Paras kuvanhallintaohjelmisto 2020

Nykyään jokainen, jolla on älypuhelin, on valokuvaaja. Ei ole vaikeaa kuluttaa kiintolevysi tilaa valokuvien ja selfies-sovellusten kanssa, etenkin korkean megapikselin kameran avulla. Kaikkien näiden kuvien järjestäminen voi olla melko päänsärky, minkä vuoksi olemme laatineet luettelon parhaista kuvanhallintaohjelmistovaihtoehdoista, jotka auttavat pitämään kokoelmasi kuvan täydellisessä järjestyksessä.


Järjestelmän ylläpitämisen lisäksi nämä ohjelmat auttavat suojaamaan valokuvia katastrofilta: kiintolevyt eivät ole luotettavia laitteita; on vain ajan kysymys, ennen kuin sinun kaatuu ja palaa, ehkä ottaa kuviasi mukana.

Vaikka voisit silloin käyttää valokuvien palautusohjelmistoa kadonneiden kuvien takaisin saamiseen, paras tapa on valmistautua, vaikka yhden parhaimmista online-varmuuskopioistasi käyttäminen valokuville on myös hyvä veto.

Käyttämällä online-kuvanhallintasovelluksia, kuten alla kuvattuja, voit lähettää valokuvia tietokoneeltasi ja laitteistasi pilveen. Näin suojaat muistoja varkauksien, katoamisten tai vioittumisten varalta. Vaihtoehtoisesti voit säilyttää valokuvasi paikallisesti offline-ohjelmiston avulla niille, jotka eivät ole pilven mukana, lähestymistapaa, jota tutkimme myös alla.

Flickr on valittu imagoratkaisumme, mutta tarjolla on monia upeita vaihtoehtoja. Ennen kuin pääsemme näihin vaihtoehtoihin, tutkitaan kuitenkin enemmän kuvanhallintaohjelmistojen etuja.

Miksi sinun pitäisi käyttää kuvanhallintaohjelmistoa

Valokuvien hallintaohjelmisto auttaa sinua lajittelemaan valokuvasi päivämäärien, tunnisteiden (kuten ”hullu-serkut” tai ”loma”) ja henkilökohtaisten arvostelujesi perusteella löytääksesi helpommin liittyviä kuvia. Kuvapäälliköt voivat myös rikastuttaa valokuviasi metatiedoilla: otettu päivämäärä ja aika, mitat ja EXIF-tiedot (kameran merkki, malli, ISO, aukon arvo, salama, luettelo jatkuu).

Useimmat ylläpitäjät antavat ainakin perusmuokkausominaisuudet, kun taas jotkut jopa antavat sinun manipuloida kuvia sydämesi sisältöön. Olet ehkä tehnyt parhaiten kuvasi valokuvasi, mutta postissa on aina jotain tekemistä. Valotuksen, sävyn, terävyyden, rajaus- ja värisuodattimien säätäminen on vain editoivan jäävuoren huippu.

Jotkut vaihtoehdot tuovat kaikki valokuvasi yhteen kirjastoon, mikä helpottaa kokoelman hallintaa. Kansiot ja albumit ovat saatavana vain muutamalla napsautuksella, ja voit jopa mennä läpi ajan katselemalla valokuvia aikajärjestyksessä. Se auttaa jopa päästä eroon kopioista, jotka vievät arvokasta tilaa. Hallinnoijat voivat myös synkronoida valokuvia laitteidesi välillä.

Muiden palveluiden avulla voit lähettää valokuvasi pilveen ja lajitella sitten sopiviin albumeihin, gallerioihin tai ryhmiin. Voit myös käyttää peruseditoijia valokuvien parantamiseen lennossa ilman erillistä ohjelmistoa, kuten Photoshop tai PaintShop Pro, mutta jos tarvitset sitä, jotkut palvelut tarjoavat alennuksia tällaisista ohjelmistoista. Voit myös katsella valokuvien edistyneitä tilastoja.

Pilvikuvien hallinta VS Paikallinen valokuvien hallinta

Pilviä käyttävä ohjelmisto antaa sinulle mahdollisuuden katsella valokuvia missä ja milloin tahansa, kunhan sinulla on Internet-yhteys. Tällaiset palvelut saattavat tarjota sinulle pääsyn elinvoimaiselle ihmisyhteisölle, joka antaa sinulle palautetta ja pitää valokuvista, mikä auttaa sinua paremman valokuvaajana.

Lisäksi on mahdollisuus muodostaa yhteys painotaloihin ja hankkia tulosteet. Voit myös myydä työtään, koska online-ohjelmisto muodostaa yhteyden helposti markkinoille, kuten Amazon, Ingram ja Blurb Bookstore.

Lisäksi pilven käyttö antaa hengitystilaa kiintolevyllesi, koska valokuvasi eivät vie tilaa. Voit joko saada rajoittamattoman määrän, satoja gigatavuja tai jopa teratavan tallennustilaa halvalla hinnalla.

Pilvipohjainen valokuvahallinta helpottaa myös sisällön jakamista tietyille henkilöille, ryhmille, sosiaalisen median kautta ja kutsua muita jakamaan kanssasi.

Online-palveluntarjoajissa on mobiilisovelluksia, joiden avulla voit käyttää sisältöäsi, ladata uusia valokuvia ja esitellä niitä muille puhelimellasi. Pilvitallennuspalveluista valokuvia ovat tietysti Google Photos ja Amazon Prime Photos. Molemmat palvelut ovat laajennuksia pilvitallennuspalveluunsa, nimittäin Google Drive ja Amazon Drive.

Palvelut, jotka on omistettu pelkästään valokuville, sisältää myös vuonna 2004 luodun ja nyt SmugMugin omistaman, 500px: n SmlickMugin omistaman Flickrin, paikka ammattilaisille ja harrastajille, jotka voivat näyttää töitään, SmugMug, palvelu, joka tarjoaa käyttäjille omistetun sivuston valokuvien lähettämiseen. ja Apple iCloud Photo Library, joka pitää automaattisesti kaikki ottamasi valokuvat ja videot iCloudissa.

