Viiden parhaan tapaa pilvipalvelua käytetään hyödyttämään ihmiskuntaa

Cloud computing ei ole vain arvokkaiden muistojen tallennusta tai jopa suuren projektin työskentelemistä yhdessä. Nämä asiat ovat tärkeä osa pilviä, mutta ne ovat vain jääpurkauksen kärki, kun kyse on siitä, mitä nämä massiiviset palvelimet todella voivat tehdä. Monet asiat voidaan saavuttaa hyödyntämällä tehokkaita tietokoneita.


Mitkä ovat viisi parhainta pilvipalveluhanketta, joita käytetään ihmiskunnan eduksi?

Google ja Ilmastotutkimusaloite

Google tarjoaa heidän pilviteknologiansa hyödyttääkseen tiedeyhteisöä useilla alueilla.

Yksi niistä on työskennellä tutkijoiden kanssa hallituksen tukemassa ilmastomuutosta koskevassa tutkimusaloitteessa. Hakukone jättiläinen on lahjoittanut 50 miljoonaa tuntia pilvilaskenta-aikaa tähän projektiin. Näistä tiedoista louhittuja tietoja käytetään auttamaan yhteisöjä ja organisaatioita tarkastelemaan alueensa olosuhteita.


© Márcio Cabral de Moura

Ilmastotietoaloite toivoo tarkentavan ilmastoon liittyvien riskien ennustamista. Tutkijoilla on pääsy Google Earth Engine -työkaluihin geospatiaalisen analyysin suorittamiseksi. Tutkijat voivat käyttää myös vuorovaikutteisia aikataulun mukaisia ​​karttoja ja kuvaajia planeetasta. Nämä taulukot kattavat tiedot vuosilta 1984–2012.

Antamalla tutkijoille skaalautuvan pääsyn Earth Engineen, Google toivoo, että tiedot voivat liikkua nopeammin ja olla laboratorioympäristössä ja suuren yleisön käsissä. Viime kädessä tavoitteena on luoda korkearesoluutioinen, melkein reaaliaikainen kuivuuskartoitus- ja seurantatuote Yhdysvaltojen mannerosavaltioille.

Intel ja The Michael J. Fox -säätiö

Intel käyttää pilvilaskenta- ja tallennusominaisuuksia auttaakseen taistelemaan hyvin erityistä tautia vastaan. Parkinsonin tautia esiintyy noin 100 miljoonalla ihmisellä pelkästään Yhdysvalloissa, ja vuosittain diagnosoidaan 50 000 – 60 000 uutta tapausta. Siksi Intel on tehnyt yhteistyötä Michael J. Fox -säätiön kanssa löytääkseen uusia tapoja löytää parannuskeino.

Intel kehittää uutta käytettävää laitetta kellon muodossa, joka tarkkailee potilaiden liikkeitä koko päivän. Jokainen datapiste lähetetään pilveen WiFi-yhteyksien kautta. Siellä ollessaan Cloudera-pilvipalveluohjelma käsittelee tietoja, jotka etsivät poikkeavuuksia, jotka voivat auttaa lääkäreitä ymmärtämään paremmin taudin etenemistä.

Nämä tiedot yhdistettynä potilaan pitämään lokiin antavat lääkäreille tarkemman kuvan taudin etenemisestä. Se auttaa tutkijoita myös paljastamaan parempia hoitosuunnitelmia ja mitkä hoidot toimivat parhaiten potilaalle.

Google ja DNA-tutkimus

Ilmasto on tärkeä, mutta tuskin se on ainoa alue, jolla Google tarjoaa pilvitallennus- ja laskentapalveluitaan. Hakukone jättiläinen harjoittaa kauppaa myös genetiikan alalla. Aiemmin tänä vuonna Google liittyi maailman genomiikan ja terveyden liittoon.

Tämä tutkimusyliopistojen, biotieteiden foorumeiden ja terveydenhuollon tarjoajien koalitio pyrkii rohkaisemaan alan muita yrityksiä yhdistämään tutkimuksensa ja työskentelemään yhdessä tietojen hallintaa koskevien standardien laatimiseksi. Tätä varten Google tarjoaa tallennustilaa ja turvallisuutta massiivisille hankkeille ilmaiseksi tutkijoille.


