Paras Cloud IaaS (Infrastructure-as-a-Service) tiedostojen ylläpitämiselle 2020

Jos luulet, että pilvipalveluinfrastruktuuri-palveluna ratkaisut eivät ole sinulle, jatka lukemista: Tämä paras pilvi-IaaS-artikkeli saattaa vain ratkaista online-varmuuskopiohäiriöisi tai avoimet pilvivarasto-ovet, joita et koskaan ajatellut.


Oikeiden ohjelmistojen parissa (enemmän siitä hetkessä) kuka tahansa, joko koti- tai yrityskäyttöön, voi käyttää IaaS-palveluntarjoajaa kriittisten tiedostojen isännöintiin. Siellä on hyviä uutisia myös niille, jotka pitävät valinnasta: käytettävissä on useita kelpoisia pilviinfrastruktuuripalveluita.

Jälleen kerran on myös tämä vähän huonoja uutisia: valita on useita kelvollisia pilviinfrastruktuuripalveluita. Ratkaisemaan on paljon ratkaisua varten. Auttaaksemme navigoimaan kaikessa tässä, olemme koonneet tämän artikkelin, jossa hahmotellaan tänään saatavilla olevia IaaS-ensi-iltapilviä.

Vaikka Amazon S3 pyrkii kiinnittämään enemmän huomiota ja hallitsee pilvisen IaaS: n markkinaosuutta 33 prosentin omistusosuudella, suosimme Microsoft Azurea hiuksilla halvempien säilytyskustannusten ja palvelinverkon ansiosta, joka todella ylittää Amazonin. Google Cloud viimeistelee voiton IaaS-maailman huipulla, kun taas pienemmille ajatteleville Wasabi ja Backblaze B2 sopivat täydellisesti yrityksille, joiden budjetti on rajoitetumpi. 

Tulossa ylöspäin hylkäämme parhaat pilvipalveluinfrastruktuuripalvelumme ja niiden hyvät ja huonot puolet. Ensinnäkin, saadaan muutamia asioita ruudulle.

Mikä on Cloud IaaS, joka tapauksessa?

Suurin osa pilvitiedostojen hosting-palveluista, joita me täällä Cloudwards.net kattaa, tarjoaa kaiken, mitä tarvitset tietyn tehtävän suorittamiseen, joka on yleensä joko pilvisäilytys tai online-varmuuskopiointi, vaikka kattamme myös palvelut, kuten paras kirjanpito-ohjelmisto tai parhaat muistiinpanosovellukset.

Tällaisia ​​verkkopohjaisia ​​ratkaisuja kutsutaan usein nimellä ohjelmisto palveluna (SaaS). Palveluinfrastruktuuri palveluna, yleisesti lyhennettynä IaaS, on aivan erilainen eläin.

Pilven IaaS on kokonaisen työkalun sijaan rakennuspalikka. Erityisesti se viittaa palvelintilaan, johon voit muodostaa yhteyden Internetin välityksellä, yleensä jotain pilvilaskentaa varten. Tästä pilvipalvelintilasta, kuten pian keskustellaan, laskutetaan yleensä gigatavua kohden, ja se sisältää usein myös käyttömaksut.

Yksi pilvi-IaaS: n käytön suurimmista eduista verrattuna täydellisiin pilvipalveluihin on, että myös täydellisimmät pilvipalvelut tarjoavat rajoitetun pilvitilan. Vaikka verkossa on rajoittamattomia varmuuskopiointipalvelujen tarjoajia, niitä ei ole paljon. Pilvi IaaS -sovelluksella voit kuitenkin varmuuskopioida muutama gigatavu satoihin teratavuihin dataa murehtimatta koskaan kattoon pääsemisestä..

Sinun on tehtävä, kuinka käytät tätä palvelintilaa, joko varmuuskopiointiin tai muuhun. Jos sinulla on ohjelmointipaloja, voit rakentaa omat sovelluksesi tiedostojen lähettämistä varten. Niille, jotka etsivät helppoa katua, harkitse sen sijaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja antamaan sille tarkoitus.

