Kuinka suojata verkkokamerasi: 3 tapaa lopettaa vakooja

Vuonna 2014 yli puoli miljoonaa Windows-tietokonetta tarttui haittaohjelmilla, jotka sallivat nimenomaisen pääsyn käyttäjän verkkokameraan ja mikrofoniin. Viitteeksi siitä, että se on lähes kuudesosa Yhdysvaltain väestöstä.


Verkkokameran hakkerointi on todellinen. Myös resoluutiot paranevat, mikä tarkoittaa, että korkealaatuisempia valokuvia ja videoita voidaan käyttää vakoilussa tai hyväksikäytössä, joten opastamme sinua web-kameran suojaamisessa..

Kerromme sinulle, miksi verkkokamerasi ei ole turvallinen, ennen kuin sukellat tapoihin korjata se. Pala teippiä toimii yleisesti yleisen suojauksen takaamiseksi, mutta kuten näemme, ongelman ratkaisemiseksi saattaa tarvita jonkin verran raskaampaa nostoa..

Miksi sinun on suojattava verkkokamerasi

Kannettavan web-kameran päälle asetettu nauhapala oli kerran merkki joku, joka saattaa lukea liikaa Internetissä. Tämä on muuttunut: verkkokameran vakooja ei ole fantastinen käsite, joka on varattu salaliitto-teoreetikoille, vaan yhä yleisempi tietosuojauhka.

Vuonna 2010 nostettiin oikeusjuttu Lower Merion -koulupiiriin, joka sijaitsee Ardmoressa, Pennsylvaniassa. Lähes 1800 opiskelijalle annettiin kannettavia tietokoneita osana liittovaltion rahoittamaa yksi-yksi-opiskelija-kannettava -aloitetta.

Kouluvirkamiehet syyttivät myöhemmin Harritonin lukion oppilasta Blake Robbinsia “epäasianmukaisesta käytöstään kotonaan”. Hän näytti valokuvan, joka oli otettu kauko-ohjauksella koulun myöntämän kannettavan tietokoneen verkkokameran kanssa..

Vuonna 2014 20-vuotias korkeakouluopiskelija Jared Abrahams tuomittiin 18 kuukauden vankeuteen sen jälkeen, kun se oli kiristynyt Miss Teen USA Cassidy Wolfia alastonkuvilla, jotka hän oli ottanut hänen verkkokameransa kanssa. Syyttäjien mukaan hän oli käyttänyt 100–150 muuta tietokonetta.

Vaikka et ole lukion opiskelija tai Miss Teen USA, yksi asia on selvä: verkkokameran vakooja tapahtuu. Verkkokameroiden väärinkäyttö on tärkeä tietosuojaongelma riippumatta siitä, piileekö Tom tai NSA sinua vakoilemassa. Tässä on muutama tapa, joilla voit joutua sen uhreiksi.

haittaohjelmat

Virus-Malware

On haittaohjelmia, jotka on suunniteltu pääsemään verkkokameroihin ja mikrofoneihin. Haittaohjelmat ovat haitallisia ohjelmistoja, ja voit oppia lisää yleisimmistä tyypeistä verkossa parhaasta virustorjuntaoppaasta.

Tunnetuin haittaohjelma, joka tekee tämän, on Blackshadesin kehittämä etäkäyttötyökalu. 24-vuotisen ruotsalaisen miehen Alex Yucelin kehittämä RAT oli saastuttanut yli puoli miljoonaa konetta vuoteen 2014 mennessä.

Se toimi siten, että ensimmäinen uhri napsautti linkkiä sosiaalisen median tai sähköpostin kautta. Napsautuksen jälkeen linkki levisi kaikkiin uhrin yhteystietoihin saadakseen pääsyn useampaan koneeseen. Blackshades oli vastuussa Cassidy Wolfin kärsimästä seksivaroituksesta.

Haittaohjelma oli vain halvempi versio työkalusta, jota hallitukset vakoilevat kansalaisiaan. Kanadan tutkimuslaboratorio Citizenlab löysi 21 maata, jotka käyttivät samanlaisia ​​työkaluja, kuten Meksiko, Thaimaa, Italia ja Puola.

Viimeisin tämän tilan baddie on Delilah, yrityksille tarkoitettu botti. Se kerää käyttäjätiedot, mukaan lukien verkkokameran kuvamateriaalit, ja käyttää sitä sitten työntekijöiden tai jopa koko yrityksen hyödyntämiseen.

Verkkosivun käyttöoikeudet

Verkkokameraasi voidaan silti käyttää vakoilussa, jos koneellasi ei ole haittaohjelmia. Verkkosivustot voivat käyttää verkkokameraasi, mutta useimmat selaimet pyytävät sinua ensin myöntämään heille luvan. Epävarmoilla selaimilla varustetut koneet (katso selaimen tietoturvaoppaamme) saattavat kuitenkin liukastua halkeamien läpi.

USB-laitteissa on sisäänrakennetut suojausominaisuudet, jotka määrittelevät, mitä niihin voidaan ja ei voida käyttää. Selaimellasi on todennäköisesti lupa, koska verkkokameroita käytetään verkkopalveluihin, kuten Google Hangouts ja Skype.

Internet-yhteydessä olevia kameroita voidaan tarkkailla, ellei niitä ole kiinnitetty. Kuten kaikki muutkin verkkokameran seurannaskenaariot, ihmiset tekevät sen ottaa kuvia ja videoita käyttäjästä hyödyntääkseen niitä. Joissain tapauksissa valokuvat lähetetään porno-verkkosivustoille.

