Mikä on Bitcoin? Pikaopas

Vaikka normaalisti talousuutiset rajoittuvat tukkoisten julkaisujen yrityssivuille, viimeisen kuukauden aikana jopa säännölliset sanomalehdentoimittajat, usein kompastuen tuntemattomien sanojen yli, ovat puhuneet uudesta – no, mikä se on? – maailman ottaminen myrskyllä: bitcoin. Tässä artikkelissa näemme, voimmeko päästä hiukan lähemmäksi sitä, mikä bitcoin todella on ja mikä sen tulevaisuus voi olla.


Jos olet kuitenkin kiinnostunut lähinnä siitä, mikä se ei ole, voimme säästää sinulle eteenpäin lukemisen vaikeudet: bitcoin ei ole millään tavalla, muoto tai muoto, todellinen valuutta. Vaikka sitä voidaan käyttää ostamaan tuotteita useilta myyjiltä (harvempia ja vähemmän, haluaisimme lisätä), kaupan ja myymisen tapa tekee siitä enemmän hyödykkeen itsessään.

Haluaisimme myös etääntyä Debbie-omistajista, jotka näyttävät ajattelevan, että bitcoin on lopun alku; vaikka sen tulevaisuus valuuttana on epävarma, bitcoin on useiden jännittävien uusien kehitys- ja tekniikka-aloitteiden kirjo, joka on hyvä uutinen kaikille, samoin kuin tapa, jolla kourallinen ihmisiä on saanut erittäin, erittäin rikkaan, mikä on hyvä uutisia, samoille kourallisille ihmisille.

Salausvaluutta ja lohkoketju

Bitcoin on monimutkainen aihe, ja alun valitseminen on yhtä vaikeaa kuin selitetään mitä tapahtuu. Tässä artikkelissa aloitamme käsittelemällä termiä cryptocurrency, joka on katto bitcoin kuuluu. Bitcoinien lisäksi on myös muita digitaalisia kolikoita, kuten Ripple, Ethereum ja Litecoin, mainitakseni vain kolme.

Lyhyesti sanottuna, kryptovaluutat ovat täysin digitaalisia kolikoita, jotka sinun pitäisi voida vaihtaa verkkoon ostettuihin tavaroihin ja palveluihin. Esimerkiksi useat parhaista VPN-palveluntarjoajista sallivat sinun maksaa heille bitcoinilla ja sen merkinnöillä (tosin taas vähemmän ja vähemmän), kuten Steam teki muutama viikko sitten.

“Salaus-” etuliite on tässä tapauksessa lyhyt “salaukselle” kuin sana “salainen”. Tämä johtuu siitä, että kaikki kryptovaluutat luottavat jonkinlaiseen cypheriin, jotta ne olisivat olemassa ja estäisivät niitä kopioimasta tai varastamasta.

Bitcoinilla on eroa siitä, että se oli ensimmäinen salausvaluutta, joka teki siitä suuren (enemmän sen historiassa myöhemmin), mutta kaikilla tällä hetkellä aktiivisilla on samat teknologiset perustiedot, jota kutsutaan blockchainiksi. Meneminen kokonaan ja lohkoketjuun on tämän artikkelin ulkopuolella, joten pidetään se lyhyt ja sanotaan, että se on pohjimmiltaan digitaalinen pääkirja, joka seuraa, kuinka monta salausvaluutan yksikköä on vaihdettu.

Tämä pääkirja on tallennettu siten, että vanhoja merkintöjä ei voi pyyhkiä eikä kukaan muu voi käsitellä. Se on vallankumouksellinen uusi tekniikka, jolla on paljon innostuneita ihmisiä bitcoin-faneiden lisäksi, mukaan lukien pankkiirit, kirjanpitäjät, hedge-rahastonhoitajat ja poliitikot (vaikka tämä viimeinen ryhmä näyttää olevan kiinnostuneita lähinnä ”halvoista” ja “helpoista” kuvaajista ja todennäköisesti voittaneita Älä ole niin suuria faneja siitä, että tietoja ei voi poistaa).

Blockchain-luontaisella tietoturvalla ei ole paitsi pidettävä bitcoinejasi tai mitä olet turvassa, vaan myös toisesta syystä: perinteisten valuuttojen luominen ja hallinta on keskusviranomaisten (yleensä keskuspankkien) käsissä. Koska blockchain on niin läpinäkyvä, niitä omistavat ihmiset voivat säätää kryptovaluuttoja.

Tai ainakin teoriassa, mutta lisää siitä myöhemmin. Katsotaanpa ensin bitcoin-historiaa ja sen kanssa melkein kaikkia muita digitaalisia kolikoita.

