Vuoden 2020 paras VPN-reititin

Näinä päivinä verkkoliikenteen seurannassa, kohdennetussa markkinoinnissa ja verkkorikollisuudessa on tilaa järkevämpää kuin koskaan, tilaamalla VPN-palvelu, joka piilottaa henkilöllisyytesi ja sijaintisi. Itse asiassa on hyvä idea suojata koko kodin WiFi-verkko.

Vaikka monet parhaista VPN-palveluista tukevat samanaikaisia ​​yhteyksiä useille laitteille, yleensä niitä ei ole enemmän kuin kolme tai viisi. (Lue NordVPN-arvostelu VPN: stä, joka tukee kuutta). Nämä rajoitukset eivät tarkoita sitä, että joudut käyttämään enemmän rahaa VPN-tilauksiin, jos ostat VPN-yhteensopivan reitittimen.

Tämän oppaan aikana koskemme viittä parhainta saatavilla olevaa VPN-reititintä. Otamme analyysissamme huomioon sekä yhteensopivuuden että tehon. Valitsemalla laadukkaan VPN-palvelun VPN-arvostelukirjastamme ja pariliitoksen yhdellä näistä reitittimistä, et pysty vain suojaamaan tietokoneita ja älypuhelimia, vaan myös pelikonsoliasi, älytelevisioita ja muita Internet-laitteita ja -laitteita..

Mikä tekee parhaasta VPN-reitittimestä

Ennen kuin pääsemme parhaisiin reitittimen valintoihin, tutkitaan, mikä tekee reitittimestä erityisen hyvää VPN-palvelun kanssa työskentelemiseen. Kun tiedät mitä etsiä ja miksi sitä pitäisi etsiä, ymmärrät huomioita, jotka otimme huomioon valinnoissamme, ja autamme sinua johtamaan omaa hakuasi, jos ehdotuksemme eivät vastaa tarpeitasi..

Kysy miltä tahansa, mikä on heille tärkeintä reitittimessä, ja “nopeus” on todennäköisesti vastaus. Kun ostat langatonta reititintä, jonka tarkoituksena on käyttää sitä VPN: n kanssa, nopeudesta tulee usein vielä kriittisempi.

Tämä johtuu siitä, että VPN: t ohjaavat verkkoliikennettä VPN-palvelimen kautta yksityisyyden suojaamiseksi. Vaikka kulutatkin yhdeksi nopeimmista VPN-palveluista, joita tänään tarjolla on, odota ainakin pientä nopeuden pudotusta.

Langattomat vaihtoreitittimet

Yksi tärkeimmistä nopeusnäkökohdista reitittimessä ostettaessa on varmistaa, että ostat reitittimen, joka käyttää laitteiden nopeinta langatonta standardia. Tällä hetkellä useimmille laitteille 802.11ac, joka korvasi 802.11n-standardin. 802.11ac-reitittimiä kutsutaan usein langattomaksi vaihtovirtaksi; ne, jotka käyttävät 802.11n: tä, ovat Wireless N.

Varmista, että saat tämän osan oikein, koska monet myydyt reitittimet käyttävät yhä 802.11n: ää, vaikka ne ovatkin kuusi kertaa hitaammat.

Langattomat AD-reitittimet, jotka käyttävät 802.11ad-standardia, alkavat myös markkinoille. Jos sinulla on taipumus pysyä kärjessä sähköisten laitteiden suhteen, kannattaa ehkä mennä eteenpäin ja varmistaa tulevaisuuden kodin WiFi-verkko käyttämällä Wireless AD -sovellusta. Valitettavasti monet käytettävissä olevista eivät tue VPN-asennusta.

Kaksikaistakaistareitittimet ja kolmikaistareitittimet

Etsi myös ainakin kaksikaistaista reititintä. Useimmat laitteet muodostavat yhteyden oletusarvoisesti 2,4 GHz: n taajuudella. Joten useimmat naapureidesi käyttämät laitteet. Tuloksena on paljon signaalin ruuhkia, jotka voivat johtaa hitaampaan datanopeuteen.

Kaksikaistaiset reitittimet voivat myös lähettää 5 GHz: n taajuudella, jota käytetään harvemmin. Kaikki 802.11ac-reitittimet ovat kaksikaistaisia, kun taas sama ei pidä paikkaansa 802.11n. Kytkevässä laitteessa, kuten kannettavassa tietokoneessa, on myös oltava verkkosovitin, joka tukee 5 GHz.

