OneDriven määrittäminen verkkoasemaksi File Explorerissa

On kulunut kuukausia siitä, kun Microsoft esitteli Windows 10: n ensimmäisen kerran sen välittömän päivitysvaihtoehdon avulla; monet ihmiset ovat siirtyneet ärsyttävästä Windows 8.1: stä 10: een (mukaan lukien minä). Itse asiassa noin 75 miljoonaa käyttäjää on jo päivittänyt järjestelmänsä Windows 10 -käyttöjärjestelmään.


Uuden käyttöjärjestelmän mukana tuli paljon parannuksia ja muutoksia. Microsoft poistaa pohjimmiltaan joko ominaisuudet, jotka sen mielestä eivät toimi, tai ajaa niitä täysin toiseen suuntaan.

Latasin Windows 10: n muutama viikko sitten, kun kirjoitin arvostelua OneDrivelle. Ja siksi, ensimmäinen muutos, jonka huomasin käyttöjärjestelmässä, oli OneDrive-sovellus. Microsoft on poistanut OneDrive-sovelluksen kokonaan ja integroinut sen hyvin syvälle käyttöjärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että OneDrive on nyt eräänlainen kuin taustasovellus. Et ehkä pysty näkemään sitä, mutta se on ehdottomasti siellä.

Aina kun yrität tallentaa tiedoston, saat mahdollisuuden tallentaa se joko kiintolevylle tai OneDriveen, mutta ilman erityistä käyttöliittymää OneDrivelle, asiat voivat ehdottomasti saada hämmentäviä..

Suurin paikkamerkkimuutos

Kun Microsoft esitteli Windows 8.x -version, he sisällyttivät ”paikkamerkkinä” -ominaisuuden OneDrive-sovellukseensa. Paikkamerkki on kuin pieni paikallisen aseman nuketiedosto, joka edustaa OneDrive-pilvessä olevaa tiedostoa.


© OneDrive

Paikkamerkkitiedostot ovat yleensä hyvin pienikokoisia, ja ne sisältävät vain pienoiskuvan ja pilvitiedostoon tallennetun päätiedoston metatiedot.

Paikkatiedosto osoittaa alkuperäiseen tiedostoon käyttämällä vain pientä osaa paikallisesta tallennustilasta. Näiden paikkamerkkien takia oli helppo käyttää tuhansia gigatavuja tietoja nopeasti, käyttämättä suurta osaa paikallisesta asemasta. Tämä oli selvästi suuri etu laitteille, joiden varastointi oli rajoitettua.

Miksi Microsoft poisti paikkamerkkitoiminnon

Paikkamerkkitoiminto aiheutti Microsoftille ongelman, koska monet käyttäjät eivät tienneet tarkalleen, että paikkamerkkitiedostot eivät olleet oikein todellisia tiedostoja. Koska paikkamerkkitiedostot olivat vain pikkukuvia, käyttäjien piti kaksoisnapsauttaa niitä aloittaaksesi alkuperäisen tiedoston lataamisen, joka voidaan avata vastaavassa sovelluksessa.


© FWall

Siksi tiedostoja ei ole asetettu offline-tilassa käyttäjien saataville, elleivät he halunneet olevan. Seurauksena oli, että tiedostoja ei voitu avata, jos käyttäjillä ei ollut Internet-yhteyttä.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Microsoft poisti paikkamerkit kokonaan ja otti käyttöön valikoivan synkronoinnin Windows 10: ssä. Selektiivisen synkronoinnin avulla käyttäjä voi valita mitä kansiot haluat synkronoida paikallisesti ja asettaa ne saataville offline-tilassa.

Mutta tämä tarkoittaa, että jos synkronoit 5 Gt dataa, koko 50 Gt tallennetaan paikalliselle asemallesi, mikä on tarkoitus saada pilvitallennusvaihtoehto ensisijaisesti. Jos minulla olisi todella 50 Gt lisätilaa paikallisessa asemassani, miksi lataisin sen pilveen?

