Kuinka asentaa DD-WRT reitittimeesi kotona tai toimistossa

Tervetuloa Cloudwards.net-sivuston oppaaseen DD-WRT-ohjelmiston asentamisesta reitittimellesi.


Käyttäjät, jotka haluavat hyötyä kaikista pienen toimiston / kotitoimiston langattomista reitittimistä, löytävät yleensä OEM-ratkaisuja, jotka eivät vain tarjoa paljon arvoa. Alkuperäisen laitteen valmistajan (OEM) laiteohjelmisto on niin hoikka ja ominaisuuksien huono, että se ei voi hyödyntää reitittimen laitteistoa täysimääräisesti.

Esimerkiksi OEM-ohjelmistosta puuttuu tyypillisesti:

VPN-lopetusominaisuudet

Tiedostopalvelimen ominaisuudet

Etäkirjautumisominaisuudet

Reitittimessä voi olla uusin ja paras prosessori, täynnä RAM-muistia ja paljon flash-muistia; mutta firmware ja ominaisuuksien puute sitä edelleen vaikeuttavat.

Tämä tosiasia jättää kuluttajat etsimään Internetistä vaihtoehtoista ratkaisua, joka heijastaa reitittimen vilkkumista räätälöityllä laiteohjelmistolla joko Tomato- tai DD-WRT-lajikkeesta..

Tänään tarkastelemme lähemmin kuinka langaton kotireititin välähtää DD-WRT-ohjelmistolla.

Sisällysluettelo:

 

Huomaa kaksi asiaa ennen aloittamista.

Ensinnäkin, vaikka Tomato ja DD-WRT ovat periaatteessa erityyppisiä koodeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​ominaisuuksia, reitittimen vilkkumisen vaiheet ovat suunnilleen samat molemmille..

Muutamien pienten vaiheiden takia, jotka vaihtelevat kahden asennusprosessin välillä, kannattaa kuitenkin noudattaa tomaattia koskevaa erityistä opasta, jos valitset kyseisen makua firmware.

Toiseksi vain siksi, että haluat mukautetun laiteohjelmiston, tämä ei tarkoita, että sinun on asennettava se henkilökohtaisesti. prosessi voidaan tehdä puolestasi, kun keskustelemme seuraavaksi. 

Kätevä vaihtoehto oman reitittimen vilkkumiseen

Jos et ole teknisesti taipuvainen, on parempi ostaa reititin, jonka DD-WRT on jo esiasennettu. Onneksi käyttäjät, jotka eivät halua päivittää laitteitaan henkilökohtaisesti, voivat ostaa reitittimen, johon on jo asennettu DD-WRT tai Tomato osoitteesta FlashRouters.com.

Suosittelen selaamaan heidän verkkosivustoaan nähdäkseen mitä tarjolla on. Vaihtoehtoisesti voit tutustua suosituksiinmme vuoden 2020 parhaille VPN-reitittimille.

Saatat ajatella, että salamaisen reitittimen ostaminen on turhaa, koska reitittimen määrittäminen kotiympäristöllesi on edelleen välttämätöntä. Mutta tässä on hyviä uutisia; FlashRouters.com ei vain suorita päivitystä puolestasi, vaan myös asettaa DD-WRT-ohjelmiston vastaamaan kaikkia tarpeitasi.

FlashRouter.com palvelee asiakkaita asentamalla etukäteen DD-WRT- ja Tomato-ohjelmistot. Palvelu määrittää myös langattomat reitittimet ennalta, jolloin ne ovat käyttövalmiita heti laatikosta.

Edellytykset päivitysprosessille

Luonnollisesti, kuten minkä tahansa muun projektin, ihmisten, jotka haluavat salata reitittimensä, on kerättävä tarvittavat resurssit ennen aloittamista. Edellytyksiä on useita, joista ensimmäinen on reititin, joka pystyy käyttämään DD-WRT-laiteohjelmistoa.

DD-WRT ei tue kaikkia reitittimiä, jotka voidaan ostaa elektroniikkakaupasta. Tarkista, tukeeko omaasi DD-WRT-reitittimien luettelossa.

Jos sitä ei ole luettelossa, sinun on joko ostettava malli FlashRouters.com-sivustolta tai ostettava tuettu malli paikalliselta elektroniikan myyjältä..

Viimeiseksi sinun on myös ladattava uusin .astia DD-WRT-asennustiedostot.

Kuinka salata reititin DD-WRT: tä käyttämällä

Seuraavissa ohjeissa selitetään, kuinka päivittää reititin DD-WRT: tä käyttämällä.

Nämä ovat kuitenkin yleisiä vaiheita ja voivat vaihdella hieman reitittimien välillä. Koska Linksys-reitittimet ovat tavallisimpia kotikäyttöön, käytämme sen käyttöliittymää esimerkkinä.

Vaihe 1: Nollaa reititin

Aivan ensimmäinen tehtävä on ns 30/30/30 nollaus. Jos katsot reitittimen takaosaa, pieni nollauspainike on näkyvissä.

Tämä nollauspainike on pieni, jotta sitä ei vahingossa paineta, joten paperiliitin tai lyijykynä on tarpeen painettaessa sitä alas.

Voit suorittaa 30/30/30 -asetuksen ensin varmistamalla, että reititin on kytketty ja kytketty päälle.

Pidä nollauspainiketta painettuna 30 sekunnin ajan (käytä sekuntikelloa).

Varmista sitten, että nollauspainike on vielä painettu, irrota reitittimen virtalähde ja odota vielä 30 sekuntia.

Lopuksi, pitäen samalla nollauspainiketta painettuna, Kytke reitittimen virtalähde uudelleen ja odota vielä 30 sekuntia.

