Evernote vs Google Drive: Mikä toimii sinulle parhaiten?

Evernote ja Google Drive ovat kaksi parhaimmista pilvien tuottavuuden työkaluista, joita raha voi (ja ei voi) ostaa. Evernote puolestaan ​​on paras käytettävissä oleva muistiinpanosovellus, lyömällä OneDriveä siitä kunniasta. Sillä välin Google Drive ei välttämättä ole Cloudwards.net-palvelun valitsema paras pilvitallennus, mutta emme voi kieltää numeroita. 800 miljoonaa käyttäjää tekee siitä suosituimman.


Evernoten ja Google Driven välillä ei ole kysyttävää siitä, mikä olisi monipuolisempi. Evernote on pilvisovellus (itse asiassa käyttää Google Cloudia muistiinpanojen ylläpitämiseen), kun taas Google Drive on pilvitallennuspalvelu, jota voidaan käyttää tiedostojen lähettämiseen ja toimii alustana useille integroiduille sovelluksille, mukaan lukien esimerkillinen toimistopaketti.

Siitä huolimatta, että niiden tarkoituksen välillä on kuilu, on kuitenkin perusteltuja kysymyksiä, mikä palvelu toimii parhaiten tietyissä tehtävissä. Tätä silmällä pitäen on aika Evernote vs. Google Drivelle.

Taistelu: Evernote vs. Google Drive

Tämän artikkelin tavoitteena ei ole päättää, onko Evernote parempi kuin Google Drive – vai päinvastoin, koska ne ovat hyvin erilaisia ​​eläimiä. Pikemminkin halusimme tarkastella tiettyjä toimintoja ja analysoida niitä. Tätä tavoitetta silmällä pitäen organisoimme artikkelimme viiteen eri kierrokseen: pika-muistiinpanot, tehtäväluettelot, tutkimuksen, kokouksen tai luokan muistiinpanojen laatiminen ja tekstinkäsittely.

Ensinnäkin puhutaan kuitenkin yleensä siitä, mitä kukin palvelu pyrkii suorittamaan ja kuinka paljon kukin palvelu maksaa.

1

Hinta

Ensin vertaamme kunkin työkalun tilaamiskustannuksia ja katsomme, millainen tallennuskapasiteetti, seteleiden koko ja kaistanleveysrajoitukset on liitetty näihin kustannuksiin.

Evernote

Evernote tarjoaa muistiinpano-ominaisuudet ja muistiinpanojen tallentamisen pilvipalvelimille, jonka avulla palvelu voi synkronoida nämä muistiinpanot eri laitteillasi. Tukee useita käyttöjärjestelmiä, kuten Windows, Mac, iOS ja Android.

Yksi syy, miksi Cloudwards.net-tiimi luokittelee Evernoten parhaaksi muistiinpanosovellukseksi, perustuu työkalun erinomaisiin organisaatioominaisuuksiin, joita me yksityiskohtaisesti tarkastelemme Evernote-katsauksessa.

Voit rekisteröidä ilmaisen Evernote-tilin, johon sisältyy joitain rajoituksia, kuten 60 Mt kuukaudessa kaistanleveys ja 25 Mt huomautuksen kokokatot.

Evernote Plus tarjoaa vähemmän rajoittavia ylärajoja (1 Gt: n kaistaleveys ja 200 Mt: n setelikoot) vain 3,99 dollarilla kuukaudessa. Mukana on myös Evernote Premium Plan, jonka synkronointikatto on 10 Gt kuukaudessa. Riippumatta siitä, minkä suunnitelman kanssa menet, ei ole todellista enimmäismäärää sen suhteen, kuinka paljon tallennustilaa saat muistiinpanoille pitkällä aikavälillä.

Google asema

Google Drive on pilvitallennuspalvelu ja kuten mikä tahansa pilvitallennuspalvelu. Sen määrittelevä tarkoitus on säästää kiintolevytilaa tallentamalla asiakirjoja, kuvia, videoita, musiikkia ja muita tiedostoja etäpalvelimille.

Tämä on kuitenkin pilvitallennuspalvelu, joka, kuten voit lukea Google Drive -katsauksestamme, tarjoaa paljon enemmän arvoa kuin se, joka on monien integroitujen sovellusten ansiosta. Nämä sovellukset sisältävät tavallisen synkronointiohjelman, lisäksi vertaansa vailla olevan toimistotyökalujen sarjan, joka sisältää tekstinkäsittelyohjelman (Google Docs) ja laskentataulukkosovelluksen (Google Sheets)..