Esimerkkejä tällaisista kolmannen osapuolen ohjelmistoista ovat yksinkertaiset tiedostojen lataustyökalut, kuten FTP / SFTP-asiakkaat, sekä ominaisuuksiltaan parempia työkaluja, kuten sellaisia, joita käytetään pilvitallennuksen tai online-varmuuskopion määrittämiseen.

Cloud IaaS -integraatio: FTP / SFTP, pilvitallennus ja online-varmuuskopiointiasiakkaat

Useimmissa pilvi-IaaS-työkaluissa on verkkoliittymät, joista voit lähettää ja ladata yksittäisiä tiedostoja. Vaikka tämä on yksi tapa saada tiedostoja pilveen, se ei ole kovin tehokas. Kolmansien osapuolien työkalujen käyttäminen kertaluonteisena tiedostojen siirtämiseksi tai pysyvien, automatisoitujen suhteiden (pilvitallennus ja online-varmuuskopiointi) luomiseksi säästää huomattavasti aikaa.

Joitakin parhaista käytettävissä olevista tiedostonsiirtosovelluksista ovat Filezilla, Cyberduck, Transmit (vain MacOS) ja WinSCP (vain Windows). Niistä olemme osa-aikaisintaan Cyberduckiin, jonka avulla on helppoa nopeasti ladata tai ladata useita tiedostoja kerralla pilveen ja pilviltä..

Pilvitallennusmarkkinoilla markkinat ovat melko yllättäen melko ohuet. Paras testaamme on Storage Made Easy File Fabric, joka toimii useimpien parhaiden IaaS-asetusten kanssa, joita alla käsittelemme (tosin ei Backblaze B2). Tätä pilvitallennustyökalua, jota yleisesti lyhennetään nimellä “SME”, voidaan käyttää tiedostojen synkronointiin ja jakamiseen tai yksinkertaisesti vapauttamaan kiintolevytilaa, kuten Storage Made Easy -katsauksessa kerrotaan..

Tallennusratkaisut ovat harvinaisia, mutta online-varmuuskopiointiratkaisut, jotka on suunniteltu pariksi valitsemasi pilvi-IaaS: n kanssa, eivät ole. Kaksi suosituimmista nimistä, joita yleisesti mainitaan teknologiafoorumeilla, kuten StackOverflow, sisältävät Duplicati ja Arq. Meillä on Duplicati-arvostelu ja erillinen Arq-arvostelu, josta voit lukea lisätietoja kummastakin.

Oman online-varmuuskopion tekemisessä ominaisuuksien selkeä edelläkävijä on kuitenkin oltava CloudBerry-varmuuskopio..

Vaikka CloudBerry Backup -kulu on kalliimpaa kuin ilmainen Duplicati tai Arq, kustannukset eivät ole niin suuria, etteivät ne edes kannata kuluttaa edes kodin varmuuskopiotarpeita varten. Vastineeksi saat keskeisiä ominaisuuksia, kuten lohkotason varmuuskopiointi, hybridi varmuuskopiointi, yksityinen salaus ja muokattavat säilytyskäytännöt. Lue CloudBerry varmuuskopio -katsaus saadaksesi lisätietoja.

Nyt kun tiedämme vähän pilvi-IaaS: sta ennen kuin pääsemme parhaimpiin suosikkeihimme, mielestämme on syytä yksityiskohtaisesti määritellä kriteerit, joita käytimme noiden valintaan.

Mikä tekee parhaimmasta pilvi-IaaS: stä

Etsiessään pilvipiirrosta koti- tai yritystarpeitasi varten, ennen kaikkea on huomioitava kaksi tekijää: kustannukset ja infrastruktuuri.

Cloud IaaS -kustannukset: Tallennus- ja käyttömaksut

Kustannusten suhteen tärkein näkökohta, johon on kiinnitettävä huomiota, on säilytyskustannus gigatavua kohden. Vaikka jotkut palvelut pakottavat maksamaan vähimmäismäärän tallennustilaa, maksat useimmiten vain käyttämästäsi, mikä tarkoittaa skaalautuvuutta ja kustannusten hallintaa.

