Kuinka poistaa haittaohjelmia Androidista vuonna 2020

Jos maailmassa on yli 2 miljardia aktiivista Android-laitetta, kertoimet ovat hyvät kuin sinulla. Jos se toimii tavallista hitaammin ja siinä on kaikenlaisia ​​outoja sovelluksia, sinulla on todennäköisesti myös haittaohjelmia. Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle, kuinka haittaohjelmat voidaan poistaa Android-puhelimista.


Android on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi tarkastella sen lähdekoodia. Tämän avulla yritykset voivat mukauttaa sitä ja kehittäjät oppia nopeasti koodaamaan sovelluksia siihen. Haittapuoli avoimen lähdekoodin järjestelmälle on, että kuka tahansa voi käyttää sen alla olevaa koodia, mikä helpottaa niiden tekemistä, jotka haluavat luoda haittaohjelmia Android-puhelimille..

Tämän vuoksi sinun on opittava tunnistamaan haittaohjelmien merkit ja korjaamaan ongelma, jotta voit pitää itsesi turvassa. Lue lisätietoja siitä, kuinka puhdistaa Android ja suojautua tulevaisuuden hyökkäyksiltä. Jos haluat vain tietää enemmän haittaohjelmista, tutustu verkkorikollisuuden oppaaseemme.

Kun olet valmis täällä, tutustu oppaisiin, joilla varmuuskopioidaan Android ja paras Android-pilvitallennustila, jotta saat lisätietoja älypuhelimen tietojen hoidosta ja suojaamisesta..

Onko Android-tartunnassa haittaohjelmia?

Android haittaohjelmien kanssa

Yksi ensimmäisistä merkkeistä, että puhelimessa on haittaohjelmia, on hidas suorituskyky. Tämä voi tarkoittaa, että haittaohjelma toimii taustalla ja sitoo järjestelmäresursseja, mutta näin ei välttämättä ole. Sinulla saattaa olla liian monta sovellusta auki kerralla, tai puhelin saattaa vanhentua ja hidastua.

Toinen oire on nopeasti tyhjentyvä akku. Jos puhelimesi ei ole menettänyt nopeutta, mahdollinen haittaohjelma toimii taustalla, vaikka näyttö olisi pois päältä. Tämä on yksi selitys akulle, josta mehut loppuu nopeasti. Muita syitä voi olla se, että olet ylikuormittanut puhelinta sillä, että monet sovellukset toimivat taustalla tai akku on vanhentunut ja se on vaihdettava.

Myös ilmeisempiä indikaattoreita on. Jos havaitset outoja ponnahdusikkunoita, salaperäistä tietojen käytön lisääntymistä tai laskut veloituksesi palveluista, joita et ole tilannut, todennäköisesti olet tekemisissä haittaohjelmien kanssa.

Kuten huomaat, monilla haittaohjelmien oireilla voi olla enemmän hyvänlaatuisia syitä. Ilman virustentorjuntaohjelmaa ei ole varmaa tapaa tietää, onko puhelin tartunnan saanut. Toisin sanoen, jos näet merkkejä, on syytä tutkia.

Kuinka poistaa haittaohjelmia Androidista

Haittaohjelmien poistaminen Android-laitteista on kahta tapaa: helppo ja vaikea tapa. Aiomme käydä läpi molemmat, joten voit valita sinulle parhaiten sopivan menetelmän.

Helppo tapa

Harvat ihmiset turvaavat tietokoneensa ilman virustorjuntaohjelmistoa, ja sinun ei pitäisi käsitellä Androidiasi eri tavalla. Sovellus toimii ensimmäisenä puolustuslinjana haittaohjelmia vastaan ​​ja poistaa se. Seuraavassa tarkastelemme joitain parhaimmista virustentorjuntaohjelmistoista laitteen suojaamiseksi.

Androidin mukana tulee virustentorjunta nimeltään Google Play Protect. Riippumattomien testien mukaan se oli kuitenkin vain 51,8 prosenttia tehokas haittaohjelmia vastaan, joten sen käyttäminen jättää puhelimen haavoittuvaiseksi.

Jos olet tosissasi turvallisuudesta, tarvitset tehokkaamman ohjelman. Paras Android-virustorjuntaartikkelimme on hyvä paikka aloittaa, jos haluat tehdä ostoksia tai et tunne mobiililaitteiden virustorjuntasovelluksia..

