Kuinka varmuuskopioida video automaattisesti ja nopeasti

Kuvaatko Sony HD -kameralla tai älypuhelimellasi, videotuottajien, amatöörien tai ammattilaisten tehtävälistalla on oltava tehokas tapa suojata digitaalinen aineisto. Se on yhtä tärkeää niille, joilla on digitaalisia elokuvakirjastoja, riippumatta siitä, ostetaanko tai hankitaan torrentin kautta.


Vaikka pilvitallennus on yksi tapa säilyttää kokoelmasi turvassa, erillisen varmuuskopio-ohjelmiston käyttö, joka pystyy automatisoimaan videon varmuuskopioinnin, on ylivoimaisesti parempi valinta.

Puhumme siitä, miksi se on hetkessä. Harkitsemme myös paikallisten ja online-varmuuskopioiden kriittisempää päätöstä, ennen kuin esittelemme kaksi vaihtoehtoista ohjelmistovaihtoehtoa ja tarvittavat vaiheet videoiden automaattiseen varmuuskopiointiin, jos kiintolevysi päättää käyttää omia hyvityksiä.

Suljinbugien osalta meillä on samanlainen artikkeli siitä, kuinka valokuvat varmuuskopioidaan automaattisesti. Meillä on myös artikkeli videon parhaasta pilvitallennuksesta, vaikkakin, kuten mainittiin, se ei todennäköisesti ole paras tapa varmistaa, ettet koskaan yritä korvata tappioitasi tietojen palauttamisohjelmalla.

Videoiden online-varmuuskopioinnin edut

Paras online-varmuuskopio-oppaasta löytyy monia soveltuvia ratkaisuja, joita voidaan käyttää videoidesi suojaamiseen. Online-varmuuskopiointiratkaisun etuna pilvitallennukseen on, että pilvitallennus vie paljon enemmän työtä varmistaaksesi, että kiintolevysi toistetaan oikein.

Voit lukea lisää online-varmuuskopion ja pilvitallennuksen eroista aiheesta omistettu artikkelissamme. Pikaversio on kuitenkin, että online-varmuuskopiointiratkaisut voidaan asettaa varmuuskopioimaan tietyt kansiot tai jopa koko tiedostojärjestelmäsi automaattisesti. Pilvitallennus riippuu synkronointikansiosta, joka sinun on siirrettävä tiedostoja manuaalisesti.

Online-varmuuskopion avulla voit usein asettaa ohjelmiston sisällyttämään tai poistamaan tietyt tiedostotyypit myös automaattisesti, joten voit rakentaa varmuuskopiosuunnitelmasi vain videokoelmasi ympärille haluttaessa.

Useimmat kunnolliset online-varmuuskopioratkaisut tukevat myös jatkuvaa varmuuskopiointia, eli videoita lähetetään pilveen, kun ne lisätään kiintolevyllesi ja muokattuina tai muuten muutettuina.

Niille, jotka muokkaavat videomateriaaliaan usein, online-varmuuskopiointityökalut yleensä tukevat lohkotason varmuuskopiointia kuin pilvivarastoa. Tämä on tärkeää, koska ilman tätä ominaisuutta, aina kun teet muokkauksen, koko videosi varmuuskopioidaan uudestaan. Lohkotason varmuuskopioinnilla vain videon muuttuneet osat korvataan.

Videoiden online-varmuuskopioinnin haitta: nopeus

Tämä vie meidät verkkovarmuuskopioinnin suurimpaan ongelmaan, etenkin suurten tiedostojen (kuten videoiden) osalta: sellaiset ratkaisut voivat olla todella, todella hitaita. Vaikka lohkotason varmuuskopiointi auttaa muokattujen elokuvien kanssa, sinun on silti suoritettava tämä alkuperäinen varmuuskopio. Jos yrität ladata useita teratavuja, se voi tarkoittaa päiviä tai jopa viikkoja.

Online-varmuuskopionopeus, kuten voit lukea artikkelistamme siitä, kuinka kauan varmuuskopion pitäisi kestää, on yksi suurimmista valituksista, joita käyttäjillä on pilvipohjaisen varmuuskopio-ohjelmiston kanssa yleensä. Valitettavasti, jos pilvi on tavoitteesi, ainoa asia, jonka voit todella tehdä, on käyttää enemmän rahaa varmuuskopioratkaisuun, jolla on parempi infrastruktuuri (se tarkoittaa yleensä enemmän datakeskuksia).

Tästä syystä monet videopuhuja pitävät mieluummin kokoelmiaan paikallisina käyttämällä erillisiä ulkoisia kiintolevyjä tai verkkoon liitettyjä tallennuslaitteita (NAS). Molemmat ratkaisut ovat kohtuudella halpoja investoida näinä päivinä, ja paikallisten tietojen varmuuskopiointi on paljon nopeampaa kuin pilvien varmuuskopioiminen.

