Miksi yritysten pitäisi välittää Ransomware-ohjelmasta

Muutaman viime vuoden aikana yksityishenkilöihin ja organisaatioihin kohdistuneita ransomware-hyökkäyksiä on levinnyt valtiollisista instituutioista yrityksiin ja pieniin yrityksiin..

Se on melko suosittu hyökkäystaktiikka hakkereiden keskuudessa, lähinnä sen takia, että sillä on pelkkä kyky purkaa helposti uhreja.

Mutta mistä oikein puhumme täällä?

Mikä on Ransomware?

Kuvittele, että kävelet toimistosi eräänä aamuna löytääksesi kaikki työasemaltasi lukittuina. Kaverisi vaatii satoja dollareita avataksesi ne..

Täsmälleen miten ransomware toimii. Se on tietyn tyyppinen virus, joka salaa tietokoneella tai älypuhelimella olevat tiedostot ja vaatii myöhemmin lunnaita tietojen salauksen purkamiseksi ja tiedostojen palauttamiseksi.

Hyökkäysten yleisyys

Ransomware kasvaa edelleen hälyttävästi.

Koti- ja yritystietokoneet Yhdysvalloissa ovat kärsineet keskimäärin 4000 ransomware-hyökkäyksestä joka päivä päivittäin – Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan se on 300% enemmän kuin vuonna 2015..

Ja FBI: n julkaisemien tietojen mukaan uhrit menettivät yli 24 miljoonaa dollaria tällaisten iskujen takia pelkästään vuonna 2015. Tänä vuonna ransomware-uhrit maksoivat arviolta 209 miljoonaa dollaria vain tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Suojaa yritystäsi Ransomware-ohjelmistolta

# 1. Varmuuskopio tietosi

Tietojen varmuuskopiointi on epäilemättä yksi tehokkaimmista strategioista ransomware-hyökkäyksiä vastaan.

Se ei ehkä estä hyökkäystä, mutta antaa sinun palauttaa tiedostot ja palauttaa toiminnot maksamatta lunnaata.


© karboniitti

Tietojen varmuuskopioinnissa on yleensä kaksi vaihtoehtoa, ja ne ovat ulkoinen asema tai pilvi.

Valitettavasti ransomware-virukset, kuten aivan yleinen Cryptolocker, voivat hyökätä asemiin ja salata jopa verkkoon liitetyt ensisijaiset paikalliset varmuuskopiot.

Se jättää monet pienet tilat etsimään turvallista, lähtökohtaisesta varmuuskopiosta. Tietysti turvallisuus on merkittävä huolenaihe yrityksille, jotka ajattelevat tiedon siirtämistä ulkopuolella pilvelle.

Siksi sinun on valittava pilvipalveluntarjoaja, joka tarjoaa yrityksesi tietojen salauksen, ennen kuin se lähetetään pilveen, levossa ja lennossa.

Otetaan esimerkiksi karboniitti. Kun asennat Carboniten pilvivarmuuskopio-ohjelmistoa, yritysomistajilla on mahdollisuus valita tietoturvan tunnuslause. jota ei siirretä Internetin kautta.

Sen sijaan se pysyy 100%: n hallussa liiketoiminnassa. Karboniitti salaa tiedostot paikallisesti hienostuneella 128-bittisellä Blowfish-salausalgoritmilla.

# 2. Yksinkertaisuus on avain

Yrityksenä sinulla on varmasti enemmän huolta kuin tietojen varmuuskopiointi. Mutta tietojen varmuuskopiointi on välttämätöntä, etenkin viimeaikaisten ransomware-hyökkäysten nousun vuoksi.

Sen ei kuitenkaan tulisi koskaan estää päivittäistä toimintaa. Erinomaiset pilvivarmistuksen palvelut tarjoavat käyttäjille helpon vaiheittaisen ohjatun toiminnon, joka opastaa heitä varmuuskopioinnin jokaisen vaiheen läpi.

