Backblaze B2 áttekintés – Frissítve 2020

Backblaze B2 áttekintés

A Backblaze B2 lehet a leginkább megfizethető és könnyen használható IaaS szolgáltató a piacon. A korlátozott szerverhálózat és néhány további apró probléma azonban megakadályozza a tökéletes pontszámot. Nézze meg a teljes áttekintésünket, hogy segítsen eldönteni, hogy a Backblaze B2 az Ön számára megfelelő út.


Ha megpróbál választani a Backblaze B2 vagy az Amazon Glacier, vagy a B2 és bármely más IaaS szolgáltatás között, akkor az internet jobb sarkába került. Ebben a Backblaze B2 beszámolóban megvizsgáljuk az elérhető legmegfizethetőbb és legkönnyebben használható felhő-infrastruktúra egyik és vonzó oldalát..

Fedezzük fel a Backblaze B2 árképzését, amely talán a legnagyobb eladási pontja, és beszélünk arról, hogy milyen költséggel jár ez a megfizethetőség, ideértve a korlátozott szerverhálózatot is. Megvizsgáljuk a felhasználói élményt is, ideértve a Backblaze B2 klienst és az API-t, és fedezzük a Backblaze B2 titkosítást és a biztonság egyéb aspektusait..

Ha teljes áttekintést keres a felhőalapú IaaS-piacról, ideértve azt is, ahol a B2 résidők vannak a legfontosabb szolgáltatások között, akkor a legjobb felhőalapú IaaS-áttekintés az Ön által keresett útmutató.

A harmadik féltől származó ügyfelek számára, akik párosulnak a B2-vel, felülvizsgáljuk a legjobb fájlátviteli ügyfelek áttekintését is, amely egyszerű eszközöket is magában foglal, és a kifinomultabb szolgáltatások, például a CloudBerry biztonsági mentés és a Tárolás egyszerűvé tett áttekintése mellett..

Alternatívák a Backblaze B2-hez

erősségek & Hiányosságok

Árazás

Amikor feliratkozik a Backblaze B2-re, csak egy tárolási típus közül lehet választani, és az árak rögzítve vannak. Összehasonlításképpen: az Amazon S3 négy tárolótípust tartalmaz, és a díjak régiónként különböznek, ami zavarhoz és váratlan számlákhoz vezethet a hónap végén (olvassa el az Amazon S3 áttekintésünket).

A B2-nek kevesebb költsége van az elemzéshez, ami akkor előnyös, ha figyelembe vesszük, hogy olcsóbb is, mint bármelyik Amazon terv, beleértve az Amazon Glacier-t is. Csak a költségvetésbarát Wasabi költségekkel kevesebb az IaaS szolgáltatók körében. Ismét a Wasabi minimális tárolóköltsége 1 TB, függetlenül attól, hogy ennyit használ-e, míg a B2 lehetővé teszi, hogy annyi vagy kevesebb adatot tároljon, amire szükség van (olvassa el a Wasabi áttekintésünket).

A B2 díjakat megosztják a tárolás és a felhasználás között. Azok számára, akik egyszerűbb megközelítést keresnek az online mentéshez, a cég korlátlan online mentési szolgáltatást kínál havonta 5 dollárért. Elolvashatja róla a Backblaze áttekintésünkben.

A Backblaze B2 tárolási sebessége

Az első 10 GB B2-es felhőtárolás ingyenes. Az ezt követő tárolás fél centit / gigabájt fizet havonta, körülbelül egynegyede az Amazon S3, a Microsoft Azure és a Google Cloud költségeinek..

A Backblaze nem biztosít engedményt azok számára, akik terabyte-ot tárolnak, de az az arány, amely havonta terabyte-ig 5 dollárt tesz ki, ez nem jelent problémát.

Backblaze B2 használati arányok

Visszamenőleges díjak mind a kimenő, mind az API hívásokért. Az Egress a fájlletöltésekre vonatkozik, és minden havi letöltött gigabájt esetén 1 dollár centtel jár. Noha a Wasabi egyáltalán nem számít fel a kijáratért, a Backblaze árfolyama továbbra is egytized része a Microsoft és a Google által kiszámított kilépési aránynak..

Nem különösebben érdekli az API-hívások díjai e felülvizsgálat során, mivel a B2-re összpontosítunk, mint a fájlok tárhelyének tárhelyére, ahelyett, hogy ügyfelekkel szembesülő alkalmazásokat építünk. Röviden: ezeket a díjakat három kategóriára kell osztani: A, B és C. Az A osztályú tranzakciók ingyenesek, míg a B és a C díjak felhalmozódnak, miután 2500 tranzakciót teljesítettek..

A B osztályú hívások 10 000 tranzakciónként négy centes tizedét számolják, az A osztályú hívásokat ugyanolyan összeggel számolják, de 1000 tranzakciónként. Annak részleteiről, hogy melyik hívást osztályozzák, akkor ellenőrizze a Backblaze tranzakciós árlistáját.