Googlella on myös oma sovellus pilvien muistiinpanoihin, Google Keep. Vaikka Google Keepiä ei tosiasiassa ole integroitu Google Driveen, joten emme vedä tallennustilastasi muistiinpanojen ylläpitämiseksi, harkitsemme sen ominaisuuksia alla vertaamalla Google Drivea Evernoteen. Google integroi Google Keepin Google-dokumenteihin vuoden 2017 alussa. Tämä integrointi sai Google Keepin virallisesti G Suite -työkaluryhmän jäseneksi (kuten Drive, Docs, Calendar, Gmail ja muutama muu sovellus)..

Päästäksesi Säilytä ja tee muistiinpanoja Google-dokumenteista napsauttamalla vain ”työkalut” -valikkoa ja valitsemalla ”Pidä muistion”.

Kun kirjoitat Keep-muistiinpanon Google-dokumenttiin, luodaan muistiinpano, joka linkitetään takaisin asiakirjaan Google Keepissä. Se on erittäin hyödyllinen integrointi sekä Keepin että Docsin vakaville käyttäjille. Google integroi toivottavasti Sheetsiin, Gmailiin ja joihinkin muihin omiin sovelluksiinsa..

Google Keep on täysin ilmainen ja tarjoaa rajoittamattoman muistiinpanotilan ilman kuukausilimiittejä. Toisaalta Google Driven avulla saat 15 Gt ilmaiseksi, sijoittamalla sen parhaiden ilmaisten pilvitallennustarjousten joukkoon. Jos tallennustila ei riitä, voit saada 100 Gt 1,99 dollaria ja 1 Tt 9,99 dollaria kuukaudessa.

Nyt kun olemme ottaneet käyttöön Evernote ja Google Drive oikein, siirrytään vertailuihin.

Kierros: Google Driven hintapiste

Evernote-logo
Google Drive -logo

2

Pikahuomautukset

Tiede viittaa siihen, että muistot ovat melkein rajattomat; on muistettava, että meillä on vaikeuksia. Vaikka tiede hyvittää matkaviestintäkauden myös huomiovälien tekemisellä yhtä suureksi kuin kultakala, pilven käytöllä satunnaisten ajatusten ja ideoiden tallentamiseen, jotta et unohda niitä myöhemmin, on muistomerkin kannalta hyödyllisiä etuja.

Muistiinpanosovellukset ovat täydellisiä tähän tehtävään, paljon enemmän kuin kirjoittamalla hyvät ideasi cocktaillautasille tai käden taakse. Ensimmäisellä kierroksella selvitetään, mikä kahdesta esillä olevasta palvelumme toimii parhaiten tähän tarkoitukseen.

Vaikka henkilökohtaisesti tällä kirjoittajalla on koko Evernote-muistikirja, joka on omistettu satunnaismuistioille tulevaisuuden minulle, ei ole kiistatonta, että Evernoten työpöytäasiakas tuntee hiukan tätä tarkoitusta, kuten yllään smokon ruokakauppaan..

Google Keepillä ei sitä vastoin ole työpöytäohjelmaa, vaan yksinkertainen web-käyttöliittymä, joka on suunniteltu täydellisesti nopeaan muistiinpanoon. Keep-asettelu käyttää laattoja, jotka voidaan värikoodattaa, jolloin se tuntuu virtuaaliselta korvaamiselta post-it-seteleiden seinälle.

Emme suosittele Google-dokumenttien käyttöä samaan tarkoitukseen, lähinnä koska ei ole hyvää tapaa järjestää ja löytää tiettyjä asiakirjoja myöhemmin otsikoiden etsimisen lisäksi. Sekä Evernote että Google Keep tukevat tekstisisäistä hakua ja mukautettuja tunnisteita.

Muokattujen tunnisteiden avulla voit merkitä muistiinpanot lajitellaksesi ne myöhemmin. Esimerkiksi, jos olet bloggaaja, voit luoda tunnisteen nimeltä “blogiideat” ja sitten myöhemmin, kun yrität laatia uuden blogiidean, vedä kaikki sellaisenaan merkityt muistiinpanot rasvataksesi henkiset pyörät.

Nopeiden muistiinpanojen tapauksessa suurin osa ihmisistä todennäköisesti saa enemmän ajomatkaa älypuhelinsovelluksesta, ja Evernotella ja Google Keepillä on molemmat hyviä..

Evernoten tapauksessa sen mobiiliasiakas tuntuu olevan paljon sopivimpi nopeaan muistiinpanoon kuin työpöytäsovellus minimalistisen ulkoasun ansiosta..

