Kuinka estää Windows 10: n kirjaamasta henkilökohtaisia ​​tietoja

Windows-käyttöjärjestelmä on helposti yksi laajimmista ja yleisimmistä ohjelmistokehityksistä, samoin kuin Windows 10: n tiedonkeruukäytännöt. PC-teollisuuden alkuaikoina Windows ja Apple olivat kaksi suurinta kilpailijaa, ja melkein kaikki ovat kuulleet nimet, Bill Gates ja Steve Jobs.© digitalpimp.

Samalla kun Apple käytti lähestymistapaa yrittää luoda mahdollisimman korkealaatuisia ohjelmistoja, Microsoftin strategiana oli ”massatuotanto” -ohjelmisto, joka tekisi sen käytettäväksi useammissa järjestelmissä.

Sellaisena Windows ajatellaan usein heikompana käyttöjärjestelmänä – joka on täynnä virheitä ja viruksia. Vaikka kummankin käyttöjärjestelmän eduista on kohtuullisia argumentteja, ajatukselle, että Windows on huonompi, löytyy totuus.

Windows 10: n tiedonkeruu – puutteita ja haittoja

Ensinnäkin, kuka ei ole koskaan kuullut siitä, että Windows-järjestelmä epäonnistuu joka kerta, kun se altistuu:

 • Virus
 • adware
 • haittaohjelmat
 • troijalainen

Ja muut haittakoodit (joista suurin osa on kirjoitettu Windowsille) verrattuna muihin käyttöjärjestelmiin. Mutta virukset eivät ole suurin ongelma.

Usko tai älä, monet Windows-versiot sisältävät oletusasetukset, jotka on tarkoituksellisesti piilotettu keskimääräiseltä käyttäjältä ja jotka on tarkoitettu kerättämään veneiden kuormat henkilökohtaisia ​​tietoja.

Näyttää olevan paljon spekulointia siitä, miksi nämä asetukset ovat olemassa; Microsoft väittää, että tiedonkeruu auttaa parantamaan käyttökokemusta. Olen kuitenkin epäilevä tämän väitteen suhteen.

Vaikka MS väittää usein keräävänsä henkilökohtaisia ​​tietoja ohjelmistonsa tai palvelunsa parantamiseksi, todennäköisin syy on Microsoftin osallistuminen ja yhteistyö NSA: n kanssa.

Monet näistä asetuksista injektoitiin todennäköisesti koodiin NSA: n pyynnöstä osana heidän langansiirtoskandaalia (PRISM), joka loi takaovet seuraaviin:

 • Microsoft
 • Google
 • Omena

Windows 10 on yksityisyyden loukkaaja vielä, ja se on suunniteltu varastamaan enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja kuin mikään muu Windowsin aiempi versio. Kerättävät tietotyypit järkyttävät ja hämmästyttävät sinua, ja on järkevää sammuttaa ja lieventää näitä asetuksia yksityisyytesi suojelemiseksi..

Yksityisyyden lisääminen asennuksen aikana

Helpoin tapa estää Windows 10: ää keräämästä tietoja on poistaa nämä loukkaavat asetukset alusta alkaen. Valitettavasti monet niistä ovat oletuksena käytössä, joten joudut mukauttamaan asennusprosessin ja poistumaan Pika-asetusvaihtoehdosta..

Microsoft panostaa siihen, että monilla käyttäjillä ei ole aavistustakaan eroavuuksien välillä:

 • Mukautettu asennus
 • Pika-asennus

Ja koska suurin osa ihmisistä on laiskoja, he kulkevat vähiten vastustusta. Hyvä uutinen on, että tunkeutuvien asetusten poistaminen käytöstä ei vie paljon teknistä tietotaitoa, joka sisältää jopa Microsoftin OneDrive-palvelun avulla tallennetut tiedostot.

Lisäksi Windows 10 kerää:

 • Yhteystiedot
 • Kosketa syöttöä
 • Kalenteritiedot
 • Selaaminen
 • Sijaintitiedot
 • Näppäimistön iskut
 • Wi-Fi-tiedot

Ymmärtäkää kuitenkin, että muutamat asetukset vaihtavat toimintoja yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta. Nöyrän mielestäni nämä kompromissit ovat minimaaliset, eivätkä ne vaikuta merkittävästi käyttäjäkokemukseen.

