OneDrive vs Dropbox – mikä on paras pilvivaraston tarjoaja

Dropbox ja OneDrive ovat kaksi kilpailevaa pilvisäilytyshakua, jotka saattavat vaikuttaa ensi silmäyksellä paljon samanlaisilta. Siksi on itsestään selvää, että monet ihmiset luultavasti pysyvät tarkistamassaan, kuinka paljon tallennustilaa he saavat ja kuinka paljon se maksaa ennen valitsemistaan.

Cloudwards.net-sivustossa kuitenkin tiedämme, että tavallisen kuluttajan pitäisi nähdä näiden asioiden lisäksi paljon muuta. Jotta lukijamme päättäisivät parhaasta pilvitallennuspalvelusta, olemme laatineet tämän vertailutietojen kerralla, jotta voimme valaista tärkeimmät erot Dropboxin ja OneDriven välillä..

Päätelmämme on, että vaikka OneDrive saattaa näyttää tarjoavan enemmän arvoa pinnalla, Dropbox-lähestymistapa sisällönhallintaan ja salaukseen tekee siitä selvän valinnan verkkoturvallisuutta arvostaville käyttäjille.

Taistelu: Dropbox vs. OneDrive

Koska pilvitallennusratkaisut voivat vaihdella erittäin tärkeillä tavoilla, on tärkeää katsoa, ​​kuinka Dropbox ja OneDrive pinottuvat. Neljän kierroksen kuluessa yksityiskohtaamme jokaisen palvelun hinnasuunnitelmien, synkronoinnin, sisällönhallinnan ja salauksen kategorioissa.

1

hinnoittelu

Ensin katsotaanpa, kuinka kaksi kilpailijaamme vertailevat hinnoittelua.

Dropbox

Dropbox Basic antaa käyttäjille 2 Gt ilmaista pilvitallennusta. Vaikka tämä on jäljessä monista Dropboxin tärkeimmistä kilpailijoista – mukaan lukien OneDrive -, Dropbox antaa käyttäjille ansaita enemmän vapaata tilaa viittausten kautta. Ilmaisella tilillä viittausten netto on 500 Mt, jopa 16 Gt.

Ihmisille, jotka tarvitsevat enemmän tilaa, Dropbox Prossa on 1 Tt pilvivarastoa, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain.

Kustannukset ovat yhdenmukaiset sen kanssa, mitä odottaisin 1 Tt pilvitallennusta. Dropboxin suunnitelmien rakenteen ongelma on, että ne eivät tarjoa pienempiä tai suurempia tallennustilan varauksia. Tämä joustavuuden puute asettaa sen taas ristiriidassa joidenkin sen pääkilpailujen, kuten Google Drive ja OneDrive, kanssa (lue Dropbox vs Google Drive vs OneDrive -vertailu).

Dropbox Pro -käyttäjät voivat hyödyntää viittausohjelmaa hyödyntämällä 1 Gt lisää tallennustilaa viittausta kohti. Suositustilan yläraja on 32 Gt.

Dropbox tarjoaa kohtuullisen liiketoimintasuunnitelman, jonka hinta on 12,50 dollaria käyttäjää kohti. Jokainen yrityskäyttäjä myönsi alun perin 1 kt tallennustilaa, mutta Dropbox myöntää sen rajoittamattomaan tallennustilaan pyynnöstä – ilman lisäkustannuksia. Joudut kuitenkin ostamaan vähintään viisi lisenssiä, joten todennäköisesti tämä ei ole vaihtoehto useimmille tavallisille kuluttajille.

onedrive

Microsoft myöntää 5 Gt ilmaista pilvitallennusta aloittamiseen. Jos tämä ei riitä, ne tarjoavat tavallisille kuluttajille kolme erilaista vaihtoehtoa.

50 Gt: n suunnitelman sisällyttäminen vain 1,99 dollaria kuukaudessa on hieno kosketus. Monet käyttäjät eivät tarvitse 1 Tt pilvitallennusta, ja heidän pitäisi arvostaa halvempaa vaihtoehtoa.

