Ulkoiset HD / NAS vs. pilvivarmuuskopiointi: strategia vuodelle 2020

Jotkut käyttäjät mieluummin pilvivarmuuskopioinnin turvallisuutta, kun taas toiset käyttävät mieluummin paikallisen tallennuksen nopeutta. Cloudwards.net-sivustossa me haluamme kaiken, joten yleensä etsimme hybridi-strategiaa.


Tämän oppaan aikana tarkastellaan sekä pilvipalvelupalvelujen, kuten Carbonite, että ulkoisten varmuuskopioratkaisujen perustavia etuja ja haittoja. Puhumme kannettavista yhden levyn asemista ja monilevyisistä RAID- ja NAS-ratkaisuista, kuten Synology DiskStation.

Loppujen lopuksi osoitamme sinulle, miksi paras tapa varmistaa, että tietosi eivät koskaan häviä, on menetelmä, joka yhdistää sekä paikallisen että pilvivarmistuksen ratkaisut.

Cloud Backup vs. Cloud Storage

Pilvitallennuksen ja pilvivarmuuskopion välisen eron ymmärtäminen on ensimmäinen askel varmistamalla tietosi turvallisuus. Monet ihmiset käyttävät pilvitallennuspalveluita, kuten Dropbox ja Google Drive, tiedostojensa suojaamiseen. Tosiasia on kuitenkin, että nämä palvelut on suunniteltu paremmin työn tekemiseen kuin sisällön turvaamiseen.

Jopa pilvitallennuspalvelut, joissa korostetaan turvallisuutta, kuten Sync.com ja pCloud, eivät sovellu hyvin palautumiseen kiintolevyn vioittumisista ja kaatumisista.

Tärkein ongelma pilvitallennuspalvelujen käyttämisessä varmuuskopioinnissa on, että ne pakottavat sinut siirtämään sisällön pilveen liitetyssä synkronointikansioon. Pilvivarmuuskopiointipalvelut, sillä välin, anna tallentaa tiedostoja tarvitsematta siirtää sisältöä kiintolevylläsi. Voit pitää laitteesi tarkan tiedostojärjestelmärakenteen pilvessä ja palauttaa sen tarkalleen tarvittaessa.

Pilvivarmistuksen edut

Kiintolevyt eivät kestä ikuisesti. Herkät mekaaniset osat voivat vaurioitua pudotuksen, ylikuumenemisen tai veden takia. Vaikka pitäisitkin erittäin hyvää huolta tietokoneestasi, aseman fyysisten komponenttien normaali kuluminen aiheuttaa sen lopulta.

Tietojen palauttamisen kustannukset vaurioituneista tai viallisista asemista voivat olla kohtuuttomat. Esimerkiksi elektroniikkakauppias Best Buy laskuttaa 200–1450 dollaria ongelman vakavuuden perusteella. Silloinkin toipuminen ei ole tae.

Pilvivarmuuskopioratkaisujen avulla voit palauttaa tietosi vain tilauksen kustannuksista riippumatta siitä, läikytkö kahvia kannettavalle tietokoneelle vai onko se kuljettuko kippiautolla..

Pilvivarmuuskopiointipalvelujen välisen kovan kilpailun ansiosta kustannukset ovat yleensä kohtuuhintaisia ​​kaikille. Backblaze ja Carbonite antavat sinulle rajoittamattoman varmuuskopion vain 5 dollaria per laite.

palveluKuukausittainen hintavarastointi
Carbonite$ 5Rajoittamaton
Backblaze$ 5Rajoittamaton
CrashPlan$ 6Rajoittamaton
Minä ajan$ 4,341TB

Kun tallennat tiedostojasi pilvessä, tallennat niitä todella etäpalvelimille. Ilmeinen huolenaihe on, että nämä palvelimet käyttävät itse kiintolevyjä. Aivan kuten tietokoneesi asemalla, nämä ovat alttiita levyvaurioille ja ajan haitoille.

