Mikä on esineiden Internet?

Jos olet seurannut teknisiä uutisia jopa hiukan viime vuosina, olet kuullut esineiden Internetistä. IoT: n, jonka meille on kerrottu, on tarkoitus mullistaa tapa, jolla olemme vuorovaikutuksessa tekniikan kanssa, ja muuttaa perusteellisesti elämäämme.


Kuten Statistan laatimat luvut osoittavat, Internetin kasvu on kasvanut viime vuosina, ja sen odotetaan nousevan voimakkaasti seuraavan vuoden tai kahden kuluessa, kun sekä yritykset että kuluttajat mukauttavat älykästä tekniikkaa laajassa mittakaavassa.

Infografia: Asioiden Internet pääsee valtavirtaan vuoteen 2020 mennessä | Statista Löydät lisää tilastotietoja Statistasta

Se kuulostaa aika siistiltä, ​​eikö niin? Mutta kaikki tämä herättää kysymyksen siitä, mikä on esineiden Internet oikeasti, toimitusjohtajien puhuttaman markkinointipuheen ja päivän blogisanan lisäksi teknisissä blogeissa..

Tässä artikkelissa Cloudwards.net aikoo tarkastella, miten esineiden Internet toimii ja muuttaako se todella elämäämme niin paljon kuin monet sanovat meille, että se on. Teemme niin käyttämällä kieltä, joka valaisee teknokappaletta, ja lisäämme täällä ja täällä kuvan myös auttamaan sinua. Vain joka tapauksessa teimme myös videon, jossa käydään läpi tärkeimpiä asioita, jotka liittyvät esineiden internetiin.

Aloitaksesi oikein, katsotaan ensin, mitä IoT oikeastaan ​​on.

Mikä on esineiden Internet?

Lyhyesti sanottuna, esineiden Internetin ”asiat” ovat talosi arjen esineitä, vain kytkettynä Internetiin. Se on todella niin yksinkertaista. Joten ajattele termostaattia, jota voidaan hallita älypuhelimesi sovelluksesta (kätevä kylminä talviaamuisin) tai kahvinkeitin, joka kytkeytyy päälle, kun voi kertoa, että olet noussut sängystä.

Nämä kaksi ovat melko proosaisia ​​esimerkkejä, mutta käytämme niitä, koska niitä on jo olemassa ihmisille, joilla on varaa heille: hollantilainen energiantoimittaja on käynnistänyt sovelluksen, jonka avulla voit hallita kodin lämmitystä puhelimestasi, kun taas kahvinkeitin, joka tietää milloin olet kykysi mitata ja muistaa käyttäytymistäsi.

Kehittyneempiä esimerkkejä, joita saatat nähdä kodissasi lähivuosina, ovat jääkaappi, joka muistuttaa sinua saamaan maitoa poissa ollessasi (tai tietäessäsi yleisölle, kun se on vanhentunut) skannaamalla tuotteiden RFID-siruja tai autotallin ovi, joka aukeaa, kun havaitsee olet ajanyt kadullesi.

On melkein loputtomia esimerkkejä, joista voi valita, kun aloitat tarkastelemassa kehitteillä olevia IoT-projekteja, ja kaikilla niillä on yksi yhteinen asia: kaikissa tapauksissa kodin, toimiston ja taskun laitteet pystyvät “puhumaan” toisiinsa ja tehdä rajoitettuja päätöksiä tämän tiedon perusteella.

Sanomme “rajoitetut”, koska ne ovat loppujen lopuksi vain koneita. Vaikka olemmekin kuluneet paljon tietyn ajanjakson puhtaasti binaarisen päätöksenteon jälkeen, tietokoneet ovat edelleen pääosin melko tyhmäjä ja voivat toimia tiensä peräkkäin vain joukon ongelmia; puhumme tästä perusteellisesti myöhemmin.

Näin ollen sinulla pitäisi olla kohtuullinen käsitys siitä, mikä esineiden Internet todella on. Katsotaanpa mitä se voi tehdä.

