Paras virustentorjunta Android 2020: Droidin puolustaminen haittaohjelmilta

Android-laitteet ovat haittaohjelmien ensisijaisia ​​kohteita. Sen toimittamiseen on niin monia tapoja, kuten tekstiviestit, kolmansien osapuolien sovellukset ja joskus jopa Google Play. Tällaisen monenlaisten uhkien kanssa virustorjunta on välttämätöntä.


Tässä parhaan Android-virustorjunnan oppaassa käydään läpi viisi markkinoiden parasta vaihtoehtoa. Jotkut ovat ilmaisia, toiset maksetaan, mutta kaikkien pitäisi pitää sinut suojattuna laitteellasi riippumatta.

Google sisältää Play Protectin Androidin uusilla versioilla. Se on sisäänrakennettu virustentorjunta, jonka pitäisi teoriassa pitää sinut turvassa. Se suoriutui kuitenkin siitä, että laboratoriotestaus oli heikko. Esimerkiksi AV-Comparatives havaitsi sen olevan vain 51,8 prosenttia tehokas. Toisaalta valintamme ovat 99,9 prosenttia tehokkaampia tai parempia.

Ennen kuin aloitamme valintamme, aiomme määritellä, kuinka he tekivät luettelomme. Kaikki ne, paitsi F-Secure, ovat saatavana vain Androidille, joten et ehkä tarvitse koko työpöytäpakettia suojauksen saamiseksi.

Lisää:

 • Paras virustentorjuntaohjelmisto 2020
 • Suojaisin virustorjuntaohjelmisto 2020
 • Paras ilmainen virustentorjuntaohjelma vuodelle 2020

Paras virustentorjunta Android 2020: lle

Paras Android-virustorjunta

Tämän oppaan tarkoituksia varten oletamme, että sinulla on muutakin kuin Android-laite. Kaikilla vaihtoehdoilla, joita aiomme esitellä, on työpöytä- ja Android-variantteja, ja ne ovat saatavana osana monilaitepakettia. Voit kuitenkin hankkia Android-sovellukset yksin.

Vaikka sinulla olisi vain Android-laite, se auttaa meitä tarjoamaan luettelomme molemmille ihmisille. Valinnat toimivat edelleen sinulle ja koska niissä on työpöytä- ja yritysinfrastruktuuri, saat todennäköisesti myös paremman suojauksen.

Virustorjuntaominaisuudet

Painopiste Android-laitteissa on vahva, passiivinen tietoturva. Toisin kuin työpöydälläsi, säännöllisten tarkistusten suorittamista käyttöliittymän ollessa vedetty ei ole tarkoitus. Etsimme viruksellisia viruksia, jotka suojaavat sinua uhkilta reaaliajassa ja skannaavat laitteesi syömättä muutamia järjestelmän resursseja, joita sillä on.

Se kulkee käsi kädessä käytettävyyden kanssa. Pöytätietokoneiden viruksilla on runsaasti asetuksia syystä, mutta vakoilua ei yleensä tarvita tai tarvita mobiililaitteelle. Etsimme suoraviivaista käyttökokemusta, jota asetukset eivät hidasta.

Koska kaikki valintamme tarjoavat usean laitteen suunnitelmia, tarkastelemme myös työpöydän käytettävyyttä. Tämä on hyödyllinen kaikkien laitteiden, myös Androidin, seuraamiseen kerralla. Nopea tapa nähdä puhelimesi tila tutustumatta sovellukseen on myös mukava.

Tietysti emme voi puhua viruksista mainitsemalla suojausta. Käytämme laboratoriotuloksia kunkin sovelluksen Android-versioissa. Koska Android-puhelimissa ja pöytätietokoneissa on erilaisia ​​uhkia, meidän on järkevää arvioida niitä tällä rintamalla.

Koska valintamme toimitetaan usean laitteen suunnitelmilla, ne yleensä maksetaan. Useimmat tarjoavat kuitenkin ilmaisia ​​vastineita, joten mainitsemme ne, jotka tekevät. Tästä huolimatta päivityksestä on yleensä hyötyä.

