Miksi pilvivarastointi on hyvä idea?

Muutaman viime vuoden aikana olemme siirtyneet tasaisesti paikallisista järjestelmistä pilveen tietojen tallentamiseksi ja käsittelemiseksi. Tässä artikkelissa Cloudwards.net aikoo tarkastella syytä, miksi tämä on niin hyvä idea. Ota esimerkiksi elokuvia; emme enää pelaa niitä kiintolevyltä.


Pikemminkin suoratoistamme niitä Internetin kautta Netflixin kaltaisten palveluntarjoajien kautta. Pilviin siirtyvät elokuvien lisäksi myös henkilökohtaiset ja yrityssovellukset.

Tämän suuntauksen ansiosta pilvi on yksi kuumimmista tietotekniikan kasvumarkkinoista tänään, ja se muuttaa tapaa, jolla elämme ja kommunikoimme yhteiskuntana.

Sillä on merkittävä vaikutus myös yrityksiin seuraavien tekijöiden ansiosta:

 • Aina kasvavat tietomäärät
 • Työntekijöiden muuttuva asenne
 • Asiakkaiden kasvavat mieltymykset

Ympärillämme olevan muuttuvan maailman vuoksi on järkevää tietää enemmän pilvien varastoinnista ja siitä, miten voit hyötyä siitä.

Pidämme pilvitallennuspalveluita:

Mikä on Cloud Storage?

Pilvitallennus tarkoittaa online-tilaa, johon voit tallentaa tietoja.

Tämä online-tila sijaitsee useiden etäpalvelimien yli, jotka sijaitsevat massiivisten tietokeskusten sisällä, rakennettu virtualisointitekniikkaan, mikä tarkoittaa, että tallennustila on eri palvelimien ja mahdollisesti jopa useiden sijaintien välillä..

Mutta käyttäjänä se on vain yksi yksikkö, johon pääset milloin tahansa. Nämä palvelimet ovat kolmansien osapuolien omistamia, ylläpitämiä ja ylläpitämiä, ja ne saattavat periä maksun niiden käytöstä.

Tärkeimmät pilvitallennusominaisuudet ovat:

 • Ulkopuolisen tarjoajan tarjoama palvelu
 • Kaikki tiedot tallennetaan verkon ulkopuolelle
 • Sitä voi käyttää Internetin kautta tai sisäänrakennettujen synkronointityökalujen avulla
 • Valtuutetut käyttäjät voivat käyttää tietoja mistä tahansa laitteesta ja paikasta
 • Se perustuu virtualisointitekniikkaan

Kaikkien näiden ominaisuuksien takia tietojen jakaminen muiden kanssa on helpompaa kuin koskaan, ja voit työskennellä jopa useiden ihmisten kanssa verkossa, mikä tekee siitä täydellisen globalisoituneessa maailmassa.

Katsotaanpa tarkemmin pilvitallennuksen yläpuolet.

Pilvitallennuksen edut yrityksille

Kun alat käyttää pilviä yrityksen tietojen tallentamiseen, nämä ovat joitain eduista, joita saat muutamassa päivässä.

1. Ei huoltoa

Monet yritykset pitävät koostaan ​​riippumatta mieluummin tietoja talon sisäisissä palvelimissa ja tietokeskuksissa.

kirjanpito

Vaikka tämä lähestymistapa ei sinänsä ole huono vaihtoehto, siihen liittyy kuitenkin lisäkustannuksia.

Palvelimet vaativat jatkuvaa ylläpitoa, ja tämä tarkoittaa, että yrityksen on palkattava suuri tietotekniikkahenkilöstö niiden hallitsemiseksi, mikä on kallis tarjous. Pilvitallennuksen ansiosta yritykset voivat säästää paljon rahaa ylläpitoon, koska niiden palvelimet ovat nyt kolmansien osapuolien tarjoajien hallinnassa.

Sen sijaan he voivat keskittää resurssit liiketoimintansa ydintoimintoihin huolehtimatta IT-henkilöstöstä tai sen suurista budjeteista.