Asioiden Internetin sovellukset

Internetin hyödyt löytyvät ennen kaikkea teollisuudesta. Tietyllä tavalla sen valmistus, joka on johtanut tähän syytteeseen, koska koneiden antaminen puhua toistensa kanssa suoraan eikä ihmisten välityksellä, on tuottanut vakavaa tuotannon nousua. Joten nyt jotkut tehtaat ajavat periaatteessa itseään, koneiden kertomalla toisilleen mitä he tarvitsevat ja milloin.

Vaikka tämä ilmiö voi saada vilunväristykset ajamaan ammattiliittojen järjestäjien selkärankaa, se on ollut myönteistä ihmisille, jotka harjoittavat kyseistä yritystä, jolloin he voivat tuottaa enemmän tuotteita halvemmalla. Niiden robottien nousu, jotka tulevat vaikuttamaan työmarkkinoihin lähivuosikymmeninä melko voimakkaasti, johtuu suurelta osin internet-tekniikasta.

Tavallisille ihmisille muutokset ovat hiukan vähemmän ilmeisiä – paitsi aiheutuvaa työttömyyttä tietysti -, mutta voimme odottaa, että yhä useammat arjen asiat ovat hallittavissa etänä, yleensä puhelimen kautta. Loppujen lopuksi, miksi häiritset TV-kaukosäädintä, kun sinulla on digitaalinen laite, joka pystyy lähettämään WiFi-taskua taskussa (ja käsissä) koko ajan?

Koska ohjauspiirit ovat nykyään pienikokoisia, melkein jokaisesta kuviteltavissa olevasta esineestä voi tulla osa esineiden internetiä, sinun tarvitsee vain miettiä miksi pöydässä tai tuolissa pitäisi olla siru ja kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on rakentaa se. Myös sirut pienenevät, kun koneet ottavat haltuunsa tehtaissa: Tällä hetkellä 10 nanometrin muotokerroin (ajattele sitä koona) on kärjessä, mutta Samsung työskentelee 8 nm prosessien aikana, kun luet tämän ( Huomaa: se on todella pieni “).

Joten jos luulet, että puhelinohjattu termostaatti ja jääkaappi ja muisti ovat viileitä, odota, kunnes näet itsehallinnolliset diabetespumput, jotka syöttävät sinulle ylimääräistä insuliinia, kun ruokakomero kertoo, että olet juuri kääntänyt suklaatangon. Entä myymälä, jossa ei ole inhimillistä henkilökuntaa, mutta varastot ovat silti täydelliset? Monien lauseiden tarjoamiseksi mahdollisuudet ovat rajattomat.

Koska tarvittavat elementit ovat niin pieniä – ja sirujen valmistuksen vallankumouksen ansiosta, puhumattakaan siitä, että Raspberry Pi: n kaltaiset DIY-piirilevyt ovat erittäin, erittäin halpoja -, melkein kuka tahansa voi saada joitain osia yhteen ja laittaa IoT-laitteen kellariinsa. Se on todellinen merimuutos tietojenkäsittelyssä ja tavassa, jolla olemme vuorovaikutuksessa digitaalisen maailman kanssa.

Kuinka esineiden Internet toimii?

Nyt kun olemme selvittäneet, mikä IoT on ja millaisia ​​hienoja asioita voit tehdä sen kanssa, katsotaanpa miten se toimii. Asioiden Internet on pohjimmiltaan yksi valtava pilvi. Vaikka kahvinkeittimen pieni siru on tyhmä kuin kallio, johtuen langattomasta yhteydestään asianmukaiseen tietokoneeseen – tai niiden linkitettyyn järjestelmään -, se on yhtä älykäs kuin mikä tahansa supertietokone, joka antaa sen ajatella ajatteluaan muusta kuin omasta aivot.

Joten kuvittele, että olet vain sinä, mutta seuraavalla kerralla, kun kohtaat suuren yhtälön – et koskaan tiedä – voit lainata Stephen Hawkingin aivot muutamalle sekunnille. Kuvittele kaikki asiat, jotka voit tehdä, jos sinulla olisi tämä kyky. Ole kateellinen digitaalisista laitteista, koska ne voivat tehdä juuri sen.

