Paras ilmainen pilvivarmuuskopio 2020

Kunnollisen pilvivarmistuksen ratkaisun löytäminen, joka ei maksa sinulle senttiäkään, on vähän kuin neulan etsiminen heinäsuovasta. Vaikka edullisia varmuuskopiointitoimittajia on paljon, ilmainen online-varmuuskopiointi ei ole läheskään yhtä yleistä kuin ilmainen pilvitallennus.


Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaappi olisi tyhjä. Me pesi varmuuskopiointimarkkinat ja tarkistimme joitain omia online-varmuuskopiointikatsauksiamme kootaksemme luettelon parhaista ilmaisista pilvivarmistuksista. Saalis on se, että kaikki löytämämme vaihtoehdot tarjoavat vain rajoitetun määrän varmuuskopiotilaa, mikä tarkoittaa, että olet todella vain onnea, jos haluat varmuuskopioida vain muutama kriittinen gigatavu.

Useimmissa tapauksissa saat myös pienentyneitä ominaisuusjoukkoja, koska et osallistu maksulliseen tilaukseen. Suosittelemme antamaan parhaan online-varmuuskopio-oppaan yhdellä silmäyksellä. Jotkut siellä mainituista ratkaisuista ovat erittäin budjettiystävällisiä, ja säästävät sinulta myöhemmin investoimasta tietojen palauttamistyökaluun, jos kiintolevy menee kaput.   

Jos taas sinua myydään ilmaiseksi, jatka lukemista löytääksesi valintamme ilmaiseksi varmuuskopioksi.

Paras ilmainen pilvivarmuuskopio 2020

Mikä tekee parhaan ilmaisen pilvivarmuuskopion

Tämän artikkelin lähtökohta on ”ilmainen”, joten ensimmäiset etsimämme kriteerit olivat juuri nämä. Emme taipuneet määritelmää, vaikka jotkut palveluntarjoajat pystyisivätkin melkein perustelemaan sen tekemisen. Rajoittamaton 5 dollarin varmuuskopio kuukaudessa Backblaze on paras esimerkki.  

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että ilmainen varmuuskopiointi on yleensä ilmainen syystä. Kuten mainitsimme, jos olet menossa tällä reitillä, älä odota pystyvänsä varmuuskopioimaan useita satoja gigatavuja tietoja. Itse asiassa on joustavaa sanoa, että pystyt jopa varmuuskopioimaan useita gigatavuja.

Toinen uhraus, jonka sinun pitäisi olla valmis tekemään, on ominaisuusjoukko. Esimerkiksi Backblaze voi varmuuskopioida tiedostot automaattisesti tiedostotyypin perusteella, mikä säästää paljon aikaa (ja hei, aika on myös rahaa). Et saa sitä ilmaisella varmuuskopiointityökalulla. Backblaze tarjoaa myös yksityisen salauksen, varmuuskopioinnin ajoituksen ja monisäikeiset varmuuskopiot, muita ominaisuuksia, joita monilla ilmaisilla varmuuskopiointityökaluilla ei ole.  

Jotta saataisiin parhaat ilmaiset vaihtoehdot useimmille ihmisille, tasapainotimme kokonaistilavuuden käytettävissä olevilla ominaisuuksilla. Tulokset ovat vähäisiä, mutta edulliselle metsästäjälle, jolla ei ole useita suojattavia tiedostoja, löydetyt ratkaisut saavat työn aikaan.

1. CloudBerry-varmuuskopio Google Drivessa

CloudBerry Backup on yksi suosituimmista online-varmuuskopiointityökaluistamme yrityskäyttäjille ja teki parhaan varmuuskopion myös henkilökohtaiseen käyttöön. Vaikka työpöydällä on kohtuullinen hinta 49,99 dollaria jatkuvasta lisenssistä, niille, jotka etsivät maksutta varmuuskopiota, on saatavilla myös ilmainen versio ei-kaupalliseen käyttöön.