Android-ominaisuudet

Tarkasteltavaksi on myös Android-ominaisuuksia. Ensimmäinen on puheluiden ja tekstien suodattaminen. Virustentorjuntaohjelman pitäisi voida estää puhelut ja tekstit numeroista, joita ei tunnisteta, tai ainakin varoittaa sinua haitallisista viesteistä.

Etsimme myös sijaintipalveluita, jos kadotat laitteen. Niihin kuuluu puhelimen seuraaminen, lukitseminen etällä ja pyyhkiminen etäyhteydessä.

1. Kaspersky Internet Security Mobile

Kaspersky on yksi suosituimmista viruksista. Sillä on erinomaiset laboratorioiden suojauspisteet, helppokäyttöinen käyttöliittymä ja edullinen hintalappu käynnistykseen. Android-kokemus on yhtä hyvä, ja siinä on kaikki kriteereihimme sisältyvät ominaisuudet.

Kaspersky-Mobile

Kaspersky Internet Security Mobile -ohjelmasta on kaksi versiota, toinen maksettu ja toinen ilmainen. Jos olet ostanut Internet- tai Total Security -sovelluksen työpöydällesi, voit lisätä Android-puhelimesi suunnitelmasi laiteluetteloon. Internet Security Mobile voidaan ostaa myös erikseen 10 dollaria vuodessa.

Ilmaisessa versiossa on manuaalinen tarkistus, reaaliaikainen suojaus ja kadonneen tai varastetun laitteen hallintalaitteet. Se tukee myös Android Wearia, mikä tarkoittaa, että voit seurata tietosi turvallisuutta poistamatta puhelinta.

Maksetussa versiossa on ominaisuuksia, jotka ansaitsevat 10 dollarin vuosikoron. Voit suorittaa skannaukset automaattisesti aikataulussa, mikä on riittävän syy päivittää yksinään. Sen mukana tulee myös teksti- ja puheluiden suodatus sekä suojaus tietojenkalasteluhuijauksilta.

Kaspersky-suojaustulokset

AV-Test antoi Kasperskylle täydellisen pisteet suojauksessa ja suorituskyvyssä heinäkuun analyysin aikana. Se oli 99,8 prosenttia ja 100 prosenttia tehokas reaaliaikaisiin haittaohjelmiin ja Android-haittaohjelmiin, jotka löydettiin vastaavasti neljästä edellisestä viikosta. AV-Test käytti lähes 6 000 näytettä ja havaitsi, että alan keskiarvo oli tuolloin vain 97,4 prosenttia.

AV-Test myös testasi akun kestoa, nopeutta ja liikennettä, jotka kaikki Kaspersky ohitti. Se testasi myös vääriä varoituksia, joista Kasperskylla ei ollut mitään. Heinäkuun testijakson aikana väärien varoitusten keskiarvo teollisuudessa oli kolme.

MRG Effitas löysi samanlaisia ​​tuloksia. Toisen vuosineljänneksen Android-tarkastelunsa aikana se havaitsi Kasperskyn 100-prosenttisesti tehokkaaksi testattuja haittaohjelmia vastaan. Esimerkkiluettelo sisälsi kaiken taloudellisista haittaohjelmista tekstiviesteihin.

AV-Comparatives arvioi Android-antivirusten hyväksytyksi / hylätyksi, ja Kaspersky läpäisi elokuun Android-tietoturvakatsauksen. Laboratoriossa testattiin suojaustasot sekä akun käyttöikä.

Se havaitsi, että Kaspersky oli 99,9 prosenttia tehokas verrattuna käytettyihin 2 604 näytteeseen ilman vääriä positiivisia. Virustentorjunta oli myös akun suorituskyvyn huipputasolla, alentaen sitä enintään 3 prosentilla testauksen aikana. Akunkestokoe sisälsi 45 minuuttia verkkoselaamista, 85 minuuttia valokuvien katsomista ja muuta.

Kaspersky on halpa, erittäin turvallinen Android-virustorjunta, jolla on vähän vaikutusta akun käyttöikään ja suorituskykyyn. Voit ladata ilmaisen version kokeillaksesi tai lukea Kaspersky Anti-Virus -katsauksen oppiaksesi päivittämään monilaitteiseen suunnitelmaan.

