Kuinka jakaa tiedostoja Google Drivessa vuonna 2020

Tiedostojen jakaminen on keskeinen ominaisuus kaikissa nykyaikaisissa pilvipalveluissa. Tähän sisältyy Google Drive, kaikkien suosituin pilvitallennusvaihtoehto. Vaikka suurin osa tallennuspalvelujen tarjoajista toimii samalla tavalla tiedostojen jakamisessa, uusien pilvitallennustilojen oppiminen voi viedä aikaa. Tässä artikkelissa autamme sinua kääntämään pääsi tiedostojen jakamisen perusteiden ympärille Google Driven kanssa.


Aiomme kattaa Google Drive -kansioiden ja yksittäisten tiedostojen jakamisen sekä edut, jotka ovat sen käyttämisellä niiden jakamiseen, mukaan lukien yhteistyö erinomaisen toimistopaketin, Google Docsin, kanssa. Tarkastellaan muutama heikkous, kuten kyseenalainen turvallisuus.

Niille, joilla on enemmän kysyttävää Google Driven toiminnasta, on artikkeli, joka on omistettu aiheelle. Siellä on myös koko Google Drive -katsaus.

Mikä on Google Drive?

Google Drive -verkkokortti

Google Drive -synkronointikansio

Google Drive Google Docs

Google Drive Luo linkki

Google Drive -verkkoasetukset

Edellinen

Seuraava

Google Drive on pilvitallennuspalvelu. Sen päätavoite on antaa sinun tallentaa tiedostoja etäpalvelimille tietokoneen kiintolevyn sijaan. Näin säästät kiintolevytilaa, voit synkronoida tiedostoja laitteiden välillä ja jakaa tiedostoja joutumatta käsittelemään häiritseviä sähköpostin liitteitä.

Google Drive -tili on ilmainen ja antaa sinulle 15 Gt tallennustilaa. Se on yksi kaikkein anteliaimmista käytettävissä olevista pilvitallennussuunnitelmista, vaikka se jaettaisiin Google Kuvien ja Gmailin kanssa. Jos tarvitset lisää tiedostoa, Google Drive tarjoaa 100 Gt 1,99 dollaria kuukaudessa ja 1 Tt 9,99 dollaria kuukaudessa.

Lähikuukausina palvelua aiotaan muuttaa Google Oneksi, ja sen 1 kt: n suunnitelma kaksinkertaistetaan 2 kt: ksi ilman lisäkustannuksia. Sen pitäisi varastoida se asemaansa yhdeksi parhaimmista tarjouksista pilvitallennuksessa pCloudin ja Sync.comin kanssa.

Tiedostojen tallennuksen lisäksi Google Drivea voidaan käyttää tiedostojen synkronointiin laitteiden välillä ja tämän artikkelin avaimeen tiedostojen jakamiseen muiden kanssa.

Google Drive-tiedostojen lataus

Ennen kuin voit jakaa tiedoston Google Driven kanssa, sinun on ladattava se Google-palvelimelle. Yrityksen palvelimet sijaitsevat ympäri maailmaa, vaikka suurin osa niistä on Yhdysvalloissa. Tämä mahdollistaa yleensä nopeamman pääsyn tietoihin ja nopeamman tiedostojen lähettämisen..

Voit lähettää tiedostoja Google Driveen siirtämällä tiedostoja Google Drive -synkronointikansioon tai lähettämällä ne Google Drive -verkkosovelluksella tai älypuhelimen sovelluksella.

Google Drive-Upload-sisältö

Yksittäisten tiedostojen sijasta voit lähettää kansioita. Voit ladata minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja, enintään 20 kt, mikä on pilvistandardien mukaan valtava korkki. Ainoat poikkeukset ovat Google Docs-, Slides- ja Sheets-tiedostot. Dokumenteilla ja dioilla on 50 Mt: n raja ja dioilla on 100 Mt.

Google Drive-tiedostonjako

Kun olet ladannut, voit alkaa jakaa kansioita ja tiedostoja ystävien, perheen, työtovereiden ja asiakkaiden kanssa. Voit tehdä sen tiedostojärjestelmän Google Drive -synkronointikansiosta tai verkkokäyttöliittymästä.

