Pilviterminologian ymmärtäminen: mitä IaaS, Paas ja SaaS tarkoittavat?

Kun etsit pilvipalvelua, löydät erilaisia ​​lyhenteitä ja sanat-sanoja, joilla ei ehkä ole ensi silmäyksellä merkitystä. Teknologia on nopeasti muuttuva ala, ja markkinoijalla on taipumus löytää uusia, räikeitä sanoja tuotteen tai palvelun kuvaamiseksi..


On tärkeää ymmärtää tarpeesi. Yhtä tärkeää on ymmärtää tarkalleen, mitä sinulle tarjotaan pilvitekniikan suhteen. Markkinointitekstit ja tekninen žargoni voivat vaikeuttaa navigointia pilvessä kuin sen tarvitsee olla.

Cloudwards.net-sivustossa olemme erikoistuneet pilviteknologioiden ja -palveluiden helppoon ymmärtämiseen. Sinun ei pitäisi tarvita tohtoria, jotta ymmärrät pilviterminologiaa – sinne tulimme.

Tänään tarkastelemme yleistä pilviterminologiaa, joka auttaa sinua ymmärtämään, mitä se tarkoittaa ja miten nämä palvelut voivat hyödyttää sinua. Tarkastellaan myös sitä, kuinka pilvitekniikka on muuttanut tapaamme käyttää laitteitamme kotona ja toimistossa.

Toimintamme muuttaminen


© jiminthesun

Ennen pilvipalveluiden syntymistä yritysten oli ostettava omat palvelimet. He tarvitsivat tietotekniikkaosaston näiden palvelimien hallitsemiseksi, pitämällä ne ajan tasalla ja turvallisina sekä tarjoamaan teknistä tukea käyttäjille. Tietoja varmuuskopioitiin usein ulkopuolella kopioimalla ne nauhalle ja toimittamalla kuorma-autoilla tai pakettiautoilla.

Käynnistyskustannukset olivat korkeammat, mikä vaati suuria investointeja etukäteen. Palvelimia käytettiin usein vajaakäyttöön, hukkaan rahaa ja voimaa. Nyt jotain sellaista kuin Infrastruktuuri palveluna -palveluna, sinun ei tarvitse pankkeja palvelimien pankeissa aloittaaksesi yrityksesi: kaikki mitä hoidetaan.

Nykyään vuokraat infrastruktuurin kolmannelta osapuolelta, maksat vain tarvitsemastasi ja käyttämästäsi. IaaS-palveluntarjoajat huolehtivat palvelimien käyttämisen laitteistoista ja logistiikasta, jolloin voit skaalata yrityksesi tarpeen mukaan.

Pilvipalvelun suosion kasvaessa palveluille ja tuotteille kehitettiin uusia termejä. Monella tapaa se on sama maisema – käytämme silti henkilökohtaisia ​​tietokoneitamme pääsemään tehokkaampiin Internet-palvelimiin – mutta tapa, jolla laitteitamme käytetään tietoihin pääsyyn, on muuttunut.

Terminologia

Tärkeimmät ehdot, joita törmäsit pilvilaskentaan, ovat:

 • IaaS, infrastruktuuri palveluna
 • PaaS, Palvelualusta
 • SaaS, ohjelmisto palveluna
 • UCaaS, Unified-Communications-as-a-service
 • GaaS, pelaaminen palveluna

Nämä termit saattavat tuntua hämmentäviltä, ​​mutta käytännössä ne ovat itse asiassa aika yksinkertaisia. Annan joitain esimerkkejä, jotka antavat konkreettisen kuvan siitä, mitä kukin termi tarkoittaa.

IaaS (Infrastruktuuri palveluna)

IaaS on yksinkertaisesti pilvipalvelu, jonka avulla henkilö tai organisaatio voi vuokrata infrastruktuuria, kuten palvelimia, verkkolaitteita ja tiedontallennusta. Pohjimmiltaan IaaS on virtuaalinen datakeskus.

Sen sijaan, että ostaisi ja ylläpitäisi kalliita laitteita, käyttäjät voivat vuokrata tarvitsemansa IaaS-palveluntarjoajalta, kuten Amazon Web Services (yksi näistä palveluista on Glacier, katso lisätietoja viidestä parhaasta asiakkaastamme Amazon Glacier -artikkeliin). IaaS-palveluntarjoaja omistaa kaiken fyysisen laitteiston ja huolehtii kaikista ylläpidosta ja kustannuksista, jotka liittyvät datakeskuksen ylläpitoon.

