Kuinka käyttää Cyberduckia kuin Quack-veteraani

Niille, jotka haluavat käyttää pilviinfrastruktuuria perinteisten pilvitallennuspalvelujen sijasta tiedostojen tallentamiseen etäkäyttöön, yksi ensimmäisistä selvittää on, kuinka saada tiedostot ladattaviin ja noudettaviin tarvittaessa. Edes parhaat pilvipalvelun IaaS-palvelut eivät tee siitä niin helppoa, eli tarvitset kolmannen osapuolen asiakkaan. Yksi suosituimmista, joista olet ehkä kuullut, on Cyberduck.


IaaS: n käytön aloittaminen ja yhdistäminen yksinkertaiseen asiakkaaseen, kuten Cyberduck, voi tuntua pelottavalta tahattomalle. Jotta voisit saada laakereitasi, olemme laatineet tämän oppaan, jossa selvitetään kuinka käyttää Cyberduckia.

Cyberduckin lisäksi muita työkaluja, jotka kannattaa tutkia IaaS-yhteyksiä, ovat CloudBerry Backup ja Storage Made Easy. Kumpikaan ei ole yhtä yksinkertainen kuin Cyberduck, mutta molemmat tarjoavat paljon muita ominaisuuksia. CloudBerry tarjoaa online-varmuuskopiointitoiminnot kiintolevyn suojaamiseksi, kun taas pk-yritykset varustetaan tiedostojen jakamis- ja synkronointiominaisuuksilla.

Toinen haluamamme IaaS-ystävällinen asiakas on Mountain Duck, jonka sama kehitystiimi on valmistanut Cyberduckin takana. Ennen kuin näytämme sinulle Cyberduckin käytön, puhutaan molemmista työkaluista varmistaaksesi, että olet tekemässä oikean valinnan.

Cyberduck vs Mountain Duck

Sekä Cyberduck että Mountain Duck muodostavat yhteyden paikallisiin palvelimiin FTP / SFTP: n avulla ja pilvi-IaaS-palveluntarjoajiin, kuten Amazon S3, Google Cloud ja Microsoft Azure, sovellusliittymien avulla (jos sinulla on vaikeuksia valita näiden kolmen palveluntarjoajan välillä, lue tämä).

Yhdistämisen jälkeen Cyberduck- ja Mountain Duck -laitteita voidaan käyttää tiedostojen lähettämiseen ja hakemiseen joko paikalliselta palvelimelta tai pilvestä. Ero on toteutuksessa. Cyberduck on pilvitallennusselain, kun taas Mountain Duck luo asennettuja asemia.

Selaimena Cyberduck antaa sinun valita paikalliset kansiot ja tiedostot ja lähettää ne pilveen. Sen avulla voit myös selata etäkansioita ja tiedostoja ja ladata ne paikallisiin kohteisiin.

Luomalla asennetun aseman Mountain Duck tarjoaa kätevämmän ja nopeamman tavan siirtää tiedostoja pilveen tai noutaa niitä. Asennettu asema – tai verkkoasema – käyttäytyy kuten tietokoneesi paikallishakemisto, mikä tarkoittaa, että voit luoda tiedostopuita, vedä ja pudota-tiedostoja jne..

Meillä on opas verkkoasemien asentamiseen, jossa on Mountain Duck. Varoita, että toisin kuin Cyberduck, ohjelmisto ei ole ilmainen. Yhden lisenssin hinta on 39 dollaria.

Kuinka käyttää Cyberduckia (Amazon S3: n kanssa)

Cyberduck on hulluin helppokäyttöinen, kun saat laakerit ja tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, mukaan lukien asiakaspuolen salaus. Työkalun kuvaamiseksi luomme yhteyden Amazon S3: een.

Lataa ja asenna asiakas. Se on ilmainen ja avoin lähdekoodi, joka on luotu GNU General Public License -lisenssillä, joten sinun ei tarvitse maksaa siitä, ellet halua lahjoittaa sen tulevaan kehitykseen.

Käynnistä asiakas. Vasemmassa yläkulmassa on painike, joka sanoo ”avaa yhteys”.

Cyberduck-Client

Napsauta sitä ja “avoin yhteys” -ikkuna avautuu.

Cyberduck-Open-liitäntä

Yläosassa olevan avattavan valikon avulla voit valita muodostettavan yhteyden tyypin. Paikallisissa palvelimissa voit käyttää FTP, FTP-SSL ja SFTP. On olemassa myös WebDAV-vaihtoehto yhteyden muodostamiseen pilvipalveluihin, jotka tukevat kyseistä protokollaa (kuten pCloud).

Cyberduck-Valitse-liitäntä

Cyberduck- ja API-avaimet

Listattu on myös useita palveluita, kuten Rackspace Cloud Files, Backblaze B2, Google Drive, Dropbox ja Microsoft OneDrive. Tätä esittelyä varten valitsimme avattavasta valikosta Amazon S3. Näin toimimalla ilmestyy kaksi kenttää: ”access key ID” ja “password”.

Suurin osa IaaS-palveluista vaatii samanlaisia ​​tietoja, joiden avulla Cyberduck voi muodostaa ns. Sovellus-ohjelmointirajapintayhteyden. Sinun on haettava API-käyttöoikeustietosi IaaS-palveluntarjoajalta.

