A Wasabi Storage áttekintése – frissítve 2020-ban

A Wasabi Storage áttekintése

A Saaabi piacon új szereplőként a Wasabi sok jogot kap a szolgáltatások szempontjából, de az árképzés során az arany gyűrűt veszi át..


Azok számára, akik megfizethető online biztonsági mentési megoldást akarnak készíteni, amely nem foglalja magában a Backblaze-t vagy az IDrive-t, a Wasabi egy forró tárolótársaság, amelyet érdemes megfontolni. Friss belépés a felhőinfrastruktúra piacára, a Wasabi az olyan konkurens szolgáltatások, mint például az Amazon S3, alacsonyabb áraival látta el a jeleit, olyan sebességek mellett, amelyek nem hagynak átkozni az istenekkel.

Felhőinfrastruktúra-megoldásként a Wasabi kiszolgálóhelyet biztosít a fájljainak tárolására, de nem nyújt sok segítséget ezeknek a fájloknak a megszerzéséhez. Online biztonsági mentési eszközként történő használathoz párosítania kell egy olyan biztonsági mentési szoftverrel, mint például a CloudBerry Backup – egy Cloudwards.net kedvenc, amely a legjobb online biztonsági mentési útmutatóban szerepel..

A Wasabi felülvizsgálat során áttekintjük az alapvető szolgáltatásokat, a költségeket és az egyéb elemeket, hogy segítsünk Önnek eldönteni, hogy a Wasabi a legjobb felhőinfrastruktúra-megoldás az Ön igényeinek. Amíg az ár megfelelő, regisztrálhat egy 1 TB-os Wasabi próbafiókra, hogy kipróbálhassa.

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Wasabi egy felhőinfrastruktúra-szolgáltatás, amelyet időnként infrastruktúra-szolgáltatásként (IaaS) hívnak. Az IaaS célja az, hogy felhőkiszolgáló-hozzáférést biztosítson, amelyet a vállalkozások és a magánszemélyek használhatnak a fájlkezeléshez.

A Wasabi-t pusztán online biztonsági mentési megoldásként tekintjük, de felhasználhatja felhőalapú tárolásra is (megtudhatja a különbséget a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentés között), vagy akár saját felhőalapú alkalmazásának kidolgozásához is..

A Wasabi lehetővé teszi mind a mappák, mind a fájlok feltöltését azáltal, hogy online bejelentkezik a fiókjába. Ahhoz azonban, hogy a Wasabi hatékonyan használja az online biztonsági mentéshez, érdemes párosítania egy külön alkalmazással.  

A Duplicati (olvassa el a Duplicati áttekintésünket) egy szilárd, ingyenes online biztonsági mentési alkalmazás, amely együtt működik a Wasabi-val, de ha össze tudod kaparni egy egyszeri 30 dolláros licencdíjat, akkor javasoljuk a CloudBerry biztonsági másolat használatát (olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésünket).

Wasabi és CloudBerry

A CloudBerry Backup egy önálló felhőalapú tárolási megoldás, amelyet több mint 50 különböző felhőszolgáltatás, például a Wasabi adatainak biztonsági mentésére lehet használni. A CloudBerry biztonsági másolat lehetővé teszi a fájlmentések ütemezését a Wasabi fájlba, vagy folyamatos biztonsági másolat készítését, ezzel biztosítva, hogy a katasztrófaelhárítási terv mindig naprakész legyen..  

Az alkalmazás titkosítja a fájlokat, mielőtt elküldené őket, és biztonsági másolatot készít egyidejűleg a Wasabi-ra és a helyi tárolóeszközre a hibrid biztonsági mentés beállításához. Ezenkívül beállíthatja a fájl verzióját is, és felhasználható a teljes lemez leképezésére.

Alapvetően, ha összekapcsoljuk a Wasabi-t a CloudBerry Backup-lal, akkor az egyik legerősebb és legolcsóbb biztonsági mentési élményt kaphatjuk, kihasználva a CloudBerry szolgáltatásait és a Wasabi olcsó tervét.

A Wasabi jelenleg egyetlen adatközponttal rendelkezik, Virginia, Egyesült Államok. A tervek szerint egy második adatközpontot nyitnak az Egyesült Államok nyugati részén 2018 elején. Miután elindították, választhatják, melyik eszközre szeretnék biztonsági másolatot készíteni az adatokról..

Még két adatközpont is csaknem olyan sok, mint az Amazon S3, amelynek szerverei vannak a világ minden tájáról. Ez a Wasabi-val való kompromisszum egyik kompromisszuma, bár ha az Egyesült Államokban helyezkedik el, ez nem okozhat problémát.   