Offline Photo Management: Edut

Offline-kuvanhallinnalla saat hyötyä siitä, että sinun ei tarvitse ladata valokuvia, mikä tarkoittaa yleensä nopeampaa käyttöä myöhemmin. Tällaisissa ratkaisuissa on yleensä myös paljon tehokkaampia muokkausvaihtoehtoja. Jakelu on kuitenkin hitaampaa, koska sinun on ensin ladattava valokuvasi tai vietävä ne toiseen laitteeseen. Valtavien valokuvien kirjastojen indeksointi voi myös viedä hetken, samoin kuin indeksointitiedoston ottaminen tilaa asemallesi.

Offline-sovellukset eroavat myös käytettävissä olevista käyttöjärjestelmistä, mutta voit käyttää niitä eniten Windows- tai MacOS-käyttöjärjestelmässä.

Nykyään meillä on paljon erilaisia ​​sovelluksia, joista valita, mutta jotkut niistä ovat olleet olemassa jo pitkään. Alan veteraanit aloittivat 90-luvulla.

Heistä yksi suosituimmista ja kestävimmistä sovelluksista valokuvien katselemiseen ja järjestämiseen on ACDSee. Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 1994. Nykyään meillä on ACDSee-versio 20, samoin kuin useat muut variaatiot. MAGIX on kotoisin Dresdenistä, Saksa. Se alkoi vuonna 1993 ja tarjoaa tänään MAGIX Photo manager -työkalun valokuvien järjestämiseen.

Adobe aloitti Adobe Photoshopilla ja Adobe Lightroomilla, vaikka se ei ole järjestäjä. Adobe vapauttaisi Adobe Photoshop Albumin ja lopettaisi sen sitten asettaen lopulta Adobe Photoshop Elementsin ja Adobe Bridgen valokuvien järjestämissovelluksiksi..

Vuosikymmenen jälkipuoliskolla, vuonna 1996, IrfanView julkaistiin ensimmäisen kerran ja se on ilmainen ei-kaupalliseen käyttöön. Daminion aloitti toimintansa vuonna 1999, ja sitä kutsuttiin aiemmin nimellä picaJet.com. Se tarjoaa saman käyttäjän monien käyttäjien kuvanhallintajärjestelmän, mikä ei ole niin yleistä itsenäisten valokuvasovellusten keskuudessa. Se tarjoaa myös erillisen valokuvienhallintasovelluksen nimeltä picaJet.

XnView ei ole uusi lohkossa, joka julkaistiin vuonna 2008. Nykyään on parannettu versio nimeltä XnView MP, joka toimii myös Linuxissa sekä Windowsissa ja Macissa..

Team Linux: llä on Shotwell-kuvanjärjestäjä, joka aloitti valokuvauksen vuonna 2010 ja josta tuli useiden Linux-jakelujen vakiokuvatyökalu. MacOS-leirissä on alkuperäinen Apple Photos -sovellus, joka korvasi iPhoto- ja Aperture-sovellukset.

Windowsissa on Phototheca, joka tarjoaa erilaisia ​​ominaisuuksia, Zoner Photo Studio Tšekin perustamassa yrityksessä Zoner Software ja FastStone, kuvankatseluohjelma ja järjestäjä, joka on ilmainen henkilökohtaiseen ja koulutukselliseen käyttöön.

Uusi lisäys tähän offline-listaan ​​on Mylio, joka lanseerattiin vuonna 2014. Lue lisää myöhemmin artikkelista sen tehokkaista muokkaus- ja järjestelyominaisuuksista..

Vaikka offline-ohjelmistot tekevätkin loistavan valinnan, suosimme silti online-sovelluksia ja käsittelemme enemmän näitä vaihtoehtoja muussa artikkelissa. Katsotaanpa ennen kuin aloitamme luettelon kanssa, mitkä kriteerit arvioimme valokuvien hallintaohjelmistoja.

Mikä on paras kuvanhallintaohjelmisto

Olemme verranneet hinnoittelusuunnitelmia ja niiden tarjoamia ominaisuuksia online-valokuvapalveluspektrissä. Useimmat kuvanhallintatyökalut tarjoavat ilmaisen suunnitelman tai ainakin kokeilun. Ne eroavat myös siitä, kuinka monta maksettua suunnitelmaa tarjoavat, mitä enemmän hinnoittelujoustavuutta heillä on, sitä parempi. Jotkut vain pari, kun taas toiset tarjoavat jopa 13 suunnitelmaa valita.

Tästä syystä olemme ottaneet arvon, kuten mitä saat rahoiltasi, tärkeimmäksi kriteeriksi.

Lähettäminen on melko yksinkertaista käyttämästäsi palvelusta riippumatta. Jotkut tekevät koko sivustostaan ​​alueen, jolla voit vetää ja pudottaa nopeasti, kun taas toiset vaativat pääsyn lähetyspainikkeeseen, mikä puolestaan ​​antaa sinulle alueen, jossa voit vetää ja pudottaa tai valita tiedostoja.

Kun olet valinnut valokuvasi, jotkut palvelut antavat sinulle lisävaihtoehtoja, kuten heidän nimien vaihtamisen, ihmisten lisäämisen, niiden albumeiden määrittämisen, tagit lisäämisen, kun taas toiset lataavat valokuvasi ja jättävät sinut säätämään tarvitsemasi tiedot manuaalisesti on. Voit arvata, mikä parantaa käyttökokemusta.

Yksi online-ohjelmiston osista on, että se on saatavana eri käyttöjärjestelmissä. Heidän mobiilisovelluksiaan ei kuitenkaan luoda tasa-arvoisia. Saimme toisilta paremman käyttökokemuksen kuin toisilta ja se näkyi parhaiten itse suunnittelussa ja kun käytimme niitä valokuvien lähettämiseen.