Parempia ovat vielä ns. “Kolmikaistaiset reitittimet”. Kolmikaistaiset reitittimet lähettävät kolme erillistä signaalia, mikä on oikein jaettu laitteiden välillä, ja se on kuin kolmen erillisen reitittimen käyttäminen. Näiden reitittimien avulla saat yhden 2,4 GHz: n ja kaksi 5 GHz: n taajuutta.

Edellä mainitut langattomat AD-reitittimet voivat myös lähettää 60 GHz: n kaistalla. Teoriassa tämä kaista voi toimia nopeudella 7 Gbps. Teoreettiset nopeudet saavutetaan kuitenkin käytännössä harvoin. Myöskään korkeammilla taajuuskaistoilla ei ole yhtä pitkää kantamaa. Nopeampi on silti parempi, etenkin kun kyseessä on VPN.

MIMO-reitittimet

Myös antennien määrällä on merkitystä. Reititin, jossa on kaksi antennia, käyttää yhtä lähetyksistä ja yhtä vastaanottamiseen. Tämä on useimpien huippuluokan reitittimien peruskokoonpano, ja sitä kutsutaan SISOksi, joka tarkoittaa ”yksi tulo, yksi lähtö”.

Reitittimiä, jotka on määritetty useita tuloja ja useita lähtöjä varten, kutsutaan MIMO-reitittimiksi. Nykyään nopeimmat reitittimet käyttävät MIMO-kokoonpanoa. Reititin, jossa on neljä antennia, käyttää kahta lähettämiseen ja kahta vastaanottamiseen; kaksi datavirtaa tarkoittaa kaksinkertaista datanopeutta.

Useat antennit auttavat myös varmistamaan yhteyden luotettavuuden, koska jokainen antenni vastaanottaa erilaisen signaalin, jonka reititin voi yhdistää luomiseksi vahvemman. Tätä lähestymistapaa antennin konfigurointiin langattomissa järjestelmissä kutsutaan alueelliseksi monimuotoiseksi.

Ole varovainen antennien laskemisessa reitittimessäsi, koska jotkut niistä, joilla on enemmän kuin kaksi, voivat silti kommunikoida vain yhden laitteen kanssa kerrallaan. Niitä kutsutaan yhden käyttäjän MIMO-reitittimiksi (SU-MIMO). Usean käyttäjän MIMO: t (MU-MIMO) voivat puhua useiden laitteiden kanssa samanaikaisesti vähentäen pelättyä viivettä ja estämällä sisaruksen nyrkkeilyjä prosessissa.

DD-WRT ja Tomato VPN -reitittimet

Suurin osa myymälöiden hyllyistä löytyvistä reitittimistä ei ole jo käynnistänyt VPN: tä. Vielä tärkeämpää on, että monet heistä eivät edes tue VPN-palvelua.

Vaikka jotkut VPN-palvelut tarjoavat ladattavia sovelluksia, jotka on suunniteltu toimimaan tiettyjen reitittimien kanssa (esimerkiksi ExpressVPN: ssä on sovelluksia muutamille Linksys-malleille), yleensä joudut ensin tekemään joitain ohjelmistomuutoksia reitittimeesi. Tämä tarkoittaa yleensä joko DD-WRT- tai Tomato-ohjelmiston asentamista, jotka molemmat ovat avoimen lähdekoodin ja ilmaisia.

Sen lisäksi, että voit suorittaa suurimman osan käytettävissä olevista VPN-palveluista, molemmat laiteohjelmavaihtoehdot antavat sinulle myös mukauttaa joitain muita asioita, kuten reitittimen kantaman laajentamista ja kaistanleveyden jakamista laitteiden välillä. Molemmat parantavat myös reitittimen tietoturvaa ja poistavat esimerkiksi valmistajan takaovet. Se on todennäköisesti iso syy, että monet tuotemerkit lukitsevat reitittimensä estääkseen laiteohjelmistopäivityksiä.

Kummankin laiteohjelmiston asennus vaatii laiteohjelmiston vilkkumisen reitittimellesi. Vaiheet eivät ole poikkeuksellisen monimutkaisia, mutta väärät vaiheet voivat johtaa reitittimen murtautumiseen. Koska DD-WRT ja Tomato ovat avoimen lähdekoodin tuotteita, joita VPN: t tai reitittimien valmistajat eivät tue virallisesti, kukaan ei vastaa myöskään murskatun laitteen kustannuksista..