Paremman infrastruktuurin palvelut, kuten Amazon S3, maksavat yleensä yli 0,02 dollaria tallennettua gigatavua kohden, mikä voidaan asentaa melko nopeasti. Maksut laskutetaan yleensä kuukausittain, joten saatat tarkistaa yli 20 dollaria teratavua kohti kuukaudessa.

Palvelut, joissa on rajoitetumpi infrastruktuuri, maksavat paljon vähemmän. Esimerkiksi Wasabi maksaa vain noin 0,005 dollaria gigatavua kohti, joten noin 5 dollaria teratavua kohti kuukaudessa.

Varastointimaksujen lisäksi arvioidaan joskus myös käyttömaksuja. Yleisimmin arvioidut käyttömaksut ovat ns. Poistomaksuja, jotka viittaavat yksinkertaisesti siihen, mitä otat varastosta (ts. Lataat).

Jotkut palvelut veloittavat myös tietojen lähettämisestä, erityisesti kylmävarastoinnista (arkistointi). On myös satunnaisia ​​API-puheluita (“valitse”, “luettelo”, “saada” ja “laittaa” jne.), Jotka ovat huolissaan siitä, että olet kehittäjä, mutta pidämme enimmäkseen tässä artikkelissa tiedostojen ylläpitoa.

Palvelininfrastruktuuri

Kun puhumme infrastruktuurista, puhumme ensisijaisesti datakeskusverkoista. Lisää tietokeskuksia ja enemmän palvelimia kyseisissä tietokeskuksissa tarkoittaa yleensä, että voit lähettää tiedostoja nopeammin ja käyttää niitä myöhemmin nopeammin. Hyvät verkot tarkoittavat enemmän palvelimia käyttäjää kohden ja helpottavat datakeskuksen löytämistä lähemmäksi. Molemmat auttavat vähentämään verkon ruuhkia.

Cloud IaaS -palvelut, etenkin ne, jotka maksavat enemmän kuin Amazon S3 ja Azure, johtavat yleensä parempiin tiedostojen siirtonopeuksiin kuin erilliset pilvitallennus- tai online-varmuuskopiointipalvelut. Tämä pitää paikkansa etenkin jälkimmäisessä tapauksessa: vaikka arvopohjaiset palvelut, kuten Carbonite ja IDrive, näyttävät hyvältä paperilla, se voi olla tuskallisen hidasta, mikä johtuu useimmiten rajoitetusta verkosta.

Nyt kun meillä on kaikki tuo suora, siirrytään meidän valintamme.

Paras Cloud IaaS: Microsoft Azure -tallennustila

Kun on kyse Amazon S3: n ja Microsoft Azure -sovelluksen valinnasta pilvitiedostojen isännöintiin, laskeuduimme lopulta Microsoft Azure -sovellukseen, koska se maksaa vähemmän ja sillä on suurempi verkko. Palvelu toimii hyvin sekä Storage Made Easy- että CloudBerry-varmuuskopioiden kanssa, mikä tarjoaa yleisen erinomaisen käyttökokemuksen.

Vaikka monilla ei ole vaikeuksia selvittää Azurea itselleen, koottiin aloittelijoiden opas varmuuskopiointiin Azure-sovelluksen kanssa niille, jotka haluavat saada nopean käsityksen kiintolevyjen suojaamisesta CloudBerry Backup -sovelluksella. Azure on myös yhteensopiva Duplicati-varmuuskopio-ohjelmiston kanssa, joka ei ole yhtä ominaisuuspakattu kuin CloudBerry, mutta joka tulee ilmaiseksi (lue Duplicati-arvostelu).

Microsoft Azure -tallennuskulut

Azure-hintaan on erilaisia ​​kustannuksia riippuen siitä, minkä tyyppistä tallennustilaa käytät. Vaihtoehtoihin kuuluvat Azure-tiedostot, Azure-levyt ja Azure-blobit. Pilvitallennuksessa ja varmuuskopioinnissa haluat käyttää Blobsia, koska se tukee jäsentämätöntä tietoa.