Lisätyökaluna, joidenkin näiden asetusten poistaminen käytöstä, parantaa käyttöjärjestelmän suorituskykyä sammuttamalla taustaprosessit, jotka muuten hiukan lisäävät muistia ja suorittimen virtaa..

Jos olet jo asentanut Windows 10: n, älä huolestu – käymme läpi myös manuaaliset toimenpiteet. Lisäksi vaikka oletusasetukset olisi poistettu käytöstä asennuksen aikana, on varmistettava, että ne on todella poistettu käytöstä.

Kun Windows 10: n asennusväline on ladattu, ensimmäisessä näytössä on yksi kahdesta vaihtoehdosta:

Pika-asennus tai mahdollisuus Mukauta asetuksia.

Etsi sinisen näytön vasemmasta alakulmasta Mukauta asetuksia -vaihtoehto.

Seuraavalla näytöllä sinulle tulee sivu, joka sisältää neljä päälle / pois päältä -vaihtoehtoa. Jokaisen asetuksen tulee olla oletusarvoisesti ”päällä”, mutta haluamme poistaa kaikki neljä käytöstä varmistamalla, että ne on asetettu ”pois päältä”.

Mielenkiintoisimpia näistä asetuksista on sijaintitiedot. Se ei yksinkertaisesti ole heidän liiketoimintaa, jossa käytän Windows 10 -tietokonettani! Miksi maan päällä he tarvitsisivat tätä tietoa?

Napsauta “Seuraava” jatkaaksesi asennusta.

Seuraavalla sivulla on useita muita asetuksia saattaa haluat poistaa käytöstä.

Suosittelen poistamaan ne kaikki käytöstä, mutta käytä omaa harkintaa ja harkintaa. Erityisesti suosittelen seuraavan käytöstä poistamista turvallisuuden lisäämiseksi:

 • Ennustava verkkoselaaminen
 • Wi-Fi-järkeä
 • Yhdistetään automaattisesti avoimeen Wi-Fi-yhteyteen

Windows 10 -asennuksen linkittäminen Microsoft-tiliin

Napsauta “Seuraava” siirtyäksesi seuraavaan asennusvaiheeseen. Nyt sinulla on valinta: käytä paikallista käyttäjätiliä tai kirjaudu sisään uuden tai olemassa olevan Microsoft-tilin kanssa. Jälleen tässä on vähän kompromisseja, mutta paikallisen käyttäjätilin käyttö on paljon turvallisempaa.

Valitettavasti paikallisen tilin käyttö estää Microsoftin erityisten asetusten ja tietojen synkronoinnin Windows-laitteiden välillä. On olemassa monia kolmansien osapuolien palveluita, kuten SugarSync, jotka tarjoavat samat ominaisuudet – joista muutama on jopa ilmainen.

Jos haluat määrittää paikallisen käyttäjän, napsauta ”Luo ​​uusi tili” sen sijaan, että kirjoitat nykyisen käyttäjänimesi ja salasanasi.

Varmista myös, että valitset vaihtoehdon “Kirjaudu sisään ilman Microsoft-tiliä”. Microsoft-tili on viimeinen asetus, jonka tarvitsimme poistaa käytöstä asennuksen aikana, mutta olemme kaukana valmista. Jatka asennusprosessia ja kirjaudu sisään uuteen Windows 10 -järjestelmään.

Cortana poistetaan käytöstä

Cortana on Windows-versio Applen Siristä, ja hänen nimensä tulee Halo-videopelisarjan hahmosta. Valitettavasti Cortana on myös tietoturvauhka, joka lähettää paljon yksityisiä tietoja takaisin Microsoftin palvelimille.

Käytä jälleen harkintasi, mutta suosittelen hänen sammuttamista.

