Kuinka viedä ja tuoda Chrome-kirjanmerkkejä

Melkein kaikki käyttävät selaimessa kirjanmerkkejä: ne nopeuttavat navigointia ja estävät sinua joutumasta selaamaan koko lähihistoriaasi joka kerta, kun haluat käydä tietyllä sivustolla. Chromen, Googlen selaimen, tehtävänä on erityisen hyvä kirjanmerkkien hallinta ja se on yksi sen monista hienoista ominaisuuksista.


Kirjanmerkkeihin luottamisessa on kuitenkin yksi ongelma: kun alat käyttää uutta selainta, niitä ei siirretä. Google-profiili tallentaa tietyissä olosuhteissa kirjanmerkit, mutta tämä toimii vain Chromessa. Tämä tarkoittaa, että kun vaihdat uuteen kannettavaan tai mobiililaitteeseen, jossa ei ole Chromen selainta, ensimmäiset käyttöpäivät ovat täynnä häirintää, koska sinun on tallennettava kirjanmerkkisi uudelleen..

Onneksi Google Chromen avulla voit viedä kirjanmerkkisi erilliseen tiedostoon. Tämä kätevä pieni ominaisuus ei mahdollista vain, että voit viedä ne uuteen selaimeesi, voit myös ottaa sen ja asettaa sen kaikkien muiden varmuuskopioitujen tiedostojen mukana (sinulla on varmuuskopiointisuunnitelma, eikö?). Koska se on suo-standardin mukainen .html-tiedosto, millään parhaista online-varmuuskopiointitoimittajistamme ei ole mitään ongelmia sen kanssa. Tämä tarkoittaa, että riippumatta siitä, mitä tapahtuu, selailutapojasi ei tarvitse kärsiä.

Ennen kuin aloitamme, muista kuitenkin, että puhumme vain kirjanmerkkien varmuuskopioinnista täällä, meillä on toinen artikkeli siitä, miten Google Chromen varmuuskopiointi on mahdollista. Puhumme myös vähän kirjanmerkkitiedoston viemisestä muille selaimille, jos sinusta tuntuu tekevän muutoksen.

Vie Chromen kirjanmerkit

Chromen kirjanmerkkien vieminen on vain muutaman vaiheen prosessi, jokainen on helpompaa kuin viimeinen. Aloitetaan menemällä ”kirjanmerkkien hallintaan”, pääset siihen valikossa, kuten alla on, tai käyttämällä pikanäppäintä Ctrl + Shift + O (eli “O” kuten “Oliverissä”).

Valikko on oikeassa yläkulmassa, siirry kohtaan ”kirjanmerkit” ja valitse sitten ”kirjanmerkkien hallinta”.

Kirjanmerkkien hallinta avautuu uudessa välilehdessä ja näyttää tältä:

Huomaat, että tein juuri uuden Chromen asennuksen tehdäkseni tämän opetusohjelman kuvakaappauksia, älä huolestu, tosin tämä tapa toimia varmistaa, että kaikki kirjanmerkkisi, riippumatta kansiosta, johon olet asettanut ne, viedään.

Seuraava askel on napsauttaa sanaa “järjestä” vain todellisten kirjanmerkkien päälle. Valikko aukeaa. 

Tämän valikon avulla voit tehdä kaikenlaisia ​​asioita, mukaan lukien uusien kirjanmerkkien lisäämisen ja kansioiden luomisen, mutta haluamme, että alareunassa oleva vaihtoehto “vie kirjanmerkkejä HTML-tiedostoon”. Napsauta sitä, niin sinut viedään tiedostomuotoon, jossa voit valita sijainnin, johon se ladataan. Voit myös nimetä tiedoston uudelleen (jota suosittelen), vaikka varmista, että et vahingossa muuta tiedostotyyppiä, sen on oltava .html, jotta jokin tästä toimii oikein.

Tiedosto tallennetaan sitten kiintolevylle – minun tapauksessani se on pieni, joten se oli siellä alle sekunnissa – ja siinä on todella kaikki. Jos siirrät tiedoston kansioon, jota käytät varmuuskopiointiin tai synkronoituihin tiedostoihin, se tulisi sisällyttää automaattisesti seuraavan kerran, riippumatta siitä, kumpi parhaista pilvitallennus- tai online-varmuuskopioratkaisuista käytät, tekee sen asian.

Siellä se on, helppo herne. Tämä prosessi toimii suurin piirtein samalla tavalla kaikissa selaimissa. Kyse on vain siitä, miten löytää kirjanmerkkeihisi tallennetut kohdat. Katsotaanpa nyt katsoa, ​​kuinka tuoda nämä tiedostot uuteen selaimeesi.

Kirjanmerkkien tuominen

Chromessa kirjanmerkkien tuonti on melkein samaa prosessia, paitsi että kirjanmerkkien hallintaohjelman Järjestä-valikossa valitset “Tuo kirjanmerkit HTML-tiedostoon” kuin “Vie”.

Sitten sinut viedään tiedostojen tutkijaan, jossa voit etsiä .html-tiedostoasi. Muut selaimet toimivat jälleen suunnilleen samalla tavalla: Vivaldissa – valitsemassani selaimessani, koska en ole valtava fani Chromen tavasta seurata jokaista liikettäni – helpoin tapa tehdä se on siirtymällä pikavalintasi (alku ja napsauta sivun yläreunassa olevaa ”kirjanmerkit” -välilehteä.

Tämä vie kirjanmerkkien hallintaan, jossa sinun tarvitsee vain napsauttaa “Tuo” ja esiin tulee valintaikkuna, jossa voit valita tuomasi selaimen (jos se havaitsee sen järjestelmässäsi, jonka voitit ” t edes tarvitse .html-tiedostoa, koska Vivaldi voi tuoda ne automaattisesti) ja sijainnin, jossa tiedosto säilytetään. 

Jos et myöskään ole paljon seurattavissa, mutta et ole Vivaldin käyttöliittymän fani, toinen hieno vaihtoehto on Mozilla Firefox. Tämä todistettu selain tekee asiat melko samalla tavalla kuin Chrome: käytät kirjanmerkkien hallintaa samalla pikanäppäimellä (Ctrl + Shift + O) ja napsauta sitten vain Tuo ja varmuuskopio -painiketta. 

Mikä tekee Firefoxista tässä tapauksessa erityisen kätevän, että sen avulla voit myös tehdä täydellisen varmuuskopion selaimesta tältä näytöltä, ei vain kirjanmerkkeihin. Se on yksi harvoista selaimista, jonka avulla voit tehdä tämän, ja on uskomattoman hyödyllinen heti ennen kuin puhdistat järjestelmän täydellisesti tai vain siltä varalta, että tietokoneellesi tapahtuu jotain pysyvää. Jos kyseessä on vain kirjoittamasi kirjanmerkit, napsauta joko “vie” tai “tuo” ja olet valmis. 

johtopäätös

Siellä se on: nopein ja helpoin tapa viedä kirjanmerkkejä ja tuoda ne sitten Chromeen ja sitten Chromeen. Jos olet Microsoft Edgen tai Internet Explorerin käyttäjä ja ihmettelet, miksi emme ole sisällyttäneet kumpaakaan niistä tässä oppaassa, tee itsellesi suositus ja lataa jokin kolmesta yllä olevasta selaimesta saadaksesi selville.

Toivomme, että olet pitänyt tätä opasta hyödyllisenä ja että se auttaa sinua viemään Chromen kirjanmerkkejä. Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit ja tarkista 99 ilmaisen tietosuojatyökalun opas, jotta selauskokemuksesi olisi mahdollisimman turvallinen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map