Google Cloud Review – Frissítve 2020

Google Cloud Review

A Google Cloud egy IaaS szolgáltató, amely az ott létező egyik legmegbízhatóbb hálózatra épít. Annak ellenére, hogy nem hibája, megérdemli, ha infrastruktúrát vásárol. Olvassa el a Google Cloud áttekintést, ha szeretné tudni, miért.


A felhő-infrastruktúra-szolgáltatásként kiszolgáló hálózatokat biztosít a felhőalapú számítástechnikai igényekhez, ideértve az adatbázisok és az alkalmazások adatainak tárolását is. Itt, a Cloudwards.net webhelyén, elsősorban az IaaS iránt érdeklődik az olyan biztonsági mentési ügyfelek végpontjaként, mint a CloudBerry Backup, Duplicati és Arq.

Ebben a Google Cloud áttekintésben kiértékeljük az IaaS iparág egyik legnagyobb nevét és a tökéletes párosítást az ügyfelek bármelyike ​​számára, nem is beszélve a “választás a saját-tároló fájl-szinkronizálás és -megosztás” megoldásról a Tárolás Könnyű ( olvassa el a Storage Made Easy áttekintést).

Nem kevés kérdés, hogy a Google Cloud megérdemli-e megemlítését a rendelkezésre álló legjobb felhőalapú IaaS-szolgáltatók között, bár állíthatjuk, hogy ez nem egészen a toplista. Lehet, hogy nem olyan vonzó, mint az Amazon S3 vagy az Azure, de a Google Cloud globális hálózattal, robusztus biztonsággal és különféle tárolási lehetőségekkel büszkélkedhet az igényeitől függően, beleértve az archív vödröket.

Az alábbiakban részletesebben ismertetjük az összes be- és hátrányt, mínuszokat és mínuszokat, érintve a költségeket, a hálózatot, a felhasználói élményt, a biztonságot és az ügyfélszolgálatot, amelyek a Google felhőalapú infrastruktúrájához kapcsolódnak. Ha a Google Cloud fellebbezést nyújt, kipróbálhatja a szolgáltatást egy 12 hónapos, 300 dolláros hitelképességű ingyenes próbaverzióval, hogy saját maga kiszámítsa azt..

A Google Cloud alternatívái

erősségek & Hiányosságok

Árazás

Az IaaS szolgáltatók között a Google Cloud költségei a legdrágábbak. Gigabájtonként több, mint a Microsoft Azure és az Amazon S3, bár jóval kevesebb, mint a drágább Rackspace felhőfájlok..

Az árak tartalmazzák a tárolási és a felhasználási költségeket egyaránt. Nincs minimális tárolási követelmény és nincs mennyezet, így a Google Cloud segítségével annyi vagy kevés fájlt tárolhat, amennyire csak szükséges.

A Google Cloud számára négyféle tárhely érhető el, és a díjak attól függnek, hogy melyiket választja. A lehetőségek a többrégiós és a regionális melegtárolás, a közeli és a hidegvonalas tárolás.

Válasszon forró tárolót, ha a fájlokhoz gyakran kíván hozzáférni. A tárolási sebesség magasabb, de nincs minimális tárolási időtartam és a felhasználási arány ésszerű. A ritkább hozzáférés, például a biztonsági mentés, a közeli vagy a hideg vonal tárolása pénzt takarít meg, mindaddig, amíg a fájlokat legalább 30 napig közeli vonalon, 90 napig hideg vonalon tárolja..

Közelebbről megvizsgáljuk az árakat, de ha pontosabb becslést szeretne kapni a tartózkodási helyén és igényein alapulva, a Google egy kalkulátort biztosít a költségek becsléséhez..

Tárolási sebesség

A Google Cloud forró tárolóinak tárolási arányát nem csökkenti a diszkontálás, annál inkább tárol, az eltérés az Amazon S3-tól és az Azure-tól is. Az alapkamatlábak, legalább a több régióra kiterjedő vödrök esetében, szintén magasak.

