Kuinka käyttää Google Drivea tietojen varmuuskopiointiin vuonna 2020

Pilvitallennustilaa ei ole suunniteltu kovalevyjen toistamiseen. Jos haluat varmuuskopioida satoja gigatavuja tietoja ja säilyttää tiedostojärjestelmäsi, omistettu online-varmuuskopiointi säästää rahaa ja päänsärkyä. Monet ihmiset käyttävät Google Drivea tiedostojen varmuuskopiointiin ja joissakin tapauksissa tämä lähestymistapa saattaa toimia.


Pilvitallennus ja muut palvelut riittävät varmuuskopiointiin, kun sinulla ei ole niin monta kansiota ja tiedostoa suojattavaksi. Näissä tapauksissa säästää todennäköisesti rahaa, kun valitset yhden parhaista online-varmuuskopiointitoimittajista. Tässä oppaassa näytämme sinulle, kuinka Google Drivea varmuuskopioidaan tietoihin, jotta voit päättää, onko se kaikkein varmein tapa suojautua menetyksiltä..

Tietojen varmuuskopiointi Google Driven avulla on olemassa muutamilla tavoilla. Voit käyttää työpöydälläsi Google Drive -synkronointikansiota, vaikka siinä on haittoja. Google Drivessa on myös varmuuskopio-ominaisuus, jonka avulla voit määrittää jatkuvan, yksisuuntaisen synkronoinnin työpöytäkansion ja pilven välillä. Se on näiden kahden luotettavampi menetelmä.

Viimeinkin Google Drive -älypuhelinsovellus on loistava tapa varmistaa, että valokuvat ja videot ladataan automaattisesti pilveen. Esitämme tämän lähestymistavan artikkelissamme siitä, kuinka varmuuskopioida Android, joten emme viettää paljon aikaa selittämällä sitä täällä.

Varmuuskopio Google Drive Sync -sovelluksella

Useimmat pilvipalvelujen tarjoajat käyttävät synkronointikansioita. Ulkonäöltään niillä on vähän eroa muista tiedostojärjestelmän kansioista.

Google-Drive-Sync-kansio

Ero on siinä, että ne ovat yhteydessä pilveen. Heihin tallennetut tiedostot pidetään sekä pilvessä että kiintolevylläsi. Synkronointikansion päätarkoitus ei ole varmuuskopiointi, vaan tuottavuus. Kun useita synkronointikansioita on tallennettu useille koneille, näet yhden laitteen tiedostoon tehdyt muutokset heijastuvat toisessa lähes reaaliajassa.

tiedostojen synkronointi

Ongelma Google Drive -synkronoinnissa varmuuskopiointia varten

Yksi synkronointikansion käyttämiseen varmuuskopiointiin liittyvä ongelma on, että se ei säilytä tiedostorakennetta. Koska tiedostot on siirrettävä synkronointikansioon, olemassa oleva tiedostopuu heitetään ulos ikkunasta.

Paras mitä voit tehdä, on yrittää kopioida tämä rakenne synkronointikansioon perustamalla useita kansioita ja alikansioita, mikä on tylsiä, sotkuista ja usein virheitä, kuten menetettyjä kansioita ja tiedostoja..

Suurempi ongelma on, että synkronointikansiostasi poistetut tiedostot poistetaan pilvestä ja muista synkronoiduista laitteista. Toisin kuin eräät pilvitallennuspalvelujen tarjoajat, Google ei kuitenkaan poista näitä tiedostoja suoraan. Se lähettää ne roskakoriin.

Jos poistat tiedostot vahingossa roskakorista, olet todennäköisesti onnekas. Toisinaan Googlelle lähetetty sähköposti saattaa auttaa poistamaan poistettua sisältöä, mutta se on epätavallista.

Toinen vaihtoehto on yrittää palauttaa poistetut kohteet tietojen palautusohjelmalla. Hahmottelemme parhaan tietojen palauttamisoppaan parhaimmat vaihtoehdot, mutta ne eivät ole kaukana tyhjästä, varsinkin jos et toimi nopeasti. Meillä on ollut suurin menestys Stellar Phoenix Data Recovery -ohjelmalla, mutta se ei ole ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Google Driven varmuuskopiointi ja synkronointi

Google korvasi työpöytäsovelluksensa sillä, jota se kutsuu ”varmuuskopiointi ja synkronointi” vuonna 2017. Uutta työkalua voidaan käyttää PC- ja Mac-tietokoneille tiettyjen tiedostojärjestelmän kansioiden varmuuskopiointiin siirtämättä niitä synkronointikansioon..

Jos et ole päivittänyt uuteen asiakkaaseen, sinun on ladattava se Google Drive -sivulta ja kirjauduttava sisään.

Käynnistä työkalu napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin “varmuuskopiointi ja synkronointi” -kuvaketta. Napsauta oikean yläkulman kolmen pisteen valikkoa ja valitse ”Asetukset”. Se avaa suuremman ikkunan, jonka vasemmalla puolella on kolme välilehteä: kannettava tietokone, Google Drive ja asetukset.

Gooogle-Backup-and-Sync

Ensimmäistä välilehteä, ”kannettavaa tietokonetta”, voidaan käyttää merkitsemään kansioita varmuuskopiointiin Google Driveen. Saatat nähdä jo luettelossa olevia kansioita, kuten asiakirjoja ja kuvia. Ne ovat vain ehdotuksia. Niin kauan kuin niiden vieressä olevia valintaruutuja ei napsauteta, pilveen ei lähetetä tietoja.