Blob-säilytys Microsoft Azure -sovelluksella on porrastettu ja laskutetaan gigatavua kohti kuukaudessa. Voit valita joko kuuma- tai kylmävarastoinnin sen mukaan, kuinka usein aiot käyttää tiedostojasi.

Sekä kuuma- että kylmävarastoinnissa on vaihtoehdot ”paikallinen redundantti varastointi” (LRS) tai “maantieteellinen redundantti tallennus” (GRS). LRS-hinnat ovat halvempia, mutta kauhoja säilytetään vain yhdellä maantieteellisellä alueella, kun taas GRS-hinnat maksavat enemmän, mutta tarpeeton tieto tallennetaan laajemmalle alueelle nopeaa käyttöä varten riippumatta siitä, missä olet maailmassa..

Suunnitelmat: Kuuma (LRS): Kuuma (GRS): Viileä (LRS): Viileä (GRS): Arkisto (LRS): Arkisto (GRS):
Ensimmäinen 50 kt:$ 0,0184$ 0,0208$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Seuraava 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Yli 500 kt:$ 0,017$ 0,0192$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

LRS: n kuuma tallennustila on todennäköisesti se, mitä haluat käyttää pilvitallennukseen tai varmuuskopiointiin, jos olet kodin tai pienyrityksen käyttäjä. Hinta maksaa 0,0208 dollaria ensimmäisestä 50 kt tallennustilasta kuukaudessa. Se on 20,80 dollaria 1 TB: lta.

Tiedostojen lähettämisestä tai lataamisesta ei peritä käyttömaksua, jos käytät kuumaa tallennustilaa. LRS: n viileä tallennustila maksaa 0,0025 dollaria gigatavua lataamiseksi ja 0,01 dollaria gigatavua tiedostojen lataamiseksi. GRS-viileä tallennuslaite maksaa lataamiseksi 0,005 dollaria gigatavua kohti ja sama hinta kuin ladattava LRS-viileä.

Microsoft Azure Storage Server Network

Palvelinverkon koon suhteen Microsoft Azure ottaa kakun: ympäri maailmaa on yli 50 eri aluetta, joissa on käytettävissä datakeskusverkkoja. Maita, joissa on palvelinlaitteita, ovat Yhdysvallat, Kanada, Brasilia, Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Australia, Intia, Japani, Korea ja Kiina. Palvelimet ovat tulossa pian Etelä-Afrikkaan.

Monilla näistä maista on myös useita sivustoja. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on tietokeskuksia länsirannikolla ja itärannikolla, samoin kuin Yhdysvaltojen pohjoisessa ja etelässä.

Lyhyesti sanottuna, voit tallentaa tietoja melkein missä tahansa haluat maailmaa. Pilvipalvelujen moninaisuus tarkoittaa myös sitä, että verkon ruuhkia hallitaan.

Vertailussa Amazonin, Azuren, Google Cloudin ja Backblazen välillä löysimme Amazonin nopeutta nopeammin kuin Azure, vaikka olisimme rehellisiä, testasimme myös vain sitä, että itäisen Yhdysvaltojen osalta olisimme todennäköisesti käyneet ympäri maailmaa testaamalla nopeuksia. , Azure olisi voittanut kädet alas.

Amazon S3 & Amazonin jäätikkö

Vaikka sijoitamme Amazon S3: n Azure-taakse, emme voi kieltää sen tiukkaa kilpailua. Kuten Microsoftilla, myös Amazonilla on valtava tietokeskusverkko, mikä tarkoittaa parempaa tiedostojen lähetys- ja latausnopeutta sinulle. Amazon S3 -tallennustila ei ole halpaa, mutta kustannukset ovat laskeneet dramaattisesti viime vuosina. Jos haluat vain varmuuskopioida tiedostoja etkä tarvitse säännöllistä pääsyä, voit myös valita Amazon Glacier -sovelluksen, arkisto IaaS-vaihtoehdon, jolla on paljon pienemmät tallennuskustannukset, mutta joka toimii hitaammalla nopeudella.