Monet VPN-palvelut tarjoavat yksityiskohtaiset ohjeet vilkkuva laiteohjelmisto, ja suosittelemme niiden käyttämistä uusimmissa ohjeissa. Kun huomautus ymmärretään, jos haluat saada näkemyksen prosessin ulkoasusta, katso artikkeli DD-WRT: n asentamisesta reitittimellesi.

DD-WRT: n ja tomaatin välillä, tomaatti on helpompi asentaa ja yleensä käyttäjäystävällisempi. Valitettavasti se ei ole yhteensopiva niin monen laitteen kanssa kuin DD-WRT, joten ostosmahdollisuutesi ovat rajoitetusti. Jos aiot mennä yksin, suosittelemme silti Tomaattia DD-WRT: lle sen helppokäyttöisyyden vuoksi.

Helpoin tapa on kuitenkin ostaa reititin vain valitsemallasi ohjelmistolla jo vilkkuu. Vaikka et löydä monia valmistajia, jotka myyvät reitittimiä valmiina, verkkoreitittimessä FlashRouters.com on kohtuullinen valikoima myytäviä reitittimiä.

Useat VPN-palvelut ovat kumppanuussuhteita myös FlashRouters.com: n kanssa. Voit ostaa reitittimen, joka on jo asennettu toimimaan VPN-tilauksesi kanssa, mikä säästää vielä enemmän työtä. VPN-palvelut, joita FlashRouters.com myy määritettyihin reitittimiin, sisältävät:

  • ExpressVPN (lue ExpressVPN-arvostelu)
  • Yksityinen Internet-yhteys (lue Yksityinen Internet-käyttökatsaus)
  • IPVanish (lue IPVanish-arvostelu)
  • NordVPN (lue NordVPN-arvostelu)

Kohtuullinen varoitus, FlashRouters.com-sivuston käyttäminen maksaa enemmän rahaa kuin reitittimen ostaminen Amazon.com-sivustolta. Jotta nämä kustannukset voitaisiin ottaa huomioon, sisällytimme molemmat VPN-reitittimen valintoihimme, jos niitä on saatavana.

Saatavilla viisi parasta VPN-reititintä

Nyt kun olemme saaneet joitain reitittimen perusteita pois tieltä, on aika puhua tarkemmin: mitkä reitittimen vaihtoehdot sopivat parhaiten pariliitoksen muodostamiseen VPN: n kanssa? Reitittimen vaihtoehtoja on monia, joten tämä ei ollut helppo tehtävä. Joidenkin vaikuttavien eritelmien ja yleensä positiivisten käyttäjäkokemuksien ansiosta olemme kuitenkin melko varmoja, että alla olevat valinnat eivät petä.

1. NETGEAR Nighthawk X10 AD7200

Nighthawk X10: n valitseminen ykkössijalle tässä kierroksessa oli luultavasti helpoin päätös, joka meidän on tehtävä, eikä vain siksi, että se näyttää tyylikkäältä: se on yksi markkinoiden nopeimmista reitittimistä monista syistä..

Ensinnäkin meidän on korostettava, että se on oikeastaan ​​yksi harvoista käytettävissä olevista langattoman verkon AD-reitittimistä. Suurin osa muista ei myöskään tue laiteohjelmistomuutoksia. Jos sinulla on laitteita, jotka kykenevät 60 GHz: n yhteyksiin, se tarkoittaa, että voisit tarkastella vakavaa nopeusetua, joka on täydellinen ratkaisu Kodi-puskurointikysymyksiin ja online-pelaamiseen..

X10: ssä on myös neljä antennia tuloa ja lähtöä varten, ja se käyttää MU-MIMO-tekniikkaa useiden datavirtojen ylläpitämiseksi. NETGEAR-reitittimet käyttävät apunaan patentoitua dynaamista palvelunlaadun (QoS) ohjelmistoa etusijalle suuremman kaistanleveystarpeen omaaville aktiviteetteille, kuten pelaaminen ja 4K-videon suoratoisto.

