Kuinka rakentaa verkkosivusto tyhjästä: Kuusi ajateltavaa asiaa

Riippumatta siitä, käytätkö verkkosivustoa markkinoinnissa, myynnissä tai asiakaspalvelussa, se on digitaalinen näyttelyesine asiakkaillesi ja liikekumppaneillesi. Verkkosivustot ovat vakiinnuttaneet asemansa digitaalimaailmassa ja ovat nykyään yksi keskeisimmistä markkinointi- ja myyntityökaluista Internetissä.

Tässä oppaassa, jolla verkkosivusto luodaan tyhjästä, siirrymme yli kuuden vaiheen luomaan kauniin verkkosivuston. Se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa, koska niin pelottava tehtävä kuin verkkosivuston rakentaminen vaatii jonkin verran koodaustietoa.

Niin kauan kuin sinulla on, ainakin osittain, katettu, annamme sinulle alueet, joista sinun tulee huolehtia verkkosivua suunnitellessasi. Verkkosivuja on kuitenkin vaikea rakentaa, emmekä suosittelisi sitä kaikille.

Ennen kuin käsittelemme vinkkejä, puhutaanpa oikean alustan valinnasta.

Alustan valitseminen

Sivuston rakentamiseen on monia tapoja. Voit käyttää verkkosivustojen rakentajia, sisällönhallintajärjestelmiä tai rakentaa sen itse.

Wix (lue Wix-arvosteluamme), Squarespace (lue Squarespace Review) ja Weebly (lue Weebly Review) ovat parhaiden verkkosivustojen rakentajien joukossa ja tarjoavat hyvän vaihtoehdon rakennukseen tyhjästä, varsinkin jos et tiedä kuinka koodata.

Wix-editori

Toisaalta verkkosivustojen rakentajan käyttämättä jättämisellä on useita etuja. Ehkä et pidä malleista, olet tyytymätön latausaikoihin tai luulet, että Wix ja yritys ovat liian kalliita. Tässä tapauksessa voit silti luottaa sisällönhallintajärjestelmiin, kuten WordPressiin. Alla on kolme käyttöoppaamme.

  • Aloittelijan opas WordPressin käyttämiseen
  • Välivaihe WordPressin käyttöön
  • Tarkennettu opas WordPressin käyttöön

Sisällönhallintajärjestelmien ongelma on kuitenkin se, että ne vaativat harjoitusaikaa ja tarjoavat rajoitetun toiminnan. Puhumattakaan pluginiitista, josta WordPress kärsii. Ilman laajennuksia WordPress ei ole hyödyllinen. Lisäksi olet muiden kehittäjien armoilla, koska joka kerta, kun päivitys julkaistaan, verkkosivustosi ominaisuudet voivat lakata toimimasta.

Toisin sanoen, jos et halua käsitellä pikselin työntämistä ja haluat ottaa asiat omaan käsiisi, tämä artikkeli on sinulle sopiva. Aiomme näyttää sinulle tärkeimmät näkökohdat, jotka sinun tulee ottaa huomioon luotaessa verkkosivustoa tyhjästä, niin aloitetaan.

Vaatimukset ja luonnos

Hyvä ohjelmistosuunnittelija aloittaa aina luonnoksella. Jokaisen luonnoksen tulee heijastaa vaatimuksia, jotka sinulla, asiakkaidesi ja muut sidosryhmät ovat. Jotta se olisi oikein, sinun on keskityttävä suunnittelusi asioihin, kuten ominaisuuksiin, luotettavuuteen, mukautettavuuteen (koska vaatimukset muuttuvat ajan myötä) ja turvallisuuteen.

Kriittisin on mukautuvuus, koska sinun on varmistettava, että ohjelmistosi on rakennettu siten, että sitä voidaan jatkaa tai muuttaa myöhemmin.

Yksi vinkki on kirjoittaa vaatimukset luetteloon ennen ohjelmoinnin aloittamista. Tämä luettelo ja rakenneluonnos ovat majakat ja auttavat pitämään sinua tiellä.

Nyt kun tiedät, mitä vaatimuksia sinulla on verkkosivustollesi, seuraava askel on tehdä teknologisia päätöksiä. Ohjelmointikieliä on monia, tuhansilla kehyksillä, jotka on suunniteltu helpottamaan kehittäjien elämää. Jos haluat luoda verkkosivuston, tuskin pystyt välttämään JavaScriptiä ja PHP: tä.