2. Bitdefender Mobile Security

Bitdefender on ensimmäinen valintamme parhaasta virustorjuntaohjelmasta. Arvioimme sitä jatkuvasti luokkansa parhaana erinomaisen käyttäjäkokemuksen, erinomaisten suojauspisteiden ja ominaisuuksien laadun vuoksi. Myös sen Android-versio on hyvä, mutta ei niin vaikuttava kuin Kasperskyn. Siitä huolimatta se hallitsee helppoa toista sijaa luettelossamme.

Bitdefender-Mobile

Se tarjoaa ilmaisia ​​ja maksettuja versioita, ja kuten Kaspersky, voit käyttää maksettua varianttia, jos sinulla on Total Security -suunnitelma työpöydällesi. Ilmainen versio on myös hyvä, sillä siinä on pyynnöt ja asennuksen tarkistukset sekä reaaliaikainen suojaus.

Siitä puuttuu kuitenkin muutama ominaisuus. Maksettu vaihtoehto korvaa sen. Voit ostaa Bitdefender Mobile Securityn 14,99 dollarilla vuodessa tai asentaa sen yhtenä laitteena Total Security -suunnitelmaan.

Siihen kuuluu kaikki ilmaisen version ominaisuudet sekä verkkosuojaus, Android Wear -integraatio ja varkaudenesto-työkalut. Siinä on myös App Lock, joka vaatii PIN-koodin määrittämiesi sovellusten käyttämiseksi.

Suosikkiominaisuuksemme on kuitenkin Autopilot. Se on tietoturvamonitori, joka antaa sinulle kuvan laitteesi suojauksesta. Laitteesi kokoonpanon ja käyttötapojen perusteella Autopilot suosittelee turvatoimia.

Bitdefender-suojaustulokset

Bitdefender sai täydellisen arvosanan AV-Testistä heinäkuun Android-arviointinsa aikana. Sillä oli parempia tuloksia kuin Kasperskyllä, tosiasiallisesti, sillä reaaliaikaisen ja neljä viikkoa vanhan haittaohjelman esto oli 100 prosenttia..

Se läpäisi myös akun käyttöiän, suorituskyvyn ja liikenteen testit nolla vääriä positiivisia. Siinä ei kuitenkaan ole niin monta ominaisuutta kuin Kasperskylla. AV-Testin ominaisuusluettelo sisältää puhelun ja tekstin seurannan, mitä Bitdefenderillä ei valitettavasti ole.

MRG Effitas piti sen 99,8 prosenttia tehokkaana Q2-analyysissään. Bitdefender oli tosin 100-prosenttisesti tehokas suurimmassa osassa 16 testistä. Erityisesti vakoiluohjelmista puuttuu, sillä puuttuu 2,56 prosenttia näistä näytteistä.

AV-Comparatives piti sitä erittäin tehokkaana, jopa enemmän kuin Kaspersky. Bitdefender esti 100 prosenttia uhista ilman vääriä positiivisia tuloksia. Se sijoittui myös Kasperskyn rinnalle akkujen korkeimpaan luokkaan.

Bitdefender on kalliimpi ja puuttuu muutama ominaisuus, etenkin puhelun ja tekstin suodatus. Siihen kuuluu kuitenkin erinomaiset yksityisyyden hallinta ja rajoitettu versio Bitdefenderin virtuaalisesta yksityisestä verkosta. Kysymys on siitä, mikä on sinulle tärkeää.

Suojaamiseksi on muutama muu antivirus, jonka arvo on jatkuvasti yhtä korkea kuin Bitdefender, ja joka pätee Android-sovellukseen. Voit oppia lisätietoja työpöytäversiosta Bitdefender Antivirus -katsauksessamme tai kokeilla Android-versiota ilmaiseksi.

3. Trend mikroturvallisuus

Trend Micro on vahva virustentorjunta, jota pidämme helppokäyttöisen käyttöliittymän, runsaasti suojausominaisuuksien ja vankan tukijärjestelmän ansiosta. Siinä puuttuu joitain ominaisuuksia, kuten tiedoston silppuri, mutta pidämme siitä kaiken kaikkiaan. Myös Android-versio on hyvä itsessään tai osana suojauspakettia.