Tilaa 1 Tt henkilökohtainen tai kotisuunnitelma ja saat pääsyn myös Office 365: n työpöytäversioihin. Kuka tahansa voi nyt käyttää Office Onlinea ilmaiseksi, mutta työpöytäversioiden avulla voit työskennellä selaimesi ulkopuolella..

Office 365 -sovellukset sisältävät:

 • Sana: tekstinkäsittely
 • Excel: laskentataulukot
 • Powerpoint: esitykset
 • OneNote: muistiinpano

Microsoftin 1 TB: n suunnitelma on hinnoiteltu alle lähimpien kilpailijoidensa, mukaan lukien Dropbox. Office 365 Home on erityisen hyvä kauppa perheille: 9,99 dollarin hintalappu on se, mitä useimmat palvelut veloittavat yhdestä käyttäjästä.

Kuten Dropbox, myös Microsoft tarjoaa liiketoimintasuunnitelman, jolla on useita makuja 60–120 dollaria käyttäjää kohti vuodessa.

Microsoft ei valtuuta vähimmäislukumäärää liiketoimintasuunnitelmiinsa. OneDrive Business Advanced -suunnitelmassa, jos kuitenkin kirjaudut vähintään viiteen käyttäjään, tallennustilasi käyttäjää kohden tulee rajoittamattomaksi. On mielenkiintoista, että OneDrive ei laajenna sitä hyötyä Business All-In-One -suunnitelmaan.

Pyöreä yksi ajatuksia

Dropbox aloitti yhteistyön Microsoftin kanssa vuonna 2015, jotta tilaajat voivat tarkastella ja muokata sisältöä Office Online -palvelun avulla. Tämä integrointi on saumatonta ja kaikki tapahtuu Dropbox-verkkoliittymästä. Sinun on oltava verkossa käyttääksesi sitä.

Se, että 1 Tt OneDrive -tilaajat saavat pääsyn Microsoftin suositun toimistopaketin työpöytäversioon, on edelleen hieno etu valitsemalla OneDrive Dropboxiin. Se, missä OneDrive todella loistaa Dropboxin yli, on kuitenkin joustavuus ja kustannukset. OneDrive tarjoaa 50 Gt: n vaihtoehdon ja perhesuunnitelman. Lisäksi sen 1 kt: n suunnitelma on 3 dollaria halvempaa kuukaudessa kuin Dropbox Pro.

Kierros: OneDriven hinnoittelupiste

Dropbox-logo
OneDrive-logo

2

Synkronointi

Tämän kierroksen tarkoituksena on selvittää, mikä kahdesta palveluntarjoajasta pitää tiedostosi parhaiten ajan tasalla, sekä tarkistaa molempien palveluiden yhteysnopeudet.

Dropbox

DropBox antaa sinun synkronoida sisältöä millä tahansa laitteella, johon olet asentanut Dropbox-sovelluksen. Tuettuihin työpöytäympäristöihin kuuluvat:

 • Windows
 • Mac käyttöjärjestelmä
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Sovelluksen asentaminen työpöydälle luo synkronointikansion, jota voidaan käyttää samoin kuin mitä tahansa muuta käyttöjärjestelmän kansiota. Sivun siirtäminen tähän kansioon lataa sen Dropbox-tietokeskukseen

Dropboxissa on mobiilisovelluksia seuraaville:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Puhelin
 • Karhunvatukka

Kaiken kaikkiaan Dropboxin tukemat laitteet sisältävät sekä suositut alustat että muutamat, jotka eivät ole niin yleisiä, kuten Ubuntu ja Fedora.

Jotta voin nähdä, kuinka hyvin Dropbox hallitsee synkronointiprosessia, suoritin muutama testi Windows-kannettavalle tietokoneelle tiedostonsiirtonopeuden mittaamiseksi. Nämä testit sisälsivät 258 Mt pakatun kansion lähettämisen pilveen ja pilviltä.

