Tietoverkkorikollisuus: Täydellinen opas kaikesta rikoksesta Webissä

Ajatus Internetin käytöstä rikoksissa ei ole uusi, mutta ongelma kasvaa edelleen, kun ihmiset ovat entistä riippuvaisempia internetistä ostoksillaan ja henkilökohtaisten tietojen tallentamisessa. Tässä tietoverkkorikollisuutta koskevassa oppaassa tutkitaan nykyään Internetin voimakkaimpia uhkia.


Annamme sinulle yleiskuvan tietoverkkorikollisuudesta, tarjoamme reaalimaailman esimerkkejä ja ehdotamme työkaluja, joilla voit suojautua.

Valitettavasti et voi perustella oletusta, että terve järki vie sinut näiden esteiden yli. Aivan kuin olisit ryhtynyt toimiin puolustautuaksesi rikollisuudelta suurkaupungissa, sinun pitäisi tehdä se samalla kun käytät Internetiä. Joskus kysyttävien alueiden välttäminen ei riitä.

Mikä on tietoverkkorikollisuus?

Tietoverkkorikollisuus on rikollinen toiminta, johon liittyy tietokone tai muu verkkolaite. Vaikka joidenkin verkkorikosten tarkoituksena on vahingoittaa uhria, useimpia käytetään taloudelliseen hyötyyn.

Vaikka tavoitteena on taloudellinen hyöty, yksilöt ja yritykset ovat molemmat kohteita. Yleensä yksilöt ovat yksi osa suurempaa hyökkäystä, jossa hakkeri aikoo levittää haittaohjelmia koneiden välillä voiton tuottamiseksi. Toisaalta liikehyökkäykset ovat yleensä yksi laukaus.

Yritykset ovat todennäköisemmin myös hacktivististen mielenosoitusten kohteena, jotka ovat omalla tavallaan verkkorikollisuuden muoto.

Tietorikoksia on pitkä luettelo. Internet mahdollistaa rikokset, kuten petokset, rahanpesu, huumeiden myynti ja lapsipornografian jakelu. Aiomme puhua lyhyesti niistä, mutta tämä opas keskittyy rikoksiin, jotka ovat sneakier ja merkityksellisempiä sinulle.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ryhmittää tietoverkkorikollisuuden kolmeen osa-alueeseen: tietokone on hyökkäyksen kohde, sitä käytetään hyökkäyksen aseena tai hyökkäyksen lisälaitteena. Kun tutkimme verkkorikollisuuden tyyppejä, ilmoitamme sinulle, millä alueella ne yleensä ryhmitellään.

Ennen kuin tutustumme verkkorikollisuuden tyyppeihin ja siihen, mitä voit tehdä itsesi suojelemiseksi, tarkastelemme joitain tärkeitä esimerkkejä ja miten ne vaikuttivat tavallisiin online-käyttäjiin.

Esimerkkejä tietoverkkorikollisuudesta

Esimerkkejä tietoverkkorikollisuudesta

Yahoo oli kohteena yksi tietoverkkorikollisuuden historian suurimmista hyökkäyksistä. Se on hämmentävä, kuinka se tapahtui. Yhtiö ilmoitti syyskuussa 2016, että se oli kohdistunut hyökkäykseen vuonna 2014, jolloin 500 miljoonaa tiliä, mukaan lukien nimet, sähköpostiosoitteet, syntymäajat ja puhelinnumerot, oli vaarantunut.

Muutamaa kuukautta myöhemmin se ilmoitti, että erilainen hakkereiden ryhmä teki vuonna 2013 toisen hyökkäyksen, joka käytti lähes miljardia tiliä, joka sisälsi salasanat ja vastaukset turvakysymyksiin. Lausuntoa tarkistettiin sitten paljastaen, että hieman yli 3 miljardia tiliä oli vaarantunut.

Ilmoitusten tekohetkellä Yahoo neuvotteli myyntiin Verizonin kanssa. Uutisten purkautumisen jälkeen arviolta 350 miljoonaa dollaria poistettiin myyntihinnasta. On pelottavaa ajatella, koska se oli yksi historian suurimmista tietorikkomuksista ja Yahoo odotti kolme vuotta sanoakseen mitään siitä.