Evernote-sovelluksissa Androidille ja iOS: lle on tilannekuvaominaisuus, joten jos olet poissa kotoa ja huomaat jotain, joka provosoi idean, voit kaapata sen nopeasti kuvan ja siihen liittyviä muistiinpanoja muistuttaaksesi ideasta myöhemmin..

Evernote-mobiilisovellus tukee myös käsialaa niille, jotka käyttävät kynää. Optisella merkkitunnistuksella voit jopa etsiä nuo käsin kirjoitetut muistiinpanot myöhemmin. Jos pidät äänimerkkejä, voit nauhoittaa niitä, jotka käyttävät myös Evernote-mobiilisovellusta (äänimuistiinpanot ovat saatavana myös työpöytäsovelluksen kautta).

Google Keep voi kuitenkin myös tehdä näitä asioita (valokuvia, käsialaa ja äänimuistiinpanoja), ja hänellä on vielä muutama temppu, jota Evernote ei tee. Yksi arvokkaimmista on äänimuistiinpanojen muuntaminen tekstiksi Googlen hyvin hiottujen muuntamisalgoritmien avulla.

Itse asiassa Keepillä on joitain minkä tahansa muistiinpanosovelluksen edistyneimmistä äänitarkistusohjelmistoista. Voit sanella kokonaisia ​​muistioita (hyödyllisiä ajaessasi) ja käyttää puhe-tekstimuunnosominaisuuksia muuttaaksesi sanelun kirjallisiksi muistiinpanoiksi myöhemmin.

Lisäksi Google Keepin värikäs asettelu, kuten sen verkkokäyttöliittymä, on rakennettu nopeita muistiinpanoja varten.

Ei ole epäilystäkään siitä, että nopeiden muistiinpanojen yhteydessä Google Keep on paras ystävä, jolla puuttumattomalla ajattelijalla voi olla, ja helposti meidän kierroksen yksi voittaja.

Kierros: Pikayhteyspiste Google Drivelle

Evernote-logo
Google Drive -logo

3

Tehtäväluettelot

Ensin: Evernote tai Google Drive eivät ole hyviä projektinhallinnalle. Tätä varten haluat erillisen sovelluksen, kuten Trello, tai pilvien tallennusratkaisun, jossa on sisäänrakennetut tehtävänhallintaominaisuudet, kuten Egnyte Connect (lue Egnyte Connect -katsaus).

Päivittäisissä luetteloissa, kuten ostoksissa tai askareissa, kumpaakin riittää. Kuten saatat arvata, tehtäväluetteloita tukevat ominaisuudet ovat kuitenkin osittain päällekkäisiä nopeita tehtäviä tukevien ominaisuuksien kanssa, mikä antaa etuna Google Keepille.

Värikoodatut ruudut pitävät luettelot visuaalisesti erillisinä, kun taas Keep tukee myös tarkistuslistojen luomista, jotta voit merkitä luettelokohteet täydentämällä niitä. Google Keepin äänentunnistusominaisuuksien avulla voit jopa lisätä kohteita luetteloihin suullisesti sanomalla jotain, “Okei, Google, lisää maapähkinävoi päivittäistavaraluettelooni”.

Parantaakseen sitä edelleen luettelonmuodostajana, Google Keep tukee myös muistutustoimintoja, joten sinun ei tarvitse muistaa tarkistaa luetteloa ollenkaan. Lopuksi, voit jakaa Google Keep -luettelot muiden kanssa, saada heidät mukaan myös.

Evernote tukee myös tarkistuslistoja ja muistutuksia, mutta mikään muu ominaisuus, joka tekee Google Keepistä loistavan luetteloiden luomisessa. Lisäksi, kuten nopeiden muistiinpanojen kanssa, Evernote tuntuu liian monimutkaiselta yksinkertaisten luetteloiden laatimiseksi. Tämä monimutkaisuus on kuitenkin hyödyllinen seuraavalla kierroksella.

Kierros: Tehtäväluettelokohta Google Drivelle

Evernote-logo
Google Drive -logo

4

Tutkimuksen kokoaminen

Pika-muistiinpanojen teko toimii parhaiten yksinkertaisella sovelluksella, mutta yksityiskohtaisten muistiinpanojen laatiminen työhön, henkilökohtaisiin tai akateemisiin hankkeisiin vaatii vaikuttavampia organisaation ominaisuuksia. Tässä Evernote todella tekee maailman eroavaisuuteen.

Laaja muistiinpanojen koottaminen on juuri sellainen tehtävä, johon Evernote sopii parhaiten. Keskeistä vaatimuksessa on organisaatiomuistikirjojen käyttö erillisissä muistiinpanoissa.