Toimittajat toimitetaan myös kaikissa muodoissa ja koossa. Joillakin on vain perusvaihtoehdot, kuten värisuodattimet ja tasapaino, toisilla on edistyneempiä ja tervehdittiin meitä monilla vaihtoehdoilla, kun taas toiset eivät vain toimineet kuten odotimme heidän tekevän..

Tietysti valokuvat olisivat vain paljaita tietoja, ellei kukaan tosiasiallisesti katso niitä. Jakaminen on välittävää, ja tarkastelimme rakkauden levittämisen helppoutta ja vertailimme heidän tarjoamiaan jakamisvaihtoehtoja.

Mitä enemmän he tarjoavat, sitä tyytyväisempiä olemme.

Paras kuvanhallintaohjelmisto: Flickr

Flickr tarjoaa vaikuttavan 1 Tt tallennustilaa ilmaisella suunnitelmalla. Tilan määrä ei kasva maksettujen suunnitelmien kanssa, mikä on outoa, mutta ottaen huomioon saamasi tilan määrän pitäisi riittää pitämään sinut onnelliseksi pitkään. Flickrin kunniamerkki mainitaan myös parhaassa valokuvasäilytysartikkelissa.

Kuukausittainen suunnitelma, jonka hinta on 5,99 dollaria kuukaudessa, on työpöydän automaattisen lataamisen käyttö, selaaminen ja jakaminen ilman valokuviesi mainoksia ja tarkempia tilastoja. Lisäksi vuotuinen suunnitelma tarjoaa alennuksia Adobe-tuotteille 49,99 dollarilla vuodessa.

Lähettäminen on helppoa: napsauta vain lähetyskuvaketta ja voit vetää ja pudottaa valokuvia tai valita niitä tietokoneesi tiedostojärjestelmästä. Ennen kuin lataat valokuvia, voit lisätä tunnisteita tai ihmisiä sekä lisätä heidät ryhmään tai albumeihin.

Voit myös asettaa yksityisyysasetukset (ystävät, perhe jne.) Ja sisältösuodattimet. Tällaiset sisällönhallintaominaisuudet ovat aina mukava kosketus.

Kun valokuvasi ovat online-tilassa, voit tarkistaa ne valokuvavirta-sivulla, valokuvasivun sivulle. Vaihtoehtoisesti voit nähdä kameran rullan, joka näyttää latausten aikajanahistorian. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on “galleriat”. Sen avulla voit luoda mukautetun gallerian valokuvistasi ihmisten näkemistä varten.

Sisäänrakennettu Flickr-valokuvaeditori on helppo käyttää ja tarjoaa monia vaihtoehtoja. Siellä on vakio rajaus, suodatin ja värisäädöt, samoin kuin sumennus, harja ja kehykset. Voit tallentaa valokuvasi kopiona, jos et halua sekoittaa alkuperäistä oheisilla suodattimilla ja harjoilla.

Voit jakaa Flickr-valokuvia Facebookissa, Tumblrissa, Twitterissä ja Pinterestissä. Vaihtoehtoisesti voit kopioida linkin, lähettää sen sähköpostitse tai jopa upottaa sen omalle verkkosivustollesi. Flickrin avulla voit myös jakaa kaikki valokuvasi jakamalla valokuvavirtaasi.

Kokemuksemme Flickristä

Flickr toivottaa sinut mielenkiintoisella esityksellä työstä ympäri maailmaa. Suunnittelu vaikuttaa vähän vanhentuneelta, mutta käyttöliittymässä on runsaasti vaihtoehtoja. Sinä-valikko on helppo havaita, ja se tarjoaa useita vaihtoehtoja, joiden avulla voit esikatsella työtäsi.

Et voi vain vetää ja pudottaa ladataksesi valokuvia, koska sivusto ei ole vain puhdasta tallennusta, sinun on sijoitettava napsautus pilvikuvakkeeseen ja sitten voit vetää ja pudottaa valokuvia tai valita niistä tiedostojesi joukossa.

Seuraava vaihe sen jälkeen antaa sinun muokata valokuvien metatietoja ja yksityisyyttä. Katsomme, että tämä on parempi lähestymistapa kuin sen tekeminen myöhemmin. Täällä voit helposti lajitella valokuvia ottamispäivämäärän perusteella ja lisätä niitä albumiin tai ryhmään. Odotettaessa Flickrin päättävän työnsä, se tervehtii sinua viesteillä, kuten ”pidä kiinni siellä, tiikeri” ja “yeehaw!” joka on virkistävää, mutta ei sovellu kaikille.

Flickr-photostream

Photostream näyttää kaikki valokuvasi, mutta jos lajitteluasetuksena on asetettu ottopäivämäärä sijaan “lähetyspäivämäärä”, et välttämättä näe juuri lataamiasi valokuvia missään. Kamerarulla (meidän piti ladata uudelleen, jotta se toimisi) on melko mielenkiintoinen vaihtoehto. Sen avulla voit selata nopeasti vuosia (ja kuukausia), kun taas sen maaginen näkymä antaa sinun nähdä valokuvasi luokkiin, esimerkiksi lintuja, arkkitehtuuria jne..

Jos haluat muokata useampaa kuin yhtä valokuvaa, Flickr tekee siitä helpon, koska voit käyttää eräjärjestysominaisuutta. Rakastamme sitä, että voit valita vetämällä ja pudottamalla valokuvia, joita haluat muokata. Kun olet valmis, lisää ne albumeihin tai ryhmiin..

Lisävahvistus siitä, että Flickr on organisaation kuningas, tulee kokoelmien muodossa. Kokoelmat auttavat järjestämään albumeitasi ja voivat jopa sisältää muita kokoelmia. Sinulla voi olla esimerkiksi kokoelma kaikista hiihtomatkoista, joita olet käynyt, tai festivaaleilla, joissa olet käynyt.

