Paras pelinkehitystyökalut: Kuinka tehdä oma peli

Kun veitset tiesi viimeisimmästä konsolikonsultista, olet varmasti miettinyt ohjaimen laittamista alas ja itse pelin rakentamista. Ideoidesi toteuttaminen on kuitenkin pelottava tehtävä, minkä vuoksi olemme laatineet tämän artikkelin parhaista pelinkehitystyökaluista.


Pelin kehittämistä pidetään haastavana oppilaana pääsemään, mikä vaatii kaarevien ohjelmointikielten hallintaa ja opiskeluvuosia. Yhä enemmän kuitenkin käyttäjäystävälliset pelinkehitystyökalut tekevät siitä entistä helpompaa. Pelin idealla joku voi nyt enemmän kuin koskaan saada visionsa näytölle riippumatta teknisestä taustasta helppokäyttöisten pelimoottorien avulla.

Seuraavassa annamme sinulle yleiskatsauksen parhaasta saatavilla olevasta pelinkehitysohjelmasta. Jotkut työkalut ovat laajalti ammattimaisten kehittäjien käytössä, toiset ovat aloittelijoille. Nykypäivän kehitysnäkymä on erittäin monipuolinen, ja jopa yksinkertaisinta pelimoottoria voidaan käyttää onnistuneiden pelien rakentamiseen vähän vaivaa ja luovuutta. Ensin tehdään kuitenkin teoria.

Mikä tekee hyvästä pelistä?

Peli on laaja kenttä. Se, mikä tekee hyvästä pelistä, on makuasia. Jos haluat lopulta myydä pelisi, sinun on varmistettava, että tarpeeksi ihmiset haluavat pelata sitä. Pienen aloittaminen ei ole ongelma, jos sinulla on idea, jota kukaan ei ole yrittänyt, tai tapa tehdä olemassa olevasta tyylilajista parempi tai erotettava kilpailusta.

Paras lähtökohta saattaa olla ideasi laittaminen paperille (tai tekstieditorille). Tämä auttaa sinua selventämään ideoitasi ja selvittämään, mitä on tehtävä, ja on erityisen tärkeää, jos työskentelet osana ryhmää. Saatat huomata, että kun yksityiskohdat on muotoiltu, joudut epäjohdonmukaisuuksiin ja löydät asioita, jotka tarvitsevat selvennystä.

Ideasi laittaminen paperille voi auttaa sinua rakentamaan kuvan haasteista, jotka on ratkaistava, ja antaa sinulle käsityksen tarvittavasta työstä. Kymmenenkertainen Final Fantasy VII: n kokoinen RPG saattaa kuulostaa hyvältä idealta, mutta aloita suunnittelu ja ymmärrät itse asettamasi tehtävän pelkän mittakaavan..

Omaisuuden luominen ja kirjastot

Omaisuuden luominen on iso tehtävä, luultavasti suurempi kuin luulet. Grafiikka on piirrettävä, sitten animoitu. Tämä ei ole pelkästään pelin hahmoja ja taustoja, tarvitset myös valikkoja, kuvakkeita, painikkeita, ohjenäyttöjä, verkkokauppojen kuvakaappauksia ja paljon muuta. Tarvitset myös äänitehosteet ja musiikin.

Suurin osa täällä olevista työkaluista tarjoaa kirjaston ilmaisia ​​ja maksettuja omaisuuksia. Jos käytät näitä, tosin voi olla vaikea saada pelisi näyttämään tarkalleen kuinka kuvitellaan sitä.

Ilmaiset työkalut, kuten Paint.net ja Audacity, voivat auttaa sinua täällä, jos haluat siirtyä kirjastojen käytön ulkopuolelle ja saada asiat näyttämään ja kuulostamaan miltä haluat. Paint.net on loistava ilmainen grafiikkatyökalu, joka ei ole niin tehokas kuin jotain Photoshopia, mutta riittävä visuaalien luomiseen.

Äänet on myös alustettava. Verkossa löytämäsi voivat olla eri muodoissa (kuten myös ne, jotka luot itse, ellet ole kovin kurinalainen ja kehitä järjestelmää). Audacity voi osoittautua hyödylliseksi täällä, sillä se antaa sinun muuntaa helposti formaattien ja bittinopeuksien välillä sekä leikata ja liittää ääniefektejä tarpeidesi mukaan.

Paranna peliäsi

Kun herätät ideasi ensimmäistä kertaa, saatat löytää asioita, jotka eivät toimi juuri sellaisena kuin olet kuvitellut. Iteraatio ja parantaminen ovat avaimet asioiden saamiseen oikein, mieluiten saamalla mahdollisimman paljon palautetta testaajilta. Pienten muutosten tekeminen ja oppiminen siitä, mikä tekee ja ei toimi, auttaa sinua muokkaamaan pelistäsi jotain, josta ihmiset nauttivat.

Pelin pelimekaniikan saaminen paikoilleen on usein suhteellisen yksinkertaista. Valikoiden kytkeminen, pistemäärätiedot, sosiaalisen median ominaisuudet, vaatimukset erilaisille alustoille, pelin sisäisille maksujärjestelmille ja kaikki muu ovat merkittäviä tehtäviä, jotka voivat syödä paljon aikaa. Apua on, jos sinulla on alusta, joka tekee suuren osan raskaasta nostamisesta puolestasi tai (kuten esimerkiksi lanka tekee) pitää asiat kevyinä ja yksinkertaisina.