Paikallisen toiminnan haittana on, että aivan kuten tietokoneesi tai mobiililaitteesi, paikalliset varmuuskopiointiratkaisut voivat vahingoittua vedessä, kuumassa tai muulla tavalla, eikä niitä ole rakennettu kestämään ikuisesti. Online-varmuuskopiointiin käytettävät palvelimet ovat ilmasto-ohjattavissa tietokeskuksissa tällaisten riskien vähentämiseksi.

Lisäksi tällaiset ratkaisut on lähes aina rakennettu virhetoimintoa varten. Kolme tai useampi kopio tiedostoistasi on suojattu eri palvelimilla redundanssin varalta. Tutustu RAID-artikkeliimme saadaksesi paremman kuvan siitä, miten se on suoritettu, tai artikkeliimme datakeskusten turvallisuudesta.

Online-varmuuskopiointi ja paikallinen varmuuskopiointi yhdessä

Ottaen huomioon online- ja paikallisten varmuuskopioiden selkeät edut tai haitat, yleensä paras tapa on käyttää molempia. Se tarkoittaa, että seuraat ns. 3-2-1 varmuuskopiointisääntöä rakentamalla hybridi varmuuskopiointisuunnitelma.

Koska molempien sisällyttäminen voi tarkoittaa enemmän työtä, jos valitset väärät ratkaisut, suosittelemme löytämään ratkaisun, joka ainakin tukee hybridivarmuutta.

Arvohakijoille yksi parhaimmista on IDrive, jota me yksityiskohtaisesti tarkastelemme IDrive-arvioinnissamme. IDrive tarjoaa 2TB varmuuskopioita hieman yli 50 dollaria vuodessa ensimmäisen vuoden aikana tai 4TB varmuuskopioita noin 75 dollaria vuodessa. Sen pitäisi olla riittävä kattamaan useimmat videokirjastot.

IDriven ongelma on se, jonka me aiemmin mainitsimme: nopeus. IDrivessä on vain yksi tietokeskus, joka voi johtaa palvelimen ruuhkautumiseen ja turhauttavaa odottaa tietojen varmuuskopiointia. IDrive tarjoaa kuitenkin myös jotain mitä et löydä muualta: ilmainen kuriiripalvelu varmuuskopiointia ja palauttamista varten.

IDrive Express -sovelluksen käyttäminen, kun palvelua kutsutaan, varmuuskopiointi tarkoittaa, että IDrive lähettää sinulle ulkoisen aseman postissa. Sinun tehtäväsi on ladata tämä asema videoiden ja muiden tiedostojen kanssa USB-yhteyden avulla nopeuttaaksesi prosessia. Lähetä se takaisin, ja IDrive-teknikot lataavat tiedot palvelimelle puolestasi, mikä säästää aikaasi prosessissa.

Hybridivarmuuskopioinnin tuen lisäksi IDrive on yksi harvoista älypuhelinten varmuuskopioita tukevista online-varmuuskopiopalveluista, mikä tarkoittaa, että voit lähettää puhelimen materiaalin ilman lisäkustannuksia.

IaaS ja videon varmuuskopio

Niille, jotka eivät halua kuluttaa enemmän, CloudBerry-varmuuskopiointi on luultavasti edistynein varmuuskopioratkaisu, jota olemme vielä testanneet täällä Cloudwards.net-sivustossa. Sen sijaan, että tarjoisit pilvipalvelintilaa, CloudBerry: llä voit valita varmuuskopioidaksesi tiedostot yhteen yli viidestäkymmenestä pilvivaihtoehdosta (katso CloudBerry varmuuskopio -katsaus selvittääksesi mitkä).

Nämä vaihtoehdot sisältävät pilviinfrastruktuurin palveluna (pilvi IaaS), kuten Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 ja tämän kirjoittajan henkilökohtainen suosikki, Rackspace Cloud Files..

Rakettitila ei ole välttämättä halpa, mutta hintaan 0,10 dollaria gigatavua verrattuna voit varmuuskopioida teratavan datan noin 10 dollaria kuukaudessa, eikä mitään huolta aiheuttavia poisto- (käyttö-) kuluja ole. Amazon S3 maksaa kaksi kertaa enemmän.

Sitä vastoin Backblaze B2 maksaa puolet niin paljon kuin Rackspace, mutta sillä ei ole läheskään yhtä vankkaa infrastruktuuria, mikä tarkoittaa, että joudut joihinkin samoihin IDriven esittämiin nopeusongelmiin ja muihin halpoihin online-varmuuskopiointivaihtoehtoihin.