Sinun on myös joutunut määrittämään palveluntarjoajan kanssa niin kutsutut kauhat tai kontit. Emme tutkia kaikkia prosessin tämän osan yksityiskohtia, koska se eroaa palveluntarjoajasta toiseen. Jos haluat yleisen käsityksen toteutettavista toimenpiteistä, yksittäisissä IaaS-arvosteluissamme esitetään, että:

 • Amazon S3 arvostelu
 • Google Cloud -arvostelu
 • Microsoft Azure -arviointi

Hanki Amazon S3 API -käyttöoikeutesi kirjautumalla sisään Amazon Web Services -palveluun ja siirtymällä AWS-konsoliin. Napsauta nimeäsi ruudun yläosassa ja napsauta sitten ”suojaustiedot”.

AmazonS3-Security-valtakirjojen-Link

Seuraavalla sivulla voit hakea API-avaintiedot tai luoda uuden.

AmazonS3-Access-avaimet

Varmista, että tallennat “salaisen käyttöavaimesi”, koska Amazon ei näytä sitä sinulle uudestaan. Voit ladata avaintiedoston, jonka haluat säilyttää jonnekin turvallisesti, esimerkiksi nolla tietämystä sisältävän pilvitallennuspalvelun avulla..

AmazonS3-Luo-Access-Key

Cyberduck: Selaaminen, tiedostojen lähettäminen ja lataaminen

Palaa takaisin Cyberduckiin, kirjoita käyttöavain pääsyavaimen kenttään. Salainen avain on “salasana” -kenttään. Voit tallentaa salasanan Cyberduckiin, joka sinun pitäisi, jos aiot käyttää asiakasohjelmaa usein. Jätä kaikki muu sellaisenaan ja paina “yhdistä”.

Cyberduck-ConnectS3

Yhteys todennetaan ja niin kauan kuin saat nämä kaksi kenttää oikein, muutaman sekunnin kuluttua sen pitäisi muodostaa yhteys Amazon S3: een ja näyttää säilöt.

Cyberduck-AmazonS3-Kontit

Napsauta säilöä nähdäksesi sen sisällön.

Cyberduck-AmazonS3-Show-tiedostot

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa objektia saadaksesi luettelon vaihtoehdoista. Voit ladata tiedostoja ja kansioita, poistaa niitä ja synkronoida ne. Voit jopa muokata tiedostoja. Voit esimerkiksi avata .docx-tiedoston Microsoft Wordissa.

Cyberduck-Edit-tiedosto

Paikalliset tiedostot voidaan ladata säilöihin valitsemalla “Lähetä”. Etsi tiedostoselaimen avulla kansioita tai tiedostoja, jotka haluat lähettää pilveen.

Cyberduck-Selaa-For-tiedostot

Cyberduck holvit ja kryptokamera

Jos joudut järjestämään säilöt, voit luoda kansioita ennen tiedostojen lähettämistä. On olemassa mahdollisuus luoda ”salattu holvi” turvallisempaa varastointia varten. Holviominaisuus käyttää Cryptomatoria, asiakaspuoleista salauspalvelua, kuten Boxcryptor (lue Boxcryptor-arvostelu).

Cyberduck-Create-Vault

Luomalla holvin ohjelmisto sekoittaa tiedostot ennen lähettämistä pilveen käyttämällä edistynyttä salausstandardiprotokollaa. Voit asettaa salasanan, jonka vain sinä tiedät, jota käytetään tiedostojen salaamiseen ja salauksen avaimien luomiseen.

Älä unohda salasanaasi. Jos teet niin, menetät pääsy tiedostoihisi, koska Cyberduck tai Amazon eivät pysty auttamaan sinua riippumatta siitä, kuinka huudot niitä. Suosittelemme, että tallennat salasanan pilvisanan hallintaohjelmaan, kuten Dashlane, joka tapauksessa (lue Dashlane-arvostelu).

Cyberduck-kirjanmerkit

Kun olet valmis käyttämään selainta, voit “katkaista yhteyden” oikeassa yläkulmassa sulkeaksesi yhteyden. Ennen kuin teet, kannattaa ehkä merkitä yhteys kirjanmerkkeihin, jotta voit käyttää niitä tulevaisuudessa nopeammin. Napsauta “kirjanmerkki” -linkkiä lähellä asiakkaan yläosaa.

Tämä tallentaa yhteydetiedot Cyberduckin kirjanmerkkien katseluohjelmaan, mukaan lukien käyttöoikeustiedot, joten sinun ei tarvitse etsiä niitä myöhemmin uudelleen.

Cyberduck-kirjanmerkit

Nämä ovat Cyberduckin käytön perusteet Amazon S3: n kanssa. Muut pilvipalvelun IaaS-palvelut ovat aivan yhtä helppo asentaa. Pilvitallennuspalvelut on vieläkin helpompi yhdistää. Esimerkiksi Google Drivessa tarvitset vain kirjautumissähköpostiosoitteesi ja salasanasi tiedostojen selaamiseen, lähettämiseen ja lataamiseen.

Lopulliset ajatukset

Cyberduck on yksi parhaimmista ja helpoimmista tiedostojen lähettäjistä ja pilviselaimista. Se on myös ilmainen, jota on vaikea voittaa. Siellä on kuitenkin hyviä Cyberduck-vaihtoehtoja. Tarkastelimme parhaita vaihtoehtoja parhaassa tiedostonsiirto-asiakasoppaassa.

Toivottavasti tämä opas antoi sinulle kuvan siitä, mitä voit tehdä Cyberduckilla. Jos olet vielä pimeässä, jätä kysymyksesi alla ja yritämme auttaa. Jos olet päättänyt, että pilvinen IaaS ei ole vaivan arvoinen, paras pilvivarastomme ja parhaat online-varmuuskopio-ostajien oppaat ohjaavat sinut yksinkertaisempiin ratkaisuihin tiedostojen lähettämiseen pilvipalveluun.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map