Pelin jakaminen testaajille on myös hyödyllistä, joten varmista, että sinulla on jotain, jonka voit rakentaa ja jakaa helposti (ja turvallisesti) tai työskennellä alustan kanssa, jonka avulla voit julkaista pelisi ilmaiseksi. Pöytätietokoneet ja Android-sovellukset voidaan siirtää helposti. Tähän on useita tapoja, mutta pilvitallennuspalvelu on loistava vaihtoehto.

iOS: llä on siististi varmennettava järjestelmä, joka voi aiheuttaa päänsärkyä kokeneille kehittäjille, ja samalla tavalla hankala jakelujärjestelmä Testflight vaatii maksullisen tilin käyttöönoton, vaikka se toimiikin, kun se on määritetty.

Pienempi on parempi

Ensimmäisessä pienemmässä projektissasi saat enemmän mahdollisuuksia ylittää maalilinjan kuin miljoonan dollarin eepos. Yksinkertainen arcade-peli ei ehkä tunnu maan puristavalta, mutta antaa sinun päästä käsiksi valitsemasi alustan kanssa ja saada käsityksen siitä, mikä on mukana kokonaisen projektin rakentamisessa ja viimeistelyssä. Jotain valmistuminen on valtava virstanpylväs, ja sinun ei pitäisi alkaa odottaa, että ensimmäinen peli on sinun magnum opus.

Koodin kannalta 2D-työ on yleensä intuitiivisempaa kuin 3D-työ ja siinä on vähemmän, mikä voi mennä pieleen. Nykyaikaiset kehykset ja työkalut voivat lieventää tätä jossain määrin, mutta pienemmistä aloittaminen saattaa olla paras tapa löytää jalat.

Parhaat pelimoottorit ja kehitystyökalut

Katsotaanpa nyt itse työkaluja, jotka valitsimme pelatessamme heidän kanssaan jonkin aikaa. Niiden kaikkien käyttö oli nautinnollista ja kukin tarjoaa erilaisia ​​asioita mahdollisille kehittäjille. Olemme tilanneet ne yksinkertaisimmista edistyneimpiin, joten ota tämä huomioon mielessäsi päättäessäsi, mitä jatkaa.

Punonta

Lanka on ilmainen online-työkalu, jonka avulla voit luoda pelejä selainikkunassa. Pelit ovat yksinkertaisia ​​interaktiivisia tarinoita, aivan kuten valita oma seikkailukirja (jos muistat ne). Lisäät tekstiä ja kuvia ja luot linkkejä, jotka lähettävät sinut tarinan muihin osiin. Tarinan palasia tarkastellaan ”kohteiksi” – laatikoiksi, joiden välillä on yhdysnuolia, jotka osoittavat kokonaisvirtauksen. Voit myös lisätä ääntä ja videota antaaksesi työllesi ilmapiirin.

Kuinka lanka toimii

Suunnittelun pääruutu näyttää palapaperikappaleelta, jossa kaikki kohdat on kytketty nuolien kautta, jotka edustavat linkkien suuntaa. Voit vetää niitä ympäri ja sijoittaa ne saadaksesi kuvan siitä, kuinka tarinasi sopii yhteen. Tämä tulee entistä hyödyllisemmäksi tarinan monimutkaistuessa, etenkin jos käytät epälineaarista lähestymistapaa, jossa pelaajat voivat vaeltaa edestakaisin kohtien välillä.

Voit luoda jotain lineaarista, joka kulkee yleensä eteenpäin, tai luoda toisiinsa linkitettyjä alueita, joita pelaajat voivat tutkia vapaa-aikana.

Kohdan luominen on yhtä helppoa kuin tekstin kirjoittaminen editoriin. Kirjoitat suoraan selaimeen ja sanoista tulee maagisesti osa peliäsi ilman mitään koodausta.

Pohjimmiltaan lankaosa koostuu tekstistä ja linkkeistä muihin kohtiin. Tämä on jo tarpeeksi rakentaaksesi itsellesi täysivaltaisen “valitse oma-seikkailutarinan”. Voit kuitenkin mennä pidemmälle, jos haluat.

Kätevästi, jos luot linkin kohtaan, jota et ole vielä luonut, se tehdään automaattisesti ja näkyy kaaviossa. Voit siis siirtyä sijainnista sijaintiin lisäämällä sisältöä menemälläsi. Kun olet päässyt sen vauhtiin, tuntuu olevan yhtä intuitiivinen rakentaa seikkailu kuin pelata sitä.

Kudoksen ytimen toiminnot ovat niin yksinkertaisia, että voit noutaa ne kirjaimellisesti minuuteissa ja luoda sisältöä heti. Kaikista tarkastelluista työkaluista se oli varmasti nopein käyntiin.

Se antaa sinulle valita kolmesta “tarinamuotoa”, joiden avulla voit tehdä asioista enemmän tai vähemmän monimutkaisia ​​riippuen siitä, kuinka paljon hallitset tarinaa. Voit muuttaa ulkonäköä tavallisella CSS: llä, vaikka se onkin silmällä helppoa ilman, että sinun tarvitsee tehdä niin.

Voit lisätä muuttujia, joten pelaajilla voi olla sellaisia ​​asioita kuin varastot, rajoitettu terveys ja pelin sisäinen raha, jos haluat toteuttaa ne. Voit myös tehdä noppaa, joiden avulla pelaajat voivat taistella hirviöitä tai simuloida esimerkiksi kasinoa. Jos haluat ominaisuuksia, joita ei ole saatavana Twinin mukautettujen koukkujen kautta, voit käyttää Javascriptiä, vaikka se voi tulla monimutkaiseksi, jos astut liian pitkälle annettujen toimintojen ulkopuolelle..