Palautuspainiketta on ehdottomasti pidettävä painettuna koko ajan. Muutoin nollaustoimenpide epäonnistuu.  

Vaihe 2: Kirjaudu verkkorajapintaan

Kirjaudu sisään reitittimen verkkoliittymään varmistamalla, että Javascript on käytössä. Sivuhuomautuksena on, että joillakin selaimilla on vaikeuksia ladata eri reitittimien verkkoliittymiä.

Jos hallintasivua ei ladata oikein, kokeile toista selainta.

Lisäksi käyttäjän on tiedettävä reitittimen oletus-IP-osoite. Voit avata määritysrajapinnan syöttämällä IP-osoitteen selaimen URL-palkkiin, jota edeltää ”http: //” (esimerkiksi – http://192.168.1.1).

Sen sijaan, että yhdistäisit langattomasti tai jonkin muun verkkolaitteen (kuten kytkimen) kautta, on erittäin suositeltavaa kytkeä tietokoneesi suoraan reitittimeen Ethernet-kaapelin kautta.

Varmista, että ethernet-kaapeli on kytketty reitittimen LAN-porttiin, etkä WAN-porttiin.

Jos et vielä tiedä reitittimen IP-osoitetta, vain Googlen ”Model_XYZ: n oletus-IP-osoite”. Linksys-mallit yleensä käyttävät oletusarvoisesti tyhjää käyttäjänimen kenttää ja järjestelmänvalvojan salasanaa.

Jälleen kerran käyttöoikeustiedot vaihtelevat palveluntarjoajien välillä, joten yksinkertaisesti Google on oletuskirjautumistiedot, jos olet unohtanut ne.

Vaihe 3: Lataa DD-WRT-ohjelmisto

Ennen kuin lähetät DD-WRT-ohjelmiston, lue seuraava tärkeä varoitus:

Asennusmenettelyn kannalta on ehdottoman välttämätöntä, että et keskeytä prosessia, kun reititin vilkkuu. Näin toimimalla reititin voi ”tilata”, jolloin se on turha. Asennusprosessin keskeyttäminen voi estää uuden laiteohjelmiston lataamisen tai tehdasasetusten palauttamisen! 

Lyhyesti, ÄLÄ Suorita jokin seuraavista, kunnes prosessi on suoritettu loppuun:

Sammuta tietokone

Sulje verkkoselain

Irrota reitittimen virtalähde

Irrota ethernet-kaapeli, joka kiinnittää tietokoneesi reitittimeen

Prosessi päättyy yleensä kahden minuutin kuluessa ja se voidaan tarkistaa heti, kun uusi DD-WRT-kirjautumissivu on käytettävissä selaimella.

Muista, että jokaisella reitittimellä on erilainen asennusrajapinta. Siitä huolimatta reitittimen vilkkumisen asetusvaihtoehdot sisältyvät melkein aina “hallinta” -osaan.

Suorita Linksys-malleissa seuraavat:

 1. Kirjaudu reitittimen määritysrajapintaan
 2. Napsauta “Järjestelmänvalvoja” -välilehteä, joka nimitetään joskus “Ylläpito” tai “Järjestelmänvalvoja”
 3. Valitse ”Valitse tiedosto” ja selaa hakemistoja löytääksesi DD-WRT-asennustiedosto

Jos laiteohjelmiston päivitysasetusta on vaikea löytää, tutustu reitittimen käyttöoppaaseen, johon pääsee verkossa.

Vaihe 4: Kirjaudu DD-WRT-liittymään

Asennusprosessin aikana valot vilkkuvat yleensä reitittimessä (jälleen kerran, se vaihtelee reitittimien välillä).

Muista olla katkaisematta reitittimen virtajohto vahingossa tai keskeyttämättä sen asennusta, sillä se voi vain purea pölyä.

Valmistuttuaan onnistumista osoittavan ponnahdusikkunan tulisi olla. Ennen etenemistä, odota noin 5 minuuttia.

Odottaminen on varotoimenpide, joka auttaa estämään väärät käyttäjän häiriötilanteet.

Viimeinkin, kun olet odottanut viittä minuuttia, on hyvä napsauttaa Jatka-painiketta, jos kirjautumiskehote ei ole esittänyt itseään. Oletus-IP-osoitteen tulisi olla 192.168.1.1 Useimmille reitittimille, mutta jälleen kerran, se voi vaihdella valmistajien ja mallien mukaan.

Lopulliset ajatukset

Tärkeintä pitää mielessä ei ole keskeyttää päivitysprosessia. Noudattamalla yllä kuvattuja vaiheita, reitittimen vilkkumisen DD-WRT: hen pitäisi olla melkein vaivaton tehtävä, joka vie vain 15 – 20 minuuttia.

Reitittimen vilkkuminen on kuitenkin vasta alku. Päivityksen jälkeen pystyt purkamaan reitittimen potentiaalin kokonaan irti ja hyödyntämään paremmin laitteistoaan lisäominaisuuksilla ja toiminnallisuuksilla.

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka ihminen todennäköisesti haluaa määrittää, on VPN-tunneli paikasta toiseen. Näin suojaat kaikki langattomaan verkkoon kytketyt laitteet VPN-salauksella.

Ja myös poista maantieteellisesti rajoitettujen sivustojen esto. Parempaa vielä, käyttäjät voivat määrittää DD-WRT-reitittimen:

VPN-palvelin

Tiedosto palvelin

Verkonjakolaite

Jälleen, jos yllä olevat vaiheet vaikuttavat liian pelottavilta tai haastavilta, voi olla houkuttelevampaa ostaa DD-WRT-reititin FlashRouters.com-sivustolta..

Kiitos, että luit tämän oppaan DD-WRT: n asentamisesta reitittimellesi. jätä kaikki kysymykset tai huolet alla oleviin kommentteihin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map