2. Suurempi joustavuus

Nykypäivän työntekijät haluavat paremman työ- ja perhe-elämän tasapainon, ja tämä tavoite voidaan saavuttaa parhaiten antamalla heille etätyötä.

 Tämän tutkimuksen mukaan 79% vastaajista työskentelee jo jonkin aikaa toimiston ulkopuolella, kun taas 60% vaihtaa työpaikkaa, jos tätä joustavuutta tarjotaan..

Google Drive -palvelun kaltaiset pilvitallennuspalvelut tarjoavat täsmälleen tällaisen joustavuuden työntekijöille.

Verkossa tallennettujen tietojen avulla työntekijöiden on helppo kirjautua pilviportaaliin, työskennellä tarvittavien tietojen kanssa ja kirjautua ulos, kun he ovat valmiit. Se saa heidät työskentelemään myös tehokkaammin ja säästämään yrittäjien rahaa.

3. Parempi yhteistyö ja viestintä

Nykyisessä liiketoimintaympäristössä työntekijöille on yleinen käytäntö tehdä yhteistyötä ja kommunikoida ympäri maailmaa sijaitsevien työtovereiden kanssa.

Esimerkiksi heidän on ehkä työskenneltävä yhdessä saman asiakasehdotuksen kanssa tai annettava palautetta koulutusasiakirjoista.

Pilvipohjaiset työkalut, kuten Dropbox ja Google asema tee yhteistyöstä ja dokumenttien hallinnasta helppoa.

Näiden tuotteiden avulla käyttäjät voivat käyttää minkä tahansa asiakirjan uusimpia versioita, joten he voivat pysyä tärkeimpien muutosten edessä, mikä voi auttaa yrityksiä hallitsemaan paremmin työnkulkuaan maantieteellisestä sijainnista tai leviämisestä riippumatta.

4. Tietosuoja

Toinen tärkeä syy siirtymiseen pilveen on tietojen parempi suojaaminen, etenkin luonnonkatastrofin sattuessa.

Tie tietosuojaan

Esimerkiksi hirmumyrsky Sandy valloitti tuhoa New York Cityn tietokeskuksissa pakottaen monet verkkosivustot lopettamaan toimintansa päiviksi. On parasta siirtää tietoja pilveen, jotta vältetään tällaiset häiriöt, koska tietosi tallennetaan useisiin paikkoihin.

Tämä irtisanominen tekee siitä, että vaikka kyseessä olisi yksi alue, operaatioitasi ei tarvitse kärsiä ja tiedot ovat edelleen käytettävissä riippumatta siitä, mitä tapahtuu – kyse on järjestelmästä, jota kutsutaan kopioimiseksi..

5. Alempi yläosa

Olemme maininneet sen aiemmin, mutta pilvi voi säästää yrityksille paljon rahaa.


liikemies lisäämällä palvelimen verkkoon

Talon sisäisen datakeskuksen perustaminen vaatii tuhansia dollareita investointeja, ja puhumattakaan siitä aiheutuvista ylläpitokustannuksista. Ulkoistamalla tietojen varastoinnin pilvipalveluntarjoajille yritykset säästävät pääoma- ja ylläpitokustannuksia, rahaa, jota puolestaan ​​voidaan käyttää liiketoiminnan laajentamiseen.

Kun otetaan huomioon AWS: n kaltaisten palveluntarjoajien tietoturva, vähennetty viive, käyttöaika ja hallitut ympäristöt, sisäisen datakeskuksen luominen tuntuu pelkältä hulluudelta 2017.

Pilvitallennuksen edut yksilöille

Pilvitallennustilaa eivät käytä vain yritykset; yksilöt käyttävät myös pilviä tallentaakseen tietonsa turvalliseen sijaintiin. Itse asiassa Statistan raportti osoittaa, että vuoteen 2017 mennessä yli 1,8 miljardia ihmistä käyttää henkilökohtaista pilvitallennusta.

Ja on helppo nähdä miksi.