Speedtest.net: n mukaan lataus- ja latausnopeuteni olivat keskimäärin 160/12 Mbps, kun näitä testejä tehtiin.

Keskim. latausaikaKeskim. Lataa aika
Dropbox04:4400:19
onedrive03:5500:14

Nämä ovat aika hyviä aikoja, mutta Dropboxilla se todella paranee. Tämä johtuu siitä, että Dropbox sisältää niin kutsutun inkrementaalisen synkronoinnin. Kasvava synkronointi on tiedostonsiirtoprosessi, jossa vain tiedoston muutetut osat synkronoidaan. Koska koko tiedostoa ei ladata eikä ladata joka kerta, kun tiedostoa muutetaan, se säästää sekä aikaa että järjestelmän resursseja.

Selvittääksesi kuinka paljon, suoritin toisen testin, jossa tein pienen muutoksen kannettavan tietokoneen pakattuun kansioon (poistin yhden sen sisällä olevista tiedostoista). Muutos heijastui Dropbox-pilvivarastooni vain 13 sekunnissa.

Järjestelmäresursseihin kohdistuvien vaikutusten hallitsemiseksi Dropbox antaa käyttäjille mahdollisuuden siirtää lataus- ja latausnopeudet. Tätä prosessia voidaan hallita ilmaisinalueella.

Vaikka useimpiin ihmisiin ei todennäköisesti liity ongelmaa, kun lataat tiedostoja Dropboxiin selaimesi kautta, tiedostokoon rajoitus on 20 Gt. Ei ole mitään rajoituksia, jos lataat tietokoneelta tai mobiilisovelluksesta.

onedrive

OneDrive on esiasennettu Windows 10 -laitteisiin ja on suunniteltu olemaan olennainen osa Windows-kokemusta, kun Microsoft seuraa trendiä siirtää palvelut pilveen.

Asennus on saatavana myös Mac OS X 10.9: lle tai uudemmalle, mikä on kätevää, jos haluat työskennellä erilaisilta alustoilta eri tehtäviä varten tai kuten MS Office, mutta haluat Mac-koneita. Microsoft ei tue mitään linux-versioita.

Mobiiliyhteys on kuitenkin laaja sovelluksilla seuraaville:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Puhelin
 • Karhunvatukka

Kaikkien vertaamiseksi suoritin samat synkronointinopeustestit OneDrivellä kuin tein Dropboxilla.

Keskim. latausaikaKeskim. Lataa aika
Dropbox04:4400:19
onedrive03:5500:14

Alkuperäisiä tiedostojen siirtoja varten OneDrive erosi Dropboxista pienellä marginaalilla.

Ongelmana on, että toisin kuin Dropbox, OneDrive ei sisälly vähäisiä tiedostojen siirtoja verkkoarkkitehtuuriinsa. Tämä tarkoittaa, että muutetut tiedostot korvataan kokonaan kaikilla tiedostojen vaihdon yhteydessä. Tämä voi jättää yksittäiset käyttäjät ja heidän yhteistyökumppaninsa odottamaan, jos tiedosto on erityisen suuri.

Se sitoo myös enemmän kaistanleveyttä ja järjestelmäresursseja, mikä voi vaikuttaa kykyysi suorittaa muita tehtäviä. Tekemällä asioista vielä hämärämpiä käyttäjiä, Microsoft ei tue synkronoinnin nopeuden kuristusta. Se voi olla ongelma, jos työskentelet hitaasta yhteydestä tai lataat suuria tiedostoja.

OneDrive rajoittaa myös tiedostokokojen lähettämisen 10 Gt: aan riippumatta siitä, aloitatko nämä lataukset Web-selaimesta vai laitteen synkronointikansiosta. Se ei vaikuta useimpiin käyttäjiin, mutta se on jotain, joka on tietoinen.

