Mikä on Cloud Storage ja miksi sillä on merkitystä vuonna 2016

Tietojen menettäminen riittävän digitaalisen tallennustilan puutteen vuoksi on tuskaa, koska pakotat valitsemaan, mikä pysyy ja mikä menee; suosikkiesineiden uhraaminen tärkeiden tallentamiseksi on todella turhauttavaa kokemusta.


Aikaisemmin olen joutunut puhdistamaan tiedostot, jotta voisin tehdä tilaa uusille asioille, tietysti laitteille, kuten:

 • USB-muistitikut
 • CD-levyt
 • DVD
 • SD-kortit
 • Ulkoiset kiintolevyt

Ovat kaikki erinomaisia ​​säilytysvaihtoehtoja, koska ne ovat halpoja ja kannettavia. Fyysisinä esineinä ne voivat kuitenkin eksyä, vaurioitua tai varastaa, ja sama tapahtuu niihin tallennettuihin tietoihin.

Ulkoisen kiintolevyn tai muun irrotettavan tallennusvälineen sijasta olet miettinyt pilvitallennuksen sijaan?

Tietenkin jää edelleen kysymys, mikä on pilvisäilytys ja mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon vuonna 2016?

Anna minun selittää; pilvitallennus on tapa säästää digitaalisia asioita verkossa, jolloin voit suojata arvokasta tietoa sellaisilta aiheilta, jotka vaikuttavat esimerkiksi flash-asemiin, levyihin jne..

Kuten kaikessa muussakin elämässä, tällaisen tekniikan käyttämisessä on kuitenkin etuja ja haittoja.

Pilvitallennuksen edut ja haitat

Plussat miinukset:
Missä tahansa, milloin tahansa pääsyHyödyllinen ilman Internet-yhteyttä
Julkinen tiedostojen jakaminenVaatii kuukausimaksuja
Erinomainen palautukseenOn turvallisuus- ja yksityisyysongelmia
Toimii usean käyttöjärjestelmän välilläHelppo sekoittaa pilvivarmuuskopiointiin

Pilvitallennuksen edut

Pilvitallennus on käyttötarkoituksensa ja toimivuutensa suhteen hyvin kuin ulkoinen kiintolevy; valitset tiedostot ja siirrät ne johonkin sisäisen kiintolevyn ulkopuolelle.

Toisin kuin ulkoinen tallennuslaite, pilvi toimii kuitenkin Internet-yhteyden eikä USB-johdon kautta.

Pilvitallennuspalvelut vaativat useimmiten kuluttajia siirtämään tiedostoja verkkosovelluksen käyttöliittymän tai työpöydälle asennetun ohjelmiston avulla.

Yleensä ne tarjoavat mahdollisuuden käyttää molempia.

Tallentamalla tietoja kiintolevyltä saat enemmän tilaa siihen ja muihin etuihin, jotka eivät usein ole fyysisten tallennusvälineiden käytettävissä..

Ota kaikki mukaasi

Paras osa pilvitallennusta on kyky käyttää tiedostoja matkalla.

Business Cloud -tallennus

Sinun ei tarvitse siirtää erilaisia ​​tiedostoja flash-asemaan, jotta ne voidaan viedä toimistoon, tai lähettää viisitoista sähköpostiviestiä projektin eri osien kanssa – itsellesi.

Pilvitallennus tarjoaa online-jakamis-, suoratoisto- ja muokkaustyökaluja.

Useimmat pilvipalveluiden avulla käyttäjät voivat avata tiettyjä asiakirjoja ja tehdä niihin muutoksia suoraan selainikkunassa. Tässä on se etu, että tietoja ei tarvitse siirtää järjestelmään ja ladata sitten uudelleen pilveen.

Tarvittavien asiakirjojen käytön lisäksi saat hyötyä myös pääsystä pilveen tallennettuihin musiikki- ja videotiedostoihin.

Rakastan musiikin kuuntelua, mutta kokoelmani on liian suuri MP3-soittimeen kiinnittymiseen. Pilviä käyttämällä voin käyttää musiikkitiedostoja ja kuunnella suosikkikappaleitasi mistä tahansa:

 • Tietokone
 • älypuhelin
 • Tabletti
 • Konsoli

Jos Internet-yhteys on riittävän vahva mediasisällön virtauttamiseen.

Jakaminen perheen, ystävien ja työtovereiden kanssa

Pilvitekniikka tarjoaa tietojen käytön mistä tahansa, ja tarjoaa myös ainutlaatuisen kyvyn jakaa tiedostoja kenen tahansa kanssa.

Jakamisominaisuus on yleensä erityinen vain pilvitallennuspalveluille, koska pilvivarmistuksen toimittajat eivät salli käyttäjien jakaa muiden kanssa (tästä säännöstä on tiettyjä poikkeuksia, kuten IDrive).

Kymmenen tärkeintä riskiä
Yhteinen tekniikka

Jakaminen on hyödyllistä sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla.

Perhe ja ystävät voivat nauttia kuvien ja videoiden katselusta; kun taas työtoverit voivat tehdä yhteistyötä hankkeissa joutumatta odottamaan sähköpostia.

Tietysti jakamisen myötä turvallisuuteen liittyvät huolet.

Hyvä uutinen on, että vain käyttäjät, joilla on kutsu ja “avain”, voivat käyttää jaettuja tiedostoja, asiakirjoja ei ole yleisön saatavilla Internet-haun kautta.

Pilvitallennuksen haitat

Pilvitallennus on monella tapaa hyödyllistä, mutta oikeudenmukaisuuden vuoksi jotkut alueet ovat antaneet kuluttajille huolenaiheita.

Suurin huolenaihe on yksityisyys.