Hyvät pilvivarmistuksen tarjoajat menevät pitkään, jotta tietyt väistämättömät virheet eivät johda tietojen menetykseen. Carbonite tarjoaa hienosti yksityiskohtaisen paperin heidän tietoturvakäytännöistään, joten käytämme niitä esimerkkinä.

Karkaisut datakeskukset

Karboniitin palvelimia pidetään ns. Kovetetuissa tietokeskuksissa. Karkaistu tietokeskus on rakennettu kestämään luonnonvahingot, kuten maanjäristykset ja tulipalot, ja ihmisen aiheuttamat vahingot, kuten terrori-iskut.

Tämän suojaustason saavuttamiseksi karboniittidatakeskukset ovat ilmasto-ohjattuja, ja niihin kuuluu sekä akkuvarmuuskopioita että paikan päällä olevia generaattoreita. Turvahenkilökunta partioi myös keskuksissaan 24 tuntia vuorokaudessa, ja kaikkea toimintaa seurataan CCTV: n kautta. Tuloon tarvitaan biometriset skannerit ja elektroniset avainkortit.

Tarpeeton tietojen tallennus

Vaikka tällaiset toimenpiteet olisivatkin käytössä, palvelinlevyt epäonnistuvat lopulta. Varmistaaksesi, että tällaiset väärinkäytöt eivät vaikuta sinuun liikaa, Carbonite sisällyttää RAID-tekniikan niiden tallennusarkkitehtuuriin.

RAID tarkoittaa “redundanttia joukkoa riippumattomia levyjä”. Carboniten RAID-asetusversiossa tiedot jaetaan lohkoihin ja levitetään 15 eri levyasemaan. Näillä 15 levyllä on vähintään kolme kopiota jokaisesta datalohosta. Tällä tavalla yhden levyvika ei koskaan aiheuta tietojen menettämistä. Kun levy epäonnistuu, se korvataan välittömästi käyttölevyllä.

Tiedonhallintatyökalut

Ilmeisistä eduista huolimatta monet ihmiset eivät vieläkään varmuuskopioi tietokoneitaan. Backblazen 2015 tekemän tutkimuksen mukaan vain kahdeksan prosenttia ihmisistä varmuuskopioi tietonsa päivittäin. 25 prosenttia ei koskaan varmuuskopioi lainkaan.

Osa syystä tähän voi olla puutteellinen käsitys siitä, kuinka helppo useimmat pilvivarmistuksen tarjoajat tekevät koko prosessin. Esimerkiksi IDrive antaa sinun valita manuaalisesti kansiot ja tiedostot, jotka haluat kopioida kätevän työkalun avulla.

Muutamat palvelut, kuten karboniitti, tekevät prosessista vielä yksinkertaisemman. Carbonite myöntää sinulle myös työpöydän käytön. Sen sijaan, että tiedostoja ja kansioita olisi valittava manuaalisesti, palvelu merkitsee automaattisesti kaikki tietyn tyyppiset tiedostot varmuuskopiointia varten.

Karboniitti voi tehdä tämän, koska ne tarjoavat rajoittamattoman varmuuskopion. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse valita, mitä tietoja haluat varmuuskopioida, ja mitä tietoja menetät. Automaattinen tiedostojen varmuuskopiointi tarkoittaa myös, että sinun ei tarvitse etsiä kiintolevyn tiedostojärjestelmästä jokaista tallennettavaa sisältöä ja mahdollisesti katsoa joitain prosessin tiedostoja.

Harvinaisessa tapauksessa, että tiedostotyyppiä ei tunnisteta automaattisesti, Carbonite-sovelluksella voit napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja merkitä sen pilvivarmuuskopioksi.

Pöydätyökaluja voidaan käyttää myös kiintolevyn palautumisen käynnistämiseen. Joskus joudut kuitenkin hakemaan tiedoston käyttäessäsi jonkun toisen tietokonetta. Jotta sinun ei tarvitse ladata työkalua tehdäksesi niin, pilvivarmuuskopiopalveluiden avulla voit käyttää sisältöäsi myös selainpohjaisten työkalujen avulla.