Amazon S3 voi olla aluksi hieman vaikea käyttää, koska pääsy on haudattu suurempaan Amazon Web Services (AWS) -alustaan, joka tarjoaa paljon enemmän pilvipalveluita kuin pelkkä tiedostojen ylläpito.

Jälleen kerran olemme yrittäneet tasata kokemusta lukijoillemme luomalla Amazon S3 -oppaan. Opas keskittyy tiedostojen varmuuskopiointiin ja korostaa S3-yhteyden muodostamista CloudBerry Backup -sovelluksen kanssa.

Amazon S3 -kustannukset

Amazon S3: n avulla voit kokeilla palvelua kuluttamatta senttiäkään 5 Gt: n tiedostovaraston ja 15 Gt: n maksuttoman tiedonsiirron ansiosta. Vaikka tämäkin riittää sinulle, tarjous on kuitenkin hyvä vain yhden vuoden.

Amazon S3: n tallennuskustannukset ovat porrastetut. Lisäksi on olemassa kolme erityyppistä säilytystapaa: tavallinen, tavallisesti harvat ja Amazon Glacier.

Tavallinen tallennustila on kuuma tallennustila: se on tallennustila, johon sinun on käytettävä usein. Tallennuskustannukset ovat korkeat, mutta tiedon lataus ja lataus ovat nopeampia ja käyttöaste on alhaisempi.

Ensimmäinen 50 kt:$ 0,023
Seuraava 450TB:$ 0,022
Yli 500 kt:$ 0,021

Enintään 50TB, maksat 23,00 dollaria teratavulta kuukaudessa, mikä on, kuten aiemmin sanoimme, hieman jyrkkä. Vaikka käytät yli 500TB, alennuksella saat edelleen 21,00 dollaria teratavua kohti. Se sanoi, S3 on noin neljäsosa Rackspace Cloud Files -kustannuksista, joten siinä on.

Amazon S3 Standardin tiedonhaku- (pääsykustannukset) on esitetty yksityiskohtaisesti seuraavassa taulukossa. Tietojen lähettäminen – hurray – on ilmaista S3 Standard -sovelluksella.

Ensimmäinen 1 Gt kuukaudessa:Vapaa
Jopa 10TB kuukaudessa:0,090 dollaria / Gt
Seuraavat 40 TB kuukaudessa:0,085 dollaria / Gt
Seuraavat 100 TB kuukaudessa:0,070 dollaria / Gt
Seuraavat 350 TB kuukaudessa:0,050 dollaria / Gt

Sillä välin Amazon Glacier maksaa vain 0,004 dollaria gigatavua kohti. Toisin kuin Amazon S3, sinulta veloitetaan myös tietojen lähettäminen Amazon Glacier -sovellukseen. Hinta on 0,05 dollaria / 1000 pyyntöä.

Voit noutaa jopa 1 Gt Glacier-tiedostoja ilmaiseksi. Sen jälkeen joukkotietojen haku maksaa 0,0025 dollaria / Gt ja lisäksi 0,025 dollaria / 1000 pyyntöä. Koska jäätikköhaku on hidasta, voit myös maksaa enemmän nopeutetusta hausta.

Kuten S3 Standardissa, myös muista Amazon Glacier -tapahtumista peritään joukko muita maksuja, mukaan lukien siirrot Amazon S3: lle ja muihin kuin Amazon-sovelluksiin.

Lyhyesti sanottuna, Amazon IaaS -tallennustilan kustannukset eivät ole vain kalliita, vaan myös melko hämmentäviä. Varmista, että tiedät kuinka se kaikki toimii, jos aiot tallentaa paljon tietoja ja ladata niitä usein. Varmista erityisesti, jos aiot käyttää Amazon S3: ta sovellusten kehittämiseen.

Amazon S3 -palvelinverkko

Hinnoittelurakenne saattaa olla päänsärky, mutta joillekin se on sen arvoista nopeiden tietojen lataamisen ja lataamisen ansiosta, mikä on erityisen hyödyllistä suurissa varmuuskopiointityöissä. Nämä nopeudet, kuten mainittiin, johtuvat Amazonin massiivisesta globaalista pilvipalvelinverkosta.