Julkaiseminen Twine: llä

Kun olet valmis mestarityösi, sinulla on HTML-sivu, jonka voit isännöidä omalla verkkosivustollasi tai mahdollisesti pakata mobiilisovelluksena. Koska voit lisätä mukautetun koodin, kaikki mitä voidaan tehdä tavallisella verkkosivulla, se voidaan tehdä täällä, vaikka tämän työkalun ilo on sen yksinkertaisuus, joten ehkä sitä parasta välttää.

Voit myös julkaista pelisi ilmaiseksi Philome.la-sivustossa, jos sinulla on Twitter-tili, jotta voit saada sen ihmisten eteen joutumatta maksamaan mitään.

Pohjimmiltaan, Twine on vetämällä ja pudottamalla tapa rakentaa HTML-sivuja ja linkittää ne helposti muutamien yksinkertaisten koodikoukkujen avulla lisätäksesi uusia toimintoja, jos haluat niitä. Tämä on uskomattoman yksinkertainen työkalu oppimiseen ja käyttöön. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on kirjoittaa ja lisätä kohtia ja yhdistää ne. Siitä huolimatta, että se on yksinkertaista, luovuudella on paljon tilaa.

Gamefroot

Nuorempiin käyttäjiin sijoitetut gamefroot-tarjoukset auttavat valmistamaan lapsia uraan videopeliteollisuudessa. Se sisältää selkeän laattapohjaisen käyttöliittymän ja useita oppaita, jotka vievät sinut askel askeleelta eri tehtävien läpi. Tarjolla on paljon ilmaisia ​​grafiikoita, jotta pystyt helposti tuottamaan jotain, joka näyttää hyvältä, ja lapset todella varmasti rakastavat esittelemään luomustaan ​​ystävilleen.

Oppaat sisältävät runsaasti grafiikkaa ja animaatioita. Lapset nauttivat epäilemättä niiden kaikkien mukauttamisesta alusta alkaen. Opetusohjelmien lisäksi on myös malleja, joiden avulla voit aloittaa valitsemasi tyylilajin asettamisella. Voit tietysti vapaasti käyttää tyhjää liuskaa, jos haluat, mutta mallit antavat sinulle helpon tavan aloittaa.

Kuinka Gamefroot toimii

Siellä on tehokas tasoeditori, jonka avulla voit piirtää laattapohjaisen maaston nopeasti. Alustapelin vatkaaminen on täällä helppoa. Tasojen lisääminen ja vaihtaminen on myös helppoa. Napsauta vain pluskuvaketta joka kerta, kun haluat lisätä uuden. Tarjolla on runsaasti ilmaisia ​​varoja, ja enemmän on käytettävissä, jos valitset maksaa niistä.

Pelin logiikka esitetään värikkäinä lukittuina palapeleinä, joita voidaan manipuloida pelin säätämiseksi. Tämä vaikuttaa melko tehokkaalta järjestelmältä, jonka avulla voit tehdä muutoksia peliin johtavaan matematiikkaan, mikä tekee asioiden rikkoutumisesta huomattavasti vaikeamman kuin koodilla.

Vaikka tämä on mielenkiintoinen yritys saada pelilogiikasta vaikuttamaan hauskalta, se näytti meille visuaalisesti hieman hämmentyvältä. Lapset saattavat pärjätä paremmin, koska jopa alamme ymmärtää, että olemme vanhenevia ja sekoittuvat helposti uusiin asioihin.

Kaiken kaikkiaan esitys on kuitenkin mukava ja ystävällinen, ja kun se toimii, työkalua on ilo käyttää. Sen käyttöliittymä voi kuitenkin olla turhauttavaa, ja sillä on karkeat reunat aloitettuaan siihen.

Löysimme muutamia virheitä ja quirkejä, jotka tekivät siitä hieman vähemmän intuitiivisen kuin se olisi voinut. Yritettäessä lisätä animaatio antoi meille viestin: “tämä omaisuus kuuluu toiselle käyttäjälle ja se on kopioitava”, ja sitten esiin tuli ikkuna sanomalla “kopiointi”, joka ei koskaan sulkeutunut. Meidän piti ladata selain uudelleen, menettämällä kaiken työmme siihen asti. Tällaiset ongelmat ovat juuri niitä, joita et halua nähdä opetusvälineessä, vaikka ne tuovat lapsille kotiin, kuinka ärsyttävä tekniikka voi olla.

Huomasimme myös, että useita yleisiä toimia, joita saatat odottaa löytävän suunnittelutyökalusta, puuttuivat. Ctrl + C ja Ctrl + V eivät antaneet meille varaa kopioida. Omaisuuden vetäminen eri tasoille ei siirtänyt niitä sinne. Välilehtipainike ei siirtänyt osoitinta ponnahdusikkunoiden välillä.

Yksi opetusohjelmista (Squid Adventure) ei yksinkertaisesti toiminut, kun noudatimme ohjeita, ja mukana oli kuvakaappauksia, jotka eivät näyttäneet vastaavan oppaan ladattua sisältöä. Toisessa opetusohjelmassa meitä pyydettiin kirjoittamaan teksti painikkeiden ominaisuuksien valintaikkunaan.

Kun e-näppäintä painetaan tekstin kirjoittamisen aikana, merkitsimme sitä, että kun sulkaisimme vuoropuhelun, olimme siirtyneet poistotilaan, mikä tarkoittaa, että olimme yllättyneitä siitä, että löysimme itsemme poistamaan sen sijaan, että valitsisimme, kun napsautimme asioita. Voimme palauttaa painikkeemme käyttämällä kumoa-ominaisuutta, mutta kirjoitettu teksti katosi.

Toinen opetusohjelma pyysi meitä napsauttamaan sivupalkin painiketta, mutta sivupalkki sisälsi kolme painikkeen versiota, joista yksikään ei ole tarkka ottelu opetusohjelman kuvaan. Helppo käyttää opetusvälineenä tällainen asia tuntui huolimattomalta.