Itse asiassa, vaikka se saattaa vaikuttaa ilmeiseltä lisäykseltä, useimmat muistiinpanosovellukset eivät sisällä kannettavien toimintoja. OneNote ja Zoho Notebook ovat ainoat mielenkiintoiset vaihtoehdot, jotka tulevat mieleen, ja Zoho Notebook on parhaimmillaan vain rajavaihtoehto (lue Zoho Notebook -katsaus).

Ainoa haittapuoli on, että Evernote-tiimi on jostain syystä päättänyt rajoittaa käyttäjiä vain 250 kannettavaan tietokoneeseen. Vaikka sen pitäisi olla paljon keskimääräiselle huomauttajalle, tosissaan toimivat tutkijat ja muut virrankäyttäjät voivat pitää korkoa liian rajoittavana.

Jokaisessa Evernote-kannettavassa voi ainakin olla rajoittamaton muistiinpano. Lisäksi, kuten mainittiin, muistiinpanot voidaan merkitä mukautetuilla tunnisteilla, joita voidaan myöhemmin käyttää lajitteluun. Tämän avulla on helppoa nopeasti noutaa tiettyyn aiheeseen liittyviä muistiinpanoja. Muistiinpanojen todellinen teksti on myös haettavissa, jos yrität löytää tietyn tutkimuksen, jota ei ole merkitty.

Tutkimustarkoituksiin on hyödyllistä myös se, että Evernotessa luodut muistiinpanot voidaan silloittaa upottamalla linkki yhdestä toisen tekstiin. Nämä linkit toimivat kuten verkkosivustolinkit, paitsi että linkitettävät sivut ovat yksityisiä sinulle.

Lisäksi kyky merkitä kuvia ja skannata sivuja on erittäin hyödyllinen tutkittaessa esimerkiksi taideteoksia ja historiallisia asiakirjoja. Tietysti voit myös liittää tiedostoja Evernoteen ja lisätä äänilauseita myös rakentamalla edelleen tutkimusarkistoasi. Evernoten verkkoleikkausominaisuus on hyödyllinen myös tutkimuksen keräämisessä.

Vaikka voit varmasti käyttää Google-dokumentteja tutkimuksen muistiinpanojen keräämiseen, se ei tässä suhteessa ole melkein Evernoten ottelua. Voit hakea Google Doc -otsikoista Google Driven kotisivulta, mutta siellä ei voi etsiä tekstiä tai merkitä asiakirjoja lajittelua varten.

Vaikka voit luoda kansioita liittyvien Google-dokumenttien tallentamiseen, se ei ole aivan yhtä kätevää kuin muistikirjojen käyttäminen.

Google Keep ei tue myöskään kannettavien toimintoja, vaikka voit ainakin merkitä niihin liittyvät muistiinpanot ja hakea muistiinpanotekstiä, kuten aiemmin mainittiin. Silti siinä ei vain ole organisatorisia piirteitä, joita haluaisimme tutkimuksen kokoamiseen. Viime kädessä Google Keep on enemmän notepad kuin notebook.

Kierros: Evernoten tutkimuspisteen kokoaminen

Evernote-logo
Google Drive -logo

5

Kokous- tai luokkamuistiinpanot

Kun on kyse taulun kopioinnista työhön tai kouluun, valittuna muistiinpanosovelluksemme on OneNote, yksityiskohtaisesti OneNote-katsauksessa. Tämä johtuu siitä, että Microsoftin muistiinpanosovellus antaa sinun organisoida yksittäisiä muistiinpanoja millä tahansa sattumanvaraisella tavalla, sen lisäksi, että OneNotella on upeita piirtotoimintoja. Tarkastelemme Evernote vs OneNote -asiakirjaa erillisessä artikkelissa.

Evernoten ja Google Driven välillä Evernoten tärkein etu tähän tarkoitukseen on muistikirjojen käyttö, joka ainakin antaa sinun pitää muistiinpanoja yksittäisten työprojektien tai luokkien segmentoituna.

Evernotella on myös joitain piirtämisominaisuuksia, mutta niiden käyttäminen edellyttää, että luot erillisen musteen. Kyvyttömyys yhdistää teksti- ja mustemuistiinpanoja on suuri haitta tähän tarkoitukseen.

Google Keep antaa sinun lisätä piirroksia muistiinpanoihin, mutta piirtotyökaluna se on melko rajallinen ja antaa sinun vain kiinnittää piirroksia muistiinpanojen yläosaan.