Flickr-mobiilisovellukset ovat saatavana Androidille ja iOS: lle. Kamerakuvake on oikeassa yläkulmassa ja sillä on sama väri kuin muilla, joten se ei ole kovin ilmeinen. Kun napautat sitä, näet käyttöliittymän, jonka avulla voit ottaa kuvan, mikä saattaa olla hieman hämmentävä, jos haluat lähettää olemassa olevan kuvan. Voit tehdä sen napauttamalla vasemmassa alakulmassa olevaa galleriakuvaketta ja valitsemalla sitten gallerioistasi.

Flickr tarjoaa paljon säilytystilaa, mutta tarjoaa samalla hyvät organisaatioominaisuudet ja vaihtoehdot kuvien muokkaamiseen. Kaikki tämä on kääritty nautittavaan käyttökokemukseen. Näistä syistä teimme Flickrin suosituimmaksi ohjelmistoksi valokuvien hallintaa varten.

500px

500px on suunnattu intohimoisille puolue-ammattilaisille ja ammattilaisille, eikä se ole ihanteellinen valinta amatöörikäyttäjille. Se tarjoaa suorat yhteydet valokuvaajien ja asiakkaiden välillä markkinointiominaisuuden kautta.

Ilmaisille käyttäjille on sallittua seitsemän valokuvan latausta viikossa. ”Mahtava” suunnitelma tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan vain 2,99 dollaria kuukaudessa. Pro-suunnitelma on hieman kalliimpi 3,99 dollarilla, mutta antaa sinulle etusijaluettelot 500px-hakemistossa, mahdollisuuden näyttää työpajoja (kursseja, joita muut voivat ostaa) ja profiilisi mukauttamisen edelleen.

Pro + -suunnitelma tarjoaa sinulle mukautetun sivuston, jonka verkkokauppa on 15,99 dollaria kuukaudessa. Saat nämä hinnat, jos maksat vuositilauksen; se on hiukan enemmän, jos menet kuukausittain.

Valokuvien lähettäminen on helppoa ja samanlainen kuin muut ohjelmistot, vaikka et voi lähettää kokonaisia ​​kansioita kerralla. Lataamisen aikana voit lisätä metatietoja, jotta valokuvasi näkyvät paremmin muille.

Suositellut tunnisteet lisätään automaattisesti, mikä auttaa sinua välttämään niin työlästä työtä. Voit myös nimetä valokuvasi, lisätä kuvauksen siihen ja sijoittaa sen luokkaan. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, voit lisätä valokuvia markkinoille ansaitaksesi taikinaa.

500px-rajapinta tuntuu vähän vanhentuneelta ja voisi olla silmälle miellyttävämpi. Lisäksi siellä on metatietojen muokkaaminen, mutta et voi muokata itse kuvaa. Mobiilisovelluksen käyttöliittymä on nykyaikaisempi ja laadultaan vertailukelpoinen muiden ohjelmistojen kanssa. Voit jakaa valokuvia sosiaalisiin verkostoihin, kuten Facebook, Twitter, Google+ tai upottaa suoraan html-tiedostoon.

Kokemuksemme 500 kuvapisteestä

Kun saavut 500px.com-sivustoon, saatat nähdä ärsyttävän bannerin esiteltyjen valokuvien mukana, mutta onneksi siinä on pieni ”x” -merkki, joka auttaa sinua pääsemään eroon siitä.

Jos haluat nähdä valokuvasi, sinun on löydettävä avataarisi alla oleva linkki, mikä ei ole niin selvää, kuin tilin ja profiilin asetukset voisi olettaa olevan siellä. Olisi ollut parempi, jos nämä vaihtoehdot olisivat erilliset, ja valokuviin pääsy oli selvempää. Kuvakkeet ovat pieniä, ja siitä ei ole apua.

Käyttöliittymä tarvitsee kipeästi päivitystä.

Lataamalla ruokaa ihmisille, jotka haluavat myydä valokuvia, on useita vaihtoehtoja: kauppapaikka, vesileima ja lisenssi. Jos syötät kaikki muut tiedot, se auttaa mainostamaan valokuvasi, mikä helpottaa palautteen saamista ja viime kädessä myyntiä. Voit lisätä kuvia galleriaan, joka 500 pikseliä on kuin albumi, paitsi että voit täyttää sen muiden ihmisten valokuvilla.

500px-kaikki-kuvat

Tehtävien avulla voit osallistua tiettyyn aiheeseen liittyviin kilpailuihin: mustavalkoinen, urheilu, muoti ja lasku jne. Palkintoihin sisältyy rahaa (250 dollarista 2000 dollariin käteistä), valokuvallisenssi ja valokuvausvälineet.

Missä 500px todella loistaa, on yhteisö, ja ryhmät ovat paras ominaisuus. Liittymällä ryhmiin liittyt samanhenkiseen klubiin, joka antaa palautetta ja rakentavaa kritiikkiä (toivot). Voit myös esikatsella tiettyjen luokkien töitä (ajatella maisemia, muotokuva, pitkää valotusta jne.).

500px: n mobiilisovellukset ovat saatavana Androidille ja iOS: lle. Android-sovellus toimii kuin viehätys, mutta selvin painike, sini-valkoinen kamera, antaa kuvan siitä, että voit vain napsauttaa kuvan ja ladata sen, vaikka lataus galleriavaihtoehdostasi onkin olemassa, koska hyvin. Näiden kahden erottaminen mahdollistaisi nopeamman pääsyn.

500px on suunnattu ammattilaisille ja innostuneille valokuvaajille. Sinänsä ilmainen suunnitelma on rajoitettu, eikä kuvaa muokkata (ammattilaiset eivät muokkaa verkossa). Jos kuitenkin joudut johonkin aiemmin mainituista ryhmistä, huomaat, että 500px tarjoaa elinvoimaisen yhteisön ja halvan rajoittamattoman suunnitelman.