Pelin testaaminen kehittämisen aikana vaati myös sitä, että istuimme aloitusnäytön läpi joka kerta, joka lisäsi useita turhauttavia sekuntia rakennustestauksen toistojaksoon, jonka jokainen, joka on yrittänyt pelin rakentamista, tuntee.

Julkaiseminen Gamefrootilla

Pelit voidaan julkaista Gamefroot-sivustolla ja jakaa ystävien ja perheen kanssa. Et voi vielä julkaista mobiiliympäristöissä, mutta UKK sanoo, että sitä tarjotaan tulevaisuudessa. Jos haluat myydä pelisi kaupallisesti, tämä ei ole sinulle työkalu. Se on kuitenkin hieno tapa oppia ja harjoittaa pelien tekemistä käyttöliittymästään huolimatta.

Rakenna 3

Construct on online-työkalu, joka on rakennettu asioiden yksinkertaistamiseksi, tällä hetkellä kolmannessa inkarnaatiossaan. Pelit suunnitellaan käyttämällä suoraviivaisia ​​vedä ja pudota -työkaluja. Ohjelmoinnin sijasta käytät tapahtumalomakkeita maailman asioiden käyttäytymisen määrittelemiseen.

Kuinka rakentaa toimii

Objektien luominen tarkoittaa tapaa napsauttaa hiiren kakkospainikkeella pelimaailmaa, valita kuva käytettäväksi ja lisätä sitten käyttäytymismalleja aiemmin luettelosta. ”Tapahtumat” lisätään määrittelemään, mitä tapahtuu, kun esineet ovat vuorovaikutuksessa tai kun ohjaustulo vastaanotetaan. Tämän ansiosta asioiden toimiminen on erittäin nopeaa koskettamatta koodia. Tarkemmin viritetty käyttäytyminen voi kuitenkin olla hankalampaa ja tässä on törmätä järjestelmän rajoituksiin.

Rakenne näyttää paikoin hienolta. Hiiren ja näppäimistön esineiden sijoittaminen maailmaan tuntui suoraan itsestään tuntuvalta, ja olisi saattanut olla paremmin piilotettu asetusnäyttöön.

Ominaisuudet ovat viisaita, vaikka sekin toimii hyvin verrattuna joihinkin yksinkertaisempiin työkaluihin, joita tarkastelimme. Voit käyttää kameran ja mikrofonin kaltaisia ​​asioita sekä toteuttaa moninpelin ominaisuuksia. On olemassa joukko visuaalisia tehosteita, joita voidaan soveltaa, ja ne toimivat todella hyvin testauksessa.

Toimittajalla ei ollut valikossa lievää välkkyyden puutetta, vain pieni viivästyminen, joka sai sen tuntemaan navigoinnin hiukan hitaammaksi kuin se olisi voinut. Se kaatui myös yhdessä vaiheessa, emmekä olleet pelanneet työtä tuolloin, mikä oli melko ärsyttävää.

Ilmaisella versiolla on joitain rajoituksia – näyteprojektien testaamiseen meille ilmoitettiin, että ilmaisen version rajoitukset olivat ylittyneet, joten ei ole hätää ajaa maksettuja vaihtoehtoja sinulle heti lähtökohdasta. Oli hiukan hämmentävää nähdä varoittavia ponnahdusikkunoita demoissa ja opetusohjelmissa.

Julkaiseminen Construct 3: lla

Yllättäen Construct ei näytä tuottaneen suuria huijareita. Suuri osa sen peleistä on listattu Steamissä, mutta emme ole kuulleet mitään. Silti sillä on varmasti potentiaalia päätellä joidenkin sen demoaineistojen perusteella, joten ehkä on vain ajan kysymys, ennen kuin joku iskee kultaa.

Sillä näyttää olevan jotain maineen viallisesta tulostuksesta. Construct julkaisee HTML5: llä, jonka teoriassa pitäisi pystyä ajamaan missä tahansa, mutta virheitä ja suorituskykyongelmia näyttävät olevan paljon ihmisillä. Tämä on ristiriidassa kokemanamme – suorituskyky meille oli erinomainen – vaikka testauksemme tehtiin melko uudella tietokoneella. Löysimme sen selviytyä täydellisesti, vaikka näytöllä oli paljon esineitä.

Kehysnopeus näytti kivivakaaltä, näytti siltä, ​​että se lyö 60FPS ja oli sileämpi kuin voi suurimman osan ajasta. Sen mukana toimitetut CPU-testit osoittivat, että se voi työntää yli 80000 kohdetta näytöllä pysytellen yli 30FPS i5-7600-testijärjestelmässämme. GPU: n kohdennetut täytetyt sprite-testit antoivat meille yli 7000: n nopeuden 30FPS: llä. Sen hiukkastekniikkademo työnsi 800 hiukkasta 60FPS: ssä, ja mikä tärkeintä näytti melko loistavalta, enemmän liikkeessä kuin alla olevassa kuvakaappauksessa.

Lähtö- ja näytepelit tuntuivat myös reagoivasti todella vankilta ja tuntevat heidät korkealaatuisina. Tunsimme joskus enemmän kuin pelaamme konsoliemulaattorilla kuin räätälöityjen pelien rakennusjärjestelmällä.

Rakenna demopelejä, etenkin alustaympäristöä, Kiwi Story tuntuu asioista, joista olet saattanut maksaa rahaa (90-luvulla muutenkin). Joidenkin muiden käyttöympäristöjen sisältämä sisältö tuntuu siltä, ​​että se on rakennettu lapsille tai koulutustarkoituksiin, mikä ei ole välttämättä kaupan rikkoja, mutta tuntui todella siltä, ​​että pelit tuntevat ihmiset ulkopuolelta..