Kuinka suojata verkkokamerasi

Se oli melko pelottava luettelo, mutta meillä on yhtä pitkä luettelo vinkkejä web-kameroiden vakoilun estämiseksi. Katsotaanpa joitain korjaustoimenpiteitä helpposta vähän vaikeampaan.

Irrota pistoke tai nauha

turvallisella kannettava nauha vs. webbikamera

Jos käytät työpöytää, sinulla on onnea. Verkkokameran irrottaminen pistorasiasta, kun et käytä sitä, ei ole kätevää, mutta se on varma tapa lopettaa nuuskaaminen. Joissakin uudemmissa verkkokameroissa on myös indikaattori, joka näyttää sinulle, kun niitä käytetään.

Kannettavissa tietokoneissa vanha nauhamenetelmä toimii edelleen. Tartu jotain tummaa, kuten pala sähköteippiä, ja aseta se verkkokameran päälle. Varmista kuitenkin, että tarkistat verkkokameran tallennussovelluksella, että suojasi on läpinäkymätön.

Nämä ovat kaksi käytännöllisintä tapaa suojata verkkokamerasi. Ne ovat kuitenkin Band-Aid-korjauksia. Verkkokameran käyttö johtuu yleensä koneesi syvemmästä ongelmasta, ja sen tappaminen lähteellä pääsee eroon siitä ikuisesti.

Käytä virustorjuntaa reaaliaikaisella suojauksella

Turvallisin virustentorjuntaohjelma etsii tunnettuja haittaohjelmia, kuten Blackshades RAT ja Delilah, sekä nollapäivän haittaohjelmat, hyödyntää tätä käyttäytymistä kuten muutkin sovellukset, mutta sitä ei ole vielä tuotu haittaohjelmatietokantaan.

Koneesi säännölliset skannaukset paljastavat haittaohjelmat, jopa sellaiset, jotka ovat saaneet käyttäjän käyttöoikeudet virustentorjuntaa pidemmälle. Ohjelmisto, kuten ESET NOD32 (lue ESET NOD32 -katsauksemme), toimitetaan UEFI-skannauksen avulla, mikä tarkoittaa, että voit asettaa sen skannaamaan massamuistisi ennen käyttöjärjestelmän lataamista..

BitDefender-liitäntä

NOD32 toimi hyvin laboratoriotuloksissa, joita kuulimme viruksentorjunta-arvioiden aikana, mutta ei yhtä hyvin kuin Bitdefender. Bitdefender sai tason 1 sertifikaatin MRG Effitasilta, mikä tarkoittaa, että se esti 100 prosenttia testatuista haittaohjelmista. Voit lukea Bitdefender-arvosteluamme muista syistä, joiden ansiosta virustorjunta on ykkönen.

Bitdefenderillä ja NOD32: lla on kuitenkin toinen etu verrattuna vaihtoehtoihin, kuten Windows Defender ja Malwarebytes. Ne tarjoavat reaaliaikaisen suojauksen, mikä tarkoittaa, että ajettavat lataukset ja selaimen käyttöoikeudet, mukaan lukien web-käyttöoikeudet, ovat katettuja.

Joillakin viruksilla, kuten AVG, on suojattu selain, joka on ennalta määritetty laajennuksilla mainosten estämiseksi, verkkokameran suojaamiseksi ja seurannan estämiseksi. Tutustu AVG-katsaukseen saadaksesi selville, miksi se on mielestämme paras ilmainen vaihtoehto markkinoilla.

Ota verkkokameran suojaus käyttöön

Vahvan virustentorjuntaohjelman avulla pääset pitkälle korjaamalla tietokoneellasi olevat haittaohjelmat ja tarjoamalla reaaliaikaista suojausta, joka estää epäilyttävät toimet, kun tarkistus ei ole käynnissä. Jotkut viimeisimmät versiot suosituista antivirusista menevät kuitenkin askeleen pidemmälle, omalla web-suojauksella.

Kaspersky -seurannan esto

Kaspersky Internet Security (lue Kaspersky Anti-Virus -katsaus) on yksi tällainen sovellus. Se jakaa työpöytäsovellukset kolmeen luokkaan: luotetut, vähärajoitetut ja epäluotetut. Luotettavilla sovelluksilla on täysi pääsy verkkokameraan. Matalarajoitetut sovellukset tarvitsevat käyttäjän syötteitä verkkokameran käyttämiseen ja epäluotetut sovellukset estetään.

Moniin viruksentorjuntaohjelmiin kuuluu omistettu web-suojaus, ja Kaspersky on parhaiden vaihtoehtojen joukossa. Webrootilla, Bitdefenderillä ja Avastilla on myös se, samoin kuin muut ominaisuudet (lue Webroot SecureAnywhere -katsaus ja Avast Pro -arvostelu).

Lopulliset ajatukset

Ajatus siitä, että joku seuraa verkkokameraasi, on pelottava, mutta on olemassa tapoja torjua haittaohjelmia, jotka sallivat ihmisten toimia, ja verkkosivustoja, jotka saavat ohi USB-laitteiden sisäänrakennetun suojauksen.

Vahva virustentorjunta reaaliaikaisella seurannalla ja web-suojauksella on ensimmäinen askel. Verkkokameran käyttö ei kuitenkaan ole ainoa online-uhka. Haittaohjelmat, kuten ransomware, keyloggers ja robotit, ovat yleisiä ja suorittavat monenlaisia ​​harhaisia ​​toimintoja.

Niin kauan kuin käytät suojattua virustorjuntaa, kuten Bitdefender, ja salasananhallintaa, sinun pitäisi kuitenkin olla hieno. Mitä web-suojauksia käytät? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map