Voit poistaa Cortanan käytöstä napsauttamalla Windows-painiketta ja kirjoittamalla tekstiä vetääksesi hakuikkunan ylös. Asetuskuvake tulee näkyviin, joka sisältää Cortanan asetukset. Voit vaihtoehtoisesti rajoittaa Cortanan toimintoja sen sijaan, että suljet hänen kokonaan.

Palautevaihtoehdot

Siellä on myös kiusallinen Palaute-asetukset. Windows 10: n kotiversioissa tätä asetusta ei voida poistaa kokonaan käytöstä, vain rajoitetusti.

Kun se on asetettu alkeisimpaan asetukseen, se siirtää vain rajoitettua tietoa Microsoftille nimettömästi. Valitettavasti vain Enterprise- ja Server-versiot voivat poistaa tämän ominaisuuden käytöstä.

Voit poistaa sen käytöstä seuraavasti:

Windows-päivitykset

Oletuksena Windows 10 käyttää P2P-järjestelmää päivityksiin. Mielestäni se on Microsoftin mielestä melko fiksu, koska se vähentää heidän päivityspalvelimille asetettua taakkaa.

Mutta se on myös melko epävarma, koska hakkeri voi yrittää saada verkkoon linkin ladata haitallisen päivityksen. Lisäksi muut käyttäjät näkevät IP-osoitteesi P2P-parissa.

Jos haluat poistaa tämän ominaisuuden käytöstä ja ladata päivityksiä vain varmennetuilta Windows-palvelimilta, siirry asetusvalikkoon uudelleen ja selaa:

Halutessasi on mahdollista ladata P2P-päivityksiä tietokoneisiin, jotka on kytketty lähiverkkoon, mikä sopii kotiverkkoon muiden Windows 10 -asennusten kanssa.

Tämä menetelmä voi kuitenkin olla vaarallinen julkisissa Internet-yhteyksissä – kuten Wi-Fi paikallisessa kahvilassa.

Poista OneDrive käytöstä

OneDrive on Microsoftin pilvitallennusratkaisu, ja se on tunnetusti epävarma tietoturvavirheiden ja NSA: n osallistumisen takia. Poista se käytöstä Windows 10 -käyttöjärjestelmässä napsauttamalla etureunassa ylöspäin osoittavaa nuolta ja napsauttamalla sitten OneDrive ja lopuksi Asetukset.

Harkitse seuraavien asetusten poistamista käytöstä:

 • ”Annan käyttää OneDriveä hakemaan kaikki tiedostot tietokoneelleni”
 • “Käynnistä OneDrive automaattisesti, kun kirjaudun sisään Windowsiin”
 • “Käytä Officea tiedostojen käsittelyyn muiden ihmisten kanssa samanaikaisesti.”

Jos sinulla ei ole syytä osallistua OneDriveen, syystä tai toisesta voi jättää sen käyttöön. OneDriven käyttö voi kuitenkin tarkoittaa, että henkilötiedot päätyvät NSA-tietokantaan – syvälle Ft: n suolistoon. Meade.

Yhteenvetona…

Kun vanhemmat Windows-versiot vanhentuvat ja menettävät tuen, yhä useammat käyttäjät pakotetaan päivittämään Windows 10: ään.

Mutta lukuisten taustaprosessien ja asetusten, jotka kuljettavat ihmisten henkilökohtaisia ​​tietoja takaisin Microsoftin palvelimille, jotka saattavat päätyä NSA: n kaltaisten valtion virastojen käsiin, on lopetettava..

Paras tapa lisätä tietoturvaa on poistaa Windows 10 -rekisteröinnin asetukset käytöstä asennuksen aikana, mutta ne voidaan myös poistaa käytöstä manuaalisesti päivityksen tai Express-asennuksen jälkeen.

Useimmat Internet-palvelut ovat jo siirtyneet pilveen, mutta kaikki pilvipalvelut eivät ole turvallisia. OneDrive, vaikka sillä onkin ansioita, on luultavasti yksi vähiten turvallisimmista vaihtoehdoista – NSA: n tietosuojauhkien takia.

Loppujen lopuksi et koskaan tiedä kuka voi salakuuntelun!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map