Construct on ilmainen kokeilu, vaikka ilmainen painos rajoittaa pelin tietyntyyppisen sisällön määrää. Se maksaa 99 dollaria vuodessa koko henkilökohtaisen version. Nautimme todella Constructin käytöstä: se oli helppokäyttöinen ja kykeni tuottamaan laadukkaita tuloksia, ja hyvä kompromissi yksinkertaisempien työkalujen rajoitusten ja enemmän koodiin keskittyvien ohjelmistojen voiman välillä.

RPG Maker

RPG Maker on ollut olemassa jo pitkään: se julkaistiin alun perin vuonna 1992. Se on JRPG: n täysimittainen pelimoottori, ja sitä on käytetty tekemään melko suuria osumia, kuten Always, Joskus Monsters ja To The Moon.

Sen aloittaminen ei ole hankalaa tarkalleen, mutta lataussivulla on useita vaihtoehtoja tekemättä selvää, mitä valita. Asennuksen jälkeen opetusohjelma tuntuu ominaisuuksien tarkistusluettelolta eikä sujuvalta polulta luoda muualle.

Asiat tuntuvat siltä, ​​että niitä voitaisiin virtaviivaistaa – poistumisten lisääminen edellyttää, että valitset ensin tulopaikan, sitten poistumispisteen, mutta sinun ei tarvitse tehdä siitä automaattisesti kaksisuuntaista, vaan palata ja toistaa prosessi toiseen suuntaan. Opetusohjelma päättyy keskusyksikön ulkopuolelta avautuvaan ikkunaan, jossa sanotaan “opetusohjelman päättyy”, joka, vaikka se on teknisesti oikein, summaa reunuksen.

Kun olemme päässeet toimittajaan, kokemuksemme alkoi kuitenkin parantaa. Saatuaan sen ripustettavaksi aloimme todella arvostaa käytettävissämme olevaa voimaa. On valtava määrä, joka voidaan tehdä vain valitsemalla vaihtoehto valikosta. Tasojen säätäminen, vihollisten lisääminen ja hahmon ulkonäön muuttaminen on todella helppoa.

Käyttöliittymän kannalta se näyttää hiukan vanhentuneelta. Asiat ovat pienellä ja siistillä puolella. Tätä kuitenkin tasaa jonkin verran se, kuinka helppo on tehdä asioita. Se on erittäin paljon työkalu, jonka avulla voit saada asiat hoidetuksi.

RPG Maker -peleillä on vähän maine näyttää samalta, ja se on melko ymmärrettävää, kun näet kuinka monta raskaasti suunniteltua karttaa ja ympäristöä on. RPG-muodot ovat yleensä isolla puolella, joten RPG-valmistajassa käytettävissä olevien evästeleikkurien sijaintien on oltava houkuttelevia kehittäjille liittämään peliinsa. Niitä kaikkia voidaan kuitenkin räätälöidä, jos laitat siihen aikaa.

Kuinka RPG Maker toimii

Siellä on käytettävä hahmojen luoja, jonka avulla voit asuttaa pelisi valitsemalla muotokuva lähtökohtana ja mukauttamalla sitten erilaisia ​​ominaisuuksia. Tietenkin nämä hahmot asetetaan samalla tavalla, joten vaikka ne saattavat olla ainutlaatuisia, ne näyttävät hyvin tutilta muiden RPG Maker -peleiden pelaajille..

Valmiissa ympäristöissä on paljon erilaisia ​​laattoja ja sinulla on myös hyvä valikoima pommittavia äänitehosteita käytettäväksi. Jälleen kerran sinulle esitetään asiat, jotka näyttävät ja kuulostavat tietyllä tavalla, mutta sinulla on mahdollisuus muuttaa mitä haluat.

Samanlaisuuden mahdollisuuden kompensoimiseksi käytettävissä on valtava määrä omaisuutta, jos etsit niitä. Steamissä on saatavana tonni DLC: tä. Yhteisö tuottaa myös paljon ilmaista sisältöä. Ohjelmisto on myös erittäin laajennettavissa, ja käytettävissä on joukko laajennuksia.

Oletustaistelut sisältävät kaikki vaihtoehdot, joita olet odottanut näkeväsi JRPG: ssä. Mukana toimitettu taide on OK, vaikka animaatio onkin perusedellytys. Silti on jännittävää nähdä pelisi elävän niin helposti.

Julkaiseminen RPG Makerilla

Voit julkaista suurilla alustoilla, mukaan lukien Android ja IOS, joten voit jakaa luomuksesi kaikkien kanssa (paitsi konsolin omistajat). Käytettävissä on kätevä vaihtoehto salata suoritettava ohjelma, jotta hakkerit eivät voi saada käsiinsä omaisuuttasi liian helposti. Muiden alustojen kuin Windowsin rakentaminen tuntui hieman hankalalta, joten tutkia rakennuskohteesi vaatimuksia, jos sinulla on jotain erityistä mielessä.

RPG Maker, 80 dollaria täysversiosta, ei ole halpaa, mutta on erittäin hyvä siinä, mitä se tekee. Jos haluat pilata tietyn tyyppisen pelin nopeasti, et voi todella mennä pieleen. Vaikka se on mahdollisesti hyvin muokattavissa, se suppiloi sinut tiettyyn suuntaan, mikä muodostaa evästeleikkurille suuren osan tuotosta. Tarvittaessa voit kuitenkin tuottaa jotain hyvää ja omaperäistä.