Trend-Micro-Mobile

Trend Micro tarjoaa ilmaisen Android-tietoturvan kokeilujakson, mutta ilmaista suunnitelmaa ei ole. Voit asentaa sovelluksen Android-laitteellesi, mutta sinua pyydetään antamaan luottokortti ja ottamaan automaattinen uusiminen käyttöön.  

Se on ainoa todellinen riemu Trend Micro: n kanssa. Lukemalla tuotesivua huolellisesti, on selvää, että virustentorjunta ei ole ilmaista, mutta se on silti verkkosivun “ilmaiset työkalut” -välilehdessä. Kokeilun päätyttyä voit skannata haittaohjelmia, mutta et paljon muuta.

Mobile Security -tilaus tulee maksamaan 29,99 dollaria vuodessa, mikä ei ole yksinään hyvä kauppa. Voit käyttää Mobile Security -sovellusta, jos ostat kuitenkin maksimaalisen suojauksen, joka sisältää suojauksen jopa 10 laitteelle. Kun otetaan huomioon, että paketti maksaa vain 59,95 dollaria 10 laitteelta, se on järkevämpi.

Saat kuitenkin paljon ominaisuuksia hinnasta. Trend Micro sisältää perussuojauksen, mukaan lukien haittaohjelmien skannaus, esiasennusskannaus ja varkaussuoja. Siinä on myös suorituskykyominaisuuksia, kuten järjestelmän apuohjelma ja sovellusten hallinta.

Suosikkiominaisuuksemme on “Just a Phone” -tila. Kun akun varaus on kriittinen, Trend Micro lopettaa kaikki aktiiviset prosessit ja ylläpitää vain puhelimesi, hyvin, puhelimen toimintoja. Se ei ole niin hyödyllistä, kun otetaan huomioon, että voimapankkeja on kaikkialla, mutta se on silti mukava ominaisuus.

Trend mikroturvallisuustulokset

AV-Test näyttää erinomaiset tulokset Trend Micro: lle. Se oli sataprosenttisesti tehokas heinäkuussa 2018 suoritettujen haittaohjelmien testien suhteen. Tuolloin teollisuuden keskiarvot reaaliaikaiseen havaitsemiseen ja neljän viimeisen viikon aikana havaittujen haittaohjelmien havaitsemiseen olivat vastaavasti 97,4 prosenttia ja 96,7 prosenttia..

Se läpäisi myös suorituskykytestit ilman akun kestoa, nopeutta tai liikennettä huomattavia eroja. Se ei palauttanut vääriä positiivisia tuloksia laillisten sovellusten asennuksen tai kolmannen osapuolen sovelluskaupan käytön aikana. Myös AV-Testin arvioinnin ominaisuusosa on hyvä, kun Trend Micro merkitsee ruudun lapsilukkoa varten.

MRG Effitas piti sen sataprosenttisesti tehokkaana toisen vuosineljänneksen Android-analyysissään. Se läpäisi kaikki 16 testiä, mukaan lukien näytteet potentiaalisesti ei-toivotuista sovelluksista ja mainosohjelmista SMS-tietojen kalasteluun. Näytteitä oli yhteensä 223.

AV-Comparatives läpäisi sen elokuun Android-arvioinnin aikana. Se oli sataprosenttisesti tehokas käytetyille näytteille ilman vääriä positiivisia. Se sijoittui myös akkujen käyttöluokkaan, tyhjentäen vähemmän kuin 3 prosenttia normaaliin käyttöön verrattuna.

Trend Micro on erinomainen tietoturva ja pitkä ominaisuusluettelo. Osana yhtä sen työpöytäpaketeista Android-versio on sen arvoinen. Yksinään se on liian kallista eikä se ole vaivan arvoista.

Jos haluat lisätietoja Trend Micro -sovelluksen työpöytäversiosta, voit lukea Trend Micro Antivirus + -arvostelun. Voit ladata Android-sovelluksen ilmaiseksi ja kokeilla myös maksullisen version ominaisuuksia.