Kun johdanto-osa on poissa käytöstä, on aika pääominaisuudelle. Tulevaisuudessa annamme sinulle nopean kuvan vaiheista, joita tarvitaan videon varmuuskopiointiin joko IDrive- tai CloudBerry Backup -toiminnolla.

Automaattinen videon varmuuskopio IDrive-ohjelmalla

Hyödyntäkää IDrive Express -sovellusta tai ei, joudut luomaan tietokoneellesi varmuuskopiosuunnitelman IDrive-työpöytäohjelman avulla.

Asiakkaan “varmuuskopio” -välilehdessä on kaksi valintanappia näytön yläosassa. Ensimmäisessä voit varmuuskopioida tiedostoja pilvessä, kun taas toisessa voit varmuuskopioida tiedostoja paikalliselle laitteelle.

Valitettavasti joudut luomaan kaksi erillistä varmuuskopiointisuunnitelmaa pilvipalvelua ja paikallista varmuuskopiota varten: IDrive ei anna sinun hallita molempia samanaikaisesti..

Lisäksi IDrive varmuuskopioi tiedoston sijaan tiedostotyypin sijaan. Tämä tarkoittaa, että joudut merkitsemään kansion sijainnit, joihin videoita tallennat, onko kyseessä “videot” -kansio, Kodi-latauskansio tai muu sijainti.

Jos haluat varmuuskopioida koko aseman varmuuskopiosta varmistaaksesi, että et menetä tiedostoja, se on myös vaihtoehto, kunhan et ylitä varmuuskopiotilasi.

IDrive antaa sinun sulkea pois tietyt kansiot tai tiedostot nimen perusteella nimenhallintaa varten, vaikka tämä on ominaisuus, jota voitaisiin virtaviivaistaa hiukan paremmin antamalla valita yleiset tiedostotyypit poissulkemiseksi (tai sisällyttämistä varten).

Niille, jotka etsivät yksinkertaisempaa varmuuskopiointitapaa, Backblaze varmuuskopioi tiedostot automaattisesti tiedostotyypin perusteella, kuten Backblaze-katsauksessamme on selostettu. Ilman kuriiripalvelun etuja ne, joilla on paljon suuria ladattavia videotiedostoja, odotetaan kuitenkin odottavan.

Lisäksi Backblaze-asiakas ei tue hybridivarmuutta. Siksi päätimme lopulta ehdottaa IDrive-videon varmuuskopiointia niille, jotka etsivät edullista ratkaisua.

Niille, joilla on enemmän taloudellista heilahtelua, CloudBerry Backup on kuitenkin vaikea voittaa.

Automaattinen videon varmuuskopio CloudBerry-varmuuskopion avulla

Kuten mainittiin, voidaksesi käyttää CloudBerry Backup -palvelua online-varmuuskopiointiin, sinun on selvitettävä pilviratkaisulla, koska yritys ei ylläpidä omaa tietokeskustaan ​​tätä tarkoitusta varten. Jos valitset pilvisen IaaS-palvelun, kuten Rackspace, sinun on haettava kyseisen palvelun API-avain, jotta CloudBerry voi muodostaa yhteyden siihen.

Yksityiskohtaiset vaiheet tämän tekemiseksi aloittaessamme Rackspace-oppaan kanssa, jossa keskustelemme myös CloudBerry Backup -sovelluksen yhdistämisestä, joten emme syventyisi tarkemmin tähän.

Prosessi on samanlainen useimmissa pilvi-IaaS-vaihtoehdoissa. Meillä on myös ohjeita Amazon S3: lle ja Microsoft Azurelle, jos haluat kuitenkin vielä kaksi esimerkkiä.

Kuten IDrive, myös CloudBerryn avulla luodut varmuuskopiointisuunnitelmat perustuvat yleensä tiedoston sijaintiin, vaikka voit myös suunnitella tiedostotyyppejä käyttävän suunnitelman. Luo tiedostojen varmuuskopiointisuunnitelma napsauttamalla “tiedostot” -painiketta asiakkaan yläosassa.

Ohjattu toiminto käynnistää opastaa sinua prosessin läpi, antamalla ensin valita joko paikallisen, pilvipalvelun tai hybridi-varmuuskopion.

Yksi syy siihen, että meillä on taipumus olla voimakkaasti CloudBerryn hyväksi täällä Cloudwards.netissä, on se, kuinka helppo se tekee hybridi varmuuskopion. Toisin kuin IDrive, sinun ei tarvitse luoda kahta erilaista varmuuskopiointisuunnitelmaa.