Suosituin Android-sovelluksemme on Kaspersky Mobile Anti-Virus. Aiomme selvittää sinulle, kuinka sitä voidaan käyttää seuraavaksi haittaohjelmien poistamiseen. Jos haluat lisätietoja sovelluksesta, lue Kaspersky Anti-Virus Review.

Paras tapa saada Kaspersky Mobile Anti-Virus on ladata se Google Play -kaupasta. Vaikka saat lisäominaisuuksia Kaspersky-maksullisen version avulla, jonka hinta on 2,50 dollaria kuukaudessa, voit aivan yhtä helposti havaita ja poistaa haittaohjelmia ilmaisen version avulla.

Kun avaat sovelluksen ensimmäistä kertaa, se päivittyy, niin saat uusimmat tiedot Android-viruksista.

Kaspersky1

Päävalikossa voit tarkistaa laitteesi haittaohjelmien varalta napsauttamalla näytön vasemmassa alakulmassa olevaa Skannaa-painiketta..

Kaspersky_main

Lisäominaisuuksia on saatavana napsauttamalla nuolta oikeassa alakulmassa, jos valitset premium-kuukausisuunnitelman.

Kaspersky_full_menu

Seuraavaksi sinua pyydetään valitsemaan joko “pikahaku”, “täydellinen skannaus” tai “tiedostojen tarkistus”.

Kaspersky_scan_choice

Pikahaku tarkistaa kaikki puhelimesi sovellukset. Jos olet ladannut sovelluksen Google Play -kaupan ulkopuolelta, sinun kannattaa suorittaa tämä varmistaaksesi, että se on turvallinen.

Täydellinen tarkistus on hitaampaa, mutta skannaa kaikki laitteesi sovellukset ja tiedostot. Se tekee siitä parhaan vaihtoehdon, jos et ole varma, kuinka sait viruksen tai mistä se toimii.

Tiedostoskannaus voi olla hyvä valinta, kun epäilet yhtä tiedostoa. Jos olet ladannut sen luonnoksesta kontaktista tai joudut tarkistamaan saapuvat yritystiedostot turvallisuuden vuoksi, tämä on vaihtoehto, jonka avulla voit valita. Valitse vain haluamasi tiedosto, ja Kaspersky tarkistaa sen haittaohjelmien varalta.

Jos Kaspersky havaitsee viruksen, se antaa sinulle mahdollisuuden estää tiedoston.

Kaspersky_block

Se estää tiedoston suorittamisen, mutta ei poista sitä laitteestasi. Se antaa sinulle mahdollisuuden tutkia sitä ennen sen poistamista.

Koska virustorukset määrittävät toisinaan normaalit tiedostot viruksiksi, et halua seurata sokeasti heidän johtajuuttaan. Vaikka on epätodennäköistä, on olemassa mahdollisuus, että sellaiseksi tunnistettu tiedosto on elintärkeä laitteen toiminnalle. Siksi on tärkeää etsiä sen nimi verkosta, jos et tiedä mikä se on. Joku tietää siitä, jos kyseessä on haittaohjelma.

Tämä on helpoin tapa poistaa viruksia laitteeltasi, mutta jos et halua tai et voi asentaa sovellusta, on toinen tapa.

Vaikeamman kautta

Jos tiedät, mikä tiedosto tai sovellus on vastuussa viruksesta, voit poistaa sen itse.

Jos yksi tiedosto on vikassa, voit selata sitä puhelimesi tiedostoselaimen avulla, paina -näppäintä ja pidä sitä alhaalla, jolloin esiin tulee vaihtoehtoja, ja valitse sitten tiedosto, jonka sanoma on “poista”.

Sovellukset voivat kuitenkin olla vaikeampia, koska ne voidaan koodata tuhoamaan pyrkimyksesi poistaa ne.

Jos tiedät, että sovellus on ongelma, sinun on ensin tehtävä käynnistää puhelin uudelleen turvatilassa. Tämä estää sovellusten, joita laitteen valmistaja, operaattori tai Google ei ole luonut, käyttöä.

Vikasietotilassa aloittaminen vaihtelee malleittain, joten saatat joutua etsimään vaiheita verkosta. Yleisin tapa tehdä niin on pitää virtapainiketta painettuna, kunnes virtavalikko tulee näkyviin. Se voi näyttää erilaiselta laitteesta riippuen. Tässä on esimerkki Galaxy S9: stä.