Meidän on korostettava, että freemium-ohjelmistosta puuttuu useita maksetun version tärkeitä ominaisuuksia, kuten kuvapohjainen varmuuskopiointi, tiedostojen pakkaus ja yksityinen salaus. Jälkimmäinen kaipaaminen on suuri, kun otetaan huomioon yleiset tietoverkkorikollisuusuhat, kuten tietorikkomukset ja keskitason ihmisten hyökkäykset. Joskus ilmainen tulee hintaan.

CloudBerry Backup Freemium on kuitenkin muuten sama hieno tuote, työpöytäohjelmalla, joka tukee hybridivarmuutta, varmuuskopiointiaikataulua, lohkotason varmuuskopioita ja muokattavia säilytyskäytäntöjä. Voit löytää lisää saatavissa olevia ominaisuuksia tarkistamalla CloudBerry Backup -katsauksen. 

Yksi niistä asioista, joka tekee CloudBerryn erilaiseksi, on se, että se, joka lukitsee sinut omaan pilviinfrastruktuuriinsa, antaa yritykselle mahdollisuuden yhdistää varmuuskopioasiakas yli 50 eri pilvipalveluun. Vaikka suurin osa näistä, kuten Amazon S3 ja Microsoft Azure, maksaa sinulle melko penniäkään, on joitain ilmaisia ​​vaihtoehtoja myös.

Yleisin näistä ilmaisista vaihtoehdoista on Google Drive. Jokainen, joka luo Google-tilin, saa 15 Gt ilmaista pilvitallennusta. CloudBerry Backup -sovelluksen avulla voit helposti muuttaa ilmaisen pilvitallennuksen ilmaiseksi pilvivarmuuskopioksi.

Ainoa mitä sinun on tehtävä, on valita Google Drive pilvivarmuuskopion määränpääksi, kirjautua sisään Google-tiliisi ja suorittaa sitten loput vaiheet varmuuskopiointisuunnitelman luomiseksi. CloudBerry Backup -asiakas opastaa sinut läpi kaiken, joten sen pitäisi olla melko yksinkertainen.

Jos et halua käyttää CloudBerryä varmuuskopioinnin helpottamiseen, Google Drive -sovellus, nimeltään Google Backup & Synkronointi, voidaan käyttää sen sijaan. Voit valita työpöytäohjelmasta, mitkä kansiot haluat varmuuskopioida jatkuvasti Google Driveen. Tämän lisäksi ei ole mitään varmuuskopio-ominaisuuksia, mikä tekee kömpelöstä ja ohuesta varmuuskopiointikokemuksesta. 

Pro-vinkki: Edullinen Google Drive -vaihtoehto

Jos et halua kuluttaa vähän rahaa, suosittelemme päivittämistä maksulliseen versioon, CloudBerry Backup Pro -sovellukseen ja CloudBerry -parin yhdistämiseen halpaan pilviinfrastruktuuripalveluun. Wasabi on hyvä valinta, joka palauttaa sinulle vain 0,0039 dollaria gigatavua kohti kuukaudessa. Se on noin 4 dollaria per teratavu. Lue lisätietoja Wasabi-arvosteluista.

Vaihtoehtoisesti, jos haluat pysyä Googlen kanssa, tarjolla on 100 Gt: n suunnitelma, joka maksaa 2 dollaria kuukaudessa. Käytämme kaikkia tilaamisvaihtoehtoja Google Drive -katsauksessa.

2. IDrive

IDrive on tämän artikkelin kaikkein ominaisuuspakattuin varmuuskopiopalvelu, ainakin kun otetaan huomioon vain ilmaiset iteraatiot. Toisin kuin CloudBerry-varmuuskopioinnissa, ilmainen IDrive-suunnitelma salaa edelleen pilven lähettämät tiedostot, sekä siirron aikana että levossa, ja antaa sinun valita yksityisen salauksen.

IDrivessä on myös edistyneet aikataulutusominaisuudet, lohkotason varmuuskopiointi, tiedostojen versiointi ja tukee kuvapohjaista varmuuskopiointia. Voit jopa käyttää tilaustasi älypuhelimen varmuuskopiointiin, jota vain harvat muut online-varmuuskopiointipalvelut sallivat.