Tässä on esimerkki karboniitin ohjatusta asennustoiminnosta:

Ohjattu karboniitti

Edellinen

Seuraava

Jos mietit yrityksen suojelemista ransomware-epidemialta, tietojen varmuuskopioinnin tulisi olla ensimmäinen panos.

Pilvipalvelun varmuuskopio lisää tietoturvakerroksia, koska yritystiedostot varastoidaan muualla kuin maassa ja ovat siten suojattuja:

  • tulipalot
  • Tulvat
  • Inhimillinen virhe

# 3. Luota kerrostettuun turvakehykseen

Pilvivarmuuskopioinnin avulla voit palauttaa kadonneet tiedostot mukavasti ja vähentää seisokkeja.

Pilvikerminologian ymmärtäminen
© Wikipedia

Tarvitset silti vankan tietoturvakehyksen suojautuaksesi ilmaantuvalta lunaohjelmilta. Palomuurien lisäksi kerroksellisen suojauskehyksen tulisi kattaa verkkosuodatus ja viruksentorjunta. 

Koko järjestelmäverkon ja kaikissa päätelaitteissa. Kerrostettu tietoturvakehys minimoi olennaisesti mahdollisuudet minkä tahansa lunaohjelmien pääsyyn liiketoimintaympäristöösi.

# 4. Päivitä tietoturvastrategiat

Turvatekniikan jatkuvan kehityksen myötä hakkerit tarkistavat ja parantavat vähitellen myös strategiansa pysyäkseen ajan tasalla.

Siksi ohjelmisto, joka voi tänään olla tehokas Cryptolockeria vastaan, voi parin kuukauden kuluessa olla käyttökelvoton muun tyyppisiin lunasuojaohjelmiin nähden..

Harkitse Duo Securityn toukokuussa 2016 antamaa raporttia, joka paljasti, että suurin osa päätelaitteiden käyttäjistä käyttää gadgeteja haavoittuvissa ja vanhentuneissa ohjelmistoversioissa. Napsauta jaa twiitti

Vain 35% Windows-käyttäjistä on päivittänyt versioon Windows 8.1 tai 10, ja 53% Mac OS -käyttäjistä on uusimman version.

Pelkästään tämä tosiasia antaa hakkereille pääsyn hyökkäämään ja saamaan täyden järjestelmän käyttöoikeuden minkä tahansa näiden päätelaitteiden kautta.

Tätä silmällä pitäen on välttämätöntä varmistaa, että kaikki tietoturvatasot ovat ajan tasalla ja että niihin sisältyy jokainen julkaistu ohjelmistokorjaus.

# 5. Hallitse järjestelmän käyttöoikeuksia

Lumensionin ja Ponemon-instituutin vuoden 2015 tutkimuksen mukaan 75% haittaohjelmista pääsee järjestelmiin päätelaitteiden kautta.


© AWS Device Farm -automaattinen testaus

Haittaohjelmien aiheuttamien järjestelmävaurioiden määrä riippuu vaarannetun päätelaitteen erityisistä oikeuksista.

Jos vaurioituneella laitteella on esimerkiksi globaalit järjestelmänvalvojan oikeudet, ransomware voi saavuttaa täydellisen järjestelmänhallinnan ja myöhemmin turmeltuneiden organisaatioiden toiminnot.

Tietoturvajärjestelmien ja ohjelmistojen päivittämisen lisäksi yrityksesi laitteissa sinun tulee tarkkailla ja hallita kaikkia järjestelmäoikeuksia eri tukiasemien kautta..

Vain turvallisimmilla laitteilla tulisi olla järjestelmänvalvojan oikeudet.

Yhteenvetona…

Lopuksi on suositeltavaa kysyä hyvämaineinen ammattilainen tarkistaaksesi koko järjestelmäkehyksesi ajoittain.

Ja toteuta tarvittavat toimenpiteet lunastusohjelmia vastaan ​​omien haavoittuvuutesi mukaan. Kiitos, että pysytte loppupuolella. Älä unohda jättää kommenttejasi ja ajatuksiasi alla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me