A Wasabi lehetővé teszi, hogy a tárolóvödréket „változhatatlanná” tegye, ami azt jelenti, hogy a rá írt adatok nem törölhetők, és nem módosíthatók. Ez a szolgáltatás ideális HIPAA-kompatibilis katasztrófa utáni helyreállítási tervek készítéséhez.

A felhőn belül a Wasabi úgy van kialakítva, hogy 90 naponként ellenőrizze az adatokat az összes fájl tárolásának ideje alatt. Ez biztosítja a fájlok sértetlenségét. A vállalat 11 x 9s tartósságot igényel, ami azt jelenti, hogy soha nem szabad elvesztenie a fájlokat. Természetesen csak a társaság szavát vehetjük erre, mivel állítása szerint egyetlen fiókban korlátozott adatokkal nem lehet megtalálni.

A Wasabi lehetővé teszi a törölt fájlok megőrzési házirendjeinek beállítását is, amelyek, amint gondolnád, arra utalnak, hogy mennyi ideig kell visszaállítani a törölt fájlokat. Számos online mentési eszköz, amely párosul a Wasabival, beleértve a CloudBerry biztonsági másolatot, szintén lehetővé teszi a megőrzési irányelvek testreszabását.

Ez minden, ami a szolgáltatásokhoz tartozik. IaaS-ként azonban a szolgáltatások nem a legfontosabb dolog. A költségek és a teljesítmény sokkal fontosabbak, amelyek értékelése folyamatban van.

Árazás

A Wasabi Amazon S3 feletti két követeléséből a legegyszerűbben igazolható árképzési struktúrája. És ahogy ígértük, olcsó.

StorageEgress (letöltés)
Költség:0,0039 USD / GB0,04 USD / GB
Megjegyzés:Legalább 1 TB

A Wasabi nemrégiben új alapértelmezett árakat indított, amelyek havonta 0,0049 USD / gigabájt. Ez kb. 5 USD / terabyte-ot eredményez, ami lopás.

A hátránya, hogy havonta legalább 1 TB-t kell fizetnie, még akkor is, ha nem ennyit használ fel. Tekintettel azonban arra, hogy az Amazon S3, a Google Cloud és a Microsoft Azure több mint négyszeresbe kerül, ez valószínűleg utógondolat.

Az új árazás lényege, hogy a Wasabi már nem számít fel a kijárat vagy a fájlok letöltéséért. Ez egy olyan díj, amelyet szinte minden más felhőalapú IaaS-megoldással találsz.

Ha inkább a régi Wasabi árképzési struktúrát részesíti előnyben, akkor is feliratkozhat rá. E feltételek mellett az alapraktár havonta 0,0039 USD / gigabájt.

A régebbi árképzés tartalmazza a távozási díjakat, amelyek letöltött gigabájtonként 0,04 USD-t tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy ha 1 TB adatot tölt le a Wasabi-tól, akkor 40 dollárba kerül.

Ez olcsóbb, mint az Amazon, az Azure és a Google Cloud, de kétszer annyit jelent, mint a Backblaze B2, amely gigabájtonként 0,02 dollárt számít (erről olvassa el a Backblaze for Business ismertetőnkben).

Javasoljuk, hogy válassza az új árat, ha gyakran tölt le. Később azonban válthat az árképzési lehetőségek között, ha úgy dönt, hogy hibát követett el.

Összességében a Wasabi árainak a költségvetés szempontjából vonzónak kell lenniük a vállalkozások számára. Még alacsony áron is elérhető, hogy megfizethető otthoni biztonsági mentési megoldást hozzon létre, még a CloudBerry biztonsági másolat egyszeri 30 dolláros díjért is..

Egyszerű használat

A regisztráció a Wasabi-ba legfeljebb néhány percig tart. Esetünkben létrehoztuk egy próbafiókot, amely egy ellenőrző e-mailt kért a fiók jelszavának létrehozására.

Miután bejelentkezett az új fiókjába a Wasabi webhelyen, létre kell hoznia egy vödröt (adattár) az adatok biztonsági másolatának elindításához. Annyi vödröt hozhat létre, amennyit csak akar.

Meg kell adnia a vödör nevét. A régió kiválasztásához egy legördülő menü is található, amely az adatközpont helyére utal. Mint már említettük, jelenleg az egyetlen hely az Egyesült Államok keleti része (Ashburn, VA), ahol az USA-Nyugat létesítmény 2018 elején nyílik meg..

