű használati költségekkel egészíti ki. A legfontosabb, hogy a meleg tárolásért a kijárat nem számít fel díjat. Az Egress a fájlletöltésekre utal, amelyekért a legtöbb szolgáltató számol fel.

Kifizetési díjak vonatkoznak mind a hűvös, mind az archívum tárolására. A hűvös tárolás az adatfeltöltési díjakat is tartalmazza.

Forró (LRS): Forró (GRS): Hűvös (LRS): Hűvös (GRS): Archívum (LRS): Archívum (GRS):
Olvas:IngyenesIngyenes$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Ír:IngyenesIngyenesIngyenesIngyenesIngyenesIngyenes

Nem számít, milyen típusú tárolást használ, az API-hívások díjai vannak, amire figyelni kell, ha az Azure-t kívánja alkalmazásfejlesztéshez használni. Ezeket a költségeket itt találhatja meg.

Ha azt szeretné, hogy az Azure próbafuttatást végezzen elkötelezettsége előtt, regisztráljon egy ingyenes 5 GB-os fiókot, amely egy évre jó.

Szerverhálózat

A Microsoft felhőalapú adatközpontokat 52 helyen tart fenn a világ minden tájáról, és az Azure-hozzáférés 140 országban érhető el.

Észak-Amerikában van a legtöbb létesítmény 13-ból, amelyek közül kettő kivételével az Egyesült Államokban található. Európának nyolc van, még újak vannak úton. Az ázsiai-csendes-óceáni térség is jól kiszolgált létesítményekkel rendelkezik Kínában, Dél-Koreában, Japánban, Szingapúrban és Ausztráliában.

Dél-Amerikában csak egy adatközpont található, Brazíliában, Afrikában vagy a Közel-Keleten pedig egyetlen, de a Microsoftnak négy van a listán.

Összehasonlításképpen: a költségvetés IaaS Backblaze B2 opciójának egy adatközpontja van Kaliforniában. Az Amazon S3 14 elterjedt az egész világon. A Google Cloud 16-nak van.

Megkapod a képet. Szerver lehetőségek szempontjából az Azure messze felülmúlja a többi mezőt. Bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyorsabb szolgáltatást fog kapni az Azure-nal, az nem árt.

Egyszerű használat

Ebből a felülvizsgálatból érdekli az Azure, mint a fájlok tárhelyének lehetősége. Más fejlett IaaS platformokhoz hasonlóan az Azure ennél sokkal többet nyújt, beleértve eszközöket az alkalmazások létrehozásához, a webhelyek fogadásához és az adatbázisok összeállításához.

Bonyolultsága miatt nehéz lehet az Azure használatának megkezdése, ezért készítettünk egy útmutatót, amely segít. Miközben a biztonsági mentésre összpontosítunk, az útmutató áttekintést nyújt arról, hogyan állíthatja be az Azure-t a fájltároláshoz, tehát nem fogunk itt annyira mélyen bemélyedni..

Fájlok az Azure Blob Storage tárolásához hozzon létre egy tárfiókot az Azure irányítópultba való bejelentkezés után, és kattintson a „storage” elemre az „indulás” ablakban.

A következő oldalon, a bal oldali Azure piactér ablaktáblában kattintson újra a „storage” elemre. Egy jobb ablaktábla feltölti a jobb oldalon a kiemelt alkalmazások listáját. Kattintson a „tárfiók” kifejezésre.

Ezután hozzon létre egy tárfiókot. Az IaaS szavazat szerint vödröt vagy tárolót hoz létre, de a Microsoft nem használja ezeknek a kifejezéseknek a egyikét. Meg kell adnia a fiókjának nevét, ki kell választania egy fióktípust és az adatközpont helyét.

Fióktípusokhoz választhat blob-tárolást, általános célú v1 vagy általános célú v2-t. A legtöbb esetben válasszon általános célú v2-et. Támogatja az összes legújabb Azure tárolási funkciót, blobot vagy más módon, és biztosítja a legjobb árakat.

Kattintson a „létrehozás” gombra, és készen áll a fájlok feltöltésére, miután megszerezte az adott tárfiókhoz tartozó API-kulcsot. Ezt a kulcsot az „Azure portálon” a „hozzáférési kulcsok” linkre kattintva találhatja meg.

Ezekkel a kulcsokkal és a fiókjának nevével az Azure-t integrálhatja a fájlok áthelyezésére tervezett harmadik fél alkalmazásokhoz.

Az ügyfél opciói között szerepelnek egyszerű feltöltési és letöltési alkalmazások, mint például a legjobb fájlátviteli ügyfelek között, és olyan fejlettebb eszközökkel, mint a Duplicati, az Arq, a CloudBerry biztonsági mentés és a Tárolás egyszerűbbé tétele. Beállíthat egy hálózati meghajtót, amely az Azure-ra mutat, egy olyan eszköz használatával, mint a Mountain Duck.