IDriven ilmaisen suunnitelman ongelma on, että se ei vain vie sinut kovin pitkälle. Saat vain 5 Gt varmuuskopion tilaa työskennellä, kolmasosa siitä mitä saat, jos siirryt CloudBerryyn Google Drive -reitin varrella.

2TB IDrive -suunnitelma, jonka kattamme IDrive-katsauksessa, maksaa vain yli 50 dollaria vuodessa. Hinta on vain ensimmäisen vuoden, jonka jälkeen se nousee lähes 70 dollariin. Se ei ole aivan yhtä hyvä juttu kuin Backblaze, mutta se ei ole myöskään huono. Lisää siihen, että IDrive antaa sinulle 2 Tt sopivaa tiedostojen synkronointitilaa, ja joillekin arvo on suurempi.  

3. Zoolzin älykäs pilvi

Aika aikoinaan Zoolz tarjosi ilmaisia ​​100 Gt: n tilejä elämää varten, joka sisälsi 25 Gt kuumaa tallennustilaa (Amazon S3) ja 75 Gt kylmää säilytystilaa (Amazon Glacier). Nyt voit saada vain 10 Gt (kaikki kuuma).

Zoolzissa on älykäs valintavaihtoehto, joka varmuuskopioi tiedostotyypin perusteella, vaikka vain 10 Gt: n kanssa voi työskennellä, sinun on todennäköisesti oltava valikoivampi sen suhteen, mitä voit suojata kuin tämä ominaisuus sallii.

Tiedostojen valitseminen manuaalisesti on hallittavissa, ja Zoolz antaa arvio siitä, kuinka paljon tilaa käytät merkitsemällä valinnat varmuuskopiointiin. Zoolz voi myös varmuuskopioida sosiaalisen median tilejä, kuten Facebook ja Instagram. Jälleen, vaikka 10 Gt tilaa rajoittaa näiden erityisominaisuuksien arvoa.

Muita varmuuskopio-ominaisuuksia ovat varmuuskopiointiaikataulu, hybridi varmuuskopiointi, yksityinen salaus ja monisäikeinen varmuuskopio. Palvelussa on myös joitain mielenkiintoisia “älykkäitä” ominaisuuksia, kuten optinen merkintunnistus, joita tarkastelemme koko Zoolz-katsauksessa.

4. Jottacloud

Kuten IDrive, myös Jottacloud antaa sinulle 5 Gt ilmaista varmuuskopiota verkossa. Toisin kuin IDrive, Jottacloud on niin ominaisuuksiltaan heikko, että se ei melkein ole hintansa arvoinen. Puuttuvat ominaisuudet syrjään, ilmaisen varmuuskopion maisema on niin karu, että Jottacloud tekee luettelomme suhteellisen helposti.

Muistiinpanoihin sisältyy varmuuskopiointiaikataulu, jatkuva varmuuskopiointi ja tiedostojen versiointi. Jottacloud Photos saattaa olla ominaisuus, joka erottaa palvelun parhaiten erikseen suoritettavista varmuuskopiovaihtoehdoista. Tämä ominaisuus on optimoitu valokuvien varmuuskopiointiin, eikä se pakkaa mediaa kuten monet muut palvelut, mikä johtaa parempiin esikatseluihin.

Tiedostojen pakkaamisen puute tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että käytät varmuuskopiointitilaa nopeammin. Tämän ongelman lisäksi et voi varmuuskopioida yksittäisiä tiedostoja Jottacloudilla, vain kansioita.

Jottacloud ei myöskään tarjoa vaihtoehtoa yksityiselle salaukselle tai paikalliselle varmuuskopioinnille tai suorita lohkotason tai lisävarmuuskopioita. Varmuuskopioasiakas, jota tarkastelemme Jottacloud-arvosteluissamme, ei ole myöskään kovin käyttäjäystävällinen. Voi, ja se on hidasta ja asiakastuki on vähemmän kuin tähtitieteellistä.

Kaiken kaikkiaan se ei vain ole kovin houkutteleva varmuuskopiopalvelu, jopa ilmaiseksi.

