Kiintolevyn kloonaaminen Windows 10: ssä

Kiintolevyn kloonaaminen on prosessi, jossa se kopioidaan tarkalleen tavu kerrallaan uudelle kiintolevylle. Se on paljon käytetty tekniikka käyttäjille, jotka haluavat päivittää kiintolevyään, koska vaihtoehtona on tietojen varmuuskopiointi (ei nopein prosessi, edes käyttämällä yhtä parhaista online-varmuuskopiointipalveluntarjoajista) ja sitten käyttöjärjestelmän uudelleenasennus ja uudelleenmääritys.

Miksi kloonata kiintolevy?

Kloonaamalla kiintolevysi vältät vaivaa Windowsin uudelleenasentamisesta. Sinun ei tarvitse säätää muutettuja asetuksia. Jos joudut odottamaan kärsivällisesti, kun Windows asentaa loputtomat päivitykset, tiedä, että jos ainakin kloonat, sinun ei tarvitse käydä sitä uudelleen.

Kloonaus on paras tapa siirtää tietojasi päivitettäessä kiintolevyä. Tänään näytän sinulle, kuinka kloonata kiintolevy Windows 10: ssä ilmaisilla ohjelmistoilla. Macrium Reflect -työkalulla tämä prosessi kestää yleensä vain tunnin tai vähemmän.

SSD-asemat olivat erittäin kalliita muutama vuosi sitten, ja nyt, kun hinnat ovat pudonneet, monet käyttäjät haluavat päivittää kyseisen 64 Gt / 128 Gt: n SSD: n 256 Gt / 512 Gt: n SSD-asemaan. Voit käyttää tätä menetelmää kloonataksesi perinteisen kiintolevyn uuteen SSD-asemaan Windows 10: ssä, tai voit kloonata pienemmän SSD-levyn suurempaan SSD-asemaan.

Mitä tarvitset

Oletan, että sinulla on jo kaksi asemaa: vanha, jonka aiot kloonata, ja uusi, jota kutsumme ”kohdeksi”. Muista, että uuden aseman on oltava samankokoinen tai suurempi kuin vanha.

Jos sinulla on ulkoinen kiintolevy tai flash-asema, kannattaa tehdä varmuuskopio ennen tämän prosessin aloittamista. Voit säästää aikaa siirtämällä kaikki mediatiedostot myös ulkoiseen asemaan.

Kiintolevyn kloonaaminen luo tavu kerrallaan replikan, joka sisältää käyttöjärjestelmän, ohjaimet, asiakirjat ja muut tärkeät tiedostot. Suurten mediakirjastojen siirtäminen etukäteen säästää paljon aikaa kloonausprosessin aikana, mutta on täysin valinnaista.

Vaikka käytän Macriumia koko tämän artikkelin ajan, voit käyttää myös useita vaihtoehtoja. Yksi näistä on Clonezilla, LiveCD. Käynnistät Clonezillan CD / DVD-levyltä tai muistitikulta, toisin kuin Macrium, jota voit käyttää Windowsin sisällä. Käytän Macriumia tässä artikkelissa, koska se tekee uskomattoman helpposta kloonata kiintolevyn Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ja on ilmainen käyttää, käynnistää.

Kloonaus vs kuvantaminen

Windowsissa on sisäänrakennettu apuohjelma järjestelmäkuvan luomiseksi, mutta tämä ei ole täsmälleen sama kuin kloonaus. Kuva on pakattu tilannekuva joko levyasemasta tai kyseisen levyaseman osiosta. Jos mielestäsi kuvantaminen on tapa edetä tilanteessa, tutustu artikkeliimme parhaasta kuvapohjaisesta varmuuskopiointi- ja kloonausohjelmistosta.

Sano, että halusit vain kloonata C: \ -aseman Windows 10: ssä koko levyn sijasta – tässä tapauksessa sinun on parempi tehdä kuva C: \ -asemasta Windows 10: n sisäänrakennettujen työkalujen avulla. voisi asentaa uuden kiintolevyn tai SSD-levyn, käynnistää tietokoneesi Windowsin järjestelmän palautus-CD / USB-levyllä ja valita palautettavan kuvan.

Kloonaus kopioi kaiken, myös käynnistyslataimen. Sitä ei ole pakattu. Voit tallentaa useita kuvia kiintolevylle, mutta kloonattu levy vie kaiken vapaan tilan. Se on tarkka kopio nykyisestä asemastasi.