Noha a Microsoft IaaS megoldása valószínűleg nem lesz olyan könnyű használni, mint a Wasabi vagy a Backblaze B2, ezek egyike sem kínál olyan komplex szolgáltatást. Miután átjutott a kezdeti tanulási görbén, az Azure vonzó és felhasználóbarát felületet biztosít tárfiókok létrehozásához és kezeléséhez.

Biztonság

A tárfiók létrehozásakor lehetősége nyílik a kiszolgálóoldalon tárolt összes adatok titkosítására. A nyugalmi titkosítás néven ez a megközelítés bizonyos biztosítékot nyújt arra, hogy egy szerver megsértése nem eredményezi a fájlok olvasható másolatainak ellopását..

Az Azure fejlett titkosítási szabványt használ egy titkosítási protokollhoz, 256 bitre állítva. Ez az a protokoll, amelyet az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete ajánlott, és amelyet a felhőszolgáltatók leginkább használnak.

A titkosítási kulcsokat a Microsoft kezeli, és az Ön adataitól különálló kiszolgálón tárolja. Nincs lehetőség privát, teljes körű titkosításra, de ez egy normál felhő IaaS szolgáltatás. Ha az ilyen szintű védelemre szükség van, akkor az Azure-val párosítva számos harmadik féltől származó eszköz ügyféloldali titkosítást kínál.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a jelszó lopást, amely másoknak bejelentkezhet az Azure irányítópultjára, és pusztítást okozhat, engedélyezheti a két tényezős hitelesítést. A 2FA további biztonsági hitelesítő adatokat igényel, ha ismeretlen számítógépen jelentkezik be az Azure-ba. Ezt a kódot szöveges üzenetben kaphatja meg, vagy hitelesítő alkalmazással, például a Google Hitelesítő alkalmazással is elindíthatja.

Mind az fizikai, mind a virtuális kapcsolatot az Azure adatközpont-hálózattal szorosan figyeljük. Az adatközpontokhoz való hozzáférés egyetlen hozzáférési ponton keresztül zajlik, a többi központot magas kerítések akadályozzák. A létesítményeket őrök őrzik, és a nap 24 órájában, a zárt áramkörű TV-vel felügyelik őket, ideértve a kamerákat minden szerverállvány elején és hátulján..

Támogatás

Annak érdekében, hogy teljes körű támogatást kapjon az Azure-tól a Microsoft-tól, regisztrálnia kell egy támogatási tervet. Ha nem fizet a támogatásért, akkor csak a Microsoft számlázási és előfizetési problémákkal kapcsolatos segítséget fog kapni, bár a támogatási fórumokat technikai problémákra használhatja.

Négy támogatási terv szint áll rendelkezésre: fejlesztői, standard, profi és premier. A támogatási tervek nem olcsók. A legolcsóbb fejlesztői támogatás havi 29 dollárba kerül. A szokásos támogatás 100 dollárba, a profi pedig 1000 dollárba kerül.

A Premier támogatáshoz a Microsoft felhívása szükséges, hogy árajánlatot szerezzen.

A fejlesztői tervnek elegendőnek kell lennie a nem termelési környezetekhez, ideértve a biztonsági mentést és a felhőtárolást is, amely e-mailben támogatást nyújt munkaidőben. Havonta 29 dollárért számíthatunk arra, hogy telefonos támogatás is szerepel, de ehhez a szokásos terv szükséges. Ugyanakkor egy hasonló támogatási terv a Google Cloud-nal havonta 150 dollárba kerül, tehát összehasonlításként az Azure kérése ésszerűnek tűnik.

A válaszidőket a fejlesztői terv becsült összege nyolc munkanapon belül tartja. A drágább tervek gyorsabban reagálnak a probléma súlyosságától függően. Észak-Amerikában a munkaidő 18:00 és 18:00 között tart. PST, hétfőtől péntekig. A legtöbb más országban a támogatási idő 9 és 17 óra között van. hétköznap.

A DIY útmutatásaként az Azure online dokumentációt és egy sok általános kérdést felölelő tudásbázist tart fenn. A tudásbázisban kereshet, vagy böngészhet témákban termékek és címkék szerint, például a „tartalék” vagy a „számlázás”.

A Microsoft DIY erőforrásai mélyen futnak, és felhasználói fóruma aktív, ám ezek az előnyök nem haladják meg a kedvező benyomást keltő támogatási tervek költségeit.

Végső gondolatok

Ha figyelmen kívül hagyja a drága támogatási terveit, akkor nagyon csodálhat a Microsoft Azure-ról. A hasonló IaaS szolgáltatásokhoz, például az Amazon S3 és a Google Cloud összehasonlítva, a tárolási sebesség alacsonyabb, a szerverhálózat pedig nagyobb. Nagy rajongói vagyunk annak vonzó és könnyen használható webes felületének is.

Az Azure-t minősítjük a rendelkezésre álló legjobb felhőalapú IaaS-megoldásnak, még akkor is, ha még hosszú út áll előttünk, mielőtt megfelelne az Amazon piaci számának. Természetesen nyitottak vagyunk a véleménykülönbségekre. Ossza meg saját gondolatait az Azure-ról az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map