Yleensä käyttäjät ovat huolissaan palvelimien omistajien vakoilusta tai, mikä pahempaa, hallituksesta. Pilvitallennus tarjoaa vähemmän tietoturvan hallinnan todelliseen kiintolevyyn verrattuna.

Pilvitallennukseen liittyy myös mahdollisia yhteysongelmia. Jos Internet katoaa tai hidastuu, ei ole mitään keinoa tavoittaa jonkun toisen palvelimille tallennettuja tiedostoja.

Perinteisissä olosuhteissa tämän ei pitäisi olla ongelma; katastrofin aikana pilvipalvelun tietoja ei kuitenkaan voitu käyttää.

Lopuksi, lähes kaikkien pilvitallennuspalveluiden tarjoajien avulla voit käyttää tiedostoja mistä tahansa selaimesta; Jotkut vaativat kuitenkin älypuhelinsovelluksia niille, jotka haluavat kirjoittaa tilinsä tabletin tai puhelimen kautta.

Muuta kuin älypuhelinta käyttävät kuluttajat eivät ehkä pysty asentamaan vaadittua sovellusta.

Henkilökohtainen pilvitallennus

Julkiset pilvipalvelut ovat erinomaisia ​​palveluita, jotka pitävät asiakirjat ja muut tiedot turvassa.

Turvallisuus on kuitenkin aina huolissaan.

Tallenna tiedot pilveen

Monet ihmiset eivät ole kovinkaan miellyttäviä sen kanssa, että yritykset tallentavat tietojaan. Monet käyttäjät ovat myös huolissaan siitä, että palvelimet omistavat puolueet katsovat tiedostojaan, tai hallitus voi tunkeutua ilman heidän lupaa.

Yksityisyyden suojaaville kuluttajille henkilökohtainen pilvitallennus on tapa edetä.

Pilvipalvelin sijaitsee talossasi ja muodostaa yhteyden paikallisverkkoon joko Ethernet- tai Wi-Fi-yhteyden kautta. Kuten julkiset pilvet, henkilökohtainen versio voi siirtää tiedostoja mistä tahansa liitetystä tietokoneesta.

Toisin kuin julkiset pilvet, on kuitenkin olemassa rajoitus; vain yksityiset pilvet voivat käyttää vain langattoman verkon kautta liitettyjä järjestelmiä.

Siellä on muutama henkilökohtainen pilvivaihtoehto, kuten Seagate Personal Cloud, joka tarjoaa etäkäytön, kun kukaan ei ole kotona, jos mediasovellus on ladattu puhelimeen tai tablettiin.

Jako voidaan rajoittaa myös niihin, jotka voivat muodostaa yhteyden omistajan kotiverkkoon.

Ero pilvitallennuksen ja online-varmuuskopion välillä

Usein kuluttajat käyttävät termejä pilvitallennus ja pilvien varmuuskopiointi keskenään. Vaikka sekä pilvitallennus että online-varmuuskopiointi antavat käyttäjille mahdollisuuden tallentaa tiedostoja ulkopuolella; ne eivät ole sama asia.

Online-varmuuskopioinnin tavoitteena on tallentaa peilikopio tiedoista suojaamaan niitä katoamiselta. Suunnittelussa palveluntarjoajat sisällyttävät automaattisesti kaikki järjestelmän tärkeät tiedostot, ei vain yksittäiset.

Rajoitetun kapasiteetin palvelua käyttävät kuluttajat voivat tietenkin valita vain tallennettavat tiedostot sen sijaan, että suorittaisivat järjestelmän kokonaisvarmuuskopion.

Yksi varmuuskopio-ohjelmistojen hienoista asioista on, että se toimii jatkuvasti ja automaattisesti. Ohjelmisto toimii taustalla ja siirtää valittujen tiedostojen kopioita ulkopuolisiin palvelimiin.

Varmuuskopio-ohjelmiston avulla voit myös valita, milloin se toimii, joten se ei tuhlaa kaistanleveyttä.

Online-varmuuskopiointipalvelujen haittapuoli on, että tiedostojen on usein oltava sisäisessä kiintolevyssä. Monet, eivät kaikki, poistavat tiedostoja palvelimiltaan, jos kiintolevyltä puuttuvat alkuperäiset.

Lähes kaikki varmuuskopiointiyritykset säilyttävät poistetut tiedostot vähintään 30 päivää – ennen niiden poistamista.

Yhteenvetona…

Tallennus pilviin ei ole niin monimutkaista kuin miltä se kuulostaa. Jos olet kuin minä ja sinulla on enemmän tietoja kuin nykyinen tila sallii, se voi olla välttämätön tuote, jota haluat käyttää, ellet halua jatkaa ulkoisten kiintolevyjen paaluttamista.

Palveluntarjoajia on paljon, kuten:

 • Sync.com
 • Google asema
 • onedrive
 • Dropbox

Ne tarjoavat rajoitetun määrän vapaata tilaa, koska tarvitsemme ajoittain ylimääräistä säilytystilaa.

Vaikka et luota kolmanteen osapuoleen tietojen pitämisestä turvallisena, pilvitallennuspalvelut tarjoavat nolla tietoturvan.

Kuten ulkoisella kiintolevyllä, myös pilvitallennus on vielä yksi tapa suojata käyttäjätietoja. Sen mukana tulee vain paljon hienoja lisäominaisuuksia, kuten jakaminen, käyttö kaikkialla, suoratoisto, editointi ja muuta.

Joten voit jakaa alla olevan kommenttiosaston mielestäsi parhaan tavan tietojen säilyttämiseen ja miksi se niin on.

Lähde1: https://www.techopedia.com/definition/26535/cloud-storage

Lähde2: http://computer.howstuffworks.com/cloud-computing/cloud-storage.htm

Lähde3: http://www.seagate.com/do-more/what-is-personal-cloud-master-dm/

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map