A Google Cloud Storage díjai GB / havontaTöbb régió (forró tárolás):Regionális (forró tárolás):nearline:Coldline:
Mérték:$ 0,0260,02 USD – 0,035 USD / GB / hó0,01 USD – 0,02 USD / GB / hó0,007 USD – 0,014 USD / GB / hó

A multiregionális tárolások gigabájtonkénti 2,6 cente körülbelül egyharmadával több, mint az Amazon, és négyötöde centtel több, mint az Azure-nál. A mentés érdekében fontolja meg a regionális tárolást. Hacsak nem fájlkezelő rendszert épít fel a világ végfelhasználói számára, annak kiválasztása nem befolyásolja a teljesítményt.

A regionális tárolás mértéke kedvezőbb, bár 2 cent / gigabájt és 3,5 cent között mozog. A legtöbb vizsgált régió gigabájtonként 2 vagy 2,3 cent volt.

Biztonsági mentés céljából a legalacsonyabb Google Cloud hidegvonalak tárolási sebessége, hét tized százalék, gigabájtonként magasabb, mint az Amazon Glacier, körülbelül egyötöd százalék gigabájttal. Ne feledje, hogy legalább 30 napot számít fel számodra a közeli sorban tárolt fájlokért, és 90 napot számít fel a hideg vonalon tárolt fájlokért.

Használati arányok

A Google az IaaS platformjának használati arányait az A, B osztályra és a kijáratra osztja.

Azok számára, akik felhő-tárolót szeretnének összeállítani a Storage Made Easy, a CloudBerry biztonsági másolat vagy hasonló szolgáltatással való párosításra, csak a kilépés miatt kell aggódniuk, amely a fájlok letöltésének ideje. Sajnos ezek a kiszállási díjak nem olcsók.

Felhívjuk figyelmét, hogy az alábbi táblázat összefoglalja a kistérségi tárolási kimeneti sebességeket és a legtöbb regionális tárolási lehetőséget. Mivel a regionális díjak eltérőek lehetnek, akkor érdemes ellenőrizni őket a Google-on aszerint, hogy hol helyezik el fájljaikat.

Multi-Regional & Regionális kilépési arány GB-enkéntEgress világszerte (Ázsia és Ausztrália kivételével:Egress Asia (kivéve Kínát, de Hongkongot is beleértve):Egress China (Hongkong kivételével):Egress Australia:
0-1TB$ 0.12$ 0.12$ 0.23$ 0.19
1-10TB$ 0.11$ 0.11$ 0.22$ 0.18
10 + TB$ 0.08$ 0.08$ 0.20$ 0.14

A Google leszámítja a többrégió és a regionális díjakat azok számára, akik gyakran töltik le a fájlokat, de a 12 cent nagyjából megegyezik az IaaS szolgáltatási díjaival. Néhányan, például a költségvetésbarát Wasabi (olvassa el a Wasabi áttekintésünket), nem számítanak fel díjat a letöltésekért.

Szerverhálózat

A Google a világ minden tájáról kiszolgáló kiszolgálói létesítményeket tart fenn, amelyek képezik felhőinfrastruktúra-szolgáltatásának csontjait. Mindent összevetve, 15 adatközpont-hely van, amelyek újabb vannak úton. Ez a Google Cloud részét képezi az Amazon S3-nak, jóllehet jóval a Microsoft Azure mögött, amely több mint 50 adatközponttal rendelkezik.

A helyszínek között számos az Egyesült Államokban, köztük Oregon, Iowa, Észak-Virginia és Dél-Karolina. Van még egy észak-amerikai létesítmény Montrealban és Dél-Amerikában, Sao Paulo-ban, Brazíliában.

Európában négy központ található, Londonban, Belgiumban, Hollandiában és Frankfortban, további úton van. A Közel-Keleten vagy Afrikában nincs szerver, ázsiai-csendes-óceáni térségben azonban hat: Mumbai, Tajvan, Tokió, Szingapúr és Sydney.