Jos pidämme kiinni älykkäästä kahvinkeittimestä tässä skenaariossa, siinä koneessa on kaikki mitä odotat yhdeltä – lasikannu, suodattimen pidike, kaikki tämä -, mutta se on myös varustettu jollakin tietokonelaitteistolla, todennäköisesti pienellä piirilevyllä, jolla on heikko prosessori (teknisesti se ei ole prosessori, vaan SoC), jonkinlainen verkkokortti ja todennäköisesti jonkinlainen anturi, joka auttaa sitä kertomaan, jos potissa on jo kahvia.

Tässä skenaariossa oleva kahvipannu on fyysinen osa IoT: tä, mikä sinulla fyysisesti on talossa. Päälle tulee pilvi, jossa kaikki nämä koneet ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Käytettävissä on myös viestintäprotokollia, joten auto ei voi lähettää viestejä kahvinkeittimellesi ja päinvastoin.

Kaikkea tätä ohjataan jonkinlaisella ohjauslaitteella, todennäköisesti puhelimen tai tablet-laitteen sovelluksella. Ihannetapauksessa tämä olisi yksi ohjelma, joka antaa sinulle yleiskuvan jokaisesta Internet-laitteesta, mutta käytännössä sinulla todennäköisesti on sovellus käynnissä jokaisella omistamallasi laitteella, ainakin siihen asti, kunnes joku whizkid keksii tavan yhdistää ne kaikki.

Näitä esineiden Internetin takana olevia käsitteitä ei ole liian vaikea ymmärtää, mutta ne eivät tee IoT: sta yhtä voimakasta ja vaikuttavaa kuin se on. Tätä varten meidän on tarkasteltava, mitä nämä laitteet tekevät keräämiensä tietojen kanssa.

Asioiden Internet, Analytics ja koneoppiminen

Kuten voitte kuvitella, Internet-laite on jatkuvasti kytkettynä vaaraan kokea vakava tietoinen ylikuormitus. Koska se on niin tyhmä kuin se on, se jättää ajattelun jopa jonkin verran pilveen, olipa kyse sitten lukemattomien pienten laitteiden verkosta, suuresta, huono supertietokoneesta tai näiden yhdistelmästä.

Riippumatta siitä, missä kaikkia näitä tietoja käsitellään, niitä on niin paljon, että asujen aivot on lajiteltava kaiken läpi ja päätettävä, mikä on merkityksellistä ja mikä ei. Kahvinkeitin voi käyttää herätyskellosi tietoja saadaksesi tietää milloin nousta aamulla, mutta tietoon siitä, että autosi on vähän polttoainetta, ei ole siitä mitään hyötyä..

IoT-aivot voivat analysointiprosessin avulla, jota usein kutsutaan ”analytiikkaksi”, Internet-aivot päättää mitä se tarvitsee tietää ja mitä ei. Ihmisohjelmoijat ohjaavat tätä prosessia usein, mutta yhä enemmän sitä inspiroivat myös laitteet itse, mitä nykyään usein kutsutaan koneoppimiseksi, mutta saatat tunnistaa myös syväksi oppimiseksi.

Koneoppiminen on keinotekoisen älyn tyyppi, jonka avulla, arvasit sen, voi oppia ympäristöstä ja siihen syötetystä tiedosta ja liittää seurauksia valintoihinsa erittäin rajoitetusti. Ilman koneoppimista joudut ohjelmoimaan jokaisen Internet-laitteen käsin kaikissa mahdollisissa tilanteissa. se on tehtävä kahvinkeittimille, mutta mahdotonta esimerkiksi autolle.

Jos ajattelet IoT: tä, kokeile sitä seisovan jalustalla: jos yksi jalka katoaa, koko asia kaatuu. Jos koneoppiminen on yksi jalka, niin pilvi- ja sirujen pienentämistekniikka ovat kaksi muuta.

Kuten ehkä jo tiedät, on ihmisiä – jotkut heistä erittäin älykkäitä -, jotka ovat huolissaan AI: n tekemistä askeleista. On huomattava, että koneoppiminen on tyyppiä AI ja että älykkyys, josta nämä ihmiset ovat huolissaan, on hyvin eri suuruusluokkaa. Vaikka sinun ei pitäisi koskaan sanoa koskaan, mahdollisuudet, että kahvipotisi yrittää tappaa sinut, ovat vähäiset.