Lisää kansioita napsauttamalla “Valitse kansiot”. Tiedostojärjestelmäselainikkuna, jonka avulla voit lisätä kansioita varmuuskopiointisuunnitelmaan, avautuu.

Google-Drive-Backup-Sync-Valitse-kansiot

Kun olet tehnyt valintasi, voit muuttaa Google Driven varmuuskopiointitoimintaa napsauttamalla “muuta”. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden varmuuskopioida vain valokuvia ja videoita sekä valintaruudut RAW-tietojen ja kuvakaappausten varmuuskopiointiin.

Google-Drive-Backup-Sync-asetukset

Tiedostotyyppien poissulkemisten lisäämistä varten on ”edistynyt” -osa. Voit esimerkiksi poistaa väliaikaiset tiedostot varmuuskopiosta tilan säästämiseksi.

Varmuuskopio ja synkronoi valokuvakoko

Valokuvien lähettämiseen Google Driveen on kaksi vaihtoehtoa: “korkea laatu” ja “alkuperäinen koko”. Korkealaatuiset lataukset eivät vaikuta tallennustilasi. Voit ladata niin monta kuvaa kuin haluat ilman rangaistusta. Haittapuoli on, että siinä on 16 Mt: n korkki. Tätä suurempia valokuvia pienennetään, ja ne menettävät resoluution prosessissa.

Google-Drive-Backup-Sync-valokuvalaatuiset

Toinen vaihtoehto, ”alkuperäinen koko”, ylläpitää tiedostokokoa ja tarkkuutta, mutta vie Google Drive -tilaa.

Varmuuskopiointi ja synkronointi Tiedostojen poistaminen

Tämä seuraava osa on kriittisen tärkeä Google Driven käyttämiselle tiedostojen varmuuskopioinnille. Varmuuskopiointi- ja synkronointiasetukset-ikkunassa on otsikko, jonka otsikko on ”kohteiden poistaminen”. Sen alapuolella on kolme vaihtoehtoa.

Google-Drive-Backup-Sync-poisto-erät

Jos valitset Poista kohteet kaikkialta, jos poistat tietokoneellasi tiedoston, joka on varmuuskopioitu Google Driveen, se poistetaan myös Google Drivesta. Sen sijaan sinun pitäisi valita toinen vaihtoehto: “älä poista esineitä kaikkialta”. Tällä tavalla tiedostot pysyvät Google Drivessa, vaikka ne olisi poistettu tietokoneeltasi.

On olemassa kolmas vaihtoehto, joka kysyy vastausta siitä, poistetaanko tiedosto.

Jatkuva varmuuskopiointi Google Driven varmuuskopioinnin ja synkronoinnin avulla

Google Drive suojaa tiedostoja jatkuvalla varmuuskopioinnilla. Tämä tarkoittaa, että heti kun tiedosto lisätään varmuuskopioitavaan kansioon tai tiedostoa muokataan, nämä muutokset varmuuskopioidaan Google Driveen lähes reaaliajassa.

Useimmat online-varmuuskopiointipalvelut tarjoavat jatkuvan varmuuskopion. Se on turvallisin tapa varmistaa tiedostojesi suojaus. Useimpien varmuuskopiointipalvelujen ansiosta voit myös poistaa jatkuvan varmuuskopion käytöstä ja käyttää sen sijaan ajoitettuja varmuuskopioita. Google Drive ei.

Suosittelemme joka tapauksessa varmuuskopioiden pitämistä käynnissä, mutta joissakin tilanteissa voi olla järkevämpää ajaa varmuuskopioita vain yöllä. Esimerkiksi, jos sinulla on käynnissä useita ohjelmia kerralla tai käsittelet teratavua dataa, varmuuskopiointiprosessit voivat vaikuttaa järjestelmän resursseihin.

Jos tämä aiheuttaa ongelmia, voit säätää Google Driven verkkoasetuksia Asetukset-välilehdellä. Oletuksena Google ei rajoita lähetys- tai latausnopeuksia, mutta voit rajoittaa ne vähentääksesi kuormitusta.

Google-Drive-verkko-asetukset

Viimeiset ajatukset: Tiedostojen palauttaminen varmuuskopioinnin ja synkronoinnin avulla

Yksi omistettu online-varmuuskopiointityökalu on se, että se helpottaa palautusprosessia, jos kiintolevy on vaihdettava. Google Drivessa ei ole palautuspainiketta. Tämä on valtava haitta, koska joudut rakentamaan tiedostojärjestelmän uudelleen lataamalla kansioita ja tiedostoja Google Drivesta ja järjestämällä ne haluamallasi tavalla.

Sellaisena suosittelemme kiinnittymistä Backblazeen, CloudBerry Backupiin, Acronis True Imageyn tai muuhun parhaaseen online-varmuuskopiointipalveluiden tarjoajaan. Google Driven varmuuskopioinnin ja synkronoinnin ensisijainen tavoite on helpottaa tiedostojesi saamista pilveen ilman, että sinun tarvitsee koota kaikki erilliseen synkronointikansioon..

Se toimii paljon paremmin ainakin Android-laitteiden mobiiliasetusten palauttamisessa. Meillä on artikkeli, joka on omistettu parhaalle varmuuskopiolle mobiilitarjouksista, jota emme sisällyttäneet Google Driveen, mutta meidän todennäköisesti olisi pitänyt. Android-varmuuskopioartikkelissamme on kuitenkin Google Drive, jolla on hienoja ominaisuuksia, kuten automaattiset valokuvien ja videoiden lataukset.

Jos sinulla on kysyttävää Google Driven varmuuskopioinnin ja synkronoinnin käytöstä, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map