Kakun kuorrutus on Nighthawk X10: n 1,7 GHz: n neliydinprosessoria. Useimmat reitittimet kulkevat halvan reitin prosessoreiden suhteen. Jos kuitenkin hallinnoit useita suoratoistoja tai sinulla on toiveita VR-pelaamisesta ja 4K-suoratoistosta, nopea prosessori voi tuoda maailman eroon.

Nighthawk X10 AD7200Hinta:
AmazonNoin 450 dollaria
FlashRouters.comDD-WRTNoin 600 dollaria
FlashRouters.com Tomaattin / a

Haittapuoli on, että Nighthawk X10 ei ole tarkalleen halpaa. Se, että se käyttää langatonta AD: tä, tarkoittaa kuitenkin, että saat reitittimen, jota voit käyttää tulevina vuosina, joten se voi olla perusteltuampi kuin kuluttaa vähemmän reitittimelle, joka vanhenee ennemmin kuin myöhemmin.

Toinen haittapuoli on, että se ei tue Tomato-ohjelmistoa. Toivottavasti se muuttuu tiellä, mutta nyt olet kiinni DD-WRT: stä.

Muita syitä, joista pidämme NETGEAR Nighthawk X10

Kuuden antennin lisäksi voit hyödyntää kuutta gigabitin Ethernet-porttia ja kahta USB 3.0 -porttia laitteiden yhdistämiseksi suoraan vielä nopeammiksi Internet-nopeuksiksi. Erityisesti nämä USB-portit tekevät Nighthawk X10: stä täydellisen kohteliaisuuden kodin mediakeskukselle, jos käytät NAS-laitetta.

Lue artikkeli parhaista henkilökohtaisista pilvitallennuslaitteista kotimedialle, ja siellä on joitain vinkkejä. Amazon Echo- ja Alexa -yhteensopivuus on jälleen yksi tämän reitittimen osista, jos haluat hallita kotiverkkoasi äänikomennoilla.

2. Linksys WRT AC3200

Linksys tuottaa laajan valikoiman luotettavia reitittimiä. Valitettavasti yksi yrityksen muuten drool-arvoisista malleista, Max-Stream AC5400, ei tue kolmansien osapuolten laiteohjelmistoja..

Koska tomaatti- tai jopa DD-WRT-vaihtoehtoja ei ole millään Max-Stream-reitittimien kokoonpanolla (tämän kirjoituksen mukaan), itse asiassa paras Linksys-reititin, jolla on VPN-tuki, on WRT AC3200. Tomaattituki ei ole vaihtoehto, mutta DD-WRT on, jos haluat kuluttaa vähän vähemmän kuin Nighthawk X10, etkä pidä mielessäsi vähän heikompaa tuotetta..

Tämä ei tarkoita, että AC3200 on heikko. Sen neljän antennin kokoonpano kykenee edelleen MU-MIMO-viestintään ja se on kolmikaistainen reititin, jolla on yksi 2,4 GHz: n kaista ja kaksi 5 GHz: n kaistaa..

Laitteessa on myös neljä gigabitin Ethernet-porttia ja USB 3.0 -portti. Että kaikki tekee siitä täydellisen useiden laitteiden tukemisessa.

Linksys AC3200: Hinta:
AmazonNoin 200 dollaria
FlashRouters.com DD-WRTNoin 350 dollaria
FlashRouters.com Tomaattin / a

Vaikka AC3200: n kaksisydävä 1,8 GHz: n prosessori on parempi kuin mitä useimmista reitittimistä löydät, se ei vastaa nopeuksia X10: n kanssa. Se ei myöskään ole langaton AD, joten 60 GHz: n kaistaa ei ole.

Muita syitä, joista pidämme Linksys WRT AC3200

Linksys pakkaa WRT-sarjan kätevällä Smart-WiFi-työkalulla. Voit käyttää sitä kodin WiFi-verkon seuraamiseen älypuhelimesta, asettaa laitteen prioriteetteja, hallita lapsilukkoa ja lähettää muille salasanoja kirjautumiseen.

3. Asus RT-AC3200

RT-AC3200: n suurin houkutus on, että se on todennäköisesti markkinoiden paras Tomaatin tukema reititin. Myönnetään, että todennäköisesti muuttuu nopeasti, mutta AC3200: n pitäisi olla ostoslistojen kärjessä niille, jotka etsivät ystävällisempää käyttökokemusta kuin mitä saat DD-WRT-reitittimellä, kuten kaksi ensimmäistä merkintäämme.