Jos olet amatööri ja haluat vain tallentaa lomavalokuvia, katso jotain muuta palvelua.

SmugMug

SmugMugilla on pitkä kokemus, joka on lanseerattu vuonna 2002. Se on suunnattu niin muistinvalmistajille, myös harrastajille ja ammattilaisille..

Palvelu pitää huolella huolta valokuvien yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Joitakin vaihtoehtoja, jotka eivät ole yleisiä kuvanhallintaominaisuuksissa. Vaikka se osti Flickrin (hyvä siirto, koska luulemme, että he voisivat oppia siitä tai kaksi siitä), molemmat ovat silti erillisiä palveluita kirjoitushetkellä.

Riippumatta siitä, mihin käyttäjäryhmään valitset, kahden viikon kokeilujakson päätyttyä sinun on ponnistettava: valita on neljä suunnitelmaa: Basic, Power, Portfolio ja Business. Jokaisessa on rajoittamaton tallennustila.

Perussuunnitelma maksaa 5,99 dollaria kuukaudessa, ja siinä on ominaisuuksia, kuten yksityisyyden hallinta, kyky ladata HD-videoita ja teeman käyttö. Sen jälkeen suunnitelmissa on vielä enemmän ominaisuuksia ja korkeampi hinta. Kallein yritys, Business, tarjoaa kaupallisia ominaisuuksia: valokuvien ja gallerioiden erityinen hinnoittelu, tuotemerkkien tilaaminen, tapahtumavalokuvien ja pakettien markkinointi ja hallinta.

Voit lähettää valokuvia galleriaan, jota parhaillaan katselet, olemassa olevaan tai uuteen galleriaan. Sen jälkeen sinua odottaa mielikuvitusvalintaikkuna, joka näyttää kuinka kauan kukin kuva vie lähettämiseen. Et voi ladata kansiota suoraan, kuten joidenkin muiden palveluiden kanssa.

SmugMugilla ei ole paljon muokkaustyökaluja: siellä on rajaus, kääntö ja väritehosteet. Voit myös lisätä metatietoja, kuten sijainnin ja otsikon. Valokuvasi suojaamiseksi on olemassa myös vesileima. Editorissa ei ole paljon vaihtoehtoja. Puhumme tarkemmin kokemuksestamme toimittajan kanssa seuraavassa osiossa.

Oletusteema on silmiinpistävä, ja sen asettelu on melko selkeä ja intuitiivinen. Sen lisäksi voit valita joukosta erilaisia ​​koko sivuston kattavia teemoja ja värimaailmia.

Nämä teemat eivät ole vain sivuston malleja, koska SmugMug todella tarjoaa sinulle SEO-optimoidun sivuston ja valokuvat ja galleriat ovat SmugMug-verkkotunnuksesi alla. Siellä on jopa suoraviivainen, mutta melko tehokas sivustosuunnittelija, jonka kanssa voit pelata.

Tämän lisäksi voit muuttaa, kuinka yksityisen haluat gallerioidesi olevan. Näkyvyys voidaan asettaa luetteloimatta, eli kuka tahansa linkin kautta voi nähdä materiaalisi tai yksityisen. Lisäksi voit valita ihmisiä, jotka pääsevät käyttämään sähköpostiosoitteidensa perusteella, ja voit suojata pääsy salasanalla.

Voit jakaa valokuvasi linkkinä tai upottaa sen html-tiedostona ja valita koon, kun olet siinä. Jos haluat jakaa lisää, voit jakaa täydellisen gallerian tai tehdä diaesityksiä. Jakaminen sosiaalisen median palveluihin on myös saatavana. Voit jopa luoda linkin kävijöille ostamaan valokuvasi.

Kokemuksemme SmugMugista

Kun vierailet SmugMugissa ensimmäisen kerran, saat vaihtoehtoja aloittaa valokuvien lisäämisen, valita mallin tai organisoida. Se on yksinkertainen ja intuitiivinen; me pidämme siitä.

Lähettämisen valitseminen antaa sinulle alueen, jolla voit vetää ja pudottaa valokuvia tai valita niitä tietokoneeltasi. Tämä vaihe on merkitty ”1” (kahdesta), se muistuttaa asennustoimintoa, ja se tekee valokuvien saamisesta verkkoon yksinkertaisen kokemuksen.

Sen avulla voit myös ladata eri palveluista, kuten Amazon Drive, Dropbox ja Flickr, tehokkaan ominaisuuden, joka ei ole yleinen. Siellä on jopa Lightroom-laajennus, jonka avulla voit siirtää tiedostoja suoraan SmugMugiin.

Arvostamme, että SmugMug tarjoaa edistymispalkit jokaiselle yksittäiselle valokuvien lataamiselle ja antaa sinun ohittaa kaksoiskappaleet. Sen jälkeen seuraava vaihe pyytää sinua luomaan uuden gallerian, joka pitää valokuvasi ja joka on oletusnäkymä SmugMugissa.

Lisävalokuvien lähettäminen gallerioihin ei ole yhtä sujuvaa, koska lataamisen päätyttyä jäljellä on latausikkuna, joka leijuu gallerioiden yläpuolelle. Et näe uusia latauksia, ennen kuin napsautat X. Se on tehty, jotta käyttäjä voi ladata lisää kuvia, mutta painike, jonka nimi on ”lopeta lataus” tai ”valmis”, olisi tehnyt tempun.

SmugMug-valokuva-sivulle

Itse galleriarajapinta on erittäin houkutteleva, ja oletus tummanharmaa teema tekee hyvän kontrastin todellisten valokuvien kanssa.