Pyöreä kaksi ajatusta

Dropbox tukee hieman laajempaa alustojen valikoimaa kuin OneDrive, mutta suurin osa käyttäjistä ei välitä siitä, koska molemmat tukevat Windowsia, Mac OS: ta, iOS: ää ja Androidia.

Suurempi ongelma – ja todella pakottava syy valita Dropbox OneDriven yli – on Microsoftin selittämätön epäonnistuminen sisällyttämällä vähäiset tiedostolataukset siirtoarkkitehtuuriin. Tämä voi aiheuttaa synkronoinnin vetämisen tarpeettomasti. Niille, joilla on tietosuunnitelman rajoituksia, se kuluttaa myös enemmän megatavua.

Dropboxin synkronointikaasun säätimien sisällyttäminen on vain yksi syy siihen, miksi se on helppo valita toisella kierroksella.

Pyöreä: Dropboxin synkronointipiste

Dropbox-logo
OneDrive-logo

3

Jakaminen ja sisällön hallinta

Kuinka helppoa kaksi kilpailijamme tekevät tiedostojen ja sisällön jakamisesta laitteiden välillä?

Dropbox

Jakaminen Dropboxin kanssa suoritetaan verkkoliittymän kautta. Korosta vain haluamasi objekti tai objektit ja napsauta “jaa” -painiketta.

Kun jaat sisältöä, luot linkin, joka on liitetty sisältöön. Jakelua varten voit joko lähettää linkin tietyille henkilöille käyttöliittymän sisällä tai kopioida ja liittää sen mihin tahansa haluat (ts. Slack, Facebook, tekstiviesti). Kuka tahansa jolla on kyseinen linkki, voi sitten käyttää kyseistä sisältöä ja kommentoida sitä.

Voit jakaa sisältöä sekä tiedosto- että kansiotasolla. Vain kansioiden jakoille voidaan kuitenkin myöntää muokkausoikeudet. Jos jaat yksittäisen tiedoston, kutsutut rajoitetaan katseluun.

Yksi keskeisistä sisällönhallinnan näkökohdista, jonka Dropbox saa oikein, on linkkien sekä salasanojen että voimassaolopäivien sisällyttäminen. Valitettavasti käyttäjille, jotka eivät maksa, sinun on oltava Dropbox Pro -käyttäjä käyttääksesi näitä vaihtoehtoja.

Dropbox-verkkoliittymästä voit helposti seurata jaettua sisältöä kahdelta eri sivulta.

“Jakaminen” -välilehti antaa sinun nähdä, mitkä kansiot ja tiedostot olet jakanut ja mitkä on jaettu kanssasi. “Linkit” -välilehdessä voit hallita jaettuun sisältöön sidottuja linkkivaihtoehtoja.

Siellä on kolmas sivu, nimeltään “tapahtumat”, jolla voit tarkistaa tilisi yleistä toimintaa. Tähän sisältyy toimia, jotka olet tehnyt sekä sinä että henkilö, joka on kutsuttu käyttämään sisältöäsi.

Jos sinä tai joku yhteistyökumppaneistasi muuttaa tiedostoa ei-toivotusti tai poistaa tiedoston vahingossa, Dropbox antaa sinun palauttaa sekä poistetut tiedostot että aikaisemmat tiedostotiedostot.

Voit palauttaa tiedostojen poistetut ja aiemmat versiot, jos se on 30 päivän kuluessa poistamisesta tai tiedoston vaihtamisesta. Jos olet Dropbox Pro -käyttäjä, voit myös ostaa laajennetun version historian (EVH), joka estää jopa yhden vuoden.

Jos olet Dropbox Business -käyttäjä, voit palauttaa poistetut tai aiemmat tiedostoversiot määräämättömäksi ajaksi tarvitsematta maksaa käyttöoikeutta.

onedrive

OneDrive on yksi parhaimmista näköisistä verkkoliittymistä mistä tahansa pilvivarastointipalvelusta. Se on raikkaasti suunniteltu ja hyvin muotoiltu – joten on helppo jakaa useita esineitä kerralla.