Pilvien varmuuskopion haitat

Yksi harvoista haitoista tietojen varmuuskopioinnille pilvessä on, että prosessi voi olla erittäin hidas, jopa laajakaistanopeudella. Asiat ovat erityisen hitaita, jos lähetät satoja gigatavuja tietoja pilveen tai yrität suorittaa täyden kiintolevyn palautuksen.

Monet pilvien varmuuskopiointipalvelut auttavat nopeuttamaan asioita yhdessä aikaa säästävien tiedostojen siirtotekniikoiden kanssa. Carbonite tekee tämän antamalla sinulle mahdollisuuden differentiaaliseen ja inkrementaaliseen varmuuskopiointiin, jotka molemmat on suunniteltu vähentämään rutiiniajojen kokoa.

Silti prosessi voi olla paljon hitaampaa kuin se olisi, jos varmuuskopioit paikallista asemaa. Juuri tästä syystä sekä Carbonite että IDrive tarjoavat postipalveluita nopeuttamaan palautusprosessia:

 • Carbonite Courier Recovery Service
 • IDrive Express

Postipalvelut, vaikka ne olisivatkin hienot, vaativat silti myös, että odota vähintään päivä, jotta tietosi saadaan takaisin.

Paikallisen varmuuskopion edut

Saavutettavuus ja nopeus ovat paikallisen varmuuskopion ensisijaiset edut. Kiintolevyn vian sattuessa sinun ei tarvitse odottaa päiviä tai viikkoja, kun uusi asema on uudelleen rakennettu vetämään sisältöä etäpalvelimilta.

Useimmat paikalliset varmuuskopioratkaisut käyttävät USB 3.0 -yhteyttä, joka tukee jopa viittä gigabittiä sekunnissa. Mac-käyttäjille kymmenen gigabitti sekunnissa -nopeus on teknisesti mahdollista, jos löydät varmuuskopiolaitteen, joka tukee Thunderboltia.

Paikallisen tallennuksen kustannukset riippuvat valitsemastasi laitteesta. Vaihtoehtoja ovat kannettavista ulkoisista asemista monilevyisiin RAID- ja NAS-ratkaisuihin.

Ulkoiset kiintolevyt

Freelancerina pidän sijainnista riippumattoman elämäntavan. Koska haluan matkustaa kevyesti, kannettava ulkoinen kiintolevy toimii parhaiten minulle. Tällaiset asemat ovat yleensä välillä 1–5 kt, mikä mahtuu useimpiin ihmisiin.

Seagate ja Western Digital ovat kaksi suosituinta valintamallia. Muut vaihtoehdot, kuten Transcend StoreJet M3 ja LaCie Rugged Mini, ovat parempia vaihtoehtoja, jos olet varovainen vaihdesi niiden kumin, iskunkestävän kotelon ansiosta..

BrändiMallikapasiteettiMSRP
SeagateKannettava HD Backup Plus500GB-5TBAlkaen 60 dollaria
SeagateLaajennus ulkoinen HD2TB-8TBAlkaen 120 dollaria
Western DigitalElements Portable HD1TB-3TBAlkaen 50 dollaria
Western DigitalMy Passport Portable HD1TB-4TBAlkaen 60 dollaria
Western DigitalMy Book Ulkoinen HD3TB-8TBAlkaen 110 dollaria
YlittääStoreJet M31 Tt-2TBAlkaen 60 dollaria
LaCieVankka Mini1TB-4TBAlkaen 110 dollaria

On myös kaksi isompaa mallia, ulkoiset HD-levyt, jotka sallivat lisää tallennusta hinnan ja siirrettävyyden kustannuksella. Näiden ulkoisten tallennusten esimerkien ongelma on, että ne kaikki toimivat yhdellä levyllä. Viime kädessä heidät altistetaan samoille ongelmille kuin tietokoneesi sisäinen asema.

Jos olet tosissasi rakentamassa vahvaa paikallista varmuuskopioratkaisua, RAID- tai NAS-asennus (tai molemmat) on todennäköisesti parempi idea, jos sinulla on varaa siihen..