IaaS: n käytöllä omien laitteistojen ostamisen sijasta on useita etuja:

 • Skaalautuvuutta. Yrityksesi kasvaessa voit lisätä resursseja tarvittaessa
 • Irtisanomisia. IaaS-palveluntarjoajilla on käytössä useita järjestelmiä seisokkien välttämiseksi. Laitteistovian sattuessa nämä redundantit järjestelmät pitävät palvelusi toimimasta ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut
 • Globaali pääsy. Onko kehittäjiä Tokiossa, mutta suurin osa asiakkaistasi on Yhdysvalloissa? Voit luoda useita palvelimia sopimaan yrityksesi tarpeisiin ja varmistaa pääsyn kaikille

PaaS (Palvelualusta)

Pilvikerminologian ymmärtäminen
© daibangchua18

PaaS tarjoaa ympäristön kehittäjille, jotka voivat nopeasti kirjoittaa ja ottaa käyttöön koodia. PaaS rakentaa IaaS: n päälle tarjoamalla käyttöjärjestelmän yhdessä kehitystyökalujen, tietokantamoottorien, analytiikan ja muun kanssa.

PaaS: n käytön tärkein etu on, että kehittäjien ei tarvitse asentaa, määrittää tai päivittää taustalla olevaa käyttöjärjestelmää tai ohjelmistoa, jota heidän sovelluksensa käyttävät. He voivat yksinkertaisesti päästä töihin kirjoittamalla koodia, mikä vähentää konfigurointiin kuluvaa aikaa ja säästää rahaa.

Mieti yksinkertaista esimerkkiä: yrityksesi tarvitsee sisällönhallintajärjestelmää (CMS), kuten WordPress. WordPress vaatii ohjelmistopinon, joka yleensä menee:

 • Linux-palvelin
 • Apache / nginx -verkkopalvelin
 • MySQL-tietokanta
 • WordPress

Voit oppia määrittämään ja ylläpitämään kaiken tämän itse tai palkkaamaan sysadminin, mutta miksi tuhlaa arvokasta aikaa ja rahaa? Hyödyntämällä PaaS-palveluntarjoajaa, voit keskittyä sisältöösi tai tuotteeseesi sen alla olevan ohjelmiston sijasta.

SaaS (ohjelmisto palveluna)

Pilvikerminologian ymmärtäminen
© arunabhdascomputing

Perinteinen ohjelmistomalli vaati tyypillisesti lisenssin jokaiselle käyttäjän tietokoneelle ja koska ohjelmisto asennettiin paikallisesti, kaikki tietokoneen päivitykset tai ongelmat voivat johtaa seisokkeihin ja menetyksiin.

SaaS poistaa tarpeen asentaa ohjelmisto yksittäisiin koneisiin tarjoamalla se suojatun Internet-yhteyden välityksellä ilman yksittäisten lisenssien tai virheellisten päivitysten päänsärkyä. Kun ohjelmisto päivitetään, muutokset otetaan käyttöön koko palvelussa. Käyttäjät voivat käyttää ohjelmistoa mistä tahansa koneesta, jolla on Internet-yhteys.

SaaS-palveluntarjoajat toimivat yleensä “pay-as-you-go” -periaatteella, veloittaen pienen kuukausimaksun. Vaikka tämä voi aluksi vaikuttaa yllättävalta, SaaS tarjoaa useita etuja perinteiseen ohjelmallistoon verrattuna. Ohjelmistoosi pääsee mistä tahansa laitteesta, eikä sitä tarvitse asentaa. SaaS-palveluntarjoajat toimittavat automaattisesti uusia päivityksiä tai korjauksia. Yritysten ja käyttäjien ei enää tarvitse ostaa kalliita päivityksiä ja käsitellä niiden asentamisen vaivaa. Pitkän aikavälin kustannukset ovat yleensä halvempia kuin lisenssien ostaminen, ohjelmistojen asentaminen, päivittäminen tai tukeminen ohjelmistossa.

SaaS on järkevä sekä käyttäjille että kehittäjille. Jos pidät ideasta siirtää ohjelmistosi pilveen ja käyttää uusinta versiota laitteidesi välillä, olemme aiemmin käsitellyt useita SaaS-toimittajia.

Teollisuudesta riippumatta on hyvät mahdollisuudet siirtyä vanhanaikaisesta työpöytäohjelmistosta pilvipalveluun. Hyvä esimerkki ovat parhaat kirjanpito-ohjelmistotoimittajamme, jotka antavat sinun tehdä kirjojasi mistä tahansa laitteesta, mukaan lukien matkapuhelimet tai tabletit.

