Ilmaiset tiedostojen hosting-palvelut vs. pilvitallennus

Olemme varmoja siitä, että olet ollut tilanteessa, jossa halusit jakaa tiedoston ystävällesi, joka asuu maan tai jopa maailman toisella puolella. Sen lähettäminen flash-asemalle tai sähköpostin lähettäminen ovat rajoitetut ratkaisut. Sen sijaan voit ladata tiedoston Internetiin ja antaa ystävällesi ladata sen.


Kerromme sinulle, kuinka voit tehdä sen ilmaisilla tiedostojen hosting-palveluilla.

Tiedostojen hosting-palveluiden avulla voit lähettää tiedostosi vetämällä ja pudottamalla -menetelmällä – jos ne ovat käyttäjäystävällisiä – tai valitsemalla sen tietokoneeltasi. Vaikka he tekevät periaatteessa samaa asiaa, kuinka hyvin he tekevät sen ja mitä muita ominaisuuksia on saatavana, eroavat palveluntarjoajilta huomattavasti.

Jotkut ottavat tiedostosi ja antavat sinulle latauslinkin jakaaksesi tai lähettääksesi sen sähköpostiisi. Sitten on sellaisia, jotka tarjoavat edistyneitä ominaisuuksia, kuten jakamisen sosiaalisiin verkostoihin, etäosoitteiden lähettämiä URL-osoitteita, salattuja kanavia, julkisia luetteloita ja muuta.

Voit kuitenkin käyttää pilvitallennusta saman saavuttamiseen. Lisäominaisuudet ovat saatavana vain premium-tileille, mutta ilmaiset tilit eivät ole mitenkään hylättäviä. Löydät parhaat pilvitallennusvertailulistamme ja jos se ei riitä päätöksentekoon, meillä on artikkeli, jonka avulla voit valita paras pilvitallennustila sinulle.

Jäljellä olevasta artikkelista tarkastelemme kuinka ilmaiset tiedostojen hosting-palvelut ja ilmainen pilvitallennus verrataan toisiinsa.

Tiedostojen hosting vs. pilvitallennus

Katsotaanpa ensin eroa tiedostojen ylläpidon ja pilvitallennuksen jakamisen välillä.

jakaminen

Jos sinun on ladattava tiedosto nopeasti, suurin ilmainen tiedostojen isäntä antaa sinun tehdä se luomatta tiliä. Voit lähettää tiedostosi, saada linkin ja lähettää sen. Se on kaikki mitä se vie. Pilvitallennus sen sijaan edellyttää rekisteröitymistä, kirjautumista sisään, tiedostojen lähettämistä ja sitten linkin saamista.

Vaikka pilvitallennus onkin hankalampaa, siinä on enemmän vaihtoehtoja linkkien jakamiseen kuin paljaiden luiden tiedostojen isännöintipalvelut, jotka tarjoavat vain linkin. Useimpien pilvitallennuspalveluiden avulla voit jakaa sosiaalisiin verkostoihin, kuten Facebook, Twitter, jne. Lisäksi voit kutsua muita kansiosi käyttäjätunnuksella tai sähköpostitse. Lue paras pilvitallennustila jakamista varten, niin saat lisätietoja.

Jos jaat tiedostoja työskennelläksesi etätiimien kanssa, jotkut pilvitallennuspalvelut tarjoavat natiivisovelluksia, kuten Google Docs ja Dropbox Paper, sekä integroituja muistiinpanosovelluksia. Löydät lisätietoja pilviyhteistyöstä parhaassa yhteistyöartikkelissamme.

turvallisuus

Tiedostojen isännöintipalvelut eivät tule esiin niiden turvatoimenpiteistä, mutta voidaan olettaa, että useimmat eivät salata lataamiasi tietoja. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on pääsy, kuten vilpillinen työntekijä, voi lukea sen. On poikkeuksia, jotka tarjoavat päästä päähän -salauksen, mutta ne sitovat sen premium-suunnitelmiin.