5. norsu ajaa

Viimeinen ja tässä tapauksessa vähiten on Elephant Drive, jolla on niukasti 2 Gt ilmaista online-varmuuskopiota. Elephant Drive Lite, kuten ilmaissuunnitelmaa kutsutaan, rajoittaa myös tiedostojen lähetyskoon 100MB. Tietysti 2 Gt: n tiedostotilalla voit kuitenkin varmuuskopioida vain noin 20 Mt tiedostoa. 

Palvelu tarjoaa ainakin mahdollisuuden yksityiseen, päästä päähän -salaukseen, joten voit pitää nämä 20 tiedostoa turvassa. Varmuuskopiot voidaan asettaa toimimaan jatkuvasti tai voit suunnitella varmuuskopioita päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. 

Samalla kun kootimme Elephant Drive -katsausta, törmäsimme muutamiin teknisiin ongelmiin yrittäessämme palauttaa tiedostoja. Tämän lisäksi ei ole mahdollista palauttaa työpöytäohjelmasta. Sen sijaan sinun on pakko käyttää online-käyttöliittymää.

Emme kuitenkaan harppaa palvelun virheitä liikaa. Loppujen lopuksi he sanovat, että sinun ei pitäisi koskaan näyttää lahjalle norsulta suussa. Tai jotain sellaista.

Kunniamaininta

Erityinen online-varmuuskopiointipalvelun käyttö tiedostojen suojaamiseen pilvisäilön käytön sijasta on, että suurin osa näistä työkaluista on suunniteltu suojaamaan melkein vaivattomasti koko kiintolevysi ominaisuuksilla, kuten automaattinen varmuuskopiointi tiedostotyypeittäin ja varmuuskopiointiaikataulut.  

Sellaisenaan emme yleensä suosittele pilvitallennuksen käyttöä varmuuskopiointitarkoituksiin. Se on aivan liian paljon työtä ja liian alttiita virheille.  

Jos olet kuitenkin pysynyt kanssamme kauan sen sijaan, että päättäisit kassalle joitain hylättyjä “käytännössä ilmaisia” mainintoja, sinulla on todennäköisesti niin, että sinulla ei ole monta tiedostoa varmuuskopioida. Tällöin pilvitallennuksen käyttäminen arvokkaiden tiedostojesi suojaamiseksi on järkevää.

Hyvä uutinen sinulle on, että siellä on paljon enemmän ilmaisia ​​pilvitallennusvaihtoehtoja kuin ilmainen varmuuskopiointi, jota kerromme parhaassa ilmaisessa pilvitallennusartikkelissa. Suosittelemme pCloudia, joka, kuten pCloud-katsauksessamme todettiin, antaa sinulle 10 Gt ilmaista tallennustilaa, laajennettavissa 20 Gt: aan suosituksineen.  

Sync.com, joka antaa sinulle 5 Gt ilmaista tallennustilaa ja jolla on rajoittamaton lähetysohjelma, on toinen hyvä valinta. Se on myös valinta parhaimmalle nolla tietämättömyyden pilvitallennukselle. Sync.com-katsauksessamme keskustellaan joistakin syistä, joiden mielestä se on myös paras vaihtoehto turvalliselle tiedostojen jakamiselle.

Lopulliset ajatukset

Tosiasia on, että ilmaiseen online-varmuuskopiointiin ei ole todella mahtavia vaihtoehtoja. CloudBerry Backup Freemium yhdessä 15 Gt ilmaisen Google Drive -tallennusvälineen kanssa on helppo voittaja, mutta jopa tällä lähestymistavalla on monia rajoituksia.

On tietysti järkevää, että näin on, koska varayhtiöt eivät voi maksaa laskuja tarjoamalla palvelujaan ilman mitään. Suosittelemme jälleen kerran harkitsemaan joitain arvopohjaisia ​​varmuuskopiopalveluita. Backblaze, IDrive ja Carbonite sopivat kaikki laskuun, ja meillä on jopa vertailuartikkeli, jonka avulla voit valita niiden välillä.

Se on joka tapauksessa neuvojamme, jotka ovat aina ilmaisia. Etkö usko, että meillä on rahaa? Tarjoa kaksi senttiäsi alla olevissa kommenteissa ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map