Tässä vaiheessa sinun pitäisi tietää, että HTML ja CSS eivät ole ohjelmointikieliä, joten et ole koodaaja vain siksi, että tunnet ne.

Niiden merkintäkielet on tarkoitettu lisäämään konteksti muihin prosesseihin.

Sivuston rakenne

Sivuston rakenne ja tietoarkkitehtuuri ovat tärkeitä näkökohtia hyvälle verkkosivustolle. Ajattele nyt, kuinka haluat käyttäjien navigoivan ja kuinka sisältö pitäisi esitellä heille.

Aloittelijat valitsevat usein yhden sivun asettelun, mikä tarkoittaa verkkosivustoa, jolla ei ole alisivuja. Suunnittelu on erityisen hyödyllinen yksinkertaisille verkkosivustoille, joilla on vain tietoja niistä. Monimutkaisemmille suosittelemme monisivuista konseptia. Jos haluat luoda yksinkertaisen aloitussivun, tutustu Instapage-käyttöoppaaseemme.

Yksi asia, jonka sinun pitäisi tietää: monimutkainen navigointi, jossa on paljon linkkejä ja alarakenteita, johtaa korkeampiin hakukoneoptimointivaatimuksiin.

Käyttöliittymä / käyttökokemus

Nyt kun suunnittelu on valmis, puhutaanpa yhdestä verkkosivuston luomisen tärkeimmästä näkökohdasta: suunnittelusta. Sillä ei ole väliä kuinka mahtava tietokanta on tai kuinka nerokas palvelimen reititys on, käyttäjä välittää vain käyttöliittymästä.

Hyvä käytettävyys sisältää monia osia. Sinun on harkittava latausaikoja, värejä, fontteja ja jopa käyttäjän psykologiaa ja ilmaistava ne johdonmukaisella ja hyvin suunnitellulla konseptilla. Jos verkkosivustosi latausajat ovat huonot, lue artikkeli web-sivustojen latausaikojen parantamiseksi.

Käyttöliittymä on kuin vitsi. Jos sinun täytyy selittää se, se ei ole niin hyvä.

Verkkosivustosi tulee olla helppokäyttöinen, näyttää hyvältä ja sisältää kaikki käyttäjän haluamat ominaisuudet näyttämättä olevan ylikuormitettu. Ajattele, kuinka voit esitellä ne käyttäjäystävällisimmällä tavalla ja luoda aina kehysrakenteita.

Vastuullinen suunnittelu

Kuvittele, että sijoitat tunteja kauniiden verkkosivustojen rakentamiseen. Suoritettuaan sen haluat näyttää sen kaverillesi. Hän avaa sen älypuhelimellaan ja sanoo: “No, se näyttää paskalta.” Se voi olla melko turhauttavaa, ja se voi tapahtua sinulle, jos luot verkkosivustosi kiinnittämättä huomiota reagoivaan suunnitteluun.

Suurin osa Internetin käytöstä tapahtuu mobiililaitteiden kautta. Riippumatta siitä onko kyse älypuhelimesta tai tablet-laitteesta, surffamme mieluummin mobiililaitteilla.

Siksi sinun pitäisi miettiä, kuinka verkkosivustosi näyttää mobiililaitteilla. Teknisellä tasolla sinun on mitoitettava kuvan ja fonttikoko näytön tarkkuudesta riippuen, säädettävä elementin sijaintia ja ehkä jopa muutettava navigointikonseptia. Käytännössä rakennat toista verkkosivustoa.

Jotta sinun ei tarvitse aloittaa Aatamin ja Eevan kanssa, sinun tulee käyttää reagoivia kehyksiä. Bootstrapin ja säätiön lisäksi muita on satoja, ellei tuhansia. Mieti huolellisesti mitä kehystä aiot käyttää. Väärä valinta voi aiheuttaa paljon työtä myöhemmin, jos muutat mieltäsi.

Runkojen valitsemiseen on monia syitä. Ne ovat uudelleenkäytettäviä komponentteja, jotka tarjoavat hyvän tavan lisätä ominaisuuksia sovellukseesi tarvitsematta rakentaa niitä itse. Lisäksi ammattilaiset ovat kokeilleet ja todistaneet ne.

