Google Chromen varmuuskopiointi: Opas vuodelle 2020

Tietojen varmuuskopiointi on tärkeää, ja vaikka sinun pitäisi ehdottomasti käyttää yhtä parhaista online-varmuuskopiopalveluista tietosi turvallisuuden varmistamiseksi, sinun ei tarvitse sellaista suojata selausprofiiliasi Chromessa. Tämä opas näyttää sinulle, kuinka varmuuskopioida Google Chrome ja varmistaa, että mikään selaimesta ei häviä, jos tietokoneesi kohtaa epäonneellisen lopun.


Chrome on yksi turvallisimmista verkkoselaimista, mutta se ei tarkoita, että tietosi ovat luonnostaan ​​turvallisia, jos laitteesi kuolee. Jos näin tapahtuu, selaimeen on todennäköisesti tallennettu joukko tietoja, jotka haluat noutaa. Tämä sisältää sovelluksia, kirjanmerkkejä, suosikkeja, laajennuksia, selaushistoriaa, asetuksia, teemoja, avoimia välilehtiä, lomakkeen automaattisen täytön ja maksutapoja.

Jos menetät pääsyn näihin tietoihin, joudut lataamaan kaikki laajennukset uudelleen, antamaan tietosi – kuten salasanat ja osoitteet – uudelleen ja määrittämään asetukset uudelleen haluamallasi tavalla. Koska selaushistoriasi on poissa, voit myös unohtaa metsästämällä yhden artikkelin, jonka muistat epämääräisesti lukemalla muutama viikko sitten.

Jos asennat vain Chromen ensimmäistä kertaa, muista tutustua Google Chromen arvosteluun löytääksesi kaiken, mitä selain pystyy. Katsotaan nyt, miten varmistetaan selaustietojesi turvallisuus.

Kuinka varmuuskopioida Google Chromen selaimessa

Helpoin tapa varmuuskopioida Google Chrome on tehdä selaimen kautta. Sinun on luotava Google-tili tai kirjauduttava sisään nykyisellä tililläsi. Aloita napsauttamalla selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja sitten tämän valikon alaosassa olevaa ”Asetukset” -vaihtoehtoa..

Kolmen Dots

Tästä eteenpäin sinun pitäisi nähdä iso, sininen painike, jossa on merkintä “kytke synkronointi päälle…”. Kun napsautat sitä, sinut viedään Googlen kirjautumissivulle.

TurnOn-Sync

Täällä voit joko kirjautua sisään olemassa olevalla Google-tilillä tai luoda uuden napsauttamalla “luo tili”. 

Kirjaudu sisään

Luodaksesi uuden tilin, sinun on annettava nimesi, syntymäaikasi ja haluamasi Gmail-osoite sekä salasana. Kun tilisi on luotu, toista yllä olevat vaiheet saavuttaaksesi kirjautumisnäytön uudelleen.

Rekisteröidy

Kummassakin tapauksessa, kun olet linkittänyt tilisi selaimeen, voit palata asetusvalikkoon ja napsauttaa uudelleen “käynnistä synkronointi”, joka kehottaa sinua vahvistamaan.

TurnOn-Sync-Vahvista

Napsauttamalla tästä napsauta “hallitse synkronointia” nähdäksesi mitä tietoja siirretään. Voit joko synkronoida kaiken tai valita alla olevassa kuvakaappauksessa näytetystä luettelosta. Kun olet päättänyt, mitä synkronoida, se asetetaan automaattisesti kaikkien laitteiden käyttöön, kunhan kirjaudut sisään samalla Google-tilillä.

Hallitse-Sync

Kuinka varmuuskopioida Chromen kirjanmerkkejä, historiaa & Lisää

Yhteenvetona voidaan varmuuskopioida Google Chrome Google-tililläsi noudattamalla näitä vaiheita.

 1. Siirry asetusvalikkoon
 2. Luo Google-tili tai kirjaudu sisään
 3. Palaa asetusvalikkoon ja napsauta ”käynnistä synkronointi”
 4. Napsauta ”hallita synkronointia” ja valitse, mitä haluat tallentaa tiliisi

Kuinka varmuuskopioida Google Chrome manuaalisesti

Jos et halua, että Googlella olisi kaikki tietosi palvelimillasi – eli et käytä Google-tiliä -, voit silti varmuuskopioida selaimen manuaalisesti. 

Näiden ohjeiden avulla voit suojata kaikkea Chromessa tallennettua, mutta jos haluat varmuuskopioida vain Chromen kirjanmerkkejä, tutustu ohjeisiin Chromen kirjanmerkkien vientiin ja tuontiin..

Ensinnäkin sinun on jäljitettävä laitteellesi paikallisesti tallennettu Chrome-profiilikansio. Tarkka sijainti voi vaihdella käyttöjärjestelmästäsi riippuen, mutta oletuksena kansiot sijaitsevat seuraavissa paikoissa:

 • Tietokoneissa, joissa on Windows 7 tai uudempi: C: \ Käyttäjät \\ AppData \ Paikallinen \ Google \ Chrome \ Käyttäjätiedot \ Oletus
 • Tietokoneissa, joissa on Windows XP: C: \ Asiakirjat ja asetukset \\ Paikalliset asetukset \ Sovellustiedot \ Google \ Chrome \ Käyttäjätiedot \ Oletus
 • MacOS X -laitteissa: Käyttäjät // Kirjasto / Sovellustuki / Google / Chrome / Oletus
 • Linux-koneissa: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Muista, että sinun on korvattava polkujen ”” osat omalla käyttäjänimellä.