Egyszerű használat

A Google web alapú konzolt biztosít a Google Cloud-fiók kezeléséhez. A konzol nemcsak konténerek beállításához használható fájlok tárolására, beleértve az adatbázisok létrehozását, az alkalmazásmotorokat, a számítógépes motorokat és a nagy adatfeldolgozási folyamatok tervezését. Ez előbb kissé bonyolulttá teheti a Google Cloud használatát, ha csak fájlok tárolására kívánja használni.

A zajt kiküszöbölheti a „tárolás” linkre kattintva, amelyet a bal oldali ablaktábla körülbelül egyharmadával találhatunk meg, a „tároló” alhálózat alatt. Egy kattintással átirányít egy új oldalra, ahol viszonylag könnyedén létrehozhat és kezelhet tároló vödröket.

A vödrök különálló tárolók az objektumok tárolására, amelyek megkönnyítik a fájlok rendezését. Bár több harmadik féltől származó alkalmazást egyetlen vödörhez is csatlakoztathat, a legjobb, ha mindegyikhez külön vödröt készít.

Kattintson a „vödör létrehozása” elemre, és töltse ki a megnyíló ablak mezőit. Meg kell adnia a vödör egyedi nevét, választania kell a tárolási típust és a tárolási helyet.

Címkéket is hozzáadhat a vödrök válogatásának megkönnyítése érdekében, és választhatja, hogy engedélyezi-e a Google számára a titkosítási kulcsok kezelését, vagy maguk kezeli azokat. Kattintson a „létrehozás” gombra, amikor elégedett lesz, és a vödör készen áll a fájlok tárolására.

Noha az egyes fájlokat feltöltheti a Google Cloudba a felhőkonzolon keresztül, sokkal hatékonyabb egy harmadik féltől származó alkalmazás használata. A legjobb fájlátviteli ügyfél útmutatónkban néhány egyszerű megoldást javasolunk. A Google Drive-ot hálózati meghajtóvá is alakíthatja, például olyan eszköz segítségével, mint a Mountain Duck, vagy valami kifinomultabb, mint például a CloudBerry biztonsági másolat (olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését).

Nem számít, milyen klienst használ, csatlakoznia kell a Google Cloud vödöréhez. Ezt meg lehet tenni API-kulcs vagy hitelesítési jogkivonat, például az OAuth használatával, ha az alkalmazás támogatja.

Az OAuth előnye, hogy azonosítja a kapcsolatot létesítő egyént, és az API-kulcsot nem kell sehol tárolni. Az OAuth-kapcsolatok is sokkal könnyebben használhatók, mivel nem igényelnek API-kulcs lekérését a fejlesztői portálról.

Ha szüksége van egy API-kulcsra, akkor lekérheti a Google Cloud vezérlőkonzolon összekapcsolt „API-k és szolgáltatások” oldal „hitelesítő adatok” lapján..

Lehet, hogy az API-kulcsot valahol rögzítenie kell, mivel csak egyszer generálódik, és biztonsági célokból nem tárolja sehol. Erre a kulcsra lesz szükség, ha harmadik féltől származó alkalmazásunkon kapcsolatot létesítünk a Google Cloud-lal.

Végül semmi nem vonatkozik a Google Cloud felhasználói élményére. Miközben van egy tanulási görbe, az elkerülhetetlen a nyújtott szolgáltatások összetettségének köszönhetően. Ha az egyszerűség az, amit elvár, érdemes megnéznie a Backblaze B2-t, egy kevesebb funkcióval rendelkező felhőalapú IaaS platformot (nem is beszélve a sokkal alacsonyabb költségről)..

Biztonság

Az OAuth használata a Google Cloud végpontokhoz – beleértve a vödröket – való csatlakozáshoz biztonságot nyújt a Google számára a felhő IaaS sok riválisával szemben, amelyek API-kulcsokat igényelnek. A Google Cloudnak szép biztonsági profilja van, még inkább, mint a cég személyes felhőalapú tárolási megoldása, a Google Drive (olvassa el a Google Drive áttekintését).