Önnek lehetősége lesz arra is engedélyezni vagy felfüggeszteni a verziókészítést és a naplózást. A verziózás a megváltozott fájlok korábbi példányainak mentését jelenti arra az esetre, ha vissza szeretné vonni a módosításokat. Később mindkét beállítást válthat, ha szükséges.

A vödör létrehozásának utolsó lépése a választások áttekintése, és a „Vödör létrehozása” gomb megnyomása.

Mappákat és fájlokat feltölthet közvetlenül az újonnan létrehozott Wasabi vödörbe, ha akarod, de ez nem igazán hatékony az online biztonsági mentéshez, mert egyszeri feltöltés

A Duplicati és a CloudBerry Backup folyamatos és ütemezett biztonsági mentési lehetőségekkel is rendelkezik, így biztosítva, hogy a számítógépes fájlok védettek legyenek, anélkül, hogy a folyamatot kézzel kellene kezdenie. Ez és sok más hasznos funkcióval is rendelkezik, amelyek célja a biztonsági mentés kényelmesebbé, befogadóbbá és biztonságosabbá tétele.  

Annak érdekében, hogy bármelyik online biztonsági mentési alkalmazást csatlakoztassa a Wasabi-hoz, létre kell hoznia egy hozzáférési kulcsot, amelyet online bejelentkezéssel megtehet, a jobb felső sarokban lévő hárompontos menüre kattintva és a „Saját profil” elemre kattintva .”

Ezután kattintson az API hozzáférés fülre.

Itt előállíthat egy kulcsot és egy titkos kulcsot is, amely lehetővé teszi a választott biztonsági mentési megoldás csatlakoztatását a Wasabi vödöréhez.

Például a CloudBerry Backup használatával be kell írnia a kulcsokat, amikor először választja a Wasabi-t választott felhőalapú szolgáltatásként, amikor új biztonsági mentési tervet készít..

A CloudBerry Backup segítségével nem végezzük el a telepítési folyamat többi részét, mivel ez nem tartozik e cikk alkalmazási körébe. Ez azonban ésszerűen egyértelmű.

Összességében a Wasabi oldala körülbelül olyan egyszerű, amennyire csak lehet. Hatékonyabb lesz az, hogy melyik biztonsági mentési szolgáltatást választja párosítani.

Sebesség

A Wasabi néhány merész sebességgel kapcsolatos állítást tesz, köztük hatszor gyorsabbat, mint az Amazon S3. Különösen a Wasabi állítja webhelyén, hogy 456 MB adatot ír fel öt másodperc alatt, szemben az Amazon S3 75 MB-jával. Kérhet teljes jelentést – beleértve a tesztek újratelepítésére vonatkozó utasításokat is – a Wasabi-tól, ha saját vállalkozása előtt el kell végeznie a tesztet.

A legtöbb felhasználó számára valószínűtlen, hogy megérinti a Wasabi által jelentett sebességeket. Különösen igaz ez a WiFi használatával. Ha például a WiFi feltöltési sebessége 10 MB / s, akkor az abszolút leggyorsabb, ha egyetlen szál felhasználásával feltölthetsz egy 1000 MB adatot, alig több mint 14 perc.

Saját teszteket végeztünk annak ellenőrzésére, hogy milyen gyorsan tudunk fájlokat feltölteni és letölteni a Wasabi használatával a CloudBerry Backup segítségével. Ezekhez a tesztekhez egy 1 GB-os mappát használtunk, és egy WiFi hálózaton dolgoztunk, 10 Mbps feltöltéssel és 22 Mbps letöltési sebességgel.

Íme eredmények:

1. teszt
Második teszt
Átlagos
Feltöltés:19 perc19 perc19 perc
Letöltés11 perc12 perc11,5 perc

Ezek a sebességek nem rettegnek, ha figyelembe vesszük, hogy a fájlokat a CloudBerry titkosította a küldés előtt. Ugyanakkor összhangban állnak azzal, amit az Amazon S3, a Google Cloud, a Backblaze B2 és sok más IaaS megoldás kapcsán láttunk..

A feljegyzés érdekében ezeket a teszteket a dél-ázsiai régióból végeztük. Az Egyesült Államokban valószínűleg jobb teljesítményt fog látni. Természetesen, ha bárhol dolgozik, de az Egyesült Államokon kívül, az Amazon S3 rendelkezik olyan regionális szerverekkel, amelyeket használhat, míg a Wasabi nem. Ez valószínűleg a sebesség tényezőjét az Amazon javára fogja tenni.