Sen lisäksi, että joudut oppimaan käyttämään kehystä, on myös toinen ongelma sen käyttämisessä. Sinun ei ehkä tarvitse testata itse kehystä, mutta sinun pitäisi nähdä, kuinka se toimii muun koodin kanssa. Kehyksen soveltaminen voi nopeasti johtaa virheisiin ja virheisiin, varsinkin jos käytät useampaa kuin yhtä.

Viat ja testaus

Virheet tai se, mitä kehittäjämme kutsuvat ”dokumentoimattomiksi ominaisuuksiksi”, ovat virheitä, jotka johtuvat siitä, että sovellus ei tee mitä haluat. Syy, että virhe ilmenee, ei välttämättä ole sinä tai kirjoittamasi koodi. Niitä voi tapahtua lukemattomista syistä. Siksi niiden korjaaminen vie paljon kurinalaisuutta ja itsehallintaa.

Ennen kuin voit korjata virheen, sinun on tiedettävä sen olemassaolo. Ohjelmistokehityksessä käytämme työkaluja, jotka helpottavat automaattista virheenkorjausta. Integrointipalvelimien, kuten Jenkins, lisäksi sinun on luotava puitteet automatisoidulle testaukselle.

Kun olet kirjoittanut koodin, sinun on aina kirjoitettava myös testikoodi, joka arvioi ominaisuuden käyttäytymistä. Tämä varmistaa, että kaikki toiminnot voivat toimia toisistaan ​​riippumattomasti.

Joka kerta, kun lisäät virheisiin johtavaa koodia, huomaat virheet ja jopa niiden aiheuttaneen koodin, koska niihin liittyvät testit epäonnistuvat, minkä avulla voit rakentaa monimutkaisempia, laadukkaampia sovelluksia.

Hosting ja turvallisuus

Suunnittelun ja rakentamisen jälkeen verkkosivustosi haluat laittaa sen jossain vaiheessa verkossa. Ellei palvelimesi makaa kellarissasi, käytät todennäköisesti verkkoisäntää. Jos haluat edelleen isännöidä sitä itse, mitä sinun todennäköisesti ei pitäisi olla, tutustu artikkeliimme oman verkkosivustosi ylläpitämisestä.

Isännöintipalveluntarjoajilla on kuitenkin paljon tarjottavaa. SiteGround (lue SiteGround Review -sivustomme) ja vastaavat ovat alan asiantuntijoita. Isännöinnin lisäksi ne tarjoavat paljon turvallisuuspalveluita, kuten SSL / TLS-salauksen, haittaohjelmien poiston, palomuurit ja DDoS-suojauksen. Jos se kaikki oli sinulle kreikkalaista, lue verkkosivustoturvallisuusoppaamme.

SiteGround on loistava valinta, mutta se sijoittui toiseksi parhaiden web-hosting-palvelujen tarjoajien artikkelissamme. HostGator on ensimmäinen valintamme. Sillä ei ole suurinta nopeutta – tarvitset siihen Kinstaa -, mutta siinä on runsaasti ominaisuuksia ja suunnitelma melkein mihin tahansa budjettiin. Saat lisätietoja HostGator-arvosteluistamme.

Asennus, asennus, ylläpito, kuormituksen tasapainotus, varmuuskopiointi ja katastrofien palauttaminen, palomuurit ja turvallisuus ovat kaikki mitä saat vain 5–10 dollaria kuukaudessa.

Lopulliset ajatukset

Kuten näette, verkkosivuston rakentaminen tyhjästä ei ole niin helppoa. Koko prosessi on monimutkainen, vaikka emme käsittäneet tässä oppaassa paljon tärkeitä osia, kuten selainten välistä yhteensopivuutta, SEO tai skaalautuvuutta.

Maallikkona teet virheitä nopeasti ja tuhlaat paljon aikaa ja rahaa. Jos sinulla ei vielä ole kokemusta HTML: n, CSS: n ja JavaScriptin käyttämisestä, sinun tulisi käyttää verkkosivustojen rakentajaa tai WordPressiä valitsemallamme parhaan WordPressin web-hosting-palvelun kanssa.

Et itse rakenna autoa, jos haluat, ostat sen ammattilaisilta. Sinun pitäisi tehdä sama verkkosivustojen kanssa. Jos haluat kuitenkin rakentaa sen tyhjästä, tee joko tietotekniikan kurssi tai käytä verkkosivustojen rakentajaa.

Suunnitteletko edelleen oman verkkosivustosi tyhjästä? Miksi et halua käyttää verkkosivustojen rakentajaa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me