RAID

Aikaisemmin mainitsin, että Carboniten käytön etuna on, että palvelun RAID-tekniikka otetaan käyttöön varastointiarkkitehtuurissaan. RAID-levykotelo antaa sinun saavuttaa saman turvallisuuden redundanssilla kotona.

Tämä saavutetaan käyttämällä useita levyasemia. Kaupallisissa RAID-koteloissa on kaksi muuta kiintolevypaikkaa. Jokaiseen lokeroon mahtuu omat kiintolevyt, joiden avulla voit skaalata ratkaisun tietotarpeisiisi. Suurin osa parhaimmista ratkaisuista tukee SATA-kiintolevyjä (2,5 ”tai 3,5”). Jotkut tukevat SSD-levyjä.

BrändiMalliLahtien lukumääräMSRP
NoontecTerraMaster2 tai 4Alkaen 200 dollaria
MediasonicProBox4Alkaen 100 dollaria

Asentaessasi RAID-levyn koteloa voit määrittää yhden viidestä eri tasosta sen mukaan, kuinka monta kohtaa kotelossasi on: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 tai RAID 10.

RAID 0 vaatii vähintään kaksi levyä. RAID 0 -lohkot ovat raidallisia, mikä on prosessi, joka jakaa tiedot lohkoihin, jotta ne voidaan tallentaa useille levyille. Tämä parantaa tiedonsiirtonopeutta. RAID 0: n ongelmana on, että se ei anna sinulle mitään redundanssitasoa.

RAID 1 vaatii myös kaksi levyä. Raidoitettujen lohkojen sijaan lohkot peilataan levyjen poikki, mikä tarjoaa redundanssin. Nauhoituksen puute estää kuitenkin suorituskykyä jonkin verran.

Siksi RAID 5 tai 6 katsotaan yleensä paremmiksi vaihtoehdoiksi kuin sekä RAID 0 että 1. Molemmat RAID-tasot sisältävät peilatut ja raidalliset lohkot arkkitehtuuriinsa. Peilatun ja raidallisen yhdistelmä antaa hyvän yhdistelmän sekä tietosuojaa että suorituskykyä. Saalis on, että RAID 5 ja 6 -asetukset vaativat vähintään kolme levypaikkaa.

Vaikka RAID 10 on yleensä huomattavasti kalliimpi ratkaisu, koska se vaatii neljä tai useampia lokeroita, se on tällä hetkellä turvallisin ja tehokas vaihtoehto paikallisiin tallennusasetuksiin. Se tunnetaan nimellä ”peilinauha” ja se on ihanteellinen varmuuskopiointiin liiketoiminnan tärkeistä tiedoista.

NAS

NAS, joka tarkoittaa ”verkkoon liitettyä tallennusta”, sallii useita paikallisia laiteyhteyksiä langattoman tekniikan ansiosta. Vaikka NAS-järjestelmät eivät ole niin nopeita kuin kiinteä yhteys, ne ovat silti paljon nopeampia kuin Internet-yhteys pilvivarmuuskopioihin. Joka tapauksessa NAS-järjestelmät tarjoavat sinulle myös valita USB-yhteyden nopeuttaaksesi kaikkia suurempia varmuuskopiointi- tai palautustoimintoja.

Periaatteessa NAS-järjestelmän avulla voit luoda oman henkilökohtaisen pilvivarmistuksen keskuksen. Yksikään palvelu ei korosta tätä enemmän kuin Synology’s Cloud Station -asetukset. Asenna Cloud Station Server NAS-järjestelmään ja Cloud Station Drive tietokoneellesi, ja voit hallita tietojen varmuuskopioita ja palautuksia suhteellisen helposti, kuten Carbonite-sovelluksessa..

Synology sisältää jopa mobiilisovelluksia yhteyden muodostamiseksi NAS-ratkaisuusi ollessasi poissa ja noin.
He valmistavat erilaisia ​​NAS-vaihtoehtoja sopimaan erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin.