Vaikka se olisi ilmainen, pilviturvallisuus tarjoaa yleensä ainakin minimaalisen suojan. Palvelut salaavat tiedostoja palvelimilla AES 128-bittisillä tai 256-bittisillä algoritmeilla, suojaavat tiedostoja siirron aikana TLS-protokollalla, tarjoavat kaksifaktorisen todennuksen tilisi suojaamiseksi ja salaa siirrot päästä toiseen. Tätä varten lue paras nolla-tietämyspalvelumme artikkeli.

Helppokäyttöisyys

Jos tarvitset vain yksinkertaisen tiedostonsiirron, ei ole epäilystäkään siitä, että tiedostojen isännöintipalvelut voivat hoitaa asian ilman, että sinä rikot hikeä. Rekisteröimättömänä käyttäjänä rajoitetaan tiedoston kokoa, nopeutta ja aikaa, jonka tiedosto istuu palvelimella, mutta se on sen vieressä, jos joudut jakamaan välittömästi.

Edistyneempiä tarpeita varten pilvitallennus antaa sinun käyttää tiedostojasi verkkopalvelimilla, jotka jäljittelevät käyttöjärjestelmien tiedostoselaimia, samoin kuin jotkut tiedostojen isännöintipalvelut. Tämän avulla voit poistaa, nimetä uudelleen tai siirtää tallennustilassa olevia tiedostoja. Lisäksi kaikissa pilvitallennuspalveluissa on työpöytäohjelma, jonka avulla voit synkronoida kiintolevyltäsi tiedostoja suoraan pilveen.

Nopeus

Tiedostojen isännöintipalveluiden ilmaisena käyttäjänä lataus- ja lähetysnopeutesi saattavat olla rajoitetut joissakin tapauksissa, kun taas maksuttaville asiakkaille on varattu rajoittamaton nopeus. Pilvitallennuspalvelut eivät kurista nopeutta. Sen sijaan nopeudet riippuvat muista tekijöistä, kuten kuinka lähellä olet palvelimelle, palvelun infrastruktuuriin ja Internet-palveluntarjoajaasi.

Tiedostot ja tallennustila

Jos käytät ilmaista suunnitelmaa tiedostojen isännöintipalvelun kanssa, se saattaa rajoittaa tiedoston enimmäiskokoa tai tallennustilaa ja sitä aikaa, jonka tiedostosi voivat pysyä palvelimillaan.

Joillakin on suhteellisen alhainen tallennustilan korkki, kuten 5 Gt, kun taas tiedostokoko voi olla jopa 50 Mt. Palvelut, joilla ei ole tällaisia ​​rajoituksia, poistavat tiedostosi tietyn ajan kuluttua ilman latauksia. Ilmaisissa suunnitelmissa on usein mainoksia, joilla korvataan rajoitusten puute.

Ilmaiset suunnitelmat pilvitallennuksella eivät tarjoa sinulle satoja gigatavuja tallennustilaa, mutta ne eivät myöskään hyökkää sinua mainosten kanssa tai poista tiedostojasi toimettomuuden takia. Monissa tapauksissa voit lisätä tallennuskiintiötä kutsumalla ystäviä tai suorittamalla vaiheet rekisteröinnin jälkeen.

Jotkut palvelut rajoittavat tiedoston koon useisiin gigatavuihin, kun taas toiset asettavat palkin melko korkealle, kuten voit nähdä suurten tiedostojen parhaasta pilvitallennusartikkelista.