Kaiken kaikkiaan RPG Maker yllättyi meistä miellyttävästi. Sillä oli muutama karkea reuna, mutta sitä oli yleensä helppo käyttää ja se on hieno työkalu kaikille, jotka haluavat luoda RPG: n.

Peli Maker

YoYo-pelien Game Maker Studio on monipuolinen työkalu, jonka avulla voit luoda 2D-pelejä eri tyylilajeihin. Voit julkaista pelejäsi useimmilla alustoilla, myös konsolilla.

Sen mukana on monenlaisia ​​oppaita, jotka sisältävät sekä Youtube-videoita että kirjallisia ohjeita, joten sinua hoidetaan täällä riippumatta siitä, minkä haluat. Huomasimme oudon epäjohdonmukaisuuden opetusohjelman sisällön ja ohjelmiston uusimman version välillä, mutta mikään ei estänyt meitä seuraamasta.

Kuinka Game Maker toimii

Kuten vastaavissakin paketeissa, pelinvalmistajan studiossa voit luoda myös vedä ja pudota -työkaluja ja sillä on oma skriptikieli, GameMaker-kieli, kun sinun on lisättävä monimutkaisempia toimintoja. Rajapinnan yksinkertaisuuden ja koodityökalujen välillä näyttää olevan hyvä tasapaino. Sinulla on runsaasti tilaa työskennellä ohjelmiston selkeämpien osien kanssa ja päästä koodiin tarvittaessa.

Kun törmäät asioiden “vedä ja pudota” -puolella oleviin rajoituksiin, sinut pakotetaan luonnollisesti oppimaan vaikeampia asioita, joten tietyssä mielessä nämä rajoitukset voivat ajaa sinut oppimaan lisää ohjelmistosta ja hankkimaan uusia taitoja.

IDE, tai integroitu kehitysympäristö, sisältää toimittajat pelin eri puolille. Siellä on huoneeditori, spriteeditori, laattaeditori, kuvaeditori ja objektieditori.

Kuvankäsittelyohjelma on käyttömukavuus, riittävä yksinkertainen aloittamiseen tietämättä mitään, ja sillä on hyvä valikoima työkaluja, jotka tekevät tarvittavat ilman häiriötä. Siinä on myös kätevä ”sipulikuori” -ominaisuus, jonka avulla voit piirtää animaatiokehyksiä edellisen osittain näkyvän kuvan päälle.

Sprite-editorin avulla voit käsitellä objektin kahvoja ja lisätä suodatustehosteita yksittäisiin kuviin. Kätevä pelin ulkoasun hienosäätöön.

Game Makerilla on resurssienhallinta, joka pitää kaikki pelisi elementit luokitelluina ja tekee siitä helpon löytää tarvitsemasi, mikä tietenkin vaikeutuu projektin kasvaessa.

Jos syventääksesi GameMakeria, kieli selkeä visuaalinen yhteys koodiobjektien ja niiden liittämien tapahtumien tai esineiden välille, mikä antaa luonnollisen organisointitunnon projektille. Tällainen yhteys on jotain, jonka koodaajien on ehkä työskenneltävä selvittääkseen muissa työkaluissa, mutta tässä sinun on vain katsottava sitä ymmärtääksesi virtausta.

Laattapohjaisen foorumipelin lisäksi näytteisiin sisältyy perspektiivipohjainen dungeon-peli, areenan ampuja ja lepakko- ja pallopeli, joten siellä on paljon tutkittavaa suoraan laatikosta.

Suorituskyky voi olla ongelma, varmasti yhdellä testatuista demoista kehyksen nopeus ei vaikuttanut täydelliseltä. Jos haluat täyttää näytön spriteillä, joudut ehkä tekemään paljon optimointia saadaksesi tarvitsemasi suorituskykytason.

Näyttää siltä, ​​että ihmiset viittaavat epävakauteen Steamissa, mutta se ei törmänyt testauksen aikana. Yksi pieni kiinnitys on, että yksittäiset komponentit on ladattava erikseen, ja tämä oli omituisen hidasta pari kertaa.

Julkaiseminen Game Makerilla

Sen lisäksi, että sinulla on ilmainen versio pelaamiseen, on versioita, jotka on suunnattu jokaiselle alustalle, jonka voit ajatella sisältävän myös melko hämmästyttävän 1500 dollarin version, jonka avulla voit julkaista suoraan PS4: lle ja Xbox one: lle. Ei täsmälleen pieni muutos silloin, paitsi jos satut olemaan Elon Musk.

Monimutkaisuuden kannalta Game Maker on mukava keskipiste Gamefrootin yksinkertaisuuden välille, kun taas sen työskentely on helpompaa kuin edistyneempien työkalujen, kuten Unreal ja Unity, kanssa..

Game Maker Studion valtakirjoissa ei ole varmasti epäilystäkään laadukkaiden pelien luomisesta. Ohjelmisto on tuottanut useita indie-klassikoita, kuten helmiä, kuten Hyperlight Drifter, Hotline Miami ja Nuclear Throne, joten jos et tuota hittiä, olet vain itse syyllinen.

Nautimme sen käytöstä ja suosittelisimme sitä jokaiselle, joka haluaa tehdä korkealaatuista peliä, joka ei tarvitse Unityn ja Unrealin lisäominaisuuksia tai monimutkaisuutta..

yhtenäisyys

Unitylla on valtava maine pelien kehityksessä, ja yhdessä Unrealin kanssa se on yksi työkaluista, joita löydät eniten ammattilaisten keskuudessa. Siinä yhdistetään saavutettavissa oleva käyttöliittymä ja tehokkaat komentosarjojen ominaisuudet, joiden avulla voit hallita suunnittelua ja organisaatiota vedä ja pudota -työkaluilla ja siirtyä sitten koodiin, kun tarvitset enemmän hallintaa.