© Ordo

Google on kaukana ainoasta tutkijoiden tilaa tarjoavasta palveluntarjoajasta. Amazon aloitti ilmaisen tallennustilan tarjoamisen tutkijoille muutama vuosi sitten. Niiden, jotka haluavat käyttää Amazonin S3-palvelimien pilvilaskentatehoa, on kuitenkin maksettava käyttökustannukset.

Geneetikot voivat käyttää Google: n pilvilaskentatehoa kyvytään satojen gigatavujen tietojen läpi tarvittavien johtolankojen avaamiseksi. Tutkijat toivovat tämän johtavan hengenpelastuslääkkeiden luomiseen.

DNA Nexus on yksi yritys, joka käyttää Googlen pilvitehoa tarjotakseen geneetikoille mahdollisuuden lajitella helposti kansallisen SRA-arkiston kautta.

Mountain View -yritys on peilattu tietokantaan 350 teratavua pilvitilaa. Uuden käyttöliittymän avulla geneetikot löytävät nopeasti erityiset DNA-sekvensointitiedot. Tätä tietoa käytetään lääketieteellisen ja bioteknologisen kehityksen löytämiseen.

IBM ja Coriell Life Science ottavat PACE: n käyttöön

IBM tarjoaa myös pilvilaskentapalveluita terveydenhuollon nimissä. Softlayer-ohjelmaa käyttämällä yritys työskentelee Coriell Life Science -hankkeen kanssa ikääntyneiden hoitamiseen, joka tunnetaan paremmin nimellä PACE. PACE pyrkii parantamaan vanhusten lääketurvallisuutta ymmärtämällä, kuinka nämä hoidot ovat vuorovaikutuksessa geneettisellä tasolla.

Tamponet otetaan potilaan poskista. DNA tallennetaan sitten pilvitallennuspaikkaan, IBM: n toimittamana.


© Nuffieldin bioetiikka

Corielle Life Science käyttää laskentaan SoftLayeria voidakseen seuloa yli 3 miljardia datapistettä, jotka yksittäinen genomi voi tuottaa. Koska GeneVault-nimistä säilytysaluetta kutsutaan, lääkärit voivat käyttää tietoja selvittääkseen potilaalleen parhaan lääkityksen.

Resepti määrätään sen jälkeen, kun holvissa olevalle DNA-informaatiolle on suoritettu koesarja. Tämän geneettisen koodin analyysi voi ennustaa lääkkeen tehokkuuden. Tiedot jaetaan turvallisesti lääkäreiden kanssa, jotta autettaisiin hallitsemaan vanhusten määräyksiä turvallisesti ja välttämään henkeä uhkaavia tiloja.

Geologiset vaarat ja Helix-köysi

Maantieteellisten vaarojen etsiminen on vaikea tehtävä, mutta silti täydellinen pilvilaskentaan. Helix Nebula tekee yhteistyötä Euroopan avaruusjärjestön, Ranskan Centre National d’Etudes Spacialesin ja Saksan ilmailukeskuksen kanssa luodakseen maapallon havainnointialustan. Tavoitteena on keskittyä maanjäristyksen ja tulivuoren tutkimukseen.


© José Manuel De Arredondo

Geo-vaara Supersites -organisaatio valvoo maan dynamiikkaa ja arviointia maantieteellisistä vaaroista näiden luonnonkatastrofien aiheuttamien ihmishenkien ja omaisuuden menetysten vähentämiseksi. Helix Nebula isännöi ryhmän keräämiä laajoja tietoja, mukaan lukien ESA-satelliittitiedot. Laskennallinen pilvipalveluntarjoaja käsittelee ja korreloi massiivista tietojoukkoa.

Tämä yhteistyö Geo-vaara Supersites -järjestön ja Helix Nebulan välillä antaa käyttäjille eri puolilta maailmaa jakaa tietoja. Toivo on löytää tapa ennustaa maanjäristyksiä ja tulivuoren toimintaa ja laajentaa tiedekäyttäjien määrää.

johtopäätös

Pilvipalvelulla on potentiaalia auttaa avaamaan ihmisgenomin salaisuuksia, kartoittaa ilmasto-olosuhteet ja auttaa ennustamaan luonnonkatastrofeja..

Onko pilvitekniikan rakentaminen humanistisen kehityksen selkäranka? Kerro meille ajatuksesi alla olevissa kommenteissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map