Valokuvien järjestäminen tapahtuu ystävällisellä ”järjestä” -ominaisuudella. Opaslaatikko tervehtii sinua ja selittää, mitä voit tehdä sillä. Valokuvien järjestäminen manuaalisesti on melko helppoa, koska voit vetää ja pudottaa niitä missä vain haluat. Voit katsella, jakaa, poistaa, ladata ja muokata valokuvia järjestäjältä.

Toimittaja ei ole niin hyödyllinen: et voi esikatsella väritehosteitasi, kun valitset sen. Hakeessasi saat viestin, jossa sanotaan, että se vie muutaman minuutin. Huomasimme kuitenkin, että sinun on päivitettävä sivu saadaksesi muokatun kuvan. SmugMug voisi sisältää myös joitain muita valokuvien muokkausvaihtoehtoja rajaus-, kääntö- ja väritehosteiden lisäksi.

Eri jakamisvaihtoehdot vaikuttivat meihin, mutta koimme häiriöitä sulkeessamme osakeikkunaa ja yrittäessään avata sitä uudelleen.

Kaunis ja toimiva muotoilu heijastuu jälleen mobiilisovellukseen. Tunnistat useita ominaisuuksia yhdellä silmäyksellä, ja näkyvän latauspainikkeen avulla voit lähettää uuden kansion, gallerian tai valokuvan. Olemme todella pitäneet siitä, että pystymme määrittämään valokuvien automaattisen lataamisen.

Amazon Prime -kuvat

Amazon Prime Photos on palvelu, joka on yhdistetty Amazon Driveen. Samoin kuin Google Drive, kun lataat valokuvia, ne lasketaan osaksi Amazon Drive -kiintiötä, joka on niukka 5 Gt. Kuitenkin, jos olet Amazon Prime -tilaaja (12,99 dollaria kuukaudessa tai 119 dollaria, jos maksat vuodessa), saat rajoittamattoman tallennustilan valokuville.

Jos et ole Amazon Prime -tapahtumassa, on olemassa monia muita suunnitelmia, joista valita: 100 Gt 11,99 dollarilla, 1 Tt 59,99 dollarilla, 2 Tt 119,98 dollarilla, aina 30 Tt 1 799,70 dollarilla. Kaikki hinnat ovat vuodessa ja alittavat Googlea kohtuullisella marginaalilla.

Voit ladata valokuvia vetämällä ja pudottamalla ne mihin tahansa Prime Photos -ikkunassa. Jos lataat valokuviin, et saa valintaikkunaa, jossa sinua pyydetään lisäämään albumi tai luomaan uusi. Sinun on hallittava kyseinen osa manuaalisesti.

Et voi muokata kuvaa, jos se ylittää suurimman sallitun resoluution. Jos näin ei ole, näet yksinkertaisen editorin, joka antaa sinulle vaihtoehdot kääntää, kiertää, asettaa kirkkauden ja kontrastin, rajata ja asettaa kylläisyyden..

Prime Photos -sovelluksen avulla on helppo jakaa ihmisryhmälle kutsumalla heitä sähköpostitse tai lähettämällä heille luotu linkki. Lisätyt ihmiset voivat katsella valokuvia, lisätä valokuvia ja jopa kutsua muita liittymään ryhmään.

Sivupohja: koska Amazon Prints on yhteistyössä S: n kanssa&D Tulosteet, voit tilata tulosteita suosikkikuvistasi myymälöistä.

Kokemuksemme Amazon Prime -kuvista

Prime Photos on omituisesti samanlainen kuin Google Photos: kun vedät kansion tai valokuvan Prime Photosiin, se tervehtii sinua hauskalla grafiikalla ja sinisellä reunuksella, joka osoittaa, että voit vain vetää ja pudottaa valokuvia, gif-tiedostoja ja elokuvia missä tahansa ladata.

Sivupalkissa on siisti suodatin, jonka avulla voit tarkentaa näkymää päivämäärien ja tyypin mukaan. Sivupalkki sisältää myös linkin, joka näyttää sinulle, kuinka paljon tilaa sinulla on jäljellä, mikä ei tarkoita paljon, koska saat vain mittava 5 Gt.

Näiden vaihtoehtojen lisäksi on olemassa myös ryhmiä ja albumeita. Katsomme, että ryhmät ovat erityisen hyödyllisiä, koska voit lisätä muita ihmisiä, jotka puolestaan ​​voivat lisätä omaa sisältöä ja kutsua muita. Se tekee matkavalokuvien jakamisen paljon helpommaksi.

Albumit, toisaalta, ovat melko vakiona. Voit luoda albumeja Amazon Drive -kuvistasi, mikä nopeuttaa siirtymistä Prime Photos -valokuvaan, jos vasta aloitat sen käytön..

Kuitenkin, kun loimme albumin oletuskansiosta ”images” -kansiosta, se parissa kerralla sekaisin valokuvien päähän. Näytti siltä, ​​että edellinen albumi oli uuden kirjoittanut. Kun päivitimme sivun, kaikki oli hyvin. Myöhemmät yritykset eivät toistaneet virhettä.

Muokkausohjelma ei salli sinun muokata valokuvia, jotka ylittävät enimmäiskokon, ja se on tyhjennys. Kun pääset muokkausosaan, huomaat, että valittavissa ei ole monia vaihtoehtoja, mutta mielenkiintoinen on ”kehys”. Sen avulla voit lisätä valokuviin reunuksen, joka tekee niistä taiteellisia.

Kätevin tapa jakaa on luoda jaoslinkki, mutta se vie muutaman sekunnin pidempään kuin haluaisimme (se ei ole välitöntä). Siellä on linkki, joka mahdollistaa suoran jakamisen Facebookiin, mutta ei mihinkään muuhun sosiaaliseen verkostoon.