Biztonság

A Wasabi az Ön adatait keményített adatközpontokban tárolja, amelyek célja mind a fizikai, mind a virtuális támadások megakadályozása. Az adatközpontok negyedik szintje, amely az Uptime Institute legmagasabb pontja, 99,9% -os üzemidő garanciával. A biztonsági járőrök a nap 24 órájában, a nap 24 órájában és CCTV megfigyeléssel vannak ellátva. A biometrikus szkennerek szintén segítik a támadók kiküszöbölését.

Az adatok titkosítva vannak nyugalomban a Wasabi felhőben, még akkor is, ha nem az online biztonsági mentési szoftver segítségével titkosítják. A HTTPS-t arra is használják, hogy biztonságos feltöltéseket és letöltéseket biztosítsanak az online lehallgatásoktól, közép-középső támadásokon keresztül és hasonlók révén. A további védelem érdekében fontolja meg a VPN futtatását is (keresse meg a legjobb VPN-t).

A Wasabi nem biztosít hozzáférést a titkosítási kulcsokhoz, vagy azt, hogy maguk állítsák be őket. Még a kiszolgálóoldali titkosítás mellett is javasolunk egy online biztonsági mentési eszköz használatát, amely lehetővé teszi a fájlok titkosítását a számítógép elhagyása előtt. A privát, végponttól való titkosítás nem garantálja senkit, de el tudja olvasni a fájljait.

A Duplicati és a CloudBerry egyaránt támogatják a privát titkosítást, mint sok más online biztonsági mentési eszköz.

Támogatás

A Wasabi mind az alapszintű ingyenes támogatást, mind a havi 300 dolláros prémium támogatást kínálja. Az elsődleges különbség a Wasabi webhely szerint az, hogy a prémium támogatás telefonos támogatást és prioritást élvező e-mailes választ igényel.

Az alapvető előfizetők e-mail kéréseire általában munkanapokon válaszolnak 8-tól 17-ig. EST. A prémium támogatási e-mailekre 24 × 7-en válaszolunk. A Wasabi támogatás tájékoztatta minket arról, hogy a vállalat megpróbál válaszolni nem prémium előfizetők e-maileire munkaidőben, az erőforrások rendelkezésre állásától függően.

Nem teszteltük az elsőbbségi támogatást, de néhány teszt e-mailt kiadtunk az alapvető támogatási válaszidő mérésére. Minden nap visszajelzéseket kaptunk egy napon belül, sőt vasárnap is.

A Wasabi rendelkezik egy kis tudásbázissal és műszaki támogatási dokumentumokkal. Van még egy kezdő videó.

A Wasabi támogatása általában nem rossz, a képviselők barátságosak és hozzáértőek. Ennek ellenére szeretnénk látni valamilyen ingyenes élő csatorna formáját, például a csevegést és a 24 × 7-es támogatást minden felhasználó számára. Emellett a havi 300 dolláros prémium támogatási díj egy kicsit sok.  

Az ítélet

Nehéz jóváírni a Wasabi gyors követeléseit az Amazon S3 felett. Nem valószínű, hogy ha a Wasabi fájlt használja biztonsági másolat készítéséhez, akkor hatszor nagyobb sebességet fog elérni, mint az Amazon.

Valójában a tartózkodási helyétől függően valószínű, hogy az Amazon jobban fog működni az Ön számára, köszönhetően annak, hogy globális szerverhálózattal rendelkezik. Időközben a Wasabi csak egyetlen adatközponttal rendelkezik Virginiában, az írás idején, és a tervek szerint egy másodikt nyit 2018 elején..

Nem kétséges, hogy a Wasabi nemcsak szignifikánsan olcsóbb, mint az Amazon, a legtöbb felhasználó számára azonban jobb értéket képvisel, mint akár a költségvetésbarát Backblaze B2. Ezen felül a szolgáltatás könnyen használható, a biztonság szilárdnak tűnik, és a támogatás rugalmasnak tűnik.  

Ha egy 1 TB-os otthoni biztonsági mentést szeretne elvégezni, úgy tűnik, hogy a Wasabi és a CloudBerry Backup összekapcsolása megfelelő. Noha minden bizonnyal több munkával jár, egy ilyen megoldás pénzt takaríthat meg az online biztonsági mentési lehetőségeknél, mint például a Backblaze és az IDrive, a Cloudwards.net közül kettő a legjobb online biztonsági mentést teszi lehetővé..   

Ez a mi Wasabi forró részvételünk. Természetesen üdvözöljük más véleményeket is, ezért nyugodtan hagyja el a véleményét az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map