Sen sijaan CloudBerry käsittelee sekä paikallisia että pilvivarmuuskopioita osana yhtä suunnitelmaa, varmuuskopioi ensin tiedostot paikallisesti ja lähettää sitten paikalliset tiedostot pilveen. Tämä lähestymistapa säästää sinun tekemästä ylimääräisiä töitä ja säästää tietokoneesi samasta, koska et yritä käsitellä kahta erilaista varmuuskopiointityötä kerralla.

Seuraavaksi sinun on valittava pilvipalvelusi. Jos sitä ei ole vielä lisätty, sinun on tehtävä se osa (tässä tarvitaan API-avain).

Sitten sinua pyydetään valitsemaan varmuuskopiointitila. Suosittelemme pitämistä “edistyneellä”, koska se sisältää hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten lohkotason varmuuskopiointi, tiedostojen versiointi ja yksityinen salaus.

Seuraavat prosessin vaiheet, joita ohjattu toiminto ohjaa, ovat joidenkin näiden edistyneiden moodien asetusten määrittäminen, minkä jälkeen voit valita sijainnit, jotka lisätään varmuuskopiosuunnitelmaan..

Kuten IDrive, sinun on valittava kaikki kansiot, joissa pidät videotiedostoja, muuten niitä ei varmuuskopioida. Vaihtoehtoisesti voit valita koko aseman. Tämä toinen lähestymistapa toimii paremmin CloudBerryn kanssa kuin IDrive, koska CloudBerry todella antaa sinun sisällyttää tai sulkea tiedostoja tyypin perusteella.

Sinun on kuitenkin lisättävä kaikki tiedostotunnisteet, jotka haluat sisällyttää tai sulkea pois. Jokaista tiedostopäätöstä täytyy edeltää jokerimerkki ja erottaa ne puolipisteellä (esimerkiksi: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Toivomme, että CloudBerry parantaa prosessia siten, että varmuuskopioidaan kaikki tiedostotunnisteet luokkien, kuten asiakirjojen, kuvien tai videoiden, perusteella. Silti et löydä monia varmuuskopiopalveluita, joissa on enemmän ominaisuusvaihtoehtoja kuin CloudBerry Backup, joten emme voi valittaa liian äänekkäästi.

Kun olet saanut varmuuskopiovalinnat neliömäisiksi sisällyttämään kaikki videotiedostot, ohjattu toiminto antaa sinun ottaa yksityisen salauksen käyttöön. Tämä on avainominaisuus niille, jotka haluavat varmistaa, että videokoelmastaan ​​ei tule osa lauantaina pidettävää matinalaista NSA: n pääkonttorissa..

Yksityinen salaus auttaa myös varmistamaan, että pilvipalvelu ei poista pilaantuneita videoita automaattisesti, kuten jotkut toisinaan tekevät.

Seuraavat kaksi vaihetta sisältävät säilytyskäytännön ja varmuuskopiointiaikataulun asettamisen. Säilytyskäytännöt sanelevat, kuinka monta tiedostoversiota säilytetään, mikä on erityisen hyödyllistä niille, jotka muokkaavat tiedostoja usein. Varmuuskopioaikataulullesi voit asettaa sen toimimaan vain tietyinä aikoina, mutta suosittelemme yleensä, että valitset jatkuvan varmuuskopion parhaan mahdollisen suojaustason saavuttamiseksi..

Viimeiset vaiheet on tarkistaa varmuuskopiointisuunnitelmasi ja aloittaa se. Olettaen, että olet varmuuskopioinut kaikki sijainnit, joissa pidät videoita, ne varmuuskopioidaan automaattisesti, kun uusia videoita lisätään tai olemassa olevia muokataan.

Lopulliset ajatukset

Hyvä varmuuskopiosuunnitelma videoillesi tai kaikille tärkeille tiedostoille voi säästää huomattavaa surua. Oletko luonut elokuvakirjaston tai nauhoittanut omaa materiaalia, IDrive ja CloudBerry Backup ovat kaksi hyvää vaihtoehtoa tällaisen suunnitelman toteuttamiseen.

Pidämme IDrivestä edullisista ja IDrive Express -palveluistaan, kun taas CloudBerry Backup on yksi tehokkaimmista saatavilla olevista varmuuskopiopalveluista. Se tukee hybridi-varmuuskopioita, lohkotason varmuuskopioita, yksityistä salausta ja monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia videoidesi turvaamiseksi..

Tästä huolimatta kaikkia parhaan online-varmuuskopio-oppaamme vaihtoehtoja voidaan käyttää videoiden varmuuskopiointiin automaattisesti. Kerro meille, mitä palvelua pidät alla, ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map