Hyvät tiedostopalvelupalvelut

Ilmaiset suunnitelmat ovat mitä ne ovat, mutta jotkut palvelut erottuvat. Annamme sinulle seuraavaksi lyhyen piilotuksen, alkaen Files.fm-tiedostosta

Files.fm

free-file-hosting-files.fm

vapaa-tiedostojen hosting-files.fm-myfiles

Palvelun avulla voit lähettää tiedostoja, joiden koko on enintään 2 Gt, kun tallennustilasi on asetettu välillä 1 Gt – 15 Gt. Koska se on ilmainen suunnitelma, sitä tukee mainokset. Lähetyksen aikana ”salattu datakanava” suojaa tiedostojasi. Kun ne on valmis, ne ovat saatavilla julkisessa luettelossa.

DepositFiles

vapaa-tiedostojen hosting-depositfiles-myfiles

DepositFiles nostaa tiedoston koon palkin 10 Gt: ksi. Lisäksi se säilyttää tiedostosi 90 päivän ajan jokaisen latauksen jälkeen. Se on paljon parempaa kuin vain 15 päivää, joita jotkut palvelut tarjoavat. Lähetettävien tiedostojen määrä on kuitenkin rajoitettu 50: een.

4shared

4-jakeisella saat 15 Gt vapaata tilaa ja voit lähettää jopa 2 Gt tiedostoja. Siirrettävälle määrälle ei ole rajoituksia, mutta latausnopeudet on rajattu ja mainoksia on. Lisäksi, jos et kirjaudu sisään 180 päivän ajan, tilisi ja tiedostosi poistetaan.

WeTransfer

vapaa-tiedostojen hosting-me-siirto

Voit ladata korkeintaan 2 Gt siirtoa kohti ilmaisella suunnitelmalla. Kun lähetys on suoritettu, siirto on käytettävissä seitsemän päivän ajan. Sen jälkeen se poistetaan, jotta tilaa muille tiedostoille. Jos olet EU: ssa, palvelu isännöi tietosi palvelimille siellä, mikä on kätevää ottaen huomioon yleinen tietosuoja-asetus.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Filehosting.org ei rajoita tiedoston kokoa, nopeutta tai tallennustilaa, mutta poistaa tiedostosi 20 päivän kuluttua viimeisestä latauksesta. Se näyttää hyvältä totta, mutta emme ole löytäneet rajoituksia. Sillä ei myöskään ole mainoksia, mutta se “pidättää oikeuden toisinaan ilmoittaa käyttäjälle tämän palvelun uusista ominaisuuksista tai kumppaneidemme tarjouksista tietosuojaehtojen mukaisesti”.

YourFileLink

YourFileLink ei vaadi sinua kirjautumista, eikä se rajoita lähettämistä, lataamista tai kaistanleveyttä. Toisin sanoen, jos tiedostojasi ei ole ladattu 15 päivän ajan, ne poistetaan. Palvelu on myös ad-heavy.

Hyvät pilvitallennuspalvelut

Pilvitallennus paistaa, kun tilaat premium-suunnitelman, mutta on myös hyviä ilmaisia ​​suunnitelmia. He antavat sinun käyttää palvelua ladata ja jakaa tiedostoja samalla tavalla kuin tiedostojen isännöintipalvelut. Lue lisätietoja viiden parhaan palveluntarjoajamme joukosta, jolla on suuri palvelusuunnitelmaartikkeli.

Google asema

Google Drive antaa sinulle runsas 15 Gt ilmaista tallennustilaa, joka riittää useimmille ihmisille. Ilmaiset käyttäjät saavat saman käyttöoikeuden Google-dokumenteihin, Google-kuviin ja muihin sovelluksiin, jotka integroituvat palveluun. Jos lataat valokuvasi “korkealaatuisena” “alkuperäisen” sijasta, valokuvien tila on rajoittamaton. Lue lisää Google Drive -katsauksesta.