4. F-Secure Safe Mobile

F-Secure ei tarjoa yksin Android-virustorjuntaa. Voit ladata ja käyttää sitä 30 päivän ajan puhelimellasi, mutta se ei toimi sen jälkeen, ellet päivitä usean laitteen suunnitelmaan. F-Secure suojaa Androidia Safe- ja Total-paketeillaan.

F-Secure-Mobile

Kuten Trend Micro, sitä on vaikea käyttää, jos sinun on vain suojattava Android-puhelintasi, mutta osana suojauspakettia siinä on runsaasti ominaisuuksia. Siinä on tavallinen haittaohjelmasuojaus laitteellesi, joka tarkistaa puhelimesi ja asennettavan.

Siinä on myös pankkitoiminta ja selaussuojaus, josta pidämme paljon. Selainsuojaus yleensä ohjaa sinut pois haitallisilta verkkosivustoilta, kun surffaat verkossa. Turvallinen selain tarkistaa käymäsi pankkisivustot, jotta et joutuisi pharmingin uhreiksi.

Jos kadotat laitteen, siellä on työkaluja, joiden avulla se voidaan etsiä, pyyhkiä ja lukita. Kaikkia laitteitasi hallitaan kätevällä selaimen käyttöliittymällä, joten voit nähdä Android-puhelimesi tilan ja tehdä tarvittavat toimenpiteet, jos se katoaa.

Selaimen käyttöliittymässä pääset käyttämään myös vanhempien ominaisuuksia. F-Securen vanhempien valvonta on eräitä parhaimmista, mitä olemme nähneet, ja usean laitteen suunnitelmassa se on järkevää. Siinä on sisältösuodatin, sovelluksen hallinta, aikarajoitukset ja turvallinen haku.

F-Securen suojaustulokset

AV-Testillä on hyvät tulokset F-Securen suhteen, ainakin suojauksen kannalta. Se oli 99,9 prosenttia tehokas reaaliajassa havaittujen haittaohjelmien varalta ja 100 prosenttia tehokas viimeisen neljän viikon aikana havaittujen haittaohjelmien varalta.

Käytettävyydellä on kuitenkin ongelmia. F-Secure sai neljä ja puoli kuudesta pisteestä. Se läpäisi akun keston, nopeuden ja liikenteen testit, mutta siinä oli ongelmia väärien positiivisten kanssa. Se antoi kaksi varoitusta asennettaessa sovelluksia kolmannen osapuolen sovelluskaupasta ja yhden väärän varoituksen Google Playn laillisista sovelluksista.  

Valitettavasti MRG Effitas ei sisällyttänyt F-Securea Q2: n Android-katsaukseen.

AV-Comparativesilla oli kuitenkin hyviä tuloksia. Sen mukaan F-Secure oli 99,9 prosenttia tehokas haittaohjelmia vastaan ​​ilman vääriä positiivisia tuloksia. Virustentorjunta sai myös korkeimman akun keston, mikä tarkoittaa, että se tyhjensi korkeintaan 3 prosenttia normaalikäytöstä.

F-Secure on järkevä tietoturvapaketissa, aivan kuten Trend Micro. Valitettavasti se on myös ainoa paikka, jolla voit saada sen, joten vain Android-käyttäjät eivät ole onnekas. Voit lukea F-Secure Antivirus -katsauksemme saadaksesi lisätietoja tai kirjautuaksesi 30 päivän kokeiluversioon.

5 / Avast Mobile Security

Avast on virustentorjuntavaihtoehto, koska se on niin saatavissa. Sen mukana tulee pitkä luettelo ominaisuuksista, etenkin ilmaisessa paketissa, ja kunnolliset suojauspisteet, joita voidaan käynnistää. Se ei ole kuitenkaan niin turvallinen kuin muut luettelossa olevat virustorukset, joten sen pitäisi ottaa huomioon päätöksessäsi.

Avast-Mobile

Mobiilisuojaus on ilmainen, joten se on hyvä niille, jotka eivät halua käyttää senttiäkään. Sen mukana tulee reaaliaikainen suojaus ja skannausominaisuudet Android-laitteellesi. Uudet sovellukset skannataan automaattisesti ennen niiden asentamista.