Noin samaan aikaan ja vähän ennen Blackshades RAT oli suosittu työkalu kiristykseen. RAT: n tai etäkäyttötyökalun avulla etätietokone voi hallita omaasi ilman fyysistä yhteyttä. Suurinta osaa RAT-määrityksistä käytetään laillisesti, esimerkiksi kun tietokonevalmistaja tarjoaa tukea.

Hakkerointiryhmä Blackshades muutti kaupallisesti saatavaa RAT: ää ja käytti sitä kiristykseen. Yksi tunnetuimmista esimerkeistä oli Miss Teen USA Cassidy Wolf vuonna 2014. Hänen verkkokameraansa kaapasi ja seurasi vuoden ajan luokkatoveri Jared Abrahams, joka oli myös tietoverkkohyökkäyksissä 100-150 muun naisen kimppuun..

Valokuvia hänen pukeutumisestaan ​​ja riisuutumisestaan ​​käytettiin sukupuoleen. Abrahams vaati, että hän tekisi seksivideoita tai hän vapauttaisi verkkokameran kuvat verkossa. Blackshades RAT vaikutti yhdeksääntoista muuhun maahan, mikä oli erinomainen esimerkki oppaamme verkkokameran suojaamiseksi..

Nykyään tehokkain uhka on kuitenkin lunaohjelmat. WannaCry-lunaohjelmistohyökkäys suoritettiin toukokuussa 2017 ja tarttui yli 300 000 tietokonetta 150 maassa. Kummassakin tapauksessa se vaati 300–600 dollaria maksamaan salattujen tietojen lukituksen.

Haluta itkeä

Windows, joka oli hyökkäyksen kohteena oleva käyttöjärjestelmä, julkaisi hätäkorjauksen muutamaa päivää myöhemmin, mutta WannaCrylle oli rakennettu kuljetusprotokolla, jonka avulla se levisi viruksen tavoin. Siihen mennessä, kun turvapaikka vapautettiin, vahinko oli tehty.

Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Australia väittivät, että Pohjois-Korea oli takana WannaCry-hyökkäys. Syyskuussa 2018 Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti muodolliset syytteet Park Jin-hyokia vastaan ​​vuoden 2014 Sony Pictures -hyökkäyksestä väittäen, että hän oli osa Pohjois-Korean tiedustelupalvelutoimistoa, jolle he myös syyttivät WannaCry-hyökkäykset..

Tietoverkkorikollisuuden tyypit

Katsotaanpa siellä olevia erilaisia ​​verkkorikollisuuksia.

bottiverkkojen

botnet

Bottiverkot ovat tietokoneverkkoja, jotka ovat saastuttaneet robotilla. Botti on haittaohjelman muoto, jonka avulla etäkone voi käyttää tietokoneesi resursseja toimintojen suorittamiseen. Hajautetut palvelunestohyökkäykset (saatat tuntea ne nimellä DDoS-hyökkäykset) ovat bottiverkkojen tunnetuin käyttö. Niille tietokoneesi käytetään aseena.

Bottiverkkoa voidaan kuitenkin käyttää moniin tarkoituksiin. Mikä tahansa toimenpide, joka vaatii paljon laskentaresursseja, on kypsä bottiverkkoon. Joissain tapauksissa niitä käytetään mainospetoksiin, jolloin vääri liikenne lähetetään ilmoitukseen, ja kryptovalvontaan, joka käyttää pienen määrän järjestelmäresurssejasi hashien ratkaisemiseen, mikä puolestaan ​​ansaitsee kyseessä olevan bitcoinin.

Bottiverkot ovat pelottavia, koska niiden on tarkoitus elää koneellasi huomaamatta. Usein et huomaa suorituskyvyn heikkenemistä. Voit oppia lisää heistä ja kuinka suojautua itsellesi botnet-oppaassa tai lukea Hola VPN -palvelusta, palvelusta, joka orjataan tietokoneesi yhdeksi.

ransomware

ransomware

Ransomware, josta toimitimme esimerkin yllä olevassa osassa, on yksi vaarallisimmista online-uhista. Se on haittaohjelma, joka etsii tietosi ja salaa ne pitämällä niitä panttivankeina, kunnes maksat lunnaat. Siinä tapauksessa tietokoneesi on kohde.