Asioiden Internetin riskit

Skynetin uhka syrjään, esineiden internetiin liittyy todellinen riski. Se ei ole kuitenkaan niin seksikäs kuin itse ajava auto, joka yrittää tappaa sinut, ja siksi siitä on vähän ilmoitettu. Se keskittyy saman kysymyksen ympärille, joka aina esiin nousee, kun vaakalaudalla on suuria, tässä tapauksessa valtavia, tietomääriä: nimittäin mitä kaikelle kyseiselle tiedolle tapahtuu?

Antamalla kodin Internet-laitteen, asennat periaatteessa virheen, joka voi kerätä tietoja muista digitaalisista laitteista, ehkä jopa kuulla ja nähdä sinut. Tämä ei sinänsä ole niin pahaa, sen on loppujen lopuksi suoritettava tarkoituksensa, mutta mitä tapahtuu kerättyjen tietojen kanssa?

Tämä kysymys herätti ruma päänsä Yhdysvaltain senaatin keskustelussa siitä, että Internet-palveluntarjoajilla oli mahdollisuus vakoilla asiakkaitaan, ja tosiasia on, että kaikki nämä tiedot ovat siellä: mitä enemmän IoT-laitteita sinulla on kotona, sitä suurempi on todennäköisyys, että tietyt tietoja elämästäsi on tallennettu jonnekin. Jos joku on nähnyt, se on toinen huolenaihe, mutta sitä on.

Itse asiassa tietyt internet-gurut ovat maininneet tämän tiedonkeruun merkittäväksi plusksi esineiden internetiä markkinoijille ja vastaaville, koska tietäen tottumuksesi on helpompi kohdistaa mainoksia sinuun. Jos olet edes huolestunut yksityisyydestäsi, tämä on todennäköisesti kauhistuttava ajatus.

Loppujen lopuksi, kun keität kaiken alas, meillä kaikilla on jotain piilotettavissa jonkin verran, ja se on entistä helpompaa löytää, kun kaikki nämä tiedot kelluvat. Kuinka se vaikuttaa käyttäytymiseen, jos tiedät, että sinua vakoillaan jatkuvasti ja laitteilla, joista maksit omalla rahalla? Voitko silti johtaa elämääsi, jota olet aina halunnut?

Lopulliset ajatukset

Asioiden Internet on todella hämmästyttävä kehitys, joka todennäköisesti muuttaa elämäämme parempaan suuntaan: se tuo jo aikaan valtavia positiivisia muutoksia teollisuudessa, terveydenhuollossa, logistiikassa ja omissa kodissamme. Kuten kaikessa tällaisessa kehityksessä, on kuitenkin myös tummempi puoli, johon meidän on myös puututtava.

Asia on, kun kyse on digitaalisesta turvallisuudesta, valkoiset hatut ovat aina askeleen mustien hattujen takana: Ainoa todiste, jota tarvitset, on äskettäinen WannaCry-ransomware-hyökkäys, joka laittoi useita yrityksiä ja hallituksia toimimatta muutamalle tuntia.

Kuvittele, mitä oli tapahtunut jokaiselle omistamallesi laitteelle: kahvinkeitin ei kaataisi pottia, ellet maksaisi tietyn rikollisuuden paria taalaa ja auto ei käynnistyisi, ennen kuin puhdistat sen muistin muutamasta viruksesta..

Vaikka esineiden Internet on upea kehitys, joka tuo paljon parannuksia sekä elämäämme että liiketoiminnan tapaan, siihen liittyviä riskejä ei pidä sivuuttaa tai aliarvioida..

Olipa kyse työttömyydestä, joka johtuu automatisoitumisesta tai jopa siitä, että henkilökohtaisia ​​tietojasi halataan avoimilla markkinoilla tai yksinkertaisesti rikollisten on mahdollista sekoittaa elämäsi useampiin puoliin, IoT ei ole asia, jonka kuluttajien tulisi omaksua sokeasti tietämättä kaikkia riskejä.

Mitä mieltä olet esineiden Internetistä? Jaatteko sekä optimistisimme että huolemme? Kerro meille alla olevissa kommenteissa, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map