Kromi-kansio sijoittaminen

Muista, että Windows-sovelluksissa AppData- tai Sovellustiedot-kansiot ovat piilotettu oletuksena. Jos et löydä näitä kansioita, avaa ”ohjauspaneeli”, valitse ”ulkoasu ja mukauttaminen” ja sitten ”tiedostonhallintavaihtoehdot”.

Ohjauspaneeli

Siirry ”Näytä” -välilehteen ja vieritä alaspäin, kunnes näet ”piilotetut tiedostot ja kansiot”. Valitse vain Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat -ruutu, niin sinulla on hyvä mennä.

Näytä piilotetut tiedostot

Tämä lähestymistapa toimii kaikissa Windows-versioissa, ainakin XP: stä tai uudempaan, mutta jos sinulla on Windows 10, voit suorittaa saman tuloksen paljon nopeammin. Avaa vain mikä tahansa kansio, avaa ylävalikon “Näytä” -välilehti ja valitse ruutu “piilotetut kohteet” osiossa “näytä / piilota”.

Windows 10-piilotettu-tiedostot

Jos sinulla on vain yksi käyttäjäprofiili, se sijaitsee oletuskansiossa. Kopioi vain tämä kansio varmuuskopiointipaikkaasi – olipa kyseessä sitten ulkoinen laite tai pilvi – ja sinulla on kaikki mitä tarvitset Chromen palauttamiseksi normaaliksi tulevaisuudessa.

Kromi-Default-kansio

Jos sinulla on useita profiileja, se on hieman hämmentävämpi. Jokainen ensimmäisen profiilisi jälkeen oleva profiili sijoitetaan kansioon nimeltä “ProfileX”, jossa “X” on numero, joka kasvaa jokaisessa luomassasi profiilissa. Siten toinen profiilikansiosi (muista, että ensimmäistä kutsutaan oletukseksi) nimitetään ”Profiili1”, kolmas “Kansio2” ja niin edelleen.

Kromi-Profile-kansiot

Muista, että jos varmuuskopioit yhtä näistä profiileista eikä oletusprofiilia, tarvitset viimeksi mainitun varmuuskopioidaksesi laajennuksesi. Tämä johtuu siitä, että laajennukset jaetaan profiilien välillä, ja ne tallennetaan vain oletuskansioon.

Varmuuskopioidut-profiilit

Siksi suosittelemme varmuuskopiointia sekä oletusprofiilista että mahdollisista lisäprofiileista samanaikaisesti.

Kansio-Copy

Koska käyttäjäprofiilit voivat tallentaa melko paljon tietoa, kopiointi saattaa viedä kauan. Muista sulkea Chrome kokonaan etukäteen, muuten prosessi keskeytyy käytössä olevien tiedostojen takia.

Kuinka palauttaa Google Chrome

Kun aika palauttaa käyttäjäprofiilisi Google Chromessa, tapa tehdä tämä riippuu siitä, kuinka varmuuskopioit tietosi. Jos käytit Google-tiliäsi, prosessi on yhtä helppoa kuin kirjautuminen sisään uuden selaimen asennuksen avulla, ja Chrome lataa automaattisesti kaikki varmuuskopioimasi tiedot.

Ensimmäinen ajan sisään

Jos haluat tulevaisuudessa saada Google unohtaa, mitä se tietää sinusta, voit seurata oppaamme Google-historian poistamiseen. Google väittää tämän poistavan kaikki tiedot, jotka se on tallentanut sinulle, mutta koska yrityksen yksityisyyden tuki on vähemmän kuin tähtiä, on vaikea luottaa niihin tähän..

Uudelleennimetyt-kansio

Jos olet varmuuskopioinut profiilisi manuaalisesti, sinun on navigoitava samaan kansioon, kuten yllä on kuvattu manuaalisen varmuuskopion osiossa. Kun olet siellä, nimeä ”Default” -kansio mille tahansa muulle, kuten “DefaultOLD”, ja liitä sitten varmuuskopioitu kansio samaan sijaintiin. Seuraavan kerran kun käynnistät Chromen, sinut kirjataan sisään automaattisesti palautettuun profiiliin.

Lopulliset ajatukset

Vaikka Chrome ei todellakaan ole täydellinen selain – etenkin kun otetaan huomioon sen vakavat tietosuojaongelmat – sen kyky synkronoida tietosi nopeasti laitteiden välillä on valtava ylösalaisin maailman suosituimpaan selaimeen. 

Vaikka et halua käyttää Google-tiliä rajoittaaksesi sitä, mitä Google tietää sinusta, Chromen varmuuskopiointi on silti uskomattoman helppoa, ja se vaatii vain muutaman yksinkertaisen vaiheen. Kaikki tämä ei suojaa sinua Chromen suurimmalta puutteelta – yksityisyydeltä -, joten muista ladata Chromen paras VPN ja lukea tuntematon selausoppaamme ollessasi täällä.

Mitä mieltä olet Chromen varmuuskopioprosessista? Oletteko samaa mieltä siitä, että se on nopea ja yksinkertainen, vai haluatko varmuuskopioida suoraviivaisempi tapa käyttää Google-tiliä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map