Muita esimerkkejä ovat asiakassuhteiden hallintatyökalut (CRM), joka on välttämätön jokaiselle yritykselle, joka myy tuotteita tai palveluita. Pilvipohjaisen CRM: n avulla yrityksesi voi keskittää ja hallita esimerkiksi kalentereita, tehtävien hallintaa, mainoskampanjoita, sähköpostilistoja ja muuntotyökaluja. Olemme tutkineet parhaiten kohtuuhintaisia ​​pienyrityksiä, jotta löydät tarpeitasi vastaavan.

Näiden kaltaisten arvokkaiden tietojen ja työkalujen käyttö antaa sinun pysyä yrityksesi kaikkien näkökohtien päällä mistä tahansa laitteesta ja mistä tahansa.

Yhteistyö SaaS: n avulla

Ennen kuin siirrymme seuraavaan toimikauteen, tarkastellaan yhtä suurimmista eduista, joita SaaS: n käyttämisessä yrityksellesi on – yhteistyö.

Kun käytät koneellesi asennettua perinteistä ohjelmistoa, työsi tallennetaan laitteellesi. Voit kopioida sen kansioon ja jakaa sen Dropboxin tai Google Driven kautta, mutta se vaatii sinun tarkoituksellista, manuaalista toimintaa. Asiakirjojen luominen ja muokkaaminen ryhmänä on helpompaa ja nopeampaa, kun ohjelmistosi on suunniteltu yhteistyötä ajatellen.

Löydä yrityksellesi sopiva ohjelmistopaketti on helppoa, kun luotat Cloudwards.net-sivuston asiantuntijoihin, joten anna meidän näyttää, kuinka yrityksesi voi hyötyä pilvitallennuksesta ja yhteistyöstä.

Olemme pyöristäneet parhaat pilviyhteistyövälineet auttaaksesi yritystäsi maksimoimaan tuottavuuden ja poistamaan tarpeettomat huolet. Älä tuhlaa kallista aikaa sähköpostien tai hajautettujen viestisovellusten etsimiseen, puheluihin ja ääniviesteihin luottamiseen tai tiedostojen versiointiin ja varmuuskopiointiin puuttumiseen. Siirrä ohjelmasi pilveen ja keskity tärkeään työhön – teemme siitä sinulle helpon.

UCaaS (Unified-Communications-as-a-Service)

UCaaS on yksi harvemmin tunnetuista ja näennäisesti epämääräisimmistä pilven lyhenteistä. Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta isännöi pääasiassa kaikkia viestintääsi pilvessä. Tämä ei ole pelkästään pikaviestejä tai Skypeä – UCaaS-palveluntarjoajat sallivat yrityksesi isännöidä kaikkia viestintätyökalujaan pilvessä ja käyttää niitä useilta laitteilta, etäisyydeltä.

Pilvipohjainen puhelinjärjestelmä voi integroitua saumattomasti jo käyttämiisi työkaluihin. Palveluntarjoajien, kuten Vonagen, avulla voit integroida kaikki viestintä- ja liiketoimintatyökalut, kuten Salesforce CRM, G Suite, Microsoft Dynamics ja muut sovellukset.

Kun puhelinkeskuksesi on pilvessä ja integroitu jo käyttämiisi työkaluihin, voit keskittyä yritykseesi puhelinjärjestelmän sijasta. Puhelinkeskuksen ja kaiken kyseisen laitteiston ylläpitäminen on kallista. Puhelinjärjestelmän siirtäminen pilveen antaa sinun jakaa resurssit toimistojen tai työntekijöiden välillä huolehtimatta järjestelmän valvonnasta tai huollosta.

GaaS (pelipalvelu palveluna)

pilvipalvelut pelaajille
© Hätäviranomainen

Kun katselimme pilven tulevaisuutta aikaisemmin tänä vuonna, GaaS oli yksi aiheista, joita kosketimme. Vaikka se voi aluksi kuulostaa yllättävältä, se on nopeasti kehittyvä tekniikka, jota tukevat yritykset, kuten NVIDIA.

GaaS: n suurin etu on, että se on vaivaton. Sinun ei tarvitse huolehtia korjauksista, päivityksistä, digitaalisista latauksista, pelien asentamisesta tai edes kaikesta laitteistosta, jota rokkaat.

Kuulit oikean: ei asennusta tai laitteistohäiriöitä. Kuinka turhauttavaa on ostaa peli ja odottaa tunteja sen lataamista, asentamista ja päivittämistä varten? Pelit ovat nykyään valtavia tiedostoja, ja myös laastarit voivat olla yllättävän suuria. GaaS: n avulla peli toimii tehokkaalla pilvipalvelimella. Parannukset tai päivitykset otetaan käyttöön palvelimella kaikille käyttäjille, joten pelaajien ei tarvitse ladata ja asentaa niitä.