Szerverhálózat

A Backblaze B2 alternatívák fontolóra vételének legnagyobb oka, még azok is, amelyek meglehetősen meglehetősen költségesek, az, hogy a B2 szerver hálózat egyetlen adatközpontra korlátozódik. Ez a létesítmény Sacramentóban, Kaliforniában található.

A B2 ezért az Egyesült Államokban működik a legjobban, míg a világ más részein élők más lehetőségeket is megfontolhatnak. Még az Egyesült Államokban is felmerülhetnek problémák a hálózati torlódásokkal és a szerver szűk keresztmetszeteivel kapcsolatban, amelyek befolyásolhatják a sebességet.

Kipróbálhatja a kapcsolat sebességét és ellenőrizheti a késleltetést, amikor a B2-hálózathoz csatlakozik a Backblaze sebesség-teszt eszközével. A késés érdekében az eszköz méri a ping és a jitter értéket.

Egyszerű használat

A Backblaze UX megfelel a költségszerkezet egyszerűségének. Mint minden felhőinfrastruktúra-szolgáltatásnál, a fájlok felhőben való tárolásának megkezdése előtt vödröket kell létrehoznia. A vödrök, amelyeket néha konténereknek neveznek, úgy működnek, mint a felső szintű könyvtárak. Segítik az online tartalom szervezésében.

Fiókonként akár 100 vödröt hozhat létre, és annyi adatot tárolhat, amennyire szüksége van, és bármilyen fájlt. A fájl maximális mérete elérhető, de 10 TB-nál nem okozhat problémát.

Hozzon létre egy vödröt, ha bejelentkezik a B2 felületbe, és a bal oldalon kattintson a “vödör” linkre. A vödör ablakban megnézheti a már létrehozott vödöröket, és újakat beállíthat a „vödör létrehozása” gombra kattintva.

BackblazeB2.CreateBucket

A vödör létrehozásakor meg kell adnia egy egyedi nevet, és nyilvános vagy magántulajdonba kell állítania.

BackblazeB2.BucketDetails

A különbség a kettő között az, hogy a nyilvános vödörben található fájlokhoz létrehozott megosztható URL-ek bárki számára elérhetők, míg a magánvödrökben lévőkhöz a hozzáféréshez hitelesítő tokent igényelnek. Ezt a tokent a webhelyen generálhatja.

A nyilvános vödröket később magánvödrökké alakíthatja, vagy fordítva, a B2 irányítópulton, ha rákattint a megváltoztatni kívánt tároló „vödörbeállítások” elemére. Van egy „életciklus” beállítási opció is, amely meghatározza, hogy az egyes fájlok hány verzióját tárolják.

BackblazeB2.BucketSettings

Harmadik féltől származó alkalmazások integrálásához a B2-hez be kell töltenie a fiók-azonosítót, és létre kell hoznia egy alkalmazás-interfész kulcsot. Az API-kulcsok használata gyakori az IaaS szolgáltatók között, lehetővé téve biztonságos kapcsolatok létesítését.

Különböző, harmadik féltől származó eszközök csatlakozhatnak a B2 fájlhoz, amelyek fájlokat tölthetnek fel és tölthetnek le. A népszerű válogatások közé tartozik a CloudBerry Backup, a Storage Made Easy és a Cyberduck. A számítógépen hálózati meghajtót is létrehozhat, például a Mountain Duck szoftver segítségével.

A bal oldali „fájlok böngészése” fülre kattintva mappákat hozhat létre, és fájlokat tölthet fel a vödörbe a B2 felületről. Az interfész támogatja a drag-and-drop alkalmazást, így egyszerre több fájlt is hozzáadhat, amely olyan szolgáltatás, amelyet a Google Cloud, a Microsoft Azure vagy az Amazon S3 esetén nem talál meg..

Letölthet fájlokat és pillanatképeket is létrehozhat, hogy megőrizhessék őket jelenlegi állapotukban a helyreállítás céljából.

BackblazeB2.CreateSnapshot

A B2 irányítópulton hasznos információk találhatók a fiókjának kezelésében, beleértve a vödrök méretét és a bennük lévő fájlok számát. Van egy „Jelentések” fül, amely magasabb szintű fiókinformációkat tartalmaz, például a tárolt és letöltött összes gigabájtot.

A B2 egyik kényelmesebb tulajdonsága, hogy riasztásokat és dollárérték-felső határokat állíthat be fiókja számára. Ez segít abban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy véletlenül nem gyűjt össze nagy számlát.

BackblazeB2.CapsAlerts

A Backblaze szépen megtervezett UX-t kínál, amely a felhő IaaS piacának legjobbjai közé tartozik. Emiatt kiváló választás a kis- és középvállalkozások tulajdonosai számára, akik el akarják kerülni a végrehajtási akadályokat és a nagy számlákat.