Kuten Dropboxissa, jakaessasi kansiota tai tiedostoa OneDrive luo siihen osoittavan URL-linkin. Voit liittää linkkejä linkkiin, jonka avulla käyttäjät voivat muokata jaettua sisältöä tai rajoittaa heidän vain katseluoikeuden käyttöoikeuden.

Verkkokäyttöliittymästä voit joko kopioida linkin levittääksesi manuaalisesti, lähettää sen sähköpostitse tai jakaa monille sosiaalisen median alustoille, kuten Facebook ja Twitter.

OneDrive ei kuitenkaan anna sinun asettaa salasanoja tai vanhenemispäiviä jaetuille linkkeille. Tämä on huolestuttava, koska se tarkoittaa, että ne, joiden kanssa olet jakanut linkit, voivat välittää ne muille ilman suostumustasi tai tietosi.

OneDriven verkkokäyttöliittymä antaa sinun tarkistaa jaettua sisältöä jaetulla välilehdellä, mikä auttaa sinua unohtaa sen, mitä siellä on.

OneDrive integroituu automaattisesti Office Online -palveluun. Vaikka voit tarkistaa muutokset, jotka muut ovat tehneet tiettyyn asiakirjaan, asiaankuuluvassa Office-sovelluksessa, OneDrive ei anna käyttäjille tapaa tarkistaa toimintaa laajemmin kuin Dropbox tekee tapahtumasivullaan..

OneDrive antaa sinun palauttaa tiedostojen aiemmat versiot, vain Microsoft Office -tyyppisille tiedostoille. Olet kiinni muissa kuin Office-tiedostoissa tehdyistä muutoksista, mikä tekee entistä parempien valvonta- ja tarkistusvaihtoehtojen poissulkemisesta vielä vaarallisemman

Poistetut tuotteet voidaan ottaa talteen kierrätysastiasta 30 päivän ajan tiedostotyypistä riippumatta. Jos roskakorisi sisältö ylittää kymmenen prosenttia pilvimäärästä, vanhimmat esineet poistetaan automaattisesti ja lopullisesti kolmen päivän kuluttua..

Kolme kierrosta

Molemmat palvelut tekevät sisällön jakamisen erittäin helpoksi. Jos et pysty suojaamaan sisältöä riittävästi, sinun tulee kuitenkin olla varovainen tekemällä niin OneDriven kanssa.

Vaikka sinun on oltava maksava tilaaja liittääksesi salasanoja ja voimassaolopäiviä sisältöjakoihin Dropboxin kanssa, ainakin vaihtoehdot ovat olemassa. Dropbox tarjoaa myös parempia tarkastusominaisuuksia ja joustavampaa poistettujen tiedostojen ja versioiden palauttamista.

Kierros: Dropboxin jakamis- ja sisällönhallintapiste

Dropbox-logo
OneDrive-logo

4

turvallisuus

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kuinka turvallista on tietojen tallentaminen kummassakin palvelussa?

Dropbox

Dropbox salaa siirrettävän tiedon siirtotason suojauksella (TLS) ja 128-bittisellä AES-salauksella. 128 bittiä saattaa tuntua matalalta, kun 256-bittinen salaus on vaihtoehto, mutta käytännöllisiin tarkoituksiin se on murtumaton. Lisäksi mitä vähemmän salattu salaus, sitä nopeampi latausaika.

Kun tiedostot saapuvat Dropbox-tietokeskukseen, ne salataan. Myöhemmin tiedostosisältö salataan uudelleen, tällä kertaa käyttämällä 256-bittistä AES: ää. Ne jättävät metatietosi kuitenkin tekstimuotoisena. Tämä auttaa indeksointiprosesseissa, mutta on myös turvallisuusongelma, koska joku voi vielä kertoa sinusta yksin metatiedoista.