Virta pois

Kun näet sen, pidä “virta pois” -vaihtoehtoa, kunnes sinulle annetaan mahdollisuus käynnistää uudelleen turvatilassa. Napauta sitä kerran.

Turva tila

Kun puhelin on käynnistynyt uudelleen, siirry kohtaan “asetukset” ja sitten “sovellukset”.

Tässä valikossa luetellaan kaikki puhelimeesi asennetut sovellukset. Vieritä, kunnes löydät sovelluksen, jolla on virus.

Duolingo on turvallinen sovellus, mutta tässä artikkelissa aiomme käyttää sitä osoittamaan prosessin haittaohjelmien poistamiseksi Android-laitteeltasi. Valitse sovellus luettelosta, joka siirretään sivulle, jolla voit napsauttaa ”Poista” poistaaksesi sen.

Duolingo1

Jos ”Poista” -asetus on harmaana, sovellus on saanut järjestelmänvalvojan oikeudet, joten sinun on poistettava ne poistaaksesi se.

Siirry mallista riippuen ”asetukset”, “suojaus” tai “lukitusnäyttö ja suojaus”, siirry sitten ”muut suojausasetukset” ja lopuksi ”laitteen järjestelmänvalvojan sovellukset”.

Sieltä löydät sovelluksia, joilla on tai jotka voivat käyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia sekä myöntää tai peruuttaa ne.

Device_admin

Poista sovelluksen järjestelmänvalvojan oikeudet ja poista sitten sovellus toistamalla yllä olevat vaiheet.

Kuinka suojata Android haittaohjelmilta

Suojaa Android haittaohjelmilta

Suojautuaksesi tulevaisuuden haittaohjelmilta saat sijoittamalla virustorjuntaohjelmaan, jolla on reaaliaikainen suojaus. Kaspersky Mobile Anti-Viruksen premium-versiossa on tämä ominaisuus. Toinen vaihtoehto on Avast Mobile Security, joka on ilmainen ja teki myös luettelon parhaimmista Android-viruksista.

Terve järki on toinen hyvä lähestymistapa. Esimerkiksi, jos et asenna luonnosteltuja sovelluksia laitteellesi, menee pitkälle. Koska jokainen Google Play -kauppaan lähetetty sovellus tarkistetaan ennen kuin käyttäjät voivat ladata sen, he ovat turvallisin veto.

Pidämme Avastin työpöytäversiosta paljon, joten jos haluat lisätietoja siitä, tutustu Avast Pro -arvosteluun. Mobiiliversiossa on WiFi-verkkoskanneri, joka etsii julkiseen WiFi-verkkoon liittyviä uhkia ennen yhteyden muodostamista, mikä voi auttaa välttämään niihin yleensä liittyviä riskejä.

F-Secure Safe Mobile, toinen kohta parhaimmissa Android-viruksillamme, on hyvä vaihtoehto vanhemmille sen vanhempien valvonnan takia. Lisäksi selaimesuojausominaisuus rajoittaa altistumista haitallisille verkkosivustoille, kun sinä tai lapsesi surffailla verkossa. Se ei kuitenkaan ole itsenäinen tuote. Sinun on hankittava usean laitteen paketti. Lue F-Secure Antivirus -katsaus saadaksesi lisätietoja.

Lopulliset ajatukset

Hyvää puhelinturvallisuutta ei tule pitää valinnaisena. Android on avoimen lähdekoodin tuote, joka tarkoittaa sitä, että kaikilla, jotka ovat kiinnostuneita turvattoman puhelimen hyödyntämisestä, on tarvittavat tiedot. Käyttöjärjestelmä on paljon muokattavissa kuin Applen iOS-käyttöjärjestelmä, mutta ohjelmistoheikkouksien kustannuksella.

Älä anna itsesi joutua haittaohjelmien uhreiksi ja kärsiä laskusi hitaasta laitteesta, lyhyestä akunkesto- tai kalliista maksuista, jota et ole selvittänyt. Virustentorjuntaohjelmien hankkiminen on kriittisen tärkeää näiden ongelmien estämiseksi. Yhden parhaan Android-VPN: n käyttäminen lisäisi myös toisen suojakerroksen.

Toivomme, että nämä menetelmät haittaohjelmien poistamiseksi laitteestasi auttavat. Jos sinulla on kysyttävää tai muita vinkkejä haittaohjelmien torjumiseksi Androidilla, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa.

Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map