RT-AC3200: ssa on kuusi säädettävää antennia (kahta enemmän kuin kahta parasta), ja se on kolmikaistainen reititin. Siinä on myös neljä gigabitin Ethernet-porttia ja kaksi USB-porttia, joista yksi USB 3.0: lle, jos haluat kytkeä laitteen NAS-laitteeseen.

Prosessori voisi olla parempi: se on kaksoisytiminen 1 GHz: n prosessori. Kun se osui markkinoille kaksi vuotta sitten, se saattoi olla vaikuttava reitittimelle.

Asus RT-AC3200: Hinta:
AmazonNoin 200 dollaria
FlashRouters.com DD-WRTNoin 400 dollaria
FlashRouters.com TomaattiNoin 400 dollaria

Nykyään ei niin paljon. Se pystyy kuitenkin hallitsemaan useita laitteita samanaikaisesti, joten useimmille käyttäjille se on loistava vaihtoehto kodin VPN-WiFi-verkon rakentamiseen..

Muita syitä, joista pidämme Asus RT-AC3200

RT-AC3200 asentuu helposti upean ohjelmistopaketin ansiosta. Graafinen käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen, ja ASUS Smart Connect -ominaisuus tunnistaa automaattisesti kunkin laitteen parhaan optimaalisen kaistan sen sijaan, että pakotettaisiin valitsemaan.

Jotkut käyttäjät saavat myös paljon hyötyä ASUS AiCloud 2.0 -ohjelmistosta, jonka avulla voit etäkäyttää reitittimeen kytkettyjä USB-tallennuslaitteita. Voit valita selaimen käyttöoikeuden tai ladata sovelluksen Android- tai iOS-älypuhelimellesi.

4. Asus RT-AC5300

Jos etsit tehokkaampaa Asus-reititintä, etkä pidä mielessäsi DD-WRT: tä, Asus RT-AC5300 vie sinut hieman kauempana tulevaisuuteen kuin RT-3200. Se sopii paremmin myös suurempiin koteihin. Vaikuttavalla kahdeksalla antennilla pystytään peittämään 5000 neliöjalkaa.

Tietenkin se pystyy myös lähettämään ja vastaanottamaan tietoja useilta laitteilta samanaikaisesti. Lisäksi se on kolmikaistainen reititin, joten verkon ruuhkilla ei pitäisi olla mitään ongelmia. Kuten RT-3200, myös RT-AC5300 käyttää Asuksen Smart Connect -ominaisuutta laitteen kaistojen automaattiseen hallintaan, joten sinun ei tarvitse.

Tähän sisältyy vaihtaminen 5 GHz: n taajuusalueiden välillä kuorman tasaamiseksi.

Laitteella on myös kahdeksan gigabitin Ethernet-portti – kaksi enemmän kuin Nighthawk X10: llä. Se tekee siitä loistavan vaihtoehdon pelaajille, ja sitä tukee WTFast Gamers Private Network (GPN), palvelu, joka optimoi palvelimen reitit online-pelaamiseen..

Asus RT-AC5300: Hinta:
Amazon:Noin 300 dollaria
FlashRouters.com DD-WRTNoin 600 dollaria
FlashRouters.com Tomaattin / a

Mukana on myös USB 3.0- ja 2.0-portit. Prosessori on 1,4 GHz: n kaksoisydin, ja laitteen mukana toimitetaan 512 Mt muistia. Se ei ole aivan yhtä tehokas kuin X10, eikä RT-AC5300 ole langaton AD. Siinä on kuitenkin kahdesti antenneja, joten sen pitäisi pystyä käsittelemään enemmän laitteita.

Muita syitä, joista pidämme Asus RT-AC5300

Se näyttää kuolleelta robotilta hämähäkkeltä, joka on suosikkityyppinen robotti hämähäkki. 

5. NETGEAR Nighthawk R7000 (AC1900)

Jos etsit edullisempaa NETGEAR-reititintä kuin X10, Nighthawk R7000 on etsimäsi droidi. Itse asiassa se on tämän kierroksen edullisin reititin.

Hyödyllisen hintalaatun lisäksi R7000: n suuri päämäärä on myös se, että se tukee Tomato-ohjelmistoa, joten sinulla on tämä vaihtoehto, jos DD-WRT ei ole sinun juttusi.

