Mitä sinun on tiedettävä pilvipohjaisesta tallennuksesta

Tiedätkö pilvipohjaisesta tallennuksesta vai ei, käytät todennäköisesti sitä jo. Sähköpostien lähettämisestä Google-dokumenttien käyttöön ja asiakirjojen jakamiseen – pilvitallennus on täällä.

Mutta tiedätkö kaiken pilvien varastoinnista? Pilvipohjaisen tallennuspalvelun käyttö tarkoittaa:

Edullinen hinnoittelu verrattuna fyysisiin tallennuslaitteisiin

Helppo asennus ilman ylimääräistä infrastruktuuria

Varastointia voidaan lisätä tai vähentää vaatimusten mukaan

Katastrofin sattuessa tiedostot on helppo palauttaa

Jos olet ajatellut tietojen siirtämistä pilveen, mutta olet edelleen hämmentynyt tekniikasta, tämä on täydellinen opas sinulle. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää pilvipohjaisesta tallennuksesta pähkinänkuoressa.

Pilvessä tallennetut tiedostot ovat käytettävissä mistä tahansa

Kun tiedostot on tallennettu pilveen, niihin voi päästä mistä tahansa, paitsi jos et ole jossain, jolla ei ole Internet-yhteyttä.

Kaikki tietojen hankkiminen edellyttää kirjautumistietoja.

Koska mukana ei ole ylimääräisiä laitteita tai kaapeleita, et koskaan jää kiinni unohtaessasi viedä suuren tiedoston toimistoon ja ajaa sen takaisin.

Tiedostot on vain ladattava valitsemasi pilvitallennuspalveluun, ja se on se, yksinkertaisuus, sanoisin.

Jotkin palvelut ovat kuitenkin tiedonhaussa parempia kuin toiset, joten muista valita palvelu huolellisesti tarpeidesi ja Internet-nopeutesi perusteella.

Pilvi tekee yhteistyöstä helpon

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi yritykset ovat ottaneet käyttöön pilvitekniikan, on se, että se tekee yhteistyöstä sujuvaa, helpompaa ja nopeampaa.


© Cloudwards.net

Työntekijöiden ei enää tarvitse pitää kokouksia toimistossaan tai työskennellä yhdessä asiakirjan parissa, istuen vierekkäin.

Nykyään Slack-kokouksia pidetään ja asiakirjayhteistyö on mahdollista Google Driven ja Dropboxin kautta.

Pilvi on myös työntänyt etätyöskentelykulttuurin yrityksissä ympäri maailmaa: 45% Yhdysvaltain työntekijöistä työskentelee kotoa.

Pilvitiedot tallennetaan etäpaikkaan (ja sijainti-asiat)

Tässä on yksi yleinen kysymys, jota monet ihmiset kysyvät. Jos tietoni eivät tallennu tietokoneelle, missä se on tarkalleen?

No, vastaus on vähän monimutkainen

Pilvitiedot tallennetaan yleensä yrityksen palvelimille etäällä, joiden tarkka sijainti riippuu pilvitallennuspalveluiden tarjoajasta.

Esimerkiksi Dropboxin palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa ja Irlannissa, ja Google Drivessa on tietokeskuksia, jotka sijaitsevat kaikkialla:

Yhdysvallat

Taiwan

Eurooppa

Mutta palvelimien sijainnista huolimatta yritykset täsmentävät selvästi, että kaikki tiedot ovat Yhdysvaltain lakien alaisia ​​- mikä ei välttämättä ole hyvä asia.

Pilvitallennuspalvelut joilla ei ole palvelimia Yhdysvalloissa, eivät ole Yhdysvaltain lakien alaisia ​​- mikä on hyvä asia.

Ja sijainnit ovat tärkeitä, koska heti kun tiedot ladataan pilveen, Yhdysvaltojen hallitus voi nähdä ne ja käyttää niitä ilman ennakkoilmoitusta tai suostumusta..

Ei ole väliä, poistetaanko tiedot myöhemmin, kun ne on ladattu, kun ne on ladattu. Vaikka snooping-ongelma ei ehkä ole suuri juttu henkilöille, jotka lataavat arkaluontoisia tietoja, isoille yrityksille, snooping voi olla suuri ongelma.

Itse asiassa pilvitallennuslaki on syy siihen, miksi monet yritysyritykset edelleen omistavat ja perustavat yksityiset palvelimet ja infrastruktuurin.

Tietojen salaus on välttämätöntä

Koska uusia tietorikkomuksia tapahtuu melkein joka kuukausi, salaus on merkittävästi tärkeä tapa suojata tietoja.