Pelit voidaan optimoida niiden käyttämien palvelinlaitteiden kanssa, mikä parantaa suorituskykyä, parempaa grafiikkaa ja parempaa pelin kulkua kaikille. Tämä tuo meidät pilvipohjaisen pelaamisen seuraavaan hyötyyn, kykyyn pelata pelejä millä tahansa laitteella. PC: itä, Mac-koneita, tabletteja, älypuhelimia tai muita vähätehoisia laitteita voidaan käyttää pelien pelaamiseen, koska kaikki käsittely tapahtuu tehokkaalla etäpalvelimella.

GaaS: n avulla sinun ei tarvitse huolehtia kalliiden huippuluokan työpöytäostojen ostamisesta tai komponenttien päivittämisestä. Voit saada saman pelikokemuksen tablet-laitteella tai puhelimella ja suosikkiohjaimellasi mistä tahansa, jolla on Internet-yhteys.

Se on edelleen kasvava ala, mutta olemme kataneet viisi pelaajien pilvipalvelua aiemmin ja tarkistamme viimeisimmät uutiset GaaS-palvelusta.

Hybridi pilvipalvelut

Olemme käsittäneet, kuinka pilvi muutti työskentelytapojamme, ja olemme poistaneet markkinoinnin kokonaispuhetta. Pilvipalveluntarjoajat tarjoavat usein erilaisia ​​palveluita, kuten IaaS, PaaS ja SaaS. Nämä hybridi pilvipalveluntarjoajat ovat erinomaisia ​​yrityksille, joilla on monenlaisia ​​tarpeita. Olemme koonneet luettelon kymmenestä kymmenestä hybridipilvopalvelun tarjoajasta auttaaksesi sinua löytämään oikean vastaavuuden tarpeitasi varten.

Amazon Web Services on paras esimerkki tästä, sillä se tarjoaa yli 70 erilaista pilvipalvelua eri alueilla ympäri maailmaa.

Jos olet käynnistys- tai pieni yritys, on lähes mahdotonta rakentaa maapalloa käyttävää infrastruktuuria tyhjästä. Palveluntarjoajan, kuten AWS, käyttäminen antaa sinun kasvaa eksponentiaalisella nopeudella ja käyttää resursseja tarvittaessa. IaaS: n tai PaaS: n kaltaisten pilvipalveluiden hyödyntäminen on paras siirto, jonka voit tehdä saadaksesi yrityksesi alustalle rikkomatta pankkia.

epäröinti

Yleisin huolenpito pilviin siirtymisessä on turvallisuus, ja Cloudwards.net ymmärtää miksi. Tietosi ovat arvokkaita. Tietosi ovat elintärkeitä yrityksellesi, ja sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen suojaamiseksi.

Cloudwards.net on sitoutunut auttamaan lukijaitamme ymmärtämään pilvipalvelujen edut ja riskit. Olemme kataneet pilvitallennuksen kymmenen tärkeintä riskiä. Olemme käsitellyt myös mitä sinun on tiedettävä pilviturvallisuudesta.

Olemme käsittäneet edut ja muut tekijät, jotka on harkittava, jos haluatko siirtää yritystäsi pilveen. Pilvien käytöstä koituvat hyödyt ovat silmämme riskejä suurempia – kunhan tiedät ne etukäteen ja ryhdyt oikeisiin toimiin turvallisuuden ylläpitämiseksi verkossa.

johtopäätös

Usein vitsailään, ettei kukaan tiedä mikä pilvi oikeasti on. On helppo nähdä, miksi kun uusia lyhenteitä luodaan jatkuvasti, uusia palveluita tai tuotteita luodaan. Teknologia liikkuu valaistuksen nopeudella ja muuttuu jatkuvasti, mutta Cloudwards.net on täällä demysoimaan pilvi kaikille lukijoillemme.

Olemme käsitellyt muutokset, joita pilvitietotekniikka on tuonut tekniikan maailmaan, ja olemme selittäneet kyseessä olevan žargonin merkityksen. Kun olet ohittanut sanat, on helppo nähdä, miten voit hyötyä pilviratkaisuista, olit sitten kotikäyttäjä tai kasvava yritys. Pilvi säästää rahaa ja aikaa, lisää tuottavuutta ja kun olet valmis työtäsi päiväksi, se antaa sinun rentoutua suosikkitelevisiosi, elokuvien tai peliesi kanssa.

Kuten aina, jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, ota meihin yhteyttä jättämällä kommentti alla. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map