Kuinka ratkaista ulkoinen kiintolevy, jota ei näytetä vuonna 2020

Riippumatta siitä, kuinka testaamme parhaimpia ulkoisia kiintolevyjämme virheiden varalta, joillakin yksiköillä on ongelmia. Se on valitettavasti pedon luonne ja vaikka voi olla pettymys, jos et näe mitään, kun olet poistanut kiiltävän, uuden ulkoisen kiintolevyn pakkauksesta, ratkaisu on todennäköisesti vain muutaman napsautuksen päässä. 


Tässä oppaassa, jolla ratkaistaan ​​ulkoinen kiintolevy, jota ei näy, siirrymme tärkeimpiin vianetsintävaiheisiin, jotka sinun on suoritettava ennen levyn palauttamista. Vaiheet ovat enimmäkseen samat Windowsissa ja macOS: issa, mutta olemme peittäneet molemmat, jotta et eksy. 

Ennen kuin pääset siihen, haluamme kuitenkin keskustella syistä, joiden vuoksi kiintolevyäsi ei ehkä näy.

Miksi ulkoinen kiintolevy ei näy

Jos ulkoista kiintolevyäsi ei näytetä, ongelma voi johtua monista asioista, mukaan lukien tietokoneesi ongelmat, saapuessaan kuollut kiintolevy, vikakaapeli ja muu. Toisin sanoen käyttöjärjestelmässäsi on yleensä syitä, joiden vuoksi kiintolevyä ei näytetä. 

Kiintolevyt liitetään tietokoneisiin käyttämällä niin kutsuttuja tiedostojärjestelmiä, joista saat lisätietoja ulkoisen kiintolevyn opastuksen muodostamisesta. Joskus nämä järjestelmät tai jopa tiedostorakenne eroavat tyypistä, aiheuttaen käyttöjärjestelmälle, että se ei tunnista asemaa, mikä voi edelleen olla monimutkaista ohjainten kanssa. 

Todennäköisesti ongelma on kuitenkin se, että kiintolevyäsi ei ole valmis käytettäväksi käyttöjärjestelmäsi kanssa. Se voi muuttua sotkuiseksi, mutta joissakin tapauksissa sinun on kaivauduttava käyttöjärjestelmän sisäosaan ja määritettävä ulkoinen kiintolevy. Itse asiassa meidän piti tehdä se, kun testasimme Western Digital My Book -sovellusta macOS: lla (lue Western Digital My Book -katsaus).

Kuinka ratkaista ulkoinen kiintolevy, jota ei näy Windowsissa

Windows sisältää useita työkaluja kiintolevyn diagnosointiin, mutta valitettavasti se vaikeuttaa niiden käyttöä. Suoritamme läpi vaiheet, jotka sinun tulee suorittaa, jos kiintolevyäsi ei näy Windowsissa. 

Tarkista virta, kaapeli ja portti

Ennen kuin pääset Windowsiin, sinun on tarkistettava virta, kaapeli ja portti. Kytke tietokoneeseen virta ja kytke ulkoinen kiintolevy. Useimmissa kiintolevyissä, kuten Seagate Backup Plus Portable, on toiminnan merkkivalo, joka kertoo, onko asema toiminnassa (lue Seagate Backup Plus Portable -katsauksemme).

Jos ulkoisessa kiintolevyssäsi ei ole toiminnan merkkivaloa, voit tuntea aseman tärinän. Vaikka se toimii kehruukiekon, kuten Toshiba Canvio Basics, kanssa, se ei toimi SSD-levyjen, kuten SanDisk Extreme Portable, kanssa (lue Toshiba Canvio Basics -katsaus ja SanDisk Extreme Portable -katsaus). 

Nyt kun tiedät, että asema saa virtaa, voit siirtyä kaapeliin ja porttiin. On mahdollista, että käyttämäsi USB-kaapeli on rikki, joten vaihda uusi kaapeli ja yritä uudelleen. Sama koskee käyttämääsi USB-porttia. Siirrä yhteys eri portteihin tai tietokoneisiin vianetsinnän vuoksi. 

Niiden tekeminen ratkaisee useimmat ongelmat. Jos sinulla on kuitenkin edelleen ongelmia, käyttöjärjestelmässäsi on jotain mennyt pieleen. 

Suorita levyjen hallinta

On aika siirtyä levyn hallintaan. Kun olet vahvistanut, että portti, kaapeli ja kiintolevy ovat kunnossa, kytke ulkoinen kiintolevy tietokoneeseen ja käynnistä kone. Kerran Windowsissa on muutamia tapoja käyttää levynhallintaa, mutta helpoin on painaa Windows Key + X ja valita ”levyhallinta” luettelosta.

MacOS-levy-apuohjelma

Siellä voit nähdä tietokoneeseesi kytketyt kiintolevyt, niiden kapasiteetit, vapaan tilan, tiedostojärjestelmät ja terveystilat. Vaikka kiintolevyäsi ei näytetä “tietokoneellani”, sen pitäisi näkyä “levynhallinnassa”. Kuten mainittiin, monet kiintolevyjen ongelmat, joita ei näytetä, joutuvat kohdistamattomaan tilaan, mikä tarkoittaa, että kiintolevy ei ole valmis käytettäväksi käyttöjärjestelmän kanssa. 