Kuinka yhtenäisyys toimii

Unity-projektit voidaan käynnistää joko 2D- tai 3D-tilassa, mikä vaikuttaa erilaisiin asetuksiin, kuten valaistus, kameravaihtoehdot ja onko joitain työkaluja, kuten sprite-pakkaaja, vai ei. Käyttöliittymässä on paljon tekeillä ja suuri osa siitä on ymmärrettävä ennen sen pelaamista. Se voi olla ylivoimainen, mutta se on kauppa, jonka teet tehon ja yksinkertaisuuden välillä.

Puhtaiden 2D- ja 3D-projektien lisäksi voit luoda 2D-projektin myös 3D-grafiikalla, jos haluat pitää suunnittelun yksinkertaisena, vaikka se näyttäisi nykyaikaisemmalta. 3D-objektien lisääminen on niin helppoa kuin voidaan odottaa. Voit luoda alukkeita, kuten palloja, kuutioita ja tasoja, sitten kuvioida ne ja ommella ne yhteen rakentaaksesi suurempia esineitä.

Objektit tarvitsevat niihin kiinnitettyjä asioita, kuten piirtäjiä, törmäyksiä ja komentosarjoja, niiden hallitsemiseksi. Unity antaa sinulle varmasti paljon leikkiä, joskin jos harjoitat puhtaasti 2D-peliä, käyttöliittymä voi tuntua ylikuormitukselta..

Omaisuuden sijoittaminen ja sprite-animaatio käsitellään editorilla. Peliobjekteihin on myös mahdollista lisätä valikoima räätälöityä fysiikkaa ja törmäyskäyttäytymistä. Ne, jotka etsivät pelkästään vetämällä ja pudottamalla -pelien luomista, saattavat haluta etsiä muualta, mutta Unity tarvitsee sinun tekevän kohtuullisen vähän koodausta saadaksesi kaiken irti. Monen tyyppinen käyttäytyminen toteutetaan liittämällä koodikomento objektiin.

Kun aloitat koodaamisen, Unity lähettää sinut Microsoft Visual Studio -sovellukseen, joka tyypillisellä Microsoftin tavalla toimii yleensä hyvin, mutta voi aika ajoin herättää raivostuttavia aiheita. Testissämme se päätti tilitietojemme päivittämisen ja pyysi puhelinnumeroa sähköpostiosoitteemme vahvistamiseksi. Ei mitä haluat, kun olet keskittynyt kehitykseen.

Kun se toimii, Visual Studio on kuitenkin korkealaatuinen ohjelmisto. Siinä on hienoja koodinvalmistusominaisuuksia ja erilaisia ​​virheenkorjaus- ja analysointityökaluja. Koodi voidaan kirjoittaa C #- tai JavaScript-muodossa, kuten UnityScript. Jos aloitat Unityn kanssa, suosittelemme C #: n käyttöä, koska se on suositumpi ja UnityScript on vanhentumassa.

Julkaiseminen Unityn kanssa

Unity käyttää kaikkia tärkeimpiä alustoja, ja sitä voidaan käyttää rakentamaan täysimittaisia ​​pöytäpelejä sekä mobiililaitteita, joita voidaan myydä vastaavissa sovellusliikkeissä. Se on loistava valinta alustojenväliseen kehitykseen, koska voit siirtää pelejä eri alustoille, vaikka tämä voi vaatia paljon viritystä.

Ykseyden sukutaulu osoittaa sen kanssa luotujen runsaasti hittihittejä. Cuphead, Ori ja sokea metsä, kaupungit: Skylines ja Inside ovat vain joitakin onnistuneita otsikoita sen tunnustukselle. On selvää, että sitä voidaan käyttää osumapeleihin.

Graafisen tekniikan kärjessä työskentelevät kokeneet kehittäjät löytävät Unityn rajoittavan. Esimerkiksi muistinhallinta ja roskien keruu hoidetaan automaattisesti. Niiden, jotka vasta alkavat, huomaavat voivansa mennä pitkälle sillä, ja suosittelemme sitä kaikille, joilla on kunnianhimo tehdä kaupallinen laatupeli.

Unity on ilmainen käyttää, ja maksetut versiot tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten Unity-logon poistaminen käynnistyksen yhteydessä ja lisääntynyt moninpelin kapasiteetti, vaikka moninpeli on käytettävissä alusta alkaen. Sinun on myös maksettava, jos ansaitset yli 100 000 dollaria tuloja. Kaikki paras saavuttamiseksi; se voi olla vaikeaa, mutta ei todellakaan ole mahdotonta.

Epärealistinen moottori

Gears of War -ympäristön tekijöiden ja (arvasit sen) Unreal, Unreal Engine on tehokas työkalu, joka tekee korkeakaliiberisten nimikkeiden rakentamisesta mahdollisimman yksinkertaisen. Se on yhtä kärjessä kuin todennäköisesti löydät julkisesti saatavilla olevasta työkalusta, ja sitä käyttävät laajasti ammatt studiot.

Kuinka epätodellinen moottori toimii

Epärealistinen tuntee olevansa erittäin muotoiltu. Asioiden tekeminen on yleensä miellyttävää, enemmän kuin yhtenäisyyttä. Pelin sisäisten esikatselujen sisällä liikkuminen on sujuvaa ja intuitiivista. Työkalujen ja valikoiden käyttö tuntuu voimakkaalta, mutta turvalliselta, et tunne, että koko asia kaatuu, jos teet virheen.