Google-kuvat

Googlella oli aiemmin Picasa-niminen sovellus. Sen on itse luonut Lifescape vuonna 2002, sitten Google osti sovelluksen vuonna 2002. Se oli saatavana ilmaisohjelmana seuraavan 14 vuoden ajan, kunnes Google lopetti sen..

Picasa-palvelusta Google kuitenkin loi oman kotitekoisen valokuvien tallennussovelluksen ja antoi sille nimen Google Photos. Nyt yli 500 miljoonaa käyttäjää käyttää Google Kuvia, ja nämä käyttäjät lataavat yli 1,2 miljardia kuvaa päivittäin. Se kertoo paljon käyttäjän tyytyväisyydestä.

Auttaa saavuttamaan nämä numerot on se, että Google antaa käyttäjille anteliaasti 15 Gt ilmaista tallennustilaa. Lisäksi valokuvat lasketaan kiintiöön vain, jos lataat täydellä resoluutiolla.

Jos lataat korkealaatuisena, lähettämistäsi ei ole rajoitettu. Jos tarvitset yli 15 Gt valokuvillesi, voit valita useista suunnitelmista: 100 Gt (1,99 dollaria kuukaudessa) 30TB (299,99 dollaria). Kaikki suunnitelmat tarjoavat alennuksen, jos maksat vuoden etukäteen.

Lataus on erittäin yksinkertaista. Voit vain vetää ja pudottaa valokuvia minne tahansa sivulle. Jos tunnet vanhaa koulua, voit käyttää latauspainiketta, joka avaa valintaikkunan. Lähetyksen jälkeen voit luoda uuden albumin tai lisätä olemassa olevaan.

Puhdas ja houkutteleva toimittaja antaa sinulle mahdollisuuden käyttää värisuodattimia, perussäätöjä sekä rajata ja kiertää. Suodattimia ei ole paljon, mutta se, mitä siellä on, tarjoaa mielenkiintoisia tehosteita. Kohdassa ”perussäädöt” voit asettaa valon, värin ja kontrastin. Sato ja kierto… hyvin, voit rajata ja kiertää.

Google Photos on esiasennettu moniin Android-laitteisiin, ja sen avulla on helppo ladata valokuvasi automaattisesti pilveen. Siellä on työpöytälatauslaite, jonka avulla voit synkronoida valokuvasi, mutta koska Google-kuvat tarjoavat sujuvamman kokemuksen, epäilemme sinun käyttävän sitä.

Jaettavaksi voit valita vain jaettavat valokuvat ja luoda sitten linkin, valita henkilön, jolle ne lähetetään, jakaa sosiaalisen median kautta, lisätä olemassa olevaan jaettuun albumiin tai luoda uuden..

Kokemuksemme Google-kuvista

Google Photos näyttää valokuvien aikajärjestyksen heti alusta alkaen. Oikealla näkyvä historiapalkki helpottaa pääsyä aikaisempiin valokuviin. Se on erityisen kätevä kokeneelle valokuvaajalle.

Lisätietoja valokuvien tallennuspalvelusta on Google Drive-arvosteluamme. Meillä on opas aseman käyttämiseen, jos et ole varma.

Lataa-painike ei ole erityisen tarkka, mutta sen ei tarvitse olla, koska voit vain vetää ja pudottaa valokuvia mihin tahansa sivun sivulle, ja lataus alkaa. Aika kätevä. Kun lähetys on valmis, saat mahdollisuuden lisätä uuteen tai jaettuun albumiin. Tyylikäs käyttökokemus ei ole mitään uutta Googlelle.

Itse albumit näyttävät melko houkuttelevilta käyttämällä Googlen minimalistista lähestymistapaa. Kuvat sijoitetaan ruudukkoon säilyttäen samalla hyvä pikkukuvan koko, jotta katselu on helppoa. Albumin otsikkoa on helppo muokata yhdellä napsautuksella, ja voit kutsua muita, joiden alla on selvä “+” -kuvake. Muut albumivaihtoehdot ovat oikeassa yläkulmassa, näkyviä, mutta eivät tunkeudu kokemukseesi.

Verrattuna muihin palveluihin, muokkaaminen Google Kuvien kanssa tuntuu hiukan alistavalta. Haluamme nähdä enemmän vaihtoehtoja, kuten Flickr.

Assistentti auttaa uusia albumeita, jaettuja albumeja, kollaaseja, elokuvia ja animaatioita, mikä helpottaa puhdasta loppukäyttäjää.

Jakamissivulla voit seurata kaikkia jakamasi valokuvia ja albumeja. Voit myös käynnistää uuden jaon, joka opastaa sinua prosessin läpi.

Et näe latauspainiketta missään tilassa, kun avaat Google Kuvien mobiilisovelluksen. Sitä ei ole siellä, koska sovellus toimittaa kaikkien kuvien automaattisen varmuuskopioinnin.

Sen sijaan sinun on käydä läpi useita valikon vaihtoehtoja, jotka alkavat ”laitekansioista”, kunnes pääset vain mobiililaitteille -valokuviin ja valitset sitten ”varmuuskopioi nyt”. Ei kaikkein ystävällisin työnkulku, jos haluat manuaaliset lataukset.

Kunnollinen offline-maininta: Mylio

Mylio on valokuvien järjestäjä ja hallinta, joka integroi laitteesi (sekä työpöytä- että mobiililaitteet) ja verkkolähteet yhdeksi valokuvaluetteloksi. Mylio auttaa hallitsemaan ja järjestämään valokuvia offline-tilassa ilman etäpalvelimia, mikä varmistaa yksityisyytesi.

Koska Mylio toimii offline-tilassa suunnitelmahintaan mukauttamiseksi, on raja, kuinka monta kuvaa voit hallita ja kuinka monta laitetta voit synkronoida. Mylio Plan -sovelluksella voit hallita ilmaiseksi 25 000 kuvaa kolmella laitteella. Premium antaa sinulle 100 000 kuvaa viidessä laitteessa 10 dollarilla kuukaudessa, kun taas Mylio Max antaa 500 000 kuvaa 12 laitteella.