Google Drive -verkkokortti

Google Drive -synkronointikansio

Google Drive Google Docs

Google Drive Luo linkki

Google Drive -verkkoasetukset

Edellinen

Seuraava

pCloud

PCloudin ilmaisen version käyttäminen antaa sinulle 10 Gt tallennustilaa. Voit suorittaa monivaiheisen prosessin saadaksesi vielä 4 Gt. Jos lähetät ystävällesi, saat 1 Gt lisätilaa jopa 20 Gt. Vapaat käyttäjät eivät pääse salasanoihin ja jaettujen linkkien voimassaolon päättymispäiviin, mutta kokemus on lisäksi melko hyvä.

pCloud Web-käyttöliittymätiedostot

pCloud-synkronointikansio

pCloud Jaa tiedosto linkki

pCloud-latauslinkit

pCloud Drive Client

Edellinen

Seuraava

pCloud on lähellä pilvivertailuluettelomme huippua. Jos se kiinnostaa sinua, lue pCloud-arvostelu.

Sync.com

Sync.com on sijoituksemme mukaan paras pilvitallennuspalvelu, mutta se antaa sinulle vain 5 Gt ilmaiseksi. Sillä on monia yläpuolella, kuten voit lukea Sync.com-arvosteluistamme, ja voit ohjata sen niin monelle ystävälle kuin haluat saada ylimääräisen 1 Gt lähetystä kohden. Yhtiö kertoo meille, että se poistaa 20 Gt: n korkin, kun osut siihen, jos sitä pyydät.

Sync.com-Web-ohjauspaneelin-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-kansio-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-kaksi-Factor-Authentication-Dia-5
© Cloudwards.net

Edellinen

Seuraava

Suurin osa ominaisuuksista on ilmaisten käyttäjien käytettävissä, mukaan lukien nolla tietämys salaus ja kyky suojata jaetut tiedostot salasanalla.

MEGA

MEGA tarjosi 50 Gt ilmaista tallennustilaa ilman, että viittauksia tai prosesseja olisi suoritettava loppuun. Nyt 35 Gt lopulta katoaa, mikä antaa sinulle 15 Gt: n, jota ei vieläkään voida hylätä. Myös lähetysohjelmalla käyttämäsi tila katoaa.

tiedostojen ylläpito

Sen lisäksi, että nämä bonukset ovat väliaikaisia, ilmaisten käyttäjien mahdollisuudet ovat rajalliset. Voit lukea lisää siitä MEGA-katsauksessa.

MediaFire

Kun aloitat MediaFiren käytön, saat 10 Gt ilmaista tallennustilaa. Tämä on kohtuullinen määrä ja voit nostaa sen 50 Gt: iin. Kun lähetät ystävällesi, saat 1 Gt tilaa, jopa 32 Gt. Jos et halua tehdä niin, voit asentaa mobiilisovelluksen ja muodostaa yhteyden Facebookiin ja Twitteriin saadaksesi lisää tilaa.

Se on kohtuullinen tiedostojen ylläpitämiselle, mutta ei niin hyvin kuin pilvisäilytyspalvelu. Voit lukea lisää siitä MediaFire-arvosteluamme.

Lopulliset ajatukset

Jos käytät Internetiä, aiot todennäköisesti jakaa tiedostoja. Se on helppoa, nopeaa ja ilman monia rajoituksia. Ilmaiset suunnitelmat ovat rajoitetut riippumatta siitä, onko kyse tiedostojen ylläpidosta vai pilvitallennuspalveluista.

Molemmat rajoittavat yleensä tallennustilaa, lukuun ottamatta tiedostojen isännöintipalveluita, jotka rajoittavat kuinka kauan tiedostot pysyvät palvelimilla tai niillä on mainoksia. Pilvitallennuspalvelut eivät poista tiedostojasi tai tarjoa mainoksia, ja niissä on yleensä enemmän ominaisuuksia. Ne ovat kuitenkin monimutkaisempia, joten jos haluat jakaa tiedoston vain nopeasti, sinun on parempi käyttää tiedostojen isännöintipalvelua.

Mitä mieltä olet ilmaisesta tiedostojen isännöinnistä ja pilvitallennuspalveluista? Mitä mieluummin ja mitä käytät? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map