Kuinka päästä eroon tästä ongelmasta

Nyt et voi todella uhmata Microsoftia ja palauttaa paikkamerkkitoimintoa Windows 10: llä, mutta on olemassa tapa luoda sama toiminto kartoittamalla OneDrive paikalliseen asemaan. OneDrive-sisällön kartoittaminen tietokoneellesi antaa sinun selata kaikkia tiedostojasi heti ilman ärsyttävää synkronointiprosessia.

Tämä toimii paljon kuin paikkamerkkitoiminto, ja voit nimetä, luoda tai poistaa tiedostoja uudelleen. Mutta koska nämä ovat paikkamerkkitiedostoja, sinun on muistettava, että niitä ei ole saatavana offline-tilassa ja ne on ladattava.

Vain selvyyden vuoksi tämä kärki toimii sekä Windows 7: llä että Windows 8: lla, jos sinulla on 8.1, sinun on ohitettava tämä ja huolehtimatta mistään.

Tässä on mitä sinun täytyy tehdä:

 • 1: Käy OneDriven verkkosovelluksessa, kirjaudu sisään ja napsauta sitten Tiedostot-välilehteä näytön vasemmalla puolella.


© Pilvipalvelut

 • 2: Tarkista selaimesi URL-osoite. Sinun pitäisi voida nähdä CID-numero URL-osoitteen oikealla puolella. Joko pidä selaimesi auki, tai kopioi liitä tämä CID-numero muistiinpanoon jonnekin


© Pilvipalvelut

 • 3: Avaa File Explorer nyt tai Windows 7: n kielellä – Windows Explorer.
 • 4: Siirry nyt PC-näkymään. Jos käytät käyttöjärjestelmän vanhempaa versiota, sitä kutsutaan tietokoneeksi
 • 5: Kun olet PC-näkymässä, sinun pitäisi voida nähdä “Kartta-verkkoasema” -vaihtoehto näytön yläreunassa.


© Pilvipalvelut

 • 6: Napsauta Kartta-asema -vaihtoehtoa ja uusi ikkuna aukeaa
 • 7: Valitse mikä tahansa asemista, joita et tällä hetkellä käytä. (Voi olla onnekas aakkosesi?)
 • 8: Anna kansiokenttään tämä polku: https://d.docs.live.net/YOUR-CID-NUMBER

SINUN-CID-NUMERO on paikka, johon sinun tulisi sijoittaa aiemmin kopioimasi CID-numero OneDrive-verkkosovelluksesta.


© Pilvipalvelut

 • 9: Valitse valinta “Yhdistä uudelleen kirjautumisen yhteydessä”
 • 10: Napsauta Valmis ja sinua kehotetaan antamaan OneDrive-käyttäjätiedot, jotka ovat Microsoftin käyttäjänimi ja salasana.

Jos olet lisännyt kaksivaiheisen vahvistuksen tiliin, sinun on ensin luotava sovelluksen salasana Microsoft-tilin verkkosivustolla ja muutettava suojausasetuksia.

Kun olet kirjautunut sisään, sinun pitäisi voida nähdä uusi asema File Explorerissa, aseman nimi vastaisi CID-numeroasi. Jos et halua nähdä tätä hämmentävää numeroa, voit aina nimetä sen jollekin muulle, kuten ‘Microsoft, olet idiootti’

johtopäätös

Ja nyt sinulla on kaikki asetukset käyttää OneDrive-kansion tiedostoja kuten normaalisti. Se voi olla hiukan hitaampi, ellei parempi. Voit kopioida tai siirtää tiedostoa tähän asemaan ja tietysti käyttää OneDriveä myös muista sovelluksista.

Olen edelleen uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmässä ja huomaan joka päivä jotain mitä en pidä tästä versiosta. Vaikka tähän paikkamerkintäongelmaan on joitain kolmansien osapuolien ratkaisuja, mielestäni tämä ratkaisu on luultavasti sopivin. Jos löydät paremman ratkaisun, ilmoita siitä minulle.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map