Useimmat ransomware-tapaukset vaativat noin 300 dollarin maksamista kryptovaluutalla Torin yli. Esimerkiksi WannaCryn vaatimukset vaihtelivat 300–600 dollaria. Vaikka lunnaat on maksettu, tietosi voivat silti olla vaarassa.

Kesäkuun lopulla 2018 monet käyttäjät saivat WannaCryn väitetyiltä kehittäjiltä sähköpostia, joissa vaadittiin 650 dollaria maksua tai heidän tietojensa tuhoamista. Se oli kuitenkin vain tietojenkalasteluhuijaus, josta puhumme seuraavaksi.

Ransomware-ohjelmia on erilaisia ​​ja niiden oppiminen on tärkeä osa itsesi suojaamisessa. Voit lukea lisää ransomware-oppaastamme tai tutustua kuinka suojata ransomware-ohjelmilta.

Ransomware, josta toimitimme esimerkin yllä olevassa osassa, on yksi vaarallisimmista online-uhista. Se on haittaohjelma, joka etsii tietosi ja salaa ne pitämällä niitä panttivankeina, kunnes maksat lunnaat. Siinä tapauksessa tietokoneesi on kohde.

Useimmat ransomware-tapaukset vaativat noin 300 dollarin maksamista kryptovaluutalla Torin yli. Esimerkiksi WannaCryn vaatimukset vaihtelivat 300–600 dollaria. Vaikka lunnaat on maksettu, tietosi voivat silti olla vaarassa.

Kesäkuun lopulla 2018 monet käyttäjät saivat WannaCryn väitetyiltä kehittäjiltä sähköpostia, joissa vaadittiin 650 dollaria maksua tai heidän tietojensa tuhoamista. Se oli kuitenkin vain tietojenkalasteluhuijaus, josta puhumme seuraavaksi.

Ransomware-ohjelmia on erilaisia ​​ja niiden oppiminen on tärkeä osa itsesi suojaamisessa. Voit lukea lisää ransomware-oppaastamme tai tutustua kuinka suojata ransomware-ohjelmilta.

phishing

phishing

Tietokalastelun tarkoituksena on houkutella pahaa ajattelemattomia Internet-käyttäjiä lataamaan ei-toivottuja sovelluksia tai toimittamaan henkilökohtaisia ​​tietoja. Se ei ole vain verkossa. Tietokalastelu voi tapahtua sähköpostin, puhelimen, tekstin ja muun välityksellä.

Tietokalastelujärjestelmä voi myös saada sinut monella tapaa. Yleisin tapa on lähettää haitalliset linkit käyttäjälle ja saada heidät lataamaan haittaohjelmia. Se voi olla mitä tahansa lunastusohjelmista mainosohjelmiin, jotka molemmat kuuluvat parhaaseen viruksentorjuntaohjelmaoppaaseemme.

Eräät tietojenkalastelun muodot eivät kuitenkaan vaadi napsauttamaan haitallista linkkiä, ja ne ovat paljon pelottavampia. Voit oppia heistä phishing-oppaastamme.

Selaimen kaappaus

Broswerin kaappaus

Selaimen kaappaus on tietoverkkorikollisuus, jota yleensä käytetään mainospetoksiin. Haittaohjelmat kaappaavat selaimesi asetukset muuttamalla usein kotisivun, oletushakukoneen ja paljon muuta. Uusissa kohteissa näytetään ilmoitukset, joita hakkeri käyttää tulojen tuottamiseen.

Vaikka tietokoneesi on selaimen kaappauksen kohde, mainospetokset kuuluvat luokkaan, jossa tietokoneesi käytetään lisävarusteena.

