Googlen tulevaisuus ja pilvi: erittelymme I / O 2015: sta

Kaikissa teknologiakonferensseissa on ehdottomasti täynnä uusia laitteita ja ohjelmistoja, jotka auttavat parantamaan käyttäjien elämää. Google I / O -konferenssi, joka pidettiin 28. – 29. Toukokuuta 2015, ei ollut poikkeus.


Kaksipäiväisen seminaarin aikana jotkut parhaista Android-kehittäjistä tulivat esittelemään foorumin tulevia projekteja. Heidän tarjouksensa ei varmasti pettynyt kovaa faniä.

Vaikka avainosoitteessa käsiteltiin monia kuumin aiheita, kaikki suuret kohdat eivät rajoittuneet kahden tunnin keskusteluun..

Android Wear

Android Wearin päivitys ei ollut suurin uutinen, koska ilmoittamista ei ollut juuri tässä vaiheessa, mutta se herätti silti paljon kiinnostusta. Tämä laite on Googlen vastaus Applen älykellolle, joka on jo markkinoilla. Vaikka ilmoittamista ei ollut paljon muuta, he tekivät luettelon siitä, että laitteelle on tulossa uusia sovelluksia.

Uber, FourSquare ja City Mapper ovat saatavilla lähikuukausina. Jotkut ohjelmistot, kuten Uber, pystyvät hyödyntämään Google-äänikomentoja.

Google I / O 2015
© Google

Niille, jotka eivät edelleenkään tiedä siitä, missä Android Wear voittaa Applen älykellon, tässä laitteessa on sisäänrakennettu WiFi ja GPS. Se synkronoituu edelleen käyttäjän älypuhelimeen, mutta se voidaan päivittää helposti ilman, että puhelinta kiinnitetään käytännössä käyttäjän lonkkaan. Puhelimen ei tarvitse edes olla kytkettynä päälle sähköpostin nopeaan käyttämiseen.

Näkemällä, että sillä ei ole jatkuvaa synkronointia älypuhelimen kanssa, se on parempi valinta kuin Apple. Tietysti on ihme, miksi kukaan haluaisi yrittää lukea sähköpostia pienellä näytöllä, kuten kellotaulu.

Mutta se voi olla hyödyllistä jollekin liikkeellä olevalle, joka tarvitsee välittömän pääsyn ja jolla ei ole heidän puhelintaan.

ATAP: ARA ja Holvi

ARA-projekti on jotain, josta on vihjattu jo kauan. Modulaarinen älypuhelintuote on edelleen töissä. Kuitenkin, se teki ulkonäön. Laite koottiin lavalle kaikkien nähtäväksi. Aktivoinnin jälkeen järjestelmä havaitsi, että kameramoduuli puuttui (jätettiin tarkoituksella pois osoittamaan, että laite löytää sen).

Lisättyäänään juontaja otti kuvan osoittaakseen toiminnallisuutensa.

Google I / O 2015
© Android Central

Vaikka modulaarinen laite voi houkutella joihinkin, se näyttää hiukan tilaa vievältä. Yksi komponentti voidaan poistaa ja korvata jollain muulla. Se tarkoittaa kuitenkin, että käyttäjällä on oltava kaikki nämä “kuoret”, kuten niitä kutsutaan, kätevä. Kyllä, käyttäjä saa äärimmäisen mukautuksen, jolloin laite näyttää täsmälleen haluamallaan tavalla, mutta millä hinnalla. Henkilökohtaisesti se näyttää hiukan paljon matkapuhelimelle.

ARA esitteli Advanced Technology and Projects (ATAP) -tiimin esityksen aikana. Projects Vault teki myös debyytinsä.

Holvi on jännittävä ohjelma. Se toimii micro SD -kortilla, mutta voi toimia riippumattomasti laitteista ja ohjelmistoista. Ajatuksena on parantaa tietoturvaa poistamalla salasanat, jotka voidaan helposti hakkeroida. ATAP: n suorittama tutkimus osoittaa, että se voi olla jopa turvallisempi kuin sormenjäljen lukitus.

Intel taistelee Parkinsonin kanssa
© Intel / MJFF

Holvin käyttäjät pystyvät kommunikoimaan keskenään ilman, että puhelimet pystyvät lukemaan tietoja. Suunnittelu antaa tämän laitteen olla käyttöjärjestelmän agnostiikka, eikä se tarvitse mitään isäntäjärjestelmän apua toimimiseksi.

Tämä on itse asiassa mielenkiintoinen ohjelma, joka tuo viestinnän uudelle tasolle. Koska käytetty laite tai puhelin ei pysty lukemaan tietoja, se voi tehdä siitä paljon turvallisemman tavan lähettää ja vastaanottaa teksti- tai sähköpostiviestejä..

Jos tietoturvaongelmat ovat sellaisia, tämä voi olla hieno tapa lisätä ylimääräinen tietosuojakerros.

Brillo

Kun se tuli pääpuheenvuoroon, siellä oli monia uusia ilmoituksia, jotka ottivat keskiosaan. Brillo sisällytettiin ilmoituksiin. Tämä uusi käyttöjärjestelmä perustuu Android-malliin. Se on rajattu vain suositun ohjelmiston alempiin tasoihin, mutta tukee kuitenkin monia samoja sovelluksia, WiFi ja Bluetooth Low Energy, joihin Android-käyttäjät ovat tottuneet..

Google I / O 2015
© Google

Jännittävä osa Brilloa ei ole se, että sillä olisi minimaaliset järjestelmävaatimukset. Tosiasia, että se on Googlen odotettavissa olevan esineiden Internetin peruskäyttöjärjestelmä. Uusi käyttöjärjestelmä toimii Weave-viestintäkerroksen kanssa, jonka avulla eri laitteet voivat löytää toisiaan ja kommunikoida.