Yleisesti ottaen Dropboxilla on tiukat käytännöt työntekijöiden pääsyä käyttäjätietoihin vastaan. Joissakin tapauksissa, kuten esimerkiksi optio-ohjeiden nojalla, he kuitenkin salaavat ja jakavat tietosi.

He pystyvät siihen, koska he säilyttävät salausavaimesi. Dropbox ei tarjoa vaihtoehtoa nollatiedon (päästä päähän) -salaukseen. Jos tämä on huolenaihe tai haluat lisätietoja siitä, mikä on nolla tietämyksen salausa, Cloudwards.net-sivustossa on monia aiheita koskevia artikkeleita – kuten tämä artikkeli turvallisista Dropbox-vaihtoehdoista.

Dropbox ei anna käyttäjien asettaa kaksifaktorista varmennusta tietojensa käyttämiseksi, mikä auttaa suojaamaan heikoilta salasanoilta, jotka voidaan peruuttaa raa’illa voimahyökkäyksillä..

Kun se on otettu käyttöön, sen lisäksi, että kirjaudut tilillesi salasanallasi, sinua pyydetään tulevaisuudessa antamaan matkapuhelimellesi lähetetty suojakoodi tai käyttämään mobiilisovellusta henkilöllisyytesi vahvistamiseen.

onedrive

Kuten Dropboxissa, OneBox-tiedot salataan siirron aikana SSL / TLS: llä.

Lepotiedot on kuitenkin salattu vain tällä hetkellä OneDrive Business -tilille, ja se ei ole hyvä, kun otetaan huomioon jotkut yllä mainituista tietosuojarikkomusten huolenaiheista, samoin kuin tosiasia, että Microsoft hyökkää usein hakkerointiin, kun otetaan huomioon sen yleiskyky..

OneDrive Business -tilit on suojattu 256-bittisellä AES: llä.

Lisäksi Microsoft hakee omalla tunnustuksellaan tiedostoistasi kielteistä sisältöä. Vaikka tämä on pyrkimys torjua lapsipornografian leviämistä ja Microsoft väittää, että se ei käytä skannattuja tietoja muihin tarkoituksiin, jotkut käyttäjät saattavat olla vaivattomia tämän prosessin suhteen..

Tekijänoikeuksien alaista materiaalia, kuten elokuvia, ei poisteta heidän sisäisten käytäntöjensä mukaisesti, ellei heille jätetä tekijänoikeusloukkausilmoitusta. Lisäksi he väittävät, etteivät ne käytä tällaisia ​​skannauksia markkinointitarkoituksiin.

Silti, kun otetaan huomioon heidän turha salauskäytäntönsä ja se tosiasia, että he tarkistavat tietosi ensin, suositukseni on käyttää OneDriveä vain käynnissä oleviin työprojekteihin, jotka eivät ole luonteeltaan arkaluontoisia..

Kierros: Dropboxin turvapiste

Dropbox-logo
OneDrive-logo

5

Tuomio

Hyödyllisyyden kannalta optimistina yritän löytää arvon kaikesta. Ottaen kuitenkin huomioon, että Dropbox integroituu MS Office -tuotteisiin, minulla on pieniä vaikeuksia kannattaa tapausta, jossa haluat ehkä käyttää OneDriveä sen sijaan, että tämä mitätöi ainoan todellisen edun, joka sillä olisi.

Microsoftin strategia OneDriven takana näyttää siltä, ​​että se luottaa Windows 10 -käyttäjiin ajattelevan, että se on olennainen osa kokemusta, sen sijaan, että se yrittää sovittaa kilpailijoita kuten Dropbox ominaisuuksiin ja toimintoihin

Se on sääli, koska jos Microsoft tekisi muutaman tarkistuksen, OneDrive voisi olla parempi tuote. Rajapinnan mekaniikka on upeaa ja se näyttää upealta.

Toistaiseksi Cloudwards.net ehdottaa kuitenkin varauksetta Dropboxia OneDriven yli. Oletko samaa mieltä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa, kiitos lukemisesta.

Voittaja: Dropbox

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me