1. Turvallisuus

Kehittyneiden tietoturvaominaisuuksien avulla tietojen suojaamiseksi pilvi on käytännössä turvallisin paikka tiedostojen säilyttämiseen, tietysti ei lasketa täysin salattua paikallista kiintolevyä..

Siksi voit tallentaa mitä tahansa, jopa salasanoja, pilveen huoletta.

On olemassa jopa salasananhallintatyökaluja, kuten 1Password, jotka auttavat ylläpitämään tonnin määrän salasanoja eri sivustoille turvallisesti.

Niiden pilvessä tallentamisen ilmeinen etu on, että ne ovat riippumattomia laitteista, joten voit kirjautua sisään mistä tahansa. Lisäksi useimmat pilvipalveluntarjoajat suojaavat sinua NSA: n valvontakäytännöiltä tarjoamalla parempaa yksityisyyttä.

2. Tietojen suojaaminen

Aivan kuten yrityksetkin, yksityishenkilöt voivat kohdata tiedon katoamisen, paitsi silloin, kun kiintolevyt yleensä antavat ulos tai älypuhelimensa varastetaan..

Pilvitallennus on erinomainen tapa suojautua itsesi tietohätätilanteilta antamalla sinulle pääsyn toisen laitteen tietoihin, jos ensisijainen laite katoaa tai varastetaan, ja voit vaihtaa salasanoja huolettomasti.

Täällä Cloudwards.net-sivustossa emme voi ylenmääräisesti pitää tarpeellisena tarpeettomia kopioita tiedoista, jotka on tallennettu pilvelle jonnekin. Valittavissa on paljon varmuuskopiopalveluita, ja suosittelemme, että kuka tahansa ja kaikki hyödyntävät näitä palveluntarjoajia.

3. Jakaminen

Tiedostojen jakaminen digitaalisesti on nopeaa ja helppoa, pilven ansiosta sinun tarvitsee vain ladata tiedostoja ja jakaa niitä ystävien ja perheen kanssa.

Esimerkiksi SugarSync on siisti sovellus, joka synkronoi tiedostoja eri laitteilla, joten ystävillesi näyttämäsi mukavan kuvan näyttäminen on yhden painikkeen painallus.

Parempaa vielä, pilvi tarjoaa tavan jakaa tiedostoja turvallisesti soveltamalla katselu-, muokkaus- tai kommenttioikeuksia. Se voi myös jakaa salattuja tiedostoja.

4. Avaruus

Suuri hyöty pilvitallennuksesta yksilöille on ylimääräinen tila, jonka saa paikalliseen koneeseen, kun siirrät kaikki kuvat, asiakirjat ja videot pilveen.

Sinun ei tarvitse myöskään kuluttaa paljon rahaa tietokoneisiin, joissa on suuret kiintolevyt. Verkkovarastointi on taloudellinen vaihtoehto ulkoisten kiintolevyjen ostamiselle, ja se on kaiken kaikkiaan turvallisempaa, varsinkin jos olet tietoturva-aloittelija.

Siellä on niin monia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, joilla on vain pieni osa tutkimusta. Löydät itsellesi sopivan seikan itse asiassa, sillä miksi et aloittaisi tästä?

Tiivistettynä…

Lyhyesti sanottuna, pilvitallennuksella on monia etuja sekä yksilöille että yrityksille. Vaikka on myös joitain haittapuolia, pilvitallennuksen hyödyt ylittävät ne selvästi, ja tämä käy ilmeisimmin nopeaan tahtiin, jolla kaikki siirtävät tietonsa pilveen.

Monet raportit ovat vahvistaneet tämän ja ennustavat, että pilvitallennusmarkkinat kasvavat 3,5 miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä, mikä merkitsee valtavaa vuotuista kasvua 31%. Miljardit ihmiset ja tuhannet yritykset valitsevat online-tallennuksen, koska se on mukava, kätevä, turvallinen ja taloudellinen.

Oletko myös valmis hyödyntämään kaiken mitä pilvivarastointi tarjoaa? Jos on, jaa ajatuksesi kanssamme alla olevassa kommenttiosassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map