Android- ja iOS-laitteissa on samat vaihtoehdot kuin Mylio Max ilmaiseksi. Premium- ja Max-suunnitelmat tarjoavat myös edistyneitä muokkausvaihtoehtoja ja Lightroom-integroinnin.

Muokkaaminen on nopeaa ja tarjoaa useita luokkia: “esiasetukset”, “valkotasapaino”, “ääni”, “käsittely” ja “viljanpoistosuodatin”. Esiasetukset toimivat kuten värisuodattimet, valkotasapaino auttaa asettamaan lämpötilaa ja sävyä, ääni antaa erilaisia ​​vaihtoehtoja, kuten valotuksen, kontrastin ja kohokohdat, hoito auttaa terävöittämään ja jyvien poisto tasoittaa kuvia.

Käyttöliittymä on moderni, intuitiivinen ja houkutteleva; et naarmuta päätäsi löytääksesi etsimäsi. Selainpaneeli näyttää, kuinka monta kuvaa sinulla on Mylio-kirjastossasi, ja voit katsella valokuvia erilaisten kriteerien perusteella (kaikki valokuvat, kansiot, albumit, kalenteri jne.).

Esikatselupaneeli pitää valokuvia ja antaa sinun etsiä niitä. Viimeksi, ominaisuuspaneeli antaa sinun nähdä tietoja valokuvien esikatselulähteestä.

Kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa, sinua odottaa ikkuna, joka pyytää sinua valitsemaan lähdekansio tai online-palvelut, jotka haluat lisätä Mylio-kirjastoon. Voit tietysti tuoda ne alkuperäisen valinnan jälkeen ja kopioida kansioita Mylio-tiedostoon tai synkronoida ulkoisen aseman. Kun olet tuonut tuonnin, voit selata, järjestää ja muokata valokuvia.

Voit jakaa valokuvia sähköpostitse tai suoraan Facebookissa tai Flickrissä. On olemassa myös pari vaihtoehtoa, joita ei jaeta sinänsä: ”vie”, joka vie valokuvat Mylio-palvelusta, “vie videona”, joka tekee saman, mutta luo diaesityksen ja tulostaa.

Kokemuksemme Mylosta

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä Mylion kanssa, on valokuvien tuominen siihen. Voit tehdä sen valitsemalla yhden tuontivaihtoehdoista. Mylio plussa on, että sen avulla voit ladata ja tuoda mediaa verkkopalveluista, mutta voit myös lisätä ulkoisia asemia ja lähdekansioita kiintolevyltä.

Lähdekansioiden lisääminen voi viedä hetken, riippuen kansioiden sisältämien valokuvien määrästä ja tietokoneesi tehokkuudesta. Testissämme 7500 valokuvan lisääminen kesti noin 14 minuuttia.

Kun olet lisännyt valokuvasi, näet oletuskalenterinäkymän, joka näyttää valokuvasi vuosien ja kuukausien ajan. Selaa sitä nopeasti, mutta tiedät aina, mitä vuotta ja kuukautta katselet, pienen kuplan ansiosta, joka kertoo sinulle vuoden ja kuukauden.

Voit luoda albumeita “albumit” -näkymässä, mutta käytät sitä pienellä “+” -merkillä, ja se ei erottu tarkalleen. Itse näkymään sijoitettu iso plus tai “luo uusi albumi” -painike olisi ollut parempi valinta. Jos et halua tehdä niin, voit käyttää ”kansiot” -näkymää, joka tekee tempun, jos valokuvasi on järjestetty kansioihin. Muussa tapauksessa siirry kohtaan “kaikki valokuvat” ja aloita järjestäminen.

Mylio voi synkronoida valokuvasi muiden laitteiden kanssa. Se yrittää tehdä sen alusta alkaen, vaikka synkronoitkin vain yhdessä laitteessa ja kestää hetken.

Merkintöjä on erityyppisiä: tähdet, tunnisteet ja liput. Huomautukset tulevat näkyviin, kun napsautat suurennuslasia, kun taas pääset lajitteluvaihtoehtoihin napsauttamalla suurennuslasikuvaketta. Ne voivat olla valtava apu käydessäsi läpi valokuvia, mutta molemmat vaihtoehdot olisi voitu sijoittaa kuvakevalikon ulkopuolelle ja nykyisen näkymän yläpuolelle tarjoamalla siten nopeampaa pääsyä.

Esiasetukset helpottavat nopeaa muokkaamista. Valittavana on 14. Muutoin voit kirjoittaa toimittajan, joka muistuttaa paljon tehokkaammasta Lightroomista. Vaikuttava sovellukselle, jota ei ole omistettu pelkästään valokuvien muokkaamiseen.

Jakaminen on tietysti monimutkaisempi ja hitaampi prosessi, kun otetaan huomioon, että Mylio ei ole verkossa ja sinun on ladattava valokuvasi ensin. Kun olet muodostanut yhteyden Flickriin tai Facebookiin, jakaminen riippuu kuitenkin vain Internet-yhteydestäsi.

Lopulliset ajatukset

Tähän mennessä sinulla on melko hyvä idea siitä, mitä tarvitset päästäksesi pois valokuvien järjestämiseen painajaisista. Olemme tarkastelleet, kuinka helppoa on käyttää esittämämme kuvanhallintaohjelmistoa, mitä ominaisuuksia ne tarjoavat, minkä hintaan ja kuinka helppoa on jakaa muistojasi välittämistäsi ihmisistä.

Tärkeintä on, että mielestämme Flickr on paras valinta kilpailijoista. Saatat ehkä olla samaa mieltä kanssamme, ja siksi haluamme kuulla sinusta kommentteissasi. Luuletko toisen sovelluksen ansaitsevan kruunun? Vai onko jotain mitä olemme unohtaneet? Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map