Biztonság

A Backblaze B2 fájlba feltöltött összes fájlt több meghajtón és kiszolgálón tárolják. Ilyen módon, ha az egyik meghajtó meghibásodik, a fájlok más másolata is található máshol. A B2 öt kilenc üzemidőt ér el.

A Backblaze tartalmaz egy füzetét, amely részletezi adatközpontjának biztonságát, ha bele szeretne merülni a részletekbe. Néhány kiemelt téma közé tartozik a 24 órás biztonság, a kulcskártya-hozzáférés, a biometrikus szkennerek, a mantrák és a videó megfigyelés.

Backblaze B2 titkosítás

A Backblaze B2 titkosítása magában foglalja az áthaladást, de a nyugalmi helyzetben nem biztosít védelmet. A tranzit titkosítás SSL-t használ a középső ember és hasonló számítógépes támadások megakadályozására. Nagyszerű, de elvárjuk, hogy a nyugalmi titkosítás hiánya fájdalom szempontja lesz néhány számára.

A Backblaze oka annak, hogy nem titkosítja a fájlokat szerveroldalon, mert ez akadályozhatja egyes felhasználási eseteket, például a fájlok kiszolgálását. Ez a kifogás ugyanolyan papírvékony, mint jönnek. Számos más IaaS szolgáltató, köztük a költségvetésbarát társalapú Wasabi, titkosítja az adatokat nyugalmi helyzetben.

Ha B2-t szándékozik használni, és biztonságban szeretne maradni, akkor titkosítani kell az adatait, mielőtt feltölti azokat a felhőbe. Ennek egyik legegyszerűbb módja egy harmadik féltől származó kliens használata, amelynek privát titkosítási lehetősége van. Például, ha a CloudBerry biztonsági másolatot használja a fájlok B2-re történő feltöltésére, dönthet úgy, hogy először az Advanced Encryption Standard protokoll használatával kódolja azokat..

Backblaze B2 Két tényezős hitelesítés

A Backblaze webhely kétfaktoros hitelesítést támogat. Kapcsolja be ezt a funkciót, és egy ismeretlen számítógépről történő bejelentkezéskor kér egy további biztonsági kódot, amelyet szöveges üzenetben kell küldeni. Ennek az az előnye, hogy ha a jelszavát feltörték vagy ellopták, az a személy, aki megszerezte azt, nem lesz képes bejelentkezni szolgáltatásába a kód nélkül.

Támogatás

A Backblaze támogatási webhelyet tart fenn, ahol a B2 felhő tárolással kapcsolatos cikkeket találhat. A webhely kereshető, és kategóriákba osztható, hogy segítse a releváns cikkek gyorsabb megtalálását.

A B2 ingyenes támogatást nyújt az ügyfeleknek, amely magában foglalja a közvetlen segítséget e-mailben is. Adja hozzá hitelkártya-adatait B2-fiókjához, és számíthat arra, hogy az e-mail fordulója egy munkanapon belül kevesebb. Hitelkártya hozzáadása nélkül a válaszok akár két munkanapot is igénybe vehetnek.

Ha jobban reagáló támogatásra van szüksége, frissíthet a két fizetett támogatási terv egyikére. Az első havi 150 dollárba kerül, és a válaszadási időket két munkaidőre csökkenti. A második havi 400 dollárba kerül, és egy 24 órás támogatási forródrótot hoz létre.

Miközben utáljuk látni, hogy a vállalatok díjat számolnak fel a támogatásért, ez az IaaS szolgáltatók esetében ez a norma. A legtöbb ember nem is nyújt e-mailes támogatást, így legalább Backblaze kellékeket adhatunk oda.

Végső gondolatok

Amíg a Wasabi meg nem jelenik a helyszínen 2017-ben, nem volt kérdés, hogy a Backblaze B2 a legjobb elérhető költségvetésű felhőalapú IaaS szolgáltató. Az a tény, hogy a Wasabi-nak két adatközpontja van az egyikhez a Backblaze számára, és olcsóbb is, csökkentette a B2-ről alkotott véleményünket. Azt mondta, még mindig nagyon sok tetszik.

Nincs minimális tárolási lehetőség és a gigabájt fél centiméteres tárolási sebessége nagy értéket jelent az otthoni és üzleti felhasználók számára. Bár szeretnénk látni, hogy a Backblaze teljes mértékben csökkenti a távozási díjat, az arány elég alacsony, hogy ez ne vezessen nagyszámlákhoz, különösen, ha kihasználja a B2 cap-limit funkcióját.

A legjobb az egészben: a B2 könnyen kezelhető és széles körű harmadik féltől származó alkalmazások támogatja, a Cyberducktól a CloudBerry Backupig. Amerikai felhasználók számára érdemes ingyenes 10 GB-os fiókot szerezni, hogy megnézhesse, megfelelnek-e a fájlátviteli sebességek az Ön igényeinek.

Gondoljon arra, hogy Ön szerint a Backblaze B2 értelme IaaS szolgáltatásnak lenni az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map