Yhdysvalloissa on neljä sijaintia, kaksi itäisessä Yhdysvalloissa (Pohjois-Virginia ja Ohio) ja kaksi länsi-Yhdysvalloissa (Kalifornia ja Oregon). Kanadassa on toinen pohjoisamerikkalainen palvelin ja Etelä-Amerikassa (Sao Paulo).

Wasabi Kuumapilvivarastointi

Kuten tulet huomaamaan Wasabi-arvosteluistamme, olemme kaiken kaikkiaan rakastaneet tätä pilviinfrastruktuuripalvelua. Tämä johtuu lähinnä siitä, että Wasabi tarjoaa kuuman pilvitallennuksen nopeudella, jota mikään muu palveluntarjoaja, edes Backblaze B2, ei vastaa.

Kuitenkin kuten Backblaze B2, kompromissi on infrastruktuuria, johon pääsemme hetkessä. On kohtuullista ajatella, että Wasabi istuu Amazon S3: n pilvi-IaaS-spektrin vastakkaisella puolella.

Wasabi on suhteellisen uusi kuin pilvi-IaaS-palveluntarjoajat, mutta se on tehnyt hienoa työtä varmistaakseen, että sitä tukevat monet suositut ohjelmistotoimittajat. Yhteistyökumppaneita ovat CloudBerry Backup, Storage Made Easy ja Otixo, monipilvien hallintapalvelu (lue Otixo-arvostelu).

Toinen asia, jota rakastamme tässä palvelussa, on kuinka reagoiva ja ystävällinen sen asiakastukitiimi on tähän mennessä osoittanut. Saamme aina nopeat ja tarkat vastaukset. Et usein saa sitä pienten tai edes suurten yritysten kanssa.

Wasabi-kustannukset

Wasabi ei ole vain halpaa, vaan myös hintarakenne on yksinkertainen. Sinun ei tarvitse yrittää salata maksutietoja koskevia sivuja, jotka saattavat koskea sinua tai eivät, kuten teet Amazon S3: n kanssa. Päivittäisten kuluttajien kannalta se on iso plussi käyttökokemuksen suhteen.

Kaiken kaikkiaan Wasabi on noin 80 prosenttia halvempi kuin Amazon S3. Tämä hinta on kiinteä 0,049 dollaria gigatavua kohti kuukaudessa. Se on vajaat 5 dollaria teratavua kohti kuukaudessa, minkä varmasti varmasti luokittelemme maistuksi tarjoukseksi.

Vielä herkullisempaa, Wasabi Hot Cloud Storage -palvelussa ei ole poistumistietoja tai muita käyttömaksuja. Et maksa tiedostojen lähettämisestä tai edes lataamisesta.

Wasabin maastapoistosuunnitelma on suhteellisen uusi. Siellä on myös vanha Wasabi-suunnitelma, jonka lataaminen veloittaa 0,04 dollaria gigatavua kohti. Suunnitelman mukaan varastointi on kuitenkin myös halvempaa, kun se on 0,039 dollaria gigatavua kohti kuukaudessa.

Sinun on murskattava numerot selvittääksesi, mikä suunnitelma toimii parhaiten tarpeitasi varten. Hyvä uutinen on, että jos teet virheen, se ei maksa sinulle paljon ja voit vaihtaa suunnitelmien välillä myöhemmin.

Ainoa koputus Wasabiin on, että joudut ostamaan vähintään 1 Tt tallennustilaa. Säästät silti silti suuria useimpiin vaihtoehtoihin verrattuna.

Wasabi-palvelinverkko

Wasabilla on joko yksi tai kaksi tietokeskusta riippuen siitä, kun luet tätä artikkelia. Yhtiö aloitti toimintansa Ashburnissa, Virginiassa, mutta aikoo lisätä toisen, joka sijaitsee Oregonissa joskus kesäkuun 2018 aikana..