Selaimen kaappaus on yleistä pääasiassa siksi, että monet ihmiset eivät tiedä joutuneensa uhreiksi. Kaappaajat on yleensä mukana ilmaisissa sovelluksissa ja naamiaisissa turvallisempana tapana käyttää Internetiä. Se ei tietenkään ole totta, ja hyökkääjä käyttää vääriä tietoja asentamaan haittaohjelmia koneellesi.

Jotkut selaimen kaappaajat ohjaavat myös verkkosivustot, joihin yrität käydä, mikä on tekniikka, jota voidaan käyttää ladataksesi enemmän haittaohjelmia koneellesi. Voit oppia siitä ja tavoista suojella itseämme selaimen kaappausoppaassa.

Petokset ja henkilöllisyysvarkaudet

Tunnistetietojen varastamiseen

Suurin osa verkkorikollisuuksista johtuu petoksista ja identiteettivarkauksista. Bottiverkot ovat esimerkiksi petoksia, ja tietojenkalastelua käytetään usein henkilöllisyysvarkauksiin. Ransomware, bottiverkot, tietojenkalastelu ja selaimen kaappaajat ovat yleisimpiä työkaluja näihin rikoksiin, mutta on myös muita.

Siksi on tärkeää olla varovainen tietojesi suhteen verkossa. Jopa hyvämaineiset yritykset, kuten Yahoo, voivat olla massiivisten tietorikkomusten kohteena, altistaen miljardeja ihmisiä identiteettivarkauksille. Jos mahdollista, ei ole huono idea antaa epätarkkoja tietoja tililtäsi ja käyttää polttimen sähköpostiosoitetta.

Tätä ja vääriä vastauksia turvallisuuskysymyksiin suosittelemme kuudessa vinkissämme identiteettivarkauksien estämiseksi.

Tietoverkkorikollisuus

Tietoverkkorikollisuus

Tietoverkkorikollisuudella on oma talous, joka tapahtuu tummassa verkossa, joka eroaa syväverkosta. Rikolliset ostavat ja myyvät haittaohjelmia, bottiverkkoja, tietolistoja ja muuta petoksia ja identiteettivarkauksia varten. Pimeässä verkossa on kuitenkin synkempi puoli.

Tummaa verkkoa käytetään seksikauppaan, lapsipornografian jakeluun, miehiin ja muihin. Internetin nurkka, joka on piilotettu useilla uudelleenohjauksilla ja salattuilla sivuilla, avaa nämä kauheat rikokset. Me kutsumme sitä ”verkkorikollisuudeksi”.

Internetin käytöstä jääneen pitkän paperireitin takia nimettömyys on ensisijainen huolenaihe kyseisiin toimiin osallistuville rikollisille. Torin ja turvallisen virtuaalisen yksityisen verkon yhdistelmä yhdessä niissä piireissä toimivien muiden luottamuksen kanssa antaa ihmisille pääsyn yleensä merkityksellisiin pimeän verkon alueisiin..

Tietosi, varsinkin jos ne ovat olleet osa rikkomusta, ovat todennäköisesti pimeässä verkossa ja ostettavissa. Henkilöllisyysvarkauksien torjuntaa tarjoava yritys Experian sanoo, että sosiaaliturvatunnuksesi voisi myydä vain 1 dollarilla pimeässä verkossa. Luottokorttinumeroita myydään vain 5 dollarilla.

Useimmissa tapauksissa henkilöllisyytesi on käytetty vääriä ostoksia. Internetissä jokainen voi kuitenkin käyttää eri nimeä ja kasvoja, joten sitä käytetään joskus suorittamaan lisärikoksia. Henkilötietojesi suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää, paitsi pankkitilisi numeron lisäksi myös vapaudessasi.

Kuinka suojautua tietoverkkorikollisuudelta

Virustorjuntatietokoneiden suojaus

Tiedämme, että kaikki yllä oleva on aika kauhistuttavaa, mutta tietoverkkorikollisuuden ylösalaisuus on, että sitä on melko helppo suojata, jos olet valmis käyttämään muutama taalaa. Katsotaanpa joitain yksinkertaisia ​​vaiheita.