Kiintolevyn kloonaaminen Windows 10: ssä Macriumin avulla

Kloonaatko perinteistä kiintolevyä SSD-levylle tai kloonat pienemmän aseman suurempaan asemaan, Macrium vastaa tarpeisiisi.

Vaihe 1. Lataa ja asenna Macrium kotikäyttöön. Kun olet asentanut asennuksen, avaa sovellus.

Vaihe 2. Luo palautuslevy. Jos jokin menee pieleen, voit korjata sen tällä palautusvälineellä. Aseta tyhjä CD / DVD- tai USB-asema ja napsauta Macrium Reflectin varmuuskopioikkunassa ”muut tehtävät” ja napsauta sitten ”luoda pelastusvälineitä”.

Koska kloonaamme kiintolevyä Windows 10: ssä, valitse ”vaihda PE-versio”. Valitse ”Windows 10.0 PE” ja napsauta “ok”.

Ellei sinulla ole monimutkaista asennusta, sinun pitäisi olla kunnossa muiden oletusten kanssa. Napsauta ”Seuraava”, kunnes olet valinnut palautuslevyyn käyttämäsi CD / DVD- tai flash-aseman, ja napsauta sitten ”Lopeta”.

Voit käynnistää uudelleen tässä vaiheessa testataksesi palautusvälineitäsi. Voit painaa F12 tai Del BIOS-näytössä valitaksesi palautuslevyn. Kun olet aloittanut käynnistyksen, olet takaisin Macrium Reflect -sivustossa. Käynnistä ja poista palautuslevy uudelleen ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3. Valitse levy, jonka haluat kloonata, Macrium Reflect -pääikkunasta ja napsauta ”kloonaa tämä levy”.

Vaihe 4. Uusi valintaikkuna avautuu ja kehottaa valitsemaan kohdelevyn. Ellei sinulla ole asennettuna useita kiintolevyjä, kohdelevyn tulisi olla ainoa käytettävissä oleva. Napsauta Seuraava.

Vaihe 5. Tässä vaiheessa, jos kohdelevy on suurempi kuin kloonaamasi levy, tilaa on enemmän. Napsauta ”kloonatun osion ominaisuudet” ja valitse ”enimmäiskoko” käyttääksesi tätä vapaata tilaa.

Vaihe 6. Napsauta “Seuraava”, kunnes voit napsauttaa “Valmis” ja vahvistaa asetukset. Varmista, että “suorita tämä varmuuskopio nyt” on valittuna ja napsauta “ok” ja “jatka”, jos sitä pyydetään.

Kloonaustoiminto alkaa tässä vaiheessa ja se vie aikaa, joka riippuu kloonaamasi datan määrästä.

Kun toimenpide on valmis, voit käynnistää uuden kiintolevyn irrottamalla johdot vanhasta ja jättämällä vain uuden levyn kytkettynä. Järjestelmän pitäisi näyttää täsmälleen samalta, kun se käynnistyy uudelleen..

Asiat eivät tietenkään aina kulje suunnitellusti.

Macrium Recovery Media -ohjelman käyttö

Jos sinulla on ongelmia, voit käynnistää aiemmin luomastasi palautusvälineestä. Voit tyypillisesti korjata useimmat Windowsin käynnistysongelmat Macriumista muutamalla helppolla vaiheella.

Vaihe 1. Kun olet käynnistänyt palautusvälineen ja Macrium-lataukset, napsauta ”palauta” -ruutua ja valitse ”korjaa Windowsin käynnistysongelmat”.

Vaihe 2. Näet luettelon Windowsin asennuksista. Jos asennukset ovat oikein, napsauta vain Seuraava.

Vaihe 3. Macrium valitsee automaattisesti aktiivisen osion tästä. Napsauta Seuraava.

Vaihe 4. Voit valita korjaavat käynnistysvaihtoehdot, mutta on parasta jättää ne kaikki valituksi. Tämä ratkaisee useimmat mahdolliset ongelmat, joten napsauta “Lopeta”.

Vaihe 5. Käynnistä uudelleen, ja tervehtivän, toimivan Windows 10: n pitäisi odottaa sinua.

Jos sinulla on ongelmia tässä prosessissa, voit selata Macriumin erinomaista dokumentaatiota, mutta voit kommentoida alla. Olemme täällä auttamassa.