Jopa silti, että ei ole monia palvelinkeskuksia, ainakin kilpailuun verrattuna. Tuloksena on, että kun Wasabi kasvattaa suosiota, saatat kokea hidastumisia, vaikka asutkin Yhdysvalloissa. Omat sisäiset testimme ovat havainneet, että nopeudet eivät vastaa laajemmin jakautuneiden IaaS-palveluntarjoajien nopeuksia, vaikkakin se toimii riittävän hyvin varmuuskopiointiin työpaikkaa.

Google Cloud

Google Cloud on erittäin suosittu IaaS-pilvi, mikä tarkoittaa, että saatamme todennäköisesti saada jonkun surun viiltoaineista tämän artikkelin neljännessä osassa. Tosiasia on, että niin kauan kuin “best of” -luettelot menevät, tämä on melko vaihdettava. 

Pääsyy siihen, että sijoitimme sen viimeiseksi, on se, että Google Cloud on se, että se maksaa tallennusnopeuksista hiukan enemmän kuin Azure ja S3. Ei kuitenkaan ole epäilystäkään siitä, että Google ylläpitää erittäin nopeaa, vakaata verkkoa. Siksi se on houkutellut niin monia suuria asiakkaita, joista voit lukea sen tapaustutkimusportaalista.

Google Cloud Pricing

Googlella on sekä monialueellinen että alueellinen hinnoittelu kuumavarastoinnille sekä kylmävarastoinnille (”coldline” Google Cloud -sivustolla). Toisin kuin Amazon tai Azure, hinnoittelu ei kuitenkaan ole porrastettu, joten et saa alennusta massiivisten tietomäärien tallentamisesta..

Multi-Alueellinen: Alueellinen: Coldline:
$ 0,026$ 0.02$ 0,007

Monialueellinen tallennus on turvallisin tiedostojen redundanssin kannalta, ja se on nopein, mutta maksaa 0,026 dollaria gigatavua kohti kuukaudessa. Se on 26 dollaria teratavua kohti.

Kotikäyttöön tai SMB: hen Yhdysvalloissa, käytä halvempaa alueellista säilytystilaa, joka on 0,02 dollaria gigatavua kohti. Huomaa, että eri alueilla on kuitenkin erilaisia ​​hintalappuja Googlelle. Esimerkiksi Tokion alueellinen varastointi maksaa 0,023 dollaria gigatavua kohti.

Käyttömaksuja varten tiedostojen lataaminen on ilmaista, kun lähtemistä laskutetaan ladattua gigatavua kohti. Toisin kuin varastointimaksut, ulosmeno on porrastettu. Maksut vaihtelevat myös alueittain.

Verkon sisäänpääsy: Verkon sisäänpääsy: Network Egress (USA):
Alle 1 ktVapaa0,12 dollaria / Gt
1-10TBVapaa0,11 dollaria / Gt
Yli 10 ktVapaa0,08 dollaria / Gt

Google Cloud Server -verkko

Kun asetat pilvi-kauhoja Google Cloud -konsolin kautta, voit valita yhden 15 alueesta ympäri maailmaa. Niihin sisältyy useita datakeskuksia Yhdysvalloissa, jotka sijaitsevat Oregonissa, Iowassa, Pohjois-Virginiassa ja Etelä-Carolinassa, ja yksi tulee pian Los Angelesiin..

Muita länsipallon sijainteja ovat Montreal, Kanada ja São Paulo, Brasilia.

Eurooppalaiset laitokset ovat tällä hetkellä numero neljä, vaikka enemmänkin on tulossa. Nykyiset sijainnit ovat Lontoo, Belgia, Alankomaat ja Frankfurt. Samaan aikaan Aasiassa ja Tyynenmeren alueella ovat edustettuina Mumbai, Taiwan, Tokio, Singapore ja Sydney.

Se ei ole läheskään niin monta sijaintia kuin Azure tarjoaa, mutta se on silti vaikuttava. Lisäksi Google tarjoaa tietokeskuksia samoin kuin kuka tahansa, koska nämä ovat sen haku- ja verkkosovellusyritysten selkäranka.