BrändiMalliLahtien lukumääräMSRP
SYNOLOGYDS2162Alkaen 190 dollaria
SYNOLOGYDS4164Alkaen 290 dollaria
SYNOLOGYDS416 Play4Alkaen 415 dollaria
SYNOLOGYDS9164Alkaen 600 dollaria
SYNOLOGYDS15155Alkaen 700 dollaria
SYNOLOGYDS18158Alkaen 850 dollaria

Useimpiin NAS-järjestelmiin sisältyy myös RAID, joten voit ottaa molemmat tekniikat käyttöön paikallisessa varmuuskopioinnissa.

Yksi Synology-sovelluksen muista eduista on, että sen ohjelmiston avulla voit myös pariuttaa NAS-laitteen muihin, muihin kuin NAS RAID -järjestelmiin. Vuoden 2017 varmuuskopiointi- ja tallennusstrategiamme on täydellinen paikka aloittaaksesi paremman kuvan siitä, miten se toimii.

Paikallisen varmuuskopion haitat

Joko jonkin levyisen kannettavan aseman tai kahdeksan lahtiisen NAS-järjestelmän hankkiminen, jonkinlaisen paikallisen, ulkoisen varmuuskopion asentaminen on erittäin hyvä idea. Tämä pätee erityisen hyvin, jos sinulla on oma yritys. Silti, aivan kuten pilvivarmuuskopiointijärjestelmät eivät ole ilman ongelmia, myöskään paikalliset järjestelmät eivät ole täydellisiä.

Suurin huolenaihe on, että he ovat alttiina samoille uhkille kuin tietokoneet. Vesivauriot tai ylikuumeneminen saattavat alentaa koko järjestelmän. Jopa varkauksia ei voida sulkea pois.

Vaikka Synology NAS pystyy suorittamaan ympäri vuorokauden tapahtuvaa kodinvalvontaa, useimmilla ihmisillä ei todennäköisesti ole resursseja vuokrata ympärivuorokautista turvallisuutta tai asentaa biometristen skannerien etuoviaan.

Kaikki tämä tekee valinnasta pilvivarmuuskopion ja paikallisen NAS-järjestelmän välillä ymmärrettävästi kovan päätöksen. Siksi puolustamme Cloudwards.net-sivustossa kolmatta, paljon hauskempaa vaihtoehtoa.

Pilvivarmuuskopiointi ja paikallinen tallennustila ovat parempia yhdessä

Varmuuskopioinnin kannattajat pyrkivät edistämään strategiaa nimeltä “3-2-1”. Tämän strategian perusteet ovat yksinkertaisia ​​ja intuitiivisia:

 • Säilytä vähintään kolme kopiota tiedoista
 • Säilytä kopioita ainakin kahdella eri medialla (ts. Laitteilla)
 • Säilytä ainakin yksi kopio ulkopuolella

Muutin sen lukemaan ”3-3-1”. Tämä johtuu siitä, että käyttämällä kolmea mediaa (laitteen HD, ulkoinen HD ja pilvivarmuuskopio) voit hyödyntää paikallisen tallennuksen nopeushyötyjä ja parantaa tietoturvaa, joka liittyy sisällön säilyttämiseen kovetetussa tietokeskuksessa.

Monet parhaista pilvien varmuuskopiointiratkaisuista vastaavat tätä strategiaa antamalla sinun hallita paikallista tallennuslaitetta niiden työpöytäsovellusten kautta. Tämä auttaa vähentämään tekemäsi työmäärää ja varmistamaan, ettet unohda tiedostoja vahingossa.

Suosittelen, että tarkistamme parhaiden ulkoisten kiintolevyjen pilvipalvelumme arvostelu, jos et ole jo asettunut myyjälle. Synology-faneille äskettäin päivitetty oppaamme ”Synology Best Cloud Backup for Synology” esittelee sinulle parhaat vaihtoehdot.

Ajatuksia pilvivarmistuksen ja ulkoisen tallennustilan kaksinkertaistamisesta? Kerro meille alla olevissa kommenteissa, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map