Bitcoin aiemmin

Ajatus pelkän digitaalisen valuutan luomisesta on yhtä vanha kuin tieteiskirjallisuus, ja monet ihmiset ajattelevat ideoita verkossa ympäri maantieteellisten päivien ajan. Itse asiassa bitcoin on kaukana aivan ensimmäisestä laatuaan, se on vain ainoa, joka oli täysin Internet-pohjainen ja riittävän menestyvä, jotta se pääsi muutaman sadan käyttäjän ohi..

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että se oli ensimmäinen salausvaluutta, joka ratkaisi yhden erittäin tärkeän arvoituksen: mikä estää tietoverkkorikollisia pääsemästä tietokantaasi ja tekemästä valuuttaasi, tai mikä vielä pahempaa, varastamaan koodin ja luomaan periaatteessa niin paljon kuin haluavat, kääntämällä kovan työn niin moniin arvottomiin bitteihin ja tavuihin?

Loppujen lopuksi suurin osa tavallisen valuutan suunnittelusta on sen varmistaminen, että ihmiset eivät voi kopioida sitä liian helposti, kun taas pankit, kaupat ja jopa yksityishenkilöt viettävät paljon aikaa ja rahaa varmistaakseen, ettei kukaan varasta käteistä (kassakaapien asentaminen) , aseellisten kuljetusten järjestäminen, palomuurien rakentaminen verkkopankkitoimintaan jne.).

Henkilö, joka tajusi sen tässä tapauksessa, oli nimeltään Satoshi Nakomoto ja se on melkein kaikki mitä tiedämme hänestä. Vaikka on paljon spekulointia siitä, kuka mies on – hän ei ehkä edes ole japanilainen, hänen nimestään huolimatta, koska huokaa, joskus ihmiset Internetissä valehtelevat! – joidenkin erämaassa olevien arvausten kanssa, mukaan lukien Teslan Elon Musk (hän ​​kiisti), samoin kuin joukon krypto-harrastajia ja maverick-taloustieteilijöitä.

Nakomoton iso keksintö oli eräänlainen blockchain-tekniikka, joka teki mahdottomaksi kaksinkertaisen kuluttamisen – bitcoinin kuluttamisen kahdesti koodia hyödyntämällä. Hänen koodinsa avulla käyttäjät voivat myös “kaivoa” bitcoinia tai suorittaa tietokoneprosessin, joka luo uuden bitcoinin.

Kun lisääntyy bitcoineja, se vaatii lisää prosessointitehoa saadaksesi enemmän, mikä tarkoittaa, että kaivostoiminnasta on tullut todella vakava yritys, varsinkin kun Nakomoto koodasi koodaamaan kokonaisrajaksi 21 miljoonaa bitcoinia.

Mahdollisesti kaikki pääkirjaan lisätyt bitcoinit pysyivät siellä, eikä niitä voitu muuttaa. Itse bitcoinit olivat koodinpätkiä, joita ei voitu kopioida, sekoitetaan kumpaankaan, mikä tarkoittaa, että Nakomoto oli luonut digitaalisen kolikon, joka oli tietyllä tavalla jopa turvallisempi kuin monet käytössä olevat kovat valuutat, vaikuttava feat.

Tässä pitäisi ehkä huomata, että kun ensimmäinen noin miljoonan bitcoinin “lohko” louhittiin, Nakomoto katosi, eikä sitä koskaan kuulla enää uudestaan. Hän jätti tukijoilleen seuraavan miljoonan bitcoinin louhinnan ja sitten asiat todella alkoivat. Tällä hetkellä Nakomoto, kuka hän on, istuu miljardien arvoisella kasalla.

Bitcoin läsnä

Nakomoto lopetti ensimmäisen bitcoin-lohkon louhinnan tammikuussa 2009. Alla on kaavio, joka osoittaa bitcoin-hinnan nousun avoimilla markkinoilla vuodesta 2009 lähtien vuoden 2017 puoliväliin saakka (meillä on luvut todella meteorisesta noususta, joka kuljetti bitcoinia kotitaloustermiksi muutama kappale alas).


© CoinTelegraph

Kuten huomaat, kahden ensimmäisen vuoden aikana melko mitään ei tapahtunut. Bitcoin pidettiin useimmiten harrastuksena, vain harvat ottivat sen vakavasti. Tämä ryhmä oli pääosin yksityisyyden puolustajia, jotka näkivät bitcoinissa tapaa leikata viimeinen vähän tunnistettavissa olevia tietoja pois sinusta.