Vaihtoehto: Clonezillan käyttö Macriumin sijasta

Clonezilla on LiveCD, joten tarvitsemme CD / DVD-levyn tai flash-aseman asentaaksesi Clonezilla -sovelluksen. Kun käynnistymme Clonezillaan, noudatamme muutamia kehotuksia aloittaa kiintolevyn kloonaaminen. Ensimmäinen askel on Clonezillan lataaminen ja LiveCD: n luominen, jota käytetään kovalevyn kloonaamiseen.

Vaihe 1. Lataa Clonezilla LiveCD. Varmista, että valitset tiedostotyypiksi “.iso” eikä “.zip”.

Vaihe 2. Kopioi ISO-tiedosto Rufuksella flash-asemaan tai, jos haluat asentaa Clonezilla CD / DVD-levylle, käytä työkalua, kuten ImgBurn.

Vaihe 3. Varmista, että molemmat kiintolevyt on kytketty tietokoneeseen. Me kutsumme kloonaamasi asemaa lähde-asemaksi ja uuteen asemaan viitataan ”kohde” -asemaksi.

Vaihe 4. Aseta Clonezilla-mediasi ja käynnistä tietokone uudelleen. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, näet alla olevan kaltaisen BIOS-aloitusnäytön – sinun on painettava F12 tai mitä tahansa näppäintä, joka näytetään, jotta pääset käynnistysvalikkoon.

Vaihe 5. Tässä valikossa näet luettelon kaikista kytketyistä asemista. Se näyttää kiintolevysi sekä median, johon Clonezilla asensi. Valitse se, johon Clonezilla asennettiin, ja paina Enter-näppäintä.

Vaihe 6. Sinulle esitetään nyt Clonezilla Live -sivunäyttö.

Käynnistä Clonezilla painamalla vain enter-painiketta.

Vaihe 7. Valitse kieli ja paina enter, kun sanotaan ”älä koske näppäimistökarttaa”. Oletusarvot ovat tässä hienot. Paina Enter, kun pääset ruudulle, jossa lukee “käynnistä Clonezilla”.

Vaihe 8. Valitse ”laite-laite” kloonaus nuolinäppäimellä.

Vaihe 9. Valitse ”aloittelijatila” ja oletusasetukset ja paina Enter-näppäintä.

Vaihe 10. Valitse ”paikallinen” tila, koska me kloonaamme fyysisesti kytkettyä levyä toiseen.

Vaihe 11. Valitse ensin lähdelevy ja paina Enter. Valikko vaihtelee sen mukaan, kuinka monta asemaa sinulla on, mutta jos sinulla on vain kaksi, se on melko yksinkertainen.

Vaihe 12. Valitse kohdelevy ja paina enter.

Vaihe 13. Oletusarvot ovat tässä hienot, joten ohita lähdetiedostojärjestelmän tarkistus / korjaus painamalla enter-painiketta.

Vaihe 14. Paina Enter, ja Clonezilla kehottaa tarkistamaan, että kaikki on oikein. Kirjoita niin kauan kuin se näyttää sinulle oikein, ja paina enter.

Vaihe 15. Haluat myös kloonata käynnistyslaitteen, jotta voit käynnistää kohde-asemalta. Kirjoita pyydettäessä “y” ja paina Enter.

Lopuksi kloonausprosessi alkaa. Voit seurata edistymispalkkia nähdäksesi kuinka kauan se vie.

Clonezilla suorittaa joitain diagnooseja, kun se on valmis. Voit painaa “enter” ja valita sitten “reboot”. BIOS-näytössä sinun on painettava F12 tai Del valitaksesi uuden kiintolevyn.

Sen pitäisi käynnistyä normaalisti, kuten vanha kiintolevysi, ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Clonezilla on käytännöllisempi työkalu kuin Macrium Reflect, joten virhettä on enemmän. Tietenkin, jos sinulla on ongelmia, jätä kommentti ja autamme sinua selvittämään sen.

johtopäätös

Kiintolevyn kloonaaminen Windows 10: ssä on helppoa ilmaisella työkalulla, kuten Macrium Reflect. Se on vain vähän vaikeampaa, kun käytät Clonezillaa. Kummassakin tapauksessa kiintolevyn kloonaaminen on paljon parempi kuin joudut aloittamaan alusta uudella asennuksella.

Se säästää aikaa ja on hieno tekniikka, joka löytyy arsenaalistasi, jos sinun tai ystävien tai perheen on tarpeen päivittää tai vaihtaa kiintolevy tulevaisuudessa. Voit jakaa tämän artikkelin, jos siitä on ollut apua, ja kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me