© Cloudwards.net

Ennen kuin jatkat eteenpäin, on tärkeää tietää kolme sijaintia, joihin tiedot tulisi suojata:

Kun se on käyttäjän tietokoneella

Kun tiedot ovat kuljetuksen aikana (ladataan pilveen)

Kun tiedot ovat palvelimella (lepää pilvessä)

Jotkut pilvitallennuspalvelut, kuten onedrive, tarjoavat SSL-salauksen vain, kun tiedot ovat siirron aikana, mikä tarkoittaa, että tiedostot ovat levossa palvelimella, sitä ei ole salattu.

Joten jos hakkeri joutuu OneDriven palvelimille, tiedot ovat siellä oikeassa luettavassa muodossa. Pilvitallennuspalvelut, kuten iCloud, tarjoavat sekä siirto- että palvelinpuolen salaus.

Mutta riittääkö se?

Jopa silloin, kun tiedot salataan siirron aikana, pilvitallennuspalvelu tekee salauksen. Joten yrityksellä ei ole vain pääsy tietoihisi, mutta et myös ehkä tiedä kuinka yritys salaa sen.

Tietysti yksi tapa päästä eroon tästä ongelmasta olisi salata tiedot ennen kuin lataat ne pilveen henkilökohtaisesti.

Mutta miksi niin, kun pilvitallennuspalveluita on, kuten CrashPlan ja Minä ajan, joiden avulla käyttäjät voivat salata tiedot mukautetulla salausavaimella.

Tietojen salaus hidastaa myös lähetys- ja latausaikoja, eikä tietoja voida esikatsella verkossa; se on aina ladattava ensin.

Monet pilvitallennusyritykset voivat käyttää tietojasi

Kun tilaamme uutta palvelua, päätämme usein ohittaa käyttöehdot-osan. Loppujen lopuksi, kenellä on aikaa siihen?

Mutta jos varastoin arkaluontoisia tietoja pilveen, ei minun pitäisi tietää, pystyykö pilvitallennusyritys norskaamaan tai käyttämään tietojani?

Tutkiessani monien pilvitallennuspalvelujen ehtoja koskevaa osaa, löysin melkein kaikissa niistä yhden yhteisen linjan – mikä sinun oma pysyy sinun.

Joten se, mitä lataan, on minun, eikä yritys voi julkaista sitä yksinään, mutta tarkoittaako se, että pilvitallennusyritys ei pääse käyttäjien tietoihin? Ei lainkaan.

Esimerkiksi käyttäessään Google Drivea käyttäjillä saattaa olla immateriaalioikeuksia, mutta yrityksen ToS-sivulla todetaan, että käyttäjät antavat Googlelle maailmanlaajuisen lisenssin, jonka avulla yritys voi toistaa tai muokata tietoja.

Sen avulla Google voi myös käyttää asiakastietoja tietojen louhintaan ja mainontaan.

Sitten on Dropbox, joka ei ehkä käytä asiakastietoja mainostarkoituksiin, mutta yrityksen toimeksiannossa todetaan, että riitatapauksissa asiakkaat eivät voi nostaa ryhmäkannetta Dropboxia vastaan, he tarjoavat vain välimiesprosessin..

Jos olet jo pettynyt, tiedä, että on myös palveluita, kuten SpiderOak ja Tresorit, jotka tarjoavat tietämättömän yksityisyyden, mutta ne eivät ole yhtä helppokäyttöisiä eivätkä integroidu myös Google Driveen tai Dropboxiin verrattuna.

Kaiken kaikkiaan pilvitallennuspalvelun valitseminen on puhe turvallisuuden ja saavutettavuuden välillä.

Yrityksille on tärkeää tarkistaa tietojenmukaisuusstandardit

Jokaisen yrityksen on noudatettava luetteloa standardeista ja määräyksistä perustuen pääteollisuuteen.

Kun yritys siirtää tietosi pilveen, samat säännöt pätevät myös verkossa.

Vaatimuksia on useita kymmeniä, mukaan lukien nämä kolme suurta:

HIPAA

FERPA

Corpa

Ennen kuin valitset pilvitallennuspalvelun, tarkista, noudattaako se yrityksesi vaatimuksia. Jos et löydä niitä luettelossa palvelun virallisella verkkosivustolla, ota yhteyttä tukeen vahvistusta varten.

Tiivistettynä…

Kaiken kaikkiaan pilvipohjainen tallennus tulee mukanaan matkalaukkuineen.

Mutta syy siihen, miksi niin monet ihmiset, mukaan lukien minä, käytämme pilvitallennusta päivittäin, on se, että se helpottaa asioita meille. Pilvitallennuksen liikkuvuus ja helppokäyttöisyys ovat vertaansa vailla.

Paikallisten ja ulkoisten asemien sijasta voimme käyttää työtä mistä tahansa ja mistä tahansa laitteesta. Joten lopuksi, mikä on suosikki pilvipohjainen tallennuspalvelusi? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me