Kunniamaininta: Backblaze B2

Backblaze Personal on yksi suosituimmista online-varmuuskopiointipalveluntarjoajistamme 5 dollarin kuukaudessa, rajoittamattoman varmistustarjouksen ja poikkeuksellisen yksinkertaisen käyttökokemuksen ansiosta. Kunnes Wasabi tuli mukaan, Backblaze B2 oli myös suosikkimme halpahintainen pilvi-IaaS-ratkaisu.

Backblaze B2: n säilytyshinnat ovat vain 0,005 dollaria gigatavua kohti kuukaudessa tai 5 dollaria teratavua kohti. Se on kuitenkin 0,001 dollaria enemmän kuin Wasabi- ja Backblaze-maksujen maksaminen myös ulosmenosta, 0,05 dollaria gigatavua kohti.

Lisäksi, kun Wasabilla on pian kaksi Yhdysvaltain datakeskusta, Backblaze B2: lla on vain yksi, joka sijaitsee Sacramentossa, Kaliforniassa.

Niille, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa ja budjetilla, se on silti paljon ja Backblaze tekee kauhan asennuksesta melko tuskallisen. Siksi, ajattelimme, että Backblaze ansaitsee ainakin kunnianosoituksen.

Meidän on mainittava myös Rackspace Cloud Files, jolla on vahva verkko ja joka on yksi tunnetuimmista tuotemerkeistä IaaS-markkinoilla. Cloud Files -ongelma ja syy siihen, että emme luokitellut sitä, on se, että toisin kuin Amazon, Microsoft ja Google, Rackspace ei ole vähentänyt varastointikustannuksiaan viime vuosina vastaamaan markkinoita.

Pilvitiedostoilla, joiden lähtöhinta on 100 dollaria teratavua ja poistumisaste on 0,12 dollaria gigatavua, ei Cloud Filesilla ole vain käytännöllistä merkitystä. Jos päätät mennä Rackspaceen isännöimään tiedostoja, aloitusoppaamme auttaa sinua navigoimaan asennuksessa. 

Lopulliset ajatukset

Laskeminen Microsoft Azureen suosituimpana IaaS-valitsimena ei ollut helppo valinta. Amazon S3 tarjoaa lähellä arvoa ja sillä on paljon suurempi käyttäjäryhmä. Jälleen kerran, viimeksi mainittu kohta voi olla syy valita Azure sen sijaan. Jos käyttäjiä on vähemmän ja palvelimia enemmän, on kohtuullista olettaa, että palvelimien ruuhkia Azure-palvelussa on vähemmän.

Joillekin lukijoille, erityisesti niille, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa, joissa sen palvelimet sijaitsevat, Wasabi tekee parhaan mahdollisen hyödyn alhaisten kustannustensa ansiosta.

Palveluntarjoaja: Hinta: Infrastruktuuri: Helppokäyttöisyys:
Rackspace-pilvitiedostotKohtalainenKohtalainenKohtalainen
Amazon S3KallisErinomainenVaikea
wasabihalpaHeikkoHelppo
Microsoft AzureKallisErinomainenVaikea
Google CloudKallisErinomainenVaikea
Taustalasi B2halpaHeikkoHelppo

Kaikki nämä palvelut toimivat hyvin niille, jotka etsivät vaihtoehtoja all-in-one-ratkaisuille, joista tyypillisesti kirjoitamme parhaissa online-varmuuskopioissamme ja parhaissa pilvitallennusoppaissa. Tämä pitää paikkansa etenkin ensimmäisessä tapauksessa, koska on olemassa useita yhteensopivia varmuuskopiointisovelluksia, jotka muodostavat yhteyden helposti jokaiseen sovellusliittymän kautta.

Muun IaaS-pilven kentän osalta ei todellakaan ole monta vaihtoehtoa mainita. Tietysti olemme epäilemättä valinneet pari valintaa, jonka teknisesti taitava lukijamme haluaa jakaa. Jos tämä sisältää sinut, kerro meille alla olevissa kommenteissa ja katsomme mielellämme. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map