Jos et näe kiintolevyäsi siellä, kaapelissa, portissa tai virtalähteessä on jotain vikaa, sinun tulee yrittää hyödyntää takuuta ja vaihtaa kiintolevy. Jos näet kiintolevyn kuitenkin ja sitä ei ole allokoitu, sinun on luotava muutama osio tai joissain tapauksissa alustettava asema.

Luo osio tai alusta levyasema

Kohdistamaton kiintolevytila ​​tarkoittaa, että kiintolevyn tallennustilaa ei ole formatoitu tiedostojärjestelmällä, joka käyttöjärjestelmäsi voi lukea. Windows tunnistaa, että asema on olemassa, mutta se ei näytä sitä tietokoneellani tai anna sinun lukea tai kirjoittaa tietoja. 

Korjataksesi sinun on luotava osio ”levynhallintaan”. Etsi kiintolevy “Levyn hallinta” -paneelin alaosassa olevasta ikkunasta. Osa varastosta tulisi näyttää mustalla palkilla, joka osoittaa, että tilaa ei ole allokoitu. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse ”uusi yksinkertainen taltio”. 

Ohjattu osiointi käynnistyy ja suurimmaksi osaksi sinun tarvitsee vain noudattaa vaiheita. On huomionarvoista, että uuden osion lisääminen muotoilee aseman ja poistaa kaikki siinä olevat tiedot. Jos kiintolevylläsi on kuitenkin allokoimatonta tilaa, siinä ei todennäköisesti ole mitään tietoja. 

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että olet mennyt “levyn hallintaan” ja huomannut, että ulkoisella kiintolevylläsi ei ole allokoimatonta tilaa, muoto voi auttaa. On mahdollista, että tapahtui virheitä asettaessasi asemaa tehtaalla, jolloin ulkoista kiintolevyäsi ei voitu käyttää. Löydä kiintolevy levynhallinnasta, napsauta osaa, jonka yläpuolella on sininen palkki ja napsauta ”alusta”. 

Jos olet kiinnostunut muotoiluprosessista, lue yllä linkitetty opas. 

Päivitä ohjaimet

Jos olet käynyt läpi kaiken muun ja kiintolevyäsi ei vieläkään näytetä, se voi olla vain kuljettajaongelma. Löydät ohjaintiedot painamalla Windows Key + S ja kirjoittamalla ”laitehallinta”. Huipputuloksen pitäisi avata “laitehallinta” -ikkuna. 

windows-device-manager

Siirry siellä kohtaan ”levyasema” ja laajenna avattavaa valikkoa. Etsi asema, jota ei näy, ja kaksoisnapsauta sitä. Erillinen ikkuna aukeaa useilla välilehdillä. Navigoi “kuljettaja” -välilehdelle nähdäksesi kuljettajan tiedot. 

Kuljettajasi tiedot todennäköisesti vanhentuvat, mutta se ei ole ongelma. Windowsin mukana tulee ohjaimet, jotka ovat tarpeen ulkoisten kiintolevyjen havaitsemiseksi, ja ne on harvoin päivitettävä. Sinun on ehkä päivitettävä omasi. Napsauta ”päivitä ohjain” -painiketta aloittaaksesi. 

Sinulle tarjotaan kaksi vaihtoehtoa: etsi ohjainta verkosta tai selaa sitä tietokoneeltasi. Voit etsiä, jos haluat, mutta on epätodennäköistä, että löydät mitään. On parempi idea löytää tuotteesi valmistajan verkkosivuilta ja tarkistaa, onko uusia ohjaimia julkaistu.

Kuinka saada ulkoinen HD näytettäväksi Windowsissa

 1. Tarkista virta, kaapeli ja portti
 2. Suorita levyn hallinta
 3. Alusta asema tai luo osio
 4. Päivitä ohjaimet

Kuinka ratkaista ulkoinen kovalevy, joka ei näy MacOS-käyttöjärjestelmässä

Kuten yleensä, MacOS kauppaa virtaa käytettävyyttä varten. Sinulla ei ole melkein yhtä monta työkalua diagnoosi ajamiseen, mutta niitä on paljon helpompaa käyttää. Noudata alla olevia vaiheita löytääksesi ulkoinen kiintolevysi MacOS-käyttöjärjestelmästä. 

Tarkista virta, kaapeli ja portti

Kuten Windows, sinun on aloitettava vianetsintä ennen kuin Mac jopa käynnistyy. Tarkista aseman teho etsimällä LED-aseman merkkivaloa tai tuntemalla kiintolevy sen jälkeen, kun olet kytkenyt sen pistorasiaan. Jos käytät asemaa ulkoisella virtalähteellä, kuten Western Digital My Book, kokeile erilaista myyntipisteistä. 

Seuraavaksi siirry kaapeli- ja USB-porttiin. Kokeile näitä ketjun kohtia erikseen. Vaihda esimerkiksi USB-kaapeli samalla portilla ja kokeile sitten molemmat kaapelit eri portilla.