A Google Cloud felosztja az adatokat darabonként, és minden egyes darabokat nyugalomban rejtjeleznek 128 bites vagy 256 bites titkosítással. Az adattitkosító kulcsok maguk is a Google Key Management Service segítségével vannak titkosítva.

Miközben a Google alapértelmezés szerint kezeli a kulcsokat, a biztonság fokozása érdekében dönthet úgy, hogy saját maga felügyeli ezeket a Google KMS segítségével. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a kulcsok gyors elforgatását és megsemmisítését, a kulcsok engedélyének kezelése és a kulcshasználat ellenőrzése mellett.

A Google lehetővé teszi a kétfaktoros hitelesítést, hogy fiókjait védje a jelszavak ellopása ellen. A gyenge jelszavakat sokkal könnyebb megtörni, mint a titkosítási kulcsokat, és ez a vállalkozások számára általános biztonsági rést jelent. Ha a 2FA engedélyezve van, további biztonsági kódra lesz szükség ahhoz, hogy egy ismeretlen számítógépről bejelentkezzen a Google Cloud-fiókba.

Ezt a kódot szöveges üzenetben kaphatja meg, vagy igény esetén a Google Authenticator alkalmazást is használhatja. Használhat egy biztonsági kulcsot is, amely egy hardver darab, amely be van dugva a számítógép USB-portjába.

Az adatközpontok integritásának biztosítása érdekében, mint a legtöbb felhőszolgáltatás, a Google megóvja létesítményeit a támadásoktól és a virtuális támadásoktól. Az intézkedések magukban foglalják a biometrikus szkennereket, a zárt körű TV megfigyelést, az őr járőröket és a kerületi kerítést. A vállalat teljes biztonsági közleményt tett közzé, ha szeretne többet megtudni.

Támogatás

A Google Cloud technikai támogatása nem ingyenes, de az IaaS szolgáltatók körében ez nem szokatlan. Ingyenes közvetlen támogatást kaphat a számlázási és értékesítési kérdésekben, de erről szól.

A legalacsonyabb szintű műszaki támogatás drágább, mint a verseny, lényegében így. Az ezüst támogatás havonta 150 dollárt fog visszafizetni, ötször annyi, mint az Amazon és a Microsoft hasonló támogatása.

Az ezüst támogatás csak munkaidőben támogatást igényel, és csak e-mailben. A 24 órás és a telefonos támogatás érdekében frissítenie kell az aranytervet, amely havonta 400 dollárral kezdődik.

Azok számára, akik nem bánják magukat, a Google-nak van egy ingyenes támogatási központja, ahol elérhető a részletes dokumentáció, oktatóanyagok és közösségi fórumok..

Noha a Google rendelkezik a technológia egyik legaktívabb közösségi fórumával, a költségvetésnek korlátozott üzleti felhasználók számára, akiknek gyors, közvetlen támogatásra van szükségük, a Google felfúvódott támogatási tervei indokolják más IaaS lehetőségek mérlegelését..

Végső gondolatok

A felhő IaaS piaca felrobbant és kérdés nélkül a Google Cloud az egyik legfontosabb lehetőség a nagyszerű szolgáltatások, az erős biztonság és a több szerver lehetőségeinek köszönhetően. Nem tetszik annyira, mint a Microsoft Azure, a legjobb IaaS és az Amazon S3 kiválasztása, messze több felhasználó rendelkezik.

Mindazonáltal azoknak, akiknek erős fájl-tároló megoldásra van szükségük, sokkal rosszabb is lehet. Csatlakozzon az alábbi gondolataihoz a Google Cloud-on.

A CloudBerry biztonsági másolat vagy más biztonsági mentési lehetőségek iránt érdeklődők számára a legjobb online biztonsági mentési útmutatónk indulhat. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map