Koska Brillo perustuu Android-käyttöjärjestelmään, se toimii hyvin tämän käyttöjärjestelmän käyttävien laitteiden kanssa. Käyttäjät näkevät samat tiedot samalla tavalla, riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät.

Vanhempi varapuheenjohtaja Sundar Pichai:

”Jokaisen Android-laitteen, joka on kytketty Brillo- tai Weave-pohjaiseen laitteeseen, käyttäjä näkee saman asian mitä tahansa. Haluamme kytkeä laitteet saumattomasti ja intuitiivisesti ja saada ne toimimaan entistä paremmin käyttäjille. ”

Brillo-laitteiden odotetaan olevan pois käytöstä vuosineljänneksessä 3, kun taas Weave-järjestelmien on oltava käytöstä neljännen vuosineljänneksen loppuun mennessä..

Jos Google voi saada laitteistot saamaan yhteyden saumattomasti haluamallaan tavalla, se voi tehdä esineiden Internetistä todellisuutta. Kaksi samanaikaisesti toimivia ja nykyaikaiseen tekniikkaan perustuvaa ohjelmaa on ajatus, jonka avulla tämä järjestelmä voisi toimia paremmin kuin kilpailevat ohjelmistot.

Odotamme innolla miten tämä toimii ja jos se toimii niin hyvin kuin he haluavat.

Android M

Todennäköisesti jännittävin ilmoitus Android-käyttäjille oli uusimman käyttöjärjestelmän, Android M: n, ilmoitus. Android M -päivitykset alkavat siitä, kuinka se käsittelee sovelluksia. Sen sijaan, että joutuisi hyväksymään kaikki esiasetetut käyttöoikeudet sovelluksen asentamisen yhteydessä, uusi käyttöjärjestelmä antaa käyttäjän asettaa erityiset asetukset, mikä helpottaa päivittämistä.

Google I / O 2015
© Google

Lisäksi kehittäjät voivat määritellä, minkä ohjelmiston osan he haluavat pystyvän avaamaan sovelluksensa. Uusi Android M on Doze-ominaisuus. Se on uusi tapa säästää akkuja laitteille.

Tämä lisälaite käyttää liiketunnistusta määrittämään, milloin puhelin tai tabletti jätetään tietyn ajanjakson yksin. Uusi C-tyypin USB-portti nopeuttaa lataamista, ja käyttäjien ei tarvitse huolehtia sen asettamisesta ylösalaisin johdon kaksisuuntaisen ominaisuuden vuoksi.

Käyttäjät voivat ladata puhelimen uuden johdon avulla tai ladata toisen laitteen puhelimella. Android M: n käyttäjät voivat myös nauttia seuraavista ominaisuuksista:

 • Android Pay: Googlen vastaus Apple Pay -palveluun. Tilinumeroita ei tarvitse jakaa kaupan kanssa, kaikki tapahtumat voidaan kulkea pankki- tai Google App -sovelluksen kautta. Käytettävissä yli 700 000 kaupassa Yhdysvalloissa.
 • Sormenjälki: Sen sijaan, että luotettaisiin laitteeseen, jonka sormenjälkit otetaan käyttöön, Android M: llä on tämä ominaisuus sisäänrakennettu antamaan käyttäjille lisäsuojausta. Tämän ominaisuuden suunnitelmiin sisältyy sovellusliittymäkehittäjien hyödyntäminen, esimerkiksi sormenjäljen käyttäminen ostosten vahvistamiseen.
 • Muokatut Chrome-välilehdet: Sovellukset voivat käyttää selainta sen päällä, jolloin sovelluksesta tulee mukautettu välilehti. Mukauttaminen voidaan suorittaa myös väri- tai tuotemerkkien avulla.

Android M: n idea on tehdä laitteista nopeampia ja turvallisempia. Konsepti näyttää lupaavalta, pelkästään sovellusmääritykset ja akkusäästäjän vaihdot tekevät käyttöjärjestelmän päivittämisen arvoiseksi. Jos järjestelmä on niin menestyvä kuin luulemme sen voisi olla, on mielenkiintoista nähdä kuinka monet muut kehittäjät käyttävät joitain näistä ominaisuuksista tuotteissa.

Nyt Tap

Viimeinkin, Googlen Nyt kosketa -sovellus on mielenkiintoinen muutos heidän avustajaansa. Tämä ohjelmisto on suunniteltu käytettäväksi missä tahansa sovelluksessa pitämällä kotipainiketta alhaalla.

Google I / O 2015
© Cnet

Sen sijaan, että auttaisi käyttäjiä muistamaan esimerkiksi kokouksia ja ottamaan kuivapesua päivän päätteeksi, se lisää muistutuksia, auttaa löytämään ravintoloita tai jopa tuoda esiin tietoja sähköpostissa tai tekstissä mainitusta elokuvasta. Nyt Tap -sovellus ottaa myös äänikomentoja ja antaa välittömiä vastauksia. Se toimii Android M: n kanssa.

Rakastamme sitä, että voit tarkistaa tietyt tiedot poistumatta sovelluksesta. Se todella tekee siitä yhden hyödyllisimmistä avustajista, joita mobiililaitteilla voi olla. Aika säästää mahdollisuus etsiä elokuviaikoja tai lähellä olevia ravintoloita vain siksi, että se mainitaan sähköpostissa tai tekstissä..

johtopäätös

Googlen I / O 2015 -palvelussa on monia mielenkiintoisia ohjelmia, jotka julkaistaan ​​ja julkaistaan ​​tänä vuonna. Näet avainosoitteen täältä.

Muutama niistä on jo julkaistu yleisölle, kuten erittäin odotettu Google Photo, joka julkaistiin viime viikon lopulla. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map