Vaikka kaikki näyttää järkevältä, suurin osa ongelmista johtuu kaapelin tai portin ongelmista. On tärkeää, että tee niistä järjestelmällinen vianmääritys käyttämällä kaikkia mahdollisia yhdistelmiä, jotta voidaan supistaa ketjun pilaamista.

Käytä Applen Levytyökalua

Nyt kun tiedät, että se ei ole kaapeli, asema tai portti, on aika nähdä, tunnistaako macOS sen. On mahdollista, että tietokoneesi tunnistaa aseman, vaikka se ei näy. Voit selvittää, onko kyse tällaisesta tilanteesta, käyttämällä Applen “levyapuohjelmaa”.

MacOS-levy-apuohjelma

Sillä on muutama tapa päästä käsiksi, mutta paras tapa on etsiä sitä käyttämällä ”kohdevaloa”. Kun olet ”levyapuohjelmassa”, sinun pitäisi voida nähdä kiintolevysi sisäisten ja ulkoisten asemien ollessa erillään. Napsauta asemaa, jota ei näy, ja valitse yläreunassa ”mount”, jotta se näkyy Finderissa. 

Jos asennuksessa on ongelmia tai asemaa ei näytetä, on mahdollista, että tiedostojärjestelmä, johon asema on alustettu, aiheuttaa ongelmia MacOS: lle. Jotkin ulkoiset kiintolevyt on alustettu NTFS-muotoon, joka on Windowsin oletus tiedostojärjestelmä. Se voi aiheuttaa ongelmia macOS-käyttäjille.

Alusta asema

Jos asema ei vieläkään näy, voit alustaa sen ”levy-apuohjelmassa”. Valitse asema ja avaa apuohjelma yläreunassa olevalla “format” -välilehdellä. Jälleen kerran, jos olet jumissa, voit käyttää yllä linkitettyä oppaamme laajennettuihin ohjeisiin.

MacOS-formaatti-new-tilavuus

On olemassa muutamia syitä, jotka joudut alustamaan aseman. Kuten mainittiin, se voi olla alustettu väärin tiedostojärjestelmällä, mikä tarkoittaa, että sinun on alustaa se APFS: ään, jotta sitä voidaan käyttää macOS 10.13: n tai uudemman kanssa. Apple-oletus tiedostojärjestelmästä on muunnelmia, joista voit oppia täältä. 

Toisin sanoen, vaikka asemasi olisi muotoiltu oikealla tiedostojärjestelmällä, on mahdollista, että siinä oli virheitä, kun se alustettiin tehtaalla. Tällöin on hyvä ajatus ajaa muoto kuitenkin. Huomaa, että alustaminen kuitenkin tyhjentää kaiken aseman, joten varmista, että olet suojattu parhaalla pilvivarmistuksella Macille.

Nollaa NVRAM

Viimeiseksi, voit nollata haihtumattoman pääsymuistin tai NVRAM: n. Mac-tietokoneet käyttävät pienen määrän muistia tiettyjen nopeasti käytettävissä olevien käyttäjän asetusten, mukaan lukien äänenvoimakkuuden, aikavyöhykkeen, näytön tarkkuuden ja, mikä tärkeintä, käynnistyslevyn valintaan. NVRAM-laitteen nollaaminen tyhjentää nämä asetukset, oletusarvoisesti minkä tahansa mukana toimitetun tietokoneen kanssa. 

Tiedostoihisi ei vaikuteta, joten siellä ei tarvitse huolehtia. Ajattele NVRAM-laitteen palauttamista tyhjentämään vialliset asetukset järjestelmästäsi ja ottamaan ne automaattisesti uudelleen sinulle. 

Se on helppo tehdä. Katkaise Mac-tietokoneesta virta ja kytke se sitten uudelleen. Heti kun kytket sen päälle, paina Optio, Komento, P ja R samanaikaisesti 20-30 sekunnin ajan. Mac näyttää käynnistyvän uudelleen, ja kun kuulet käynnistyksen äänimerkin, voit vapauttaa näppäimet. Tämän avulla NVRAM-laitteesi on nollattu.

Kuinka saada ulkoinen HD näytettäväksi Mac-tietokoneessa

 1. Tarkista virta, kaapeli ja portti
 2. Suorita levy-apuohjelma
 3. Alusta asema
 4. Nollaa NVRAM

Lopulliset ajatukset

Nämä ovat tärkeimmät vianetsintävaiheet, jotka sinun on suoritettava, jos kiintolevyä ei näy. Jos suorittaessasi kaikki vaiheet sinulla on edelleen ongelmia, ongelma on paljon syvempi käyttöjärjestelmässä tai kiintolevytasolla. Jos olet tässä asennossa, voit suorittaa uuden asennuksen käyttöjärjestelmäsi tai hyödyntää ulkoisen kiintolevyn takuuta.

Onneksi sinun ei pitäisi törmätä tähän ongelmaan liian usein, varsinkin jos käytät levyä, jonka ulkoisen kiintolevyn arvostelu on erittäin korkea. 

Onko ongelmasi ratkaistu? Mikä oli ratkaisu? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map