Koska loppujen lopuksi ihmisten on maksettava asioista Internetissä, monet ostot voidaan helposti jäljittää sinulle tarkistamalla maksutietosi, yleensä luottokorttisi tai muut pankkitiedot. Bitcoin oli ensimmäinen turvallinen, tuntematon maksutapa, ja muutama ihminen näki tulevaisuuden tulevaisuudessa, kun huomasi sen olevan suuri hitti..

Bitcoin-hinta kattoi tuskin sen louhinnan kustannukset (tarvitset siihen melko vakavaa laitteistoa, puhumattakaan sähkön kustannuksista) vasta vuoden 2013 lopulla, jolloin se alkoi nähdä pienen hinnankorotuksen. Tämä on huolimatta siitä, että bitcoinista on jo tullut surullista, kun Silk Roadin moottoria voiteleva öljy oli laiton kauppapaikka, joka kukoisti vuodesta 2011, kunnes FBI sulki sen vuonna 2013.

Aina on vaikea sanoa, miksi hyödykkeen hinta nousee tai laskee. Vaikka on olemassa runsaasti yleisiä talouslakeja, jotka kertovat meille, milloin jotain pitäisi tapahtua, mikään niistä ei tarkoita sitä tapahtuvan. Bitcoinien tapauksessa hinnan nousu näyttää olevan yhdistelmä mainetta, kiinnostusta ja valoisaa tulevaisuutta Internetin valuuttana..

Korkeammalle ja korkeammalle

Bitcoinin epävarmuustekijät ovat melko mahtavia: aloittamalla vähemmän kuin penniäkään arvoinen bitcoin saavutti vuoden 2013 lopulla korkeimman 1,242 dollarin, vain rumpuaa jälleen kerran, pomppia kerran tai kahdesti, asettua 400–600 dollarin alueelle viimeiset viisi kuukautta vuonna 2016. Sitten kun kello osui keskiyöhön 1. tammikuuta 2017, todellinen hauskanpito alkoi.


© Bitcoin.com

Yllä oleva kaavio näyttää vain kryptovaluutan hinnan elokuusta lähtien, mutta se on periaatteessa mielenkiintoisin kuusi kuukautta minkä tahansa hyödykkeen historiassa. Bitcoin sai alkunsa vuoden 2017 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, kunnes se oli elokuun alussa noin 4 400 dollaria; sen jälkeen se alkaa liikkua kaikkialla, ensin massiivisella pudotuksella viidestä suuresta hieman yli puoleen syyskuussa, sitten hulluihin hinnankorotuksiin, joista kaikki ovat puhuneet.

Bitcoin kiihtyi niin nopeasti muutaman kuukauden aikana – hiukan yli 2000 dollarin pudotuksesta yli 20 000 dollarin korkeuteen – että monet kommentaattorit vetivät tulipmaniaa, sosiaalista hysteriaa, joka vallitsi Alankomaiden tasavallan seitsemännentoista vuosisadan aikana, kun ihmiset ostivat ja myytiin tulppaanilamppuja hulluihin hintoihin.

Lopulta kupla, joka perustui helposti pilaantuviin tavaroihin, räjähti ja veti koko talouden, joka oli tuolloin maailman vahvimpia, sen mukana. Se oli yksi varhaisen modernin historian pahimmasta talouskriisistä, ja se on ollut opetus siitä lähtien vuosisatojen ajan.

Bitcoin-kuplaa ei kuitenkaan ole vielä asetettu räjähtää huolimatta useista epämääräisistä romahduksista: monien, mukaan lukien tämä kirjoittaja, mielestä juhla oli yli muutama päivä ennen joulua, kun bitcoin laski 20 000 dollarista alle 15 000 dollariin, mutta ihmeellisesti se koristi itsensä. ja julisti uuden vuoden melkein täysin takaisin hintaan.

Bitcoin-tulevaisuus


© Zach Copley

Markkinat ovat kuitenkin arvaamattomia, ja meillä on jo ollut useita pelkoja vuonna 2018, eikä vuosi ole edes kahden viikon ikäinen kirjoittamishetkellä. Tällä hetkellä se on alle 14 000 dollarin markan, vaikka sitä luettaessa se saattaa olla paljon korkeampi tai alempi kuin.

Vaikka tämä volatiliteetti voi olla hieno uutinen ihmisille, jotka ostivat alussa – heillä ei ole mitään menetettävää – tai joilla on pari miljoonaa taalaa heittääkseen ongelmaan, pelkäätkö, että monet kaverit haaveilevat iso pisteet saattavat imeytyä sisään.