Käyttöliittymä tarjoaa sinulle paljon tietoa ja valikot on täynnä pelottavia näköisiä vaihtoehtoja, mutta Unreal onnistuu työskentelemään ja voit yleensä löytää etsimäsi jonnekin kohinan kohdalta..

Voit luoda uusia projekteja malleilla, jotka on suunnattu useille pelityypeille. Projekteja voidaan luoda sekä suunnitelma- että koodiohjattuina versioina. FPS-malli aloittaa sinut työskentelevällä aseella, hallittavalla hahmolla ja koko joukolla kuutioita ampumaan. Siellä on samanlaisia ​​malleja ajamispeleihin, etsintäpohjaisiin peleihin ja moniin muihin.

3D-omaisuus voidaan ottaa suoraan kattavasta kirjastosta ja sijoittaa peliin. Omaisuuden sijoittaminen on vain kysymys niiden vetämisestä akseleitaan pitkin. Kierto ja skaalaus ovat myös yksinkertaisia.

Kirjasto sisältää sekä ilmaista että maksettua sisältöä. Se lisäsi äskettäin tonnin “Paragon” ilmaisia ​​hyödykkeitä, joiden luominen maksaa ilmeisesti 12 miljoonaa dollaria, joten voit pelata ammattimaisten kehittäjien tekemällä korkealaatuisella sisällöllä ja lisätä sen omaan luomuksesi. Se on jännittävä näkymä.

Yllättäen niin tehokkaasta työkalusta, Unreal ei pakota sinua koodaamaan niin paljon, jos et halua. Tehokkaiden ”piirustusten” avulla voit lisätä räätälöityjä toimintoja pelin sisäisiin kohteisiin. Projektimalleissa on myös alusta alkaen fysiikka monille pelityyreille.

Jos päätät kuitenkin koodata (ja sinun pitäisi todellakin käyttää, jos haluat saada kaiken irti Unrealista), käytät C ++: ta. Tämä on luultavasti suosituin pelistudioiden käyttämä koodauskieli, joten sen oppimisesta on erittäin hyötyä, jos olet harrastaja, joka haluaa päästä pelialaan. Sitä pidetään haastavana kielenä: voimakas, mutta jolla on paljon mahdollisuuksia saada asiat kauhean väärin.

Nautitpa siitä, halusitko tällaista haastetta vai ei, kerro ehkä, onko Unreal sinulle työkalu. Kuten Unity, Unrealia käytetään tyypillisesti Visual Studiossa Windowsissa tai Xcodessa Macissa. Jälleen kerran, kuten Unity, voit käyttää toista editoijaa, jos haluat, mutta dokumentaatio keskittyy usein Visual Studioon.

Julkaiseminen Unreal Engine -ohjelmalla

Unrealilla on hyvä asenne auttaa pienempiä kehittäjiä, ja maksujärjestelmä heijastaa sitä, olemalla vapaa, kunnes ansaitset 3000 dollaria vuosineljänneksestä, jonka jälkeen maksat 5 prosenttia kaikesta. Tämä tekee siitä loistavan valinnan jokaiselle, joka aloittaa, koska sinun ei tarvitse maksaa penniäkään, ellei sinulla ole kunnollisen kokoista lyöntiä käsissäsi.

Ammattimaisena työkaluna voit julkaista kaikilla tärkeimmillä alustoilla, myös konsolit. On syytä huomauttaa, että sinun on rekisteröidyttävä joko Microsoftin, Sonyn tai Nintendon kanssa aloittaaksesi pelit niiden alustoilla. Tähän voi liittyä maksuja, jotka ylittävät sen, mitä maksat käyttääksesi Unrealia, tai mitä tahansa työkaluamme, jotka ovat meidän asiakysymyksissämme.

Lopulliset ajatukset

Täällä on hienoja vaihtoehtoja, ja kaikki nämä vaihtoehdot ovat hauskaa käyttää ja antavat sinulle tulokset nopeasti. Suurin osa heistä pystyy tuottamaan osumapelejä ja muutama heistä on täysi-ammattimaisia ​​työkaluja, joita käytetään rakentamaan säännöllisesti kolminkertaiset A-tittelit.

Jos koodaus ei ole jotain sinua kiinnostava tai jos olet kokeillut sitä etkä päässyt siihen, niin Lanka on loistava valinta visuaalisen romaanin tuottamiseksi. Gamefroot, Game Maker ja Construct ovat hienoja työkaluja, jos haluat jotain lähinnä vetämällä ja pudottamalla ja mahdollisuuden selailla koodia, kun sinusta tuntuu. RPG Maker on oma asia, jos haluat tehdä sellaisen pelityylin, se on melkein kaikki mitä haluat.

Jos sinulla on koodauskokemusta ja haluat siitä syventyä, Unity ja Unreal ovat molemmat hienoja valintoja. Nämä ovat tehokkaimpia työkaluja, mutta jos haluat saada jotain vauhtiin nopeasti ja helposti, muut valinnat ovat paljon newbie-ystävällisempiä.

Tarkastelimme muutamia muita työkaluja, mutta emme voineet puristaa niitä suosikkiluetteloomme. Naarmu oli erittäin hyvä, mutta näytti enemmän opetusvälineeltä, jonka kanssa haluaisimme viettää pitkään luomisen. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta se ei tehnyt luettelomme. Flixel näytti mielenkiintoiselta, mutta näytti vähän vanhentuneelta. Stencyl näytti myös tarpeeksi mukavalta, mutta emme nauttinut sen käyttämisestä niin paljon kuin jotkut muista täällä mainituista.

Jos olet kokeillut jotakin näistä ja löytänyt ne mielesi mukaan tai muuten, ota meihin yhteyttä kommenteissa. Odotamme innolla kuulevani myös luomuksistasi. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map