Asenna virustorjunta

Virustentorjunta on rakennettu käyttäjien suojelemiseksi verkkorikollisilta. Nykyaikaiset sovellukset tarkistavat koneesi tiedot haittaohjelmien varalta ja tarjoavat reaaliaikaisen suojan uhkilta, kuten tietojenkalastelulta.

Bitdefender, virustentorjunta-arvosteluidemme suosituin valinta, sisältää myös ransomware-suojauksen. Voit valita, mitkä tiedostot on suojattava, ja se valvoo niiden toimintaa. Joissain tapauksissa lunasuojaus estää jopa lailliset pyynnöt, kuten Word-asiakirjan tallentamisen. Voit kuitenkin lisätä poikkeuksia.

BitDefender-liitäntä

Bitdefender sai melkein täydellisen tuloksen kolmesta riippumattomasta laboratoriosta, joita kuulimme Bitdefender-tarkastelun aikana. Siinä on myös erinomainen ominaisuusjoukko ja kohtuullinen hinta käynnistystä varten.

Markkinoilla on kuitenkin monia hienoja antivirusia. Bitdefender on vain yksi yläosassa olevista vaihtoehdoista. Voit lukea turvallisimman virustentorjuntamme oppaita kuten Kaspersky (katso Kaspersky Anti-Virus-arvostelu).

Virustentorjuntaohjelman tulisi olla ensimmäinen puolustuslinjasi tietoverkkorikollisuutta vastaan. Monet työkalut käyttäytymisen seurannassa määrittävät uuden haittaohjelman, jota ei ole vielä kirjautunut tietokantaan. Niin kauan kuin sinulla on yksi suojaava sinua, on epätodennäköistä, että joudut verkkorikollisuuden uhriksi.

Käytä Salasananhallintaa

Valitettavasti virustentorjunta ei voi suojata sinua tietojen rikkomuksilta. Yhden valitsemme parhaan salasananhallinnan avulla voi kuitenkin. Salasananhallinta tallentaa tilisi tiedot salattuun holviin, jonka avulla voit käyttää yksilöllistä salasanaa jokaisessa verkkosivustossa.

Useimmat verkkosivustot pitävät salasanasi tiedostossa salatussa muodossa. Salaus tehdään kuitenkin murtumaan, ja heikko salasana jättää sinut haavoittuvaiseksi. Yhden sanan salasana, kuten ”salasana”, voidaan murtaa muutamassa sekunnissa sanakirjahyökkäyksellä.

Jokainen lisämerkki, jota käytät salasanasi satunnaistamiseen, lisää turvallisuutta räjähdysmäisesti. Jos käytät esimerkiksi 15 merkin salasanaa, mukaan lukien numerot, pienet kirjaimet, isot kirjaimet ja erikoismerkit, murtuminen vie miljoonia vuosia (lue lisää tästä vahvan salasanan luomista koskevassa oppaassamme).

Salasananhallinnan avulla voit tehdä tämän, samoin kuin käyttää vahvaa, ainutlaatuista salasanaa jokaiselle tilillesi. ”2bo * rn $ 8P47UjjQ4N” muistaminen ei ole tarkalleen mahdollista, varsinkin kun käytetään eri salasanoja eri tilille, joten salasananhallinta käsittelee sen sinulle turvallisuuden lisäämiseksi.

kojelauta identiteetin kojelauta

Pidämme Dashlanesta paljon sen poikkeuksellisen turvallisuuden ja pitkän ominaisuusluettelon takia. Viimeisimmässä versiossa oli ylimääräisiä herkkuja, kuten VPN, mutta korkeammilla kustannuksilla. Se on silti erinomainen valinta salasanan hallitsijalle, kuten voit lukea Dashlane-arvosteluamme.

Pidän myös 1Passwordista, etenkin kun otetaan huomioon Dashlanen hinnankorotus. Sillä on fantastinen turvallisuus, vaikka se ei ole niin hyvä kuin Dashlane, ja suuri ominaisuuspaketti. Suosikkiominaisuuksemme on matkatila, jonka avulla voit pyyhkiä kaikki henkilökohtaiset tiedot mobiililaitteeltasi ja tallentaa ne holviinsa matkan aikana. Kun olet saapunut määränpäähän, voit palauttaa sen yhdellä kosketuksella.