Haittapuoli on iso: R7000: llä ei ole MU-MIMO-tekniikkaa, kuten sen kolmesta antennista saatat arvata. Se on myös vain kaksikaistainen reititin eikä kolmikaistainen. Kaiken tämän vuoksi se sopii paremmin pienemmissä kodeissa, joissa on vähemmän VPN-suojausta tarvitsevia laitteita.

Rajoitetun käytön vuoksi se todellakin tekee työnsä 1 GHz: n kaksoisydinprosessorin ansiosta. Mukana on myös neljä Ethernet-porttia, yksi USB 2.0 -portti ja yksi USB 3.0 -portti.

NETGEAR Nighthawk R7000Hinta:
AmazonNoin 150 dollaria
FlashRouters.com DD-WRTNoin 300 dollaria
FlashRouters.com TomaattiNoin 300 dollaria

R7000 käyttää NETGEARin Genie-ohjelmistoa, jonka avulla voit asettaa dynaamisen palvelun laadun (QoS). Dynaaminen QoS asettaa Internet-liikenteen etusijalle suurimman tarpeen kannalta, kuten 4K: n videon suoratoisto ja online-pelaaminen

Muita syitä, joista pidämme Asus RT-AC5300

Voimme käyttää säästäämme rahaa parempaan VPN-palveluun.

Kunniamaininta – Roqos Core

Reitittimillä on kourallinen, jotka todella tukevat yhteyden muodostamista VPN-palveluihin tarvitsematta sotkea laiteohjelmistoa. Parhain esimerkki on tällä hetkellä Roqos Core -reititin, jota voidaan käyttää seuraavien VPN-palveluiden kanssa:

  • ExpressVPN
  • NordVPN
  • Yksityinen Internet-yhteys
  • ProXPN
  • PureVPN
  • VyprVPN

Se kattaa suurimman osan suosituimmista VPN-osoitteistamme, mukaan lukien neljä viidestä parhaasta porno-VPN: stä. Sen mukana tulee myös yhden vuoden Roqos VPN -palvelu. Tämän lisäksi laite urheilee 2 GHz: n neliydinprosessoria, 2 Gt RAM-muistia ja 8 Gt tallennustilaa.

Syy siihen, että emme sisällyttäneet Roqos-ydintä viiden parhaan joukkoon, johtuu siitä, että siinä ei ole säädettäviä ulkoisia antenneja eikä se voi kommunikoida useiden laitteiden kanssa samanaikaisesti. Se on myös vain kaksikaistainen reititin, ja siinä kallis.

Roqos Core: Hinta:
AmazonNoin 300 dollaria

Pidämme kuitenkin ajatusta siitä, että reitittimet tehdään valmistajien VPN-valmiiksi, ja toivomme näkevämme joitain copycat-vaihtoehtoja tulevaisuudessa.

Lopulliset ajatukset

liikenne on iso rahaliiketoiminta, joko markkinointiin tai epämääräisempiin tarkoituksiin, kuten identiteettivarkauksiin. Joku haluaa tietosi ja on monia tapoja hankkia ne, sekä laillisia että laittomia. Vaikka siellä on paljon työkaluja, jotka auttavat ihmisiä ylläpitämään yksityisyyttä, yksi helpoimmista toteuttaa on tilata VPN-palvelu, kuten yksi parhaimmassa VPN-roundup-luettelossamme luetelluista.

Vaikka on myös hyviä halpoja VPN-verkkoja, kuten yksityinen Internet-yhteys, nykyaikaisilla perheillä on yleensä monia suojaavia laitteita. Helpoin ja mahdollisesti kustannustehokkain tapa on sijoittaa reitittimeen, joka pystyy suorittamaan VPN-palvelusi suoraan.

Näin voit ylittää VPN-palveluiden asettamat yhteysrajoitukset ja suojata laitteita, joita VPN-sovellukset eivät yleensä tue.

Toivottavasti tämä kierros antoi sinulle hyviä ideoita VPN-reitittimille. Muista vain, että jos VPN-suojaus on tavoitteesi, tärkeintä on varmistaa, että valitsemasi reititin pystyy ensisijaisesti ylläpitämään VPN-palvelua. Jos käytät VPN-reititintä itse ja sinulla on ehdotuksia, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa. Vastaamme mielellämme myös kysymyksiin. Kiitos käsittelystä!   

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me