Nyt spekuloimalla hyödykkeellä on jotain, mitä teet omalla etsimällä, tietenkin, tavoitteemme on tietenkin tarjota vastapaino taivasrajalliselle väkijoukolle, joka näyttää syntyneen melkein yön yli, jotkut heistä vaativat bitcoinia voisi lyödä miljoona. Vaikka niin voi olla, viimeisen vuosikymmenen tapahtumien tulisi opettaa meille, että sijoituksen hinta voi laskea samoin kuin romahtaa, joten välttäkää aina sijoittamasta rahaa, jolla ei ole varaa menettää..

Sen lisäksi, että tyhjennettävien sijoittajien haamun pitäisi saada bitcoin-kaatuminen – ja jotkut näistä sijoittajista ovat riittävän suuria, koko talous voi tuntea törmäyksen – tällä bitcoin-arvon voimakkaalla nousulla on mielenkiintoinen sivuvaikutus, nimittäin sen kiinnostavuus valuuttana. vähentynyt.

Bitcoin vaihtelee tällä hetkellä niin pahasti, että on lähes mahdotonta asettaa hintaa mille tahansa hyödykkeelle tai palvelulle ilman, että se olisi vanhentunut vain pari tuntia tai myöhemmin. Vaikka tämä saattaa aluksi vaikuttaa houkuttelevalta, myyjänä tämä voi toimia myös sinua vastaan, jos kyseinen valuutta on menettänyt neljänneksen arvostaan ​​vain päivän aikana (kyse on myös bitcoinien korkeista käsittelymaksuista)..

Kuten aiemmin totesimme, Steam on lopettanut maksujen vastaanottamisen bitcoinissa, kuten useat muut myyjät. Vaikka on epäselvää, millaista vähennystä on kaikkialla – ennen kuin hulluus alkoi tuhansissa myymälöissä sekä digitaalisesti että fyysisesti hyväksytyllä bitcoinilla – näyttää olevan yksimielisyys siitä, että ainakin bitcoinien rooli rahana voidaan toistaa.

Bitcoin ja politiikka

Toinen tärkeä muutos tänä vuonna on se, että nyt jotkut maat ovat kääntymässä vastaan ​​bitcoineja vastaan, usein koska he ovat huolissaan siitä, että rehottava spekulaatio saattaa horjuttaa omaa talouttaan, joskus vain siksi, että he eivät pidä koko “nimettömyys” -kohdasta (katsoen sinua, Kiina).

Tällä hetkellä Keski-Britannia ja Etelä-Korea ovat ryhtyneet toimiin kaikkia kryptovaluuttoja vastaan, mukaan lukien kolikoiden alkuperäisen tarjoamisen kieltäminen (ICO, tapa, jolla yritykset yrittävät kerätä rahaa vapauttamalla omat kryptovaluutansa) ja huhut, että muut maat ovat harkitsee paljon samoja toimenpiteitä.

Teelehtien lukeminen on jälleen vaarallinen harrastus, mutta ei voida kieltää, että olemme siirtymässä mielenkiintoisiin aikoihin, kun kyse on bitcoineista ja kryptovaluutoista.

johtopäätös

Millä huomautuksella me lopetamme tämän artikkelin, koska todella kaikki mitä voimme tehdä tästä kohdasta on lukea teelehtiä, mikä ei ole mitä toimittajien on tehtävä. Mitä bitcoineilla tosiasiallisesti tapahtuu, kryptovaluutat ovat ehdottomasti täällä jäädäkseen, samoin kuin blockchain-tekniikka, jonka kanssa ne luotiin.

Itse asiassa, riippumatta siitä, mitä ajattelet kryptovaluutoista, et voi kiistää sitä, että blockchain on todellinen pelinvaihdin, joka muuttaa tapaa, jolla emme vain tallenna rahaa, vaan myös tietoja. Vaikka mikään parhaimmista pilvitallennuspalvelujen tarjoajistamme ei vielä käytä tätä uutta tekniikkaa ratkaisuissaan, tuo päivä ei välttämättä ole kaukana.

Parhaimpien online-varmuuskopiointitoimittajiemme joukosta Acronis on kuitenkin mennyt niin pitkälle, että ottaa käyttöön blockchain-tekniikan, lue lisää yhdestä tuotteesta Acronis True Image -katsauksessamme. Voit myös varmuuskopioida bitcoin-ohjelmat suoraan lukemalla linkitetyn oppaan.

Mitä mieltä olet salausvaluutoista? Oletko bitcoin-sijoittaja vai haluatko sijoittaa rahasi muualle? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map