Pidämme WiFi-näytöstä paljon. Avast tarkistaa WiFi-verkot ennen kuin muodostat yhteyden niihin ja varoittaa haavoittuvuuksista. Jos käytät julkista Wi-Fi-yhteyttä usein, siitä voi olla hyötyä.

Siinä on hallintalaitteita laitteen sijainnin seuraamiseen, lukitsemiseen ja pyyhkimiseen. Jos maksat Mobile Security Pron päivityksestä, voit myös salaisesti kaapata varkaan äänen tai videon ja rekisteröidä SIM-kortti automaattisesti kadonneena.

Päivityksessä on myös muita ominaisuuksia, kuten SecureLine VPN. Emme kuitenkaan suhtautuneet siihen ystävällisesti Avast SecureLine VPN -arvioinnissamme.

Avast-suojauksen tulokset

AV-Testillä on parhaat tulokset Avastille. Sen mielestä se oli 99,8 prosenttia tehokas haittaohjelmia vastaan ​​reaaliajassa ja 100 prosenttia tehokas haittaohjelmien varalta, jotka löydettiin viimeisen neljän viikon aikana. Koska molemmat olivat teollisuuden keskiarvon yläpuolella, Avast ansaitsi täydellisen pisteet suojelusta.

Myös käytettävyys on hyvä. AV-Test sai sille uuden täydellisen pisteet. Avast läpäisi nopeuden, akun keston ja liikenteen testit. Se ei myöskään antanut vääriä varoituksia latauksista Google Playsta tai kolmansien osapuolten sovelluskaupoista.

MRG Effitas ei sisällyttänyt Avastia toisen vuosineljänneksen Android-katsaukseen. Vuoden 2017 Android 360 -tehokokeessa on kuitenkin numeroita. Tuona aikana MRG Effitas piti Avastin tehokkuutta 93,4 prosenttia. Samassa testissä Bitdefender ja Kaspersky ansaitsivat 99,3 prosenttia havaitsemisasteista.

AV-Comparatives piti sen 92,3 prosenttia tehokkaampana viimeisimmässä testissä, eli sitä ei ollut hyväksytty. Testauksen aikana Avast- ja AVG-sovelluksissa oli virhe, jonka vuoksi he eivät kysy tietysti pilvipalveluita Android 7.0: lla tai uudemmalla..

Avast hyväksyttiin kuitenkin vuoden 2017 testauksessa. AV-Comparativesin mukaan sen teho oli tuolloin 99,9 prosenttia. Samana ajanjaksona Kaspersky oli 99,8 prosenttia tehokas ja Bitdefender 100 prosenttia tehokas.

Sillä ei ole vaikuttavia testituloksia, mutta Avast on hyvä, ilmainen Android-virustorjunta, jonka pitäisi päästä sinne näppärästi. Valitettavasti sitä ei tule osaksi suurempaa tietoturvapakettia, mikä tarkoittaa, että saatat kuluttaa enemmän, jos haluat päivittää kaikki laitteesi.

Siksi suosittelemme Avast Prota työpöydälle. Se on keskellä tietä, joka suojaa yhtä laitetta, ja uskomme sen olevan parillinen hyvin Avastin Android-tarjouksen kanssa. Voit oppia lisää Avast Pro -katsauksesta tai ladata sovelluksen ilmaiseksi.

Lopulliset ajatukset

Nämä ovat suosikkejamme parhaalle virustorjunnalle Androidille. Ne tarjoavat erinomaisen suojauksen Google Play Protect -sovellukselle, ja niissä on enemmän ominaisuuksia käynnistykseen. Vaikka joudut joskus maksamaan mojova palkkion, lisäsuoja ja ominaisuudet ovat sen arvoisia.

Suosittelemme yleisesti Bitdefender tai Kaspersky. Muut vaihtoehdot ovat hienoja, mutta niillä on tavalla tai toisella haittoja. Jos tarvitset budjettiystävällistä vaihtoehtoa, Avast on loistava valinta kuluttamatta rahaa.

Käytätkö virustorjuntaa Android-laitteellasi? Jos on, kumpi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map