Google Driven synkronointikansion jakaminen

Jos haluat jakaa synkronointikansion sisällön, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja vie hiiren osoitin “Google Drive” -kohdan päälle. Valittavana on kolme vaihtoehtoa: “jaa”, “näytä Webissä” ja “kopioi linkki leikepöydälle”.

Google-Drive-Sync-kansio-Sharing

Kolmas vaihtoehto, ”kopio linkki leikepöydälle”, on helpoin tapa jakaa tiedosto. Se luo tiedostoosi osoittavan URL-linkin, joka voidaan liittää Slack-foorumeihin, sosiaaliseen mediaan, laskentataulukoihin tai muualle..

Valitse ”jaa” tarkempaa hallintaa varten.

Kun käytät “jaa” linkin luomisen sijasta, jako-asetusikkunat avautuvat. Vaihtoehto on käytettävissä sähköpostiosoitteiden syöttämiseen linkkien lähettämiseen ja käyttöoikeuksien asettamiseen. Lupiin sisältyy “voi järjestää, lisätä ja muokata” ja “voi vain katsella”.

Google Drive-Share-asetukset

Huomaa “edistynyt” -linkki lähellä asetusikkunan alaosaa. Käytä sitä tiettyjen henkilöiden oikeuksien muuttamiseen. On vaihto, joka estää myös toimittajia lisäämästä uusia ihmisiä.

Google Drive-Share-Advanced-asetukset

Google Drive -rajapinnan jakaminen

Samanlaisia ​​osakeoptioita on saatavana Google Drive -verkkokäyttöliittymästä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansiota tai tiedostoa verkossa ja voit joko hakea ”jaettavan linkin” tai valita ”jaa” edistyneemmille säätimille.

Google Drive-Web-UI-Sharing

Kuten synkronointikansiosta jakamisen kanssa, linkin luominen on yksinkertaisempaa, mutta voi olla vaarallista. Linkkejä voi käyttää kuka tahansa, jolla on pääsy niihin. Jakamisvaihtoehdon käyttäminen sähköpostiosoitteiden syöttämiseen ja käyttöoikeuksien asettamiseen tarjoaa tietoturvan.

Jos jaat Google Docs-, Slides- tai Sheets-tiedostoja, voit antaa käyttäjille luvan vain katsella, muokata tai kommentoida tiedostoja. Kommentit antavat muiden jättää kommentteja Google-tiedostojen reunuksiin. Tämä on ominaisuus, jota käytämme usein Cloudwards.net-sivustossa sisällön tuottamiseen. Muokkausoikeudet antavat myös muiden jättää ehdotuksia muokkauksista, jotka voidaan hyväksyä tai hylätä.

GoogleDocs-tiedosto-kommentit

Enintään 100 ihmistä voi kommentoida ja muokata jaettua Google-asiakirjaa samanaikaisesti. Enemmän kuin se voi katsella sitä, mutta universaalin linkin jakaminen on helpompaa kuin 100 sähköpostiosoitteen syöttäminen.

Jaetun lisäasetuksen avulla voit lähettää linkkejä automaattisesti Facebookiin, Google+: iin, Gmailiin ja Twitteriin lisätäksesi yleisöäsi.

Google-Drive-Web-UI-Share-asetukset

Google Drive on jaettu minuun

Google Drive antaa muiden jakaa kansioita ja tiedostoja kanssasi. Näiden hallitsemiseksi verkkokäyttöliittymässä on erityinen ”jaettu kanssani” -näkymä, jonka avulla näet, mikä sisältö on käytettävissäsi.

Google Drive-Shared-With-Me

Luettelo sisältää sekä jaetun tiedoston että sen henkilön nimen, joka jakoi sen kanssasi.

Valitettavasti ei ole samanlaista näkemystä siitä, mitä sisältöä olet jakanut muiden kanssa. Tämän ansiosta linkkien seuran menettäminen on helppoa. Paras mitä voit tehdä, on skannata tiedostoluettelo ”minun asema” -näkymässä ja etsi ”linkki” -kuvake objektin vierestä, joka osoittaa, että se on jaettu.