Voit oppia lisää 1Password -katsauksestamme tai nähdä kuinka nämä kaksi vertaa Dashlane vs. 1Password -artikkelissa.

1Sanasi on myös halpaa, mutta se ei ole kaikille.

Käytä VPN: tä

Selaimesi lähettää hirvittävän paljon tietoa, kun muodostat yhteyden verkkosivustoon. Jopa suojatulla SSL / TLS-yhteydellä, kyseiset tiedot voidaan siepata tai ohjata uudelleen henkilöllisyytesi paljastamiseksi. Se jättää huomioimatta myös epäluotettavan Internet-palveluntarjoajan mahdollisuuden.

Virtuaali yksityinen verkko pitää yksityisyytesi verkossa. Yhdistät VPN-palveluntarjoajaan suojatun tunnelin kautta, eli kukaan ei tiedä millä verkkosivustoilla vierailet. Se on tärkeä työkalu yksityisyyden suojaamiseen, mikä puolestaan ​​tarjoaa sinulle suojan identiteettivarkauksilta.

ExpressVPN-Speed-testi

Jos käytät VPN: tä, tietoverkkorikollisuus ei pysty jäljittämään sinua, joten he eivät voi myöskään kohdistaa sinua. Sillä on yläpuolella ohittaessaan geoblokkeja ja kiertämällä myös sensuuria. Voit lukea parhaan VPN-oppaamme tai käydä läpi VPN-arvostelujemme löytääksesi tarpeitasi vastaavan palveluntarjoajan.

Pilaamme sen ja ilmoitamme sinulle, että ExpressVPN on kuitenkin ensimmäinen valintamme. Vaikka hinta on korkea, sillä on erinomaiset nopeudet, turvallisuus ja ominaisuudet. Myös käyttöliittymässä on helppo kiertää. Saat lisätietoja siitä ExpressVPN-arvosteluamme.

Varmuuskopio tietosi

Tietojen varmuuskopioinnin tulisi olla normaalia prosessia, mutta jos turvaverkon omistaminen ei riitä sinulle, ehkä online-tietoturvasi on. Paras pilvivarmuuskopiointipalvelu mahdollistaa arkaluontoisten asiakirjojen lataamisen pilveen, jotta pääsy avaintiedostoihisi muuttuu tekijäksi.

Ransomware näyttää typerältä, jos pystyt vain palauttamaan salatut tiedot. Jos hankit haittaohjelmia riippumatta siitä, kuinka vaarallisia, voit pyyhkiä koneesi puhtaana ja palauttaa tiedostot. Se on, jos heillä on tietysti varmuuskopio: paras online-varmuuskopio ransomware-suojauksella auttaa sinua tässä suhteessa.

Ensimmäinen valintamme on IDrive, koska sen mukana on paljon tallennustilaa edulliseen hintaan ja se varmuuskopioidaan nopeasti. Siinä on erinomainen luettelo ominaisuuksista, kuten mobiili varmuuskopiointi, yksityinen salaus ja edistynyt ajoitus. Saat lisätietoja IDrive-arvosteluistamme.

Lopulliset ajatukset

Tietoverkkorikollisuus tulee jatkossakin olemaan ongelma. Maailman ollessa yhtä yhteydessä toisiinsa kuin se on koskaan ollut, uuden rikollisuuden rotu on käsiteltävä. Onneksi on olemassa työkaluja online-uhkien käsittelemiseen, ja ne ovat parantuneet vuosien varrella.

Suojaa itsesi käyttämällä virustorjuntaa, salasananhallintaa, VPN: ää ja pilvivarmistuksen palveluita. Suosituksemme ovat vastaavasti Bitdefender, Dashlane, ExpressVPN ja IDrive. Niin kauan kuin teet nämä vaiheet ja käytät järkeä, on epätodennäköistä, että olet uhri.

Oletko ollut tietoverkkorikollisuuden kohde? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map