Kummankin työkalun äänimerkinnät ovat hyödyllisiä huonoille muistiinpanijoille tai niille, jotka haluavat kuunnella kokousta tai luokkaa sen sijaan, että yrittäisivät tehdä muistiinpanoja. Kollegoillesi tai luokkatovereillesi, yksinkertaisesti istunnon nauhoittaminen tarkoittaa myös sitä, että heidän ei tarvitse kuunnella sinua lyövänsä näppäimistöltä.

Tämän artikkelin kaikista viidestä kierroksesta tämä on luultavasti lähin, eikä Evernote tai Google oikeastaan ​​erota toisistaan. Annamme Evernotelle pienen edun kannettavan ominaisuuksiensa avulla, vaikkakin tässä tapauksessa luultavasti riittää erillisen kansion luominen jokaiselle projektille tai luokalle ja pelkkä Google-dokumenttien käyttö.

Kierros: Kokous- tai luokkien muistipaikka Evernotelle

Evernote-logo
Google Drive -logo

6

Tekstinkäsittely

Google Docs on omistettu tekstinkäsittelytyökalu, joten kuten saatat olettaa, se on varmasti parempi valinta kuin Evernote, kun kyse on tästä tehtävästä. Evernotella on kuitenkin monia muotoilutoimintoja, jotka olet odottanut löytäväsi tekstinkäsittelyohjelmassa, joten voimme myös ymmärtää, miksi joku saattaa kysyä, miksi ei?

Niistä muotoilutoiminnoista Evernote tukee satoja fontteja Agentti FB: stä Yu Gothiciin.

Fonttikoot, vakio kirjasinkokoonpano (lihavoitu, kursivoitu, alleviivattu jne.), Luettelomerkit, sisennys ja taulukot ovat myös tuettuja. Voit myös tulostaa ja palauttaa muistiinpanoja Evernoten versiohistorian avulla, jos tapahtuu ei-toivottu muutos.

Vaikka ihmiset varmasti käyttävät Evernotea tekstinkäsittelyyn – ja jopa kirjoittavat kirjoja -, se ei ole tarkoitus, johon se on suunniteltu, ja sinun on parempi käyttää erillistä tekstinkäsittelyohjelmaa.

Yhdellä Google-dokumenteilla on paljon parempia oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistusominaisuuksia. Se tukee myös otsikoita, sivunumeroita ja muita asetteluvaihtoehtoja, kuten sarakkeita ja riviväliä, joita et saa Evernoten kanssa.

Lisäksi Google Drive ja Google Docs ovat hyviä yhteistyöhön. Esimerkiksi ”ehdotus” -ominaisuus antaa muiden ehdottaa asiakirjojen muokkauksia tekemättä muutoksia.

Vaikka voimme varmasti nähdä tapauksen Microsoft Wordista, tänään on hyvin vähän sovelluksia, jotka vastaavat Google-dokumenttien tekstinkäsittelyominaisuuksia, eikä Evernote ole niiden joukossa..

Kierros: tekstinkäsittelypiste Google Drivelle

Evernote-logo
Google Drive -logo

7

Tuomio

Evernoteen valitseminen Google Driven kautta tai päinvastoin riippuu suuresti siitä, millainen tehtävä suoritetaan. Vaikka Google Drive, jos oletetaan sisällyttävän Google Docs ja Google Keep yhtälöön, on varmasti monipuolisempi, on joitain tehtäviä, joista Evernote vain etenee, pääasiassa tutkimuksia.

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse valita. Evernotella ja Google Drivella on molemmat ilmaiset versiot, joiden pitäisi riittää peruskäyttöön. Jos ei, tilauskustannukset ovat riittävän alhaiset, joten meillä ei ole mitään ongelmia kutsua kauppaa, etenkin kun otetaan huomioon tarjotut tuottavuusedut.

Molempien työkalujen faneille on olemassa jopa tapoja integroida Evernote ja Google Drive. Esimerkiksi IFTTT: n avulla voit luoda automaattisesti Google Doc -muistiinpanoja, kun Evernotessa käytetään tiettyjä tunnisteita.

Perusteellisemman lähestymistavan saamiseksi voit kopioida Google Doc -linkit Evernoteen. Näin luodaan automaattisesti pieni ruutu Evernoteen, joka kertoo tarkalleen, mihin linkki osoittaa.

Paras neuvo on siis käyttää molempia työkaluja valikoivasti työelämäsi parantamiseksi. Molemmat ovat erinomaisia, eikä ole mitään syytä olla saavuttamatta molempien maailmojen parhainta.

Lopullinen voittaja: Google Drive

Kerro meille omat ajatuksesi Evernotesta ja Google Drivesta alla ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map