Se voi olla aikaa vievää ja tiedostoista on helppo sivuuttaa. Toivottavasti Google harkitsee lisäominaisuutta valvonnan korjaamiseksi.

Google Driven jakamisen heikkoudet

Google Driven avulla tiedostojen jakaminen on helppoa, mutta jakotiedostojen tarkistamista varten on myös huolestuttavia puutteita siitä, kuinka Google Drive menee tiedostojen jakamiseen.

Suurin heikkous on, että Google ei anna sinun asettaa linkkejä salasanoille tai vanhenemispäiville. Linkki-salasanat varmistavat, että vain ne, joilla on salasana, voivat käyttää linkkiä tarkastellaksesi tai lataamaan jaettua sisältöä. Ilman niitä kuka tahansa linkin saanut voi tarkastella sitä.

Linkin voimassaoloajat asettavat ajastimen, kuinka kauan tiedostolinkki on hyvä. Voimassaolopäivät tarjoavat kohtuullisen ratkaisun siihen, kuinka helppoa on kadottaa luomaasi linkkejä ja siihen liittyviä ongelmia..

Useimmat pilvipalveluntarjoajat kaipaavat näitäkin lukuja. Muutamia poikkeuksia mainitaan parhaassa tiedostojakoa käsittelevässä pilvitallennusartikkelissa. Paras joukko on Sync.com, jonka avulla voit asettaa salasanat, viimeiset käyttöpäivät ja latausrajat.

Sync.com-hallinta-linkit

Sync.com salaa myös tiedostojen jakamisen käyttämällä yksityistä, päästä päähän -salausta. Se on kuitenkin toinen asia.

Vierailun takia Google Drive on erinomainen tiedostojen jakamiseen ja yksi parhaimmista pilvitallennustyökaluista yhteistyöhön..

Viimeisenä varovaisuuden sanana Google Drive -käyttöehdot antaa yritykselle mahdollisuuden skannata tallennettua ja jaettua sisältöä. Tähän on monia syitä, mukaan lukien kohdennettu markkinointi, mutta erityisesti tässä artikkelissa on yksi syy: tekijänoikeuksilla suojattu materiaali.

Jos aiot tallentaa poltettuja elokuvia Google Drive -tiliisi ja jakaa niitä muiden kanssa, harkitse suunnitelmaasi. Järjestelmä käyttää hajautussovitusta piraattisen sisällön havaitsemiseksi, eikä se välttämättä salli jakamista, jos se merkitsee jotain epäilyttävää.

Google-Drive-rikkominen

Vaikka emme kannata piratismia, jos olisit tallentamassa pilaantuneita tiedostoja, sinun kannattaa olla parempi kuin nolla tietämystä tarjoava pilvitallennuspalveluiden tarjoaja. Paras veto on Sync.com, pCloud ja Tresorit, ja MEGA on kaukana neljäs.

Lopulliset ajatukset

Ilman tiedostojen jakamista Google Drive ei olisi niin houkutteleva pilvitallennusratkaisu kuin se on. Sitä, että tiedostojen jakaminen on sen takana, mitä Google Drive tekee parhaiten, eli yhteistyötä.

Google-dokumenttien yhteiskirjaus, esitysten jakaminen ja laskentataulukoiden jakaminen ovat kaikki tärkeitä elementtejä Google Drive -kokemuksessa. Tiedostojen jakaminen Google Driven kanssa on suurimmaksi osaksi suoraviivaista, ja tämän artikkelin olisi pitänyt viedä sinut oikealle tielle.

Tietysti kukaan ei ole täydellinen. Jos tunnet edelleen kadonneesi ja tarvitset neuvoja, kerro meille alla olevissa kommenteissa ja jaamme mielellämme enemmän kuin mielellämme. Älä unohda kirjautua 15 Gt ilmaiseen Google Drive -tallennustilaan, jotta voit aloittaa tiedostojen jakamisen tai antaa parhaan pilvitallennustilan jakamista varten, lukeaksesi lisävaihtoehtoja. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map